" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ

Βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται (δείτε εδώ) για την 
"άρνηση αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Σάμου να χορηγούν αναισθησία σε διακοπή κύησης εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου". 

Οι βουλευτές -τίνες θεωρούν ότι 
"παραβιάζει το δικαίωμα των γυναικών του νησιού να επιλέξουν την άμβλωση
(από πότε "νομιμοποιείται" ένας άνθρωπος να αποφασίζει να τερματίζει βίαια την ζωή ενός άλλου;;;), 



Την ώρα που μια ολόκληρη Ελλάδα έχει βίαια κατακρεουργηθεί στις δημόσιες και ιδιωτικές γυναικολογικές κλινικές 

την ώρα που η Ελλαδική Ιεραρχία (ανάμεσα τους και κάποιοι παμπόνηροι που για βιοποριστικούς λόγους φόρεσαν ράσα και στη συνέχεια με διάφορα "θελήματα" και "μετάνοιες", κατάφεραν να καταλάβουν δεσποτικούς θρόνους) 
περί άλλων "μεριμνούν" (πχ πόσες θα είναι οι αποδοχές τους, υποδοχές εικόνων και αγίων λειψάνων για να γεμίζουν με χρήματα τα παγκάρια τους και να κρατάνε "δεμένα" τα πρόβατα στο "μαντρί" ), 


την ώρα που γεμίσαμε με "ιστοριούλες" με το "πως θα πάρουμε την Πόλη" (για ποιο λόγο να το επιτρέψει ο Θεός; για να σκοτώνουν οι Ελληνίδες τα παιδιά τους, με θέα το Βόσπορο;) 


την ώρα που σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ ιερωμένος δεν μιλάει στις ομιλίες του για το έγκλημα των εκτρώσεων (κάποιοι αρχιμανδριτάδες, τιτουλάριοι "ηγούμενοι" τάχα μοναστηριών που βρίσκονται ΜΕΣΑ στις πόλεις και δεν έχουν ούτε πραγματικούς μοναχούς ούτε μοναχική ζωή, έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με χιλιάδες ομιλίες τους γεμάτες "έρωτα", αλλά δεν βρήκαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ να μιλάει για το έγκλημα των εκτρώσεων),



ΕΡΧΕΤΑΙ και πάλι η φωνή του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη να ΞΥΠΝΗΣΕΙ συνειδήσεις, όπως έκανε όσο ζούσε.

Αφού δεν μιλάνε οι παπάδες και οι δεσποτάδες μας, οι προδότες της ορθόδοξης πίστης μας (μετά το Κολυμπάρι), οι μισθωτοί, ο κόσμος αναζητά να ακούσει επί τέλους την αλήθεια.



Η πατρίδα μας ΠΕΘΑΙΝΕΙ. 
ΕΜΕΙΣ την δολοφονούμε καθημερινά. 
Όσα like κι αν πάρουμε μέσω facebook και όσο καλοί, συναισθηματικοί και φιλάνθρωποι παραστήσουμε ότι είμαστε στο προφίλ μας, η αλήθεια δεν αλλάζει, θα μας το θυμίζει μέχρι να πεθάνουμε
Είμαστε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.






Η υποκρισία βέβαια είναι τέτοια που όταν σκοτώνεται ή κακοποιείται ένας σκύλος, το πρόστιμο που συνήθως επιβάλλεται από το δικαστήριο είναι 30.000 ευρώ! για τιμωρία και παραδειγματισμό. Δείτε:


Αντίστοιχες διαμαρτυρίες οικολόγων κάθε φορά που κόβεται κάποιο δέντρο για τις ανάγκες ενός έργου (μέτρο, διάνοιξη δρόμου κλπ):


Όταν κατακρεουργούνται αθώα βρέφη;;;

ΓΙΑΤΙ δεν τιμωρούνται οι δράστες;; Γιατί δεν τιμωρούνται η μάννα του, ο εγκληματίας γυναικολόγος που το σκότωσε και ο πατέρας που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ μιλάει κανείς για αυτό το έγκλημα;;;
"έστω, σκέψου ότι είμαι ένα  δέντρο και ΣΩΣΕ ΜΕ"


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ. Τώρα σας θέλουμε, αν όντως έχετε αξιοπρέπεια, αν όντως αγαπάτε τους φίλους σας και δεν θέλετε να υποφέρουν αιώνια στην κόλαση, κοινοποιήστε τους αυτή την ανάρτηση. 
Αρκετά σκυλάκια και γατούλες και όμορφα αποφθέγματα τους στείλατε. Στείλτε τους τώρα την τραγική αλήθεια που συμβαίνει στην πατρίδα μας. Βοηθήστε να σταματήσουν να σκοτώνονται αθώα βρέφη. Αν έχετε πραγματικά ανθρωπιά, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ το τώρα.


Διαβάστε και κλάψτε:

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ»


«…Τὸ ἔμβρυο νήπιο εἶνε κύριοι. Ἄν πᾶτε στὸ χωράφι καὶ τὸ σκαλίσετε καὶ βγάλετε τὸν σπόρο, ποὺ θὰ γίνῃ αὔριο ἕνας ὄμορφος στάχυς καὶ ἕνας καταπράσινος κάμπος, θὰ καταστρέψετε τὸ χωράφι.
Ἔτσι καὶ τὸ ἔμβρυο εἶνε ἡ ἀρχὴ τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου. 
Καὶ ὅποιος σκοτώνει ἔμβρυο, σκοτώνει ἄνθρωπο καὶ εἶνε φονιάς, λέγουν οἱ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας. 
Καὶ μὴ μοῦ λὲς τὰ παραμύθια σου, ὅτι τάχατες δὲν εἶνε νήπιο.


Τὸ τέλος μας ἔφτασε. Δὲν μᾶς ἀκούει κανείς. Τὰ μυαλὰ τῶν ἀνθρώπων τὰ κυβερνᾷ ὁ διάβολος.
Ἔμαθα κάτι φρικτό. Παρακολουθῶ καλὰ τὴν ζωὴ τῆς πατρίδος μου. Μοῦ ἔγραψε κάποιος ὅτι ὑπάρχουν γιατροὶ ποὺ κάνουν 50 καὶ 30 ἐκτρώσεις τὴν ἡμέρα. Ἔχουν μηχάνημα ποὺ μπαίνει στὴν μήτρα τῆς γυναίκας καὶ κάνει κιμὰ τὸ ἔμβρυο.

Θεέ μου, Θεέ μου, κάνουν κιμὰ τὰ παιδάκια καὶ τὰ ῥίχνουν στοὺς ὑπονόμους καὶ κανεὶς δὲν συγκινεῖται. Μόνο ἐμεῖς φαινόμαστε ἀνόητοι καὶ ἀνισόρροποι, γιατὶ λέμε τὰ πρέποντα.
Κάποιος γιατρὸς καυχήθηκε ὅτι ἔκανε 1000 ἐκτρώσεις.

Μαθήτριες, φοιτήτριες, ἐργάτριες, γυναῖκες μικρὲς καὶ μεγάλες εἶνε ἔνοχες αὐτῶν τῶν ἐγκλημάτων. Σήμερα ἔχουμε
ἀρκετὲς γυναῖκες ποὺ δὲν κοινωνοῦν τῶν ἀχράντων μυστηρίων, γιατὶ ἔχουν τύψεις γιὰ τὸ ἔγκλημα τὸ μεγάλο ποὺ διέπραξαν.

Γιὰ τὶς φοβερὲς συνέπειες τῶν ἐκτρώσεων θὰ μιλήσουμε λεπτομερῶς ἄλλοτε.
Κινδυνεύουν λοιπὸν τὰ παιδιὰ ἀπὸ τὶς ἐκτρώσεις.
Ἀπὸ τὰ πέντε ἀγγελούδια ποὺ εἶνε νὰ γεννηθοῦν, ἕνα γλυτώνει, ἕνα γεννιέται, τὰ ἄλλα τὰ τρώει ἡ λάμια, τὰ τρώει ἡ ἔκτρωση.

Ποιός θὰ ὑποστηρίξῃ τὸ ἀδύνατο αὐτὸ πλάσμα, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ διορίσῃ συνήγορο, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ τρέξῃ στὴν ἀστυνομία καὶ νὰ πῇ: Ἀστυνόμε, μὲ σκοτώνει ἡ μάνα μου.

Γιὰ σκεφτεῖτε το αὐτό. Καὶ ἐκείνη ἡ μάνα φαίνεται κυρία καὶ χορεύει τὴν νύχτα καὶ παίζει χαρτιὰ καὶ παρουσιάζεται μεγάλη.

Ὤ! Ἐγὼ ἀπορῶ, πῶς ἀκόμα καὶ μόνο γιὰ τὸ ἔγκλημα αὐτό, δὲν πέσανε τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ στὰ κεφάλια μας γιὰ νὰ μᾶς κάνουν κομμάτια.

Καὶ βλέπεις ὅλες σχεδὸν οἱ οἰκογένειες νὰ ἔχουν μόνο δυὸ παιδιά, τὸ πολὺ τρία. Κάπου κάπου ἐμφανίζονται καὶ τέσσερα παιδιά….»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Γράφετε στο άρθρο για την υποχρέωση των κληρικών να μιλήσουν για τις εκτρώσεις.
Κι εγώ σας γράφω ότι οι κληρικοί μνημονεύουν τους πολιτικούς που νομιμοποίησαν αυτή την γενοκτονία. [ είσαι το ίδιο μ’ αυτόν που μνημονεύεις]

Η ευχή της Λειτουργείας «υπέρ πάσης αρχής και εξουσίας» απευθύνεται γενικώς σε άθεους και Μασόνους πολιτικούς, ακόμα και σε Μωαμεθανούς

Κυβερνήσεις του παρελθόντος νομιμοποίησαν τον πολιτικό γάμο καταπατώντας το «Ου μοιχεύσης».
Κυβερνήσεις του παρελθόντος νομιμοποιησαν τις εκτρώσεις και τις μεταμοσχεύσεις, καταπατώντας Το «Ου φονεύσεις». Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε ήδη 16.000.000 ψυχές στον Αδη.
Η Κυβέρνηση (με την συμμετοχή των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης) νομοθέτησαν το σύμφωνο συμβιώσεως προσώπων ιδίου φύλου, ηδη ξεκίνησαν οι ενέργειες προκειμένου να υιοθετούν και παιδιά!!!
Η Κομμουνιστική κυβέρνηση δημόσια αρνήθηκε τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο, ενώ διάγει ένα ΑΜΟΚ ανθελληνισμού προς όλες τις κατευθύνσεις.

… εὐσεβὴς μετὰ αἱρετικοῦ μήτε κατ' οἶκον συμπροσευχέσθω•
«Τίς γὰρ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος;»" (P. G. 1, 1136-1137). καὶ μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δὲ καὶ ἐλέγχετε· ( εφεσ. 5-11 )
Ποια μερίδα έχει ο Χριστός με τον Διάβολο; ( αποστολικός 46’ )





Ανώνυμος είπε...

Υπερμαχοι της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας εν ονόματι της προόδου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Εθνοπατέρες κατά τα άλλα! Και μεταξύ τους και κάποιοι ασκληπιάδες που ορκίστηκαν " ομοίως δε ουδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω"! Η αναισχυντία, η παρακμή και η υποκρισία σε όλο της το "μεγαλείο"!!!
Και αντί η νεοελληνική κοινωνία να τους "εξεμέσει" για την αχρειότητά τους όχι μόνο τους ανέχεται αλλά και ικανό τμήμα της τους...επιβραβεύει! Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να κάνουμε εκτρώσεις.
Γιατί δεν πρέπει;
Την απάντηση την γνωρίζει οποιοσδήποτε στοιχειωδώς μορφωμένος πιστός άνθρωπος (όχι σπουδαγμένος απαραίτητα).

Η πνευματική συμφορά φέρνει την σωματική. Αγνοούμε τους νόμους του Θεού και γιατί αυτοί υπάρχουν. Το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο.

Αλλά ο άνθρωπος ζει σαν ο ίδιος να έγινε για το γούστο των γονιών του.
Σαν να μην έχει λόγο ύπαρξης αν οι άλλοι γύρω του δεν του συγχωρέσουν το λάθος της πορνείας ή της συζυγικής αγάπης. Και στις δύο περιπτώσεις ο περίγυρος της γυναίκας, του ζευγαριού, λειτουργεί ως θεός κριτής και αποφαίνεται για την τύχη του εμβρύου εγγονιού τους , αγνοόντας σαν να μην υπάρχει η ζωή του ίδιου τους του παιδιού.

Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που η γυναίκα καταφεύγει στην παιδοκτονία εν αγνοία των γονιών της. Σε όποια ηλικία και αν είναι.
Διότι ως τη στιγμή εκείνη οι γονείς της την αγνοούσαν. Την γέννησαν για το δικό τους γούστο. Δεν την μεγάλωσαν ως τέκνο του Θεού που η ψυχή του ανήκει σε Εκείνον. Από Εκείνον ήρθε και σε Εκείνον πάλι θα πάει. Παρέβλεψαν την ψυχή του παιδιού τους και το οδήγησαν στο πνευματικό του θάνατο. Και ως συνέπεια έρχεται και ο φυσικός θάνατος του εγγονιού τους από την πνευματικά νεκρή μητέρα.

Οι επιστήμονες παιδαγωγοί αναφέρουν ότι η αγωγή του παιδιού αρχίζει από την σύλληψη της μητέρας.

Ο Κύριος να μας φωτίζει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Τραγωδία!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζονται σχόλια, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...ένας γερός ξεσηκωμός χρειάζεται...προς όλους τους ηθικούς αυτουργούς.

ROMIOS XO είπε...

Όσοι νομιμοποιούν ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ αρκεί να βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας του (λες και θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού ) εν ονόματι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ (μόνο ενας αντίχριστος μπορεί να θεωρήσει το έγκλημα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ή ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟΙ ή τελείως ΘΡΑΣΕΊΣ ΨΕΎΤΕΣ (που και παλι δείχνει ΣΧΙΖΟΦΡΈΝΕΙΑ).

Ανακαλύφθηκε και ο όρος έκτρωση για να περιγράψει τη δολοφονία του ανθρώπου που βρίσκεται στη μήτρα της μάνας του. ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ.

Έχεις δίκαιο παιδαγωγε
Είμαστε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
που ανεχόμαστε αυτό το Άουσβιτς της νομιμοποίησης του φόνου επειδή ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΉΤΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως εαν ειχαμε πολιτες που να πιστευαν Ορθοδοξα,δεν θα επετρεπαν με τη ζωη τους κ αυτοι κ τα παιδια τους να πεσουν οχι απο τα ματια των ανθρωπων,επειδη αυτα βλεπουν διαφορον φως κ σκοτος,αλλα απο τα ματια Του Θεου να πφτουν απο γκρεμου εις γκρεμον κ να θεωρειται και δεδομενον στις μερες μας.
Θα ειχαν θωρακισει τα παιδια τους,τα οποια ,τα περισσοτερα εχουν ηδη εκπεσει σε δρομους ολισθηρους.στο φοιτητοκοσμο εχω ακουσει τοσα,που θα ηταν αδυνατον να μη διαμαρτυρηθει κανεις,παιδια κ καλων κ ορθοδοξων οικογενειων να φερονται τοσο επηπολαια κ ανωρημα λογω συναισθηματων η και εξαναγκασμου κ εκβιασμου.
Φυσικα αυτα ολα πληρωνονται και στη μετεπειτα ζωη.Ποσο δε μαλλων που αφηνουν και την εκκλησια ενω πηγαιναν ,επειδη ειτε ντρεπονται να μιλησουν στον πνευματικο,ειτε πιστευουν πως δεν τον εχουν αναγκη πλεον,αφου τωρα πια ειναι ελευθεροι να απολαυσουν τας ακανθας της σαρκικης ζωης.Ετσι φθασαμε οι μορφωμενοι να νομιμοποιουν αυτα που ειναι εκτος θειου νομου.
Αλλα μονον αυτες οι μεριδες ειναι;Μηπως δεν τα βλεπει κανεις κ σε χωρισμενα ζευγαρια;;;Δεν το βλεπει ακομα κ στους γεροντοτερους που συζουν μεταξυ τους για συντροφια κ για να μη χασουν τη συνταξη;;;
Θεωρειται δεδομενο πλεον και οσο η εκκλησια δεν μιλουσε,ηταν καλη η εκκλησια.
Τωρα που η εκκλησια βγηκε μπροστα οπως οι αγιοι το εκαναν,θιγονται πλεον ολοι κ αντιδρουν τοσο,ωστε αντιδροντας ο εκπεσων λαος,να νομιμοποιειται το παρανομον .
Οταν λοιπον θα ερχοταν Ο Χριστος στη γη, σημερα,θα εβρισκε καποιον πιστο;
Και ερχομαι σε αυτο που λεγει καπου η Γραφη στις επιστολες του Απ.Παυλου προς Εβραιους στο 12,εκει ,,,,πως ''οι σαρκικοι πατερες μας διαπαιδαγωγουσαν με τιμωριες κι ομως τους σεβομασταν-λεγει-δεν πρεπει[λοιπον] να υποταχτουμε στον Π α τ ε ρ α του πνευματος ωστε να καιρδισουμε την αιωνια Ζωη;''
Ποιος ομως μπορει να το καταλαβει..
Τουλαχιστον ας συμβαλλουμε στην εξαπλωση της αληθειας λεγοντας αυτο που ξερουμε κ να μεταδιδουμε στους αλλους αυτο που ειδαμε με τα ματια μας.Το λεει και ο μαθητης της αγαπης Ιωαννης αυτο.Αλλα ουτε κ αυτο αφηνουν οι αλλοι.Ειναι αυτο που λεει ο λαος πως τους αρεσουν τα παραμυθια της χαλιμας επειδη δεχονται τους ψευδαποστολους κ τους ψευδοπροφητες κ τους ψευδοδιδασκαλους ενω τους αληθεςι ποιμενες,τους αληθεις αποστολους κ προφητες κ διδασκαλους δεν αποδεχονται που ειναι σαν να δεχονται Τον Θεο,ενω εκεινοι δεχονται τον διαβολο,και λενε για τους πιστους πως εχουν δαιμονιο.Μου θυμιζει αυτο που ειπαν στον Κυριο''ουκ ελεγομεν σοι οτι δαιμονιον εχεις;;;''...
Σοκαριστικες οι αναρτησεις σας ας ξυπνησουμε ολοι!

Ανώνυμος είπε...

"κάποιοι αρχιμανδριτάδες, τιτουλάριοι "ηγούμενοι" τάχα μοναστηριών που βρίσκονται ΜΕΣΑ στις πόλεις και δεν έχουν ούτε πραγματικούς μοναχούς ούτε μοναχική ζωή, έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με χιλιάδες ομιλίες τους γεμάτες "έρωτα", αλλά δεν βρήκαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ να μιλάει για το έγκλημα των εκτρώσεων"

Κάποιοι τέτοιοι τιτουλάριοι όμως έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της βάρβαρης συνήθειας του νηπιοβαπτισμού. Αντιστέκονται στην παλαιομοδίτικη εκκλησιαστική παράδοση, τους αποστολικούς κανόνες, και με παρρησία καταργούν τις τρεις καταδύσεις, αντικαθιστώντας τες με τρεις επιχύσεις.

Ίσως υπάρχουν κάποια από τα πνευματικοπαίδια τους που κάνουν ανυπακοή και 6 μηνών βάζουν τα παιδιά τους να κάνουν baby swimming https://www.youtube.com/watch?v=KU-LRUc8TSE

Πώς όμως να χαρακτηρίσει κανείς τους ιερείς εκείνουνς τους υπερζηλωτές που επιμένουν στην παλαιομοδίτικη βάπτιση με τις τρεις καταδύσεις στο όνομα της Αγίας Τριάδος με την αγαθή πίστη ότι δεν θα πνιγεί το παιδί....

Τέτοια βλέπω....τέτοια λέω....

Θ.Α.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μόλις διαβάσαμε την εξαιρετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας για το θέμα:

O ιατρικός σύλλογος Φλώρινας για τις αμβλώσεις
Αποτέλεσμα εικόνας για φλωρινα χαρτης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μαγνησίας 10,
53100 Φλώρινα Φλώρινα:1-6-2017
Τηλ. – Fax: 2385045200,
E-MAIL: iasyflo@gmail.com
ΦΛΩΡΙΝΑ
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ»
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
θα έχει, ασφαλώς, περιέλθει σε γνώση σας, διά μέσου του διαδικτύου, η άρνηση των συναδέλφων μας, αναισθησιολόγων της Σάμου, να χορηγήσουν αναισθησία προς το σκοπό της «διακοπής κυήσεως», τουτέστιν της διενέργειας αμβλώσεων, εκτός των περιπτώσεων εκείνων κατά τις οποίες κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της εγκύου. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εν λόγω συνάδελφοι στηρίζουν την επιλογή τους αυτή στο άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας), το οποίο επικαλούνται και το οποίο διαλαμβάνει ότι «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».
Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, κρυστάλλινης διαύγειας, κάθε άλλο παρά καταλείπει περιθώρια παρερμηνειών, εξυπηρετικών ποικίλων σκοπιμοτήτων, αλλά διασφαλίζει και διατρανώνει το αναφαίρετο δικαίωμα των ιατρών να υπακούσουν στη φωνή της συνειδήσεώς τους. Κατόπιν τούτου ουδείς έχει το δικαίωμα να τους εξαναγκάσει στη διενέργεια μίας πράξεως που προσκρούει στις επιταγές της ηθικής τους συνειδήσεως.
Αντιδρώντας στη συγκεκριμένη επιλογή των προαναφερθέντων συναδέλφων μας ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ κ. Δημήτριος Βαρνάβας προέβη σε σχετικές δηλώσεις με τις οποίες κατά τρόπο αήθη, αντισυναδελφικό και αντιδεοντολογικό τους μέμφεται και τους εγκαλεί για αυτήν τους την ενέργεια. ( http://www.iatropedia.gr/eidiseis/d-varnavas-ti-kryvetai-piso-apo-tin-arnisi-ton-anaisthisiologon-tis-samou-na-symmetechoun-se-amvloseis/81196/ ). Η παρέμβαση του κ. Βαρνάβα προκάλεσε την κατά πάντα δικαιολογημένη αντίδραση του τοπικού ιατρικού συλλόγου της Σάμου που σε σχετική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα «ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον ιατρικό Σύλλογο Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες».


Πέραν, όμως, της δεοντολογίας ,κύριε πρόεδρε, υπάρχει και το ηθικό μέρος της υπόθεσης που είναι και το σπουδαιότερο. Και αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι της Σάμου έλαβαν την ηρωική και επαινετέα απόφαση να μην γίνουν συνεργοί, διά της χορηγήσεως της αναισθησίας, στην ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΜΒΡΥΟΚΤΟΝΙΑ. Γιατί περί φόνου εκ προμελέτης αθώων και ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ (αυτό πού το πάμε;) ανθρωπίνων υπάρξεων πρόκειται έστω και αν «εξωραϊσμένα», παραπλανητικά και υποκριτικά χαρακτηρίζεται σαν «διακοπή κυήσεως»!

(συνεχίζεται)


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

(συνέχεια)

Οι συνάδελφοί μας, όπως και όλοι μας, έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη που επιτάσσει όπως «ὁμοίως δέ οὐδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω». Και η συγκεκριμένη τους επιλογή στοιχεί με την επιταγή του εν λόγω όρκου σε αντίθεση με τους επίορκους συναδέλφους τους που τον καταπατούν ελαφρά τη καρδία και προβάλλοντας διάφορες σοφιστείες.
Ορκιστήκαμε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και όχι να πράττουμε το αντίθετο. Δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να αφαιρούμε τη ζωή των εμβρύων. Αποτελούν ζωντανές υπάρξεις και η δόλια και βίαιη αφαίρεση της ζωής τους συνιστά έγκλημα ιδιαζόντως ειδεχθές και ανεξίτηλο στίγμα για τον πολιτισμό μας που διαπράττεται, μάλιστα, εν ονόματι και με πρόσχημα την πρόοδο και τα ανθρώπινα δικαιώματα! Τα φληναφήματα που εκπορεύονται, λανσάρονται και προωθούνται από κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους δήθεν «προοδευτικούς» κύκλους περί «αυτοδιάθεσης της εγκύου γυναίκας» κ.τ.ό. προς δικαιολόγηση του αποτρόπαιου και φρικαλέου αυτού εγκλήματος αποτελούν αξεπέραστο δείγμα φαρισαϊσμού, υποκρισίας και ηθικής εξαχρείωσης αφού δεν υφίσταται δικαίωμα στη δολοφονία αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρωπίνων υπάρξεων.


Με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βαρνάβα δημιουργείται μείζον θέμα για τον ΠΙΣ δεδομένου ότι ο τελευταίος κατέχει τη θεσμική θέση του γενικού γραμματέα του. Κατόπιν τούτου θεωρούμε ότι ο ΠΙΣ επιβάλλεται να τοποθετηθεί άμεσα και άνευ χρονοτριβής επί του θέματος.
Με εκτίμηση
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΙΝOΠΟΙΗΣΗ:
Α> ΙΑΤΡΙΚΟI ΣΥΛΛΟΓΟI
Β> M.M.E

iasyflo
http://iasyflo.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.