" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Σχετικά με την υποτιθέμενη ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ των αποφάσεων της Συνόδου από 8 μητροπολίτες (Ναυπάκτου και μητροπολίτες Κύπρου).

Γεμίσαμε "θεατές -χειροκροτητές".
Όχι μόνον στις γνωστές εκπομπές στην τηλεόραση με τους τραγουδιστές και τις τηλεπερσόνες.

Δυστυχώς ως ορθόδοξοι πιστοί -και πάλι ως θεατές-  μας έμαθαν τελείως απροβλημάτιστα να χειροκροτάμε υποτίθεται χαρούμενοι, δικαιωμένοι και -κυρίως- εφησυχασμένοι - μετά την "νίκη" μας.
Έχουμε "άξιους ποιμένες" που "καθαρίζουν" για εμάς, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.Έτσι βρίσκονται ορθόδοξα ιστολόγια που σπεύδουν να πανηγυρίσουν ότι τάχα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου αντέδρασε, ότι τάχα 8 μητροπολίτες συνολικά ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ τις αποφάσεις της Συνόδου. (Σχετικά με τον Ναυπάκτου κάντε τον κόπο να διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης μια αποκάλυψη μας και σχετικό βίντεο)Το αρχικό δημοσίευμα με τις "έγκυρες πηγές του", για τους 8 μητροπολίτες που ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ,  εδώ:


Ορθόδοξα ιστολόγια κάθισαν και έφτιαξαν και όμορφα κολάζ 
με τους νέους "Μάρκους Ευγενικούς" που ΔΕΝ υπέγραψαν :


Έτσι κυκλοφορεί μαζικά πλέον στα ορθόδοξα ιστολόγια (υποτίθεται αντι-οικουμενιστικά) το ακόλουθο "έγκυρο" μήνυμα, με τίτλο "Νέοι Μάρκοι Ευγενικοί" :

"Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρνήθηκαν να υπογράψουν το συγκεκριμένο κείμενο τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες.

Από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος διετύπωσε την ρητή επιφύλαξή του και στα κείμενα «H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» και «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ».

Το τελικό Κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν υπέγραψαν, επίσης,
-οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος,
-Μόρφου κ. Νεόφυτος,
-Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,
-Αμαθούντος κ. Νικόλαος,
-Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου),
-καθώς και ο Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας)."
Παραθέτουμε αρχικά το σχόλιο μας (δημοσιεύθηκε εδώ)

"Τι εννοείτε ΔΕΝ υπέγραψαν οι συγκεκριμένοι επίσκοποι;

Μα αφού ο τρόπος λειτουργίας της "συνόδου", προβλέπει μία ψήφο για κάθε εκκλησία, αυτήν του προκαθημένου της.
Δεν ζητείται από τους υπόλοιπους να υπογράψουν κάτι.
Με το ίδιο σκεπτικό έπρεπε να υπογράφουν και οι λαϊκοί-εκπρόσωποι.

Θα υπήρχε θέμα αν δεν υπέγραφε ένας λαϊκός;

Και γιατί δεν έβγαλε άμεσα μια ανακοίνωση ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και οι ιεράρχες από την Κύπρο;

Το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της συνόδου, γινόταν εν κρυπτώ, είχε ως αποτέλεσμα ο καθένας να διαδίδει εκ των υστέρων ότι θέλει."
Παραθέτουμε τώρα τα ντοκουμέντα από την επίσημη ιστοσελίδα της Συνόδου (εδώ) όπου ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ κανονικά τα ονόματα και του Ναυπάκτου και των μητροπολιτών εκ Κύπρου και του Μπάτσκας:


Δείτε ΟΛΑ τα ονόματα που έπονται του κειμένου-απόφασης για τις "χριστιανικές εκκλησίες ομολογίες":

Ἀντιπροσωπεία Ἐκκλησίας Ἑλλάδος

† ὁ Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου Προκόπιος
† ὁ Περιστερίου Χρυσόστομος
† ὁ Ἠλείας Γερμανός
† ὁ Μαντινείας καί Κυνουρίας Ἀλέξανδρος
† ὁ Ἄρτης Ἰγνάτιος
† ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου Δαμασκηνός
† ὁ Νικαίας Ἀλέξιος
† ὁ Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱερόθεος
† ὁ Σάμου καί Ἰκαρίας Εὐσέβιος
† ὁ Καστορίας Σεραφείμ
† ὁ Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ Ἰγνάτιος
† ὁ Κασσανδρείας Νικόδημος
† ὁ Ὕδρας, Σπετσῶν καί Αἰγίνης Ἐφραίμ
† ὁ Σερρῶν καί Νιγρίτης Θεολόγος
† ὁ Σιδηροκάστρου Μακάριος
† ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος
† ὁ Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως Βαρνάβας
† ὁ Μεσσηνίας Χρυσόστομος
† ὁ Ἰλίου, Ἀχαρνῶν καί Πετρουπόλεως Ἀθηναγόρας
† ὁ Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης Ἰωάννης
† ὁ Νέας Ἰωνίας καί Φιλαδελφείας Γαβριήλ
† ὁ Νικοπόλεως καί Πρεβέζης Χρυσόστομος
† ὁ Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου Θεόκλητος

Μερικοί "παραδοσιακοί" μητροπολίτες, στην κρίσιμη αυτή στιγμή προτιμούν να κρύβονται.
Αν πράγματι ΔΕΝ υπέγραψαν, γιατί δεν το δηλώνουν ξεκάθαρα και αντρίκια;

Ή μήπως τελικά ουδέποτε τους ζητήθηκε να υπογράψουν,
οπότε αφήνουν (ή δημιουργούν οι ίδιοι;) εσκεμμένα τέτοιες "διαρροές",
για να διατηρήσουν την φήμη του καλού "υπερασπιστή" της Ορθοδοξίας,
μέχρι να το αποδεχθούν όλοι σιγά σιγά ;
Εμπιστευόμαστε τις "διαβεβαιώσεις" του "παραδοσιακού" μητροπολίτη Ναυπάκτου
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο του κ.Τελεβάντου (εδώ):
Ο ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΚΑΩΣ ΟΤΙ Η ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ.κ.Τελεβάντο, την "αγωνιστικότητα" και το "ασυμβίβαστο ήθος" του Ναυπάκτου τα γνωρίζουμε εδώ και πολλές δεκαετίες.
Γι αυτό  ΔΕΝ τον εμπιστευόμαστε, ούτε και τις "διαβεβαιώσεις του".Αν εσείς ψάχνετε απεγνωσμένα "Μάρκους Ευγενικούς" σε δεσποτικούς θρόνους και προαποφασίσατε και ποιοι είναι, εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί αυτό λέει η εμπειρία μας.Ακούστε λοιπόν για να μαθαίνετε:
Όταν κοιμήθηκε ο μακαριστός Σεβαστιανός (Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης), τον Δεκέμβριο του 1994, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος απέφυγε να πάει στην κηδεία του πνευματικού του πατέρα.
Ομοίως απέφυγε να πάει και στο 40ήμερο μνημόσυνο..
Αλλά όταν είναι να σε κάνουν μητροπολίτη (Ιούλιος 1995) και έχεις και βλέψεις και για πιο ψηλά .. αυτά είναι ψιλά γράμματα..


Τώρα, εκ των υστέρων, θέλει να βγαίνει να μιλάει για τον μακαριστό Σεβαστιανό (καπηλευόμενος τον άξιο και αγωνιστή Ιεράρχη και υποβιβάζοντας αρκετά τον αγώνα του για την Βόρειο Ήπειρο και το αγωνιστικό του φρόνημα).
Γνωρίζουμε ότι σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τον Σεβαστιανό, φτάσαμε στο σημείο ο μητροπολίτη Μεσογαίας να προτείνει να αποσυρθεί ο ίδιος  από ομιλητής για να αντικατασταθεί από τον Ναυπάκτου(!), ο οποίος του το πρότεινε, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό από τους διοργανωτές.
Τελικά, με τα πολλά παρακάλια,  τον κάλεσαν να μιλήσει για τον Σεβαστιανό πέρσι, σε γνωστή ενορία της μητρόπολης Πειραιώς!Πάρτε λοιπόν το βίντεο με τις δηλώσεις του Ναυπάκτου για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στην (ληστρική) σύνοδο και πόσο καλά τα χειρίζεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (δείτε μετά το 3ο λεπτό):


ΥΓ. το παραπάνω βίντεο με τις δηλώσεις του Ναυπάκτου, αναρτήθηκε ΣΚΕΤΟ, χωρίς να σχολιαστεί (!) από τα περισσότερα ορθόδοξα ιστολόγια.
Στη συνέχεια ΕΣΒΗΝΑΝ όσα σχόλια έθεταν προβληματισμούς για τις θέσεις του Ναυπάκτου!

Τελικά κάποιοι έχουν αποδεχθεί οι ίδιοι τον ρόλο της "κότας" που θα ακολουθεί πάντα τον "κόκορα".
 Απολύτως σεβαστό.
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Νεότερη Ενημέρωση 1 (2 ώρες μετά την ανάρτηση μας, 28/6, 15:30):όπως διαβάζουμε εδώ, "O Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος διέψευσε ότι δεν υπέγραψε τα κείμενα της συνόδου του Κολυμπαρίου"


Και η διάψευση από την επίσημη σελίδα της μητρόπολης :


Αρχίστε τώρα να αφαιρείτε μία μία τις φωτογραφίες από το κολάζ!
Νεότερη Ενημέρωση 2 (29/6/2016, 00:18 πμ):


Αναγνώστης, μόλις μας ενημέρωσε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, αναρτήθηκε ότι πράγματι ο Μητροπολίτης Μόρφου ΔΕΝ υπέγραψε το συγκεκριμένο κείμενο (που αποκαλεί τους αιρετικούς εκκλησίες) και δημοσιεύεται το υπόμνημα που κατέθεσε στην Σύνοδο δικαιολογώντας την απόφαση του αυτή.


Μπορεί εσκεμμένα ο μητροπολίτης Μόρφου να αποφεύγει να αποκαλέσει τους αιρετικούς έτσι, και να τους αποκαλεί απλά "ετερόδοξους χριστιανούς", αλλά σίγουρα η άρνηση της υπογραφής αποτελεί ένα πρώτο βήμα.


Εμείς,  αντί για τα αόριστα ευχολόγια του Μητροπολίτη Μόρφου να "επιτευχθεί" στην "επόμενη σύνοδο"(όταν στην παρούσα αποφάσισαν ακριβώς το αντίθετο!),

τους καλούμε να εφαρμόσουν όσα επιτάσσουν οι κανόνες στην πράξη :
να χαρακτηριστεί η σύνοδος αυτή ΛΗΣΤΡΙΚΗ 
και να διακοπεί κάθε επικοινωνία με τους Οικουμενιστές.

Διαβάστε το υπόμνημα εδώ.
Νεότερη Ενημέρωση 3 (1/7/2016, 00:13 πμ)
Μόλις διαβάσαμε (σε εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, δεν καταδέχονται να ενημερώνουν τα ορθόδοξα ιστολόγια) ότι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου τελικά ΔΕΝ υπέγραψε το συγκεκριμένο κείμενο. Εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση (διαβάστε εδώ). Ενημερώνει ότι :(...)Τό Σάββατο τό πρωΐ πρίν τήν Συνεδρίαση, ἡ ἀντιπροσωπεία µας συναντήθηκε γιά νά ἀποφασίση σχετικῶς. 
Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυµος, φερόµενος δηµοκρατικά, ἀνέφερε ὅτι ὑπάρ- χουν τρεῖς συγκεκριµένες λύσεις. 
Ἡ πρώτη νά παραµείνουµε στήν ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας· 
ἡ δεύτερη νά καταθέσουµε µιά νέα πρόταση, γιά τήν ὁποία δέν γνωρίζω πῶς προέκυψε καί ποιός τήν πρότεινε, ἤτοι «ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἀποδέχεται τήν ἱστορικήν ὀνοµασίαν ἄλλων ἑτεροδόξων Χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν καί Ὁµολογιῶν» µέ τό ἰδιαίτερο σκεπτικό· 
καί ἡ τρίτη νά δεχθοῦµε τήν πρόταση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, πού ἔκανε λόγο γιά «ἑτερόδοξες Ἐκκλησίες». Ἔγινε συζήτηση καί ψηφοφορία µεταξύ τῶν µελῶν τῆς ἀντιπροσωπείας µας πάνω στίς τρεῖς προτάσεις. 

Προσωπικά ὑποστήριξα τήν πρώτη πρόταση µέ τίς ἐναλλακτικές της διατυπώσεις πού ἀναφέρθησαν προηγουµένως, ἐνῶ ὅλοι οἱ ἄλλοι παρόντες ἐψήφισαν τήν δεύτερη νέα πρόταση. 
Θεώρησα ὅτι αὐτή ἡ πρόταση δέν ἦταν ἡ πλέον ἐνδεδειγµένη ἀπό πλευρᾶς ἱστορικῆς καί θεολογικῆς καί δήλωσα ἀµέσως ἐνώπιον ὅλων τῶν παρόντων ὅτι δέν θά ὑπογράψω τό κείµενο αὐτό, ἐάν κατατεθῆ αὐτή ἡ πρόταση, χάριν ὅµως τῆς ἑνότητος θά ἐπέχω ἀπό τήν περαιτέρω συζήτηση. Ἑποµένως, δέν θά µποροῦσα καί γιά τόν λόγο αὐτό νά ὑπογράψω τό κείµενο.(...)Αντί λοιπόν να επιμείνει ότι είναι παράνομο άλλα να αποφασίζει η Εκκλησία της Ελλάδος (ΆΛΛΑ να τους εξουσιοδοτεί) και άλλα να αποφασίζουν αυτοί (κανείς δεν τους έστειλε να διαπραγματευτούν), περιορίστηκε απλά να είναι ως παρόν και απλά να μην την υπογράψει, γιατί δεν ήταν η "πλέον ενδεδειγμένη"(!) και "χάρην της ενότητος"!Σίγουρα είναι κι αυτό μια πράξη αντίστασης, αλλά κανονικά θα έπρεπε να καταγγείλλει την ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ αυτή απόφαση που μόνον "δημοκρατική δεν ήταν".Θυμίζουμε τα ονόματα των υπολοίπων δεσποτάδων, 

που σύμφωνα με τον Ναυπάκτου υποστήριξαν την 2η πρόταση:


† ὁ Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου Προκόπιος

† ὁ Περιστερίου Χρυσόστομος
† ὁ Ἠλείας Γερμανός
† ὁ Μαντινείας καί Κυνουρίας Ἀλέξανδρος
† ὁ Ἄρτης Ἰγνάτιος
† ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου Δαμασκηνός
† ὁ Νικαίας Ἀλέξιος
† ὁ Σάμου καί Ἰκαρίας Εὐσέβιος
† ὁ Καστορίας Σεραφείμ
† ὁ Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ Ἰγνάτιος
† ὁ Κασσανδρείας Νικόδημος
† ὁ Ὕδρας, Σπετσῶν καί Αἰγίνης Ἐφραίμ
† ὁ Σερρῶν καί Νιγρίτης Θεολόγος
† ὁ Σιδηροκάστρου Μακάριος
† ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος
† ὁ Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως Βαρνάβας
† ὁ Μεσσηνίας Χρυσόστομος
† ὁ Ἰλίου, Ἀχαρνῶν καί Πετρουπόλεως Ἀθηναγόρας
† ὁ Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης Ἰωάννης
† ὁ Νέας Ἰωνίας καί Φιλαδελφείας Γαβριήλ
† ὁ Νικοπόλεως καί Πρεβέζης Χρυσόστομος
ὁ Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου Θεόκλητος


ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣΝεότερη Ενημέρωση 4 (1/7/2016, 1:13 μμ)

και ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δηλώνει ότι ΔΕΝ υπέγραψε την σχετική απόφαση:


με μια πρώτη ματιά δείχνει εξαιρετική,
διαβάστε την εδώ.Σημαντική και η επιστολή της Σύναξης Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καὶ Μοναχῶνεδώ


Διαβάστε ακόμη:
Δήλωση Μητροπολίτου Λεμεσού για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (ΔΕΝ υπέγραψε την σχετική απόφαση), διαβάστε την εδώ.

14 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Μπράβο αδελφοί!
Αποκαλυπτικότατο άρθρο!

GeorGRE είπε...

Τί γίνεται επιτέλους; Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος διέψευσε ότι δεν υπέγραψε τα κείμενα της συνόδου του Κολυμπαρίου. Ειναι απίστευτο το ότι θίχτηκε ο σεβασμιότατος. Σε λίγο θα πούνε ότι συμφωνεί με τον αγιο Παισιο και τους άλλους αγίους μας. Αν ειναι δυνατόν.

Ανώνυμος είπε...

Πρεσβυτέρα, αποκαλύπτει τον ρόλο του Μητροπολίτη Ναυπακτίας, Ιερόθεου και των φίλων του Μητροπολίτη Πειραιώς και του πρώην Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου

http://attikanea.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6479.html
επώνυμη καταγγελία πρεσβυτέρας για το παρασκήνιο που αφορά την τοπική μονή.


Σας το στέλνω γιατί οι ακέραιοι και ηθικοί πρέπει να είναι σε όλα τέτοιοι.
Αλλιώς δεν ξέρω πόσο πολύ οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι.

Δεν γίνεται να κυκλοφορούνε φήμες και να μην έχει ούτε ΕΝΑΣ από αυτούς που συμμετείχαν στην σύνοδο, το θάρρος να ομολογήσει με παρρησία ότι πράγματι ΔΕΝ υπέγραψε.
Κανονικά θα έπρεπε να αντιδράσουν ΜΕΣΑ στην σύνοδο της Κρήτης.

Γιατί κρύβονται;
Συνήθως κρύβεται όποιος έχει λερωμένη την φωλιά του.

Να περάσει λίγος καιρός, να ατονίσει το θέμα, να ξεχαστεί και μετά πάλι θα περιμένουμε να κάνουν μία ακόμη επίθεση οι οικουμενιστές για να απαντήσουμε πάλι με "χαρτοπόλεμο" και "ανακοινώσεις".

Αποδέχθηκαν -με την παρουσία τους χωρίς να αντιδράσουν- να αποκαλούνται οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ "ετερόδοξοι" και "εκκλησίες";
Και δεν βγαίνουν να το ανακοινώσουν στον λαό ότι διαφώνησαν;
Κοροϊδευόμαστε;

ΥΓ. Θα δείτε ότι αφού κοπάσει ο θόρυβος, θα πούνε πάλι:
"περιμένουμε να τους δούμε να κοινωνούνε μαζί με τους αιρετικούς και ΤΟΤΕ θα διακόψουμε το μνημόσυνο"!
"Θα κάνουμε επαφές με τα άλλα Πατριαρχεία που δεν συμμετείχαν και θα ... αποφασίσουμε όλοι μαζί ... " (=θα περιμένουμε πάλι)

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει λένε ...
Μαι χαρά είναι στα μητροπολιτικά τους μέγαρα και στις λιμουζίνες.
Δεν είναι καιρός για αγώνες..

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου: Εκκλησία και ετερόδοξοι

http://immorfou.org.cy/component/content/article/16-news/1294-dfghhjjkklk4565789.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας.
Προσθέσαμε σχετική Νεότερη Ενημέρωση στην ανάρτηση μας.

Simon L.A. είπε...

Ὁ ἀνωτέρω ἀνώνυμος, μὲ τὴν δῆθεν ἐπώνυμον καταγγελίαν μίας πρεσβυτέρας, δὲν μᾶς πείθει, διὀτι τὸ μόνον ποὺ κάνει ἡ πρεσβυτέρα μὲ τὴν ἐπιστολήν της, εἶνε τὰ κατακρίνῃ (ἂν ὄχι καὶ νὰ συκοφαντῇ!) τοὺς ἱερωμένους! Δὲν παρέχει οὔτε ἕνα ἐπιχείρημα, οὔτε τὸ παραμικρὸν ποὺ νὰ μᾶς βοηθῇ νὰ πάρωμε τὸ μέρος της! Ὁπότε, ἀνώνυμέ μου, ποῖος ὁ λόγος ποὺ τὴν ἐκθέτεις;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου ο Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην πανηγυρίζουσα Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας.

Των πανηγυρικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προίσταται φέτος η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο κατά τον Εσπερινό και αύριο το πρωί θα τελέσει Πατριαρχική θεία Λειτουργία.

Μαζί με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, εκπρόσωπος της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πριγκηπονήσσου κ. Ιάκωβος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.


ΕΒΑΛΑΝ Η ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ,
ΤΟ ΘΕΜΑΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/9115-patriarxikos-esperinos-ston-in-petrou-kai-paulou-beroias-fotobinteoΑΔΙΚΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΙΟΥΣΤΙΝΕ ΚΑΙ ΘΕΟΚΛΗΤΕ! ΟΠΟΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ..
ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ!
ΤΩΡΑ; ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ; ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ Ή ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΆΠΑ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/9115-patriarxikos-esperinos-ston-in-petrou-kai-paulou-beroias-fotobinteo
O Φλωρίνης Θεόκλητος και ο Νέας Κρήνης Ιουστίνος συγχοροστάτησαν χθες στη Βέροια με το Βαρθολομαίο. Τον πρωτοστάτη της ψευδοσυνόδου.

Ανώνυμος είπε...

Προς Simon L.A

η πρεσβυτέρα αναφέρεται στις επεμβάσεις μέσω υπουργών κλπ που δείχνουν το παρασκήνιο και τις σχέσεις Ναυπάκτου, Πειραιώς και πολιτικών.

Αν διάβασες την επιστολή της θα καταλάβαινες τι λέει.
Επώνυμα μίλησε η πρεσβυτέρα. Έχει και φωτογραφία με τον Υπουργό.Δεν συκοφαντεί.
Είναι λυπηρό να υπάρχει τόσο παρασκήνιο σε πρόσωπα της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΟ! ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.zarpanews.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF/
Aγαπητοί αδελφοί, "θαυμάστε" ένα ακόμη δείγμα της "υψηλής πνευματικότητος" της "συνόδου" του Κολυμπαρίου! Οι συμμετασχόντες τελικά "κολύμπησαν" μέσα σε ωκεανό "ορθοδόξου ήθους" και "ορθοδόξου πνευματικότητας"! Όχι παίζουμε!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Οι Θεόκλητος και Ιουστίνος είναι οι μεγάλοι ένοχοι της αποκαντιωτικοποιησης της μητροπόλεως Φλωρίνης.
Πρόδωσαν την παρακαταθήκη του μεγάλου Καντιώτη.
Δράμι από την αγωνιστικότητα του μεγάλου γέροντά τους δεν έχουν.
Σκέτη απογοήτευση.

Ανώνυμος είπε...

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Γιατί δεν υπέγραψα

http://epomeni-tois-agiois-patrasi.blogspot.gr/2016/06/blog-post_1.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.