" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η απάντηση της Μονής του Αγίου Αρσενίου : "δικαιολογώντας" τα αδικαιολόγητα

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε  την ανάρτηση:

Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής


Πριν λίγο διαβάσαμε στο ιστολόγιο Ακτίνες (γιατί επέλεξαν να την στείλουν μόνον εκεί;; γιατί απαξιούν να την στείλουν στα υπόλοιπα ιστολόγια;) την απάντηση της Μονής του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής (σχετικά με τις συμπροσευχές -πρώην- μοναχού τους με παπικούς).

Την αναρτούμε προσθέτοντας σε κάθε παράγραφο -με κόκκινο χρώμα  τα σχόλια μας:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Δεν είναι λογικό;
Όταν εμπιστεύεσαι και στέλνεις 4 μοναχούς σου, σε έναν μητροπολίτη, γνωστό για τις συμπροσευχές του με αιρετικούς ,
δεν είναι λογικό να "
άπτονται" του μοναστηριού σου οι σχολιασμοί;


Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!
Για ένα λεπτό πατέρες, ποιος σκανδαλίζει τους πιστούς:
Αυτός που προσκυνάει τον Πατριάρχη, 
που διοργανώνει εκδρομές στο Φανάρι, 
αυτός που στέλνει τους μοναχούς του στον μητροπολίτη Αυστρίας και "πριν αλέκτωφ φωνήσαι", αυτοί εμφανίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες να συμπροσεύχονται με αιρετικούς; 
ή φταίει αυτός που το προβάλει για να μάθουν και οι υπόλοιποι τι συμβαίνει ;




Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.
Κατ αρχήν μόνοι σας ομολογείτε ότι "απαντήσαμε θετικά". 
Άρα επιβεβαιώνετε ότι όντως ΕΣΕΙΣ ευθύνεστε για την αποστολή του π.Παϊσίου στον μητροπολίτη Αυστρίας.

Όσο για τους άλλους 3 μοναχούς που τον "
ακολούθησαν".., "πνευματικά του τέκνα"
μάλιστα..  μόνοι τους επέλεξαν οι 3 μοναχοί σας να ακολουθήσουν τον π.Παϊσιο! Δεν τους δώσατε εσείς ευλογία..
ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν -μόνοι τους- άλλοι 3 να τον ακολουθήσουν; 
(που να μην φημιζόσασταν δηλαδή και για τον αντι-οικουμενισμό σας αν είναι να σας φεύγουν έτσι οι μοναχοί σας μόνοι τους. Βλέπετε σε τι λάθη πέφτει όποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;;) 
Ώστε ήταν "πνευματικά του τέκνα"; Στο μοναστήρι σας υπήρχε μοναχός που αν και πρώην Παπικός, είχε "πνευματικά τέκνα";!


Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.
Πατέρες, συγνώμη αλλά μην μας πείτε τώρα ότι η "βίωση" της ορθοδοξίας περιλαμβάνει και συμπροσευχές με παπικούς; 
Και ότι αυτά "διδαχθήκατε"από τον άγιο Παϊσιο τον Αγιορίτη ..
Έτσι σας έλεγε ο Άγιος Παϊσιος; να συμπροσεύχεστε με αιρετικούς; 


Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.
Μα κανείς δεν σας κατηγόρησε ότι συμμετέχετε οι ίδιοι σε συμπροσευχές με αιρετικούς (αυτό έλειπε, διαβάστε ξανά την ανάρτηση μας, γιατί σας κατηγορούμε)
αλλά ότι στέλνοντας τους μοναχούς σας στο στόμα του λύκου, σε ελάχιστο χρόνο αυτοί άρχισαν τις συμπροσευχές. Και ότι έχετε ευθύνη για αυτό. Η δικαιολογία του "καλού λογισμού" δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη.


Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.

Ο Καθηγούμενος

Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»

Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας

και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
Η αλήθεια είναι ότι από ένα τόσο σοβαρό μοναστήρι, και ειδκά από τον πατέρα Αρσένιο Βλιαγκόφτη, θα περιμέναμε απλά ένα συγνώμη και άμεση προσπάθεια ανάκλησης (τηρώντας την σχετική εκκλησιαστική τάξη) των μοναχών σας. Αντ' αυτού .. 


Επίλογος

Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους αν σκανδαλίσατε ή όχι, αν ευθύνεστε ή όχι, αν καταδικάσατε ή όχι όσα είδαμε στο βίντεο και τις φωτογραφίες και αν έμπρακτα προσπαθήσατε να διορθώσετε το λάθος σας ανακαλώντας τους πρώην μοναχούς σας. 

Και περιμένουμε από εσάς να βγείτε μια μέρα και να μας ανακοινώσετε ότι διακόπτετε το μνημόσυνο του Πατριάρχη, όπως έγινε στο παρελθόν με τον Αθηναγόρα. Ίσως, άδικα περιμένουμε..



Νεότερη Προσθήκη
Επειδή από σχολιαστές αμφισβητήθηκε η συμπροσευχή με τους (ντυμένους με τις ιερατικές στολές τους και εντός του ναού τους) παπικούς, παραθέτουμε -μετά από απάντηση επισήμανση σχολιαστή- εκ νέου το βίντεο
Στα δεξιά -αν δεν κάνουμε λάθος- διακρίνεται ο π.Παϊσιος, με την πορτοκαλί μακρυά γεννιάδα, ενώ στο μέσο καίνε κεριά (συνεπώς αναπέμπεται δέηση), σε ναό αιρετικών.
Στο βάθος ο μητροπολίτης Αυστρίας (όλοι κρατάνε το ίδιο φυλλάδιο προσευχής ενώ ο μητροπολίτης φαίνεται στο βίντεο να διαβάζει κάτι και να κοιτάει τον ουρανό. Ακόμη και οι παπικές καλόγριες ψέλνουν μέσα από το φυλλάδιο).
Ακόμη και το δελτίο ειδήσεων αναφέρεται σε Οικουμενιστική προσευχή :



Νεότερη Ενημέρωση (13/12/2015):





Τι δίνει ο Πατριάρχης στον Ρωμαιοκαθολικό "επίσκοπο"; Άρτο από την Αρτοκλασία ή μήπως αντίδωρο;;; (από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι έγινε θεία λειτουργία)

Πηγή φωτογραφιών

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, κλπ κλπ.

Κατά τα άλλα επιτρέπονται άρθρα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, συκοφαντούν πρόσωπα που χύνουν ποταμούς ιδρώτα και αίμα για την ορθοδοξία. Να χαίρεστε την ιστοσελίδα σας...

Από πότε είναι καταδικαστέο να μνημονεύει κάποιος τον Πατριάρχη; πού είδατε τις συμπροσευχές με αιρετικούς; Περιμένετε να σας πάρει κανείς στα σοβαρά; ή αφελείς είσθε ή κατευθυνόμενοι...

Ανώνυμος είπε...

Με παιδαγωγούς σαν εσάς καταλαβαίνει κανείς γιατί η νεολαία μας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τα πρόσωπα τα εκτιμούμε όπως και το έργο και τους αγώνες που έχουν κάνει.
Όταν όμως τόσο εύκολα "πατάνε την μπανανόφλουδα" των Οικουμενιστών και έχουμε ως αποτέλεσμα τις φωτογραφίες αυτές, οφείλουμε να πάρουμε θέση. «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια». Οι παραβιάσεις στα δογματικά θέματα γίνονται συνειδητά, δεν είναι ανθρώπινες πτώσεις λόγω αδυναμίας.

Που είδαμε τις συμπροσευχές με αιρετικούς;; Μα τι κάνει ο πρώην μοναχός τους -νυν ηγούμενος- δίπλα σε τόσους παπικούς ιερωμένους; Το βίντεο το είδατε;
Σε ποια μονή έγινε ηγούμενος; Σε μονή που υπέγραψαν από κοινού τα κτητορικά σχέδια Πάπας και Πατριάρχης;;

Όσον αφορά την μνημόνευση του Πατριάρχη: για πολύ λιγότερα ατοπήματα, άξιοι μητροπολίτες και το Άγιο Όρος, είχαν τότε διακόψει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Σήμερα που τα ατοπήματα επαναλαμβάνονται -και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό- γιατί δεν στέκονται οι πατέρες και οι ποιμένες στο ύψος τους;
Σε λίγο θα βλέπουν τον Πάπα να συλλειτουργεί με τον Πατριάρχη και θα απαντάνε: "μα εμείς δεν συλλειτουργούμε"! (αντίστοιχα με το "μα εμείς σε συμπροσευχόμαστε".

Μπορείτε να κατηγορείτε το ιστολόγιο μας ως "αφελές", "όχι σοβαρό" ή και "κατευθυνόμενο"!
Ζούμε στιγμές προ της άλωσης και γίνεται ένας αγώνας υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Εμείς όπως ξαναγράψαμε ΔΕΝ θα χαριστούμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Αν θέλουν να στέλνουν τα καλογέρια τους στα οικουμενιστικά μοναστήρια, θα πρέπει να το γνωρίζει ο πιστός λαός. Και εμείς θα το αποκαλύπτουμε και -ανάξιοι όντες- θα τους καλούμε σε μετάνοια.

Την απάντηση της μονής του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, την παραθέσαμε ολόκληρη. Απλά σε κάθε παράγραφο προσθέσαμε -ευδιάκριτα- το σχόλιο μας για λόγους αμεσότητας. Γιατί μας κατηγορείτε ότι τους συκοφαντούμε; Τα ντοκουμέντα παραθέσαμε, τις φωτογραφίες με τις συμπροσευχές και τους εναγκαλισμούς, τις φωτογραφίες με τα σχέδια της μονής (να τα κρατάνε Παπικοί και Ορθόδοξοι μαζί). Ποιος δώρησε το οικόπεδο της "μονής" κλπ
Δεν θα μας πείραζε να ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη αν κάπου σφάλαμε. Αλλά όπως βλέπετε δεν αμφισβητούν την γνησιότητα ούτε των φωτογραφιών ούτε του βίντεο.
Και επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε και στην αρχική μας ανάρτηση: φέρουν ευθύνη που εμπιστεύθηκαν τα "πρόβατά τους", στην "αγέλη των λύκων".

Ανώνυμος είπε...

Η βιοτή του Γέροντος Θεοκλήτου, από μόνη της, συνιστά τεκμήριο ορθοδόξου, αγιοπατερικού φρονήματος, από το οποίο, άλλωστε, εμφορείται άπασα η αδελφότητα του Οσίου Αρσενίου, που πρωτοστατεί σε ζητήματα ορθοδόξου ομολογίας και προβολής των εθνικών μας θεμάτων.
Η διάκριση και η σοφία του Γέροντος, καθώς και η βαθιά εκκλησιολογική του συνείδηση αποτελούν τα εχέγγυα της κατά Θεόν ευόδωσης και της προοπτικής σύστασης ορθοδόξου Μοναστηριού στην Αυστρία. Την ευχή του να έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μετανοείστε πρώτα εσείς και μετά προσπαθήστε να υποδείξετε σε αυτούς που έχουν απαρνηθεί τα πάντα για τον Χριστό τί πρέπει να κάνουν.
'άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει'. Μάθετε να πολεμάτε ενάντια στον εγωισμό σας με τη βοήθεια κατάλληλου πνευματικού οδηγού και μετά υποδείξετε στους άλλους την μετάνοια. Το άρθρο σας και το σχόλιό σας είναι πλήρες εωσφορικού εγωισμού. Φιλικά σας τα λέω, δεν αξίζει να ασχολείται κανείς περισσότερο με τον Χειλαδάκη και τους ακολούθους του.

Το να μιλάει κάποιος ή να χαιρετάει ή να παρευρίσκεται με ετερόδοξο, δεν είναι συμπροσευχή. Μή κτίζετε πύργους με τους λογισμούς σας.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια οι αναγνώστες βγάζουν τα συμπεράσματά τους... αν τους επιτρέψετε, μπορούν να τα μοιραστούν μαζί σας και με τους αναγνώστες.
τρώγεστε μέ όλα... μα με όλα... δεν είναι θέμα οικουμενισμού, παπισμού κ.τ.ό., αυτά είναι απλά το πάλκο που θα ανέβετε για να δώσετε την παράστασή σας...
Σας είχα για μετρημένους, αλλά από τους σχολιασμούς σας ξεχειλίζει εμπάθεια που υπερσκιάζει το θέμα σας.
Φίλοι, δεν δίνεται έτσι η μαρτυρία, ούτε επιλύεται κανένα ζήτημα, πόσο μάλλον εκκλησιαστικό.
Σαν αναγνώστης, συμπεραίνω ότι το τεντώνετε μήπως και βγεί "καυτή" επικαιρότητα και έχετε επισκεψιμότητα. Ξέρουμε πια πώς λειτουργούν τα ιστολόγια. Σας έχουμε δει και σε καλύτερες στιγμές.
Και κάτι άλλο: ο π. Αρσένιος τί δουλειά έχει, που θα σας ζητήσει και συγγνώμη; πόσο εύκολα χρησιμοποιείτε ονόματα, μα την αλήθεια. Τό εφαρμόζετε κατά κόρον, σας βολεύει.
Μακάρι να ήταν απερισκεψία, αλλά δεν είναι. Αδιακρισία κουτσομπολίστικη και εκ δεξιών κιτρινισμός. Τα αντιαιρετικά μας μάραναν.
νά'στε καλά

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι, αδελφοί μου, ο Θεός να μας χαρίσει τον κατ' επίγνωση ζήλο για να μην κρίνουμε κατ' όψιν, αλλά τη δικαίαν κρίσιν! Μου φαίνεται κάπως επιπόλαιη η προσέγγιση του ιστολογίου σας, ωσάν να αρέσκεσθε στη ζηλωτική.....φαντασία!

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα και οι ενστάσεις του πιστού λαού παραμένουν. Πώς δέχθηκαν οι μοναχοί της μονής της Χαλκιδικής ΄, ένα κλιμάκιο απ αυτούς να επανδρώσει μία μονή σε μια μητρόπολη της οποίας ο μητροπολίτης διαθέτει οικουμενιστικό φρόνημα και έχει προβεί στις κάτωθι απαράδεκτες δηλώσεις για την υπό εγκατάσταση μονή;
Μητροπολίτης Αυστρίας Ἀρσένιος: “Εἶναι μοναδική εὐκαιρία μετά ἀπό χίλια χρόνια χωρισμό, μέ τή βοήθεια τῆς ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας νά ἀνεγερθεῖ ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι……τίθεται θεμέλιος λίθος γιά νά ἀντιπαρέλθουμε τόν χωρισμό καί νά συνεχίσουμε τήν προσευχή γιά τήν ἑνότητα…..”
Πώς τοποθετούνται σ αυτή τη δήλωση;

Ανώνυμος είπε...

Aφού σκανδαλίζεται ο λαός ανακαλέστε, άγιοι πατέρες, τους μοναχούς σας πίσω στη μονή σας.
Καμιά δουλειά δεν έχουν με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αυστρίας του οποίου τα οικουμενιστικά "κατορθώματα" έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Λυπάμαι πολύ που η ανακοίνωση της ιεράς Μονής του Αγίου Αρσενίου δεν καταδικάζει με σαφήνεια τις οικουμενιστικές παρεκτροπές του νυν ηγούμενου της οικουμενιστικής μονής της Αυστρίας και πνευματικού τέκνου της μονής του Αγίου Αρσενίου, πατρός Παισίου.

Αναρωτιέμαι,
Είναι αναλήθεια οι φωτογραφίες που μου έστειλαν με πόνο ψυχής από την Γερμανία με τον πάτερ Παΐσιο να συμπροσεύχεται με τους παπικούς και που σκανδάλισαν τα ίδια τα πνευματικά του παιδιά στην Γερμανία ;

Είναι αναλήθεια η φωτογραφία του καθηγούμενου της ιεράς μόνης του Αγίου Αρσενίου μαζί με τον γνωστό πρωτοπόρο του Οικουμενισμού μητροπολίτη της Αυστρίας να ευλογούν την ίδρυση της μονής;

Είναι αναλήθεια ότι κάθε χρόνο οι Γέροντες της μονής πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθούν τον προκαθήμενο του Φαναριού στην ονομαστική του εορτή, ενώ υποτίθεται ότι μάχονται κατά του οικουμενισμού που προωθεί ο Πατριάρχης ;

Είναι αναλήθεια ότι πρώτοι και καλύτεροι σπεύσατε στο μνημόσυνο του Οσίου Παισίου στην Σουρωτή για να φιλήσετε το χέρι του Πατριάρχη, εκτός και αν δεν σας ενοχλούν οι οικουμενιστικοί του σκανδαλισμοί ;

Τέλος είναι αλήθεια ότι υπήρχε άλλη πρόταση από άλλο μέρος να γίνει ορθόδοξη μονή με καθαρά ορθόδοξο χαρακτήρα, αλλά προτιμήσατε την Αυστρία με τον οικουμενιστή Μητροπολίτη ;

Ανά όλα αυτά είναι φαντασιώσεις μου, τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την δική μου παρεκτροπή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

Από την πρώτη κιόλας σας πρόταση φαίνεται το μένος που τρέφεται για τους Πατέρες του μοναστηριού του Αγίου Αρσενίου. Τι σας ενοχλεί το ότι έστειλαν την επιστολή σε ένα μόνο ιστολόγιο; Επειδή οι συκοφαντίες αναρτήθηκαν παντού προσπαθώντας να βλάψουν όσο το δυνατό περισσότερο, έπρεπε και η απάντηση να σταλεί παντού; Στο κάτω κάτω ως άγρυπνοι φρουροί της Ορθοδοξίας που είστε προφανώς και διαβάζετε όλα τα ιστολόγια.
Έχετε κατακρεουργήσει την επιστολή του Γέροντος Θεοκλήτου προσπαθώντας να δείτε φαντάσματα πίσω από κάθε πρόταση και λέξη. Εσείς κρίνετε εξ‘ιδίων τα‘αλλότρια. Γιατί ο π. Παίσιος να μην έχει πνευματικά τέκνα από την στιγμή που έχει βαφτιστεί, όχι με χρίσμα που όλοι οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν σε χώρες της Ευρώπης που σίγουρα σας είναι γνωστό (αλλά δε βλέπουμε να ωρύεστε);
Το ότι η έκταση στην οποία θα χτιστεί το μοναστήρι στην Αυστρία δωρήθηκε από παπικούς γιατί σας ενοχλεί; Είναι μολυσμένο το έδαφος; Αλήθεια στην φωτογραφία που παραθέτετε στην οποία μιλάει ο π. Παίσιος στο μικρόφωνο πως είστε τόσο σίγουροι ότι συμπροσεύχεται; Ήταν κάποιος από σας παρών; Τόσο μένος, τόση σιγουριά, από πού προκύπτει;
Εν τέλει, η πάροδος του χρόνου θα δείξει ποιος αγωνίζεται πραγματικά για την Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Χειλαδάκη, υπέρμαχο της επιλεκτικής πληροφόρησης αφού μηνύματα που δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του διαγράφονται πριν καν αναρτηθούν στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ως δημοσιογράφος που είστε, ποιες είναι οι πηγές που σας τροφοδοτούν με όλες αυτές τις πληροφορίες; Τις διασταυρώνεται ή απλά τις ακούτε κατευθυνόμενος από τους ευσεβείς πιστούς της Γερμανίας; Είναι σχεδόν σα να μας λέτε ότι πνευματικά παιδιά του π. Παισίου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες σε σας. Και μήπως αυτά τα πνευματικά παιδιά είναι που σας πληροφόρησαν ότι τάχα υπήρχε άλλη επιλογή η οποία απορρίφθηκε; Μήπως τα υπέρ τω δέοντι ευσεβή αυτά παιδιά εννοούν ότι η άλλη επιλογή ήταν η Γερμανία; Κι αν όντως υφίσταται αυτή η φήμη πιστεύεται ότι σε όποια Μητρόπολη και να πηγαίνανε οι Μητροπολίτες θα ήταν λιγότερο „ οικουμενιστές “ από ότι ο Μητροπολίτης Αυστρίας που κατηγορείται; Μου φαίνεται δεν έχετε ζήσει εκτός Ελλάδας. Γνωρίζετε ότι στη Γερμανία, από όπου προφανώς αντλείτε τις πληροφορίες σας από ευσεβείς πιστούς, οι ιερείς και οι επίσκοποι κυκλοφορούν με ρούχα πολιτικά; Ξέρετε κ. δημοσιογράφε δεν καταπίνουμε όλοι όσα μας σερβίρετε αμάσητα και οι πηγές σας μπάζουν από παντού. Γιατί να μην ευλογήσει ο γέροντας Θεόκλητος τη νέα μονή; Ποιο είναι το πρόβλημά σας αλήθεια με τον γέροντα Θεόκλητο;
Και πάλι παραθέτω προηγούμενο μου σχόλιο που ούτε καν ανεβάσατε στο ιστολόγιό σας.
Κύριε Χειλαδάκη, ως σωστός χριστιανός επικονωνήσατε με τον πάτερ Παΐσιο τον οποίο στο άρθρο σας αυτό κατηγορείται; Πράξατε με ορθό χριστιανικό φρόνημα και επικοινωνήσατε με τον γέροντα Θεόκλητο της Μονής του Αγίου Αρσενίου στην Χαλκιδική, που προφανώς και γνωρίζεται προσωπικά, για να διασταυρώσετε αυτά που με τόσο ζήλο μάζεψαν οι πηγές σας; Κι αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι πηγές οι τόσο ευσεβείς στη Γερμανία που αρέσκονται στο να συκοφαντούν προτού απευθυνθούν κατ΄ιδίαν στα άτομα τα οποία και εμπλέκουν; Τόσοι χριστιανοί ορθόδοξοι στην Αυστρία γιατί δεν αντέδρασαν κατά του πατρός Παΐσίου και οι αντιδράσεις έρχονται από ευσεβείς Χριστιανούς της Γερμανίας που ανήκουν έτσι κι αλλιώς σε άλλη μητρόπολη; Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας δημιουργήσει ερωτηματικά για το ποιόν αυτών των πηγών.
Γεώργιος Τ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς καταθέσαμε την άποψη μας. Το αν εκτιμάμε ή όχι ειδικά τον π.Αρσένιο Βλιαγκόφτη, το γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες μας. Γνωρίζουμε επίσης το έργο της μονής.

Μακάρι να τους αδικούμε και να έχουμε εμείς άδικο. Πάντως δεν θα κρύψουμε την αλήθεια λόγω εκτίμησης ή φιλικών σχέσεων. Σε δογματικά θέματα οφείλουμε να είμαστε απόλυτοι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΕΣΤΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ... Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΓΚΥΛΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ), ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ(ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ), Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι του "Παιδαγωγού".Καλείσθε να αγνοήσετε τα εναντίον σας κακόβουλα σχόλια και να συνεχίσετε να υπερμαχείτε της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού μακριά από προσωποληψίες και συμπάθειες.Κάθε άλλο παρά διασκέδασε τις αμφιβολίες και τα ερωτηματικά του πιστού λαού η ανακοίνωση της μονής του Αγίου Αρσενίου. Όσο για κάποιους σχολιαστές καλό θα είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ανώνυμος είπε...

1 εικόνα = 1000 λέξεις.
Το είδαμε το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Για κοίτα καλα το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=gI1g8OQOzxg

Σου φαίνεται για 'συνομιλία' ή για συμπροσευχή μέσα στον ναό;
Άκου και τον ήχο. Είναι; συνομιλία;; Τι λέει στο δελτίο ειδήσεων; Συνομιλία λέει ότι έγινε ή οικουμενιστική συμπροσευχή;

Δεν είναι ο πατέρας Παϊσιος στα δεξιά συμπροσευχόμενες μαζί με τον δεσπότη του και την διαθρησκευτική ομύγυρη;

Αυτές τις εξυπνάδες λοιπόν ότι τάχα δεν συμπροσευχήθηκαν . Αυτά να τα πεις σε κανέναν τυφλό και κουφό μαζί. Οι υπόλοιποι βλέπουμε τι έγινε.

Αλλά για αυτά κουβέντα δεν λέει το μοναστήρι. Για αυτό δεν λένε τίποτε για την συμπροσευχή και το βίντεο και τις φωτογραφίες. Τους φταίει ο Χειλαδάκης που πρώτος το αποκάλυψε και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι και εγώ δάσκαλος, και με προσβάλεις και εμένα μαζί τους, θα σου απαντήσω ομοίως: Με ηγουμένους (σιγανοπαπαδιές) σαν εσάς καταλαβαίνει κανείς γιατί η εκκλησία μας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Χειλαδάκη, υπέρμαχο της επιλεκτικής πληροφόρησης αφού μηνύματα που δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του διαγράφονται πριν καν αναρτηθούν στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ως δημοσιογράφος που είστε, ποιες είναι οι πηγές που σας τροφοδοτούν με όλες αυτές τις πληροφορίες; Τις διασταυρώνεται ή απλά τις ακούτε κατευθυνόμενος από τους ευσεβείς πιστούς της Γερμανίας; Είναι σχεδόν σα να μας λέτε ότι πνευματικά παιδιά του π. Παισίου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες σε σας. Και μήπως αυτά τα πνευματικά παιδιά είναι που σας πληροφόρησαν ότι τάχα υπήρχε άλλη επιλογή η οποία απορρίφθηκε; Μήπως τα υπέρ τω δέοντι ευσεβή αυτά παιδιά εννοούν ότι η άλλη επιλογή ήταν η Γερμανία; Κι αν όντως υφίσταται αυτή η φήμη πιστεύεται ότι σε όποια Μητρόπολη και να πηγαίνανε οι Μητροπολίτες θα ήταν λιγότερο „ οικουμενιστές “ από ότι ο Μητροπολίτης Αυστρίας που κατηγορείται; Μου φαίνεται δεν έχετε ζήσει εκτός Ελλάδας. Γνωρίζετε ότι στη Γερμανία, από όπου προφανώς αντλείτε τις πληροφορίες σας από ευσεβείς πιστούς, οι ιερείς και οι επίσκοποι κυκλοφορούν με ρούχα πολιτικά; Ξέρετε κ. δημοσιογράφε δεν καταπίνουμε όλοι όσα μας σερβίρετε αμάσητα και οι πηγές σας μπάζουν από παντού. Γιατί να μην ευλογήσει ο γέροντας Θεόκλητος τη νέα μονή; Ποιο είναι το πρόβλημά σας αλήθεια με τον γέροντα Θεόκλητο;
Και πάλι παραθέτω προηγούμενο μου σχόλιο που ούτε καν ανεβάσατε στο ιστολόγιό σας.
Κύριε Χειλαδάκη, ως σωστός χριστιανός επικονωνήσατε με τον πάτερ Παΐσιο τον οποίο στο άρθρο σας αυτό κατηγορείται; Πράξατε με ορθό χριστιανικό φρόνημα και επικοινωνήσατε με τον γέροντα Θεόκλητο της Μονής του Αγίου Αρσενίου στην Χαλκιδική, που προφανώς και γνωρίζεται προσωπικά, για να διασταυρώσετε αυτά που με τόσο ζήλο μάζεψαν οι πηγές σας; Κι αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι πηγές οι τόσο ευσεβείς στη Γερμανία που αρέσκονται στο να συκοφαντούν προτού απευθυνθούν κατ΄ιδίαν στα άτομα τα οποία και εμπλέκουν; Τόσοι χριστιανοί ορθόδοξοι στην Αυστρία γιατί δεν αντέδρασαν κατά του πατρός Παΐσίου και οι αντιδράσεις έρχονται από ευσεβείς Χριστιανούς της Γερμανίας που ανήκουν έτσι κι αλλιώς σε άλλη μητρόπολη; Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας δημιουργήσει ερωτηματικά για το ποιόν αυτών των πηγών.
Γεώργιος Τ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Α μάλιστα!! Κατηγορείτε τον κ.Χειλαδάκη ότι "αφού μηνύματα που δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του διαγράφονται "
Ο κ.Χειλαδάκης όμως έχει ιστοσελίδα και όχι ιστολόγιο. Και στην ιστοσελίδα μπορεί να προβάλει μόνον τις απόψεις του. Η ιστοσελίδα δεν προϋποθέτει σχολιασμό.
Αντιθέτως τα ιστολόγια υφίστανται ως λογική, τους παρέχετε ο χώρος δωρεάν, ως βήμα συζήτησης και διαλόγου.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Ιστολόγιο Ακτίνες
μία ακόμη φορά ΔΙΕΓΡΑΨΕ σήμερα το σχόλιο μας
(έφερε την επωνυμία μας).

Το ίδιο είχαν κάνει και στην παλαιότερη ανάρτηση τους για το ίδιο θέμα και πολλές άλλες φορές.
Μήπως κύριοι να ανακοινώσετε ότι θα δημοσιεύετε μόνον τα σχόλια που σας βολεύουν;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε αποφεύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τους χαρακτηρισμούς. Επιτρέπουμε όπως βλέπετε στον καθένα να καταθέσει την άποψη του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πόσες φορές θα αντιγράψετε το ίδιο σχόλιο;

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω που με εκανες ηγουμενο

Ανώνυμος είπε...

Το βιντεοβδεν το ειδα. Οι φωτογραφίες δεν λένε τιποτε

Ανώνυμος είπε...

Τουρκολόγε, θα μας πεις ποιος σε ταϊζει;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Απάντηση στον κ Γώργιο Τ.
Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε
Λυπάμαι πολύ για τα ψεματα ότι δηθεν λογοκριθηκε σχολιο σας που δεν έφτασε ποτέ στην ιστοσελίδα μου.
Αλλά λυπάμαι ακόιμα περισσότερο που "διυλίζωμε τον κώνωπα και καταπίνωμε την κάμηλον"
Αν οι φωτογραφίες εσάς κ Ανώνυμε δεν σας λένε τίποτα καθώς και τα τόσα σχόλια και απο άλλα ιστολόγια τότε δεν έχω ναπω τίποτα. Πάντως εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτά που αναφέρω.
Απλα σημεία των καιρών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος ο πονηρός κάηκε από την ίδρυση του μοναστηριου και μετά τα ανακάλυψε ο τουρκολόγος και τα διαδόσανε οι υπόλοιποι

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να καίγεται ο πονηρός όταν Πάπας και Πατριάρχης χτίζουν από κοινού μοναστήρι. Αντιθέτως χαίρεται! Στα θυρανοίξια, εκτός από Πατριάρχη και τον Πάπα, να καλέσετε και τους Ουνίτες τους φίλους του Ελπιδοφόρου. Σα δεν ντρέπεστε.

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ.
ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΤΑΣΕΣΤΕ; ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;
Η ΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ.
ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ.
ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ...

ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κόλλησες στα κτίσματα. Ο καθένας κάπου κολλάει. Στον π. Παΐσιο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δαιμονισθήκατε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε αποφεύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τους χαρακτηρισμούς. Είναι διαφωνία μεταξύ αδερφών που κάποτε ήταν μαζί ενάντια στον οικουμενισμό.Δεν χρειάζεται όξυνση.
Ας καταθέσει ο καθένας την άποψη του και ας κρίνει ο αναγνώστης. Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί σχολιαστές αδυνατούν να συμπιέσουν τους αρνητικούς προβληματισμούς που γενώνται στη σκέψη τους και να καταπνίξουν τα ερωτηματικά που δημιουργούνται ένεκα γεγονότων και καταστάσεων τινών που σχετίζονται με την ίδρυση και εγκατάσταση, εν Αυστρία, της νέας ιεράς μονής.
Επί παραδείγματι, επ ουδενί δύνανται να "προσπεράσουν", ελαφρά τη καρδία και άνευ συνεπειών για την ιερή υπόθεση της προασπίσεως του πατρώου Δόγματος, το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Αυστρίας, στη μητροπολιτική περιφέρεια του οποίου προώρισται να μονάσουν οι μοναχοί της νέας μονής, εμφορείται από πάντη απαράδεκτο και απόβλητο, από ορθοδόξου πλευράς, οικουμενιστικό πνεύμα όπως έχει καταδειχθεί, επισταμένως και διά στοιχείων, σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστοτόπους.
Ιδιαιτέρως, μεγάλως ανησυχούν και δεινώς αλγούν εξ αφορμής δηλώσεων τινών του προδιαληφθέντος επισκόπου επί τη βάσει των οποίων “Εἶναι μοναδική εὐκαιρία μετά ἀπό χίλια χρόνια χωρισμό, μέ τή βοήθεια τῆς ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας νά ἀνεγερθεῖ ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι……τίθεται θεμέλιος λίθος γιά νά ἀντιπαρέλθουμε τόν χωρισμό καί νά συνεχίσουμε τήν προσευχή γιά τήν ἑνότητα…..”.
Δηλαδή, η ίδρυση και εγκατάσταση της εν θέματι μονής, πρόκειται να υπηρετήσει το οικουμενιστικό "ιδεώδες", όπως διατείνεται ο ρηθείς επίσκοπος; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! Χίλιες φορές προτιμότερο να ανακληθεί η εγκατάσταση των μοναχών στο συγκεκριμένο τόπο παρά να αποτελέσει το νέο μοναστήρι όχημα προωθήσεως του οικουμενιστικού συγκρητισμού, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.
Οι δεινώς ταραχθείσες συνειδήσεις θα πρέπει τάχιστα να καθησυχασθούν. Ο πιστός λαός του Θεού αναμένει γενναίες πρωτοβουλίες από τους μοναχούς που έχουν την πνευματική τους καταγωγή και αναφορά στον όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη και οι οποίοι διαθέτουν αποδεδειγμένες και ουδόλως αμφισβητήσιμες περγαμηνές αντιοικουμενιστικής δράσεως.
Αρκετός σκανδαλισμός έχει προκληθεί τις ημέρες αυτές στις ψυχές των Ορθοδόξων χριστιανών ένεκα επιεικέστατα αμφιλεγόμενων χειροτονιών (όρα μητρόπολη Κηφισίας), οικουμενιστικών αισχών (όρα "κατορθώματα" εν Ιταλία του γνωστού και μη εξαιρετέου Προύσσης Ελπιδοφόρου), απονομής του "αθηναγόρειου" βραβείου στον υπέρμαχο των αμβλώσεων Τζο Μπάιντεν απ την πλευρά της αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την πολιτεία του κεκοιμημένου πατριάρχου Αθηναγόρα κ.τ.ο. Ας μην προσθέτουμε και άλλον!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφιβάλουμε ότι Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου είναι προπύργιο Ορθοδοξίας.

Αντιλαμβάνεστε όμως ότι κανείς στην Ορθοδοξία δεν μπορεί να διεκδικεί το εγωιστικό Παπικό αλάθητο.
Συνεπώς δεν αποκλείεται και γέροντες να κάνουν λανθασμένες ανθρώπινες επιλογές (παρά τις θεολογικές τους γνώσεις).

Στην περίπτωση αυτή, όταν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο -έκδηλα, όπως είναι η περίπτωση συμπροσευχών με αιρετικούς πρώην μοναχών τους- καλό είναι αν πραγματικά τους αγαπάμε, να επισημαίνουμε το λάθος, αντί να συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

πολλα σχολια γραφθηκαν παραπανω και απο τις δυο πλευρες..
το θεμα νομιζω εγινε αντιλυπτο απο ολους.
με λιγη υπομονη θα δουμε ποιος εχει δικιο..
αλλα για να υπαρχει τετοιος πολεμος για την μη δημειουργια αυτου του μοναστηριου,κατι μου λεει,οτι πολυ ποναει ο εχθρος μας,γιατι ξερει τι τον περιμενει..

Ανώνυμος είπε...

Με το σκεπτικό σου, ας κάνουμε και λίγη υπομονή με τις συμπροσευχές του Βαρθολομαίου με τον Πάπα, ας κάνουμε και υπομονή αν συλλειτουργήσουν
για να δέχονται τόσο πόλεμο οι συμπροσευχές με αιρετικούς, τους βάζει ο πονηρός γιατί ξέρει τι τον περιμένει!
Κάπως έτσι θα δικαιολογούνταν και ο Άρειος. Ότι ο πονηρός τους βάζει να αντιδρούν.

Όταν έχεις επιλέξει να είσαι ΒΛΗΜΑ, ότι και να γίνει θα βρεις μια δικαιολογία.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαι τοσο αφελης,αλλα απλα επειδη αποτι ειδα, οι πατερες του Αγ.Αρσενιου ειναι αντιοικουμενιστες,με μεγαλη δραση του π.Αρσενιου σε αυτον τον τομεα,πραγμα που αποδεχοντε ολοι εδω περα,ο οποιος φυσικα οτι κανει το κανει με την ευλογια του γεροντα του,πραγμα που σημαινει οτι ο αγωνας ειναι κοινος,εχω την υπομονη,που εσεις αποτι βλεπω δεν εχετε,να περιμενω να δω την συνεχεια..
διοτι ευκολο ειναι να πεταμε οτι μας λεει ο λογισμος μας,και να ριχνουμε λασπη στον ανεμιστηρα,αβασανιστα και χωρις να βαζουμε τουλαχιστον και ενα ερωτιματικο..
τι θα λεγατε αραγε αν ζουσατε στα χρονια του Αγ.Νεκταριου για τον Αγ.Νεκταριο???

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “Στό Burgenland καί συγκεκριμένα στό St. Andrä am Zicksee im Seewinkel, θά ἱδρυθεῖ τό πρῶτο ὀρθόδοξο Μοναστήρι στήν Αὐστρία. Ἡ Ἐπισκοπή Eisenstadt διέθεσε στή Μητρόπολη Αὐστρίας, ὕστερα ἀπό παράκληση τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αὐστρίας κ. Ἀρσενίου μία ἔκταση γιά τόν σκοπό αὐτό. Ὁ Σεβασμιώτατος καί ὁ Ἐπίσκοπος Eisenstadt Ägidius Zsifkovics τόνισαν ὄτι ἔτσι δημιουργεῖται ἕνα ὁρατό σημεῖο τῆς ἀμοιβαίας ἀγάπης τῶν χριστιανῶν. Τό νέο Μοναστήρι θά πρέπει νά ταιριάζει μέ τόν περιβάλλοντα χῶρο. Ὁ Σεβασμιώτατος ἀνέφερε ὅτι ἡ νέα Ἱερά Μονή θά πρέπει νά γίνει τόπος προσευχῆς, μίας πνευματικῆς ἀκτινοβολίας γιά ὅλους τούς ὀρθοδόξους τῆς παννονικῆς γῆς, ἕνας χῶρος ὅπου θά βιώνεται ἡ ἀγάπη ἀνάμεσα στούς χριστιανούς. Μέ τό μοναστήρι αὐτό ὁ Σεβασμιώτατος ἐλπίζει στήν ἀναζωογόνηση τῶν διαχριστιανικῶν σχέσεων".
Τι έχουν να πουν γι αυτά ο π.Θεόκλητος, ο π.Αρσένιος, ο Γεώργιος Τ. και κάποιοι άλλοι;
Τελικά το μοναστήρι θα προβάλλει την Ορθοδοξία όπως βεβαιώνουν απ τη μονή του αγίου Αρσενίου ή θα συμβάλλει στην "αναζωογόνηση των διαχριστιανικών σχέσεων" όπως ελπίζει ο μητροπολίτης Αυστρίας;

Ανώνυμος είπε...

Για σύνελθε λιγάκι 10:20 που θα μας πεις ότι δαιμονίζονται όσοι ασκούν κριτική. Από πότε οι γεροντάδες και οι
μοναχοί είναι υπεράνω κριτικής; Για σοβαρέψου λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ν.Χειλαδάκης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα. Πότε σκέπτονται να απαντήσουν επί της ουσίας οι αντιφρονούντες;

Ανώνυμος είπε...

ο καθε ενας μπορει να ελπιζει..
σημασια ομως εχει,τι θα γινει τελικα..
πρεπει ομως να δειξουμε και λιγη εμπιστοσυνη στους πατερες του Αγ.Αρσενιου,που δηλωσανε στην ανακοινωση,οτι ειναι πιστοι στην Ορθοδοξη Παραδοση,και αυτην ακολουθουνε πιστα..
ο χρονος θα δειξει,και ας μην κατηγορουμε μια προσπαθεια και εναν μεγαλο αγωνα που μολις αρχιζει,για την προβολη της Ορθοδοξιας μας..
ας κανουμε λιγο υπομονη και πολυ προσευχη..

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την επιστολή του Γέροντα Θεόκλητου που δημοσιεύσατε στις 30 Οκτωβρίου θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.

Ποια τα πραγματικά αίτια στοχοποίησης του Γέροντος Θεόκλητου και του πατρός Παϊσίου;

Ως εκ του σύνεγγης γνώστης του θέματος της προσπάθειας ανέγερσης ορθόδοξου μοναστηριού στη κεντρική Ευρώπη θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα στους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου ως τροφή για σκέψη.
Κάποια ιστολόγια αναφέρθηκαν στην φήμη για δήθεν ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης για την ανέγερση ορθοδόξου μονής εκτός Αυστρίας, φωτογραφίζοντας τη Γερμανία. Τέτοιες φήμες δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια προσωπική ατζέντα προς πλήξη των τριών προσωπικοτήτων, του Γέροντα Θεόκλητου της μονής του Αγ. Αρσενίου, του πατρός Παϊσίου και του μητροπολίτη Βιέννης. Ειδικότερα, παρατηρώντας όλες αυτές τις μέρες τις στοχευμένες επιθέσεις από τα πλείστα ορθόδοξα blogs προς τη μονή του Αγ. Αρσενίου και την ανέγερση της νέας ορθόδοξης μονής στην Αυστρία με ηγούμενο τον π. Παϊσιο μου δημιουργούνται βαθιά ερωτήματα για το παρασκήνιο αυτών των δημοσιεύσεων.

Καταρχήν, γιατί κανένας δε τονίζει ότι η νέα μονή είναι ανεξάρτητη από τη μονή του Αγ. Αρσενίου και ειδικότερα ότι η δεύτερη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το υλικό που παρουσιάζεται;
Εξάλλου η νέα μονή υπάγεται στη Μητρόπολη Αυστρίας και με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες η απαίτηση ο γ. Θεόκλητος να ζητήσει να επιστρέψουν οι μοναχοί στην Ελλάδα δεν έχει καμία λογική. Επίσης, όλες οι „κατηγορίες“ που χρησιμοποιούν κάποιοι για να πλήξουν αυτά τα άτομα και το έργο τους λαμβάνουν χώρα σε πολλές μητροπόλεις του εξωτερικού αλλά κανείς δεν ασχολείται. Κι αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις μερικών ατόμων αφού δρουν σαν να εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες εναντίον των Πατέρων και ειδικότερα εναντίον του Γέροντα Θεοκλήτου και του π. Παϊσίου.
Ορθόδοξο πνεύμα είναι να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια, με αγάπη και πόνο ψυχής. Δυστυχώς απέναντι στους Πατέρες αυτό το πνεύμα σπανίζει στις περισσότερες αναρτήσεις.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Τσοπανίδης

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Απολύτως κανένα "παρασκήνιο", δεν υπάρχει κύριε Τσοπανίδη.

Εδώ και χρόνια ελληνορθόδοξα ιστολόγια μαχόμαστε τον Οικομενισμό και δημοσιεύουμε αποκαλύψεις για τις διαθρησκευτικές συμπροσευχές που γίνονται.

Το ότι θα φτάσουμε στο σημείο να εμφανίζονται σε αυτές και πρόσωπα που μέχρι τώρα σεβόμασταν, δεν το περιμέναμε αλλά φυσικά και δεν θα το κρατήσουμε μυστικό.
Δημοσίως μετέχουν στις συμπροσευχές, δημοσίως τα αποκαλύπτουμε.

Φυσικά και ασχολούμαστε με όλους όσους -πέφτει στην αντίληψη μας- ότι επίσης παραβαίνουν τα δόγματα της πίστης μας.

Αν κάποιοι θέλουν να εμπιστέυονται τα καλογέρια τους στους φανερούς οικουμενιστές επικαλούμενοι τον "καλό λογισμό", εμείς δημοσιεύουμε το αποτέλεσμα και ο καθένας δικαιούται να κρίνει.
Στην Ορθοδοξία κανείς δεν είναι αλάθητος.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε και σύ φυσικά δεν εισαι αλάθητος, πολύ περισσότερο μάλιστα από αυτούς που λές ότι σεβόσουν και τώρα άλλαξες γνώμη, στοιχιζόμενος αστραπιαία με τον Χειλαδάκη και αυτούς που τον κουρντίζουν

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αντί να παίζουμε την κολοκυθιά για το ποιος είναι αλάθητος, λέμε ότι πολύ απλό είναι το ζήτημα. Δείτε το αποτέλεσμα και κρίνετε μόνος σας.

Επίσης είναι ισοπέδωση της σκέψης να βάζετε την ταμπέλα "Χειλαδάκης" σε όποιον αντιδράει αντί να εστιάσετε στο ποιος προκάλεσε το πρόβλημα. Ο κ.Χειλαδάκης είχε το θάρρος να το αποκαλύψει αντί να το κουκουλώσει.

Κανείς δεν μας "κουρντίζει". Δημοσιοποιήσαμε αυτό που είδαμε: τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς, την επάνδρωση οικουμενιστικής μονής κλπ. Αν νομίζετε ότι αναμασώντας λογοπαίγνια θα μπορέσετε να πείσεις κάποιον, μπορείτε να συνεχίσεις. Όπως βλέπετε δεν φοβόμαστε τον διάλογο. Βοηθάει κάθε καλόπιστο να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.

ΥΓ.Αφού δεν αντιλαμβάνεστε ότι τα δόγματα και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων είναι πάνω από τα πρόσωπα και οφείλουμε να τα τηρούμε με απόλυτη ακρίβεια, μπορείτε να συνεχίσετε την φλυαρία. Δικαίωμα σας είναι να βάζετε τον "γέροντα" πάνω από τα δόγματα.
Είναι η φυσική συνέπεια της "γεροντολαγνείας" που καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια.
Από τις ορθόδοξες αδελφότητες και το αλάθητο των υπευθύνων τους (το οποίο έπρεπε να αποδέχονται όλα τα "στρατιωτάκια", μεταβήκαμε στην "γκουροποίηση" των "γερόντων" (και μην αρχίσουμε τώρα κουβέντα για τις αδελφότητες, κι αυτές προσέφεραν πολύτιμο έργο, όπως αντίστοιχα και η μονή στην χαλκιδική). Δεν τους βοηθάμε ούτε δείχνουμε τον σεβασμό μας όταν τους προσδίδουμε το παπικό αλάθητο.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα καλύφθηκα και αποκαλυφθήκατε, ευχαριστώ! Δώσατε το πραγματικό σας στίγμα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν διώκονται κάποιοι ρασοφόροι και Μονές και διώκονται κάποιοι άλλοι που μάχονται κατά του Οικουμενισμού;
Προσωπικά, αν βλέπω ότι κάποιοι δεν διώκονται από τον Πατριάρχη κι από την Διοικούσα Εκκλησία, μπαίνω σε υποψίες...
Όπως και να' χει το θέμα, τα στοιχεία περί Ἐπισκόπου Αυστρίας και για το παρόν θέμα, δεν αποπνεύουν ἀντικοικουμενισμό. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να μην το γυρνάμε το ζήτημα επί προσωπικού, διότι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό και καθαρά εκ του πονηρού.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 1:08.Άλλα λέει ή επιστολή, αλλιώς την ερμηνεύετε εσείς!!!Γι'αυτο επέλεξαν από την μονή να την στείλουν μόνο στις "Ακτίνες", γιατί αυτοί δεν προσπαθούν να κατασκευάσουν οικουμενιστές όπως εσείς ως άλλοι Δων Κιχώτης. Δεν είστε οι πιο ορθόδοξοι από όλους,είτε σας αρέσει είτε όχι.Αν έχετε τα κότσια κ εσείς κ ο κ.Χειλαδάκης γιατί δεν ξεσηκώνετε τον κόσμο σε διαμαρτυρία κάθε φορά που διοργανώνονται οι πομπώδεις υποδοχές του Βαρθολομαίου στη Βόρεια Ελλάδα;;; Μόνο να κατακρίνετε όσους του φιλούν το χέρι ξέρετε.Προσέξτε γιατί παρεκτρέπεστε στο άλλο άκρο του οικουμενισμού που λέγεται ζηλωτισμός.Κ ο Ιούδας ζηλωτής ήταν κ γι'αυτο πρόδωσε τον Κύριο, επειδή δεν ήταν ένας επαναστάτης όπως τον φανταζόταν να τους ξεσηκώσει να πάρουν τα όπλα κατά των Ρωμαίων,αλλά ήταν ειρηνικός επαναστάτης κατά της αμαρτίας.Προσοχή γιατί σύρεστε πίσω από το άρμα του κ.Χειλαδάκη!!

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε δεν είναι καθόλου κωλοτουμπα!!Αν εσύ έχεις παιδιά τα οποία έχεις αναθρέψει εν παιδεία κ νουθεσία Κυρίου κ αυτά μετά τα 18 τους,στα 25,στα 30,παρεκτραπουν κ ακολουθήσουν αντίθετο δρόμο θα φταις εσύ ή αυτά που πλέον είναι ενήλικοι κ υπεύθυνοι των πράξεών τους;; Αυτό ακριβώς αναφέρεται κ στην ανακοίνωση τής Μονής του Αγίου Αρσενίου. Από την στιγμή που ο π.Παϊσιος ίδρυσε νέα Μονή κ δεν ανήκει στη Μονή του Αγίου Αρσενίου είναι αυτός υπεύθυνος για τίς πράξεις του, όχι ο π.Θεόκλητος. Αν εσείς κ οι υπόλοιποι ερμηνεύετε διαφορετικά την επιστολή, τότε συγχωρέστε με,αλλά διαπράττετε παρερμηνεία της επιστολής!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

αυτούσιο απόσπασμα από την επιστολή :
"Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά."

Αφήστε λοιπόν κύριε Αναστασιάδη τις δικαιολογίες για τα "18χρονα" και τα "25χρονα" που αλλάζουν.
Οι ίδιοι έδωσαν ευλογία στους μοναχούς τους να πάνε στον Αυστρίας (κάτι που φυσικά γνωρίζαμε ήδη, αλλά τώρα το ομολογούν και στην επιστολή τους).
Φυσικά, αφού με ευλογία της μονής τους πήγαν στον Αυστρίας, εννοείται ότι πλέον ανήκουν σε άλλο μοναστήρι. Αλλά εξ αρχής αυτό θεωρήσαμε ως λάθος: να εμπιστευθούν τους μοναχούς τους στο 1ο Οικουμενιστικό μοναστήρι.

Πόσες φορές χρειάζεται να το επαναλάβουμε για να αντιληφθείτε τι λέμε; Δεν τους λέμε ούτε οικουμενιστές ούτε τους κατηγορούμε ότι κάνουν συμπροσευχές με αιρετικούς (αυτούς που παρέμειναν στο μοναστήρι στη Χαλκιδική). Δεν ίδρυσε ο π.Παϊσιος νέα μονή. Την μονή την ίδρυσε ο Πάπας με τον Βαρθολομαίο και αυτοί ΕΣΤΕΙΛΑΝ τον π.Παϊσιο εκεί. Θεωρούμε ότι ήταν λάθος του ηγουμένου τους να τους στείλει εκεί.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"γιατί δεν ξεσηκώνετε τον κόσμο σε διαμαρτυρία κάθε φορά που διοργανώνονται οι πομπώδεις υποδοχές του Βαρθολομαίου στη Βόρεια Ελλάδα;;;"

Κατ αρχήν ευχαριστούμε για την πολύ καλή ιδέα. Δεν αποκλείεται αν την αξιοποιήσουμε.
Το αν και που παρεμβαίνει η ομάδα μας, το ξέρουν όσοι συμμετέχουν. Όσοι κατεβαίνουν "στον δρόμο" του αγώνα, μας ξέρουν.

Καταλαβαίνεται γιατί ο κόσμος δεν βγαίνει στο δρόμο;
Γιατί οι κεφαλές του έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι και να προσκυνάνε αυτούς που κατά τα άλλα κατηγορούν. Αν λείπει κάτι στην εκκλησία μας, είναι το αντρείο φρόνημα.
Γιατί κάποιοι ιερείς και ιερομόναχοι ενώ γνωρίζουν ότι στον εσπερινό θα βρίσκεται ο Πατριάρχης, δεν ενοχλούνται καθόλου να παραβρεθούν και μάλιστα να του βάλουν και μετάνοια και να του φιλήσουν το χέρι.
Γιατί όταν είναι τόσο αφελής ο ηγούμενος, τότε δεν φταίει μόνον αυτός, φταίει και ο μοναχός.
Στα βίντεο και στις ομιλίες -σε δικούς μας κύκλους- μια χαρά τα λένε όλοι. Είναι σαν τις εξαγγελίες των πολιτικών. Στην πράξη όμως φανερώνονται όλοι.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στην προσευχή κ για τα οικουμενιστικα παραστρατήματα των ποιμένων μας κ όταν προβαίνουμε σε αποκαλύψεις για οικουμενιστικες παρεκτροπές θα πρέπει να το κάνουμε με πόνο ψυχής, όχι με επιθετικότητα. Σκοπός των αποκαλύψεων είναι να συνετισθούν οι οικουμενιστές, όχι ή διαπόμπευση τους, όπως επιχειρείται δυστυχώς από κάποιους.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

"Εμείς με καλό λογισμό απαντήσαμε θετικά!"
Απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του Πατριάρχη να συστήσουν αδελφότητα. Ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι ο Βαρθολομαίος είχε κατά νου να την μετατρέψει σε διομολογιακή;Όχι, το απέκρυψε επιμελώς από τον π. Θεόκλητο. Νομίζω λοιπόν ότι είναι σαφής ο π.Θεόκλητος εδώ όταν μιλά για καλό λογισμό,ώστε δεν επιδέχεται παρερμηνείας!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σωστή η παρατήρηση σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι το έκαναν με δόλο. Αποδεχόμαστε ότι έγινε πράγματι με καλό λογισμό.
Αλλά όταν έρχεται κάποιος στο μοναστήρι σου και σου ζητάει μοναχούς, δεν τους εμπιστεύεσαι έτσι, ελαφρά τη καρδία. Ψάχνεις να δεις ποιος είναι αυτός και τι μοναστήρι θέλει να κάνει.

Και όταν τελικά αποδεικνύεται ότι παγιδεύθηκαν, δεν αποποιείσαι την ευθύνη "νίπτοντας τας χείρες σου", λέγοντας "δεν ανήκουν σε μένα". Φυσικά δεν ανήκουν πλέον σε σένα αφού εσύ τους έστειλες βορά στους δηλωμένους οικουμενιστές και στο γνωστό τοις πάσι οικουμενιστικό μοναστήρι.

Δεν ρώτησαν δηλαδή σε ποιο μοναστήρι θα πάνε; Που είναι αυτό, πως βρέθηκε, ποιοι το δώρισαν; Φυσικά και ήξεραν που πήγαιναν. Τώρα όμως που εξέκλιναν της αποστολής τους, που είναι η πρότερη μονή να τους πάρει πίσω και να αντιληφθεί το λάθος της;
Αντ 'αυτού συνεχίζουν να "νίπτουν τα χέρια τους".Δεν φταίνε αυτοί λένε. Μάλλον θα φταίει ο Πάπας και οι Παπικοί.

ΥΓ. κ.Αναστασιάδη, επιμένετε να πιστεύετε ότι ο π.Θεόκλητος δεν ήξερε σε τι μοναστήρι θα στείλει τους μοναχούς του;; Το πιστεύετε αυτό που γράφετε; Επιτρέψτε μας αλλά δική σας είναι η παρερμηνεία.
Ο καλός λογισμός του γέροντα τους, δεν αφορούσε το που θα πάνε (κάτι που ήξεραν πολύ καλά) αλλά τις προσδοκίες για το τι θα κάνουν εκεί. Μετά τις συμπροσευχές για εμάς το θέμα έχει κλείσει.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Αφού λοιπόν έχει κλείσει για σας το θέμα, κρατήστε τήν άποψή σας κ εγώ τήν δική μου!Όλοι μαζί όμως, αντί να έχουμε επιθετικότητα έναντι των ορθοδόξων οικουμενιστών,ας εντείνουμε τίς προσευχές μας στον Κύριο να τούς φωτίσει να μετανοήσουν!

mnk είπε...

Δημήτριε Αναστασιάδη,

Ναι, "ας εντείνουμε τίς προσευχές μας στον Κύριο να τούς φωτίσει να μετανοήσουν".

Αλλά, μέχρι να μετανοήσουν, κάποιος πρέπει να πει το "Στώμεν καλώς!". Και πρέπει να το πει βροντερά και στεντόρεια, διότι -οι περί ων ο λόγος- σέρνουν κοπάδια ξωπίσω τους στην κατρακύλα.
Αφού, προς το παρόν, λείπει ο ένας, ο άξιος που η φωνή του θα ακουστεί πανω από τα αγαπησιάριακα "σάλια-μύξες" των προδοτών του Χριστού, εξ ανάγκης και εξ υποχρεώσεως έχουμε αναλάβει αυτόν τον ρόλο εμείς οι μικροί και ανάξιοι, όπως μπορεί και όπως ξέρει ο καθείς. Κι αν εμείς σταματήσουμε, θα βοήσουν οι πέτρες, όπως -υποθέτω- γνωρίζετε.

Ενοχλείσθε από το στεντόρειον της κραυγής μας, διότι φαίνεται πως είσθε συνηθισμένος σε μειλίχιους τόνους και χαμογελαστά πρόσωπα. Σε "φατσούλες", όπως αποκαλούσε ο Κλάους Κένεθ τους διαμαρτυρόμενους και παπικούς φίλους του.
Εμείς, όμως, -οι απλοϊκοί και ανάξιοι λαϊκοί της ορθοδόξου ανατολικής εκκλησίας- δεν είμεθα τόσον εκλεπτυσμένοι. Φωνάζουμε, με το ίδιο πάθος που θα φωνάζαμε και στον οδηγό του λεωφορείου, που αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το οδηγεί κατά γκρεμνού. Να μας συγχωρήτε που οι γαϊδουροφωνάρες μας πληγώνουν τα ευαίσθητα αυτιά σας, αλλά δεν γίνεται αλλοιώς. Οι υπνοβατούντες δεν ξυπνάνε με ψιθύρους, μόνον με κραυγές.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Mnk, με ξέρεις και τα λες αυτά;; Εσένα σου έχει στοιχίσει ο αντιοικουμενιστικός αγώνας; Προφανώς όχι για να κρίνεις τον οποιοδήποτε έχει διαφορετική άποψη από σένα. Όταν εμείς αγωνιζόμασταν κατά του οικουμενισμού από τα φοιτητικά μας χρόνια, τουλάχιστον δηλαδή μια 20ετία,κάποιοι είχατε μαύρα μεσάνυχτα. Εμένα προσωπικά ο αγώνας μου αυτός μου στοίχισε την θέση μου ως ψάλτης στην ενορία μου, επειδή τόλμησα και τα έβαλα με τον μακαριστό Χριστόδουλο, τον οποίο κάποιοι τον έχουν και Άγιο!! Επαιξα και ξύλο ως μαθητής στην σχολή της Αγίας Σιών στα Ιεροσόλυμα με τους Αρμενίους για το προσκύνημα της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να προσέχεις τα λόγια σου πριν κρίνεις! Το ότι θέλουμε να είμαστε ήπιων τόνων κάποιοι, δεν σημαίνει ότι είμαστε νερόβραστοι, αλλά ούτε και ψευτονταήδες. Απλά δεν καταδικάζουμε κανέναν πριν δούμε πράξεις. Αυτό είναι νεοεποχίτικη πρακτική, οκ;;

mnk είπε...

Δεν καταδικάζουμε κανέναν. Καταδικάζουμε (κάπως φωναχτά) πράξεις, τις οποίες απηυδήσαμε να βλέπουμε ξανά και ξανά.
Το πως και το γιατί κάποιοι δεν τις βλέπουν, αποτελεί μέγα μυστήριο για το φτωχό μου μυαλό.

Αν σε προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη.
Φταίει το ακατέργαστο λαϊκόν μου ήθος.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.