" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ημαθία!!!

Ορθόδοξοι Πολίτες Ημαθίας:

Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ημαθία!!!

Ο πατριάρχης, που εμπράκτως και δημοσίως καταπάτησε το κύρος των δεκάδων Αγίων Συνόδων και προσέβαλε την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων που αναθεμάτισαν τον Παπισμό, που περιφρόνησε το μαρτύριο χιλιάδων Αγίων που αντιστάθηκαν στους παπικούς και θανατώθηκαν από αυτούς, έρχεται στην Βέροια, στην πόλη του αντιαιρετικού Αποστόλου Παύλου και του αντιπαπικού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά.


«Εχθροί του Θεού δεν είναι μόνο οι αιρετικοί, αλλά και όσοι κοινωνούν μαζί τους». Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης


Καλούμε τον ευσεβή λαό να μη συμμετάσχει σε καμία εκκλησιαστική ή κοινωνική εκδήλωση με τους επίσημους εργάτες της νοθείας της Πίστης.
«Να φεύγετε ολοταχώς από ιερείς που υπέκυψαν στην Λατινική υποταγή. Να μη συγκεντρώνεστε μαζί τους στην εκκλησία, ούτε να δέχεστε από τα χέρια τους καμία ευλογία. Διότι είναι καλύτερο να προσεύχεστε μόνοι στα σπίτια σας παρά να συνάγεσθε στην εκκλησία με τους Λατινόφρονες. Να μη προδίδετε κανένα από τα ορθά δόγματα τα οποία έχετε παραλάβει από παλιά» (Άγιος Γερμανός)



Ορθόδοξοι Πολίτες Ημαθίας
Πηγή


Σχόλιο:
Μήπως αντί για "αντίδραση" μένοντας σπίτι, 
θα έπρεπε να πάνε και να διαμαρτυρηθούν μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, φωνάζοντας συνθήματα κλπ;

Φυσικά οι συνέπειες -στην "δημοκρατία" του ΣΥΡΙΑΝΕΛ- θα είναι οι συλλήψεις, όπως έγινε στους νέους (αρκετοί ανήλικοι) της Λάρισας που βρέθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, κάποιοι μάλιστα άσχημα χτυπημένοι από αστυνομικούς:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_79.html


Όμως πως αντιδρούσαν οι αληθινοί πιστοί στην εκκλησιαστική ιστορία; 
Απλά έμεναν σπίτι τους;;;
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τυγχάνουν άξιοι επαίνου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πολίτες της Ημαθίας για την πεπαρρησιασμένη και ομολογιακή τους αντίδραση απέναντι στην έλευση του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία, διά των κατά καιρούς σκανδαλωδών δηλώσεων και εκδηλώσεών του, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, του και συγκαλύπτοντος τις φρικαλέες "χαρκιανάκειες, ζηζιούλειες και "ελπιδοφόρες" κακοδοξίες, στην περιοχή στην οποία αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται.
Σε μια εποχή ανησυχητικής αδιαφορίας για το πατρώο Δόγμα και παραθεωρήσεως και νοθεύσεως αυτού από την πλευρά κορυφαίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων αλλά και ενός ανεπίτρεπτου συμβιβασμού μερίδος κλήρου και πιστών με τη θλιβερή αυτή κατάσταση η σύμπηξη πυρήνων αντιστάσεως σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, μάλιστα δε στις κακώς ονομαζόμενες "Νέες Χώρες" όπου μνημονεύεται ο εκάστοτε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, συνιστά απόλυτη ανγκαιότητα και πληροί αφάτου χαράς και ελπίδος τους ορθοφρονούντες πιστούς.
Πολλά είναι τα πιστά μέλη της Εκκλησίας που αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τη μειοδοτική και ολέθρια πολιτική την οποία εδώ και πολλά έτη ακολουθεί το Φανάρι στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων αλλά δεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε οργανωμένες και συλλογικές αντιδράσεις δημόσιας διαμαρτυρίας για την προαναφερθείσα πολιτική.
Τον τελευταίο, όμως, καιρό βλέπουμε να ξεπροβάλλουν ευαισθητοποιημένοι, περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως, σύλλογοι λαικών μελών της Εκκλησίας, όπως π.χ. στην Ημαθία και την Πτολεμαίδα, που δίδουν διά των παρεμβάσεών τους, την καλήν ομολογία.
Ας ελπίσουμε να ιδρυθούν και άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς όφελος της πεφιλημένης μας Ορθοδοξίας η οποία προδίδεται αδεώς από τους οικουμενιστές "ποιμένες".
Δυστυχώς, μεγάλο μερίδιο ευθύνης υπέχουν και κάποιοι θεωρούμενοι ως φιλοπαραδοσιακοί ποιμένες που ενώ στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους μέμφονται τον ένοικο του Φαναρίου για τα οικουμενιστικά του καμώματα εν τούτοις όταν επισκέπετεται ο τελευταίος τις επαρχίες τους τον υποδέχονται μετά τιμών ασυνήθων και προξενουσών το δεινό σκανδαλισμό του λαού αντί να του απευθύνουν το "ουκ έξεστι σοι προδίδειν την Ορθοδοξία" και να διακόψουν το μνημόσυνό του όπως έπραξαν οι μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος στην περίπτωση του πατριάρχου Αθηναγόρα.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

☺🙂🐘 ΩΧ!ΩΧ!ΟΙ ΓΟΧ.

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ!ΩΧ! Θα ηθελα να ξέρω που τους ειδες τους ΓΟΧ!
Ονειρευεσαι εφιαλτες μου φαινεται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.