" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι πραγματικές σύγχρονες αιρέσεις (εικονογραφημένο!)

κάποιες αιρέσεις τις οποίες συναντούμε, ενίοτε, στον φιλοπατριαρχικό χώρο:

- την αίρεση του Προσωπολατρισμού (στο πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. "Δεν υπάρχει τέτοιος Πατριάρχης!")

- την αίρεση του Εθνικισμού ("Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτε για τη Βασιλεύουσα, το "σταυρωμένο Φανάρι" και τον "Πατριάρχη του Γένους"")


οι φωτογραφίες από την ονομαστική εορτή του Βαρθολομαίου στις 11/6/2016, στο Φανάρι,(από εδώ και εδώ)  παρουσία φυσικά παπικού, ο οποίος κάθεται σε  υψηλό θρόνο εντός του ναού.
Τα "πρόβατα" από κάτω κοιτάνε ... σσσσσς, "τσιμουδιά", "φερμουάρ στο στόμα" όπως μας προέτρεψε πρόσφατα και ο αγιορίτης π.Νίκων!

- την αίρεση του Εφησυχασμού ("Ας τα αφήσουμε όλα στο έλεος του Θεού. Εμείς να κοιτάξουμε την ψυχούλα μας")

- την αίρεση του Στρουθοκαμηλισμού ("Ας αλλάξουμε κουβέντα. Δεν θέλω ούτε να ακούσω ούτε να μάθω για τις αιρετικές κακοδοξίες του Πατριάρχη μας")

- την αίρεση της Εκκοσμίκευσης ("Αυτά που κάνει ο Παναγιώτατος, δεν τα πιστεύει, τα κάνει από πολιτική γιατί είναι σε δυσχερή θέση μέσα στους Τουρκαλάδες")



- την αίρεση του φιλοτομαρισμού ("Με το Χριστούλη περνάω ζωή χαρισάμενη. Χαζός είμαι να
μιλήσω και να με καθαιρέσουν; Ας βγάλει κανένας άλλος το φίδι από την τρύπα")




Βασίλης Κερμενιώτης,
Υπαγόμενος στην μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
από σχόλιο που είδαμε εδώ
επιλογή φωτογραφιών ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε εδω προπαγανδα με τιτλο
"1.000 ακαδημαϊκοί υπέρ της πραγματοποίησης της Συνόδου"
ενώ μπαινει κι υπογραφει οποιος θελει..
το κειμενο περιεχει την κλασικη ατακα-παρασυνθημα
"θα συντελέσει στον ερχομό μιας νέας εποχής παγκόσμιας συνοδικότητας και ενότητας”
Δημοσιευτηκε σε blog με την ανακολουθη ονομασια "αγωνας Κρητης"...παρακατω το σχολιο μου που δεν δημοσιευσαν
ΣΧΟΛΙΟ
κι εδω διαβάζουμε για τον "ερχομό μιας νέας εποχής", τυχαίο ;
Μετά από τις δηλώσεις ότι για τους Ήρωες του '21, ότι χαλάσανε την ειρηνική συνύπαρξη με τους Τούρκους (ολόκληρες στο τελος)
Μετά από τις δηλώσεις ότι οι Άγιοι Πατέρες υπήρξανε θύματα του αρχεκάκου όφεως (ολόκληρες στο τελος)
Μετά από τόσα χρόνια «συμπροσευχών» και «συλλείτουργων» με αιρετικούς κι αλλόθρησκους, όπως στα τέλη του 2014 στην Κων/πολη (φρίξον Ήλιε)
Έρχονται τωρα να νομιμοποιήσουνε την Οικουμενιστική θρησκεια τους, την πανθρησκεια της παγκοσμιοποίησης, ώστε μετά κι από την "ομογενοποίηση" των Εθνών να εμφανισουνε καποια στιγμη ως παγκόσμιο ηγετη, πλανητάρχη και «σωτήρα», τον αναμενομενο βασιλιά τους (μέσα κι από την τεχνητώς αυξανόμενη οικονομική κρίση). Κι αυτος αρχικα θα εμφανιστει πολύ αγαπολόγος....
Δεν θα τα "περάσουνε" όλα τωρα, αλλά σιγα-σιγα η προπαγανδα τους όλο και παγιώνεται, με την λεπτεπίλεπτη τεχνικη του Ψευδους κι ελλείψει μαζικότερων κι ουσιαστικότερων αντιδρασεων
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως στην ψευτοσύνοδο της Φερράρας Φλωρεντίας το 1439. Είχε διπλή ονομασία, γιατί ξεσπασε επιδημία πανούκλας στην Φερράρα, που τους ανάγκασε να μεταφέρουν την Σύνοδο στην Φλωρεντία. Μην πέσει τέτοια οργή Θεού και στην λεβεντογέννα Κρήτη….
Αντισταθήκατε σε ολόκληρη Γερμανική μηχανη…ξέρουμε ότι το ΄74 φευγανε αεροπλανα προς Κυπρο, γνωριζοντας ότι δεν εχουνε καυσιμα επιστροφης… μην σας υποταξουνε τωρα με τις γαλιφιες τους οι νεοταξιτες…
Η προπαγανδα τους οργιαζει…θα σας πουνε ενεκεν της αγαπης…Όμως εχουνε νιωσει στο πετσι τους αυτή την «αγαπη» οι αντιδρωντες, με φυλακισεις κι εξοριες μέχρι το 1955 κι αργοτερα με άλλες απανθρωπες μεθοδους…αναγνωριζουνε «Ιεροσυνη» και «Μυστηρια» σε παπαδινες κι ομοφυλοφιλους Αγγλικανους, αλλα μονο με τους αντιδρωντες δεν καθονται να συζητησουνε, τους συκοφαντουνε και τους διωκουνε.
Εδώ ποιοι συμμετέχουνε στη ψευτοσύνοδο......
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_23.html
Κι εδώ οι δηλώσεις
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ 1821
Λίγους μήνες μετά το συνέδριο της Καμπέρα, τον Οκτώβριο του 1991, ο τότε επίσκοπος Χαλκηδόνος Βαρθολομαίος (και πρώην αξιωματικός του Τουρκικού στρατου) τόλμησε να σπιλώσει την μνήμη των ηρώων της επανάστασης του 1821, με την εξής δήλωση: «Δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές».
(Η φιλοτουρκική δήλωση του Πατριάρχη, έγινε μια μόλις βδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991 και δημοσιεύτηκε από τις εφημερίδες Αυριανή και
Ελεύθερη ώρα – 30 Οκτωβρίου 1991).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
δηλώσεις Βαρθολομαίου προς την παπική αντιπροσωπεία στις 30/11/1998 (Ολόκληρο το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Επίσκεψις» (αρ. τεύχους 563 του 1998) :
«ΣεβασμιώτατεΚαρδινάλιε κύριε William Η. Keeler και λοιποί εν Χριστώ αδελφοί οι αποτελούντεςτην Αντιπροσωπείαν της Εκκλησίας Ρώμης, […]
Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τον χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλ’ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα
εκείνων […]

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε τι λεει ο στενος συνεργατης του Πουτιν για την ψευτοσυνοδο των Οικουμενιστων
Αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων :
Τέταρτος λόγος περί μη συγκλήσεως/συμμετοχής στην Σύνοδο :
Οικουμενισμός. Η κοινή προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα η οποία θεωρείται από πολλούς ως αιρετική.
Σύμφωνα με τους κανόνες, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έπρεπε να είχε καθαιρεθεί. Με τη συμμετοχή στο Συμβούλιο την οποία συγκαλεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, όλες οι άλλες τοπικές εκκλησίες αναγνωρίζουν την αρχαιότητα του και γι αυτό ευνοούν μια πολιτική προσέγγισης με τους αιρετικούς.
(σημ. : αφού δεν τολμάει να τα πει ο Πατριάρχης Ρωσίας, ο οποίος άγεται και φέρεται και συλλειτουργεί με τους Οικουμενιστές, ευτυχώς και ο Πούτιν και το περιβάλλον του...)
Το διαβάσαμε από το:
«Κεραυνοί» κατά Βαρθολομαίου από την Ρωσία: «Σιώπησε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Υπάρχουν πράκτορες των ΗΠΑ στην Κρήτη»
http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.