" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ Η ΣΕΜΕΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Σχόλιο

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης όπως είπαμε πριν λίγες μέρες με ένα άλλο βιντεάκι...
Καθημερινά χάνεται πολύτιμο αίμα σε κατασκευασμένους πολέμους..μολύνεται με ναρκωτικά..χάνεται στην άσφαλτο..
Ο πρώτος Αιμοδότης είναι ο Ζωοδότης Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ,ο οποίος μας είπε να αγαπάμε και συμπονάμε τον πάσχοντα άνθρωπο...ακριβώς όπως έκανε κι Εκείνος !!!!!
Χρειάζεται αγάπη, αποφασιστικότητα και κυρίως ζωντανή πίστη, γνωρίσματα κάθε χριστιανού, που κάνει πράξη το λόγο του Θεού...και 5 λεπτά από το χρόνο μας, για να σωθεί ένας άνθρωπος.. 

Αδέλφια, η προσφορά αγάπης και ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει είναι χριστιανικό καθήκον. Αν αρνηθούμε την πρόσκληση, τότε πως θα έχουμε την απαίτηση να μας δώσουν αίμα οι άλλοι, για μας τους ίδιους ή για κάποιο δικό μας πρόσωπο, εάν το χρειαστούμε; Η σωτηρία μας προήλθε από την Σταυρική θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το Τίμιο Αίμα Του προσφέρεται δωρεάν σε μας σε κάθε Θεία Λειτουργία, ως φάρμακο σωτήριο καί μετάγγιση Αθανασίας... Ναι..ο Κύριος , μας ζωοποιεί με το Αίμα Του και μας θεραπεύει από την αμαρτία...σε κάθε Θεία Λειτουργία ! 
Και εμείς λοιπόν με την προσφορά μικρής ποσότητας από το αίμα μας, μιμούμεθα τον Πρώτο Αιμοδότη - Ζωοδότη Χριστό, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην σωτηρία του εν Χριστώ αδελφού μας που κινδυνεύει...και μας χρειάζεται... 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ FB ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ Κ.: Η κόρη μου Σεμέλη Θανασοπούλου, χρειάζεται να κάνει μεταγγίσεις αίματος και αιμοπεταλίων κάθε εβδομάδα τρεις φορές. Παρακαλώ όσους φίλους μπορούν, ας έρθουν πρωινές ώρες στο Γενικό Κρατικό "Γιώργος Γεννηματάς" για να δουν αν είναι συμβατοί δότες για αιμοπετάλια. Αν μπορείτε, κοινοποιήστε το. Ευχαριστώ 

ΥΓ Πρέπει να προσέχει να μην ματώσει, να φορά μάσκα για να μην πάρει μικρόβια και να μην τρώει ωμές ή μέτρια ψημένες τροφές. Πολύ χαμηλός αιματοκρίτης (16), χαμηλά αιμοπετάλια και γενικά οι δείκτες αίματος. Δεν έχουμε πάρει ακόμη απαντήσεις εξετάσεων. 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΔΥΝΑΜΗ ,ΠΙΣΤΗ ,ΥΠΟΜΟΝΗ ,ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ..ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΜΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ... 
+ Παναγία τριάς, ελέησον ημάς. Κύριε, ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρησον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επίσκεψαι και ίασαι τας ασθενείας ημών,και των παιδιών σου που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή, ένεκεν του ονόματος σου. Κύριε ελέησον. Κύριε ελέησον. Κύριε ελέησον. Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι. Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


Σχόλιο:
Επικοινωνήσαμε πριν λίγο (Σάββατο 23/10/2017, 10:30 μμ), με το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου (μέσω του τηλεφωνικού κέντρου: 213 203 2000). 
Πράγματι υφίσταται τέτοια ασθενής και πράγματι έχει ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλεια. 

Ευτυχώς έχει τηλεφωνήσει αρκετός κόσμος, δείγμα ότι μάλλον οι ανάγκες θα καλυφθούν (για τα αιμοπετάλεια ειδικά η διαδικασία είναι αρκετά πιο χρονοβόρα, πρέπει πρώτα να πάρουν δείγμα και αν είναι όλα καλά, να πάει ο δότης άλλη μέρα, με προγραμματισμένο ραντεβού για να δώσει, η διαδικασία κρατάει γύρω στη 1 ώρα,  οπότε κάποιοι εθελοντές ίσως αποκλειστούν). 

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι (με πρώτη την "elena1111ful" που είχε την ευαισθησία να το προβάλει άμεσα στο κανάλι της στο youtube), αυτό ακριβώς παρατήρησε και η υπεύθυνη βάρδιας του Κέντρου αιμοδοσίας, με βάσει τα τηλέφωνα που έλαβε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ. Άραγε πόσοι Έλληνες ηλικιωμένοι δεν ψάχνουν για αίμα; Αυτοί βλέπετε δεν είναι μικρά παιδιά για να συγκινήσουν. Αυτοί ίσως έχουν ξεχαστεί από φίλους και συγγενείς ... Οι μέρες της κρίσης (που ακόμη δεν έχουμε βιώσει, στα προεόρτια είμαστε) θα αποκαλύψουν αργά ή γρήγορα την ανθρωπιά ή την αναισθησία μας.

Πόσα ζευγάρια ηλικιωμένων, ή πόσοι ηλικιωμένοι δεν έζησαν σήμερα, Χριστούγεννα,  μόνοι τους;;;
Και πόσοι άλλοι, δεν πέρασαν την σημερινή ημέρα με παρέα μεν, αλλά χωρίς τον Χριστό;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.