" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Παΐσιος μοναχός αγιορείτης: Η συγκέντρωση τής Αθήνας κοσμοϊστορικό γεγονός πού θα κρίνει το μέλλον.. Σχόλιο

"... «ο ουρανός κρατάει τα δάκρυά του να μη βρέξει για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε» ενώ μόλις τελείωσε η συγκέντρωση (συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) τα συγκεντρωμένα σύννεφα έριξαν το νερό τους πού με βία το συγκρατούσαν.

Πάρ' το απόφαση ότι σ’αυτή την συγκέντρωση ή θα νικήσεις ή θα ηττηθείς μια για πάντα σκλάβος τής παγκόσμιας, αντίχριστης και σατανικής διακυβέρνησης με την ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα πού θα σού δώσει.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι δική σου. 
Είσελθε μέσα σαν οικοδεσπότης και πέταξε έξω με λαϊκό δημοψήφισμα όλους αυτούς τούς μασόνους πού σε καταστρέφουν."


Ακολουθεί ολόκληρο το ΜΗΝΥΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ του αγιορείτη :

Ελληνικέ λαέ,κυρίαρχε λαέ τής Ελλάδος,ο Θεός σου σού έδειξε σημάδι ότι ήλθε ο καιρός τής λευτεριάς σου.

Από τήν απελευθέρωση τού ΄21 μέχρι σήμερα παιδεύεσαι συνεχώς, 
από τούς τότε Βαυαρούς έως τούς σημερινούς μνημονιακούς μέ μικρές αναλαμπές από ηγέτες πού σ’αγάπησαν, σέ προστάτεψαν και θυσιάστηκαν, όπως ο Καποδίστριας, ο Μεταξάς, ο Πλαστήρας.


Αλλά τώρα ξεχύλισε τό ποτήρι τής οργής τού Θεού από τούς ασεβείς κυβερνήτες πού σε αδικούν απάνθρωπα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν υποσχεθεί να καταστρέψουν την χώρα και το έθνος παντοιοτρόπως, 
  • εδαφικά(Μακεδονία,Θράκη,Ήπειρος,Αιγαίο,Κύπρος), 
  • περιουσιακά (μέ 99 χρόνια ξένης οικονομικής διακυβέρνησης, εξευτελιστικό ξεπούλημα των πάντων και φορολογική καταστροφή των πάντων), 
  • ιστορικά(διεθνώς και εκπαιδευτικώς), 
  • ηθικά (μέ τήν ομοφυλοφιλία και την ελεύθερη συμβίωση), 
  • θρησκευτικά (με την απομείωση οτιδήποτε χριστιανικού) και 
  • εθνικά (μέ τούς λάθρο, την πολεμική κατά των πολυτέκνων και τις εκτρώσεις).


Τώρα λαέ τού Θεού ο Παντοκράτωρ σού έδειξε σημάδι 
ότι αν εσύ θέλεις μπορείς ν’αλλάξεις την ζωή σου, 
διότι σού έδωσε την δύναμη να τα βάλεις μόνος σου με τις σκοτεινές δυνάμεις πού χρησιμοποιεί ο κοσμοκράτωρ, 
οι οποίες είναι: οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι δανειστές, οι κυβερνήτες, τα κόμματα, οι βουλευτές τους, τα κανάλια,οι δημοσιογράφοι τους 
και συ ένδοξε λαέ ολ’αυτά τα σκουπίδια τα κατατρόπωσες και τόσο σε φοβήθηκαν πού εφεύραν τόσα ψέματα,τόσες συκοφαντίες και μπλόκα για να σε σταματήσουν, αλλά εσύ δεν σταμάτησες, ούτε πλέον θα σταματήσεις, διότι σε σπρώχνει μία δύναμη πού λέγετε Θεός.


Ο Χριστός ο οποίος είναι ο Θεός τής Ελλάδος και η Παναγία η οποία είναι η μητέρα των Ελλήνων και όλοι οι Έλληνες άγιοι με αρχηγό τον Μακεδόνα άγιο Δημήτριο θ’ αφανίσουν σαν σκόνη όλον αυτόν τον συρφετό πού πρόδωσε την Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα.

Ναί η Υπεραγία Θεοτόκος από τόν Μακεδονικό Άθωνα έβαλε τήν υπογραφή της γιά τήν σωτηρία τών ορθοδόξων ελλήνων καί τής χριστιανικής Ελλάδος,η οποία θά βοηθήσει καί τούς άλλους λαούς νά σωθούν,όπως τό έκανε καί στό παρελθόν.

Θέλετε αποδείξεις γιά όλ’αυτά;
Ποιός σάς ώθησε σχεδόν ένα εκατομμύριο να πάτε στην πόλη τού Άη Δημήτρη;
Ο Χριστόδουλος είναι μακαρίτης.Ο Παύλος Μελάς σάς καμάρωσε από τον ουρανό. 
Ο Ιερώνυμος και πριν την λαοσύναξη σάς απέτρεψε και μετά ειρωνεύτηκε τούς 9 ευλογημένους Μητροπολίτες πού ήλθαν μαζί σου, «βαρύ το χώμα πού θα τον σκεπάσει και μελανό τ’όνομα πού θα τον συνοδεύει στους αιώνες».

Μήπως ο Όθων Ιακωβίδης; Ναί θά είναι εσαεί αείμνηστος και αξιομακάριστος αυτός ο σπουδαίος άνδρας πού σε παρακίνησε να συγκεντρωθείς,αλλά πώς μπορεί ένας απλός άνθρωπος όπως οι φιλικοί Ξάνθος,Σκουφάς και Τσακάλωφ να πετύχει αυτό το υπεράνθρωπο κατόρθωμα;
Άλλο σημάδι μας το είπε ο μέγας Στρατηγός ότι: «ο ουρανός κρατάει τα δάκρυά του να μη βρέξει για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε» ενώ μόλις τελείωσε η συγκέντρωση τα συγκεντρωμένα σύννεφα έριξαν το νερό τους πού με βία το συγκρατούσαν.


Πρόσεξε να μη χάσεις αυτήν την μοναδική ευκαιρία σου από αυτό το σπάνιο φαινόμενο τής ενώσεώς σου. Πάρ' το απόφαση ότι σ’αυτή την συγκέντρωση ή θα νικήσεις ή θα ηττηθείς μια για πάντα σκλάβος τής παγκόσμιας,αντίχριστης και σατανικής διακυβέρνησης με την ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα πού θα σού δώσει.

Η Βουλή τών Ελλήνων είναι δική σου. 
Είσελθε μέσα σαν οικοδεσπότης και πέταξε έξω με λαϊκό δημοψήφισμα όλους αυτούς τούς μασόνους πού σε καταστρέφουν.

Κάνε τήν προσευχή σου καί προχώρα διότι η ζωή θά είναι πολύ χειρότερη γιά τό παιδί σου.

Ο Θεός πού σ’αγαπάει είναι μαζί σου.



Παΐσιος Αγιορείτης Μοναχός.

Σχόλιο:

Ο π.Παΐσιος δίνει το παρόν σε κάθε πατριωτικό κάλεσμα, όπως έκανε πολλές φορές διαχρονικά το Άγιο Όρος. 
Για να μπορούν οι μοναχοί ανεμπόδιστα να λατρεύουν τον Θεό, χρειάζονται καθεστώς ελευθερίας. 
Φαντάζεστε αν μαζί με την (ελεύθερη σήμερα) Μακεδονία ήταν το Άγιο Όρος υποδουλωμένο στους σλάβους (βουλγαροσκοπιανούς;)

Γι αυτό όλοι οι αγιορείτες πρέπει να δίνουν το παρόν αν μπορούν και να καλούν κόσμο να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την πατρίδα μας. 
Οι σωστοί και ευλαβείς πατέρες πονάνε για την πατρίδα τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση έχει καπελωθεί από την Νέα τάξη. 
Ότι δεν μπορούν να το σταματήσουν, το καπελώνουν. 

Έβαλαν ομιλητή -μετά τον Μίκη Θεοδωράκη- τον Οικουμενιστή μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο!
Όπως και τον
Δήμαρχο Αμαρουσίου (τις σχέσεις του με τα Ρόταρυ θα αποκαλύψουμε προσεχώς).
Θα υπάρξει ανάρτηση αύριο και για τα "Στελέχη" του συλλαλητηρίου.


Φυσικά και θα το στηρίξουμε. Επί τέλους με την αφορμή αυτή οι Έλληνες να βγούνε στο δρόμο. αλλά ας γνωρίζουμε έγκαιρα τις επιδιώξεις τους.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Συλλαλητήριο στην Αθήνα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΗ η αλήθεια για τα πρόσωπα-ομιλητές. Το κάλεσμα για επιλεκτικό "Γιουχάρισμα" κατά συνείδηση!
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση του Νίκου και των Άνωμακεδώνων(Σλαβικά) είναι σωστή.Όπως υπάρχουν Κάτω Νευροκόπι και Άνω Νευροκόπη(στην Βουλγαρία) ,Κάτω Πετρίτση και Άνω Πετρίτση(Βουλγαρία)κλπ. ,έτσι είναι έυκολη η λύση:Άνω Μακεδονία(στα ελληνικά).Απλά και λογικά πράγματα!Όχι πόλεμο και θανάτους για ονόματα και λεφτά!
Μπράβο στον κ. Τσίπρα(25 χρόνια μας ζάλησαν με το πρωην Μακεδονία)!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Από πότε οι Σλάβοι μπορούν να αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες";
Μην μου πεις ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αύριο θα ζητήσουν την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας καθώς και την υπόλοιπη Μακεδονία;

Μάλλον θα 'σαι κι εσύ από τους χριστιανούληδες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Καρφί δεν σου καίγεται για τα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων, για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, για τους λαθρομετανάστες και την απόδοση ιθαγένειας, για την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας στα σχολεία, με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;

Σε σένα και σε κάθε προσκυνημένο νεοταξικό σκουλίκι απαντάμε μαζί με τον Γέρο του Μοριά: "Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους".

Στυλιανός είπε...

Πρός 31 Ιανουαρίου 2018 - 1:31 π.μ.

Ας κρατήσουν το όνομα Μακεδονία ώς νομό η διαμέρισμα του κράτους τους άλλα όχι να γίνει όνομα κράτους.
Η Βουλγαρία δεν ονομάστηκε Πετριτσία η Νευροκοπία! Προσπαθείς να αποπλανήσεις με ανόητα επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα, αυτό που μου προκαλεί εντύπωση, είναι ότι κάνατε γαργάρα την επιστολή στήριξης του Βαρθολομαίου προς τον Ερντογκάν. Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για την επιτυχία της Τουρκικής εισβολής στην Συρία!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο,αλλά διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ-ΔΙΑΓΩΝΙΑ στην "Αποκάλυψη" του Παρελθόντος των "Υπευθύνων" του Συλλαλητηρίου,τις Μυστικές Συμφωνίες κάτω απο το Τραπέζι που τυχόν έχουν γίνει,αν εξυπηρετούν Σκοπιμότητες,Προσωπικά Συμφέροντα,αν "Ελέγχονται"...απο τις γνωστές Μειοψηφίες κτλ. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν γίνει το απο ότι δείχνει η Περιρρέουσα ατμόσφαιρα ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ εσείς αντί να Σιωπήσετε ή αλλιώς να το Βουλώσετε Προκειμένου να ΜΗΝ υπάρχουν Περαιτέρω Εσωτερικές Εντάσεις/Αντιπαραθέσεις,γιατί ΗΔΗ έχουν Ακουστεί Πολλά-Πάρα Πολλά..τα Οποία Μπορεί όντως να ΙΣΧΥΟΥΝ..εσείς Επιδιώκετε να ρίξετε Λάδι στη Φωτιά με τις "Αποκαλύψεις"...Κρατήστε τες για την Δευτέρα ή την Προσεχή Τρίτη τόσο απλά. ΟΧΙ ΤΩΡΑ είναι εντελώς λάθος Χρονικά..ΔΕΝ το κατανοείτε αυτό το πράγμα;; Ο Κόσμος ΔΕΝ κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη για τους Ομιλητές,όπως το ίδιο θα κάνει και στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά για το ΟΝΟΜΑ. Κινητοποιήθηκε απο το Πατριωτικό Συναίσθημα-Φιλότιμο + ΔΕΝ ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το ποιοί θα είναι οι Ομιλητές..ή οι Διοργανωτές...στο κάτω-κάτω της Γραφής αν δεν τους αρέσει θα Γιουχαριστεί και τέλος το Παραμύθι.Οι όποιες "Επιδιώξεις τους" ΔΕΝ πρέπει να ειπωθούν ΤΩΡΑ..αλλά άλλη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά θα δεχόμουν το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια,
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ
αν η Ελλάδα εξαπλωθεί και πάρουμε και τα Σκόπια, οπότε αναγκαστικά θα είναι άνω της Μακεδονίας μας γεωγραφικά.
ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Αμήν. Γένοιτο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" κάνατε γαργάρα την επιστολή στήριξης του Βαρθολομαίου προς τον Ερντογκάν."

Καλά αν νομίζεις ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας, να μην μας πληρώνεις!
Άνοιξε εσύ ένα δικό σου ιστολόγιο και θα το επισκεπτόμαστε να σχολιάσουμε ανώνυμα καθημερινά, ποια είδηση ξέχασες να αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

@31 Ιανουαρίου 2018 - 5:39 μ.μ.

Εάν ομιλητής ήταν ενας ναζιστής θα έλεγες τα ίδια;

Ρε τσίπρας μέχρι να παγώσει η κόλαση που δεν σας ενδιαφέρει εάν ομιλητής για ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΜΑ , θα είναι ένας ανθέλληνας αντίχριστος κομμουνιστής που με την πολιτική του πορεία μας κατέστρεψε!
Βάλτε ομιλητή τον Κουτσούμπα, τον Μητσοτάκη τον Παπανδρέου. Το ίδιο είναι δεν το καταλαβαίνεις; Και ακόμα χειρότερα διότι ο λαός, όχι οι Ελληνες πολίτες δεν έχει μάθει ακόμα τι μέρος του λόγου είναι ο γυρολόγος ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!
Αυτός προχθές βγήκε και υποστήριξε πως η κομμουνιστική κυβέρνηση είναι ακροδεξιά! Μιλάμε για την μεγαλύτερη παγίδα από γεννήσεως του Ελληνοχριστιανικού μας κράτους. Αυτά θέλεις να ακούσεις;

Βγάλε εσυ τον σκασμό αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει καπέλωμα και πως ο Ελληνας υποχρεούται να πάει ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...
ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ...ΩΣ ΤΟΥ ΣΠΙΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ολοι στο συλλαλητήριο αλλά να ξέρουμε ποίοι είναι καθώς και ότι με αυτούς ως "νέο" ηγέτες η υπόθεση Μακεδονία είναι ηδη χαμένη.
Όπως χαμένος και προδομένος ηταν και ο αγώνας των αγανακτισμένων και τότε όμως δεν το πίστευαν οι αριστεροί.
Τελικά τι θέλετε να πάθετε για να μάθετε ;

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!
ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Πατούλης;
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500155599

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, καλεί τον Μίκη Θεοδωράκη, να απευθύνει χαιρετισμό! ΠΟΙΟΝ ΜΩΡΕ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ;;;; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!
...

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, μόλις μια φίλη, μου έστειλε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα...

ΠΟΙΟΝ ΜΩΡΕ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ;
ΤΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;;;
Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ... ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ;;;
ΠΑΛΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ;;;;

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ...
ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΜΩΡΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟ - ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΛΑΟ!

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ... ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ... γιατί κάποιοι τον "μπερδεύουν" με τον συνθέτη...
Τα κείμενα, από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ Θ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Υ.Γ.2. Πάτσικα, ήσουν μέλος της πολιτικής κίνησης "ΣΠΙΘΑ" του Θεοδωράκη;;;;

http://attikanea.blogspot.gr/2018/01/blog-post_380.html

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ
ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Demetrios Hadjinicolaou είπε...

Ἐκεῖνον τὸν δαιμονικὰ κακοῦργο καὶ ῥίψασπι Πλαστήρα τί τὸ ἤθελε νὰ τὸν μνημονεύσῃ ὡς δῆθεν πρότυπο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίκης θα απευθύνει χαιρετισμό, δεν θα μιλήσει. Πολύ πιθανόν η κατάσταση της υγείας του ή ακόμη και ο καιρός να μην του επιτρέψουν να είναι παρών και να στείλει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Αυτό το μένος κάποιων για έναν άνθρωπο 93 χρονών που δεν κυβέρνησε ποτέ του δεν το καταλαβαίνω. Ψηφίζατε τόσα χρόνια τους προδότες που μας κυβερνούσαν και μας κατάντησαν σε αυτό το χάλι και δεν σας πείραζε που δεν βάζαν τη γλώσσα μέσα... Τώρα σας πείραξε που ο Μίκης θα πει δυό λόγια;

Ανώνυμος είπε...

Αίνιγμα για προχωτημένους:
Τι κοινό έχουν οι
Μίκης Θεοδωράκης και
Πέτρος Κωνσταντίνου του αντασια
Λύση:
Αμφότεροι μαζί με άλλους είναι ιδρυτικά μέλη του ΚΕΕΡΦΑ

http://www.antiracismfascism.org/index.php/keerfa/founders/item/52-o-mikis-theodorakis-kalei-stin-sygkrotisi-tis-kinisis-enomenoi-enantia-sto-ratsismo-kai-ti-fasistiki-apeili

Τι είναι ΚΕΕΡΦΑ;
Είνα;ι αυτοί που μεταξύ άλλων έκαψαν και έσκισαν την Ελληνική Σημαία:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=EVgur_iPRVo

Το γνωρίζουν αυτό τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής;
Αυτό το άτομο θα μιλήση για την Μακεδονία;

Ερευνητής

Από σχόλιο στο :
http://attikanea.blogspot.gr/2018/01/4_29.html#comment-form

Ανώνυμος είπε...

Προς 31 Ιανουαρίου 09:58
Επιμένω ότι ο Κόσμος ΔΕΝ θα κατέβει στην Αθήνα όπως και στην Θεσ/νίκη για το ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ αλλά για αυτό καθ'αυτό το ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!! Και εμένα με κουράζει ο Μίκης+θα προτιμούσα να μίλαγαν π.χ ο Γιώργος Λεκάκης Αξιολογότατος Αρχαιολόγος-Ιστορικός,Σ.Καργάκος Διακεκριμένος Συγγραφέας-Ιστορικός, η Dorothy king=Αμερικανίδα Αρχαιολόγος-Ιστορικός (για περισσότερα ψάξε στο youtube).Kοινό Σημείο και των 3 έχουν Ελληνοκεντρικό Τρόπο Σκέψης-Ψυχισμό.Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλές Επιλογές-Ας ερχόταν και ο Σ.Ξαρχάκος ή Μ.Πλέσσας Μεγάλοι Μουσικοσυνθέτες ή ο Σπανουδάκης ο οποίος νομίζω θα είναι Παρών.Ο Μίκης έχει ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ η μια είναι η Πολιτική Προσωπικότητα με τις Παθογένειες/Λάθη/Παλινωδίες/Οσφυοκαμψία../κάτι σαν Πολιτικός Γυρολόγος/Χαμελαίων...όμως σε καμία Περίπτωση Αντίχριστος;;; τι Αρλούμπες είναι αυτές;;=Προσωπική σου Εμμονή-Είπαμε έχει Κομματική Παθογένεια=ΚΚΕ-ΑριστερόςδεξιόςΠατριώτης ή έτσι νομίζει στο μυαλό του βρίσκεται και σε μια Ηλικία...αλλά ως εκεί..!! η άλλη ΟΨΗ του βέβαια είναι ΣΑΦΩΣ μια Μουσική Ιδιοφυΐα-Ανεπανάληπτη με τις Μελοποιήσεις Ποιητών Ρίτσος-Σεφέρης-Ελύτης-Νερούδα κτλ.Εκκλησιαστικούς Ύμνους το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ τι νομίζεις ότι είναι; η Εισαγωγή του είναι τα Λόγια του Νομπελίστα Ποιητή Ελύτη όταν Πολεμούσε στην Πρώτη Γραμμή το 1940,με την Μοναδική Απαγγελία-Αφήγηση του Μ.Κατράκη,την Δωρική Φωνή του Γ.Μπιθικώτση,Παντρεύει την ΙΣΤΟΡΙΑ βλέπε 1940+Θρησκευτικό Υπόβαθρο καθώς υπάρχει εικόνα της Παναγίας στο ΄Αγιον Όρος με το όνομα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ +με την ΠΟΙΗΣΗ+ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ. η ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ τι Συμβολίζει άραγε;; σκέψου μόνος σου-θα έλεγα ότι είναι μέσα στην Θρησκευτικότητα.Εν κατακλείδι μπορεί ο Μίκης να είναι ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ-ΚΑΘΕΣΤΩΣ υπό μια έννοια αλλά είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και ότι πει έχει μεγάλη σημασία σαν Αριστερός-Κουμουνιστής ή Δεξιός ή ΧΑγίτης...Γιατί ΔΕΝ θα Τολμήσουν να Κατηγορήσουν ΠΑΛΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ σαν Ακραίους-Φασίστες-Ρατσιστές-Εθνικιστές κτλ.το γνωστό Παραμύθι..Κατάλαβες ΓΙΑΤΙ;;; είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ακουστεί το Μηνυμά του έστω και αν δεν είναι ο Ίδιος σαν Φυσική Παρουσία. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ!!! Εμείς θα έχουμε "Φύγει" απο την Ζωή αυτή και η Μουσική του θα ακούγεται 10 Γενιές μετά...Αδερφέ Καλή Αντάμωση στις 4/2!! Ισχύς εν τη Ενώσει!!

Ανώνυμος είπε...

1)
Αυτά μεταξύ των άλλων λέει ο Λαζαρίδης το 2003. Διαβάστε και την απάντηση του πρώην βολευτή της νέας δημοκρατίας και του αγαπημένου του ΚΚΕ (σύμπτωση;) !

θλίβομαι για λογαριασμό όσων δεν κατανοούν πως είναι οι μοναδικοί μαζί με τον άλλον “που κατέβασε την σημαία” που θα μπορούσαν να πουν αλήθειες στους αμαθείς αγαθούς αριστερούς και ιδίως στα νέα παιδιά για να πάψει να τα εκμεταλλεύεται ο κάθε πληρωμένος δολοφόνος του Ελληνικού έθνους.
Η ιστορία απέδειξε περίτρανα και αποδεικνύει και σήμερα με το Μακεδονικό ποίοι ήσαν οι Ελληνες και ποίοι εκτελούσαν εντολές των αφεντικών!
Αντί να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγγνώμη ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, όχι μόνο για την επίθεση εναντίον της Ελλάδος μας αλλά και για την μεταπολιτευτική πορεία που χάραξαν και παρέσυραν μαζί τους χιλιάδες αδαείς , προτιμούν να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!
ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;
ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;
ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ!
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ …ΕΦΕΥΓΑΝ …ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΚΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΣΤΟ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ …ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΓΗΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ.
ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;
ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ , όπως ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΧΟΥΝΤΑ” ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ η ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ;

"Τάκης Λαζαρίδης - Συλλυπητήρια για τη φιέστα στη Μακρόνησο
Ο κ. Τάκης Λαζαρίδης, Λαρύμνης 7, Αθήνα, απευθύνει μέσω της «Κ.Ε.» την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Μίκη Θεοδωράκη:

«Αγαπητέ Μίκη,

Προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων, είμαι υποχρεωμένος ευθύς εξαρχής να δηλώσω την ταυτότητά μου.

Είμαι παλιός συναγωνιστής σου στους αγώνες για «λαϊκή δημοκρατία», «ειρήνη» και «σοσιαλισμό». Καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη και εν συνεχεία τρόφιμος, επί δεκαπενταετία, των εγκληματικών φυλακών της χώρας. Ο πατέρας μου, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, Γραμματέας του Εργατικού ΕΑΜ στην Κατοχή, καταδικάστηκε για την αντιστασιακή του δράση σε θάνατο από γερμανικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε το Μάη του '43. Και η μητέρα μου καταδικάστηκε για την αντιστασιακή της δράση σε ισόβια δεσμά από βουλγαρικό στρατοδικείο και στη διάρκεια του Εμφυλίου πέρασε και αυτή από τη Μακρόνησο...

Ανώνυμος είπε...

2)
Στη φυλακή, Μίκη, είχα το χρόνο να διαβάσω αρκετά, να σκεφτώ πολλά και να καταλάβω περισσότερα. Και μετά τη φυλακή, διαπιστώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού», βλέποντας τις αλλεπάλληλες λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες αυτές και τις ισάριθμες επεμβάσεις των σοβιετικών τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης, του Βερολίνου και της Πράγας, κατάλαβα τη φοβερή αλήθεια.

Ενώ νομίζαμε ότι πολεμούσαμε για τα ανώτερα ιδανικά της «ελευθερίας», της «δημοκρατίας» και του «σοσιαλισμού», στην πραγματικότητα πολεμούσαμε και θυσιαζόμασταν για την επιβολή της στυγνής δικτατορίας των Ζαχαριάδη - Ιωαννίδη, για τη μετατροπή της πατρίδας μας σε σοβιετικό προτεκτοράτο. Δεν μπορώ λοιπόν, Μίκη, να σε συγχαρώ για τη φιέστα στη Μακρόνησο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια. Γιατί ενώ η πατρίδα μας έχει ζωτική ανάγκη από εθνική ενότητα και ομοψυχία, εσύ και όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου, επιμένετε να ξύνετε πληγές, επιμένετε να βρικολακιάζετε ένα παρελθόν για το οποίο μόνο ντροπή μπορούμε να νιώθουμε. Πασχίζετε, για λόγους ευτελούς κομματικής σκοπιμότητας, να διαιωνίσετε ανύπαρκτες, πλέον, «διαχωριστικές γραμμές».

Είναι, πράγματι, πρωτοφανείς οι αγριότητες που διέπραξαν οι αντίπαλοί μας στη Μακρόνησο. Ομως οι αγριότητες, Μίκη, είναι νόμος του Εμφυλίου. Και σε αγριότητες δεν υστερήσαμε κι εμείς. Ας θυμηθούμε την Ελένη Γκατζογιάννη και τις άλλες μαρτυρικές μανάδες της Ηπείρου. Ας θυμηθούμε τον Χρήστο Λαδά. Κι ας μην ξεχνάμε τις βιαίως στρατολογημένες ανήλικες χωριατοπούλες που με το ζόρι βάζαμε να πολεμήσουν, με το ζόρι να σκοτώσουν και να σκοτωθούν!

Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιος ευθύνεται για τις αγριότητες του Εμφυλίου αλλά ποιος ευθύνεται για τον ίδιο τον Εμφύλιο και συνεπώς και για τις αγριότητές του. Και οι μεγάλοι ένοχοι, Μίκη, είμαστε εμείς. Αυτή είναι η οριστική και τελεσίδικη κρίση της Ιστορίας. Και την κρίση αυτή έρχεται να επικυρώσει με τον πιο έγκυρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ο ίδιος ο «μεγάλος αρχηγός», ο Νίκος Ζαχαριάδης."

http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/celebration_makronissos.htm

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η απάντηση μας:
Συλλαλητήριο στην Αθήνα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΗ η αλήθεια για τα πρόσωπα-ομιλητές. Το κάλεσμα για επιλεκτικό "Γιουχάρισμα" κατά συνείδηση!
https://opaidagogos.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.