" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Λίγες σκέψεις, με αφορμή το Brexit. Ένα Βίντεο. Η θέση μας.

Με την χθεσινή, ιστορική του νίκη ο βρετανικός λαός έφτυσε στα μούτρα το διεθνές καθεστώς των αφεντικών, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με όλα τα ευρωπαϊκά έθνη. Και με 52%-48% απαντάει με τον τρόπο που αρμόζει στις απειλές, στις προσβολές, στα ψέμματα, στις προβοκάτσιες.


Λύσσαξαν κατά του Brexit τα μαντρόσκυλα της παγκοσμιοποίησης όλο αυτό το διάστημα. 
Από τον Σόρος μέχρι τον Ομπάμα κι από τον Χώκινγκ ώς τον Μπέκαμ, όλοι με μια φωνή υπέρ των τραπεζών, των χρηματιστηρίων, των καναλιών, των δημοσκόπων, των κομμάτων… 
Κι όμως, οι Άγγλοι απέδειξαν ότι καμμία προπαγάνδα δεν τους πτοεί, ούτε κι αν ακόμα αυτή γίνεται με …σφαίρες.


Πρόκειται για περιφανή λαϊκό θρίαμβο, για μια σπάνια νίκη της δημοκρατίας, έστω κι αν βρεθεί τρόπος να υπονομευτεί στην πράξη η λαϊκή βούληση που τόσο ξεκάθαρα εκφράστηκε. 
Δυστυχώς ο απλός κόσμος δεν έχει τρόπο να υλοποιήσει όσα επιθυμεί, το σύστημα ελέγχεται από πάνω. Τα κνώδαλα του καθεστώτος θα μαζέψουν τα κουρέλια τους, θα πάρουν την γραμμή τους, θα αρχίσουν να “ερμηνεύουν” το αποτέλεσμα με το ίδιο θράσος που μέχρι χθες εξηγούσαν τι Αρμαγεδώνας θα ήταν το Brexit, και θα
επανέλθουν στα καθήκοντά τους (υπονόμευση των εκφραστών της λαϊκής βούλησης, ένταξή τους στα κανάλια ελέγχου… Ό,τι τελοσπάντων προβλέπεται από την Υπηρεσία).


Και κάτι για τα καθ’ ημάς: τα ίδια πρόστυχα “επιχειρήματα” του “λαϊκισμού”, του “εθνικισμού”, της “ξενοφοβίας” αναπαράχθηκαν και στην γηραιά αποικία της ΝΑ Ευρώπης
Οι σεσημασμένοι θλιβεροί λούστροι έκαναν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Δεν έμεινε βήμα που να μην μας χτυπήσει τις ίδιες αθλιότητες, σε μια επιχείρηση πάταξης αναλόγων τάσεων του ελληνικού λαού. Μετά βίας άντεξα εχθές ν’ ακούσω – χωρίς να ξεράσω – τον Πορτοσάλτε με τον Βερέμη να σχολιάζουν για το θέμα τους λαϊκιστές, τους ακροδεξιούς καί τα “φασιστικά δημοψηφίσματα”!!! Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Τέτοια ηδονική είδηση είχα ν’ ακούσω από τη συντριβή του Σχεδίου Ανάν, ας είναι καλά οι Άγγλοι αδελφοί μας!

Σχόλιο:
Οι Άγγλοι δεν είναι αδερφοί μας. Δεν μπορούμε να έχουμε "συγγένεια" με αυτούς που απαγχόνιζαν τα παλικάρια της ΕΟΚΑ.  (Η διευκρίνηση μας αυτή αφορά και άλλους εθνικιστές, Βούλγαρους, Κροάτες, κλπ)

Είναι πράγματι όμως ένα χαστούκι στην Νέα τάξη και στα σχέδια της, καθώς και στους εντολοδόχους της.
Γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει η εκστρατεία του φόβου. 
Πρέπει οι συνέπειες να είναι παραδειγματικές για να αποτρέψουν αντίστοιχες "ιδέες". 
Δεν αποκλείεται να επιδιώξουν ένα νέο δημοψήφισμα, μέχρι τα φοβισμένα αγγλάκια να αποδεχθούν ότι θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο "κοτέτσι".



Μία ημέρα μετά την απάντηση του λαού, οι προστάτες των λαθρομεταναστών (αναρχικοί: τα πιο χρήσιμα και υπάκουα τσιράκια της Νέας Τάξης), διαδηλώνουν στο Λονδίνο! Δείτε:


Hundreds of anti-Brexit protesters took to the streets of London on Friday to stand up for migrant and refugee rights in the wake of the EU referendum result.


Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σενάριο ο διεθνής σιωνισμός να προτιμάει την διάλυση της Ευρώπης (ισλαμοποίηση κλπ). Ίσως μια Αγγλία εκτός Ε.Ε. να δένεται πιο εύκολα στο άρμα της Αμερικής (και του "περιούσιου λαού" που την κυβερνά).


Σε κάθε περίπτωση προτιμούμε αυτόνομα έθνη κράτη, ως μια αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση και στον πολυ-πολιτιστικό, θρησκευτικό(οικουμενιστικό), φυλετικό, πολιτικό, αχταρμά που μας επιβάλουν.
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη Ενημέρωση:


Η ομιλία του Φάρατζ στο ευρωκοινοβούλιο (video)




Πηγή των 2 βίντεο (Φάρατζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.