" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Βίντεο απάντηση σε μητροπολίτη Μεσογαίας, Νίκο Νικολόπουλο κλπ: ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το παρακάτω βίντεο 
αφιερωμένο στα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για την "μακροθυμία" του γνωστού τάχα "θρησκευόμενου" πολιτικάντη κ.Νίκου Νικολόπουλου, να δώσει τα όργανα της κόρης του, 
επικαλούμενος δυστυχώς και απόψεις ιεραρχών:


Όπως επισημαίνει (ανάμεσα σε πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα) ο γιατρός κ.Χριστοδουλίδης στο βίντεο, εσκεμμένα μπερδεύουν τις λέξεις "μεταμόσχευση" και "μετάγγιση" (μετάγγιση αίματος και μετάγγιση μυελού των οστών)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παίρνουνε τα όργανα όχι από νεκρούς, αλλά από όσους θα βαπτίσουνε εκείνοι ως εγκεφαλικά νεκρούς. Κι η αγαπολόγα Κρατούσα "Εκκλησία" σιγοντάρει, αμελώντας τις διδαχές των Αγίων Πατέρων και τα τόσα θαύματα θεραπεύσεως ασθενών (ε! που να την βρει και τετοια Πίστη...). Κι όταν πήγε ο γιατρός του βιντεο να τους συμβουλευσει, με την επιστημονική του καταρτιση, αλλά και στηριζόμενος στους Πατέρες, του επιτεθηκαν με αμέτρητη "αγάπη".
Πιστή η Κρατουσα μόνο στο όχημα της Νέας Ταξης, η οποία θέλει να ξεπαστρεψει τον πληθυσμο της Γης (καθώς πολλοί θα φεύγουνε πριν την ωρα τους...), παράλληλα με το οικονομικό παιχνιδι που θα παιχτει και την εξυπηρετηση της ανωτερης ελιτ, που παιζει παντα ρολο στα σχεδια του Σιωνισμου
Kαι με την κατασταση στην οποια βρισκετε το συστημα Υγειας (παραλληλα με εκατ. ευρω που ξοδευονται για λαθρο... )και τα κορακια να καραδοκουνε στο γνωστο εμποριο οργανων, να προσεχετε τους δικους σας στα νοσοκομεια...ο νοων, νοειτω
Περάσανε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αν δεν κανεις αρνητικη δήλωση πριν το "φευγα", σου παιρνουνε κατευθειαν τα οργανα (ΠΟΣΟΙ παππουδες θα το ξερουνε αυτο και θα μπορουνε να μπουνε στη διαδικασια, άσχετα αν θελανε να δηλωσουνε ΟΧΙ ;;. Αλλά ο γιατρός λέει οτι πανε δόλια να το επιβαλλουνε σ΄όλους...

Καλύτερα θα ητανε ομως να αναδεικνυετο το θεμα χωρις το προσωπικο θέμα του Βουλευτη, λόγω της καταστασής του. Ακόμα και τωρα όμως βλεπουμε οτι προσπαθει να το παιξει ηρωας και πρότυπο, χωρις να αναλογιστει αν το μοιραιο επηλθε απο τη δικη του "ΕλληνΟρθόδοξη" σταση, μην πω και περισσοτερα λογω της στιγμης..

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

θα επρεπε αντιστροφως να κανουνε δηλωση μονοι οσοι θελουνε να γινουνε δωρητες, ακομα και πριν τον οριστικο θάνατό τους, αν και κει θα υπηρχανε ζητηματα Ευθανασιας, αλλα τουλαχιστον θα υπηρχε συγκαταθεση, όχι όπως τωρα που θα φεύγουνε οι ανθρωποι πριν την ωρα τους...
Για τους υπόλοιπους, μονο μετα τον οριστικο θανατο, με την άμεση συγκαταθεση των συγγενων, λόγω και των στενων χρονικων περιθωριων για επιτυχη λήψη οργανων

Σταύρος

GeorGRE είπε...

Ειναι πολύ δύσκολο το θέμα. Μέχρι και αγιορείτης λόγιος μοναχός είχε δεχτεί μόσχευμα.Πάντως ότι κάνουμε σε αυτήν τη ζωή έχει πνευματικό αντίκτυπο. Εαν κάποιος θέλει να γίνει δωρητής παρακινούμενος από αγάπη προς τον πάσχοντα συνάθρωπο και ταπεινά λάβει ευλογία από τον πνευματικό του ειναι διαφορετικό από το να πάρουν τρίτοι την απόφαση ανταυτου. Για παράδειγμα κάποιοι άγιοι μας λάβαν ευλογία να μαρτυρησουν για το Χριστο. Ταξίδευσαν μέρες για να βρεθούν ενώπιον του εχθρού, να κοροιδεύσουν το ισλάμ και να ομολογήσουν το Χριστό. Άλλοι δεν το κάνανε και κινήθηκαν προς την αγιότητα από άλλον δρόμο. Ίσως κάποιος από ταπείνωση και άκρα αγάπη προς τον συνάνθρωπο να λάβει μια τέτοια απόφαση υπο τη σκέπη του πνευματικού του αλλά μιλάμε για ΔΙΑΚΡΙΣΗ εδω. Με τέτοια θέματα έπρεπε να ασχοληθεί η πανορθόδοξη όχι με το πως θα βγάλει λάδι τον αντίχριστο πάπα.

Ανώνυμος είπε...

Να μην είστε βιαστικοί στην κατάκριση. Γιατί αποκαλείτε τον άνθρωπο τον άξιο βουλευτή κ. Νικολόπουλο "πολιτικάντη"; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;
Είστε ξερόλες;
Δεν μπορεί να παρασύρθηκε ο άνθρωπος σε λάθος άποψη;
Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει και αυτοκριτική.

Μυαλωμένος

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Κατ΄ ἀρχᾶς νά συλληπηθόμεν διά τήν κοίμησιν τῆς θυγατρός τοῦ ἀξιότιμου κυρίου Νικολάου Νικολόπουλου.

Νά ἐπισημάνομεν μόνον: ὅτι ὑφίσταντο ἰσχυρές καί ρωμαλέες ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΕΣ καί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ἀντιρρήσεις κατά τῶν προσωπικῶν πεποιθήσεων τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου.

Ἄν θέλει νά ἀποσαφηνίσει σοβαρᾶ τό ζήτημα, κάποιος, δύναται νά κάνει μία καλοπροαίρετη ἔρευνα ἤ νά παρακολουθήσει τήν περίφημον ἐπιστημονική Ἡμερίδα τῆς ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς περί τῶν Μεταμοσχεύσεων, ὥστε νά δύναται νά ἔχει μία ἀντικειμενική γνώση καί ἄποψη ἐπί τοῦ θέματος.

Ἡ προσωπική ἄποψις τόσον τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου κυροῦ Χριστοδόλου καί τοῦ Σεβ. κ. Νικολάου, κατά τήν προσωπική ἄποψίν μας, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ διά στυγνώτατης πλάνης καί διαστροφῆς τῆς ἀλήθειας τοῦ πράγματος.

Εἴμεθα δηλ. ὑπέρ τῶν Μεταμοσχεύσεων κατὄπιν τινῶν ἔλλογων καί σοβαρῶν προϋποθέσεων καί ὄχι διά τοῦ στείρου συναισθηματισμοῦ πού προβάλλωσιν οἱ πιό πάνω.

Γιατί σώνει καί καλά νά πιστέψωμεν τόν Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαον κ. Νικόλαε Νικολόπουλε; Κατέχει τό ἀλάθητον περί τῶν ἐπιστημονικῶν καί βιοηθικῶν διλλημάτων ἤ τό ἀλάθητον περί τῆς βιοθεολογίας;

Προσέξτε σοβαρά ἀγαπητέ καί ἀξιοσυμπάθητε κ. Νικολόπουλε διότι στηριζώμενοι ἐπάνω σέ ἀλγεινές πλάνες τινῶν ἀξιόλογων ρασοφόρων, δέν μᾶς καταλογίζεται ἁπλῶς μία ἀγνή ἄγνοια... ἀλλά ἀκριβῶς τό ἀντίθετον. Πολλῶ μᾶλλον ὅταν συμπαρασύρομεν τόν λαόν εἰς τίς ἰδεοληψίες καί ἀνόνητες προπαγάνδες πού κυκλοφωροῦσιν ἀνελέητα.

Οἱ ἀπόψεις τῶν δυό ἱεραρχῶν πρέπει νά τοποθετηθῶσιν κάτω ἀπό τό μικροσκόπειον τῆς καλοπροαίρετης ἔρευνας διά νά μή καταπίνουμεν ἀμάσητο σανό ὅτι μᾶς σερβίρωσιν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς George
Γράφετε:
"πάντως ότι κάνουμε σε αυτήν τη ζωή έχει πνευματικό αντίκτυπο. Εαν κάποιος θέλει να γίνει δωρητής παρακινούμενος από αγάπη προς τον πάσχοντα συνάθρωπο ..."


Ο Θεός μας έδωσε την ζωή.
Ποια "αγάπη" επικαλείστε για την οποία αποφασίζει (ποιος αποφασίζει;; οι συγγενείς αυτού που είναι σε κώμα;;) να δοθούν τα όργανα;
Δηλαδή ο "εγκεφαλικά νεκρός" από "αγάπη" έδωσε τα όργανα σε κάποιον που δεν ξέρει;

Η επίκληση της "αγάπης" μπορεί να ακούγεται όμορφη και συναισθηματική (την "αγάπη" επικαλούνται και όσοι έχουν προγαμιαίες σχέσεις, μην ξεχνάμε ότι την "αγάπη" επικαλείται συχνά κάποια που κάνει έκτρωση, τάχα για να μην υποφέρει το παιδί της, ή κάποιος που κάνει ευθανασία σε έναν δικό του), αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι: μπορούμε να σκοτώνουμε επικαλούμενοι την αγάπη;;

Πρέπει να βλέπουμε αν πράγματι αυτό είναι το αληθινό κίνητρο (και όχι μια διάθεση επίδειξης με κάτι που προσωρινά δεν έχει κανένα κόστος) και αν ασχέτως από το κίνητρο, σκοτώνονται άνθρωποι εν ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα λέγατε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι ζουν με τεχνητή καρδιά αναμένοντας μόσχευμα;

GeorGRE είπε...

Δέχομαι ότι αναφέρεται για το θέμα αλλά πέστε μου τί να υποθέσω εγώ ο απλός ορθόδοξος όταν
Α) αγιορείτης δέχεται μόσχευμα
Β) αρχιεπίσκοπος επιχείρησε ανεπιτυχώς το ίδιο
Γ) πρόεδρος συνοδικής βιοηθικής δέχεται κατ οικονομία τις μεταμοσχεύσεις
Δ) καμία ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει κλείσει το θέμα παγκοσμίος
Ε) καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει επίσημα από το αγιον όρος.
Όλα αυτά αγαπητό μου ιστολόγιο ( κάθε μέρα σας παρακολουθώ) μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν χαραμάδες στο θέμα. Γιαυτό λέμε εμείς οι μικροί και άσημοι ορθόδοξοι να ασχοληθούν στην πανορθόδοξη με τέτοια θέματα και να αφήσουν τη νηστεία και τους θεληματικά αιρετικούς στην άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Αν αναμένουν να σκοτώσουν έναν άλλον άνθρωπο πριν το τέλος του για να ζήσουν αυτοί, εσείς τι θα λέγατε;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2016 - 4:41 μ.μ. και απευθύνομαι στον Ανώνυμο 8 Ιουνίου 2016 - 9:26 μ.μ.

Εγώ δεν μπορώ να πω σε αυτούς που αναμένουν μόσχευμα ότι αναμένουν να σκοτώσουν έναν άλλον άνθρωπο πριν το τέλος του για να ζήσουν αυτοί.
Αν μπορείτε να πάτε να κάνετε εσείς αυτή την ερώτηση σε κοριτσάκια 20-30 ετών στο Ωνάσειο που εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας έβαλαν τεχνητή καρδιά.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς τεχνητή καρδιά;
Εννοείς νάρκωσαν κάποιον αποκαλούμενο εγκεφαλικά νεκρό για να μην ξυπνήσει την ώρα της αφαίρεσης
και του πήραν την καρδιά με το ζόρι για να την βάλουν σε κάποιον άλλον.
Ξέρεις η καρδιά δεν είναι σαν τα νεφρά που έχουμε δύο. Ούτε σαν τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Το θαύμα της ζωής: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα 4 μήνες εγκεφαλικά νεκρή...

Η απόφαση να συνεχιστεί η κύηση ελήφθη όταν οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν υγείες και αφού ο πατέρας έδωσε το «πράσινο φως»
Μπροστά στο «θαύμα της ζωής» βρέθηκαν οι γιατροί σε μαιευτήριο της Λισαβόνας στην Πορτογαλία όταν έφεραν στον κόσμο ένα μωρό ενώ η μητέρα του ήταν εγκεφαλικά νεκρή εδώ και τέσσερις μήνες.

Η άτυχη γυναίκα ανακηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή στις 20 Φεβρουαρίου μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η απόφαση να συνεχιστεί η κύηση ελήφθη όταν οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν υγείες και αφού ο πατέρας έδωσε το «πράσινο φως».

Τελικά το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή μετά απο 32 εβδομάδες κύησης ζυγίζοντας 2,35 κιλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το νεογνό είναι απόλυτα υγιές.

Άγνωστο παραμένει πάντως αν η μητέρα παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.
http://www.protothema.gr/ugeia/article/585226/to-thauma-tis-zois-gennithike-moro-apo-mitera-4-mines-egefalika-nekri/



Άλλη μία απάντηση για το θέμα της δωρεάς (;;;;) οργάνων.

Ανώνυμος είπε...

Τεχνητή καρδιά είναι ένα μηχάνημα με το οποίο συνδέεται ο ασθενής το οποίο λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και είναι σαν βαλιτσάκι με ρόδες. Εξάρτημα συνδέει τον ασθενή με το μηχάνημα το οποίο διαδραματίζει το ρόλο των κοιλιών της καρδιάς. Αυτό δεν είναι αδιάβροχο και δεν είναι διαρκώς συνδεδεμένο με τον ασθενή. Δύσκολες καταστάσεις... για να γίνει μεταμόσχευση πρέπει ο δότης να είναι ζωντανός αλλά μήπως, μελλοντικά, μπορέσει η επιστήμη να διασώζει τη καρδιά αφού ο δότης πεθάνει και δεν εννοώ τον εγκεφαλικό θάνατο ο οποίος δεν είναι θάνατος. Ή να χρησιμοποιούνται μοσχεύματα από ζώα αν αποδειχθούν ανθεκτικά και υπερνικηθεί η ανοσολογική ανταπόκριση του οργανισμού... Είναι κρίμα να σκοτώνουμε ανθρώπους που είναι σε κώμα για να ζήσουν άλλοι αλλά δεν είναι κρίμα και νέοι άνθρωποι να φθάνουν εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας στη "λύση" της τεχνητής καρδιάς ενώ πχ κάποιοι άλλοι με καρδιακή ανεπάρκεια επιβιώνουν μόνο με φαρμακευτική αγωγή;

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Εξαιτίας λάθους εκ παραδρομής στο προηγούμενο σχόλιο, επαναλαμβάνω ότι ο ασθενής με τεχνητή καρδιά είναι διαρκώς συνδεδεμένος με το μηχάνημα το οποίο λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή απευθείας με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Στον απόηχο του δράματος του ανθρώπου που έχασε το παιδί του, που αγαπούσε πόσο άραγε περισσότερο από έναν γονέα που έχει υγιές παιδάκι, ακούμε από χριστιανικά χείλη, πόσο πολιτικάντης είναι...
Ακόμα και στο σταυρό του πάνω, στον χειρότερο πόνο της ζωής του, κάνει πολιτικάντικους ελιγμούς κατά τη γνώμη σας.
Από κνίτες θα περίμενα τέτοια σχόλια, αντιεξουσιαστές και αντίφα. Όχι από συμπάσχοντες χριστιανούς.
Αφήστε τον λοιπόν αυτόν, δεν αγαπάει αληθινά το παιδί του, αφού το εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος. Δεν έχει αληθινή αγάπη. Εσείς δεν μπορείτε να σκεπάσετε τίποτα με την δική σας αγάπη; έχει μείνει καθόλου; τι σκληρόκαρδη ανάρτηση είναι αυτή που κάνετε; ουκ οίδατε ποιου πνεύματος εστε υμείς... Μόνο στραβό λογισμό βάζετε. Αντί να γράψετε ένα σχόλιο να δείχνει όσο πιο κομψά γίνεται (από ευαισθησία στην λάθος απόφαση του ανθρώπου που νόμιζε ότι έκανε σωστά) την ευθύνη του Μεσογαίας για το περιστατικό, κάθεστε και εξουθενώνετε τον άνθρωπο. Του στελνετε συλλυπητήριο και υπογράφετε, "είστε πολιτικάντης και τη σκοτώσατε για να κερδίσετε ψήφους, θέλοντας να δείξετε πόσο χριστιανός είστε. Θεός σ'χωρέσ,την". Ακόμα κι έτσι νά'ναι, πόσο καλύτερους σας κάνει εσάς να το ξέρετε και να το φωνάζετε; Είναι από τις αναρτήσεις σας που με κάνουν να ντρέπομαι που την διάβασα. Μακάρι ο Νικολόπουλος να είναι ο τελευταίος που βιώνει κάτι τέτοιο. Αν πολιτικάντης είναι αυτός που ερμηνεύει τα πάντα από υστεροφημία, τότε πώς λέγεται αυτό που κάνατε εδώ;
Μνημονεύω το παιδάκι στην Αγία Πρόθεση, ακόμα το έχω στους ζώντες, δεν πρόλαβα να το βγάλω. Ο Θεός να δίνει δύναμη στους γονείς του και να σας φωτίζει.
Δηλωμένος κατά των μεταμοσχεύσεων π. Ν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σεβαστέ π.Ν.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο ούτε στις σκέψεις ούτε στις θέσεις μας (παρόλο που συνήθως είμαστε πεπεισμένοι για όσα τοποθετούμαστε). Γι αυτό υπάρχουν τα σχόλια των αναγνωστών, για να δίνουν και μια άλλη προοπτική. Γι αυτό και είμαστε από τα ελάχιστα ορθόδοξα ιστολόγια που τα έχουμε πλήρως ελεύθερα.


Αντί για εξηγήσεις, το πιο εύκολο θα ήταν να ζητήσουμε συγνώμη για το ύφος της ανάρτησης μας.
Δεν θα το κάνουμε όχι από εγωισμό αλλά από σεβασμό στην αλήθεια.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και διαβάστε το σχετικό άρθρο και θα πάρετε μια γεύση τι εννοούμε:
Αυτό το βίντεο του Νίκου Νικολόπουλου είναι όλη η πολιτική ιστορία της χώρα...
http://luben.tv/blogosphere/politics/42202

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.