" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ένας Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός, αφηγείται (2η επιστολή - καταγγελία)


Η υποκρισία στην Εκκλησία και η εκ τού ποιμνίου αντιμετώπισις.



 Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας στο Πρωτάτο

Στό Άγιον Όρος ήλθε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και τον υποδέχθηκαν λαμπρώς στο Πρωτάτο.

Άραγε κατά πόσο απασχόλησε τούς υπευθύνους τού Αγίου Όρους τό γεγονός ότι ο Αλβανίας ήταν πρόεδρος τού Π.Σ.Ε. καί ότι δήλωσε υποστηρίζοντας γιά τήν Σύνοδο τής Κρήτης ότι είναι ένα νέο είδος συνόδου μέ άλλο τρόπο λειτουργίας πού όμως ανατρέπει τήν παράδοση τής συνοδικότητας τής Εκκλησίας καί ότι εισηγήθηκε γιά τούς αντιοικουμενιστές νά χαρακτηριστούν αιρετικοί γιά νά διωχθούν καί ναί μέν έχτισε εκκλησίες στήν Αλβανία,αλλά γιά νά τίς ενώσει στό άρμα τού οικουμενισμού πού είναι η προετοιμασία τής ελεύσεως τού αντιχρίστου.




Στά Καυσοκαλύβια ...

Στά Καυσοκαλύβια η Μεγίστη Λάυρα επέβαλε εφημέριο τής Σκήτης τόν π.Γεώργιο Αλευρά ο οποίος κατασκεύασε μία ασεβή εικόνα μέ τήν Παναγία νά κρατάει στό ένα χέρι τήν αγία Σοφία ναός Κων/λεως σύμβολο Ορθοδοξίας καί στό άλλο τόν άγιο Πέτρο ναό τού Βατικανού καί λανσάρει μέ κάθε αθέμιτο τρόπο τήν ένωση μέ τίς αιρέσεις.



17 καυσοκαλυβίτες μοναχοί υπέγραψαν διαμαρτυρία καί οι προϊστάμενοι τής μονής αφού είδαν τά στοιχεία πού προσκόμισαν οι πατέρες και παραδέχθηκαν ότι όντως ξεπέρασε τούς υπόλοιπους οικουμενιστές κατέληξαν να πουν ότι όποιος δεν τον δέχεται να φύγει από την σκήτη.


Και ερωτούμε καλοί μας χριστιανοί, είναι σωστό να συμπροσεύχεται ένας ορθόδοξος χριστιανός πού πιστεύει αληθινά τόν Χριστό με αυτούς τους υποκριτές στους ναούς που τους βεβηλώνουν οι ασεβείς οικουμενιστές;


Έως πότε οι ιερείς τού Υψίστου θά αδιαφορούν για την προδοσία της πίστεως και έως πότε θα φοβούνται «από των αποκτεννόντων το σώμα»(Ματθ.10,28)

« Ει ο Θεός μέθ΄ημών ουδείς καθ΄ημών». Αν έχουμε τον Θεό μαζί μας να μη φοβούμαστε τίποτα, ενώ αν καταπατούμε την συνείδηση, τότε να φοβούμαστε, διότι θα χάσουμε τα πάντα δηλ. τον Θεό.
επίσκεψη του π.Γεωργίου Αλευρά στον Βαρθολομαίο ...! 
Γιατί να μην γίνει μία ακόμη αγιοκατάταξη;;

Ας διαχωρίσουμε την θέση μας όχι από την μία αγία καθολική και αποστολική Εκκλησία πού είναι η αληθής ομολογία πίστεως όπως απάντησε ο άγ. Μάξιμος, αλλ’απ’αυτούς πού οδηγούν την μόνη αληθινή Εκκλησία τού Χριστού στην αντίχριστη ένωση των εκκλησιών και
απ’όσους τούς ακολουθούν καταπατώντας την συνείδησή τους.


Πολλοί πατέρες εξαπατούνται και λένε «όλοι μαζί θ΄αντιδράσουμε», εφόσον η ομολογία είναι προσωπική υπόθεση,ενώ το σύνολο ακολουθεί την πλατεία και εύκολη οδό τής απωλείας.


Ο Κύριος είπε «Εισέλθετε δια τής στενής πύλης, ότι πλατεία η πύλη και ευρύχωρος η οδός η απάγουσα εις την απώλειαν και πολλοί εισιν οι εισερχόμενοι δι’αυτής.Τί στενή η πύλη καί τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν καί ολίγοι εισίν οι ευρίσκοντες αυτήν»(Ματθ.7,13).

Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός.





Προηγήθηκε η ανάρτηση:
ένας Σκανδαλισμένος αγιορείτης Μοναχός αφηγείται για όσα συμβαίνουν

2 σχόλια:

ανώνυμος είπε...

ΕΦΤΑΣΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΚΡΥΡΟΟΥ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟΥ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ) ΑΓΙΟΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΗΛΕΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΟΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΕΜΕΙΝΕ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΚΙ' ΑΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ.ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ "ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΙΜΝΙΟ..."

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ ΦΕΥ! ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΕΒΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.