" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Απάντηση του Γέροντος Σάββα του Λαυριώτη, στις κατηγορίες του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Ματθαῖου Βουλκανέσκου. Το Σχόλιο μας.

Βίντεο από τον Γέροντα Σάββα τον Λαυριώτη στον π.Κυπριανό Στάϊκου ,όπου δίνει απάντηση στις κατηγορίες που του προσάπτει ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Ματθαῖος Βουλκανέσκου .


ΒΙΝΤΕΟ
https://youtu.be/3GBTj0jEbTk

Σχόλιο:
Σε ποια κοινωνία ζούμε το ξέρουμε. Τα παλικάρια είναι ομολογουμένως είδος προς εξαφάνιση.
Το να ομολογεί ένας πατέρας ότι "δεν έχει τα κότσια" να απομακρυνθεί πραγματικά από τον Οικουμενισμό, το κατανοούμε. 

Το να διαστρέφει όμως την αλήθεια, παρουσιάζοντας την δειλία του ως σωστή στάση, κατηγορώντας και συκοφαντώντας  όσους επέλεξαν την μαρτυρική οδό της ακρίβειας, παραπάει.

Οι π.Θεόδωρος Ζήσης και π.Νικόλαος Μανώλης δεν ήταν αυτοί που ομολογούσαν ότι η οδός της ακρίβειας που ακολουθούν οι αγιορείτες πατέρες είναι η σωστή αλλά αυτοί επέλεξαν την "οικονομία" ;  (διευκρίνηση : "οικονομία" με την αίρεση ΔΕΝ υπάρχει)

Είναι δυνατόν να κρύβονται πίσω από συκοφαντίες; (ότι τάχα ο γέροντας Σάββας πρεσβεύει "άκυρα μυστήρια" και αμφισβητεί την αγιότητα π.Παϊσίου κλπ; Ή ότι θα πάει στους ΓΟΧ;)

Εδώ και κάποιο καιρό αποφεύγουμε να προβάλουμε διενέξεις μεταξύ αποτειχισμένων πατέρων. Δεν βοηθάνε πουθενά. Αλλά είπαμε, κάθε τι έχει και τα όρια του. Μην μας κάνετε να θυμηθούμε τι πρεσβεύατε ΠΡΙΝ αποτειχιστείτε. Πόσες διαφορετικές δικαιολογίες επικαλούσασταν κάθε φορά για να μην προχωρήσετε. Άλλοτε "τον Εφραίμ της Αμερικής", άλλοτε την "επόμενη" Σύνοδο και άλλοτε να μας παραμυθιάζατε ότι το "λιοντάρι ο Πειραιώς" θα μιλήσει! 

Παρεπιπτόντως, τι γίνεται ο δικός σας αγιορείτης γέροντας; ενάμιση χρόνος πέρασε, ακόμη να διακόψει την μνημόνευση του Βαρθολομαίου; ... Τον προβάλετε στην αρχή κάθε βίντεο χωρίς κανένα λόγο. Γιατί γίνεται αυτό; Τελικά πιστεύετε στον Θεό ή έχετε γκουροποιήσει "γέροντα"; 

Μην επαναλάβετε λοιπόν ξανά τέτοιες αήθης επιθέσεις-συκοφαντίας. 

Αν θέλετε πατέρες να στέλνετε τα "πρόβατα" σας τη μια "να εκκλησιάζονται" σε "ευλαβείς" ιερείς που μνημονεύουν οικουμενιστές, την άλλη να έρχονται σε εσάς, αν θέλετε την μια να συλλειτουργείτε με όσους μνημονεύουν και την άλλη όχι, και αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό, και αποκαλείτε αυτό το ερμαφρόδυτο σχήμα "διακοπή μνημόνευσης", ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΜΜΗ και οφείλετε να αλλάξετε.
Αυτή είναι η δική σας θεωρία διακοπής μνημόνευσης-light.  
Κανείς Άγιος δεν εφάρμοσε το παραπάνω "σχήμα" και ΜΗΝ ψεύδεστε. Η διακοπή μνημόνευσης δεν είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να σας επευφημούν. Παρασέρνετε ψυχές στην απώλεια συνγκοινωνόντας με την αίρεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ίδιο κάνουν και κάποιοι άλλοι γέροντες, υποτίθεται  αποτειχισμένοι, που
συστήνουν σε λαϊκούς να πηγαίνουν τα  μικρά παιδιά τους να μεταλαμβάνουν σε ναούς όπου μνημονεύονται οικουμενιστές! Και όταν τολμήσει κάποιος μοναχός να τους επισημάνει το λάθος, τότε αντί να συναισθανθούν το λάθος τους εκνευρίζονται και ... επιπλέον παρεκτρέπονται κιόλας.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ λοιπόν: Καλύτερα να ομολογείτε την ορθή πίστη με ευλάβεια και ταπείνωση, κι ας μην εκκλησιάζεστε ή μεταλαμβάνετε συχνά, παρά να μεταλαμβάνετε σε ναούς όπου μνημονεύονται οικουμενιστές.  Ή απομακρυνόμαστε από την αίρεση ή ... κοροϊδευόμαστε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο παιδαγωγός. Καιρός του σιγάν καί καιρός του λαλείν. Τώρα ειναι καιρός νά μιλήσετε καί νά μην αποκρύψετε τήν αλήθεια καί δόξα τω Θεω αυτό κάνατε. Καλά κάνατε καί σας ευχαριστούμε πολύ. Καί μία παράκληση. Απο τωρα καί έπειτα παρακαλούμε να μας ενημερωνετε για αυτα τα θέματα. Σας Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είστε αφελείς και επικίνδυνοι, τότε μάλλον φαίνεστε σαν προβοκάτορες των οικουμενιστών.
Παρακαλώ πολύ προσέξτε σε τι κινδύνους βάζετε την Ορθοδοξία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ναι είμαστε προβοκάτορες των οικουμενιστών.
Μπράβο, το βρήκες. Τι έξυπνος.

Πήγαινε τώρα "να εκκλησιαστείς" σε κάποιο ναό που μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο. Αφού σου έδωσε ευλογία ο πνευματικός σου, δεν φέρεις εσύ την αμαρτία!

ΥΓ. "έχω ευλογία",
Κάτι τέτοια επικαλούνται και μερικοί αρχιμανδρίτες.
Ε, αφού "έχεις ευλογία" μπορείς να "εκκλησιάζεσαι" μνημονεύοντας τους οικουμενιστές, μπορείς και ... να "πηδιέσαι" με δεσποτάδες. Είπαμε, έχεις "ευλογία"...
Κάποιοι βρήκαν αρκετά έξυπνο τρόπο να καλύψουν την δειλία ή την "γύμνια" τους, πάντα με το αζημίωτο.

Ο Θεός δεν έκανε κανέναν άνθρωπο αλάθητο.
Αν κάποιος ψάχνει (κάποιον βολικό) "Πάπα" στην Ορθοδοξία για να τον ακολουθήσει, μάλλον ανήκει σε άλλη θρησκεία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχόλια που κατηγορούν πρόσωπα άσχετα με την παρούσα ανάρτηση, θα διαγράφονται.
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα κάποιων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία να προκαλέσουν ένταση, κόντρες ή για να εκφράσουν τις προσωπικές τους αντιπάθειες.

Σιδέρης είπε...

''...που συστήνουν σε λαϊκούς...''

Δεν συστήνουν σε λαϊκούς αλλά όταν οι λαϊκοί τους πιέζουν κάνουν οικονομία.Η κατάργηση της οικονομίας είναι καταστροφή!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε θέματα πίστεως δεν υπάρχει οικονομία.

Ο πιστός μπορεί να σε πιέσει να πάει να "εκκλησιαστεί" σε παπικό ναό (πχ χριστούγεννα όταν δεν υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία στο εξωτερικό).
Θα του το επιτρέψεις;
Είναι "οικονομία" αυτό;

Για να φανούν ανθρώπινοι και καλοί κάποιοι πνευματικοί εκπίπτουν σε κανόνες που δεν επιτρέπεται να καταργούν.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός είναι πλέον νά φανεί ο καθένας τί πρεσβεύει. Μάς τά έλεγαν γιά τόν π. Θεόδωρο αλλα δέν μπορούσαμε νά τά πιστεύψουμε. Ο Θεός νά τόν ελεήση καί νά τόν βοηθήσει νά επιστρέψει από τίς πλάνες του.

Ανώνυμος είπε...

αχ αυτη η αρχομανια το τι επαρση βλεπω στους αποτιχεισμενους ο ενας θελει να ειναι πιο πανω απο τον αλλο μακαρι να εβλεπαν καθαρα ο πατηρ θεοδωρος ειναι συνετος δεν εχει την σκληροκαρδια ορμισατε πανω του εσεις οι κριτες και κατακριτες που πηρατε την κριση απο τα χερια του θεου ναι δεν φοβαστε οταν ελθει η δικη σας ωρα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Ο Θεός νά τόν ελεήση (αναφέρεται στον π.Θεόδωρο Ζήση) καί νά τόν βοηθήσει νά επιστρέψει από τίς πλάνες του."

Δεν θεωρούμε ότι έχει "πλάνες". Με σκοπιμότητα εφαρμόζει μια δική του "έκδοση" αποτείχισης: Με πιο ελαφρύ σταυρό. Αυτό είναι το λάθος του. Ευχόμαστε ειλικρινά σύντομα να το διορθώσει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"ο πατηρ θεοδωρος ειναι συνετος δεν εχει την σκληροκαρδια ορμισατε πανω του εσεις οι κριτες και κατακριτες"
Αγαπητέ πολύ καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με τον π.Θεόδωρο ή τον π.Νικόλαο.
Τους επαινούμε για την διακοπή μνημόνευσης που έκαναν (με τους άλλους 2 πατέρες) αλλά επισημαίνουμε το σοβαρό λάθος τους, για να διορθωθεί.

Αντί όμως να έρθουν σιγά σιγά προς τον δρόμο της ακρίβειας, ο π.Θεόδωρος άρχισε να συκοφαντεί τους αγιορείτες και τον π.Σάββα.
Ξαναδιάβασε λοιπόν το σχόλιο που έγραψες για να δεις ποιος ξεκίνησε να κατηγορεί.

Δεν θεωρούμε ότι οι διαφωνίες πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο, τουλάχιστον όχι εν βρασμώ ψυχής. Αλλά σου υπενθυμίζουμε ότι αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με τον π.Θεόδωρο ακριβώς επειδή έκανε το λάθος να "χτυπήσει" και να συκοφαντήσει αδερφούς.

Άνθρωποι είμαστε όλοι. Του το συγχωρούμε.

Ανώνυμος είπε...

να σε εχει ο Χριστος καλα πατερ Σαββα.Χρηστος Ελευθεριαδης

Μπουκτάρης είπε...

''Σε θέματα πίστεως δεν υπάρχει οικονομία''!!!

Γιατί όμως ο Μέγας Βασίλειος ,''φοβούμενος τας βασιλικάς και αρχοντικάς δυνάμεις των πνευματομάχων,και υποστελλόμενος μήπως εφορμήσουν κατά της Εκκλησίας της Καισαρείας,ήτις τότε ήτο ο μονοφυής φοίνιξ της ορθοδοξίας,ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΘΕΊ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ,και μέχρις ικανού καιρού ΔΕΝ ΩΝΟΜΑΖΕ ΦΑΝΕΡΑ ΘΕΟΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ''(Πηδάλιο,σελ. 53),έκανε Οικονομία;
''Διατί η αγία και Οικουμενική β'. σύνοδος εις τον ζ'. αυτής Κανόνα,αλλά και δή και η Οικουμενική ς'. εις τον yέ. αυτής,δεν ΑΠΕΒΑΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ...αλλά άλλων μεν αιρετικών εδέχθη το βάπτισμα,άλλων δέ ουχί'';

Ανώνυμος είπε...

μάλλον έκανε λάθος και ο Μέγας Βασίλειος ! θα πρέπει να ρωτήσουμε τους ακολουθούντες την ακρίβεια να μας διαφωτίσουν.
ο π. Θεόδωρος ουδέποτε κήρυξε την κοινωνία με τους Οικουμενιστές , απλώς επιτρέπει την κατ' ανάγκη και οικονομία προσέλευση και εκκλησιασμό του λαού στους ναούς .
Ελευθέριος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Η θέση του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα, δεν ήταν ήδη γνωστή την εποχή εκείνη.

Οπότε δεν σιώπησε σε κάτι ήδη δογματικά ξεκαθαρισμένο αλλά σε κάτι που τέθηκε ως ζήτημα για πρώτη φορά την εποχή εκείνη.

Καθόλου λάθος δεν έκανε ο Μ.Βασίλειος. Δείτε τι πρέσβευε και πόσο ξεκάθαρα τοποθετήθηκε όταν ήταν σίγουρος :
http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/basil_pnevma_2.html

Ανώνυμος είπε...

ελευθέριε κ. ο Μέγας Βασίλειος θά εκανε μετά από 115 χρονια την οικονομία που κάνει ο π. Θεόδωρος? πώς μπορείς καί συγκρίνεις τοσο ανόμοια πράγματα? Γιά φέρε τόν Μ. Βασίλειο στήν σημερινή κατάσταση καί θά εβλεπες αν έκανε οικονομία η οχι. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.