" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί. Να κριθεί. "Την Σύνοδο ετοιμάζουν κορυφαίοι Οικουμενιστές". Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ράσκας Αρτέμιου

Σε ερώτηση για την μέλλουσα να γίνει Πανορθόδοξο Σύνοδο είπε τα εξής χαρακτηριστικά.


Αυτή η Σύνοδος ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό αλλά όχι με ορθόδοξο τρόπο.
Τα θέματα που ορίστηκαν για την Σύνoδο έχουνε λυθεί από παλιά, ούτως ώστε να μην έχει νόημα να συζητείται τώρα ο Κανόνας των Αγιογραφικών βιβλίων, ποιά βιβλία ανήκουν εκεί, το ζήτημα της νηστείας, κλπ.


Ένα και μόνο θέμα αξίζει για Πανορθόδοξη Σύνοδο –και εάν θα είναι Οικουμενική εξαρτάται από τις αποφάσεις της και αποδοχής των αποφάσεων από το πλήρωμα της Εκκλησίας- και αυτό είναι το ζήτημα της παπικής αιρέσεως.
Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί.
Να κριθεί.

Μόνο έτσι αυτή η Σύνοδος θα είναι δικαιολογημένη. Χωρίς αυτό, ή με την υποστηρίξη του Βατικανού και του Πάπα για την σύγκληση της Σύνοδου, δεν μπορούμε να μιλάμε για
Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Και ποιός την ετοιμάζει;
Οι κορυφαίοι σύγχρονοι Οικουμενισταί.

Ώστε, άν θα συγκληθεί μια τέτοια Σύνοδος, άν θα γίνει δεκτό το Πρωτείο του Πάπα (υπό οποιαδήποτε μορφή) είτε κάποια μορφή Ουνίας, δεν έχει καμμία σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν δεκτές εκ μέρους της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Εμείς θα πρέπει να παραμένουμε με την Αλήθεια, η οποία είναι πάντα η ίδια.
Αυτό είναι που μας οι άγιοι Πατέρες παρέδωσαν, αυτό είναι που από αυτούς παραλάβαμε.
Να παραμένουμε σε αυτή την οδό και με αυτή την Αλήθεια.
Άσχετα από τις επιπτώσεις που μπορεί να μας ακολουθήσουν – είτε σταύρωση είτε στέμμα στο κεφάλι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω Τον Θεο που υπαρχει ακομα μια φωνη Ορθοδοξη με ορθα κριτηρια!
Αλλα απο αυτα που μελετησαμε,ο Παπας μπορει να κρινει απαντες,αλλα ως υπερτελειος βασιλευς επι της γης δεν κρινεται απο κανεναν.Παπας εστι νυμφιος και κυριος και η εκκλησια αυτου εστι νυμφη του Παπα κ οχι του Χριστου.Παπας εστι βασιλευς και νυμφιος και κυριος.Επιπλεον προωριζεται να γινει παγκοσμιος θρησκευτικος ηγετης Ανατολης και Δυσεως.Παπας εστι για το πνευμα του κοσμου,θεος επιγειος.
Πως να απολογηθη και τι να πει για τις κακουργιες τις οποιες επεκτανε για να φερει την πληρη αποστασια και διαβρωση ολοκληρου της ανθρωποτητας.
Δεν ειναι τυχαιο αυτο που ειχε αποκαλυψει ο θειος Γρηγοριος Παλαμας,οτι δηλαδη η Λατινικη ''εκκλησια'' εστι πεπτωκυια που δυσκολως δυναται να εγερθη!
Ο αγιος ειχε προβλεψει και τη διαιρεση του παπισμου.Και οπως βλεπουμε το Παγκοσμιο μαζεμα,απαιτει την επανασυνδεση για την εφαρμογη να ενταχθουν ολοι στην παγκοσμιοποιηση λαων και θρησκειων,ακομα δε και των Ορθοδοξων,νεα απατη,νεα παναιρεσις και πιπτουν συνεχως απο γκρεμου εις γκρεμον.
Απολλυται το Ορθοδοξο φρονημα!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.