" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ένα πολύ ενδιαφέρον Κουϊζ για τον "ορθόδοξο" μητροπολίτη Γαλλίας κ.Εμμανουήλ!!!

Άρχισαν τα προκαταρκτικά της λεγόμενης "Πανορθόδοξης" και οι φωτογραφίσεις στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων.
Διαβάζουμε λοιπόν:



Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων εκπροσώπων των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, τελέστηκε στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμπάρι Κισάμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού και της ενάρξεως των εργασιών της επιτροπής μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Επιτροπής Μηνύματος, αναφέρθηκε εις την εορτή της Αναλήψεως ως εορτή «φωτός και χαράς», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: « Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος η οποία, με την Χάρη του Θεού, θα συνέλθει εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης τις επόμενες ημέρες μαρτυρεί την ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και υπογραμμίζει το χρέος και την ευθύνη της Ορθοδοξίας έναντι του ανθρώπου και του κόσμου στους δύσκολους καιρούς μας. Είναι ελπίδα και φως», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δια την φροντίδα και μέριμνα οργανωτικών και πρακτικών θεμάτων στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.


Αφού αρχίζει η ψευδοσύνοδος, 
ας αρχίσουμε να αιφνιδιάζουμε κι εμείς τους οικουμενιστές.
Ο "ορθόδοξος" μητροπολίτης Γαλλίας, φυλάει το χέρι του αιρετικού Πάπα..


Ερώτηση 1η:
Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, πήγε στην Κρήτη μόνος;
ή πήρε και φίλο του παρέα;;;

Ερώτηση 2η:
Είχε μούσι ή πήγε ξυρισμένος;

Ερώτηση 3η: 
Φορούσε ράσα ή πολιτικά ρούχα;


Επειδή σε κάποιο άλλο νησί διαβάσαμε ότι πήγε "με παρέα", ξυρισμένος, και με
πολιτικά ρούχα (χωρίς ράσα), γι αυτό ρωτάμε. Καθαρά από περιέργεια.


Για να μην νομίζετε ότι γράφουμε ανυπόστατες συκοφαντίες,
διαβάσαμε σε επώνυμο (ορθόδοξο) γαλλικό ιστολόγιο Ελλήνων εκ Λυών, με τίτλο "Διακοπές ενός κληρικού":


http://amisdelacommunautehelleniquedelyon.blogspot.gr/2014/07/123-vacances-du-clerge.html
μερικές πολύύύύύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις!

το κείμενο είναι στα γαλλικά, μπορείτε να το διαβάσετε μεταφρασμένο πχ αντιγράφοντας το στο  https://translate.google.gr/?hl=el
Η ανάρτηση έχει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, 4 μόλις μέρες μετά το επίμαχο "συμβάν"!
(Νεότερη προσθήκη:
πατώντας στο ελληνικό σημαιάκι στην αρχή της ανάρτησης, επάνω αριστερά, μπορείτε να διαβάσετε την σωστή μετάφραση της στα ελληνικά).


Βλέπετε "κύριοι" οικουμενιστές που "σπάει ο διάβολος το ποδάρι του" καμιά φορά;!!!
Καταλαβαίνετε ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν στην αποκαλούμενη "Πανορθόδοξη"(=ληστρική) σύνοδο;;;


Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός".

13 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας συμμάχησε και υποτάχθηκε στις απαιτήσεις των αυτοκρατορικών Δωμάτων και των παρακοιμωμένων σε αυτά συμβούλων, η γνωστή και ως Ρωμανία, άλλως Βυζαντινή Αυτοκρατορία, κατέρρευσε. Σήμερα. η νέα Αυτοκρατορία (Πλανηταρχία) έχει συμμαχήσει και πλήρως υποταχθεί στις απαιτήσεις περιθωριακών ανθρώπων ( : υποκουλτούρας και συμπεριφοράς απάδουσας σε κάθε έννοια αρετής) για λόγους αποκλειστικά ψηφοθηρίας. Επόμενο είναι η παταγώδης πτώση της.

26 καὶ πᾶς ὁ ἀκούων μου τοὺς λόγους τούτους καὶ μὴ ποιῶν αὐτοὺς ὁμοιωθήσεται ἀνδρὶ μωρῷ, ὅστις ᾠκοδόμησε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ ἐπὶ τὴν ἄμμον· 27 καὶ κατέβη ἡ βροχὴ καὶ ἦλθον οἱ ποταμοὶ καὶ ἔπνευσαν οἱ ἄνεμοι καὶ προσέκοψαν τῇ οἰκίᾳ ἐκείνῃ, καὶ ἔπεσε, καὶ ἦν ἡ πτῶσις αὐτῆς μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα μου έκανε εντύπωση γιατί όλοι οι μητροπολίτες του Οικουμενικού θρόνου επιμένουν να ξυρίζουν το μούσι τους και να αφήνουν μόνον λίγο.
Κανείς δεν τους απαγορεύει να φέρουν γενειάδα στην Δυτική Ευρώπη.

Τελευταία και μετά την ανάγνωση του άρθρου σας καταλαβαίνω γιατί.

km58 είπε...

Οι αποκαλυψεις και τα δημοσια ερωτηματα για σκανδαλιζοντες - παρεκτραπεντες ιερεις ή επισκοπους , φτωχη μου γνωμη ειναι, οτι δεν βοηθουν τον παρεκτρεπομενο και ΔΕΝ πρεπει να ειναι ο κανονας ενος Ορθοδοξου. Κρινοντας και κατακρινοντας ισως, εναν - παρεκτραπεντα συνανθρωπο μας, ο οποιος εχει δικαιωμα στο λαθος οπως κι εμεις, δεν νομιζω οτι τον βοηθαμε να διορθωθει. Αντιθετα εχω την εντυπωση, οτι τον βοηθαμε ΜΟΝΟ δια της προσευχης μας. ΜΗ κρινετε για να ΜΗ κριθητε . . . ΔΙΟΤΙ οπως εξηγησε ο Αγ. Παϊσιος, η κριση που εχουμε καποιοι ανθρωποι, ειναι φυσικο χαρισμα που μας εδωσε ο Θεος, αλλα την εκμεταλλευεται το ταγκαλακι και μας κανει να κατακρινουμε.
Γι’ αυτο, μεχρι να εξαγνισθει η κριση μας και να έρθει ο θειος φωτισμος, να μη την εμπιστευομαστε. ΔΙΟΤΙ, οταν κανεις ασχολειται με τους αλλους και τους κρινει, ενω ακομα δεν εχει εξαγνισθει η κριση του, πεφτει συνεχεια σε κατακριση. Μονο ο Θεος κρινει δικαια, γιατι μονον Αυτος γνωριζει τις καρδιες των ανθρωπων. Εμεις, επειδη δεν ξερουμε την δικαιη κριση του Θεου, κρινουμε “κατ’ όψιν”, εξωτερικα, και γι’ αυτο πεφτουμε εξω καποιες φορες και αδικουμε ισως, τον συνανθρωπο μας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να μην κρίνετε κανέναν. Να κρινετε μονο τα ταγκαλακια που, ενω ηταν Αγγελοι, καταντησαν δαιμονες και , αντι να μετανοησουν, γινονται πιο πονηροι και κακοι και βαλθηκαν με μανια να καταστρεψουν τα πλασματα του Θεου.
Αλλωστε ο Χριστος μας ειπε :“Μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε”.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς, όσοι συμμετέχουμε στην συλλογικότητας μας,
εδώ και 2 περίπου χρόνια αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τι παίζεται και στην εκκλησία μας.
Πολύ φοβόμαστε ότι ο χαρακτηρισμός "καρτέλ" ή "μαφιόζικη οργάνωση", δεν αποδίδει πλήρως το μέγεθος της διαφθοράς.

Και επειδή οι έκφυλοι και ανώμαλοι και παραδόπιστοι και μασόνοι που έχουν καταλάβει τις ηγεμονικές θέσεις στην διοίκηση της, δεν "στεναχωριούνται" τόσο εύκολα, και δεν εγκαταλείπουν τους θρόνους, τις βίλες και τα πολυτελή τους αυτοκίνητα,
οφείλει ο πιστός λαός να γνωρίζει ποιοι τον διοικούν και προσπαθούν να τον εφησυχάσουν με την καραμέλα "κάνε υπακοή, κοίτα τον εαυτό σου".

Εμείς ζητούμε ΖΩΣΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ εκκλησία και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω. Στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων μπορούν να πληρώνουν και να γράφεται ότι θέλουν. Εμείς δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κρίσεις, έλεγχος και «ταγκαλάκια»

- "Οι αποκαλυψεις και τα δημοσια ερωτηματα για σκανδαλιζοντες - παρεκτραπεντες ιερεις ή επισκοπους , φτωχη μου γνωμη ειναι, οτι δεν βοηθουν τον παρεκτρεπομενο και ΔΕΝ πρεπει να ειναι ο κανονας ενος Ορθοδοξου."

κχ
Κανόνας κάθε Ορθοδόξου είναι οι Ιεροί Κανόνες και το Δόγμα της Εκκλησίας. Το οποίο συνοψίζει το Σύμβολο Πίστεως Νικαίας-Κων/πόλεως με τα 12 Άρθρα του.

- "Κρινοντας και κατακρινοντας εναν, ισως παρεκτραπεντα συνανθρωπο μας, ο οποιος εχει δικαιωμα στο λαθος οπως κι εμεις, δεν νομιζω οτι τον βοηθαμε να διορθωθει.

κχ
Δεν "κρίνουμε και κατακρίνουμε" τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, αλλά υψηλά ισταμένους στα ανώτερα κλιμάκια της Ιεραρχίας. Όσον δε αφορά στο "κρίνουμε και κατακρίνουμε", ας ληφθεί υπόψη και η λέξη "έλεγχος". Έλεγχο ασκούμε και όχι κρίση και κατάκριση

- "Αντιθετα εχω την εντυπωση, οτι τον βοηθαμε ΜΟΝΟ δια της προσευχης μας"

κχ
Ασφαλώς βοηθά η προσευχή, αρκεί ο παρεκτραπείς να "έλθει εις εαυτόν" και εἴπῃ : «18 ἀναστὰς πορεύσομαι πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ ἐρῶ αὐτῷ· πάτερ, ἥμαρτον εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐνώπιόν σου». Πράγμα ξένο για τους συναφειακούς και μεταπατερικούς, τους οποίους κατευθύνουν και συντονίζουν αλλότρια σκοτεινά κέντρα.

Αν εμείς προσευχόμαστε και αυτοί ακούν τα χαλκεία αλλόθρησκων και καταδικασμένων ετερόδοξων, τί να σου κάμει η προσευχή ;

- "ΔΙΟΤΙ, οταν κανεις ασχολειται με τους αλλους και τους κρινει, ενω ακομα δεν εχει εξαγνισθει η κριση του, πεφτει συνεχεια σε κατακριση"

κχ
Δεν ασχολούμαστε με τους άλλους με πρόθεση να υπερισχύσει ο δικός μας έλεγχος ή κρίση. Δεν προβάλλουμε τον εαυτό μας μέσα από τον έλεγχο, δεν ζητάμε το δικό μας δίκαιο. Το δίκαιο της Εκκλησίας (σημ. δεν υπάρχουν πολλές) θέλουμε να αναδείξουμε και δεν συμμεριζόμαστε την άποψη της κας Ελισάβετ Προδρόμου : «ἐμεῖς ὡς Ἐκκλησία, ζοῦμε σὲ θεμελιωδῶς διαφορετικοὺς καιροὺς καὶ πρωτόγνωρες συνθῆκες ἀπὸ αὐτὲς ποὺ ἕως τώρα ἔζησε ἡ Ἐκκλησία» (*). Αν υπάρχουν "πρωτόγνωρες συνθῆκες ἀπὸ αὐτὲς ποὺ ἕως τώρα ἔζησε ἡ Ἐκκλησία", αυτές πρέπει να δούμε ποιές είναι, να τις βάλουμε κάτω και να τις κουβεντιάσουμε με γνώμονα την εν Χριστώ αλήθεια και όχι την οικονομία (παρένθεση, τεχνολογία).

- "Μονο ο Θεος κρινει δικαια, γιατι μονον Αυτος γνωριζει τις καρδιες των ανθρωπων."

κχ
Σωστά, "μονον Αυτος γνωριζει τις καρδιες των ανθρωπων". Λείπει όμως κάτι. Λείπει η προαίρεση της επιθυμίας να καθαρίσει κανείς την ακάθαρτη καρδιά του. Καρδιές έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Αλλά όπως και να το κάνουμε, σε άλλους είναι καθαρή και σε άλλους λίαν ακάθαρτη. Δεν καθαρίζει ούτε με αγγειοπλαστική, ούτε με sten, ούτε με μεταμόσχευση.

- "Να κρινετε μονο τα ταγκαλακια

κχ
Αυτό προσπάθησα με όσα έγραψα.

(*) https://drive.google.com/file/d/0B10nRQ2KXoC_TDFnaW5kaWRQRDJJVWJ0V2RmTUhyTzRqTlNZ/view?usp=sharing\

km58 είπε...

Πολύ καλά κάνετε αγαπητοί παιδαγωγοί ! Απλά να υπενθυμίσω ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού ! Όπως πήρε κάποτε τη σκούπα και καθάρισε την κόπρο του Αυγεία, είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα, όταν κρίνει ότι ήλθε η ώρα μας. Εσείς πάντως ζητάτε ΖΩΣΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ εκκλησία του Χριστού λοιπόν . . .

GeorGRE είπε...

Δεν ξέρω εαν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται για αυτόν τον άνθρωπο αλλά όταν φύγουμε από δω θα εκπλαγούμε βλέποντας ποιοί σώθηκαν και ποιοί όχι. Πω πω τί ντροπή θα νιώθουν κάποιοι να πέσει η γη να τους καταπιεί αλλά και τί χαρά όσοι σκανδάλισαν μεν αλλά μετανόησαν και σήκωσαν το σταυρό τους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναι, ζητάμε ζώσα και ελευθέρα Εκκλησία, νοουμένου ότι το "ελευθέρα" εκκλησία σημαίνει Εκκλησία της Αληθείας : "15 ὅτι οὕτως ἐστὶ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ἀγαθοποιοῦντας φιμοῦν τὴν τῶν ἀφρόνων ἀνθρώπων ἀγνωσίαν· 16 ὡς ἐλεύθεροι, καὶ μὴ ὡς ἐπικάλυμμα ἔχοντες τῆς κακίας τὴν ἐλευθερίαν, ἀλλ' ὡς δοῦλοι Θεοῦ.".

Και ας πάμε σε αυτό :

“(...). Δευτερευόντως, προσεγγίζω τὸ θέμα ὡς ἕνα πρόσωπο ποὺ συμμετέχει στὰ δημόσια πράγματα, καὶ εἰδικότερα στὴν Ἀμερικανικὴ διπλωματία. Φυσικὰ ὁμιλῶ σήμερα ὡς ἰδιώτης (θέλω νὰ εἶμαι ξεκάθαρη καὶ κατηγορηματικὴ ὡς πρὸς αὐτὸ τὸ σημεῖο), πάντως οἱ παρατηρήσεις μου ὀφείλονται στὴ γνώση ποὺ μοῦ προσπορίζει ἡ ὑπηρεσία μου στὴν Ἐπιτροπὴ τῶν Διεθνῶν Θρησκευτικῶν Ἐλευθεριῶν (USCIRF), ἕνα ἐννεαμελὲς σῶμα τὸ ὁποῖο ἀναφέρει στὸν πρόεδρο, ὑπουργεῖο τῶν ἐξωτερικῶν καὶ στὰ μέλη τῆς Γερουσίας, στὸ πὼς ἡ Ἀμερικανικὴ Ἐξωτερικὴ Πολιτικὴ δύναται νὰ προωθήσει τὴ θρησκευτικὴ ἐλευθερία στὸν κόσμο."
(Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου, μέλος τῆς ἁρμόδιας ὁμάδας ἐργασίας τοῦ ἀμερικανικοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν μὲ ἀντικείμενο «Θρησκεία καὶ Ἐξωτερικὴ Πολιτική», τέως ἀντιπρόεδρος τῆς ἐπιτροπῆς Διεθνῶν Θρησκευτικῶν Ἐλευθεριῶν τῆς ἀμερικανικῆς Βουλῆς).

Έχουν αυτά της δρος. Προδρόμου, ερωτώ, καμιά σχέση με την Εκκλησία, σκοπός της οποίας είναι να φιμώνει "τὴν τῶν ἀφρόνων ἀνθρώπων ἀγνωσίαν", για να μη γράφω "τὴν τῶν ἀφρόνων Διπλωματών υποκρισία" ; Ποιος είναι αυτός που ανέθεσε στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών κλπ. την αρμοδιότητα να προωθήσει τη θρησκευτική ελευθερία στον κόσμο ; Ελευθερία, σημειωτέον, που έχει κόψει κάθε δεσμό με την αλήθεια.
Να θυμηθούμε τα πυρηνικά του Σαντάμ ή μήπως τα δικά μας ;

Ανώνυμος είπε...

Αδερφοί-ες
ο π.Αυγουστίνος, τον οποίο βλέπω ότι ευλαβείστε, ως αρχιμανδρίτης,
εξέδιδε έντυπα στα οποία δημοσίευε φωτογραφίες με τα ρετιρέ των δεσποτάδων της εποχής εκείνης.
Δεν ήθελε τα παγκάρια των εκκλησιών να καταλήγουν στα ανίψια των δεσποτάδων.
Καλά κάνετε λοιπόν και τα βγάζετε στη φόρα.
Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

όσοι καθαιρούνται τους ξυρίζουν
αυτοί αυτοκαθαιρέθηκαν μόνοι τους αφού άρχισαν να ξυρίζονται νέοι και γέροι

Ανώνυμος είπε...

με παρέα με παρέα δεν φαίνεται;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ; ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΙΣΤΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΙΕΡΕΙΣ
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.