" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, ΔΙΑΤΑΖΕΙ τους ιερείς του να τελούν μεικτούς γάμους με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ! Σχόλιο.

Ανοικτή Επιστολή Φίλων Αγ. Όρους Καρδίτσας


Προστάζει να τελούνται Μικτοί Γάμοι με Εγκύκλιο ο Θεσσαλιώτιδος!!!


Ανοικτή Επιστολή
Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο


Σεβασμιώτατε, 
σας κάνουμε δημόσια έκκληση να μας απαντήσετε αν ο Πάπας είναι για την ορθόδοξη πίστη μας αίρεση.
Πείτε μας αν είναι αίρεση!
Πείτε μας αν είναι αίρεση!


Πρόσφατα στείλατε στις ενορίες εγκύκλιο όπου προστάζετε να τελούνται από τους ιερείς της Μητροπόλεώς σας μικτοί γάμοι∙ δηλαδή γάμοι Ορθοδόξων με αιρετικούς Ρωμαιοκαθολικούς, Διαμαρτυρομένους, Λουθηρανούς, Καλβινιστές, Αγγλικανούς, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Ευαγγελιστές, Μονοφυσίτες κ.ά. 

Σας ερωτούμε: είναι ορθόδοξο ένας ιερέας ορθόδοξος να διαβάσει ορθόδοξα «γράμματα» στο μυστήριο του γάμου σε αιρετικό μη βαπτισμένο και μυρωμένο; 
Εφόσον στις ομιλίες σας σ’ όλες τους ναούς υπερασπίζεστε εκ του ασφαλούς τους Αγίους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, γιατί στην εγκύκλιό σας λέτε ότι η Ανατολική Εκκλησία «κατ’ οικονομίαν» και εξ επιεικούς εμπνεομένη πνεύματος επιτρέπει τους γάμους αυτούς 
ενώ ο ΜΕ΄ κανών των Αγίων Αποστόλων το απαγορεύει; 
«Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς ενεργήσαι τι καθαιρείσθω». 


Εσείς σε ποιόν ιερό κανόνα βασίζεστε και διατάζετε να τελούνται γάμοι μεταξύ ορθόδοξων και αιρετικών;
Αν πράγματι ορθοτομείτε τον λόγο της ορθοδόξου αληθείας, οφείλετε να απαντήσετε στο λαό του ΘΕΟΥ που τον έχετε κατασκανδαλίσει με αυτές τις ανόσιες πράξεις σας!
Πριν λίγους μήνες σε κάποιο χωριό της μητροπόλεως ένας απλός πιστός σας ρώτησε δύο φορές μέσα στην εκκλησία ενώ μιλούσατε για τα έργα των αγίων Πατέρων: «Ο Πάπας είναι ορθοδοξία ή αίρεση;» και απάντηση δεν πήρε. Γιατί;


Στις ομιλίες σας μας λέτε να μείνουμε κοντά στην Εκκλησία, κοντά στους Ιερείς, κοντά στον Δεσπότη μας. 
Αυτό είναι σωστό εάν όλοι οι Ιερείς και ο Δεσπότης ακολουθούν πιστά την Εκκλησία (που είναι ο Χριστός) και δεν προδίδουν την Ορθοδοξία ούτε
κάνουν δογματικές εκπτώσεις. 
 Τα ίδια ζητούσαν από το λαό των Ιουδαίων και οι θεοκτόνοι αρχιερείς Άννας και Καϊάφας να τους ακολουθήσει τυφλά και να γίνει συνένοχος στη “Θεοκτονία” Σταυρώνοντας τον ΧΡΙΣΤΟ! Και δυστυχώς ο λαός τους ακολούθησε!!!


Αν κάποιος, Σεβασμιότατε, είναι απλός στρατιώτης στο Στρατό και ο λοχαγός του λέει να παραβεί το Σύνταγμα της χώρας, πρέπει να υπακούσει; Φυσικά ΟΧΙ. Δεν πρέπει να παραβεί το Σύνταγμα. 
Εν προκειμένω Σύνταγμα είναι η ορθόδοξη πίστη των Οικουμενικών Συνόδων. Άραγε στην αντικανονική, αντιπατερική και αν-ορθόδοξη εγκύκλιο που στείλατε, εσείς είστε ο λοχαγός που δεν πρέπει κανείς να υπακούσει! 
Όλοι όσοι μένουν πιστοί στους πατέρες της εκκλησίας είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όλοι οι άλλοι που αντιτίθενται είναι αίρεση.


Κάτι άλλο που συνέβη στο Νομό μας και αρκετοί συμπολίτες μας δεν το γνωρίζουν είναι ότι με εντολή σας Σεβασμιώτατε βγήκε ο Εσταυρωμένος από πολλούς ναούς από τη θέση του πίσω από την Αγία Τράπεζα αλλά μετά τη διαμαρτυρία πολλών πιστών επανήλθε. Τώρα σ’ έναν ναό δεν είναι στη θέση του. Για ποιό λόγο;


Τέλος γιατί στις ομιλίες σας ΠΟΤΕ δεν αναφερθήκατε για τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Παπισμό; Γιατί στα εβδομαδιαία κηρύγματα που διανέμει η Ιερά Μητρόπολις στους Ιερείς των ενοριών κάθε Κυριακή, πολλές φορές δεν γίνεται καθόλου λόγος για το εορταζόμενο γεγονός;
Γιατί την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο κήρυγμα δεν αναφέρθηκε λέξη για τη νίκη της Ορθοδοξίας εναντίον ΟΛΩΝ των αιρέσεων;
Γιατί στο κήρυγμα της Κυριακής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των ισαποστόλων και θεοστέπτων βασιλέων δεν έγινε λόγος για τη συμβολή των Αγίων στην κατατρόπωση της αίρεσης του Αρειανισμού μέσω της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου που συγκάλεσε ο Άγιος Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος;

Έχετε χρέος ενώπιον του ΘΕΟΥ και του λαού, Σεβασμιότατε, να ομολογήσετε δημόσια ότι για την Ορθοδοξία, ο Παπισμός είναι αίρεση !


Οι Φίλοι του Αγίου Όρους Ν. Καρδίτσας


Δυστυχώς τα ίδια συμβαίνουν άτυπα, στις περισσότερες μητροπόλεις.

Ενδεικτικά γνωστός μας, πήγε σε μεγαλοπρεπή ναό της Θεσσαλονίκης, για να ρωτήσει αν πρέπει να βαπτιστεί η μέλλουσα σύζυγος του (ήταν παπική).
Της απάντησαν "ΟΧΙ! Δεν χρειάζεται"!! απλά να μυρωθεί!

Κάποιοι λοιπόν αναγνωρίζουν έγκυρα μυστήρια στους αιρετικούς (βάπτισμα, ιεροσύνη κλπ). Όπως βλέπουμε, τώρα εκδίδονται και επίσημες εγκύκλιοι.
Σιγά σιγά και διακριτικά, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις αποφάσεις της (ψευδο)Συνόδου της Κρήτης

Κι όμως ΚΑΝΕΙΣ ηγούμενος του Αγίου Όρους μέχρι σήμερα και 
ΚΑΝΕΙΣ δεσπότης της Ελλαδικής εκκλησίας, 
δεν βγήκε ακόμη να την καταγγείλει ως ληστρική.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Πρώτον αυτό γίνεται εδω και δεκαετίες
Δεύτερον δεν το διατάζει ο Θεσσαλιώτιδος, αλλά η Ληστρική της Κρήτης.

Τρίτον τα μυστήρια αυτά είναι άκυρα.
Οι αποτειχισμένοι Ιερείς απο το Νεο, πιστεύουν ότι είναι έγκυρα;

Θαλασσινός είπε...

Θα λάβουν για απάντηση, μία τρανή εκκωφαντική σιωπή, που θά συνταράξει το άπειρο τού τίποτα...
.
Δεν έχουν καταλάβει οι Καρδιτσιώτες ακόμη, ότι τα ψηφίσματα στην Κρήτη άλλαξαν το σύμβολο τής Πίστεως της Κρατικής Εκκλησίας;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα που μόλις έστειλα είναι από Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Στρατος είπε...

Αρχ. Σαββας Αγιορειτης - Για τους μικτούς γάμους
https://www.youtube.com/watch?v=62NQiVg5Tek

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1)Διαγράφηκαν 2 σχόλια (το ένα του Θ.Α.), γιατί άρχισαν πάλι τις αναφορές σε έγκυρα/άκυρα μυστήρια, ΓΟΧ κλπ. Ο λόγος που διαγράφηκαν, υπάρχει εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/06/2_9.html


2) Από λάθος ενός εκ των διαχειριστών μας, διαγράφηκαν ΟΛΑ σχεδόν τα σχόλια που γράφηκαν μεταξύ Σαββάτου 17/7/2017, από 10 πμ περίπου μέχρι 3 μμ περίπου.
Όπως μας είπε ήταν αρκετά, αλλά άγνωστο πως, χάθηκαν και δεν μπορούμε να τα επαναφέρουμε.
Παρακαλούνται όσοι σχολίασαν να κάνουν τον κόπο να τα ξαναγράψουν.
Ζητούμε συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Αφού το είπε κι' ο Αλεξανδρείας στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης, πως είναι τέλος πάντων η απόφαση της "συνόδου" τους αυτή,το να μην υπάρχει δηλαδή κάποιο κόλλημα στους μικτούς γάμους. Μπορεί ο καθένας να παντρεύεται όποιον θέλει... κι' ότι επιτέλους, δεν πρέπει να μένουμε κολλημένοι σε τέτοιες παλιές πλέον αντιλήψεις και ιδέες.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.