" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μαθήματα επισκοπικής “αγάπης”. Σχόλιο στο κείμενο του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Είναι πια απίστευτο και στερείται κατανόησης και σεβασμού ο τρόπος, με τον οποίον προσπαθούν τα όργανα του οικουμενισμού να εκφοβήσουν ή να καταδικάσουν όσους αντιτίθενται στα κείμενα και στις επικείμενες αποφάσεις της Κολυμπαρίου Συνόδου. Δεν έχουν καταλάβει, οι κατά τα άλλα ευφυείς υποστηρικτές της, ότι το πρόβλημα δεν είναι η σύνοδος αυτή καθεαυτή, αλλά όσα αντιορθόδοξα, μετα- αντιπατερικά και οικουμενιστικά πρόκειται σε αυτήν να αποφασιστούν.


Αναλύοντας λοιπόν ο Ζιμπάμπουε Σεραφείμ την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού επικεντρώνεται στους γονείς και στους φαρισαίους και κάνοντας έναν κύκλο σκέψεων, ο οποίος με ψευδοσοφίσματα ζαλίζει κυριολεκτικά, όποιον προσπαθεί να τον ακολουθήσει, καταλήγει στην εξίσωση γονέων-φαρισαίων με τους πιστούς που αγωνίζονται για την τήρηση των παρακαταθηκών κατά τους Αγίους Αποστόλους και - όπως όλοι οι εκπρόσωποι του οικουμενισμού και όλα τα πειθήνια όργανα τους - εκτοξεύει εκ νέου μία σειρά “αγαπητικών ύβρεων” και απαραδέκτων χαρακτηρισμών προς πάσα μη συμφωνούσα κατεύθυνση. 


Έτσι γράφει :
"Στη πραγματικότητα στην διαγωγή των γονέων του τυφλού της Ευαγγελικής Περικοπής βλέπουμε ανάγλυφες τις εκδηλώσεις ενός απαράδεκτου καιροσκοπισμού, που θυσιάζει την αλήθεια στη πρόσκαιρη σκοπιμότητα με μια συμπεριφορά που ευχαριστεί τους ισχυρούς του κόσμου τούτου."
Σεβασμιώτατε δεν γνώριζα ότι οι σημερινοί επισκοπικοί κύκλοι έχουν την ικανότητα της αυτοκριτικής! Εδώ περιγράφετε ακριβώς τους εαυτούς σας. Αυτούς που για να ευχαριστήσουν τους ισχυρούς ταγούς της νέας εποχής θυσιάζουν την Αλήθεια του Χριστού, που έχουν για συμβούλους μέλη της CIA και διεθνών οργανισμών που κάθε άλλο την διάδοση της Μίας Αλήθειας ζητούν παρά την ισοπέδωση της ισοβαθμίζοντας την με αιρέσεις και κακοδοξίες, που συνδιαλλέγονται με κάθε είδους αιρετικούς. 
Και με τα κείμενα της συνόδου θέλετε αν μην τι άλλο να ικανοποιήσετε τους ισχυρούς δυνάστες του καταλαιπωρημένου κόσμου τούτου.


"Για το συμφέρον τους οι καιροσκόποι είναι έτοιμοι να ποδοπατήσουν και την ηθική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αρκεί να μη θιγούν οι ίδιοι ή να έχουν στα σίγουρα εκ των προτέρων κάποια εξασφαλισμένα παράνομα οφέλη"
Ποιό όφελος και ποιό συμφέρον έχουν οι μη συμφωνούντες με τα θέματα της Συνόδου και με τις πράξεις των αντιπροσώπων της; 
Τους χαρακτηρισμούς, που εκφράζονται από μέλη του κύκλου σας όπως ναζί, φανατικοί, ταλιμπάν, εσωστρεφείς, ανυπάκοοι κλπ., τους διωγμούς και τις τιμωρίες, που μας ετοιμάζετε, ή παίρνουμε χρηματικές αμοιβές από κανένα και δεν το ξέρουμε; 
Εν αντιθέσει εσείς έχετε παχυλούς μισθούς, διαμένετε σε ακριβά ξενοδοχεία, απολαμβάνετε ταξίδια και λουκούλεια γεύματα και τιμές που κάθε άλλο ταπείνωση και άσκηση μαρτυρούν, συμμετέχετε σε ακριβά κοσμικά συμπόσια της
ανωτέρας τάξης, ενώ ο λαός πεινάει, 
συμπροσεύχεστε και αγκαλλιάζεσθε με τον κάθε εχθρό και υβριστή του Χριστού και υβρίζετε και καταδικάζετε τον κάθε πιστό που δεν συμφωνεί μαζί σας όπως με τα ακόλουθα λόγια σας
"Οι καιροσκόποι δεν στερούνται μόνο καλού χαρακτήρος. Συμπεριφέρονται συμφεροντολογικά επειδή προηγείται μέσα τους μια διαστροφή. Οι θετικές δυνάμεις της συνειδήσεως τους, που έχουν ως δημιουργήματα κατ’ εικόνα Θεού, που έχουν όλοι οι άνθρωποι, νεκρώνονται και γίνονται έτσι πωρωμένες συνειδήσεις. Χωρίς να υπολογίζουν καμιά ηθική, γίνονται ανήθικοι, συνθηκολογούν με την κακοήθεια σκοτώνοντας αλύπητα και τη δική τους αξιοπρέπεια και των συνανθρώπων τους. Έτσι μετατρέπονται μέσα στη κοινωνία μας σε αρρωστημένα κύτταρα που με τις αμαρτίες τους και τις αδικίες τους διαταράσσουν την ηθική τάξη που χρειάζεται μια κοινωνία για να ευημερεί, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου, με την αύξηση της εγκληματικότητας και το μη σεβασμό της ζωής ως δώρο Θεού, ως επίσης και τη βάρβαρη λεηλασία της προσωπικής περιουσίας."
Αυτά είναι λόγια κηρύγματος ευαγγελικής περικοπής; 
Μα τόση έπαρση, τόση τύφλωση, τόσο μένος; 
Γιατί δεν τα λέτε αυτά σε αυτούς που καταδυναστεύουν έθνη, που τα βυθίζουν στην πείνα και στην εξαθλίωση, που ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων, εκατομμυρίων ανθρώπων; Γιατί σιωπάτε στους πραγματικούς υπεύθυνους; Γιατί δεν βροντοφωνάξατε για την κοινωνία που ευημερεί εις βάρος των πολλών; Διότι έχετε ξεχάσει το καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς. Γιατί δείχνετε δειλία σεβασμιώτατε. Γιατί μιλάτε έτσι μόνο σε αυτούς που κατά την γνώμη σας δεν μπορούν να σας ελέγξουν. Ανδρεία και αρετή εκ του ασφαλούς δεν υπάρχει. Συμπεριφέρεσθε σαν τον δούλο του Ευαγγελίου που ο Κύριος γενναιόδωρα του χάρισε τα χρέη και αυτός με σκληρότητα τα ζητάει από τους πιο αδύναμους."Γι’ αυτό το λόγο για να περιορισθούν τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας έχουμε ανάγκη από υπεύθυνους χριστιανούς γονείς με ηθικές αρχές που να είναι αποφασισμένοι να λένε όχι στις ηθικές παρεκτροπές και να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν ο,τιδήποτε είναι καλό και μας ωφελεί όλους μας, κι ιδιαίτερα την ενίσχυση του θεσμού του Χριστιανικού γάμου και της οικογένειας με την μη ανοχή των παράνομων δεσμών και των εξωσυζυγικών σχέσεων. Χρειαζόμαστε υπεύθυνους γονείς που δεν θυσιάζουν στο βωμό των μικρών συμφερόντων τους την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε γονείς που έχουν το θάρρος της γνώμης τους, που με αξιοπρέπεια και γενναιότητα έχουν την καλή διάθεση να θυσιασθούν για την αλήθεια και το δίκαιο. Σήμερα έχουμε ανάγκη από γονείς αγίους που με αγάπη, καλοσύνη, κατανόηση, υπομονή, ηρεμία και τρυφερότητα θα βοηθήσουν τα ανήσυχα και ταραγμένα παιδιά της εποχής μας. Μόνο έτσι θα περιορισθούν οι καιροσκόποι της εποχής μας που μετατρέπονται σε αρνητικά στοιχεία που προσπαθούν συνέχεια να ναρκοθετούν την ειρηνική πορεία των τίμιων ανθρώπων."
Μα αυτό ζητούμε εμείς οι πιστοί από εσάς. Γιατί και εσείς γονείς είστε και μάλιστα κάτι υψηλότερο πνευματικοί γονείς, ποιμένες. Θυσιασθείτε λοιπόν για την Αλήθεια του Κυρίου, αψηφείστε τους θρόνους σας και τις τιμές που απολαμβάνετε και θυσιάστε τα πάντα για τα τέκνα σας που διψούν λόγω των αμαρτιών τους τον ύδωρ το ζωοποιόν. Γίνετε μιμητές του Παύλου, ο οποίος δεν ύβριζε εκ του ασφαλούς, αλλά αντιθέτως υπέφερε για τον καθένα από εμάς. Πού είναι η αγάπη σας, πού η κατανοησή σας, πού η τρυφερότητα σας απέναντι στα σκανδαλισμένα πνευματικά τέκνα σας; Κατεβείτε από τον αιωρούμενον θρόνο σας και αφουγκρασθείτε την φωνή των παιδιών σας. Οι άγιοι μας λέγουν ότι οι γονείς μόνο αν πέσουν στα γόνατα και χύσουν δάκρυα προσευχής σώζουν τα παιδιά τους."Είναι πράγματι μεγάλη ειρωνεία όταν αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν θεσμούς και αξίες να είναι οι καταστροφείς της ηθικής τάξεως και της υπακοής στην Εκκλησία. Έτσι όπως οι Φαρισαίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απορρίψουν το θαύμα που έκανε ο Χριστός στον εκ γενετής τυφλό, βλέπουμε καμιά φορά ανθρώπους δήθεν της Εκκλησίας να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας μας ή ακόμη να κακολογούν και να υποθάλπουν το έργο των Προκαθημένων μας. Αντί να βοηθήσουν συκοφαντούν. Αντί να συνεργασθούν διαιρούν. Αντί να στηρίξουν το έργο της Εκκλησίας μας το πολεμούν. Τα πυρά των Φαρισαίων εκτοξεύονται στο τυφλό, στην ουσία όμως αποβλέπουν να κτυπήσουν τη θεότητα του Χριστού, να απορρίψουν δηλαδή τη θεότητα του Χριστού, να συσκοτίσουν την αλήθεια. Το ίδιο όσοι κακολογούν και αντιμάχονται στην Πανορθόδοξο Σύνοδο, είτε το θέλουν είτε όχι, γίνονται πολέμιοι της ορατής ενότητας της Εκκλησίας μας. Την κακία τους οι Φαρισαίοι προς τον τυφλόν, την εκφράζουν με δύο τρόπους, με τη βία προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και με την ειρωνεία να τον εξευτελίσουν."
Αν ήξερα, ότι αυτά τα λέτε για όλους εκείνους τους ιεράρχες και θεολόγους, που σήμερα υπηρετούν την παναίρεση του Οικουμενισμού, θα σας είχα ανακηρύξει σήμερα ως τον ομολογητή της εποχής μας. Δυστυχώς όμως τα αναφέρετε για τα λάθος άτομα και αυτό σας καθιστά αυτόματα ως τον αναφερόμενο Φαρισαίο του κείμενου σας. Γιατί εσείς καταργήσατε τα δόγματα, τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων, τις προειδοποιήσεις των Οσίων Γερόντων. 

Αλήθεια αυτήν την γλώσσα χρησιμοποιήτε όταν μιλάτε με τους πεντηκοστιανούς στο συμβούλιο των “Εκκλησιών”; Είστε αυτό που φοβόταν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος πιο πολύ στην ζωή του και αυτό το οποίο επονόμασε ένας πραγματικός Επίσκοπος, ο Αυγουστίνος Καντιώτης, ο οποίος σας καυτηριάζει και μετά την κοίμησή του: Δεσποτοκρατία!"Αδίστακτοι συκοφάντες όπως οι Φαρισαίοι υπάρχουν και στην εποχή μας, ανάμεσά μας, όπως όσοι αντιδρούν και αντιμάχονται την Πανορθόδοξη Σύνοδο.
Είναι οι άνθρωποι χωρίς ανθρωπιά που ζούν για να κάνουν το κακό. Η γλώσσα τους κρύβει θανατηφόρο δηλητήριο που όταν εκτοξευθεί δολοφονεί υπολήψεις, τραυματίζει ψυχές, γκρεμίζει έργα ποτισμένα με ιδρώτα και αίμα, γιατί αυτός που συκοφαντεί συνήθως φθονεί την αρετή και μισά την αλήθεια.
Όταν δεν μπορεί να αρνηθεί την πραγματικότητα, με σατανική επιδεξιότητα τη διαστρέφει και με ασφάλεια θέτει εκτός μάχης εκείνον που εναντίον του κατευθύνει τα βέλη του, διαδίδοντας σε βάρος του ψεύτικες πληροφορίες, δηλαδή συκοφαντίες.
Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάν να ανοίξει το στόμα του."

Σεβασμιώτατε δυστυχώς με πραγματική λύπη διαπιστώνω, ότι ανοίξατε εσείς το στόμα σας. Και αυτό που βγήκε είναι δύσοσμο, απάνθρωπο, ανεπίτρεπτο. Αυτό είναι το πρότυπο γονέα που προτείνετε; Αυτό είναι το πρότυπο του “νέου ανοιχτού, μοντέρνου, σύγχρονου” Χριστιανού που θέλετε να επιβάλετε; Αυτό είναι το πρότυπο Ιεράρχη που θέλετε να θεμελιώσετε; Αυτό είναι το θεμέλιο που θα εξασφαλίσει την ενότητα της Εκκλησίας; 

Τι γνωρίζετε εσείς από ιδρώτα και αίμα; Χάσατε ποτέ την δουλειά σας; Σας εξύβρισαν ποτέ και εσείς σιγήσατε για να θρέψετε τα στόματα που σας περιμένουν στο σπίτι; Με αυτή την στάση και με τέτοια λόγια νομίζετε πίστεψαν άνθρωποι στον Χριστό και έδωσαν την ζωή τους ως θυμίαμα στον ουρανό; Με αυτή την στάση και με τέτοια λόγια μετανόησαν αμαρτωλοί και έγιναν λαμπάδες αιώνια φωτίζουσες στον ουρανό; Ευτυχώς όμως ο Κύριος μας προετοίμασε για περιπτώσεις όπως η δική σας, μακαρίζοντας «Μακάριοι έστε, όταν ονειδίσωσιν υμάς καί διώξωσιν καί είπωσιν πάν πονηρόν ρήμα καθ' υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού. Χαίρετε καί άγαλλιάσθε».


Αδαμάντιος Τσακίρογλου,
Κλασσικός Φιλόλογος Ιστορικός
το λάβαμε μέσω εμαιλ
η εικόνα από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.