" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ΝΙΚΗΣ και ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Κινήματος21 στο «Πρόταση ΣΟΚ - Προς βουλευτές ΝΙΚΗΣ, Σπαρτιατών, Ελληνικής Λύσης: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ένας-ένας οι βουλευτές για να κλείσει η Βουλή (για να ΜΗΝ ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο)»


Υπάρχουν στιγμές που ως άνθρωπος καλείσαι να πάρεις αποφάσεις 

 με τις οποίες θα αποδείξεις την ΤΙΜΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σου.


Παραθέτουμε την γνωμοδότηση (ημερομηνία γνωμοδότησης 6/2/2024) 
του Συνταγματολόγου Κωνσταντίνου Μποτόπουλου (Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, πρ. Ευρωβουλευτή), στο τέλος της ανάρτησης. Τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ!



Αν παραιτηθεί οποιοσδήποτε βουλευτής
και στη συνέχεια ΟΛΟΙ οι επόμενοι αναπληρωματικοί του, 
κλείνει η Βουλή προσωρινά για να γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ στη συγκεκριμένη περιφέρεια 
για να καλυφθεί η έδρα!


Υπάρχουν πάνω από 30 βουλευτές 
της ΝΙΚΗΣ, των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Τους καλούμε αν όντως αγαπάνε πάνω απ όλα την πατρίδα και την Ορθόδοξη πίστη μας, να παραιτηθούν ΕΝΑΣ -ΕΝΑΣ.


Η Βουλή θα κλείνει 
μέχρι να συμπληρωθεί η έδρα του κάθε παραιτηθέντος βουλευτή! 
Εμπρός λοιπόν, 
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ότι πήγατε να «διακονήσετε» και όχι να αξιοποιήσετε τα βουλευτικά προνόμια!


ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ 
ότι έχετε ΑΞΙΕΣ και τολμάτε να ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ την βουλευτική σας έδρα για αυτές.


Σας βεβαιώνουμε 
ότι ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, όσους από εσάς τολμήσετε να το πράξετε!



Η περίπτωση με τον βουλευτή Δ.Τσοβόλα το 1992 
που έχασε την έδρα του αλλά παραιτήθηκαν όλοι οι αναπληρωματικοί προκαλώντας προσωρινό κλείσιμο της Βουλής και εκλογές στην περιφέρεια αυτή, δεν αφήνει καμμία αμφιβολία!




Τα περιθώρια είναι πολύ στενά χρονικά!. 
Αφήστε τα λόγια και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ 
προκαλώντας αναστολή των εργασιών της Βουλής και του προς ψήφιση εμετικού νομοσχεδίου που παραδίδει αθώα παιδιά έρμαιο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

Διαβάστε την απάντηση-γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου εδώ:


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


ΥΓ. Στην απίθανη περίπτωση που η κυβέρνηση παραβιάσει μία ακόμη φορά το Σύνταγμα και δεν εφαρμόσει την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλ ΔΕΝ κλείσει τη Βουλή και ΔΕΝ πάει σε εκλογές τοπικά, θα έχουν θυσιαστεί μεν 1-2 βουλευτές του κόμματός σας αλλά τουλάχιστον θα έχετε αποδείξει ότι έχετε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ως πρόσωπα και ως κόμμα!

Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γνωστοποιήσουν την γνωμοδότηση Μποτόπουλου στους βουλευτές των 3 κομμάτων. Θα το κάνουμε άμεσα κι εμείς.


Νεότερη Ενημέρωση (12/2/2024)
Επισυνάπτουμε από το Wikipedia, το ιστορικό γεγονός (η απώλεια της έδρας του Δημήτρη Τσοβόλα και η άρνηση των αναπληρωματικών του να πάρουν την έδρα), που οδήγησε σε ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ το 1992!
Δείτε:
 

«Οι αναπληρωματικές εκλογές της Β' Αθηνών διεξήχθησαν στις 5 Απριλίου 1992 για την εκλογή ενός βουλευτή μετά τα γεγονότα με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Στις εκλογές αυτές δεν συμμετείχαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Ανανέωση.

Την έδρα κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ και βουλευτής εξελέγη με το σύστημα της λίστας ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης. Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ένωση Κεντρώων με τον υποψήφιό της Βασίλη Λεβέντη.[1]

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ως τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών, καταδικάστηκε σε (εξαγοράσιμη) ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά και σε παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), οπότε και εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την, κατά τη γνώμη τους, άδικη δίκη και καταδίκη του Τσοβόλα, οι επιλαχόντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα θα λάμβαναν τη θέση του, αρνήθηκαν διαδοχικά να ορκιστούν βουλευτές μέχρις εξαντλήσεως του αριθμού τους. Κατά το νόμο θα έπρεπε να προκηρυχθούν αναπληρωματικές εκλογές για αυτή τη μία έδρα, πράγμα το οποίο και έγινε


Άντε λοιπόν βουλευτές της ΝΙΚΗΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ!

Να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Να δυσκολέψετε πραγματικά τα σχέδιά τους!
 
 
 
Νεότερη Ενημέρωση:  13/2/2024,16:30

Η απάντηση της ΝΙΚΗΣ γιατί η παραίτηση βουλευτών ΔΕΝ οδηγεί στο κλείσιμο της Βουλής.

Εν όψει του νομοσχεδίου για το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της ψήφισής του από το ελληνικό Κοινοβούλιο, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η μαζική παραίτηση βουλευτών και αναπληρωματικών των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει σε παύση λειτουργίας της Βουλής και σε πρόωρες εκλογές. Αυτός ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος.

Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 1 του Συντάγματος προβλέπεται ότι ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους. Άρα δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος ο αριθμός 300 οπωσδήποτε βουλευτών.

Ακόμη, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος η διάλυση της Βουλής προβλέπεται στην περίπτωση που έχουν παραιτηθεί δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα και για την ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπισθεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.

Το άρθρο 104 παρ. 1και 2 του εκλογικού νόµου (ΠΔ 26/2012) ορίζει ότι:

  1. Οι βουλευτικές έδρες που κενώνονται για οποιοδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου σε κάποια εκλογική περιφέρεια, πληρώνονται από τους αναπληρωματικούς του ίδιου συνδυασμού στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που τυχόν έχουν ανακηρυχθεί, οἱ οποίοι καλούνται από τον Πρόεδρο της Βουλής για την πλήρωση έδρας που κενώθηκε κατά τη σειρά της ανακήρυξής τους.
  2. Αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί που προβλέπει η προηγούµενη παράγραφος ή ο αριθµός τους έχει εξαντληθεί, προκηρύσσεται αναπληρωματική εκλογή στην εκλογική περιφέρεια, στην οποία κενώθηκαν οι βουλευτικές έδρες.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι εφόσον κενωθεί έδρα βουλευτή, αυτή καλύπτεται αυτομάτως και αναγκαστικά καταρχήν από αναπληρωματικό βουλευτή, εφόσον υπάρχει, και, αν δεν υπάρχει αναπληρωματικός, ή αν παραιτηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί του κόμματος που κατέλαβε την έδρα σε συγκεκριμένη περιφέρεια, καλύπτεται µε διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών. Στην περίπτωση αυτή δεν κλείνει η Βουλή. Δεν υπάρχει νομική διάταξη που να ορίζει ότι αν ο αριθμός των βουλευτών μειωθεί κάτω των 300, η Βουλή αδυνατεί να νομοθετεί. Εφόσον φυσικά εξασφαλίζονται τα συνταγματικά όρια απαρτίας. Στην περίπτωση λοιπόν που διακοπεί πρόωρα η θητεία βουλευτή, η εξέλιξη αυτή δεν ασκεί επίδραση στη ζωή της Βουλής, αλλά συνεχίζεται έως ότου συμπληρωθεί.

 Αναπληρωματικές εκλογές διενεργήθηκαν στο παρελθόν κατά το έτος 1992 σε ιδιάζουσες πολιτικές συνθήκες, όπου στις 5 Απριλίου του 1992 διεξήχθη αναπληρωματική εκλογή στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας για την πλήρωση της κενωθείσας θέσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος εξέπεσε του αξιώματός του, λόγω καταδίκης από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο – και στην περίπτωση εκείνη, τονίζουμε ότι η Βουλή ουδέποτε έκλεισε κατά τη διενέργεια αναπληρωματικών εκλογών. Το ιστορικό αυτό παράδειγμα[i] αποδεικνύει του λόγου μας το αληθές.

Το ενδεχόμενο αυτό που εγείρεται σήμερα, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το δημόσιο διάλογο ως κίνηση παρελκυστικής πολιτικής. Καμία πολιτική δύναμη στο παρελθόν δεν έκανε χρήση μιας τέτοιας τακτικής που τώρα προτείνουν ανεύθυνα διάφορα πολιτικά πρόσωπα.

 

Συμπερασματικά:

Η παραίτηση ή κατ’ άλλο τρόπο απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας από εν ενεργεία βουλευτή δεν οδηγεί σε κλείσιμο της Βουλής.

Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους βουλευτές και ενδεχομένως, σε περίπτωση παραίτησης, η έδρα να μείνει κενή. Διότι δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος ο αριθμός 300 οπωσδήποτε βουλευτών, αλλά ορίζεται ένα όριο 200-300 και τον ακριβή αριθμό τον προσδιορίζει κοινός νόμος. Άρα δεν παραβιάζεται το Σύνταγμα αν η Βουλή λειτουργήσει με λιγότερους από 300 βουλευτές που ο ισχύων νόμος ορίζει.

Η  Βουλή επομένως δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν μεμονωμένα ή ομαδικά κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η πολιτική ιστορία και πρακτική το αποδεικνύει στην περίπτωση έκπτωσης Τσοβόλα το 1992.

Στην περίπτωση δε μιας οργανωμένης παραίτησης όλων των βουλευτών ενός κόμματος μειοψηφίας, διαδοχικά ή από κοινού, το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφισθεί  νόμος από την πλειοψηφία, με τον οποίο αφενός η λειτουργία της Βουλής θα συνεχίζει να λειτουργεί και δεν θα παύει παρά τη μείωση του συνολικού αριθμού των  βουλευτών, και αφετέρου θα χαρακτηριστεί μια τέτοια συμπεριφορά του κόμματος που θα το επιχειρήσει ως καταχρηστική και πράξη αντικοινοβουλευτική, με ό,τι ένας τέτοιος χαρακτηρισμός συνεπάγεται.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[i] Η τότε Βουλή, για παράδειγμα, πραγματοποίησε την επίσημη συνεδρίαση ΡΗ’ την Παρασκευή 3 Απριλίου 1992, τελευταία εργάσιμη προ των τότε αναπληρωματικών εκλογών, και την επίσημη συνεδρίαση ΡΘ’ τη Δευτέρα 6 Απριλίου 1992, αμέσως επομένη μέρα των εκλογών της 5ης Απριλίου.

 από το 


Σχόλιο: 
Χαιρόμαστε που η παρέμβασή μας (καθώς κ άλλων ιστολογίων) προκάλεσε αυτή την ενημέρωση, γιατί το θέμα διακινείται εδώ και καιρό.
Επισημάναμε με κίτρινο τα επίμαχα-σημαντικά σημεία στην ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ.
 
 
 
 Νεότερη Ενημέρωση (13/2/2024, 18:50)
Η άμεση απάντηση του Κινήματος 21 στην Ανακοίνωση του κόμματος ΝΙΚΗ που πριν λίγο δημοσιεύσαμε:

Το ΚΙΝΗΜΑ 21 ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει για το θέμα των παραιτήσεων βουλευτών, προκειμένου να μπλοκάρουμε την παράδοση των νηπίων στους ΛΟΑΤΚΙ, γνωμοδότηση απο τον έγκριτο Συνταγματολόγο κ. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ.

Η γνωμοδότηση που δικαιώνει απολύτως και τις θέσεις μας και τις υποψίες μας, έχει αναρτηθεί εις τον  σύνδεσμο  (ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ)και θα αναρτηθεί και στην παρούσα σελίδα στις επόμενες ώρες.

Εν μέσω του σάλου που έχει δημιουργηθεί διότι ως ΚΙΝΗΜΑ χτυπάμε τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος, το κόμμα ΝΙΚΗ που βαρύνεται με την υιοθέτηση εντοπισμένων αντεθνικών θέσεων (σύνδεσμος) στο προγραμμά του, επιχείρησε να στρεβλώσει, αποκρύψει, παραποιήσει δια μέσου ανακοίνωσης και την γνωμοδότηση και το Σύνταγμα στο πνεύμα του, αλλά και να χτυπήσει το ΚΙΝΗΜΑ 21 και όσους αντιτίθενται στην αθλιότητα της ΝΔ, είτε είναι πρόσωπα είτε κόμματα.

Το ΚΙΝΗΜΑ 21 απαντά γραμμή γραμμή στους θλιβερούς ισχυρισμούς του ΝΙΚΗ που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν μια ανώδυνη υπερψήφιση του νόμου παράδοσης των νηπίων εις τους ομοφυλόφιλους.

Η ανακοίνωση μας με υπογραφή του Πλοιάρχου Ζώη Μπέχλη έχει ως εξής:

Το ΚΙΝΗΜΑ 21 απαντά για τις παραιτήσεις και το κλείσιμο της Βουλης
Παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο, τα κόμματα που είναι στην Βουλή, αρνούνται να το εφαρμόσουν, μάλιστα δε, το διαστρεβλώνουν κιόλας.
Η Ανάλυση αφορά ανακοίνωση της ΝΙΚΗ που επιδιώκει να παραπλανήσει τον κόσμο και να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της οι οποίοι έστω και αργά αντελήφθησαν τον ρόλο της.
Διαβάζουμε:
ΝΙΚΗ: Εν όψει του νομοσχεδίου για το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της ψήφισής του από το ελληνικό Κοινοβούλιο, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η μαζική παραίτηση βουλευτών και αναπληρωματικών των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει σε παύση λειτουργίας της Βουλής και σε πρόωρες εκλογές. Αυτός ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος.
Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 1 του Συντάγματος προβλέπεται ότι ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους. Άρα δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος ο αριθμός 300 οπωσδήποτε βουλευτών.
Αντίκρουση :
1.Οι ισχυρισμοί δεν αφορούν μαζική παραίτηση βουλευτών, αλλά κλιμακωτή παραίτηση βουλευτών και των αναπληρωματικών τους σε κάθε περιφέρεια.
2. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο και για την παρούσα Βουλή έχει οριστεί στους 300.
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι 200, ούτε 299.
Με βάση το άρθρο 51 που επικαλείται ο συντάξας, είναι κατοχυρωμένος ο αριθμός κάθε Βουλευτικής περιόδου έτσι ώστε να μην υπάρχει υπόεκπροσώπηση περιφερειών με μείωση του εξ αρχής οριζόμενου αριθμού βουλευτώ, αν μιλαμε για Βουλή των 3οο με 299 και κάτω βουλευτές, η υπέρεκπροσώπηση αν μιλάμε για 200 εξαρχής Βουλευτές την αύξησή τους στην ίδια τετραετία σε άνω των 200 εως και 300. Η υπόεκπροσώπηση η η υπερεκπροσώπηση είναι η ουσία της αντισυνταγματικότητας και νόθευσης του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

ΝΙΚΗ: Ακόμη, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος η διάλυση της Βουλής προβλέπεται στην περίπτωση που έχουν παραιτηθεί δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα και για την ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπισθεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.
Αντίκρουση:
Το άρθρο 41 αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και δεν αφορά αυτό την παραίτηση βουλευτών. Αποτελεί υπεκφυγή ώστε χαμηλής αντίληψης αναγνώστες να παρασυρθούν μακρυά απο την ουσία.

ΝΙΚΗ: Το άρθρο 104 παρ. 1και 2 του εκλογικού νόµου (ΠΔ 26/2012) ορίζει ότι:
1. Οι βουλευτικές έδρες που κενώνονται για οποιοδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου σε κάποια εκλογική περιφέρεια, πληρώνονται από τους αναπληρωματικούς του ίδιου συνδυασμού στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που τυχόν έχουν ανακηρυχθεί, οἱ οποίοι καλούνται από τον Πρόεδρο της Βουλής για την πλήρωση έδρας που κενώθηκε κατά τη σειρά της ανακήρυξής τους.
2. Αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί που προβλέπει η προηγούµενη παράγραφος ή ο αριθµός τους έχει εξαντληθεί, προκηρύσσεται αναπληρωματική εκλογή στην εκλογική περιφέρεια, στην οποία κενώθηκαν οι βουλευτικές έδρες.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι εφόσον κενωθεί έδρα βουλευτή, αυτή καλύπτεται αυτομάτως και αναγκαστικά καταρχήν από αναπληρωματικό βουλευτή, εφόσον υπάρχει, και, αν δεν υπάρχει αναπληρωματικός, ή αν παραιτηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί του κόμματος που κατέλαβε την έδρα σε συγκεκριμένη περιφέρεια, καλύπτεται µε διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών. Στην περίπτωση αυτή δεν κλείνει η Βουλή.
Δεν υπάρχει νομική διάταξη που να ορίζει ότι αν ο αριθμός των βουλευτών μειωθεί κάτω των 300, η Βουλή αδυνατεί να νομοθετεί. Εφόσον φυσικά εξασφαλίζονται τα συνταγματικά όρια απαρτίας. Στην περίπτωση λοιπόν που διακοπεί πρόωρα η θητεία βουλευτή, η εξέλιξη αυτή δεν ασκεί επίδραση στη ζωή της Βουλής, αλλά συνεχίζεται έως ότου συμπληρωθεί.
ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ
Εδω ο συντάξας αποκρύπτει 2 απλές λογικές συνεπαγωγές. του άρθρου 53 του Συντάγματος που λέει τα κάτωθι:
1. Oι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών. Mόλις λήξει η βουλευτική περίοδος, με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο, διατάσσεται η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και η σύγκληση της νέας Bουλής σε τακτική σύνοδο μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από αυτές.
2. Bουλευτική έδρα που κενώθηκε μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, όταν απαιτείται κατά το νόμο, εφόσον οι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών.
Ο λόγος για τον οποίο πληρώνονται δια αναπληρωματικών η δι εκλογών επι ανυπαρξίας αναπληρωματικών, οι έδρες στην Βουλή, δεν είναι τυπικός λόγος, αλλά λειτουργικός. Ο νομθέτης θέλει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών τα 3 πρώτα χρόνια ώστε να λειτουργεί η Βουλή και να ασκεί το νομοθετικό της έργο, για την τελευταία χρονιά λειτουργίας , δηλαδή την τέταρτη περίοδο λέει ότι μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αναπληρωματική εκλογή εφόσον οι κενές ΄δρες δεν είναι περισσότερες απο 60.
Δηλαδή η κένωση μιας έδρας στα πρώτα 3 χρόνια αναιρεί την απαρτία όλου του σώματος, ενώ στην τελευταία χρονιά η απαρτία παύει να υπάρχει στην κένωση 60 +1 εδρών, οπότε η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Σε διαφορετική περίπτωση ο νομοθέτης δεν θα έκανε τον κόπο να αναφερθεί σε αυτήν την διαδικασία.

Ισχυρισμός του εν λόγω κόμματος:
ΝΙΚΗ: Η Βουλή επομένως δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν μεμονωμένα ή ομαδικά κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Η πολιτική ιστορία και πρακτική το αποδεικνύει στην περίπτωση έκπτωσης Τσοβόλα το 1992.

ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ
Φυσικά και η Βουλή δεν διαλύεται, είναι άλλο θέμα η διάλυση της Βουλής και άλλο η αναστολή εργασιών, όπως και εντελώς άλλο η αδυναμία ψήφισης νόμου ακόμα και αν δεν έχουν ανασταλεί οι εργασίες λόγω της μη εκπροσώπησης του εκλογικού σώματος.
Διότι η Βουλή στον πυρήνα και στην ουσία του Δημοκρατικού πολιτεύματος δεν μπορεί να λαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες εαν δεν εκπροσωπείται μέρος του εκλογικού σώματος και οι εκπρόσωποι του εκλογικού σώματος είναι οι βουλευτές ανα περιφέρεια.
Στην περίπτωση Τσοβόλα η Βουλή φυσικά και δεν διαλύθηκε, ούτε “έκλεισε ” με την σημασία που δίνουν οι εν λόγω στην λέξη έκλεισε παραπλανώντας τους αφελείς ψηφοφόρους τους .
Ηταν αδύνατο στην περίπτωση Τσοβόλας, να προχωρήσει στην ψήφιση οποιουδήποτε νόμου διότι αυτός θα ήταν αντισυνταγματικός αφού η ψήφιση δεν θα γινόταν απο το σύνολο των εκπροσώπων του εκλογικού σώματος εφόσον υπήρχε κενή έδρα.

Ακολουθεί και ο ισχυρισμός έκπληξη του ΝΙΚΗ που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια και μας δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίσουμε το εν λόγω κόμμα ΦΑΡΙΣΑΙΚΟ -ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στήριξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΙΚΗ: Στην περίπτωση δε μιας οργανωμένης παραίτησης όλων των βουλευτών ενός κόμματος μειοψηφίας, διαδοχικά ή από κοινού, το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφισθεί νόμος από την πλειοψηφία, με τον οποίο αφενός η λειτουργία της Βουλής θα συνεχίζει να λειτουργεί και δεν θα παύει παρά τη μείωση του συνολικού αριθμού των βουλευτών, και αφετέρου θα χαρακτηριστεί μια τέτοια συμπεριφορά του κόμματος που θα το επιχειρήσει ως καταχρηστική και πράξη αντικοινοβουλευτική, με ό,τι ένας τέτοιος χαρακτηρισμός συνεπάγεται.

ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ απο το ΚΙΝΗΜΑ 21

Ο συντάξας της ανακοίνωσης του ΝΙΚΗ, εως τώρα, γνωρίζοντας ποια είναι η αλήθεια και υπο το βάρος της αποκάλυψης της, μας την αποκαλύπτει μόνος του παραδεχόμενος ότι για να κλείσει η Βουλή επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους απο 300 βουλευτες, αρα η Βουλή αναστέλει τις λειτουργίες της με κάτω απο 300 βουλευτές, θα ψηφισθεί νόμος απο την πλειοψηφία.
ΑΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
Όμως αυτό το οποίο προσπαθεί η ΝΙΚΗ και οι λοιποί συμπρωταγωνιστές της ΝΔ στην Βουλή, είναι να μην εκφραστεί στις κάλπες σε μια μεγάλη περιφέρεια το 80% που είναι αντίθετο στις διεφθαρμ΄νες επιδιώξεις για τα νήπια της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών.
Κύριε Νατσιέ , ακόμα και δίκιο να είχατε σε όσα υποστηρίζετε, όπου αποδείξαμε ότι έχετε απολύτως άδικο, για ποιον λόγο δεν σέρνετε τη ΝΔ και το ομοφυλόφιλικόν τόξο σε εκλογές σε μια μεγάλη περιφέρεια, ώστε να ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στις κάλπες;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ…ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Ν Τ Ρ Ο Π Η
Καλώ και προκαλώ τον κ. Νατσιό σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ σε οποιοδήποτε διαδικτυακό η τηλεοπτικό μέσο ώστε να λάμψει η αληθεια. 

 
Για το ΚΙΝΗΜΑ 21

 
ο Πρόεδρος
Πλοίαρχος Ζώης Κ. Μπέχλης
Στρατιωτικός Ιατρός

 

 
 
Σχόλιο:
όπως φαίνεται εδώ, τελικά μάλλον είχε δίκιο ο Μπέγλης ...
αλλά στην πανέξυπνα γραμμένη ανακοίνωση της Νίκης, τριπλάρουν το επίμαχο θέμα:

Η Βουλή με 299 βουλευτές (μόλις παραιτηθεί κάποιος και δεν αναλάβει κανένας αναπληρωτής του) ΔΕΝ έχει δικαίωμα να νομοθετήσει νέο νόμο 
για να αλλάξει τη σύνθεσή της που είναι 300 βουλευτές!!!
 
Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

4 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1. Όπως ενημερωθήκαμε από αναγνώστη μας,
σήμερα (Σάββατο 10/2/2024) στην κοπή Βασιλόπιτας του κόμματος ΝΙΚΗ στη Δράμα, τέθηκε το ερώτημα αυτό στον κ.Νατσιό
και απάντησε ότι έχουν ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα εδώ κ μέρες,
αλλά δεν τεκμηριώνεται νομικά ότι μπορεί να γίνει έτσι (οι παραιτήσεις να προκαλέσουν δηλαδή κλείσιμο της Βουλής και διακοπή ψηφοφορίας ενός νομοσχεδίου).

Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές γνώμες συνταγματολόγων (το βλέπουμε και στο επίμαχο νομοσχέδιο για γάμο - υιοθεσία από ομοφυλόφιλους).
Πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση θα επικαλείται γνώμες "δικών της" συνταγματολόγων για να επιβάλει τις (αντισυνταγματικές) αποφάσεις της.
Το παραθέτουμε προς ενημέρωση.

2. Το ίδιο διαβεβαίωσε κατηγορηματικά και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλονίκη σε ερώτηση ακροατή στον Focus FM το περασμένο Σάββατο : Ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (πρόκλησης εκλογών και κλείσιμο της Βουλής και του νομοθετικού έργου) νομικά.

Εμείς οφείλαμε να γνωστοποιήσουμε την άποψη του Συνταγματολόγου κ .Μποτόπουλου.
Αν κάποιο κόμμα ή πρόσωπο μας απαντήσει, φυσικά θα δημοσιεύσουμε την επίσημη απάντησή του.

Ανώνυμη είπε...

Για να γίνεις βουλευτής δεν πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια και ούτε τιμή. Γιατί να παραιτηθούν; για να χάσουν τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παραθέσαμε την άποψη ενός Συνταγματολόγου. Δείχνει τεκμηριωμένη.

Αν τα 3 κόμματα έχουν υπόψη τους άλλα νομικά δεδομένα, ας κάνουν τον κόπο να μας τα στείλουν για να τα παραθέσουμε.
Για να μην κατηγορούνται αδίκως ότι δεν παραιτήθηκαν για να μην χάσουν την βουλευτική "καρέκλα".

Γνωστοποιήσαμε την ανάρτησή μας στα 3 αυτά κόμματα (μέσω email με ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση και μέσω της φόρμας επικ. με τους Σπαρτιάτες) και αναμένουμε τις απαντήσεις τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πληροφορικά, δεν έχουμε πάρει μέχρι και τώρα (Δευτέρα 12/2/2024 5:20 μμ) ΚΑΜΜΙΑ απάντηση από κανένα από τα 3 κόμματα.

Διαδίδουν στα μέλη που τους ρωτούν ότι "δεν γίνεται" αλλά τόσους δικηγόρους έχουν στα κόμματά τους (επιστημονικούς συνεργάτες κλπ) δεν θα έπρεπε να τεκμηριώσουν ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα αν η Βουλή λειτουργεί με 299 ή λιγότερους βουλευτές;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.