" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σε ένα σχολείο κάπου στην Αθήνα, η δασκάλα παίρνει παρουσίες....

Σε ένα σχολείο κάπου στην Αθήνα, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η δασκάλα παίρνει παρουσίες.
– Μεχμέτ Αλί Αρκαντάν;
– Παρών.
– Μουχτάρ Αλ Σαρουί ;
– Παρών.
– Γιόν Κιμ Λι Γκονγκ ;
– Παρών.

Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής;
Τίποτα! Ησυχία...

Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής, επαναλαμβάνει η δασκάλα.
Πάλι τίποτα.



Κι εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα, ένα παιδάκι δειλά-δειλά σηκώνει το χέρι του από την τελευταία σειρά και λέει:
– Κυρία, μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι,
Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε!

(μας εστάλλει μέσω εμαιλ)

Σχόλιο:
για γέλια και για κλάματα..
"Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως άρχισαν «τά όργανα» τζιχάντ κι΄εδώ στην χώρα μας ;
=====================================================

Χθές τα μεσάνυκτα παρά λίγο σοβαρό επεισόδιο από εισβολή εγχρώμου μαζί με κουκουλοφόρο σε τοπική Εκκλησία …

Ίσα πού τον πρόλαβαν…

Χθές βράδυ στην αγρυπνία πού γινόταν στο εκκλησάκι της Επισκοπής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ( πίσω από τον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας ) και εν μέσω δεκάδων πιστών πού εν ώρα Θείας Λειτουργίας προσεύχονταν, εισέβαλαν στον Ναό 2 άτομα, ένας μαύρος και ένας κουκουλοφόρος πού όμως άφηνε τα χαρακτηριστικά του να φαίνονται. Βγάζοντας κάποιες κραυγές ( ; ) ο μαύρος προχώρησε και φθάνοντας στην Αγία Πύλη του Ναού, 2 μόνο μέτρα από την Αγία Τράπεζα όπου ο άξιος και σεβαστός ιερέας του Ναού π. Γαβριήλ έλεγε τα «Σά εκ των Σών» για την μετουσίωση των Αγίων Δώρων σε Σώμα και Αίμα Χριστού, στίς πιο ιερές δηλαδή στιγμές της Θείας Λειτουργίας, ο μαύρος πάτησε το σκαλοπάτι της Αγίας Πύλης και προσπάθησε να μπεί μέσα από έναν χώρο πού απαγορεύεται αυστηρά να περάσει λαϊκός παρά μόνο ο ιερέας! Το τι σκόπευε να κάνει, να επιτεθεί του ιερέα, να σκορπίσει τα Άγιο Δισκοπότηρο, ή καμμιά άλλη τζιχαντική ( ; ) επίθεση, ουδείς ξέρει. Σύσωμο το εκκλησίασμα έβαλε τις φωνές και τον έβγαλαν έξω…Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία πού έφθασε σε χρόνο ρεκόρ και τους συνέλαβε και τους δύο. Το γεγονός αυτό πρωτόγνωρο για την Πάτρα θέτει επί τάπητος όχι μόνο την ασφάλεια των εκκλησιών πού τελούν αγρυπνίες όσο και την ασφάλεια των πιστών πού φεύγοντας μεταμεσονύκτιες ώρες δεν γνωρίζουν αν θα φθάσουν και με ασφάλεια στα σπίτια τους..Οπότε καλό είναι και η Αστυνομία να ενημερώνεται από τους Ναούς για σχετικές αγρυπνίες και να παίρνει τα όποια μέτρα της…

Αυτόπτης μάρτυς –5.5.17

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.