" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

2 σχόλια στην συνέντευξη του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου (πηγή)



Στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έδωσε μια χειμαρρώδη κυριολεκτικά συνέντευξη.
Τον Σεβασμιώτατο διακρίνει μια εντυπωσιακή ευγλωττία. Χείμαρρος κυριολεκτικά που αποστομώνει τους συνομιλητές του.


Η συνέντευξη, επίσης, επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι ο Σεβασμιώτατος είναι πολύ καλός νομικός.
Πουθενά δεν μπορούσαν να τον στριμώξουν στη συζήτηση.
Έλεγε αυτά που ήθελε, αλλά με τρόπο που να μη δώσει σε κανένα το δικαίωμα να του πιάσει το πόδι.

Πολύ ορθή η θέση του ότι δεν είναι αντισημίτης, αλλά αντισιωνιστής.
Αντισημίτης είναι αυτός που μισεί τον Εβραικό λαό. Τι δικαίωμα έχει ένας επίσκοπος να μισεί ένα ολόκληρο λαό;
Ο Σιωνισμός, όμως, είναι μια θεώρηση του Ιουδαισμού την οποία δεν ασπάζεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών. Παράδοξο δεν είναι να αναμένουν κάποιοι ότι ένας ορθόδοξος επίσκοπος πρέπει να υιοθετήσει ακραίες θέσεις που απορρίπτει η πλειοψηφία των Ιουδαίων;

Μίλησε και για τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης.
Με σαφήνεια εξέφρασε τη διαφωνία του, αλλά με πολύ διπλωματικό τρόπο.
Είναι φανερόν ότι δεν θέλει να συγκρουστεί ούτε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ούτε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μια επιφύλαξη σε όσα είπε. Οφείλει την επισκοποίησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ανέφερε. Λάθος! Οφείλει την επισκοποίησή του στον Χριστό. Όπως ο ίδιος ομολογεί, στη συνέντευξή του, η Ορθοδοξία πρεσβεύει ότι δεν είμαστε ιδιοκτήτες, αλλά διαχειριστές της χάριτος του Κυρίου.

Μίλησε για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον εξύμνησε για τις αρετές του, αλλά ήταν πολύ προσεκτικός να μείνει εκεί. Δηλαδή να μην κάνει σύγκριση του αείμνηστου Χριστόδουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Περίμενα είναι η αλήθεια μια πιο καθαρή κριτική του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.
Το πρόβλημα με τον Οικουμενισμό δεν είναι απλά ότι οι αιρετικοί παραμένουν αμετανόητοι στις θέσεις τους, αλλά κυρίως ότι οι ορθόδοξοι που διαλέγονται μαζί τους κάνουν ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς σε θέματα πίστεως και παραβαίνουν κατ’ εξακολούθηση τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Το ίδιο ο Σεβασμιώτατος έκανε με τη Σύνοδο της Κρήτης. Έδωσε σαφώς το στίγμα της αντίθεσής του με αυτήν χωρίς να την απορρίψει ρητά και κατηγορηματικά.
Ας είναι. Μπορεί να μη μίλησε όσο καθαρά θα θέλαμε, αλλά πάντως μίλησε από την προοπτική της ορθής αντιμετωπίσεως των πραγμάτων.




ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ  ΤΟ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ :

"Τον Σεβασμιώτατο διακρίνει μια εντυπωσιακή ευγλωττία. "
ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.



"Μίλησε και για τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης.
Με σαφήνεια εξέφρασε τη διαφωνία του, αλλά με πολύ διπλωματικό τρόπο."

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ; ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ; 
ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ;;;
ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ;





"Είναι φανερόν ότι δεν θέλει να συγκρουστεί ούτε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ούτε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη."
ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ"(PUBLIC RELATIONS).





"Μια επιφύλαξη σε όσα είπε. Οφείλει την επισκοποίησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ανέφερε. Λάθος! Οφείλει την επισκοποίησή του στον Χριστό."
ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ;
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΧΑΡΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ..





ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
"Η συνέντευξη, επίσης, επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι ο Σεβασμιώτατος είναι πολύ καλός νομικός."
ΑΚΡΙΒΩΣ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ "BUSINESSMEN".
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.





ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 
(ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ : 
Ο ΜΠΕΛΑΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ, 
ΟΥΤΕ Η ΑΘΕΪΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΜΜΌΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ,Ε ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ).



Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ 
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Ως ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 




ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΜΕ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ (ΒΟΛΟΥ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΡΟΥ ΚΛΠ), ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ "ΕΛΠΊΔΑ" ΓΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
το παραπάνω σχόλιο μας, αναρτήθηκε εδώ


ΥΓ. Για το "λιοντάρι" (όπως θέλουν να ελπίζουν κάποιοι πιστοί - ενδεχομένως για να δικαιολογήσουν τον "ύπνο τους"), τον μητροπολίτη Πειραιώς, έχουμε κάνει ξεχωριστή ετικέτα στο ιστολόγιο μας, εδώ.

Δεν μας κάνουν "χάρη" κάποιοι δεσποτάδες, τη μια να παριστάνουν τάχα τους ορθοδόξους αγωνιστές και την άλλη να συλλειτουργούν με τους αιρετικούς οικουμενιστές. Εδώ και ενάμιση χρόνο έγινε μια (Ψευδο)Σύνοδο. Αφού ΔΕΝ την καταδίκασαν είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ.  

Οι υποτιθέμενες "αντιδράσεις" για το μάθημα των Θρησκευτικών, γίνονται αφού πρώτα ξεσηκώθηκε ο πιστός λαός, και γίνονται ακριβώς για να τον κρατάνε κοιμισμένο.
"Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη"



Διαβάστε αντίστοιχο σχόλιο του κ.Τελεβάντου για τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά (εδώ) :


Με όλο το σεβασμό, Σεβασμιώτατε, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η εγκύκλιός σας -αν και σαφώς αντιοικουμενιστική- δεν κάνει αναφορά στο γεγονός ότι -δυστυχώς- ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πίστη μας δεν προέρχεται από τους άθεους, αλλά από τους Οικουμενιστές και νεωτεριστές, που θέλουν να καθαιρέσουν τα οχυρώματα της πίστης μας.

Είναι τεράστιο, λάθος, Σεβασμιώτατε, να πιστεύουμε ότι με το άσχετο με τις κακόδοξες αποφάσεις του Κολυμπαρίου κείμενο της Ιεράς Συνόδου “Προς τον λαό”
ή με εγκυκλίους, οι οποίες δεν καταδικάζουν απερίφραστα τον Οικουμενισμό
επιτυγχάνεται η κατασίγαση των αντιδράσεων εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά, Σεβασμιώτατε, σε μελλοντικές εγκυκλίους σας να είστε πολύ πιο συγκεκριμένος για την ευθύνη των Οικουμενιστών για τα δεινά της Εκκλησίας.

Μην παρακαλείτε άδικα κ.Τελεβάντο. Διαβάστε στην αντίστοιχη ετικέτα μας τα "κατορθώματα" και του κ.Κοσμά, εδώ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρό θέμα.... Λοιπόν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε τα ιστολόγια την πρόσκληση για σύναξη όλων των πατέρων ή θα αναμασατε τα ίδια και τα ίδια; Έχετε καταντήσει τα ιστολόγια χειρότεροι από τους προτεστάντες. Ο καθένας στον μικρόκοσμο του συλλόγου του, του γέροντα του κλπ κι όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις σας ή του γέροντος (τεκμηριωμένες ή μη) στο πυρ το εξωτερο.

Ανώνυμος είπε...

Καλαμαράς είναι ο Πειραιώς, δεν είναι ο Παπαφλέσσας...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν αντιληφθήκαμε ότι η πρόσκληση που λάβαμε (ονομαστικά ως ιστολόγιο) ήταν προς δημοσίευση! Δεν έγραφε κάτι τέτοιο.

Αν ήταν πράγματι προς δημοσίευση, να το επιβεβαιώσουν αυτοί που την έστειλαν.
(Δεν θεωρούμε καθόλου έξυπνο να μαθαίνει ο εχθρός -μέσω της δημοσιοποίησης- τι κινήσεις γίνονται).

Εκτός αν δεν αποσκοπείται πράγματι να γίνει κάτι σωστό προς εξεύρεση λύσεων, αλλά απλά να εκθέσετε δημόσια όσους δεν θα συμμετάσχουν. Προς τι η δημοσιοποίηση;

Γράψαμε τις προτάσεις μας (ως απάντηση στην πρόσκληση που λάβαμε), γράψαμε ποιοι επιπλέον πατέρες κ ιστολόγια πρέπει να προσκληθούν καθώς και προτάσεις μας για τροποποίηση της θεματολογίας. Δεν λάβαμε καμία απάντηση σχετικά με τις προτάσεις μας.

Αν είστε λοιπόν πράγματι εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας, αναμένουμε στο εμαιλ μας τις απαντήσεις σας (προσθέτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας-πέρα από το απλό ανώνυμο εμαιλ).

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκεστε μέσα στον χώρο της αποτείχισης και έχετε αναλάβει τον ρόλο της ενημέρωσης μέσα από το ιστολόγιο σας. Σας παρακολουθώ και δεν συμφωνώ με πολλές απο τις θεσεις σας αλλά ενημερώνομαι, σχολιάζω ή όχι και γενικά συμμετέχω σε αυτήν την πορεία. Αντιλαμβάνομαι ότι και εσείς διαφωνείτε με θέσεις άλλων Ιστολογιων ή και Πατέρων, αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι η ενημέρωση που θα παρέχετε θα πρέπει να είναι σφαιρική για να έχουμε και μεις σφαιρική άποψη περί των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον χώρο της αποτείχισης είτε συμφωνείτε, είτε όχι με αυτές. Απ'οτι κατάλαβα έχετε την πληροφορία για μια Σύναξη και θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε γι' αυτήν την πρωτοβουλία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" έχετε αναλάβει τον ρόλο της ενημέρωσης μέσα από το ιστολόγιο σας"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-Διευκρίνηση:
Δεν έχουμε "αναλάβει" τίποτε,
ως πιστά μέλη της Ορθοδόξου εκκλησίας,
αμαρτωλοί και ανάξιοι μεν, αλλά οι καιροί είναι τόσο έσχατοι που καλούνται οι πλέον ανάξιοι να ομολογήσουν, αφού οι "πνευματικοί", οι "ιεράρχες" και ένα σωρό άλλοι ηγούμενοι, αρχιμανδρίτες, ιερείς, μοναχοί συνειδητά σιωπούν απέναντι στην αίρεση και στην επιβολή της,
βρεθήκαμε εμείς να αναδεικνύουμε όσα συμβαίνουν και να στηρίζουμε τους ελάχιστους που με την βοήθεια του Θεού πειθαρχούν στον Θεό και Αυτόν εμπιστεύονται και όχι στους ανθρώπους.

Στον ελάχιστο αυτό αγώνα έχουμε δει άπειρες φορές την επέμβαση του Θεού και γι αυτό συνεχίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Δεν μας ανέθεσε λοιπόν κανείς τίποτε, δεν αποτελούμε ειδησιογραφικό κανάλι ούτε επίσημη ιστοσελίδα κάποιου, από το περίσσευμα ή το υστέρημα του χρόνου μας προβάλουμε ότι κρίνουμε σκόπιμο, στο διαδίκτυο. Δεν είμαστε η επίσημη έκφραση κάποιου φορέα, ούτε εκπροσωπούμε την "αποτείχιση". Πουθενά δεν εμφανιστήκαμε έτσι.


" η ενημέρωση που θα παρέχετε θα πρέπει να είναι σφαιρική για να έχουμε και μεις σφαιρική άποψη "
Τι εννοείτε "ενημέρωση";
Κάθε μέρα λαμβάνουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 εμαιλ με εκτενή άρθρα προς δημοσίευση. Δεν μπορούμε να αφιερώνουμε 3-5 ώρες καθημερινά να διαβάζουμε, να αναρτούμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (όπως ενδεχομένως θα θέλατε), να απαντούμε και να παίρνουμε θέση σε ότι σχόλιο προκύψει (κάποιοι ανώνυμοι συνήθως επίτηδες ψάχνουν μια αφορμή, μια λέξη για να προκαλέσουν θέμα),
φυσικά δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τι λογική είναι αυτή: "είσαι υποχρεωμένος να προβάλεις κάθε τι"!

Αν βρούμε κάτι χρήσιμο και μας αρέσει και μπορούμε, το αναρτούμε. Όπως μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο δικό σας ιστολόγιο. Γιατί δεν το δοκιμάζετε; Θα δείτε πόσο χρόνο κοστίζει να προβάλλετε με ευκολοδιάβαστο τρόπο μια ανάρτηση, πόσο "κοστίζει" να τεκμηριώσετε με ντοκουμέντα και παραπομπές κάθε τι που θα λέτε-για να μην κινδυνεύσετε να μηνυθείτε- και κυρίως πόσο πολύ "κοστίζουν" σε χρόνο τα "σχόλια" και τα εμαιλ που θα λαμβάνετε.

Επιπλέον κάποιοι είναι προκατελειμένοι -είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω πνευματικής μονομέρειας- και θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουν την άποψη τους. Και επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσουμε δημόσιο διάλογο μαζί τους (αφού δεν πρόκειται να πειστούν, τουλάχιστον τώρα).
ΔΕΝ θα λύσουμε εμείς ούτε το θέμα του παλαιού ημερολογίου, ούτε των ΓΟΧ ούτε ένα σωρό άλλα θέματα που προκύπτουν.
Αν έχετε κάτι ενδιαφέρον να αναρτήσουμε μας το στέλνετε, αν μας αρέσει το αναρτούμε. Έτσι απλά λειτουργούμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
"Απ'οτι κατάλαβα έχετε την πληροφορία για μια Σύναξη και θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε γι' αυτήν την πρωτοβουλία."
Όπως μας διευκρινίστηκε μετά το πρώτο ανώνυμο σχόλιο (μας διευκρινίστηκε εκ των υστέρων μέσω εμαιλ), ΔΕΝ είναι κάλεσμα σε Σύναξη αλλά πρόταση - ερώτηση για το αν κρίνουν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο με συγκεκριμένη θεματολογία που επέλεξαν αυτοί που μας ενημέρωσαν.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε κάθε πληροφορία που έχουμε και κάθε διεργασία που γίνεται: Για ευνόητους λόγους. Άλλοτε θα προκαλεί αναστάτωση χωρίς λόγο, άλλοτε θα το μαθαίνουν έγκαιρα οι εχθροί και θα κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν.

Η εμπειρία μας λέει ότι ο εχθρός: ο οικουμενισμός, η Νέα Τάξη, είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ. Μπορεί να απειλεί ιερωμένους, να εκβιάζει μέχρι και μαγαζάτορες και καφενεία για να μην δίνουν τον χώρο τους, να δίνει εντολές σε αστυνομικούς διοικητές να απαιτούν να τους προσκομιστούν συμβόλαια και έγγραφα (τελείως παράνομα και ΧΩΡΙΣ προηγούμενη εντολή από εισαγγελική αρχή), να φωτογραφίζουν αποτειχισμένους που μετακινούνται ή την ώρα που πίνουν τον καφέ τους, να δίνουν εντολές σε δημάρχους να πετάνε στο δρόμο οικογένειες κλπ. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Επιτρέψτε μας να αναλαμβάνουμε την ευθύνη ΕΜΕΙΣ τι θα δημοσιοποιούμε και τι όχι και πότε θα γίνεται αυτό.

Αν κάποιοι "παινεύονται" να παριστάνουν τον καλά ενημερωμένο και να διαφημίζονται έτσι, ας κάνουν ότι νομίζουν. Με ταπείνωση και με σοβαρότητα θα συνεχίσουμε. Βάζοντας ένα λιθαράκι ως απλοί πιστοί. Στηρίζοντας την ορθόδοξη αλήθεια και όσους την υπηρετούν.
Σας βεβαιώνουμε, ένα κάνουμε εμείς, 10 ο Θεός. Έτσι θα πορευθούμε. Με τα ανθρώπινα λάθη μας και τις αδυναμίες μας αλλά και με την αποφασιστικότητα μας ως Έλληνες Ορθόδοξοι πιστοί. Αναλογιζόμενοι την κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοι μας, στον αγιασμένο τούτο τόπο.
"Μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας". ΔΕΝ θα υποκύψουμε, ΔΕΝ θα υποχωρήσουμε: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ορθοδοξία ή θάνατος; Συμφωνώ με το μεγαλόστομο σύνθημα, αλλά δεν θέλω και να πεθάνω σαν πρόσφατο επί σφαγή...

Είναι αμαρτία άμα επιδιώξω τον θάνατο των απίστων και των αιρετικών, αντί να αναμένω μοιρολατρικά τον ιδικό μου;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το σύνθημα δεν είναι φυσικά μοιρολατρικό αλλά δείχνει την αποφασιστικότητα. Αντίστοιχα συνθήματα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας : "Ή ταν ή επί τας", "Ελευθερία ή Θάνατος".
Ναι, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ λοιπόν.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Όσο για το ερώτημα σας:
Ο Χριστός, ο Κύριος μας, δεν μας έκανε άβουλα όντα. Μας έδωσε μυαλό να το χρησιμοποιούμε. Γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις μας συμβούλευσε.
Ο χριστιανός δεν μπορεί να παριστάνει τον καλπαζοεισπράκτορα. Σίγουρα αυτό βολεύει κάποιους. Γι αυτό και παπαγαλίζουν όλο και περισσότερο τελευταία: "εσύ να κοιτάς την ψυχούλα σου" (για να μπορούν αυτοί άφοβα να λυμαίνονται την εκκλησία μας). Ο χριστιανός οφείλει να προασπίζει το δίκαιο. Να παλεύει. Να αγωνίζεται. Ακόμη περισσότερο, την ορθόδοξη πίστη μας.
Αλίμονο αν παριστάνουμε τους ανοήτους παραδίδοντας τα πάντα είτε στους εξωτερικούς εχθρούς της πατρίδος μας είτε στους εχθρούς της Ορθοδοξίας. Τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος είχαν πύργους και πολεμίστρες, και από εκεί ψηλά πετούσαν καυτό λάδι για να κάψουν τους εισβολείς. Λέτε οι μοναχοί τότε να ήταν λιγότερο καλοί;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ..""Οφειλω την επισκοποποιηση μου στον παναγιωτατο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ"".Δεν την οφειλει στον ιδιο τον ΘΕΟ αλλα στον ψευδοπατριαρχη ..ΩΜΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ και ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ του ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ συμφωνα με τις ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ,και του ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ ως "εικων " ΧΡΙΣΤΟΥ συμφωνα με την ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ του ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ !!!! Με το ρημα ""οφειλω"" εστειλε το μαντατο στο ΦΑΝΑΡΙ οτι ο δηθεν αντιοικουμενισμος τελει υπο την ηγεσια του και το φρενο στην ιεροκανονικη ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ καλα το κρατει ο ΙΔΙΟΣ συνεννοημενος με τον ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ για απορροφηση των αντιοικουμενιστων (στα λογια) στο ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ οπως επισης και με την διαδοση και ενισχυση της δυνητικοτητας του 15ου ΚΑΝΟΝΟΣ ,μεσω ΗΜΕΡΙΔΩΝ και ΣΥΝΑΞΕΩΝ (ΓΑΤΖΕΑΣ ) που ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ να γινουν -απο οτι ακουω -με την συμμετοχη των δορυφορων του π.ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΕΣΚΟΥ,που διοργανωσαν την ΣΥΝΑΞΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ (αιθουσα ΕΠΑΛΞΕΙΣ) στις 19 ΔΕΚΕΜ.2017 με τον π.ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ!!!!Αδελφοι,προσεξτε τον ,γιατι ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ επικινδυνοτερος κι απο τον ιδιο τον ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ..Δουρειος ΙΠΠΟΣ κανονικος ..Στο 2:45 λεπτο μας λεει οτι ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΕΙ με αυτους (σ.σ.ΠΑΠΙΚΟΥΣ) ...ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΠΙΑ!!!! Δικαιολογει τον τιτλο του ΨΕΥΔΟΠΟΙΜΕΝΑ (κατα Μ.ΦΩΤΙΟ)..Οι ατελειωτες συμπροσευχες του αιρεσιαρχη και τα πολυχρονια του ΠΑΠΑ στο ΦΑΝΑΡΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΤΕ κατα τον ψευδεπισκοπο ΠΕΙΡΑΙΩΣ...Στο 14:40 εχει το ΘΡΑΣΟΣ να μιλαει περι ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ !!!!Αυτος που ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΑ ΜΕ ΟΛΗ την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΜΝΗΜΟΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ,ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ τον ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ την ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ και την " ΙΕΡΑ "" ΣΥΝΟΔΟ της Ελλ.ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ που τον ΝΟΕΜΒ.του 2016 ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ,βαζοντας ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ του ΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!!!! Κατα ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ομως ,ο ""λεων "" της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εδωσε το στιγμα της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ του!!!! Ποιος ???? Αυτος που την ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ( την ψευδοσυνοδο) με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του!!!!! Κκ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ αυτα στην ΑΜΕΡΙΚΗ ,που μνημονευετε ΟΧΙ ΕΔΩ (με αληθινη εκτιμηση στο προσωπο σας και φυσικα με καθολου εμπαθεια)..... Ψευδεπισκοπε , ΣΕΡΑΦΕΙΜ ,μεσα απο την καρδια μου ο ΘΕΟΣ να σε λυπηθει!!!! Κι εσενα και μενα!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.