" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

"Απομάκρυνση από την αίρεση και όχι από την Εκκλησία" (π.Μωυσή εκ Πρεβέζης).

Ο μοναχός π.Μωυσής (μοναχός εκ Πρεβέζης), συνεχίζει το κάλεσμα μετανοίας προς τον αποστατημένο λαό. 
Αύριο Σάββατο 27/1/2017, στις 5 μμ 
θα μιλήσει κάπου στη Θεσσαλονίκη και θα απαντήσει σε ερωτήματα πιστών.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"







Απομάκρυνση από την αίρεση
και όχι από την Εκκλησία



Προσθέσαμε δικούς μας τίτλους στο αξιόλογο κείμενο του μοναχού π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης) (το είδαμε εδώ), που απαντάει σε εύλογα ερωτήματα:

  • Τι είναι τελικά η Εκκλησία; Ο ναός; Ο επίσκοπος; Ή ο Πατριάρχης;;; 
  • Απομάκρυνση από την αίρεση 
  • Και που θα εκκλησιάζομαι; 
  • που θα κοινωνάω; 
  • Παραδείγματα Αγίων 
  • και η οικουμενιστική κατρακύλα συνεχίζεται … 
  • Στην Οδό των Αγίων μας … 


Ο νύν Αρχιαιρεσιάρχης πατριάρχης όλων των εποχών έχει αρνηθεί τον Χριστό και την αλήθεια της πίστεως μας, αντιλέγοντας και παραβαίνοντας το λόγο του Κυρίου μας: «Έγώ είμαι η Οδός». Αφού στην βλάσφημη δήλωσή του στην Γενεύη το 1995 δήλωσε ότι όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας. Και μόνο γι αυτό είναι εκτός Εκκλησίας.

Η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, διότι είναι το σώμα του ενός και μοναδικού Χριστού. Κολασ. 1,24. Είναι ποτέ δυνατόν ο Χριστός όστις είναι η κεφαλή της Εκκλησίας να διασπασθεί από το σώμα του που είναι η Εκκλησία; Η Εκκλησία ποτέ δεν διασπάται ούτε διαιρείται, ούτε χωρίζεται «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν Αυτής» (Ματθ. 16, 18).

Ο Πατριάρχης
έχει συλλειτουργήσει και συγκοινωνήσει στο εξωτερικό με τους αιρετικούς παπικούς.
Αρχής γενομένης από τον μασόνο πατριάρχη Αθηναγόρα, τον Δημήτριο και τώρα από τον Βαρθολομαίο, στην πρόθεση του Αγίου θυσιαστηρίου, μνημονεύεται ο πάπας. Άραγε υπάρχει ενότητα πίστεως με τους παπικούς, αφού στο Άγιο ποτήριο ενώνονται οι μερίδες των Ορθοδόξων με των αιρετικών παπικών. Δεν το ανακοινώνουν όμως, γιατί το ξεπούλημα της Ορθοδοξίας φυσικά δεν πρέπει να γίνει αντιληπτό από το λαό.

Ο πατριάρχης και όλοι όσοι τον μνημονεύουν έχουν πλανηθεί και μάλιστα αυτοί που γνωρίζουν ότι η μόνη οδός και αρχή της λύτρωσης από την αίρεση του Οικουμενισμού είναι η αποτείχιση. Και αφού δεν το κάνουν είναι υποκριτές και επομένως περισσότερο υπόλογοι στο Θεό.

Πρέπει να καταλάβει ο απλός λαός ότι η απομάκρυνση από τους αιρετικούς και από τους ναούς των αιρετικών, δεν είναι απομάκρυνση από την Εκκλησία.


Τι είναι τελικά η Εκκλησία; Ο ναός; Ο επίσκοπος; Ή ο Πατριάρχης;;;

Οι πιστοί δεν έχουν σαφώς καταλάβει, ότι ο όρος Εκκλησία δεν σημαίνει ναός.
Άλλοι πάλι έχουν τη λαθεμένη άποψη ότι Εκκλησία είναι το ιερατείο και μάλιστα οι επίσκοποι.

Εκκλησία, σημαίνει το πλήρωμα της αλήθειας που έχει ως αρχή κεφαλή και σώμα τον Χριστό. Καθώς και η συνάθροιση των ορθοδόξων πιστών (κληρικών και λαϊκών), στο πλήρωμα αυτό της αλήθειας σε οποιοδήποτε χώρο ονομάζεται σε ευρύτερη έννοια, Εκκλησία. Μέλη αυτής της μοναδικής Εκκλησίας επί της γης είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι που ορθώς πιστεύουμε στον Τριαδικό Θεό.

Άλλο ναός και άλλο Εκκλησία. Μέσα στο ναό γίνεται η συνάθροιση όλων των Ορθοδόξων πιστών και μόνο, για να προσευχηθούμε και να λατρεύσουμε από κοινού, και εν τέλει να κοινωνήσουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συνάθροισης πιστών προσευχομένων και μάλιστα σε οικία, που ονομάστηκε Εκκλησία, έχουμε στην Ιερουσαλήμ όταν ο Απόστολος Πέτρος ήταν φυλακισμένος. Αναφέρεται στις πράξεις των Αποστόλων: «προσευχή δε ήν εκτενής γινομένη υπό της Εκκλησίας προς τον Θεόν υπέρ αυτού». Πραξ. 12,5.

Στους διωγμούς δεν υπήρχαν ναοί αλλά υπήρχε η Εκκλησία. Στις κατακόμβες και σ΄ άλλα κρυφά μέρη τελούσαν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας το οποίο συνιστά την Εκκλησία.


Απομάκρυνση από την αίρεση

Όταν στους ναούς ο Θεός δεν λατρεύεται Ορθόδοξα και οι Ιερείς έχουν πέσει σε αίρεση, είτε συνταυτιζόμενοι με αυτήν, είτε αποδεχόμενοι αυτή (με την μνημόνευση) οι Ιεροί κανόνες των Αγίων Πατέρων μας λένε ότι πρέπει να φεύγουμε από αυτούς.

Όταν οι ποιμένες, μεταστρέφονται σε λύκους, παραβαίνοντας έστω και το παραμικρό από αυτά που παραλάβαμε ως Ιερά παρακαταθήκη από τον ίδιο τον Κύριο και από Οικουμενικές, αποστολικές και πανορθοδόξους Συνόδους, εάν δεν φύγουμε από αυτούς θα μολυνθούμε από τα αιρετικά φρονήματα τους.

Εάν ο Απόστολος Παύλος μας πιστοποιεί ότι «Οι κακές συναναστροφές φθείρουν τα χρηστά ήθη», πόσο μάλλον η Εκκλησιαστική κοινωνία με τους Οικουμενιστές θα επηρεάσει τον ορθό τρόπο σκέψης και συνάμα και την πνευματική μας πορεία.

Αυτήν την απομάκρυνση την επέβαλαν οι άγιοι μας για λόγους αγάπης προς αυτούς (τους αιρετικούς), και πίστεως, δηλαδή να μην αλλοιωθεί στο παραμικρό η Ορθοδοξία και το φρόνημά μας.

Εάν όλες οι θρησκείες σώζουν, γιατί τότε να έρθει ο Χριστός στην γη; Γιατί να γίνει άνθρωπος και να σταυρωθεί. Για τον Πατριάρχη λοιπόν, o χριστιανισμός είναι απλά μία θρησκεία, όπως όλες οι άλλες θρησκείες. Και ακόμη μνημονεύεται ημέρας και νυκτός ως ορθοτομών τον λόγον της αληθείας!

Η μνημόνευση όμως του Πατριάρχη στο Ιερό θυσιαστήριο από τους επισκόπους και των επισκόπων αυτών από τους Ιερείς δηλώνει την ταύτιση της πίστεως. Η πίστη όμως του Πατριάρχη δεν ήταν ποτέ Ορθόδοξη, αλλά Οικουμενιστική-αιρετική.

Λέει ο Απόστολος Παύλος στην προς Β΄ Κορινθίους, 6: «Μην κάνετε αταίριαστους δεσμούς με απίστους. Γιατί ποια σχέση μπορεί να έχει η δικαιοσύνη με την ανομία; Η τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι (οικουμενισμό); Ποια συμφωνία μπορεί να γίνει ανάμεσα στο Χριστό και στο διάβολο; Ή τι έχει να μοιράσει ο πιστός με τον άπιστο; Μπορεί να υπάρχουν στον ίδιο τόπο ο ναός του Θεού και ο ναός των ειδώλων (θα λέγαμε σήμερα των αιρετικών); Εσείς είστε ναός του αληθινού Θεού…….. φύγετε μακριά από αυτούς και ξεχωρίστε».




Και που θα εκκλησιάζομαι;

Δυσκολεύονται πολλοί πιστοί να φύγουν από τους κτιριακούς ναούς, από τους Ιερείς, από τους χώρους αυτούς που χρόνια πολλά είχαν κοινωνία. Όμως πρέπει να καταλάβουν ότι, σ΄αυτούς τους ναούς όπου οι ιερείς αποδέχονται τις αποφάσεις τις Κρήτης και τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της «Εκκλησίας της Ελλάδος» ότι η σύνοδος της Κρήτης, καλώς αποφάνθηκε, υπάρχει αίρεσης.

Η απομάκρυνσής αυτή είναι επιβεβλημένη και για τον εξής λόγο. Πως θα υγιάνει και πάλι η Ορθοδοξία εάν κάποιοι δεν αντισταθούν ομολογώντας και με λόγια και με έργα. Από ποιους θα γίνει νέα αληθινή πανορθόδοξος ή Οικουμενική Σύνοδος αναθεματίζοντας την ψευτοσύνοδο της Κρήτης εάν κάποιοι δεν απομακρυνθούν, ομολογώντας, θυσιάζοντας και την ζωή τους εάν χρειαστεί, όπως κάνανε και οι άγιοι μας Ομολογητές που δεν εκκλησιάζονταν σε αιρετικούς ναούς.

Δυστυχώς οι σημερινοί χριστιανοί δεν είναι ευσυνείδητα μέλη, δεν έχουν Αγιογραφική κατάρτιση και ορθοπραξία, συνοδοιπορουμένη πάντοτε με την μετάνοια, όπως σε παλαιότερες εποχές. Απόδειξη αυτής της διαπιστώσεως είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται την αίρεση του Οικουμενισμού και ποιοι είναι «οι Ποιμένες τους»!

Εκκλησία υπάρχει και χωρίς Επίσκοπο, όταν δεν υπάρχει Ορθόδοξος Επίσκοπος σε ένα τόπο. Και σήμερα αναζητούμε έστω και ένα. Η Εκκλησία των ουρανών θα αποτελείται μόνο από: «το άθροισμα των Αγίων το εξ΄ορθής πίστεως και πολιτείας αρίστης συγκεκροτημένον» κατά τον Άγιο Ισίδωρο Πηλουσιώτη. Η Εκκλησία βρίσκεται εκεί που υπάρχει η αλήθεια και όχι εκεί που υπάρχει ο αιρετικός Επίσκοπος. «Δεν ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού όσοι δεν βρίσκονται στην αλήθεια» κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.



που θα κοινωνάω;

Σε εποχή αιρέσεως όπως σήμερα, η ομολογία της πίστεως είναι ανώτερη από τον Εκκλησιασμό ακόμα και από την Θεία Κοινωνία, όταν αποφασίσουμε για χάρη της αλήθειας να απομακρυνθούμε από τους Οικουμενιστές ή και να διωχθούμε.

Είναι προτιμότερο αν δεν υπάρχει ναός με Ορθόδοξο (αποτειχισμένο) Ιερέα που δεν μνημονεύει τον τοπικό Επίσκοπο, να παραμείνει καθείς στο σπίτι του, προσευχόμενος κατ΄ ιδίαν.

Η Εκκλησιαστική ιστορία επί εποχών αιρέσεων μας μαρτυρεί ότι οι ενιστάμενοι, αποτειχιζόμενοι απείχαν πολλά χρόνια από τους αιρετικούς ναούς, ενίοτε και από τη Θεία Κοινωνία. Το μαρτυρούν τα πολλά παραδείγματα επί αιρέσεως της εικονομαχίας. Και μάλιστα σε κατωτέρου μορφή αιρέσεως από την σημερινή.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα μη εκκλησιασμού του λαού, φυσικά εξ΄ ανάγκης, η κομμουνιστική Ρωσία.

Ο καρδιογνώστης Θεός δίνει Χάρη σ΄αυτούς που απομακρύνονται από τους ναούς των οικουμενιστών, ομολογώντας έμπρακτα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτών που το έχουν κάνει. Αφού η φυγή απ΄αυτούς γίνεται για τον ίδιον το Θεό. Πως λοιπόν ο Θεός δεν θα ανταποδώσει;

Το σημαντικότερο είναι ότι παραμένουμε μέσα στην ακρίβεια της Ορθοδοξίας και συνεπώς στην Εκκλησία και ας χάνουμε τους ναούς τα μοναστήρια τα αδέρφια μας, τα πάντα.


Παραδείγματα Αγίων

Έχουμε αμέτρητα παραδείγματα από το παρελθόν όπου οι Άγιοί μας είτε ομολογητές, είτε ασκητές δεν κοινωνούσαν σε ναούς για δεκαετίες, όπως ήταν ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός (26 χρόνια), ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης κ.ά. Αφού για πολλά έτη ήταν φυλακισμένοι. Σε ποιους ναούς κοινωνούσαν οι πρώτοι μεγάλοι ασκητές της ερήμου, Άγιος Παύλος ο Θηβαίος, Άγιος Ονούφριος, Άγιος Μάρκος ο Ασκητής, μα και αυτή η Αγία Μαρία η Αιγυπτία; Η Αγία Μαρία κοινώνησε μία φορά στη ζωή της, στην έρημο του Ιορδάνου, λίγο πριν κοιμηθεί.

Σε εποχή αιρέσεως δεν μας χαριτώνει ο Εκκλησιασμός, αλλά η ομολογία εφαρμοσμένη, με την απομάκρυνση από ναούς αιρετικών από την πρώτη μάλιστα στιγμή που οι ιερείς τους κηρύττουν ή συμμετέχουν στην αίρεση με την μνημόνευση του αιρετικού Επισκόπου.

Ο Κύριος δέχεται κάθε ομολογία από το ένα έως το δέκα. Το δέκα (μαρτύριο) όμως το βάζει στα δεξιά Του. Γιατί η αληθινή ομολογία πάντοτε στοιχίζει.



και η οικουμενιστική κατρακύλα συνεχίζεται …

Χάριν της ειρηνικής συνυπάρξεως, οι «Ορθόδοξοι»-Οικουμενιστές στις διαθρησκειακές συναντήσεις δεν ομολογούν το Χριστό. Ανέχονται, έτσι, να κατατάσσεται η Εκκλησία στις μονοθεϊστικές θρησκείες μαζί με τον Ιουδαϊσμό και τον Μωαμεθανισμό. Αλλά είναι θεμελιώδης διδασκαλία της Κ. Διαθήκης και των Αγίων Πατέρων ότι είναι άθεος ο μη πιστεύων εις Θεόν Τρισυπόστατον και εις τον σαρκωθέντα Λόγον του Θεού.

Μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος αποδεχόμενη τις αποφάσεις της, ως Άγιοπνευματικές, με την ανακοίνωση της Ιεραρχίας της, και του καθ΄ολοκληρίαν ψευδούς και απατηλού κειμένου «προς τον Λαό», έχει εκπέσει από την Ορθότητα της Πίστεως μας. Είναι πλέον αιρετική. Έχει αποσχισθεί αιρετικά από την Εκκλησία των Αποστόλων.


Στην Οδό των Αγίων μας …

Ακολουθούμε την Οδό των Αγίων μας Ομολογητών στην διαχρονική πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάνοντας ανυπακοή και αποτειχιζόμενοι από την αίρεση και τα πρόσωπα που εκπροσωπούν και στηρίζουν στις μέρες μας την αίρεση του Οικουμενισμού. Και το νόμιμο δικαίωμα της αποτείχισης, μας το παρέχουν κανόνες της Εκκλησίας μας.


Αυτοί που μας πολεμούν και μας εκδιώκουν δεν στηρίζουν πουθενά τις φληναφείες τους. Κατά αυτούς είμαστε οι «σχισματικοί», ναι, αλλά στο δικό τους το σχίσμα που αυτοί εισήγαγαν μέσω της μασονίας που κρατά καλά τα ινία της Οικουμενιστικής Κρατούσης Εκκλησίας πλέον.

Δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας να σιωπούμε, αφού η σιωπή ως τρίτο είδος αθεΐας λογίζεται κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα των Αγίων μας, που κατοχυρώνουν όσα ανέφερα, στο βιβλίο «οι ληστές της Θείας διδασκαλίας, Β΄» του Ιωάννου Ρίζου.



Μωυσής Μοναχός εκ Πρεβέζης 
ta.moysis@gmail.com

47 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...


«Μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος αποδεχόμενη τις αποφάσεις της, ως Άγιοπνευματικές, με την ανακοίνωση της Ιεραρχίας της, και του καθ΄ολοκληρίαν ψευδούς και απατηλού κειμένου «προς τον Λαό», έχει εκπέσει από την Ορθότητα της Πίστεως μας.
Είναι πλέον αιρετική.
Έχει αποσχισθεί αιρετικά από την Εκκλησία των Αποστόλων».


Χαίρομαι που ακούγονται κι άλλες ορθόδοξες φωνές

Περιμένω μόνο μια διευκρίνηση διότι
το ένω κείμενο έχει ωστικό κύμα.
Την δική μου άποψη περί μυστηρίων των αιρετικών και βλάσφημων οικουμενιστών την γνωρίζετε πολύ καλά...
Περιμένω σε καθαρά ελληνικά την άποψη του συντάκτη, ήτοι:

Τα μυστήρια των οικουμενιστών, [ειτε ακολουθούν το νέο είτε το παλαιό ], τι είναι εν τέλει;
Ειναι ισχυρά και σωτηριολογικά; η άκυρα;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Τα μυστήρια των οικουμενιστών, [ειτε ακολουθούν το νέο είτε το παλαιό ], τι είναι εν τέλει;
Ειναι ισχυρά και σωτηριολογικά; η άκυρα;;"


Όποιος νομίζει ότι ως αλάθητος, γνωρίζει μετά βεβαιότητος την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, και γνωρίζει και την ακριβή ημερομηνία από την οποία κ μετά είναι άκυρα, νομίζουμε ότι εγωιστικά απαιτεί να υποκαταστήσει την Συνοδικότητα της Εκκλησίας μας. Αν δείτε τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, σε αρκετές περιπτώσεις έκανε δεκτά τα μυστήρια προσώπων (πρώην αιρετικών) που μετανόησαν-αλλά με βάση το σκεπτικό σας εσείς θα χαρακτηρίζατε προκαταβολικά άκυρα.

Ας σεβαστούμε λοιπόν το πνεύμα των Αγίων Πατέρων και όχι την "απλή λογική" μας. Απομακρυνόμαστε από την αίρεση αλλά κάποια πράγματα είναι αρκετά σοβαρά για να αποφαινόμαστε ως "Πάπες". Η Εκκλησία όταν συνέρχεται συνοδικώς για να καταδικάσει την αίρεση, ταυτόχρονα αποσκοπεί στο πως θα επαναφέρει το ποίμνιο στην ποίμνη. Αν ήταν μαθηματικά σίγουρα θα ήταν απλά και μπορεί και να είχατε δίκιο.

evita είπε...

Πού θα γίνει η ομιλια αυριο; ευχαριστώ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή συχνά γίνονται προσπάθειες να ασκηθούν πιέσεις για να μην διατεθεί ο χώρος,
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω εμαιλ opaidagogos@gmail.com

SCRIPTA MANENT είπε...



1/2
Πρωτον παράθεσα κείμενο προς διευκρίνιση από τον συντάκτη.Εκτός κι αν δεν ξέρει ο συντάκτης τι συνεπάγεται όταν γράφει « είναι αιρετική εκκλησία και έχει εκπέσει» Τι σημαίνει αυτό σωτηριολογικά;; [είναι ξεκάθαρο αυτό που ρώτησα τον συντάκτη].

τα standards
Οι αιρετικοί που έγιναν δεκτοί από την εκκλησία χωρίς βάπτισμα και χωρίς χειροτονία, αυτό έγινε κατά ακρωτάτη οικονομία γιατί τότε δεν γινόταν αλλιώς μιας και οι περισσότεροι ιεράρχες ειχαν βάπτισμα αλλά και χειροτονία από Αιρετικούς. Η κυβίστηση έγινε με την δικαιολογία οτι υπήρχε ο ορθόδοξος τύπος του μυστηρίου,αυτό θεσμοθετήθηκε στην Β’ Οικουμενική 7ος κανών. Περαιτέρω ο ορθόδοξος επίσκοπος εχει δικαίωμα να ξαναβαπτίσει και να ξαναχειροτονήσει [«ξανα» καταχρηστικός ο όρος προς συνεννόηση] γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν έγκυρα μυστήρια έξω από την εκκλησία. Ο Νικόδημος έγραψε αναλυτικά ότι στην Β’ Οικ. δεν αντιστρατευθηκαν τους αποστολικούς κανόνες...αλλά τότε δεν γινόταν διαφορετικά

Το Πιστευω ομολογεί Μια εκκλησία

Η διοικούσα οικουμενιστική εκκλησία εχει εκπέσει εδώ και δεκαετίες με απαρχή το 1948 που υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕ …προσπερνώ τα λοιπά κατά την διαρρεύσαν περίοδον, και φθάνω στο Balamand 1991 οπου αναγνωρισαν σωτηριολογικό βαπτισμα σε ολες τις χριστιανικες αιρεσεις [ αυτό σφραγίστηκε εκ νεου στο Κολυμπάρι ] και αναφέρω το Sabezi 1993 οπου αναγνώρισαν τους Μονοφυσίτες ως ορθοδόξους.
Ρωτώ: Το ανάθεμα της 4ης οικουμενικής ισχύει, η εχει μπαγιατέψει;; Ότι υπογράφεις για την πίστι, αυτό είσαι, ειτε ορθόδοξος είτε αιρετικός, κι αν κηρύξεις κατεγνωσμένη αίρεση τότε είσαι apriori αναθεματισμένος και καθηρημένος.

Για να δούμε τώρα αν είμαστε εμείς ο Πάπας η κάποιοι άλλοι είναι δογματίζουν εσφαλμένα στην αίρεση του εφησυχασμού...παρασέρνοντας ψυχές να πεθάνουν στο ποτήρι του διαβόλου οικουμενισμού, επειδη δεν ειναι καταδικασμένη αιρεση.

Για να δούμε, είναι;;

Δείτε τι σφράγισε η Γ’ Οικουμενική για τους κληρικούς που θα κηρύξουν την καταδικασμένη αίρεση του Νεστορίου

ΚΑΝΩΝ Δ’
Και ούτος ο παρών κανών παρομοίως με τον ανωτέρω διαλαμβάνει για τους κληρικούς εκείνους οπου ήθελαν αποστατήσει και η κατ’ ιδίαν η και δημοσίως ήθελαν τολμήσει να φρονώσιν η να διδάσκωσι το δόγμα του Νεστορίου και του ομόφρονος Κελεστίου, λέγων ότι εκρίθη δίκαιον από την αγίαν Σύνοδον, να είναι οι τοιούτοι από τον βαθμόν τους καθηρημένοι.

ΚΑΝΩΝ Ζ’
…Εκείνοι δε όπου τολμήσουν η να συνθέσουν άλλο σύμβολο της πίστεως, η να πραβάλλουσιν αυτό εις το φανερόν, και να προσφέρουν εις τους Ελλήνων και Ιουδαίων και αιρετικών επιστρέφοντας προς την της αληθείας επίγνωσιν, οι τοιούτοι ει μεν επίσκοποι ώσι, και κληρικοί, να είναι της επισκοπής και του κλήρου απόβλητοι, ει δε λαικοί, να αναθεματίζονται. Παρομοίως δε και όσοι φανερωθούν πως φρονούν καθ’ αυτούς η διδάσκουν τους άλλους τα μιαρά και αιρετικά περί της ενανθρωπήσεως του μονογενούς Υιού του Θεού του Νεστορίου δόγματα, τα περιεχόμενα εις την υπ’ αυτού μεν συντεθείσαν έκθεσιν πίστεως, κομισθείσαν δε εις την Σύνοδον ταύτην από τον Πρεσβύτερον Χαρίσιον και ούτοι λέγω, ει μεν επίσκοποι ώσι και κληρικοί, να είναι καθηρημένοι, και της επισκοπής και του κλήρου απόβλητοι, ει δε λαικοί να αναθεματίζονται, ως προείπωμεν.





SCRIPTA MANENT είπε...

2/2
Ασε τα αναθέματα που εχουν οι σύγχρονοι εικονομάχοι από την 7η και από την 6η περί αγνωστικισμού αποκρυφισμού [ ΠΣΕ ]
Και συνεχίζω,
Για την αιρεση του Νεστορίου εισαι apriori αναθεματισμένος και καθηρημένος.
Ενώ από την άλλη έχουμε τον οικουμενισμό, που είναι η νομιμοποίηση όλων των αρχαίων αιρέσεων όλων των σύγχρονων αλλά και η ολοκληρωτική ανατροπή του ευαγγελίου, [μιας και αναγνωρίζει σωτηρία σε αβάπτιστους και αλλόδοξους βουδιστές ραβίνους αντίχριστους μουσουλμάνους σοδομίτες κληρικους και λεσβίες επισκοπινες και ολων των διαβόλων ων ουκ εστι αριθμός ] Είναι η ολοκληρωτική βλαστημία και αποστασία απο τον Χριστόν, καθώς παρουσιάζει την Σταυρική θυσία Του ως μια άχρηστη πράξη, και κατ επέκταση όλων των αποστόλων ιεραρχών μαρτύρων κλπ …κι εσεις λέτε ότι εκεί μέσα υπάρχουν ισχυρά μυστήρια προς σωτηρία επειδή ο τάδε δεν ξερει, η είναι νηπιο κλπ Ποια οικουμενική δογμάτισε αυτή την διδασκαλία;; θελω παραπομπή. Διαφορετικά σας λεω ευθέως αιρετικούς.

Ο Οικουμενισμός δεν είναι καινούργια αίρεση για να αποφανθεί η επόμενη οικουμενική, αλλα η θεσμοθέτηση ολων των αρχαίων κατεγνωσμένων αιρεσεων και της ολοκληρωτικης αποστασίας από τον Χριστόν, ειναι ο ορισμός της βλασφημίας του αγιου Πνεύματος καθώς ανατρέπει όλο το ευαγγέλιο Τουτο σημαίνει οτι δεν εχω ανάγκη καμία επόμενη σύνοδο να μου σφραγίσει εκ νεου την παραδοθείσα πίστι
Η δεν γνωριζει η εκκλησία ότι λ.χ. ο ραβίνος ο μουσουλμάνος και ο αβάπτιστος αιρετικός δεν εχει σωτηρία και θα πρεπει να μας το πουν οι επομενοι;;;;
Η μήπως Το Ανάθεμα του Τριαδικού Θεού στα Σόδομα θέλει εκ νέου απόφαση και επικύρωση από την επόμενη οικουμενική ;;




SCRIPTA MANENT είπε...

Οσο για τους Πορφύριο Παίσιο Τσαλικη κ.α.
Ρωτώ: Εαν οι εν γνώσει κοινωνούντες με τον οικουμενισμό αγιάζουν...τότε πρός τι η αποτείχιση;; Ρητορικόν το ερώτημα.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Τα μυστηρια καθε αναξιου ιερεα οπως και των οικουμενιστων ειναι εγκυρα,γιατι εγκυρη και σωτηριωδης πρεπει να ειναι η χαρη που θα λαβει καθε ανιδεο βρεφος και καθε ανυποψιαστος χριστιανος που τα λαμβανει.
Εαν βεβαια εξετασει καποιος το θεμα απο χαμηλα και αναγει τους ιερεις και αρχιερεις ως μη "εργαλεια"αποδωσης της χαρης των μυστηριων,αλλα ως εκκλησια του χριστου τοτε υπαρχει προβλημα,η εκκλησια καταντα στα ματια του ωσαν αυτοι,δηλαδη αιρετικη και αναξια.Η εκκλησια ειναι πολυ ψηλα και τους ξεπερναει και αυτους,ξεπερναει καθε αναξιο και αιρετικο που τυχον αυτη περιλαμβανει,απλως χρειαζεται αγωνας αυτοι οι ανθρωποι σιγα-σιγα να καταδυκνειωνται και να απομακρυνομαστε και ετσι αυτοι να μπαινουν στην ακρη.Αλιμονο αν οι αναξιοι και αιρετικοι ειναι πιο δυνατοι απο την εκκλησια του χριστου

GeorGRE είπε...

Ο Άγιος Παΐσιος έζησε μια παρόμοια εποχή τότε με τα καμώματα του Αθηναγόρα. Είχε γράψει μια επιστολή γεμάτη πόνο για τον πατριάρχη αλλά αναφερόμενος στους ήδη αποτειχισμένους μοναχούς και λαϊκούς ΔΕΝ ενέκρινε τη στάση τους ως ιδανική όχι ως προς την ουσία όσο προς τον τρόπο αποτειχίσεως.
Σκορποχώρι και κομμάτια με ζηλωτικά στοιχεία μόνο κακό κάνουν στην εκκλησία μας. Αν θέλετε εδώ η επιστολή με αναλυση:

http://www.romfea.gr/diafora/2431-apantiseis-gia-to-fulladio-tou-agiou-paϊsiou

Ενώ λοιπόν δεν επικροτούσε την άτακτη αποτείχιση 2 χρόνια μετά την επιστολή πρωτοστάτησε υπερ της μη μνημόνευσης του Αθηναγόρα. Έγιναν όμως όλα με τρόπο. Όποτε χρειάστηκε στην ιστορία αποτείχιση υπήρχε και η σφραγίδα αγίων.
Διαβάστε την επιστολή του με προσοχή.
Όσο για το ρητορικό ερώτημα περι αγιότητας των Παϊσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου δεν νοείται Ορθόδοξος Χριστιανός να αναρωτιέται. ΆΓΙΟΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Αυτοι(παισιος,τσαλικης) δεν κοινωνησαν με τον οικουμενισμο,εζησαν παραλληλα με τους οικουμενιστες αιρετικους μεσα στην εκκλησια.Δηλαδη με τον ιδιο τροπο ο ζηλωτικος τροπος σκεψης κατηγορει τον χριστο,που "ολοκληρος θεος"ειχε διπλα Του προδοτη και αρνητες Του και αγιασε την ανθρωποτητα παραυτα.Θελει πολυ προσοχη ως προς τη θεση μας για το ποια,τι ειναι,και που ειναι η εκκλησια Του και το τι αυτη μπορει να περιλαμβανει.

SCRIPTA MANENT είπε...

1.O Παίσιος κατόπιν έκανε κωλοτούμπα και μνημόνευε τους επόμενους οικουμενιστάς, οι οποίοι απεδήχθησαν ίδιοι αλλά και μακράν χειρότεροι του Αθηναγόρα.
2.Η εκκλησία εχει Συνοδικό σύστημα και όχι κασαροπαπισμό του κάθε Παισίου
3.Η εκκλησία εχει αποφασίσει για τα πάντα δια των οικουμενικών συνόδων και ειδικά δια των κανόνων του Μ.Βασιλείου
Σας παραπέμπω στον 1ο που κηρύττει την ακρίβει αλλα δεχεται την οικονομία την δεδομένη στιγμή και στον 47ο οπου κηρύττει ακρίβεια
4.Ο Ορθολογισμός του κάθε πιστού για δογματικά ζητήματα δεν αποτελεί την φωνή της εκκλησίας. Τουτέστιν για οτι γράφετε να υπάρχει παραπομπή απο την εμπειρία της εκκλησίας, οπως κάνει ο γραφων, και σας παραπέμπω εκ νεου στην αποφαση της Γ’Οικουμενικής που προσκόμισα ανωτέρω:
Οποιος ακολουθησει κατεγνωσμένη αιρεση..Αναθεμα καθαίρεση και αφορισμός. Δεν γράφει οτι «οποιος δεν γνωρίζει κοινωνά Χριστό».
5.Για ποιους αγίους μιλάτε;; γι αυτούς που δεν εχουν κάνει ανακομιδή λειψάνων;;; Με ποιο κριτήριο λοιπον τους αγίασαν;; Πρωτος νόμος για να γίνει αγιοκατάταξη είναι η κατάσταση των λειψάνων, δλδ στο χρώμα της ώχρας εφόσον μιλαμε για αγιοσύνη
Αντί αυτού έχουμε την βιομηχανία αγιοποιήσεων για να πείσουν οι απατεώνες αιρετικοί οτι βρίσκεστε στο σωστό μαγαζί.
6. Πως δεν κοινώνησαν με τον οικουμενισμό βρε άνθρωπε οταν λ.χ. ο Παίσιος κοινωνούσε απο το Ποτήρι που μνημονευόταν ο Βαρθολομαίος;
Τι σημαίνει κοινωνία γνωρίζετε;
το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους συγχρονους «αγίους» της βιομηχανίας του οικουμενισμού

SCRIPTA MANENT είπε...

Ξεχασα για τον Ιούδα
καλά έκανες και το ανέφερες, γιατι είναι σημαντικό.
Ο Ιούδας ήταν ενας σιχαμένος αλλά είχε την χάρη να θαυματουργεί όπως όλοι οι απόστολοι. Μεχρι εδω ειμαστε οκ.
Οταν όμως ΑΡΝΗΘΗΚΕ τον Χριστόν στο συνέδριο [ τι θέλετε να μου δώσετε και θα σας τον παραδώσω ]
ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ενω η αμετανοησια τον ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Οι αγιοκατατάξεις (ή αξιοποιήσεις πχ Σμύρνης) είναι κόλπο των Οικουμενιστών :
αφενός να αποδεικνύουν ότι ΑΥΤΟΙ είναι το μαντρί που βγάζει αγίους, ώστε να εγκλωβίζουν μαζί τους τους πιστούς, αφετέρου, μαζί με αξίους γέροντες, θα μπορούν να αγιοποιήσουν και αμφιλεγόμενους.
Άρα δεν μας απασχολεί καθόλου ποιούς έκανε και ποιους θα ανακηρύξει το οικουμενιστικό πατριαρχεί ως Αγίους. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα τους.

2) Έκανε κάποιος αποτείχιση μεταξύ 1974-2016 και δεν το μάθαμε;
Για να καταλάβουμε, γιατί ακριβώς κατηγορούνται; Επειδή δεν πήραν την πρωτοβουλία μόνοι τους να διακόψουν την μνημόνευση Πατριάρχη;
Όταν άλλαξε Πατριάρχης, επανέφεραν την μνημόνευση (ενδεχομένως μη έχοντας τεκμήρια ότι και ο Δημήτριος θα ήταν οικουμενιστής). Τότε ΔΕΝ υπήρχε το ιντερνετ, μπορεί και να μην γνώριζαν (καρδιογνώστες δεν είμαστε). Σίγουρα φέρουν ευθύνη. Έπρεπε να γνώριζαν.
Αν ζούσαν τώρα τι νομίζετε ότι θα έκαναν οι π.Παϊσιος και π.Πορφύριος;
Μην κρίνουμε με βάση το σήμερα τι γινόταν τότε που δεν είχαν ούτε τηλέφωνο στο κελί τους.

3) Εμείς τον π.Παϊσιο ,με βάσει τις μαρτυρίες απείρων προσκυνητών, τον θεωρούμε Άγιο. Δεν χρειαζόμαστε την μαρτυρία κανενός Βαρθολομαίου περί αυτού. Τέλος Άγιος δεν σημαίνει αναμάρτητος ή αλάθητος.

Ανώνυμος είπε...

Η αγνοια της Ιστοριας οδηγει σε πολλά λαθη, όπως και η πορωση, ενω δηλαδη γνωριζεις την Ιστορια, να μην θελεις να "δεις"
Ας ξανααναφερουμε καποια γεγονοτα που γνωριζαν κι οι πετρες στο Όρος

Του Αθηναγόρα είναι αρκετά γνωστά και δεν θα αναφερθώ σ΄αυτά. Παμε λοιπόν στον Δημήτριο, που αρκετοί λένε ότι ήτανε πιο light Οικουμενιστής, ενώ κι ο διάδοχος του Βαρθολομαίος (το δεξί χερί, διευθυντης του ιδιαίτερου γραφείου κι ο μέντορας του Δημητρίου) λένε καποιοι ότι δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί, αργησαν ταχα να τον καταλαβουνε….ομως ειδικα εντος Αγιου Ορους, αλλα και σε επιπεδο Ιεραρχιας, αυτα ηταν πασιγνωστα, μπορει να μην υπηρχανε τοτε κινητα κι internet, ομως απ την Αγιορειτικη «εφημεριδα» δεν ξεφευγει τιποτα. Μονο κουφοι, τυφλοί κι οσοι ειχανε δεκαετιες να συναντησουνε ανθρωπο, δεν γνωριζαν
Κι επιπροσθετα οι αντιδρωντες γραφανε πληθος κειμενων με αποδειξεις, ενω απο πολύ παλιά κυκλοφορουσε με φωτο κι αλλα ντουκουμεντα και το βιβλιο «Φιλλήματα Ιούδα». Oμως θα παραθεσω και «συστημική πηγή», για να μην αμφισβητηθει η γνησιοτητα των γεγονοτων, καθώς οι ιδιοι τα ομολογουν υπερηφανευομενοι ή θελοντας να προαχθουν
Έτσι στην παρακατω διπλωματικη εργασια του 2012 στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο, τμήμα Θεολογίας, με επιβλεποντα καθηγητη τον "συστημικο" "Μητροπολιτη" Αρκαλοχωρίου Ανδρέα Νανάκη
http://ikee.lib.auth.gr/record/135798/files/GRI-2015-13742.pdf
βλεπουμε πλήθος ανατριχιαστικων αποκαλυψεων για οσους αφιερωσουνε χρονο....
Στον ενθρονιστηριο λογο του, το 1972, δηλωσε οτι θα ακολουθουσε τη γραμμη του Αθηναγορα κι απεκαλεσε τον Παπα Παυλο ΣΤ΄ ως πρωτον της καθ΄ολου Εκκλησιας
Το 1979, "λειτουργουντος" του Δημητριου στην Κων/πολη, "εχοροστατει" ο Παπας Ιωαννης Παυλος Β΄ και στο αγαπησωμεν αλληλους εξηλθεν εκ του Ιερου ο Δημητριος κι εκανε λειτουργικο ασπασμο με τον Παπα κι εν συνεχεια ο Παπας απηγγειλε το Πατερ ημων. Λειτουργουντος την επομενη μερα του Παπα εις παπικην παρασυναγωγην της Κων/λεως, ο Δημητριος κι η συνοδεια του μετεβησαν προς συμπροσευχη
Στις σελιδες 151-160 για Επισκεψη στην Αγγλικανικη το 1987 (παρων κι ο Βαρθολομαιος), αφου αρχικα αναφερεται η επισκεψη το 1982 στο Φαναρι του ψευδοαρχιεπισκοπου Αγγλικανικης....τερατα και σημεια κι εδώ
Το 1986 στελνει εκπροσωπο στην σατανολατρικη "συμπροσευχη" της Ασιζης
Στις σελίδες 133-151 για επισκεψη του Δημητριου στο Βατικανο το 1987, παλι με πιπερατες λεπτομερειες (τον αποκαλεί Αγιωτατε Παπα, αδελφοι εν Χριστω, μιαρο "συλλειτουργο" στον Αγιο Πετρο και αλλα πολλα..). Παρων κι ο Βαρθολομαιος, ως Φιλαδελφειας τοτε
Ενα ετος προ του θανατου του, παει στην Αμερικη (μαζι παντα ο Βαρθολομαιος, φαινεται στην εικονα 62, σελ 499 ως Μητροπολιτης τοτε Χαλκηδονος) κι εκει συμπροσευχηθη όχι μονο με ολους τους αιρετικους αλλα κι αλλοθρησκους κι αποκαλεσε την Μασονια "οικουμενικη δοξολογια ειρηνης"
Στο τελος της σελ 200 να μιλαει για την ειρηνικη Τουρκια και τον μεγαλο Αττατουρκ…
Στην κηδεια του παρεστησαν συν"ιεργωντας" εκτος απο ολους τους αιρετικους ακομα και Ραββινοι, ενω μετα την ασπασμο της σωρου ο Βαρθολομαιος κι η συνοδεια του ασπαζονταν τους απεσταλμενους της Αγιας Έδρας, ως δειγμα υποτελειας. Κι ομως εκει παρεστησαν κι Αγιορειτες Ηγουμενοι !!!
Και μετεπειτα λοιπον, ο Βαρθολομαιος, ο καθοδηγητης του Δημητριου, όχι μονο δηλωσε ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ οτι θα ακολουθουσε την ιδια γραμμη, αλλα καλεσε στον ενθρονιστηριο λογο του όσους διαφωνουν να εγκαταλειψουν το Αγιο Ορος !!!
Και ξεκινησε τους διωγμους πριν καποιοι τον συναντησουνε και τον συστησουνε ως τον ιδανικο Πατριαρχη

Σταύρος

The Cave Dweller είπε...


Προς Αργύρη :

Γράφετε : "ο ζηλωτικος τροπος σκεψης κατηγορει τον Χριστό,που "ολοκληρος θεος"ειχε διπλα Του προδοτη και αρνητες Του"

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

Κατ'αρχήν οι Μαθητές του Κυρίου δεν είχαν λάβει Άγιο Πνεύμα πριν την Πεντηκοστή, οπότε ο Κύριος είχε δίπλα του μέχρι την προδοσία τον Ιούδα για να μην έχει καμία δικαιολογία εκείνος ότι δεν του έδωσε ο Κύριος άπειρες ευκαιρίες για να σωθεί.

Διότι ο Ιούδας και θαύματα έκανε και δαιμόνια έβγαλε αλλά δεν είχε μετάνοια για να ζητήσει συγνώμη και έτσι τον κατάπιε η απελπισία.

Μήπως όμως οι γέροντες Παισιος, Πορφύριος και Ιάκωβος ζούσαν πριν την Πεντηκοστή ? Οι ίδιοι δεν ήταν βαπτισμένοι Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ? Σαφώς και ήταν !

Άρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τους Μαθητές του Κυρίου.

Ειδικά για τους Αγιορείτες γέροντες Παισιο και Πορφύριο μόνο και μόνο η ύπαρξη της μαρτυρικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα έπρεπε να τους είχε προβληματίσει λίγο παραπάνω ! Αλλά τότε μεσουρανούσε η πλάνη του Επιφανισμού η οποία δυστυχώς και παρέσυρε τους γέροντες.

Προς Παιδαγωγό :

Γράφετε : "Τέλος Άγιος δεν σημαίνει αναμάρτητος ή αλάθητος."

Συμφωνούμε ! Άλλο όμως αμαρτία ή λάθος και άλλο η εν γνώσει κοινωνία με αιρετικούς οικουμενιστές.

Γράφετε όμως : "Τότε ΔΕΝ υπήρχε το ιντερνετ, μπορεί και να μην γνώριζαν (καρδιογνώστες δεν είμαστε)."

Απάντηση : Η μαρτυρική Μονή Εσφιγμένου μήπως είχε Internet ?

Αργύρης μυλωνας είπε...

Και κατι αλλο.προς τον scripta manen,δηλαδη η υπαρξη των αιρετικων οικουμενιστων παραλληλα με τον αγιο παισιο και τσαλικη ειχε τοση "χαρη""ξεαγιασμου"τους;Καταφεραν οι οικουμενιστες και πεταξαν εξω απο την εκκλησια τις ενεργειες του θεου;Ετσι ευκολα μολυνετε η εκκλησια Του;Βγαινει ενας αιρετικος και αλλοι δεκα και την διαλυουν;και οι σουπερ υπερορθοδοξοι μαχητες ζηλωτες την παρατανε και το βαζουν στα ποδια;

The Cave Dweller είπε...


Προς Αργύρη :

Γράφετε : Καταφεραν οι οικουμενιστες και πεταξαν έξω απο την εκκλησία τις ενέργειες του Θεού;Ετσι ευκολα μολυνετε η εκκλησία Του;

Απάντηση στην 1η ερώτηση:

Οι οικουμενιστές το μόνο που κατάφεραν είναι να πετάξουν τους εαυτούς τους έξω από την Εκκλησία του Χριστού.

Οι ενέργειες του Θεού είναι εκεί όπου όπου υπάρχει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ λόγω και έργω.

Απάντηση στη 2η ερώτηση :

Οι οικουμενιστές πετάγοντας τον εαυτό τους έξω από την Εκκλησία του Χριστού, και μολύνοντας τους εαυτούς τους με την αίρεση, δεν μολύνουν την Εκκλησία του Χριστού αλλά όσους εν γνώσει κοινωνούν μαζί τους.

The Cave Dweller είπε...


Εν κατακλείδι : Σχετικά με τους γέροντες Παισιο , Πορφύριο , Ιάκωβο και την Αγιότητά τους, ας περιμένουμε να αποφανθεί μια πραγματική Ορθόδοξη Σύνοδος.

Εμείς, ως λαϊκοί μόνο, δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να προσθέτουμε Αγίους στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας.

GeorGRE είπε...

Όσο για τους σύγχρονους αγίους μας μπορείτε να ρωτήσετε πόσα θαύματα γίνονται σε επώνυμους καρκινοπαθείς (τα στοιχεία βρίσκονται στις μονές). Ακόμη και εν ζωή ουκ ολίγα έκαναν. Μάλλον το ζηλωτικό δεν σας αφήνει να το ψάξετε.

Όσο για την αποτείχιση η βαβέλ των αποτειχισμένων που ο καθένας απορρίπτει μετα βδελυγμίας τα πιστεύω του διπλανού του και εμφανίζεται ως ειδήμων κάτι μας λέει. Ακόμη και έδω στα σχόλια (σε πολλές αναρτήσεις) καταγράφονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε σωτηριώδη θέματα. Ο Παιδαγωγός παλεύει να συζεύξει τα σχίσματα αλλά κανείς δεν αφήνει τη θέση του. Μόνο στα θέματα εναντίον του Οικουμενισμού συμφωνούν όλοι και με το που θίγονται θέματα μυστηρίων, σύγχρονων αγίων, ημερολογίου τότε γίνεται ο χαμός. Είναι όντως όλη αυτή η ψυχική αναστάτωση ένδειξη Χάριτος ή βρήκε ο έξω απο δω χώρο και κάνει τα δικά του; Προς όλους μας το ερώτημα. Καλό Τριώδιο σε όλους.


SCRIPTA MANENT είπε...

Δεν είναι μόνο μια ντουζίνα οι αιρετικοί κληρικοί στην εκκλησία που έγειραν την πλάστιγγα, αλλά οι κεφαλές της εκκλησίας εν συνδυασμώ των υπολοιπων κληρικών συν την αδιαφορία των λαικών.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ειδικά σήμερα.
Ο Μ. Αθανάσιος λέγει: καλύτερα στο σπιτι σου και στον παράδεισο, παρά στην «εκκλησία» και να εχεις την ίδια μερίδα με τον Καιάφα.
Ο Γρηγόριος ο θεολόγος λέγει: Εκκλησία δεν είναι τα κτίρια, εκκλησία είναι ο λαός του θεού που κρατά ανόθευτη την πίστι.
Οι μεν εχουν το οίκημα, οι δε τον ένοικο [ ξεκάθαρη αναφορά οτι δεν υπάρχει Χριστός στους αιρετικούς]

Ανώνυμος είπε...

Πότε έκανε θαύματα ο Ιούδας κ. Βαρβερή ;Αφού στην Πεντηκοστή δεν ήταν παρών!

Αργύρης μυλωνας είπε...

Κυριε βαρβερη αλλο θελω να τονισω με αυτο που λεω.Θελω να σκεφθουμε οτι οπως η ομαδα των αποστόλων δεν ηταν τελεια ενω ειχαν διπλα τον τελειο θεο,ετσι και η εκκλησια ενω ειναι παρων ο χριστος και αποτελει το σωμα Του,μεσα της μπορει να εχει φαυλους(το αγιο πνευμα αν και μετα πεντηκοστης δεν ειναι ενεργο σε ολους),αυτη ομως παραμενει εκκλησια που υφισταται η χάρης,η οποια δεν "εξατμιζεται"επειδη υπαρχουν μεσα της 10 αιρετικοι.Αλλιως που ειναι η δυναμη της και δυναμη Του.
Οσο για τα αλλα που γραψανε οι φιλοι:ο αγιος παισιος εδρασε πυροσβεστικά για να μην πληγωσει την εκκλησια.Η ζηλωτικη σκεψη τιθετε αβιαστα εχθρικα εναντι καποιων αιρετικων εκχωρωντας την(εκκλησια) σε αυτους,θετωντας εχθρο και την εκκλησια που ανηκουν,λες και αυτοι οι φαυλοι ηταν ή ειναι οι ιδιοι η εκκλησια.Προσωποποιουν δηλαδη την εκκλησια στα προσωπα τους και αρχιζουν το τραγικο λαθος στην καλυτερη περιπτωση εγκαταλειψης της στα χερια τους

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σταύρο
Η εργασία στην οποία παρέθεσες σύνδεσμο (ως απάντηση για τον αν ήξεραν ή όχι οι αγιορείτες και συνεπώς και ο π.Παϊσιος, για τον Πατριάρχη Δημήτριο, αν ήταν οικουμενιστής κ συνεπώς θα έπρεπε να του κόψουν το μνημόσυνο) γράφτηκε το 2012 !

Προφανώς και ΔΕΝ την είχε υπόψη του ο π.Παϊσιος!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το ποιος ακριβώς είναι εκκλησία ή όχι το γνωρίζει ο Θεός.

Γι αυτό ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής όταν τον ρώτησαν αν ΜΟΝΟΝ αυτός θα σωθεί και ΜΟΝΟΝ αυτός (και οι λιγοστοί ακόλουθοι του) είναι εκκλησία αυτός δεν το επιβεβαίωσε.

Απλά ΔΙΕΚΟΨΕ εκκλησιαστική κοινωνία με όλους όσους συνκοινωνούσαν με την αίρεση.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Οταν λοιπον καταλειφθει η εκκλησια απο την αιρεση και μας διωξουν αφου εχουμε πρωτα αγωνιστει να την διαφυλαξουμε,τοτε θα ισχυσουν αυτα που ειπε ο αγιος γρηγοριος και οι αλλοι.Και τοτε θα παμε και στα δαση για λειτουργιες.Τοτε θα αρχισει το "ανταρτικο",τωρα ημαστε ακομη στο χαρακωμα της πρωτης γραμμης του μετωπου,και εσεις θελετε να αρχισουμε ανταρτικο γιατι οι εχθροι νικουν.Η αλλιως η πλωρη του πλοιου εχει βουτηξει αρκετα βαθια,περιμενετε αδερφια θα ξαναβγει στην επιφανεια εσεις θα εχετε βουτηξει να σωσετε τις τελειωτητες σας,και θα βλεπετε μετα το πλοιο να φευγει.Καθε πραμα στον καιρο του,διακρινετε καλυτερα σε ποια περιπτωση αφορα η καθε ρηση των αγιων.

SCRIPTA MANENT είπε...

1.θαύματα γίνονται και σε αιρετικους
πηδάλιο. Εν Λαοδικεία θ’κανων
Διάβαζε αγίους περί θαυμάτων [ ακόμα και νεκρό να αναστήσει ο αιρετικός, να τον αποφεύγεις σαν τηνν οχιά]

2.Αν δεν ξέρει ο παπάς να σας πει που είναι ο Χριστός και που ο διάβολος, τότε να φύγετε απο αυτόν τον Παπά
Η εκκλησία πάντοτε έβαζε σύνορα μεταξύ Χριστου και διαβόλου

3. Μην μπερδεύετε τους κληρικούς με τις ανθρώπινες αδυναμίες, και την ορθόδοξη πίστι που είναι υποχρεωμένοι να φυλάτουν. Ειναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

4. Οπως ειναι αυτονόητο οτι οι μαθητές έκαναν θαυματα με εντολή του Χριστού, έτσι ειναι αυτονόητο ότι έκανε και ο Ιούδας πριν εκπέσει του αποστολικού αξιώματος με την προδοσία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Αν δεν ξέρει ο παπάς να σας πει που είναι ο Χριστός και που ο διάβολος, τότε να φύγετε απο αυτόν τον Παπά"

Απευθύνεστε και στον Άγιο Μάξιμο;
Επαναλαμβάνουμε: απομακρυνόμαστε από την αίρεση. Διακόπτουμε την εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς : οικουμενιστές στην εποχή μας.

Το που ακριβώς είναι η εκκλησία και ποια ακριβώς μυστήρια είναι έγκυρα κ άκυρα και από πότε, δεν είναι αρμοδιότητα κάθε πιστού να το ανακοινώνει.

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο : 28 Ιανουαρίου 2018 - 1:51 π.μ.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΑΦΑΛΑΙΟ 10 :

ΚΑΙ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν κατά πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν.

2 Τῶν δὲ δώδεκα ἀποστόλων τὰ ὀνόματά εἰσι ταῦτα· πρῶτος Σίμων ὁ λεγόμενος Πέτρος καὶ ᾿Ανδρέας ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ, ᾿Ιάκωβος ὁ τοῦ Ζεβεδαίου καὶ ᾿Ιωάννης ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ, 3 Φίλιππος καὶ Βαρθολομαῖος, Θωμᾶς καὶ Ματθαῖος ὁ τελώνης, ᾿Ιάκωβος ὁ τοῦ ᾿Αλφαίου καὶ Λεββαῖος ὁ ἐπικληθεὶς Θαδδαῖος, 4 Σίμων ὁ Κανανίτης καὶ ᾿Ιούδας ὁ ᾿Ισκαριώτης ὁ καὶ παραδοὺς αὐτόν.

SCRIPTA MANENT είπε...

Ο Αγιος Μάξιμος δεν ήταν Παπάς, ούτε καν διάκος. Μοναχός ήταν.
Κατά δεύτερον πως να καταδικάσει ενας Μοναχός ολόκληρη την αιρετική οικουμένη;;;
Η εκκλησία εχει συνοδικό σύστημα.
Περαιτέρω ο Μονοθελητησμός ήταν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ αιρεση και πολύ σωστά ο Μάξιμος [ αλλά και χιλιάδες να ήταν ] έπρεπε να περιμένουν οικουμενική σύνοδο να αποφανθεί.
Σημειωτέον οτι εκείνη την εποχή η εκκλησία είχε παράδοση για οικουμενικές συνόδους κάθε 70 χρόνια μέσο όρο
ενω εμείς εχουμε να δούμε οικουμενική εδω και 1200 χρόνια.

Τέλος θα συμφωνήσω με το τελευταίο:
«Το που ακριβώς είναι η εκκλησία και ποια ακριβώς μυστήρια είναι έγκυρα κ άκυρα και από πότε, δεν είναι αρμοδιότητα κάθε πιστού να το ανακοινώνει».

Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι λαικοί που δογματίζουν χωρίς να πληρώνουν εφορία....
Ο γράφων είναι ο Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος [ διαχειριστής της σελίδας scripta manent] και παίρνει σαφώς την ευθύνη γι αυτά που γράφει δημόσια δλδ «που υπάρχει εκκλησία, και που δεν υπάρχει»

Περιμένω ανυπερθέτως τον πάσα κληρικό αποτειχισμένο να ξεκαθαρίσει τ’ αυτονόητα, έχοντας απο τον Θεό την ιδιότητα του κληρικού - ποιμένα ψυχών προς σωτηρία.
Ξαναγράφω για Χιλιοστή φορά:
Ο οικουμενισμός είναι καταδικασμένος απο τις οικουμενικες συνοδους γιατι εχει στους κόλπουσ του όλες τις αρχαιες καταδικασμένες κατεγνωσμένες αιρεσεις, συν τις καινούργιες [ καραμπινάτες ] συν την ολοκληρωτική ανατροπή του ευαγγελίου

Δεν εχει νοημα να γραψω άλλο σχόλιο
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε

Αργύρης μυλωνας είπε...

Οσο και να μας προκαλει αναμεικτα συναισθηματα δε φερανε ακομη αιρεση εντος της εκκλησιας(σε κληρο-λαο).
Το μονο που κανουν ειναι προσβολες στην μια εκκλησια του χριστου,προβολη του πάπα προς νομιμοποιηση του,και βλαβες στους εαυτους των.Ναι ειναι προς καθαιρεση,ομως η εκκλησια ειναι "καθαρη"και οι μη αποτειχισμενοι καθολα "νομιμοι"μεχρι εαν χρειαστει να το κανουνε και αυτοι.Χαλαρωστε ολα στον καιρο τους


Ανώνυμος είπε...

Βρε αδελφοί, τα ίδια μου ειπατε και περσυ, ενω τονιζω οτι η συστημικη πηγη ειναι απλά κατι το επιπλεον, που παρατιθεται προς άρση οποιασδηποτε αμφισβητησης
Δεν γνωριζαν τον ενθρονιστηριο λογο του Δημητριου ;
Δεν γνωριζαν τους διωγμους του Δημητριου ;
Ομοιως και για τον Βαρθολολαιο ( ο οποιος ξεκινησε αμεσως τους διωγμους), δεν τα γνωριζαν αυτα ;
Δεν ειχε ανακαλυφτει το χαρτι και γραφανε σε παπυρους, που τους διαβαζαν μονο ολιγοι κι εκλεκτοι ; (συγνωμη για το χιουμορ, αλλά ΕΙΚΟΣΙ χρονια...)
Αυτα μονο θα αρκουσανε, αν και στο Ορος ξερανε αρκετα περισσοτερα, ειδικα για τις επισκεψεις Παπα το 1979 κι Αγγλικανου του 1982 κι οτι ο Βαρθολομαιος ητανε το δεξι χερι του Δημητριου
ΕΙΚΟΣΙ χρονια βουιζε το Ορος...η λογικη σηκωνει τα χερια ψηλα με αυτα που υποστηριζετε, δεν εχω κατι αλλο να πω

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Παισιος διδαξε αντιθετα απο την ευσεβεια;Πως κατηγορειται ως οικουμενιστης;
Ποια ηταν η ζωη του;Αλλα να δουμε εαν μου επιτρεπετε ποιοι ειναι οι καρποι του Πνευματος * το λεει το Ευαγγελιο,οτι ειναι η αγαπη,,,,χαρα,,,ειρηνη,,,μακροθυμια,,,χρηστοτητα,,,καλωσυνη,,,πιστη,,,,πραοτητα,,,,εγκρατεια.
Λεγει ο αγιος Αναστασιος ο Σιναιτης πως εαν ενας ανθρωπος εχει αυτους τους καρπους,ειτε κανει θαυματα ειτε προφητευει ειτε δεν συμβαινει να θαυματουργει ουτε να προφητευει,αυτος φαινεται πως ειναι αγιος.
Διοτι καθενας απο τους αληθινους κατα χαριν υιους,δεν ειναι χωρις πνευματικο χαρισμα.
Ο αιρετικος ομως που κανει θαυματα εμπαιζεται απο τον Διαβολο.
Τα δαιμονια δεν γνωριζουν ολα.λεγει ο αγιος Αναστασιος στις ερωταοκρισεις του,πως αν ρωτησεις τα δαιμονια ποσους πηχεις θα ανεβει το νερο αυτου του ποταμου δεν γνωριζουν κ ερωτω πως ηξερε ο π.Πορφυριος σε ποσο βαθος υπαρχει νερο,να ανοιχτει πηγαδι;
Βεβαιως υπαρχουν κ οι ψευδοπροφητες,αλλα η Γραφη μας λεγει να δοκιμαζουμε τα πνευματα εαν ειναι απο Τον Θεο και φυσικα θα τους καταλαβουμε απο τα εργα τους.Ας πουμε ο Σιμων ο μαγος,την εποχη των Αποστολων εκανε πολλα ''εσπαγε δεσμα''πετουσε στον αερα,κυλιωταν στην φωτια κ δεν καιγοταν,εκανε απο πετρες ψωμι,με τη βοηθεια των Δαιμονων,οταν ομως οι Αποστολοι προσευχηθηκαν την ωρα που σηκωθηκε στον ουρανο,σωριαστηκε κατω σαν χαρταετος,διδασκε φυσικα αντιθετα απο την ευσεβεια..
-----
Οσον αφορα για το με ποια κριτηρια κρινεται καποιος αιρετικος,ας μας πει ο αξιοτιμος πρωτος σχολιαστης σας ,η αιρεσις του Βαρλααμ την οποια εστερνιστηκε ο πατριαρχης Καλεκας ηταν κατεγνωσμενη απο τη Συνοδ του 1341.Γιατι ομως ο Καλεκας δεν κριθηκε συνοδικα τοτε κ η συνοδικη κρισις κ καθαιρεσις του εγινε εξι χρονια μετα το 1347;;;;π

Ανώνυμος είπε...

Oι Εσφιγμενιτες (με τα οποια λαθη τους σε άλλα θεματα...)ειχανε διαβασει κατευθειαν τον ενθρονιστηριο Βαρθολομαιου (θα ητανε απ τους λιγους φαινεται, θα ειχανε κανενα βισμα) και του στειλανε αμεσως την πρεπουσα απαντητικη επιστολη, οπως ειχανε κανει και στον Δημητριο.
Ολα αυτα ητανε μικροφυλλαδια που πηγαιναν χερι-χερι στο Ορος
Και λετε οτι καποιοι 20 χρονια δεν πηρανε μυρωδια....σαφως πηρανε και παρα-πηρανε κι οπως λεγανε σε συζητησεις τους, δεν λειτουργουσαν διαφορετικα για να μην τους διωξουνε

Προς ωφελεια γραφω αδελφοι και συγχωρεστε με για το οποιο χιουμορ, αλλα ειναι πολυ χοντρα αυτα που λετε. Μονο οταν καταλαβει η καθε πλευρα τα δικα της λαθη θα μπορεσει να προκυψει κατι καλο.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο – γροθιά του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου: Τα τελευταία χρόνια γεμίσαμε αγίους
πενταποσταγμα

Ανώνυμος είπε...

Αργύρη, ξέχασες τι έγινε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2016?

Πώς είναι δυνατόν να λες :

"Χαλαρωστε ολα στον καιρό τους"

Ο αχρικαιρισμος-Επιφανισμος είναι αυτός που έδωσε και δίνει ζωτικο χώρο στην αιρεση.





Αργύρης μυλωνας είπε...

Για κοιτα ομως ιστορικα ποτε οι αγιοι ομολογητες σηκωσαν το μπαιρακι της αντιστασης,σε τι περιπτωσεις προδοσιας ελαβαν δραση και αποτυπωθηκαν ολες αυτες οι σωστες ρησεις;και εαν τα ιδια υφιστανται τωρα.Εφεραν αυτοι που ητανε στο κολυμπαρι τις αποφασεις μεσα σε ολη την εκλλησια και το ποιμνιο της;

SCRIPTA MANENT είπε...

1.Σημασία εχει μόνον τι υπέγραψε η εκκλησία ΣΥΝΟΔΙΚΑ και όχι τι πιστεύει η θεία Παναγούλα της διπλανής πόρτας.
2.Κατόπιν μνημονεύονται εκφώνως οι επιχώριοι επίσκοποι.
3.Τέλος ο κόσμος που ακούει ποιός επίσκοπος μνημονεύτηκε κοινωνά συνειδητά απο το ποτήρι του επισκόπου.
Αυτή την έννοια έχει το όνομα του επισκόπου που μνημονεύει ο Παπάς
εκφώνως. Την ενότητα της πίστεως, είτε ορθοδοξίας είτε αίρεσης

Πιο πενηνταράκια δεν μπορώ να σας το κάνω

Αργύρης μυλωνας είπε...

Ουτε συνοδικα ισχυει τιποτα,αλλα οτι περασει στο λαο και ιδιαιτερα στην κυρα παναγουλα,και την κυρα τρυγώνα με τη φιλη της την κατινα,ναι αυτες,που τοσα χρονια προσπαθουν να δωροδοκησουν το θεο.Και οσο και να θελουμε εμεις που προπορευομαστε λογο ιντερνετ,το πατιρντί θα λαβει χωρα οταν λαβουν γνωση αυτες.Και πιστεψε με επειδη εχω παλεψει μαζι τους και αφου με παρταλεψαν ικανως,σου λεω οτι οι πάπες και οι παρατρεχαμενοι τους θα χαιρονται μεχρι να αντιληφθουν αυτες.

Ανώνυμος είπε...

<< Οι κανόνες προστάζουσι την σύνοδον των ΖΩΝΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ να καθαιρούν τους ιερείς, ή να αφορίζουν, ή να αναθεματίζουν τους λαικούς όπου παραβαίνουν τους κανόνας. Όμως αν η σύνοδος δεν ενεργήση εμπράκτως την καθαίρεσιν των ιερέων ή τον αφορισμόν ή αναθενατισμόν των λαικών οι ιερείς αυτοί και οι λαικοί ούτε καθηρημένοι είναι ενεργεία ούτε αφωρισμένοι ή αναθεματισμένοι. >>

<< Ιεροκατήγορος γλώσσα είναι εκείνη όπου ανοήτως τα τοιαύτα φλυαρεί, μη νοούσα ότι η προσταγή των κανόνων ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΉΤΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΣΤΟΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΡΙΣΕΩΣ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑ ΚΑΘ' ΕΑΥΤΉΝ.

Αυτοί οι θείοι Απόστολοι φανερά εξηγούσι τον εαυτόν τους με τον ΜΣ' κανόνα τους, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΛΕΓΟΥΣΙ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΥΘΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΈΝΟΣ ΌΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ η πρεσβύτερος ΔΕΧΘΗ ΤΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, αλλά καθαιρείσθαι προστάζομεν ήγουν να ΠΑΡΑΣΤΑΘΉ ΕΙΣ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΠΩΣ ΤΟΥΤΟ ΕΚΑΜΕ ΤΌΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΩΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΙΚΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΎΝΗΝ, ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΣΟΜΕΝ. >>

Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου ιερό πηδάλιο, εκδόσεις παπαδημητρίου 2003, σελ. 4 και 5, υποσημείωση Γ' κανόνος αποστολικού.

Αυτά για όποιον ''θεολογεί'' για τα μυστήρια των μη κριθέντων αιρετικών, πως δήθεν είναι άκυρα και μή σωτήρια κλπ...

Καλή μας μετάνοια με δάκρυα. Αυτό μας λείπει και γι' αυτό γίναμε όλοι θεολόγοι!!! Διορθώνουμε ακόμη και το Ιερό Πηδάλιο!!! Ας μας λυπηθεί ο Θεός...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ,φίλος, διαστρέφεις το Πηδάλιο γιατί ο Άγιος Νικόδημος δεν μιλάει για καινοτομίες και πλάνες αλλά για αμαρτίες. Από αυτήν την διαστροφή έκαναν σχίσμα οι Γ. ΟΧ. αναμεταξύ τους.Είναι η αίρεση του Καβουρίδη Χρυσοστόμου(του Αθηναγόρα ο φίλος).

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που λες 11.10 είναι σωστα σε καποιο βαθμο, με 2 ομως πολυ σημαντικά πραγματα που κανεις λαθος κι οδηγήσε σε λαθος συμπερασματα. Κι από την στιγμή που επικαλείσαι το Ιερό Πηδάλιο, επέτρεψε και στους αλλους να το χρησιμοποιησουνε, χωρις να τους προσπαπτεις με ειρωνια οτι θεολογουν

1) Δεν μιλαμε για μεμονωμενα ατομα, Ιερωμενους, που τοτε σαφως τελουν εγκυρα Μυστηρια μεχρι να καθαιρεθουν απο Συνοδο, κι ας κηρυττουνε δημοσιως αιρεση. Με επισημη βουλα ψευτοσυνοδου κι αποδοχης της απο Δ.Ι.Σ της κρατουσας, μιλαμε για ομαδα-συνολο. Οπως βεβαια και στο παρελθον του Οικουμενισμου η Δ.Ι.Σ. της κρατουσας αποδεχτηκε αιρετικες θεωριες, αλλα τωρα πια εγινε με τον πιο τρανταχτο τροπο. Οταν ειναι συνολο ποιος θα καθαιρεσει τους μεμονωμενους ;
Το οτι υπηρχε εδω και χρονια η "ψυχη" του συνολου φανηκε και προ ολιγων ετων, οταν βρεθηκε κατηγορουμενος ο Μεσσηνιας Χρυσοστομος κι αυτος που τον γλιτωσε απ την καθαιρεση ήτανε το "λιονταρι", ο Πειραιως Σεραφειμ, βεβαιωνοντας οπως ειπε για το Ορθοδοξο φρόνημά του. Ποιος να καθαιρεσει λοιπον από τους αλλους σ΄αυτη την τοπικη Συνοδο- ομαδα ;

2) Oι αιρεσεις που ακολουθουνε είναι ολες κεκκριμενες.
Η΄ μηπως αν μια ομαδα ακολουθησει ΜΙΑ κεκκριμενη αιρεση, τοτε η ομαδα ειναι αιρετικη, αλλα αν ακολουθησει 5-10 κεκκριμενες αιρεσεις, όπως οι Οικουμενιστες, τοτε πρεπει να αποφανθει Συνοδος για να καταδικασει ;;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Ας δουμε παρακατω ποσο αυστηρος ειναι ο Μεγας Βασιλειος στο θεμα των Σχισματικων, ομάδας κι όχι μεμονωμένων (Σχιματοαιρετικων σύμφωνα με την σημείωση του Αγίου Νικοδήμου στο Ιερο Πηδάλιο, αλλά σε καθε περιπτωση για θεματα λιγοτερα σημαντικα από τις αιρεσεις).
Λεει λοιπον για τους Σχισματικους σε μεταφραση ( το παραθετω ολοκληρο παρακάτω )ότι :
"Γιατί η αρχή του χωρισμού έγινε με σχίσμα· αυτοί όμως που αποστάτησαν από την εκκλησία δεν είχαν πια τη χάρη του αγίου Πνεύματος επάνω τους· γιατί σταμάτησε η μετάδοση, επειδή διακόπηκε η συνέχεια. "

Όταν λοιπον ειναι τοσο αυστηρα τα πραγματα στο θεμα του Σχισματος, τί περιμενετε στο θεμα της αιρεσεως ; Σαφως βεβαια ο Αγιος αναφερεται σε περιπτωσεις που ειναι ξεκαθαρισμενο ποιος εκανε το Σχισμα, όμως στις αιρεσεις των Οικουμενιστων δεν υπαρχει κατι που να χρειαζεται επιπλεον ξεκαθαρισμα, αν είναι αίρεση ή όχι.

Κι αν καποιοι θεωρουν εμας τους ΓΟΧ Σχισματικους, αυτο δεν τους ξεπλενει από τις αιρεσεις τους. Ας ψαξουνε λοιπον να βρουνε τι γινεται με τους ιδιους.
"Θεολογία" εντος εισαγωγικων ειναι να λενε καποιοι οτι τα νηπια ή καποιες αλλες ομαδες ατομων θα εχουνε κατ΄εξαιρεση εγκυρα Μυστηρια, κατι που δεν αναγραφεται πουθενα στους Ιερους Κανονες. Ο Κυριος μονο γνωριζει αν θα στειλει καπου τη Χαρη Του κατ΄εξαιρεση, εκτος αν τους το μετεφερε...

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κι ολοκληρο το επιμαχο χωριο του κανονα Μεγαλου Βασιλειου, μαζι με μεταφραση :
Διότι η μεν αρχή του χωρισμού δια σχίσματος γέγονεν, οι δε της Εκκλησίας αποστάντες ουκ έτι έσχον την χάριν του αγίου Πνεύματος εφ εαυτούς, επέλιπε γαρ η μετάδοσις τω διακοπήναι την ακολουθίαν.
Οι μεν γαρ πρώτοι αναχωρήσαντες, παρά των Πατέρων έσχον τας χειροτονίας και δια της επιθέσεως των χειρών αυτών είχον το χάρισμα το πνευματικόν. Οι δε, αποραγέντες, λαϊκοί γενόμενοι, ούτε του βαπτίζειν, ούτε του χειροτονείν είχον εξουσίαν, ούτε ηδύνατο χάριν Πνεύματος αγίου ετέροις παρέχειν, ης αυτοί εκπεπτώκασι· διο ως παρά λαϊκών βαπτιζομένους τους, παρ αυτών εκέλευσαν, ερχομένους επί την Εκκλησίαν, τω αληθινώ βαπτίσματι τω της Εκκλησίας ανακαθαίρεσθαι.

Mεταφραση
Γιατί η αρχή του χωρισμού έγινε με σχίσμα· αυτοί όμως που αποστάτησαν από την εκκλησία δεν είχαν πια τη χάρη του αγίου Πνεύματος επάνω τους· γιατί σταμάτησε η μετάδοση, επειδή διακόπηκε η συνέχεια.
Αυτοί που πρώτοι έφυγαν είχαν χειροτονηθεί από τους Πατέρες και δέχτηκαν το πνευματικό χάρισμα με την επίθεση των χεριών εκείνων· εκείνοι όμως που αποσχίστηκαν, έγιναν λαϊκοί και δεν είχαν εξουσία ούτε να βαφτίζουν ούτε να χειροτονούν ούτε μπορούσαν να δίνουν στους άλλους τη χάρη του αγίου πνεύματος, την οποία οι ίδιοι είχαν χάσει· γι' αυτό, επειδή βαφτίζονται από λαϊκούς όσοι βαφτίζονται απ' αυτούς, όρισαν να έρχονται στην εκκλησία και να εξαγνίζονται πάλι με το αληθινό βάφτισμα της εκκλησίας.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Μιας κι ειναι επικαιρο το θεμα της Μακεδονιας μας, αλλα κι η γνωση της Ιστοριας οδηγει σε ασφαλεστερες αποφασεις, ας δουμε και την αυτοθυσία στο ποιμαντικό και Πατριωτικο καθήκον του Ομολογητου πρωην Φλωρινης Χρυσοστομου Καβουριδου, ο οποίος αποτέλεσε τον τελευταίο Έλληνα Μητροπολίτη της Πελαγονιας,της Ελληνικότατης αυτης περιοχης, που σημερα δυστυχως υπαγεται στο κρατος των Σκοπίων.
(και θα κλεισω εδω την παρενθεση, για να μην καταστραφει η συζητηση του blog)
https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80.html

Κι οταν αργοτερα, επιστρεφοντας ο πρωην Φλωρινης-ηγέτης πια των ΓΟΧ από 2 εξοριες που τον εστειλαν οι της κρατουσας, κι ο τοτε Αρχιεπισκοπος της κρατουσας προσπαθησε να τον δελεασει, δινοντας του ολους τους μισθους των προηγουμενων χρονων που παρακρατηθηκαν, ο πρωην Φλωρινης του απαντησε οτι ακομα δεν εβγαλε τα ρουχα του απ την βαλιτσα κι ειναι ετοιμος και για τριτη εξορια αν χρειαστει.
Και το ΡΗΤΟΡΙΚΟ ερωτημα είναι :
Πολλοι αλλοι Επισκοποι τί θυσιασαν για Πίστη και Πατρίδα ;
ΤΙΠΟΤΑ, αντιθέτως τα καπηλευτηκαν. Και δεν αναφερομαι μονο σε εκεινους της κρατουσας, ουτε μονο στα παλαιοτερα χρονια πλησιον του Σχισματος.

Σταύρος

SCRIPTA MANENT είπε...

11.10
Εκανες καραμπινάτο λάθος στην ερμηνεία. Ολα αυτά που έγραψες αφορούν προσωπικά κανονικά ζητήματα... μέχρι να καθαιρεθεί ο παραπτωματίας.
Η παπαγαλία δεν είναι θεολογία Γκέγκε;;

Ανώνυμος είπε...

Η φρασεολογία εμπεριέχουσα την λέξη ''γκέγκε'', η φαντασίωση ότι ο άγιος Νικόδημος μιλά για αμαρτίες ενώ ξεκάθαρα μιλά για εκείνους που αποδέχονται το βάπτισμα των αιρετικών όπως κάνουν οι οικουμενιστές, και η ετέρα φαντασίωση ότι δήθεν αφορούν προσωπικά ζητήματα ενώ ο άγιος Νικόδημος μιλά για αποδοχή αιρετικού βαπτίσματος αποδεικνύει για νιοστή φορά ότι οι νεοέλληνες άλλα διαβάζουν και άλλα θέλουν να ''κατανοούν''.

Η επιχειρηματολογία τους εσωκλείεται κάποιες φορές σε λέξεις όπως πχ η ''γκέγκε''.

Βρείτε κανόνα που να γράφει ότι όλοι όσοι είναι αιρετικοί στο φρόνημα είναι αυτομάτως άνευ χάριτος τα μυστήρια τους και ξαναμιλάμε, αν αυτό γίνεται. Αν βρείτε έστω μία γραμμή από τα πρακτικά των οικουμενικών συνόδων που να γράφει ότι οι αιρετικοί ήταν ήδη καθηρημένοι ή αφωρισμένοι προ συνόδου δώστε μας την πηγή.

Με τέτοιες θεωρίες οι ΓΟΧ έγιναν 19 κομμάτια, τελευταία προστέθηκαν κι άλλα δύο. Αφού θέλετε να διορθώσετε και το ιερο πηδάλιο τί να πεί κανείς, μόνο ο Κύριος να μας λυπηθεί. Τόσο ξεκάθαρα κείμενα και να μην γίνονται κατανοητά, κρίμα. Κύριε λυπήσου μας, είμαστε υπερήφανοι και θέλουμε να διορθώσουμε την σκέψη των πατέρων. Λυπήσου τα πλανεμένα παιδιά σου και φώτισε μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με καποια απο αυτα που λες 10.18
Το προβλημα όμως ειναι ότι εδω μιλαμε για συνολο-ομαδα "Επισκοπων" ακολουθουντων κατεγνωσμενες αιρεσεις, ητοι αιρετικους. Ενω εσυ μιλας σαν να ειναι καποια νεα αιρεση που πρεπει να περασει απο Συνοδο για να κριθει. 'Ή σαν να την ακολουθουν μεμονωμενοι Ιερωμενοι, που σαφως θα επρεπε να περασουνε απο Συνοδο προς καθαιρεση

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.