" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Εν όψει του νέου έτους, μία ακόμη κραυγή αγωνίας: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Μωυσής μοναχός, εκ Πρεβέζης



Από τότε που η μητέρα Ελληνίδα έγινε φόνισσα των παιδιών της, η σύζυγος μοιχαλίδα
και η μαθήτρια πόρνη,
τα τείχη έπεσαν, η χώρα αλώθηκε εκ των έσω.
Εμείς την παραδώσαμε με την θέληση μας
και νομίζουμε ότι φταίει η κρίση και οι άλλοι,
και αρνούμαστε να δούμε πως η κρίση είναι σύμπτωμα και όχι αιτία.


Αρνούμαστε να δούμε τα αίτια τα πραγματικά που ρίζωσαν όχι έξω από εμάς αλλά μέσα στον πυρήνα του είναι (εαυτού) μας,

Αυτοί, οι άλλοι, οι απ’ έξω και οι εδώ κατακτητές μισέλληνες κάνανε καλά την δουλειά τους.
Όμως ήταν δική μας επιλογή να τους προσκυνήσουμε. Τώρα εξοφλούμε.

Η κρίση είναι ο καρπός της αλαζονικής μας επιλογής να εξέλθει ο Χριστός των ορίων του οίκου μας, των ορίων της χώρας μας, των ορίων του επίγειου βίου μας.
Μας πήραν τις αληθινές αξίες της ζωής αυτοί που δεν πιστεύουν στην άλλη ζωή και τα αιώνια ιδανικά μας σαν έθνος Ορθόδοξο και εμείς τους αφήσαμε έτσι εύκολα να τα πάρουν, μόνο για να κρατήσουμε σφιχτά τα χαρτιά, τα σίδερα και τη σαρκολατρεία που μας προσφέρανε.


Και εμείς πλέον που όνομα έχουμε ότι ζούμε, αλλά νεκροί είμαστε,
θα’ ρθει η ώρα που με δάκρυα στα μάτια θα αναζητήσουμε τον Πατέρα μας.

Πως μας κατάντησαν! Αλλά και πως καταντήσαμε; 


Πρόκειται για διαστροφή εξουσίας, λαού και κλήρου.
Αυτό επιδίωκαν «εκείνοι» χρόνια πολλά, την διαστροφή μας. Και εμείς κάναμε κτήμα μας τον εύκολο δρόμο που μας άνοιξαν. Φαινόταν όμορφος, ροδοστολισμένος αλλά δυστυχώς ήταν αγκαθοστρωμένος.



Αντικαταστήσαμε την προσκύνηση του Τριαδικού Θεού και Σωτήρα μας με τα δημιουργήματά Του. Παραβήκαμε την πρώτη εντολή Του που λέει να αγαπάς Εμένα με όλο σου το «είναι» και αντί για το δικό Του «είναι», λατρέψαμε το αρρωστημένο εγώ μας.

Η κρίση η οικονομική (έτσι την ονόμασαν) είναι που γίναμε σαν από πέτρα. Είναι ο τοίχος που χτίσαμε χωρίς κανένα παράθυρο, είναι η καρδιά μας που πέτρωσε στις δυστυχίες του κόσμου. Είναι που χάθηκαν οι μάνες, σαν να φύσηξε ένας αέρας κακός και τις μάζεψε και άφησε πίσω μόνο γυναίκες που γυρίζουνε γύρω από τον εαυτό τους. Γυναίκες που δεν τις χωράνε τα σπίτια τους, που δεν νοιάζονται για τα παιδιά τους γιατί
αν νοιάζονταν δεν θα χώριζαν. Θέλανε ισότητα, θέλανε απελευθέρωση, ταξίδια και πασαρέλες, μεταλλάχτηκαν σε ευρωπαίες. Και ο νόμος του Θεού; Και η ηρωίδα Ελληνίδα; Στα σκουπίδια. Ιδού το δράμα.

Στόχος «αυτών», η εξαφάνιση μας, με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα.

Μας κρύβουνε την καταγωγή μας, τον ηρωισμό μας, τον πολιτισμό μας, την προσφορά μας στην ανθρωπότητα, την ιστορία μας. Αλλοτριώνουν συστημικά την γλώσσα μας, την συνείδηση μας, και την ορθοδοξία μας με τον σατανικό οικουμενισμό και την πανθρησκεία. Και εμείς δεν βαριέσαι, υγεία να έχουμε και ευρώ στην τσέπη. Πως μας κατάντησαν και που καταντήσαμε!


Ας έλθουμε σε συναίσθηση. Μια λύση υπάρχει, να φέρουμε πίσω τον Χριστό, να τον βάλουμε πάλι στα σπίτια μας, τώρα και όχι αύριο, γιατί το αύριο μπορεί να είναι οδυνηρό γι’ αυτόν που δεν μετανόησε. Τελικά δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το χρέος μας παρά μόνο με το δάκρυ. Η ζωή μας σε λίγο θα είναι κάτω από χώμα. Έτσι πληρώνεται η αμαρτία, με πόνο και κλάμα. Γιατί δεν θελήσαμε να ασχοληθούμε με τον πόνο του άλλου και την εκτροπή του ευατού μας, Γι’ αυτό και ο Χριστός θα επιτρέψει να πονέσουμε όλοι πολύ, μα πάρα πολύ για να μπει ο νους στην θέση του και η καρδιά να κλάψει και η ψυχή να κραυγάσει: «Κύριε σώσε μας».


Προσευχή πολύ χρειάζεται η πατρίδα μας, προσευχή πολύ. Τα δίκοπα μαχαίρια των τζιχάντ περιμένουν την εντολή.
Οι Τούρκοι ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία και συγκυρίες για να κάνουν την εισβολή και τις σφαγές, ό, τι προλάβουν.
Οι Γερμανοί τα έχουν κανονίσει όλα, όπως και στο παρελθόν, θέλουν την καταστροφή μας.
Αλλά και πάλι οι Εβραίοι κρύβονται πίσω απ’ αυτούς. Σε λίγο το χρήμα θα εξαφανιστεί από την χώρα μας. Οι τράπεζες θα μείνουν άδεια κτίρια.


Δεν μετανοήσατε Έλληνες τον Ιούνιο του 2015 που κλείσανε οι τράπεζες, το ελαφρύ χάδι του Κυρίου δεν το καταλάβατε, το θεωρήσατε συμφορά και όχι προειδηποίηση.


Όταν η μακροθυμία του Κυρίου περνάει απαρατήρητη τότε έρχεται σφοδρή η δικαιοσύνη Του. Και εσείς αυτό θα το πείτε τιμωρία και θα βλασφημείτε τον Θεό. Αλλά η αγάπη Του θα περιμένει την μετάνοιά σας, γι’ αυτό και οι πληγές θα αυξάνουν, όπως τότε με τους Ισραηλίτες στην Αίγυπτο. Έως ότου μετανοήσετε και τότε θα εξέλθετε εκ της δουλείας του Φαραώ.


Η πείνα θα είναι στις πόλεις θανατηφόρα. Έπεται και συνέχεια, αλλά αυτά προς το παρών για να μην απελπιστείτε. Ας τρομάξετε για να μετανοήσετε, ώστε να γίνει η μετάνοια αυτή σκέπη και ασπίδα στα δεινά. Η προφητεία έχει ως ένα σκοπό, την αφύπνιση και την προετοιμασία.


Που είναι αυτοί που λέγονται θρησκευτικοί ηγέτες και κεφαλές να προετοιμάσουν τον λαό; Αλλά τα σημεία των καιρών δεν τα κατάλαβαν αυτοί, γιατί πίνουν από δύο δισκοπότηρα. Μα και ούτε που θέλουν να το καταλάβουν. Έχουν προδώσει τον Χριστό και έχουν το ποίμνιο Του στο έλεός Του.
Επαινούν τους μεγάλους προφήτες στις εορτές τους, Ιωάννη τον Πρόδρομο και προφήτη Ηλία, μα την ζωή τους δεν την μιμούνται. Όχι μόνο δεν ελέγχουν τους κυβερνώντες για τα αντίχριστα και ανθελληνικά νομοσχέδια αλλά τους χαϊδεύουν κιόλας.
Η ύπουλη σιωπή στην παρανομία τους σημαίνει συγκατάθεσις στα έργα τους.



Έρχεται και γι’ αυτούς η αμείλικτη δικαιοσύνη του Θεού.

«Έμοί εκδίκησις εγώ ανταποδώσω», λέγει Κύριος. Καταιγιστικά τα μηνύματα από τον ουρανό τελευταία. Απόδειξη ότι ο καιρός πλησιάζει. Ας είσαστε έτοιμοι για να μην ξαφνιαστείτε και απελπιστείτε. Μόνο το κλάμα θα μας σώσει και το Έλεος του Θεού μας. Μετανοήστε!

ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Ζητήσαμε την άδεια του π.Μωυσή και αφού τη λάβαμε δημοσιοποιούμε το email του:
ta.moysis@gmail.com

επιλογή φωτογραφιών: ο Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.