" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η ομιλία -κάλεσμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ - του μοναχού π.Μωυσή σε πατριωτική συγκέντρωση στην Θράκη.


Παρακαλούμε διαβάστε το παρακάτω κείμενο μέχρι τέλους.
Απευθύνεται στους Έλληνες της Θράκης αλλά αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Τα δεινά έρχονται. Για να μην χαθεί η ελπίδα, ας συνετιστούμε ΑΜΕΣΑ.
Η παρακάτω σύντομη ομιλία, εκφωνήθηκε σε πατριωτική συγκέντρωση στην Ξάνθη (δείτε εδώ)


Ξαφνικά χωρίς να ακουστούν έκτακτα δελτία ειδήσεων, χωρίς να φανούν εχθροί, χωρίς καμιά υποψία πολέμου, διαπιστώσαμε ότι είμαστε υπό κατοχή. Έχουν επιλέξει για μας τον αργό θάνατο που γίνεται χωρίς όπλα. 

Μετά από σωρεία εντολών, απειλών, συμβιβασμών και μελετημένου σχεδίου αποδόμοσης του Ελληνισμού, μας οδήγησαν στην απομόνωση , αναμένοντας την εκτέλεσή μας. 


Έτσι τους βόλευε, κλινικά νεκροί όλοι και η ζωή μας στα σκοτεινά σκοτεινιασμένη στα ευτελή εξευτελισμένη. 

Όμως ποιος θα φοβηθεί και γιατί να φοβηθεί, εφ΄όσον υπάρχει Θεός και συνεπώς αθανασία. 

Είναι αποδεδειγμένο από την ιστορία πως κράτη που δημιουργήθηκαν από σφαγές και γενοκτονίες, όπως η Τουρκία εξαφανίζονται από το χάρτη. 

Δεν έχει έρθει ακόμα το πλήρωμα του χρόνου, δεν θα αργήσει όμως. Ο Άγιος Κοσμάς είχε πει ότι το ποθούμενο θα έρθει όταν πέσουν δυο πασχαλιές μαζί. Το 2018 πέφτουν Πάσχα και Ευαγγελισμός με το πάτριο εορτολόγιο μαζί. Είχε ξανασυμβεί αυτός ο συνεορτασμός το 1821 και το 1912. 

Ο Ερντογάν και οι εντολοδότες του Σιωνιστές υπολογίζουν χωρίς να λαμβάνουν φυσικά υπόψιν, ότι αυτή η χώρα έχει Αφέντη και Προστάτρια. 

Δεν μπορούν να καθυποτάξουν ένα λαό απροσκύνητο, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την υποδούλωση. 

Και θα μάθουν για άλλη μια φορά αυτοί που ξέχασαν ή απέκρυψαν την αληθινή ιστορία, ότι οι Έλληνες ανδρώνονται στα δύσκολα. Θα μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν πόσο αλώβητος είναι ο Έλληνας, ο βαπτισμένος εις το όνομα της Αγίας Τριάδος. 

Ο χειρότερος εχθρός μας δεν είναι οι Τούρκοι, ούτε οποιοδήποτε άλλο κράτος ή έθνος, αλλά εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες. Το καταμαρτυρεί η ιστορία. Σήμερα γέμισε ασφυκτικά η Ελλάδα από γενίτσαρους και γραικύλους όσο ποτέ άλλοτε. 

Αυτοί κάνανε καλά την δουλειά τους, εμείς όμως τους αφήσαμε να μας καθυποτάξουν. Είμαστε εμείς περισσότερο υπεύθυνοι για την σκλαβιά που υφιστάμεθα, απ΄αυτούς που
μισούν κάθε τι ελληνορθόδοξο. Το κακό έχει ριζωθεί πολύ. Και ένα δένδρο που έχει βαθιές ρίζες πολύ δύσκολα το ξεριζώνεις. 

Η κάπηλη ελευθερία που ζούμε κινδυνεύει ακόμα περισσότερο, όταν προσβάλλεται η αλήθεια, η αυτοαλήθεια που είναι ο χριστός και οι χριστιανοί δεν διαμαρτύρονται. Κινδυνεύομε ενώ είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί όταν αφήνουμε την πατροπαράδοτη κληρονομιά και στρεφόμαστε στα ξυλοκέρατα που μας τρέφουν οι Ευρωπαίοι. 

Τα αποτελέσματα της αμαρτίας λέει ο Απόστολος Παύλος είναι ο θάνατος. Και εμείς σήμερα ζωντανοί-νεκροί, λόγω των πολλών αμαρτιών μας, αναμένουμε την χαριστική μας βολή. 

Φαινομενικά υπάρχει αδιέξοδος. Όμως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στο τούνελ που μας βάλανε και που εκουσίως μπήκαμε, αρκεί να θελήσουμε να πάρουμε ένα φάρμακο που σχεδόν κανείς από τους Έλληνες δεν το θέλει, γιατί είναι πικρό. Και αυτό είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ. 

Αν θέλετε να σωθείτε θρακιώτες, μετανοείστε εσείς πρώτα που κινδυνεύετε άμεσα και από ορατούς εχθρούς και εμείς οι συν Έλληνες τουλάχιστον οι παρόντες νυν, θα είμαστε κοντά σας με κάθε τρόπο. 

Δυστυχώς λησμονήσατε το Θεό και από εκεί προέρχονται όλα τα κακά και στο έθνος και στις οικογένειές σας. 

Πιστέψατε και εσείς πως ο υλισμός και η ευδαιμονία θα σας κάνουν ευτυχισμένους σε μια μάταιη πραγματικότητα που έτσι κι αλλιώς έχει σύντομο τέλος. Γι΄αυτό και προτιμήσατε οι περισσότεροι να κάνετε λίγα παιδιά. Να όμως πως έτσι συμβάλλατε στην ανισορροπία του Πληθυσμού σας, ώστε να κινδυνεύετε τώρα να γίνεται μειονότητα στην πατρίδα σας, όπως άλλωστε έγινε και με τους Σέρβους στο Κόσσοβο. Ποιος φταίει λοιπόν αδέρφια μου; 

Πόσοι από σας ανοίξατε εκείνο το ευλογημένο βιβλίο στο οποίο ο δημιουργός μας έχει λύσεις σε όλα τα οικογενειακά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα σε όλες τις εποχές. 

Ποια Θρακιώτισα γνωρίζει ότι ο Απόστολος Παύλος σε αυτό το Βιβλίο της Κ. Διαθήκης λέει, ότι η γυναίκα θα σωθεί δια της τεκνογονίας, εφόσον φυσικά και φυλάξει την πίστη της στο Χριστό και στον σύζυγο; 


Αντί δια της τεκνογονίας προτιμήσατε τις δολοφονίες και τις μοιχείες. Γίναμε φονιάδες εκ προμελέτης των ίδιων των παιδιών μας. Να λοιπόν που τώρα αυτοτιμωρείστε και εάν δεν μετανοήσετε αυτό το αίμα θα το ξεπληρώσετε εδώ, αλλά το χειρότερο είναι ότι κινδυνεύει η σωτηρία της ψυχής σας. Φυσικά σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα είμαστε υπεύθυνοι όλοι. 
Ποτέ δεν είναι αργά. Η Ελλάδα θα ξαναβρεί τον εαυτό της αν οι Έλληνες μετανοήσουν. Και επειδή αυτό φαίνεται αδιανόητο προς το παρόν θα επέμβει ο Κύριος με θλίψεις και δεινά, ούτως ώστε ο πόνος να μπει σε όλα τα σπίτια και να ομοιάζει με τον πόνο των άλλων που ποτέ δεν τους επισκεφτήκατε στις δυσκολίες τους. Για να μάθετε ότι αξία σ΄αυτή την μάταιη ζωή έχει η Αγάπη και όχι το χρήμα. 

Θεοποιήσαμε τα πάθη μας, ειδωλοποιήσαμε τον εαυτό μας. Τώρα ήρθε ο καιρός να εξοφλήσουμε. 

Μη ψάχνετε σε άλλες οδούς τις λύσεις μπροστά στον κίνδυνο που καιροφυλακτεί στην πατρίδα μας την Θράκη, πάρτε ο καθένας σας την ευθύνη προσωπικά και χύστε δάκρυα μετανοίας για να αποτρέψει ο Κύριος τα χειρότερα, που δυστυχώς έρχονται. Το ποτήρι των θλίψεων δεν θα το αποφύγουμε. 

Εγώ σαν ένας απλός Έλλην μοναχός, αυτό που μπορώ να προσφέρω στο έθνος μας, είναι πέρα από την προσευχή και τον λόγο του Θεού, στον νυν καιρό αυτή τη συμβουλή, να μετανοήσετε. Και ο Θεός θα τα αλλάξει όλα. 

Θα συμπληρώσω ένα μικρό λόγο του μεγάλου αγωνιστή Μητροπολίτη φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος δεν φοβόταν το θάνατο και γι΄αυτό ο Θεός του έδωσε το χάρισμα της προφητείας. Η ομολογία της πίστεως λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην «Αποκάλυψη» δίνει το χάρισμα της προφητείας. 

Αγαπούσε υπέρμετρα την πατρίδα όπως και εγώ. 

«…Ανοίξτε την Αποκάλυψη. Ανοίξατε το κεφάλαιο 11, στίχους 7-10. Διαβάστε μία, δύο, τρεις φορές και θα δείτε εκεί πέρα. Ότι ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής είδε εν οράματι, μέσα από μίαν σκοτεινήν άβυσσον, να εξέρχεται ένα θηρίον αιμοδιψές, θηρίον το οποίον θέλει να φάγει σάρκας και να πίει αίμα ανθρώπων. 

Είδον, λέει, «το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου» Απ. 11,7. 

Και το θηρίον αυτό κατέφαγε σάρκας αγίων και μαρτύρων και επλήσθη η οικουμένη, η γη, τα ποτάμια και οι πεδιάδες και ύψη των ορέων από πτώματα αγίων. Το δε θηρίο αυτό είναι – ποιο; Είναι ο Μωάμεθ, τα παιδιά του Μωάμεθ. Το θηρίο αυτό είναι ο Μωαμεθανισμός, ο Ισλαμισμός. Αυτός είναι ο ψευδοπροφήτης και «το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου». 

Αυτοί ξεκίνησαν από την Μέκκα , το άντρον, τη σπηλιά αυτήν… Ο χείμαρρος του ισλαμισμού, το μεγάλο αυτό ποτάμι, το μεγάλο αυτό θηρίον το οποίον βγήκε από την άββυσον, εάν δεν υπήρχαν οι Αρμένιοι, αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες Χριστιανοί, αν δεν υπήρχαν οι Κύπριοι αδερφοί μας, αν δεν υπήρχε αυτός ο λαός της ανατολής, θα είχε πλημμυρίσει η Ευρώπη. Σήμερα θα ήταν τζαμιά στο Παρίσι, τζαμιά στο Λονδίνο, τζαμιά στη Μόσχα, τζαμιά στην Ιταλία… θα είχε πλημμυρίσει ολόκληρος η Ευρώπη από τον Ισλαμισμόν. Αιωνία η μνήμη όλων των ηρώων εκείνων, που έδωσαν την σκληράν μάχην, εναντίον του φοβερού αυτού θηρίου της Αποκαλύψεως. Ιδού λοιπόν το πρώτον δίδαγμα. Ότι εμείς είμεθα πάντα εμπροσθοφυλακή και ουδέποτε οπισθοφυλακή…  

Οι Τούρκοι δεν αλλάζουν γιατί πιστεύουν σε μια θρησκεία που ανήγαγε σε δόγμα την εκδίκησην και την εξόντωσιν του χριστιανικού κόσμου».  
(ολόκληρο το κείμενο του π.Αυγουστίνου εδώ)


Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης
Πηγή

Κάποιοι ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον π.Μωυσή.
Ζητήσαμε την άδεια του και αφού τη λάβαμε δημοσιοποιούμε το email του:
ta.moysis@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1821

ΠΑΣΧΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ

http://www.inagiounikolaoutouneou.gr/apps/gr/spag/3_1302502126.html

1821 ΠΑΣΧΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ

http://eortologio.utl.gr/eortologio-kinites.php?year=1821

1912

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ

http://eortologio.utl.gr/eortologio-kinites.php?year=1912

ΤΟ ΕΤΟΣ 1912 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ = 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ
ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ = 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Υ.Γ.
ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΑΠΑΝΩ,
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ..ΤΑ ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ!
ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΩΣ η ΑΛΛΩΣ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ!


Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.