" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με… τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης!

Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με… τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης! Οι μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος οφείλουν να επιληφθούν του θέματος

Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη Τα τελευταία χρόνια ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, έδωσε ευλογία σε έναν ιερέα του να παρουσιάζει την εκπομπή «Λόγια αγάπης» στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV, της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό μας είχε χαροποιήσει γιατί θεωρήσαμε ότι μια τέτοια εκπομπή θα συνέβαλλε στην πνευματική οικοδομή του πληρώματος της Εκκλησίας. 

Πριν μερικούς μήνες, όμως, ο κληρικός αυτός έκανε τρεις (3) φρικτές εκπομπές στις οποίες προπαγανδίστηκε, ξεδιάντροπα, η παναίρεση του Οικουμενισμού!
Σχόλιο ο Παιδαγωγός:
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το κείμενο, αν ζούσε σήμερα ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης, εντός 24 ωρών θα απέσυρε τον εν λόγο ιερέα από υπεύθυνο της εκπομπής και θα τον καλούσε σε απολογία καλώντας τον να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τον σκανδαλισμό τον πιστών με την προπαγάνδα της αίρεσης του Οικουμενισμού.

Όμως τώρα δεσπότης είναι ο Θεόκλητος ... και αυτός έχει άλλες υποχρεώσεις : να διώκει τους ελάχιστους πατέρες της μητρόπολης του, που ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην αίρεση.

Θεόκλητος Φλωρίνης, Κοσμάς Αιτωλοκαρνανίας, Κονίτσης Ανδρέας, αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν από "οίκτο", η τοπική κοινωνία πιέζει να ανέβουν "νάνοι" σε δεσποτικούς θρόνους. 
Παραμένουν μια ζωή "καχεκτικοί" και "ανήμποροι", ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν με σθένος τις αιρέσεις. εκπομπή: εκπομπή:


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του π.Αγαθάγγελου Σίσκου με τον Πάπα στο Βατικανό :
Το φωτορεπορτάζ θα μπορούσε να έχει τίτλο:
"Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Οικουμενισμού" :


Να το δείτε, στοιχηματίζουμε, σε λίγα χρόνια ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος θα είναι μητροπολίτης! Στα χνάρια του μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα:
εκπομπή:Η συνέχεια του άρθρου:Επίλογος:
Ακολουθεί  σχετικό σχόλιο του ιατρού Λυκούργου Νάνη :Λυκούργος Νάνης, ιατρός


Τα όσα φρικαλέα και ανήκουστα, διά τεκμηρίων, καταγγέλει στην εκκλησιαστική παρεμβολή ο πεπαρρησιασμένος ομολογητής της Ορθοδοξίας κ.Βασίλειος Κερμενιώτης, αναφορικώς προς την εισήλαση του οθνείου οικουμενιστικού πνεύματος στο πάλαι ποτέ προπύργιο του αντιοικουμενισμού, τη μητρόπολη Φλωρίνης τουτέστιν, εγείρει ευλόγους προβληματισμούς τόσο για το ορθόδοξο του φρονήματος ενίων κληρικών και λαικών της εν λόγω μητροπόλεως όσο, και κυρίως, για το γεγονός ότι τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα εθεωρείτο αδιανόητο να λάβουν χώρα επί των ημερών του μακαριστού π.Αυγουστίνου, χωρίς να παταχθούν εν τη γενέσει τους!

Ο υποφαινόμενος υπήρξα αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς της εν πληθούση Εκκλησία φραστικής καταδίκης του οικουμενισμού και των οικουμενιστών από την πλευρά του νυν μητροπολίτου Φλωρίνης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, ανήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, προ ετών. Αναγνώσθηκαν, μάλιστα, και τα αναθέματα κατά των αιρετικών, τα οποία κάποιοι άλλοι "εξυπνάκηδες" και ψευτο-προοδευτικοί και politically correct μητροπολίτες αποφεύγουν να αναγνώσουν...
Άλλά, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, όταν ο επίσκοπος της Φλωρίνης έχει εκφρασθεί εναντίον της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου προ της συγκλήσεώς της διαβλέπων τη σαθρότητα των βάσεων επί των οποίων αυτή εφύη και εδράσθηκε και προβαλών άρνηση συμμετοχής του σε αυτή με τη βάσιμη αιτιολογία ότι τυχόν συμμετοχή από μέρους του στις εργασίες της θα τον μετέβαλλε σε είδος τι "γλάστρας"...

Για αυτό το λόγο θεωρώ αδιανόητο το γεγονός, εκπομπές των οποίων την επιμέλεια έχουν κληρικοί της μητροπόλεως Φλωρίνης να έχουν, παραδόξως;;; αποβή βήματα προβολής και διακηρύξεως οικουμενιστικών ιδεοληψιών. Υφίστανται βάσιμες, εν προκειμένω, υποψίες ότι οι λεγάμενοι ενεργούν άνευ γνώσεως και εγκρίσεως του μητροπολίτου. Όταν, όμως, εχουν προηγηθεί, εδώ και αρκετά έτη, "ερωτοτροπίες" υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων της εν λόγω μητροπόλεως με τον κατ εξοχήν ενσαρκωτή και πραγματοποιό του οικουμενισμού, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, τον οποίο υποδέχονται με τιμές, κάποια πράγματα που θα ακολουθήσουν δεν πρέπει να μας καταλαμβάνουν εξ απίνης και ο νοών νοείτω...

Οι "κακιές γλώσσες" ισχυρίζονται ότι το επίσημο περιοδικό της μητροπόλεως Φλωρίνης "ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" πρόβαλλε την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου!!! Αν είναι δυνατόν! Μία "ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" να προβάλλει την προδοσία της Ορθοδοξίας την οποία προ της συγκλήσεώς της καυτηρίασε ο αντιοικουμενιστής επίσκοπος Φλωρίνης!

Οι "κακιές", επίσης, γλώσσες αναφέρονται σε πρόσωπα επιφανών κληρικών της μητροπόλεως που "αμνηστεύουν" τη ληστρική "σύνοδο" της Κρήτης, και μάλλον ξέρουν τι λένε...

Αλλά δεν απέλιπεν πάσα ελπίς! Έστω και τώρα ο μητροπολίτης Φλωρίνης καλείται να αποπλύνη το άγος των συγκεκριμένων εκτρωματικών φαινομένων και να ανακαλέση στην τάξη τους νεωτεριστές θεράποντες του οικουμενισμού, θρασείς και αναισχύντους κληρικούς και λαικούς, με τους οποίους προφανέστατα διαφωνεί και των οποίων το φρόνημα και την πρακτική καταδικάζει. Αρκετό σκανδαλισμό έχουν προκαλέσει οι προαναφερθέντες μητραλοίες. Σεβασμιώτατε Φλωρίνης, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας! Οι κάθε λογής θολοκουλτουριάρηδες συγκρητιστές ιερείς και θεολόγοι (ο Θεός να τους κάνει) αν δεν αναθεωρήσουν τις ολέθριες απόψεις, θέσεις και αντιλήψεις τους, είναι γνωστό τι επιφυλάσσουν για την περίπτωσή τους οι θείοι και ιεροί κανόνες. Αρκετά με δαύτους!

Η μητρόπολη που ανέδειξε και κλέισε ένας Αυγουστίνος δεν προώρισται να μετατραπεί σε εξάρτημα του οικουμενισμού και να ομοιωθή προς την αξιοθρήνητη (από πλευράς διαποιμάνσεως) μητρόπολη Δημητριάδος! Η Ύβρις πρέπει να παταχθή εν τη γενέσει της!Το εξαιρετικό άρθρο του κ.Βασίλη Κερμενιώτη, περιείχε -όπως συνηθίζει στα κείμενα του- χαρακτηριστικές αποκαλυπτικές φωτογραφίες.
Τις παραθέτουμε (μία -μία) για να εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης:Καμαρώστε τώρα τον "Πατριάρχη μας"!
(τελευταία χρόνια πάνε κι έρχονται τα πούλμαν από την μητρόπολη φλωρίνης):

Δείτε όμως τι λένε οι Άγιοι:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.