" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. ΟΛΟΙ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να φωνάξουμε: ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από την Μονή Εσφιγμένου.

Είναι περιττό να διευκρινίσουμε ότι ΔΕΝ ακολουθούμε το παλαιό ημερολόγιο και ΔΕΝ ανήκουμε στο "περιβάλλον" της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.


Όταν όμως ο εχθρός (ο Οικουμενισμός) παλεύει να κατακτήσει ένα από τα τελευταία προπύργια της Ορθοδοξίας, τότε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να στηρίζουμε τους αδερφούς που βρίσκονται στις επάλξεις και δίνουν τη μάχη. 





Και ο πιο εύκολος τρόπος με τον οποίο "κερδίζει μάχες" ο εχθρός είναι χρησιμοποιώντας την (ελληνική ...) αστυνομία και την (ανεξάρτητη ...) δικαιοσύνη 


Θυμάστε εκείνο το βίντεο (με κρυφή κάμερα) συζήτησης Κασιδιάρη Μπαλτάκου; 
Στο πι και φι -χρησιμοποιώντας ένα μεμονωμένο περιστατικό, η κυβερνητική εξουσία φυλακίζει την ηγεσία ενός πολιτικού κοινοβουλευτικού κόμματος  για 18 μήνες (!) και μετά τους σέρνει να δικαστούν στο κακουργοδικείο ταλαιπωρώντας τους για αρκετά έτη! 
Τους κόβεις και την χρηματοδότηση .. και αν μπορούν ας σταθούν όρθιοι! Το σύστημα τα έχει προβλέψει όλα.


Ακούστε :





ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Λάθη κάνουμε όλοι. Την ώρα όμως που ο εχθρός επιτίθεται σε ένα προπύργιο, δεν μπορείς ως ορθόδοξος πιστός και Έλληνας, να κάθεσαι άπραγος στα μετόπισθεν, παρακολουθώντας από μακρυά την εξέλιξη της μάχης.


Μία ακόμη φορά λοιπόν καλούμε τους Έλληνες Ορθοδόξους να παραστούν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να φωνάξουν: 
ΚΑΤΩ τα χέρια από την Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
"ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"
Ενημερώνουμε φίλους και γνωστούς για να διαδοθεί και να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.


Ακολουθεί η ανακοίνωση που διαβάσαμε εδώ.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΗΘΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ .

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ -ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50 ΧΛΜ..


ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΑΠΟ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 9:00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ -ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ .

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Υ.Γ. :ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 69 72 29 16 76

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει "λάθη κάνουν όλοι¨;
Υπονοείτε κάτι για τους Εσφιγμενίτες και δεν το λέτε ξεκάθαρα;

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια άλλα καθεστώτα , εκτός από τα κομμουνιστικά , απαγορεύεται η ελευθερία δράσης κομμάτων με διαφορετική ιδεολογία;
Σε ποια άλλα καθεστώτα ,εκτός από τα αριστερά, φυλακίστηκαν εξοντώθηκαν δολοφονήθηκαν κατά εκατομμύρια οι Χριστιανοί;
Στην χώρα που οι αριστεροί τιμώνται …για τους αγώνες τους και γίνονται και κυβέρνηση
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ!

(Ποιος φυλάκισε την χρυσή αυγή;
Η …δεξιά @@@@@!!!

Και ακόμα ορισμένοι να καταλάβουν πως την λένε δεξιά, μόνο και μόνο για να λοιδορείται και να στιγματίζεται ως υπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων , η δεξιά Ελληνοχριστιανική κοσμοθεώρηση!
Μόνο και μόνο για να απαλλάσσεται η αριστερά που …δεν κυβέρνησε. Οι κομμουνισμός και οι κομμουνιστές που μας κυβερνούν …οι οποίοι … δεν κυβέρνησαν
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...

Έως ότου συνειδητοποιήσουμε το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των Ελλήνων, της ελευθεριάς της δημοκρατίας και της Ελληνορθοξίας μας , ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ,
ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ!!!


Στα κομμουνιστικά καθεστώτα , λογικό να μην εξαιρείται το δικό μας , εκτός από την αδιαφορία κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος.
Ποιος να αντιδράσει;
Ο φόβος έχει παραλύσει τους πάντες και τα πάντα.

Οποιος αντιδράσει χαρακτηρίζεται φασίστας και ναζιστής και αυτό στις…δημοκρατίες απαγορεύεται.
Στις …δημοκρατίες το μόνο που επιτρέπεται είναι να υποστηρίζεις την αριστερά τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ , δηλαδή την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Οι παρακάτω ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ κυβερνούν ΖΟΥΝ και

Κώστας Αρβανίτης: Πιστεύω στην Δικτατορία του Προλεταριάτου

https://www.youtube.com/watch?v=EBWZjw731lk

ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ …



ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ!
Ο διευθυντής του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη σε γραφεία υπουργών


Πηγή: Ο διευθυντής του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη σε γραφεία υπουργών | iefimerida.gr


Ποιος …δημοκράτης τώρα να τρέχει μεσημεριάτικα να υπερασπίσει,


Δεξιές κοσμοθεωρίες , φασιστικές , ναζιστικές , ρατσιστικές , εθνικιστικές χρυσαυγίτικες, ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ μοναστήρια και μοναχούς που ορθοτομούν Τον Λόγο Της Αληθείας;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ
ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ!
Δημοκρατία είμαστε
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ…

Υ.Γ.

Εάν δεν αναγνωρίσουμε τον πολέμιο , Ελληνισμού Χριστιανισμού , της ελευθερίας μας , ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας και δεν τον κατονομάσουμε , για να τον μάθουν και οι πολλοί , ούτως ώστε να τον αποφεύγουν , θα ΠΑΜΕ σαν το σκυλί στα αμπέλι!

Καλή χρονιά.
Εύχομαι ολόψυχα να είστε καλά και με υγεία να συνεχίσετε να παλεύεται
ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Ανώνυμο 2:18 πμ
αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του γέροντος Μεθοδίου σχετικά με τις πρόσφατες αγιοκατατάξεις.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαγράφτηκε δυστυχώς ένα σχόλιο χωρίς πρόθεση. Παρακαλούμε αυτόν που το έγραψε να το ξαναγράψει.

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Δεν μπορώ να στηρίξω τους συκοφαντες των αγίων μας. Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Σύμφωνα με αυτούς, εμείς που ακολουθούμε το νέο ημερολόγιο, είμαστε αιρετικοί. Συνεπώς δεν χρειάζεται να έχουμε σχέσεις μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο κομμουνισμός τι σχέση έχει ρε φίλε με το θέμα που συζητάμε; Κομμουνιστής είναι ο μασονο-Πατριάρχης που διώκει τους Εσφιγμενίτες;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς κ.Παναγιώτου:
Δηλαδή να τους αφήσουμε να τους κατασπαράξουν οι Οικουμενιστές;

Τους κατέσχεσαν όλα τα οχήματα, όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα κονάκια που είχαν (το τελευταίο στην οδό Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη με επέμβαση της αστυνομίας), πεθαίνουν χωρίς φάρμακα
δικαιούμαστε να τους εγκαταλείψουμε επειδή κάνουν λάθος;

Πότε υπάρχει ελπίδα να διορθώσουν το λάθος τους; Αν τους πολεμάμε ή αν τους στηρίξουμε στην μάχη τους ενάντια στον κοινό εχθρό: στην αίρεση του Οικουμενισμού; Αφού τους πήραν τα πάντα, τώρα θέλουν να τους φυλακίσουν κιόλας, και κυρίως να ΜΗΝ μπορούν να βγαίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και να αγωνίζονται. Να αναγκαστούν να κλειστούν μέσα στο μοναστήρι. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε καμία αδικία, πόσο μάλλον εναντίον ορθοδόξων αδερφών.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά εσείς είστε λάθος, που ακολουθήσατε το Νέο Ημερολόγιο των Παπικών και των μασόνων...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάποιοι με τα σχόλια τους μας προβληματίζουν πολύ. Έχουν τόσο ανοησία μέσα τους που άνετα θα τους θεωρούσαμε προβοκάτορες.

Πάμε ξανά λοιπόν:
1) Ως ιστολόγιο πάψαμε να αναρτούμε σχόλια που προκαλούν διαμάχη μεταξύ παλαιού κ νέου ημερολογίου. Ο εχθρός αυτή την στιγμή είναι η αίρεση του Οικουμενισμού. Με καλή διάθεση όταν βρεθούν θεοφόροι πατέρες, θα λύσουν το πρόβλημα του ημερολογίου. Μέχρι τότε ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Πρόβλημα "σωτηρίας" δεν είναι, οπότε ας επιστρέψουμε στην μάχη εναντίον της αίρεσης και της πατρίδος (ο εχθρός πολεμά και τα δύο).

2)"λάθος" (αφού επιμένεις), ήταν η τοποθέτηση του γέροντος Μεθοδίου στο θέμα των π.Παϊσίου κ Πορφυρίου. Ο γέροντας ΔΕΝ είναι αλάθητος.

Φυσικά και είμαστε κι εμείς επιφυλακτικοί στην "βιομηχανία" αγιοποιήσεων που ξεκίνησε το Φανάρι, με σκοπιμότητα (για να πείσει το ποίμνιο ότι εδώ είναι η "στάνη" και καθίστε καλά "προβατάκια"), αλλά η αγιοσύνη του πχ π.Παϊσίου έχει αναδειχθεί από τον ίδιο τον πιστό λαό που τον ζητούσε όσο ζούσε. Άρα είναι λάθος να πολεμάς κάτι, μόνο και μόνο επειδή το ανέδειξε ο αιρετικός Βαρθολομαίος.

Η Νέα Τάξη επιστρατεύει κάθε μέσο. Υπάρχουν υπηρέτες της ΠΑΝΤΟΥ, και στην αστυνομία, και στην δικαιοσύνη ΚΑΙ στην Εκκλησία (αναφερόμαστε και στην εκκλησία της Ελλάδος, του νέου ημερολογίου αλλά και στις παρατάξεις των ΓΟΧ).

Ας μην τους κάνουμε την χάρη να πολεμάμε μεταξύ μας όταν η Εκκλησία της Ελλάδος διακόπτει μισθοδοσίες και πετάζονται έξω από τα μοναστήρια πατέρες (εντός κ εκτός Αγίου Όρους) και αγωνίζεται να ξεπαστρέψει και τα τελευταία προπύργια των παλαιοημερολογιτών.

Παρακαλούμε αφήστε τις μικρότητες και δείξτε όλοι την σοβαρότητα και την ευθύνη που απαιτούν οι περιστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παναγιώτου, όπως τώρα οι μασόνοι-αιρετικοί ιεράρχες έκαναν τη Σύναξη στο Κολυμπάρι και πέρασαν αυτά που ήθελαν, έτσι πέρασαν και πριν 90 χρόνια το Νέο Ημερολόγιο... Και φυσικά όσοι τους ακολούθησαν υπέπεσαν σε αίρεση. Εσύ ακόμη δεν το κατάλαβες ότι το Νέο Ημερολόγιο εισήχθη από μασόνους ιεράρχες; Τα ονόματά τους θα τα βρεις εδώ:

http://www.grandlodge.gr/diakekrimenoi-ellines-tektones-w-68014.html

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Αγαπητέ παιδαγωγέ,αρχικά θέλω να σου πω,πως δεν διεκδικώ κάποιο αλάθητο.
Έπειτα,έστω ότι καταφέρνουμε όλοι μαζί και με χίλια δυο μέσα,να σώσουμε την Μονή από τους οικουμενιστές.Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι;Θα ενωθούμε με τους εσφιγμενίτες;Πάλι αιρετικούς θα μας αποκαλούν και πάλι θα συκοφαντούν τους αγίους μας.Πως γίνεται να συναγωνιστούμε με μια ομάδα ανθρώπων που μας αποκαλεί αιρετικούς;Υπάρχει χειρότερη προσβολή;Και να προσβάλουν εμένα τον αμαρτωλό πάει και έρχεται (αν και δεν ανέχομαι σε καμία περίπτωση να με λένε αιρετικό).Εδώ όμως αποκαλούν την Εκκλησία μας αίρεση!Η Αγία Γραφή μας λέει,αλίμονο σε αυτόν που λέει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο.
Τέλος πάντων,δεν είμαι απόλυτος.Και δεν έχει και πολύ σημασία το τι είμαι.Απλά εξέφρασα την γνώμη μου.Μακάρι οι άνθρωποι να τα καταφέρουν.Εξάλλου,αυτοί είναι οι κανονικοί καλόγεροι της Μονής.Οι ''κατσουλιέρηδες'' είναι απλά τσιράκια των οικουμενιστών.
Μόνο θέλω να σας εκφράσω την αγωνία μου για εμάς που δεν είμαστε οικουμενιστές.Ενώ θα έπρεπε να είμαστε σαν γροθιά,έχουμε χωριστεί και κοντεύουμε να καταντήσουμε σαν τους παλαιοημερολογήτες.Οι πατέρες μας κατάφεραν και γλίτωσαν με την βοήθεια του Θεού από αυτή την κατάντια.Πρέπει και εμείς να αναλογιστούμε,τι κάνουμε λάθος και να κλάψουμε,μήπως και μας λυπηθεί ο Θεός.
Συγνώμη αν ήμουν κουραστικός.Καλό αγώνα.

Ἁγιορείτης είπε...

Πρός Panagioti Panagiotou. Ἀγαπητὲ Παναγιώτη, σὲ κατανοῶ γιὰ τὴν δυσανασχέτησή σου ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ σὲ ἀποκαλοῦν αἱρετικό. Σὲ πληροφορῶ ὅτι εἶναι μία μικρὴ μερίδα καὶ ὄχι τὸ ὅλο τό πλήρωμα τῶν παλαιοημερολογιτῶν καὶ τῶν Ἁγιορειτῶν ζηλωτῶν. Συνεπῶς δὲ πρέπει νὰ κρίνουμε ὅλους ἐξ αἰτίας λίγων. Ἐκτὸς αὐτῶν, ὅταν συμφωνοῦμε ὅτι οἱ οἰκουμενιστὲς εἶναι αἱρετικοὶ καὶ ὑπάρχουν, δυστυχῶς, πολλοὶ ἀπὸ αὐτοὺς στὸ νέο ἡμερολόγιο, δὲ πρέπει νὰ μᾶς ξενίζει τόσο ὁ χαρακτηρισμός. Ἐκεῖ ἐγὼ ἀποδίδω τὴν γενίκευση. Γιὰ σένα ὅμως ποὺ ὁμολογεῖς ὅτι δὲ εἶσαι οἰκουμενιστὴς ἀλλὰ ἀντιθέτως τὸν καταδικάζεις, δὲ νομίζω ὅτι ἰσχύει ὁ χαρακτηρισμός. Ἐπίσης, δυστυχῶς, οἱ προσφάτως ἁγιοποιηθέντες γέροντες εἶχαν κοινωνία μαζί τους γιὰ αὐτὸ καὶ δὲ ἀναγνωρίζονται ἀπὸ τὸν χῶρο μας. Προσοχὴ ὅμως, δὲ κρίνω τὸν βίο τοὺς τὸν ὁποῖο δὲ γνωρίζω.
Θὰ σοῦ ἀναφέρω ὅμως καί ἕνα παράδειγμα. Ὁ μητροπολίτης Σιατίστης Παῦλος εἶπε σὲ ὁμιλία του, ὅτι ὁ πατὴρ Ἰάκωβος Τσαλίκης ὅτι ὅταν τοῦ ἀνακοινώθηκε, ὅτι ὁ κ.Βαρθολομαῖος ἐκλέχτηκε γιὰ πατριάρχης, σηκώθηκε ἀπὸ τὴν καρέκλα του, ἔκανε τὸν σταυρό του, καὶ εἶπε "δόξα σοι ὁ Θεός"... Ἐλπίζω νὰ καταλαβαίνεις τὶς ἀμφιβολίες μας ἀκούγοντας αὐτὰ ἀπὸ τοὺς ὑποτίθεται θαυμαστές τους...
Καλὰ Χριστούγεννα καὶ εὐλογημένο τὸ νέο ἔτος.
Ἕνας ζηλωτής.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν επί χρόνια συνδρομητής στο περιοδικό τους και γενικά έχω στείλει πολλά χρήματα από το υστέρημά μου για βοήθεια. Φτάνει πια τα σταμάτησα όλα. Δεν εκφράζουν θέσεις απαράδεκτες μόνο για τους αγίους Παϊσιο, Πορφύριο και Ιάκωβο. Δεν είναι μόνο αυτό που λένε και πιστεύουν που έχει "ξεφύγει". Μας λένε αβαπτίστους, ανυμφέυτους και αιρετικούς απλά επειδή δεν είμαστε και εμείς παλαιοημερολογίτες. Μπορώ να πω ότι δε με πειθουν πια. Όλη αυττή η υπερβολή δε μου κάνει για νορμάλ. Λυπάμαι, δε θα πάρω άλλο μπούχτισα. Σέβομαι το να αγαπά κάποιος τους πατέρες και το Άγιο Όρος, αλλά ευχόμαι να τα βρουν με την κανονική εκκλησία και με τους αγιορείτες και να αφήσουν τα πείσματα γιατί ετσι όπως παν πραγματικά θα διωχτούν από το Άγιο Όρος όπως ακούγεται. Λέμε όχι στον οικουμενμισμό αλλά λέμε και όχι στο ζηλωτισμό.
Φώτης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον διαχειριστή τού ιστολογίου.
Γνωρίζετε αν θα μπει λεωφορείο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη;
Εάν ναι, ενημερώστε με με το τηλ. τού επί κεφαλής και το κόστος μετάβασης.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μαρία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν νομίζουμε ότι έχει οποιαδήποτε εγκυρότητα τι ισχυρίζεται σήμερα ένας δεσπότης ότι τάχα του είπε κάποιος Άγιος.
Ας το έλεγε τότε που ζούσε. Τώρα το θυμήθηκε; 30 χρόνια μετά;
(Για να προστατεύσει τον Βαρθολομαίο;)

Ἁγιορείτης είπε...

Ἀγαπητὲ παιδαγωγέ. Συμφωνῶ κι ἐγὼ ὅτι, ὁ σκοπὸς τοῦ σεβ. Παύλου ἦταν ἡ κοινὴ ἀποδοχὴ τοῦ κ.Βαρθολομαίου, ἀλλὰ ἔπεσε στὸ λάθος νὰ δυσφημίσει ἄθελά του (προσωπικὰ δὲ πιστεύω ὅτι ἐψεύσθη) τὸν γέροντα Ἰάκωβο γιὰ τήν ἄστοχη φράση του καὶ τὴν λανθασμένη ἐκτίμησή του γιὰ ἕνα τόσο μεγάλο αἱρετικό.
Τέλος, ἤθελα νὰ σᾶς συγχαρῶ, ἂν καὶ σὲ πολλὰ διαφωνοῦμε, γιὰ τὴν ἀδελφική σας στάση ἀπέναντί μας καὶ τῆς μονῆς Ἐσφιγμένου (δὲν εἶμαι μέλος της, ἁπλῶς κοινωνικὸς μὲ αὐτὴν εἶμαι) ἐν ἀντιθέσει τοῦ π.Εὐθ. Τρικαμηνὰ καὶ τῶν σὺν αὐτῶ, ποὺ ἀπὸ τὰ ἄρθρα τους ἀποδεικνύεται, ὅτι ἔχουν σὰν ἐχθρούς τους, ἐκτός τοῦ οἰκουμενισμοῦ καὶ τόν παλαιοημερολογιτισμό, ἀρνώντας στοὺς τελευταίους τὴν θείαν χάριν καὶ τὴν σωτηρίαν.

Ανώνυμος είπε...

Ως νέος επισκέπτης του ιστολογίου σας, βλέπω με ενδιαφέρον και θαυμασμό τους αγώνες σας. Ελπίζω να με διαφωτίσετε στο ακόλουθο ερώτημα που με ταλαιπωρεί:
Νομίζω οτι η κακοδαιμονία μεταξύ των Χριστιανών (δεν συμπεριλαμβάνω τους οικουμενιστές) οφείλεται στο οτι ΔΕΝ ακολουθούμε τις εντολές του Ιησού Χριστού, όπως αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Παράδειγμα:
Ματθ. 23,8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε.

Ματθ. 23,9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Ματθ. 23,10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.

Πόσοι Χριστιανοί τηρούμε αυτές τις εντολές; Πόσοι δεν προσφωνούμε "πάτερ", ή "κύριε καθηγητά";

Πιθανοί λόγοι που δεν τις τηρούμε είναι:
1. Είναι λανθασμένες; Αδύνατον
2. Είναι επουσιώδεις; Ποιός μπορεί να διαχωρίση τις εντολές του Ιησού Χριστού σε ουσιώδεις και μη;
3. Εχουν μεταφορική σημασία; Νομίζω οτι είναι σαφέστατες.
4. Εχει επικρατήσει η μη συμμόρφωση προς αυτές τις εντολές; Αυτό ακριβώς θεωρώ ως την αιτία των δεινών μας. Υποσυνείδητα καλλιεργούν έπαρση και ματαιοδοξία.
Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ιερωμένο που να μην ανταποκρίνεται θετικά στην προσφώνηση "πατερ!".
Ελπίζω να με διαφωτίσετε.

Ερευνητής

Σ.Μ. είπε...

Η Εσφιγμένου κοινωνεί με τους Παλαιοημερολογίτες και βλασφημάει τους αγίους μας. Θα πάω όμως στην δίκη γιατί δεν είναι Οικουμενιστές.
Ο ζηλωτής μοναχός 3:01 λέει ψέματα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Ανώνυμο
4 Ιανουαρίου 2018 - 5:15 μ.μ.

ΓΡΑΨΑΤΕ:
" ευχόμαι να τα βρουν με την κανονική εκκλησία και με τους αγιορείτες και να αφήσουν τα πείσματα γιατί ετσι όπως παν πραγματικά θα διωχτούν από το Άγιο Όρος "

Δυστυχώς το Άγιο Όρος σήμερα ΔΕΝ ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας. Συνεχίζει την μνημόνευση του αιρετικού (=οικουμενιστή) Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκφράζοντας έτσι την συμφωνία πίστεως με αυτόν.
Ένα κείμενο που εξέδωσαν μετά από πολλές πιέσεις για την ψευδποΣύνοδο της Κρήτης, ήταν μάλλον "ήξεις αφήξεις".

Η Μονή Εσφιγμένου ήταν η μόνη Μονή που δεν τον μνημονεύει και πολύ καλώς κάνει. Φυσικά και κάνει λάθη ο ηγούμενος της. Όταν ένας γγούμενος αναγνωρίζεται ως "Πάπας", δεν θέλει πολύ να προβεί σε υπερβολές.

Δυστυχώς οι υπόλοιπες Μονές, άλλες κρύβονται πίσω από τον υπερήλικα Εφραίμ της Αμερικής και άλλες έχουν ρίξει ήδη τόσο πολύ νερό στο κρασί τους που πλέον τους έχει διαβρώσει τόσο πολύ η αίρεση που δεν ξέρουμε αν υπάρχει ελπίδα να μετανοήσουν.

Υπάρχουν όμως δεκάδες αγιορείτες πατέρες που μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης τον Ιούνιο 2016, ΔΙΕΚΟΨΑΝ την μνημόνευση του Βαρθολομαίου. Αρκετοί εκδιώχθηκαν εκτός Αγίου Όρους (κυρίως όσοι δεν είχαν Ελληνική υπηκοότητα και κινδύνευσαν με απέλαση), άλλους τους εκδίωξαν από τα κελιά τους, άλλους τους κατέσχεσαν αυτοκίνητα κλπ.
Πάντως δόξα των Θεώ υπάρχουν πατέρες που ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ την Ορθόδοξη αλήθεια (όχι όμως ακόμη οι υπόλοιπες μονές).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο:
4 Ιανουαρίου 2018 - 7:44 μ.μ.

ένα σχετικό ενδιαφέρον κείμενο που ίσως σας λύσει την απορία, μπορείτε να δείτε εδώ:
https://dip88.blogspot.gr/2014/06/eirdelidimos.html

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Panagiotou
Οι Γ. Ο. Χ. ,κ. Παναγιώτη,δεν θεωρούν αιρετικούς τους Νεοημερολογίτες.Κοινωνούν οι κληρικοί των Γ. Ο. Χ. (όχι οι Ματθαιϊκοί)τους του Ν. Η. !Η Εσφιγμένου όμως δεν κοινωνεί τους του Ν. Η. !Υπάρχουν οι φανατικοί που μας θεωρούν αιρετικούς(π.χ. Νικόλαος Μάννης ,Δ. Χατζηνικολάου)αλλά είναι ελάχιστοι.Η διαφορα είναι μόνο οι 13 ημέρες και η νηστεία των Αγίων Αποστολων.

Ἁγιορείτης είπε...

Πρός Σ.Μ. Ἀγαπητέ, ὁ Θεός γνωρίζει ἑάν ψεύδομαι. Ἐαν ἐσύ παρατήρησες κάπου νά πῶ ψέματα, ὑπόδειξέ μου πού.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, @ 5 Ιανουαρίου 2018-12:32 π.μ.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μελέτησα το ενδιαφέρον κείμενο που αναφέρετε και απο οτι αντελήφθην η εντολή αυτή του Ιησού Χριστού δεν θεωρείται απο τον συντάκτη του κειμένου οτι ισχύει κατά γράμμα. Νομίζω όμως οτι η εντολή είναι σαφέτατη και δεν χρήζει ερμηνείας διότι ο Ιησούς την αιτιολογεί: "εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς." Δηλαδή, δεν μπορείτε να απευθύνεστε στον Θεό και στους ανθρώπους χρησιμοποιώντας την ίδια προσφώνηση.
Είναι πάντως ενθαρρυντικό οτι εσείς αυτοαποκαλείσθε "ομάδα εκπαιδευτικών" και όχι διδασκάλων ή καθηγητών.
Θα ήταν ενδιαφέρον να με πληροφορήσετε αν μπορείτε, για το πότε ιστορικά άρχισε να εμφανίζεται η προσφώνηση "πάτερ". Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο οτι στους πρώτους Χριστιανούς δεν υπήρχε εφ΄όσον κανείς απο τους τρείς βαθμούς της ιερωσύνης δεν περιέχει την λέξη "πατήρ": Διάκονος, Πρεσβύτερος, Επίσκοπος. Με άλλα λόγια πότε η λέξη "παπάς" που σημαίνει φυσικά πατήρ πρωτοεμφανίζεται;
Ευχαριστώ και πάλι.
Ερευνητής

The Cave Dweller είπε...


Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια. Έχω μια μόνο ερώτηση προς όλους τους αγαπητούς αδελφούς :

Αν ΑΓΙΑΖΟΥΝ οι εν γνώσει κοινωνούντες με τον οικουμενισμό και τους οικουμενιστές, τότε προς τι η αποτείχηση ?

Δεκτές όλες οι καλόπιστες απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

@ Κυριάκος Βερβερης
Συγχαρητήρια για την ερώτηση. Δείχνει σκεπτόμενο άνθρωπο. Περιμένω και εγώ απαντήσεις.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Βαρβερή
γνωρίζουμε τον σωστό δρόμο:
την αποτείχιση (δημιουργία τειχίου εντός της εκκλησίας, για προστασία από την αίρεση).
Το τι έχειαγία χάρη και τι όχι, ας το αποφασίσουν οι πατέρες που θα συνέλθουν όταν συνέλθουν, αν ποτέ συνέλθουν.
Εμείς, ο καθένας ας κάνει το χρέος του. Δεν πηγαίνουμε λοιπόν και δεν συμμετέχουμε εκεί όπου μνημονεύονται οικουμενιστές.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Ερευνητή
ένα σωρό εκφράσεις του Κυρίου μας ήταν αλληγορικές,
πχ “ουκ ήλθον βαλείν ειρήνη αλλά μάχαιραν” (Ματθ. ι' 34-37)

Αντίστοιχα με το αρχικό ερώτημα σας, αποκαλούνται "Άγιοι" οι ιεράρχες γιατί Άγιος θα πρέπει να είναι κάθε χριστιανός, γιατί αγιάζεται από τον Κύριο Ήμών Ιησού Χριστό. Θα μπορούσαμε να αποκαλούμε και τους αδερφούς: Άγιε αδερφέ μου.
Το Άγιος δεν σημαίνει αναμάρτητος.

Υπάρχουν λοιπόν φυσικά εκφράσεις που σκανδαλίζουν ή προκαλούν ερωτηματικά και καλό είναι να διευκρινίζονται. Αν γίνεται όμως όχι σε αυτή την ανάρτηση παρακαλούμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με το παρακάτω σχόλιο:

"ἐν ἀντιθέσει τοῦ π.Εὐθ. Τρικαμηνὰ καὶ τῶν σὺν αὐτῶ, ποὺ ἀπὸ τὰ ἄρθρα τους ἀποδεικνύεται, ὅτι ἔχουν σὰν ἐχθρούς τους, ἐκτός τοῦ οἰκουμενισμοῦ καὶ τόν παλαιοημερολογιτισμό, ἀρνώντας στοὺς τελευταίους τὴν θείαν χάριν καὶ τὴν σωτηρίαν."

Σας βεβαιώνουμε ότι κατά την συγκέντρωση στην Ουρανούπολη (υπέρ της Εσφιγμένου) πιστοί με πνευματικό τον π.Ευθύμιο πήγαν στην εκδήλωση (από το Βόλο) και άντρες έφτασαν κ μέχρι την ίδια την Μονή (αφού την συγκέντρωση λόγω καθυστέρησης τελικά δεν την πρόλαβαν κ έφτασαν στην Μονή με τα πόδια).
Μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όσοι προσήλθαν από Βόλο με πούλμαν.

Λογικό είναι όταν συζητιέται ένα θέμα, να υπάρχουν εντάσεις, παρεξηγήσεις κλπ. Δεν θεωρούμε ότι ο π.Ευθύμιος τοποθετήθηκε ότι τα μυστήρια των ΓΟΧ είναι άκυρα κλπ. Απλά επισημαίνει ότι ήταν λάθος η δημιουργία συνόδου εκ μέρους τους. Και πράγματι ήταν λάθος. Αλλά αυτό ας βρουν τρόπο να το λύσουν στο μέλλον οι πατέρες, αν ποτέ γίνει κάποια Σύνοδος.

The Cave Dweller είπε...


Προς Παιδαγωγό :

Γράφετε : "Το τι έχει αγία χάρη και τι όχι, ας το αποφασίσουν οι πατέρες που θα συνέλθουν όταν συνέλθουν, αν ποτέ συνέλθουν."

Πολύ σωστά ! Ας περιμένουμε μέχρι τότε και μετά ας αγιο-κατατάξουμε τους γέροντες Παϊσιο, Πορφύριο και Ιάκωβο. Όχι όμως νωρίτερα.

Και άλλη μια ερώτηση :

Στo συναξάρι του Ν.Η στις 12/7, 22/11, 2/12 του 2018 τι θα διαβάσετε ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ Παιδιάη υπερασπιστική γραμμή των μοναχών στη δίκη περισι ήταν ότι αλήθεια πέταξαν μπουκάλια που είχαν πετρέλαιο και αναμμένο στουπί στο δρόμο κάτω με τους εργάτες και τον δικαστικό επιμελιτή ΑΛΛΑ με σκοπό να τους εκφοβίσουν οχι να τους τραυματισουν ή σκοτώσουν. Υπήρχε απλώς μια γραμμή άμυνας για να φυγουν οι αστυνομικοί και οι εργάτες χωρίς να καταφέρουνε να συλλάβουνε τους πατερες. Ημουν παρόν στη δικη όπως ήταν και τα παιδιά από Καβάλα και κάποιοι ακόμα υποστηρικτές και όλοι ακουσαμε με τα αυτιά μας τα όσα είπαν οι πατέρες επομενως η φωτογραφια που βαλατε και γραφετε οτι ειναι πλαστή fake δεν ισχυει. Ήταν απλά γκαντεμιά που τραβήχτηκε η φωτογραφία αυτή και φυσικά δεν την άφησαν ανεκμετάλευτη οι κατσουλιέρηδες. Σα μαρτυρες κατηγορίας ήρθανε και εργατες και ειπανε απλα οτι όντως πεταχτηκαν αυτα τα μπουκαλια και ότι δήθεν κινδύνεψαν κτλ. Απο κει και πέρα οι κατηγορουμενοι πατερες εξηγησαν λεπτομερως πχ ο π. Μαρδάριος για μιαμισι ώρα γιατι αναγκάστηκαν να κανουν αυτές τις ενεργειες από υπακοή και ομολογία. Λυπάμαι που στη δικη ήρθαν λιγα άτομα για υποστήριξη και όχι ο αναμενόμενος κοσμος. Εγώ φρόντισα να φέρω τη παρέα μου (ελληνόψυχοι άπαντες) και το ίδιο πάλι θα κάνω. Πήγα κι εγώ με την άποψη ότι ήταν ένα συκοφαντικό φωτομοντάζ η φωτογραφια αλλά στεναχωρέθηκα που τελικά υπήρξαν ομολογίες πως δεν ήταν. Όσο για αυτά που σχολιάζουν εδώ κάποιοι για τον όσιο Παΐσιο γνωρίζω από πρώτο χέρι την αρνητική αποψη του γέρ. Μεθόδιου και θα προτιμούσα να μην είναι ετσι. Δεν είμαι όμως εγώ αυτός που μπορώ να τον αλλάξω. Μη ξεχνάτε οτι ο γέροντας ανήκει εξαπανέκαθαιν στην εκκλησία του παλαιού ημερολόγιου και ποτέ δεν αναγνώριζε ότι η εκκλησία του νέου έχει χάρη από το Αγιο πνεύμα. Το αντίθετο μάλιστα λέει ότι η εκκλησία του νέου είναι του αντιχρίστου και πως δεν έχει μυστήρια (που κι αυτό με στεναχωράει γιατί ανήκω στο νέο ημερολόγιο όπως οι περισσότεροι). Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι ομολογητές και θα τους υποστήριζα. Τώρα αυτούς έχουμε και με αυτούς συνεχίζουμε τον αγώνα.

Ἁγιορείτης είπε...

Ἀγαπητὲ παιδαγωγέ. Δὲ ἀμφιβάλλω ὅτι ὑπάρχουν πνευματοπαίδια τοῦ πατρὸς Εὐθυμίου φιλικὰ προσκείμενα πρὸς τὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἐσφιγμένου καὶ ὅτι δὲν φρονοῦν ἀκριβῶς ὅσα φρονεῖ ὁ πνευματικός τους. (Τοὺς σὺν αὐτῶ ἐννοοῦσα τοὺς ἀρθρογράφους Σημάκη, Ρίζο καὶ τοὺς λοιποὺς πολεμίους μας). Ἄλλωστε τὸ ἴδιο νομίζω συμβαίνει καὶ μὲ τὰ πνευματικὰ παιδιὰ τοῦ ἡγουμένου τῆς Μονῆς Ἐσφιγμένου.
Τὸ ὅτι δὲ τοποθετήθηκε γιὰ τὸ ἂν εἶναι ἄκυρα τά μυστήριά μας, ἢ, ὅτι ἁπλῶς ἐπισημαίνει τὸ λάθος τῆς δημιουργίας συνόδου, δὲν ἀνταποκρίνεται στὴν ἀπόλυτη ἀλήθεια. Ἂν ἐντρυφήσουμε τὴν ἀντιπαράθεσή του μὲ τοὺς ἀδελφούς τοῦ πατρίου, θὰ διαπιστώσουμε τὸ μένος του(ς) ἀπέναντί μας, ἀλλὰ θὰ φύγουμε ἀπὸ τὸ θέμα μας.
Τοῦτο μόνο καταθέτω. Στὴν ἐρώτηση τῶν ἀδελφῶν (ΓΟΧ) ποὺ ἀποδέχονται θεία χάρη στὰ μυστήρια του, ἂν καὶ ὁ ἴδιος φρονεῖ τὸ αὐτὸ γιὰ τὰ μυστήριά μας (γιὰ μία προσέγγιση) δὲ ἀπήντησε. Ὁ λόγος εὐνόητος. Εὔχομαι νὰ κάνω λάθος καὶ εἶναι ὅπως λέτε, ἀλλὰ θὰ ἤθελα τὴν δήλωσή του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς κ.Βαρβερή:
"Πολύ σωστά ! Ας περιμένουμε μέχρι τότε και μετά ας αγιο-κατατάξουμε τους γέροντες Παϊσιο, Πορφύριο και Ιάκωβο. Όχι όμως νωρίτερα."


Δεν κάναμε εμείς τις αξιοκατατάξεις. Το Πατριαρχείο τις έκανε.
Εμείς επισημάναμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα (και με αυτή την θέση συμφωνούν από όσο γνωρίζουμε όλοι στον χώρο της αποτείχισης). Χωρίς να αμφισβητούμε την αγιότητα του π.Παϊσίου, επισημαίνουμε την δολιότητα με την οποία επισπεύθηκε.
Δείτε ενδεικτικά τι έχουμε γράψει:

https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_18.html
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/07/blog-post_61.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο.
Το γράψαμε αγαπητέ:

Φυσικά και κάνει λάθη ο ηγούμενος Μεθόδιος.
Όταν ένας ηγούμενος αναγνωρίζεται ως "Πάπας", δεν θέλει πολύ να προβεί σε υπερβολές. Άνθρωποι είναι, σε δύσκολη συγκυρία βρίσκονται, θα κάνουν και λάθη.

Ελπίζουμε η αδερφική στάση και συμπαράσταση που είχε και θα έχει από πιστούς του νέου ημερολογίου, να τον προβληματίσει και να τον βοηθήσει να καταλάβει το λάθος του.

Πάντως έχουμε συζητήσει και με άλλους πατέρες της Εσφιγμένου και δεν μίλησε ποτέ κανείς τους για ακυρότητα μυστηρίων του Νέου ημερολογίου. Ενδεχομένως να ήταν μια -αδικαιολόγητη- λεκτική του υπερβολή, αν πράγματι ισχύει αυτό που μας γράφεις.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Αγιορείτη:

"Στὴν ἐρώτηση τῶν ἀδελφῶν (ΓΟΧ) ποὺ ἀποδέχονται θεία χάρη στὰ μυστήρια του, ἂν καὶ ὁ ἴδιος φρονεῖ τὸ αὐτὸ γιὰ τὰ μυστήριά μας (γιὰ μία προσέγγιση) δὲ ἀπήντησε. "
ΟΡΘΩΣ δεν απάντησε.
Γι αυτό και εμείς ΔΕΝ τοποθετηθήκαμε. Αρμόδια γι αυτό είναι μια Σύνοδος. Που θα καλέσει τους αιρετικούς σε απολογία και θα ρυθμίσει όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν και θα ελέγξει και τις χειροτονίες όλων όσων παρουσιάζονται ως επίσκοποι κλπ.
Δεν μπορεί για τόσο σοβαρά θέματα καθένας να παριστάνει τον παντογνώστη.

Ο κ.Ρίζος δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον π.Ευθύμιο. Μέχρι πριν 3-4 μήνες, αμφιβάλω αν συναντήθηκαν πάνω από 2-3 φορές και αυτό όχι ιδιαιτέρως. Πολύ κακώς τον συσχετίζετε με τον π.Ευθύμιο.
Ο κ.Σημάτης όπως κάθε ιστολόγος, έχει και τις δικές του απόψεις και καλώς κάνει, καθένας μας μπορεί να έχει άποψη και να γράφει άρθρα. Τα κείμενα του π.Ευθυμίου είναι ενυπόγραφα και συγκεκριμένα.

Επειδή τον γνωρίζουμε, θέση ότι τα μυστήρια των παλαιοημερολογιτών είναι άκυρα ΔΕΝ έχει. Απλά -όπως έκανε και στην περίπτωση του αποτειχισμένου Αρτεμίου στη Σερβία- δεν θεωρεί σωστό να γίνονται χειροτονίες επισκόπων και σύνοδοι.
Είναι αρκετά ταπεινός για να τοποθετείται σε θέματα όπως η ακυρότητα μυστηρίων ως αλάθητος ή ως Σύνοδος.

Παρακαλούμε τα σχόλια να περιοριστούν στο θέμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Δεν θα λύσουμε εμείς προβλήματα 100 ετών. Κάναμε ένα κάλεσμα συμπαράστασης και σ αυτό περιοριζόμαστε.

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Προς αγιορειτη και ανώνυμο :
Να είστε πάντα καλά! Η καλή προαιρεση είναι μεγάλο πράγμα.
Προς παιδαγωγο :
Θα βοηθούσε πολύ την κάθε συζήτηση, το να χρησιμοποιηθεί ως πρόγραμμα συζήτησης το discus.
Καλή αυριανή!

Σ Μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όλα τα επόμενα σχόλια που είναι άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Δεν είναι δυνατόν κάθε ανώνυμος να γράφει ότι να ναι για κάποιον πατέρα θέλει, και να πρέπει οι επόμενοι να απαντούν, προκαλώντας προσωπικές αντεγκλήσεις,
όλα αυτά σε μια άσχετη ανάρτηση.

Σιδέρης Μπουκτάρης είπε...

Νομίζω ότι ο π. Ε. Τρικαμηνάς συκοφαντείτε άδικα(από τον ανώνυμο μοναχό).Δεν μπορεί να απαντήσει γιατί δεν ''σερφάρει''.Γι'αυτό,καλό είναι να μην δημοσιεύουν σχόλια από συκοφάντες οι ιστολόγοι(και αν τα δημοσιεύουν να κάνουν και λίγο οικονομία σ'αυτούς που τους απαντούν και να δημοσιεύουν την αλήθεια).

Ἁγιορείτης είπε...

Ἂν καὶ νομίζω, ὅτι ἐν μέρη ἀδικήθηκα στὶς ἀπαντήσεις (ἑρμηνεία) τῶν σχολίων μου, δὲ συνεχίζω, καθὼς καὶ ἐσεῖς τὸ ἐπιθυμεῖτε, διότι σκοπὸς ὅλων μας εἶναι νομίζω, ὁ ἀπὸ κοινοῦ πόλεμος τῆς αἱρέσεως καὶ τῶν κενοτομιῶν καὶ οὐχὶ ἡ ἔντονος ἀντιπαράθεσις.
Εὔχομαι ὁ πατὴρ Εὐθύμιος (καὶ οἱ λοιποὶ ἐπικριταί μας) νὰ εἶναι ταπεινός, νὰ μὴ ἀποφαίνεται ὡς ἀλάθητος ἢ ὡς Σύνοδος (δικές σας ἐκφράσεις), νὰ ἐπικρίνει τοὺς διώκτας τῶν ἐσφιγμενιτῶν πατέρων (εὐχῆς ἔργον καὶ καμιὰ ἀνάρτηση ὑπὲρ αὐτῶν), καὶ νὰ συμμερίζεται τῶν ἀγώνα των, μὲ τὶς ὅποιες ἐλλείψεις των.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6972291676

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύψεις για τους οικουμενιστές και κολυμπαριστές από τον γέροντα Μεθόδιο
https://www.youtube.com/watch?v=L2zHaSt5RJc

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.