" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για την εξωφρενική ποινή στον Ηγούμενο Μεθόδιο. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Φεβρουαρίου, 18:00, Υπουργείο Εξωτερικών (Λεωφ. Βασ.Σοφίας 1, ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Νεότερη Ενημέρωση:
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ 
με την Καθιστική Διαμαρτυρία που θα γίνει την Τεταρτη 1η Φεβρουαρίου (Ν.Ημ.) 
έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 06:30 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ [κοστος ανα ατομο 20 ευρω]
υπευθυνος : ο κ.Μορφιδης Νικολαος τηλ. 6976074111

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ 5:45 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ [κοστος ανα ατομο 30 ευρω]
υπευθυνος : ο κ. Κολοκυθας Ιωαννης τηλ. 6972291676

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ Η ΙΔΙΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ !!!

Κάτω τα χέρια από τον ομολογητή Γέροντα και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
+ Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.
Ζητούμε δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους τους πατέρες.
Όλοι ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το τελευταίο ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ της Ορθοδοξίας του Αγίου Όρους, το οποίο οι Νεοταξίτες θέλουν να υποδουλώσουν.

Η Διαμαρτυρία διοργανώνεται από 35 Ελληνορθόδοξους Συλλόγους.ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Την στιγμή πού το Ελληνικόν κράτος αγωνίζεται δια να επαναφέρει τήν φθίνουσα οικονομία τής χώρας,τήν στιγμήν πού αδελφοί μας Έλληνες πεθαίνουν από τήν πείναν,τήν στιγμήν πού Έλληνες άστεγοι κοιμούνται καί πεθαίνουν στα παγκάκια τών πλατειών, εὑρίσκονται άνθρωποι καί δη μοναχοί, που έπεται ότι πήγαν στό Άγιον Όρος διά άσκησιν καί πτωχείαν καί εγκαλούν την Ελληνικήν Κυβέρνησιν ότι τούς χρωστά 3.000.000 €υρώ διά διαφυγόντα κέρδη.

Και ερωτώμεν:
1). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν εἶναι Εσφιγμενίτες
2). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν εκπροσωπούν τήν Ι. Μ. Εσφιγμένου, διότι εκλέχθησαν παρανόμως συμφώνως μέ τον Κ.Χ.Α.Ο. (άρθρα 112,113,114)
3). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν συγκροτούν κάν τήν σύναξιν της Ι.Μ.Εσφιγμένου, διότι είναι μόνον δύο (2) άτομα ;
4). Πώς απαιτούν σάν νά εἶναι Αγιορείτες τήν στιγμήν πού εἶναι έμμισθοι Εφημέριοι στήν κρατούσαν Εκκλησίαν;
Προτείνομεν να παρθούν από αυτούς όλα τα χρήματα πού εισέπραξαν από τήν Μονήν,από το 1999 έωως σήμερον, μέχρι δεκάρας καί να δοθούν στούς φτωχούς Έλληνας.
Προτείνομεν να ξαναγίνουν όλες οί δίκες οί οποίες έγιναν γιατί εἶναι όλα παράνομα.

Μέτ' ευχών
Ο Καθηγούμενος τής Ι.Μ.Εσφιγμένου Αγίου Όρους,
+ Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος
κι οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί .

«ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΔΕΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΝΕΚΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Εάν η παραχώρησις Κυρίου με όποια δήθεν καταδίκη, τιμά τους Ομολογητάς της ....
Ορθοδόξου Πίστεως κατά τις Πατερικές Διδαχές όπως: «Οι θέλοντες ευσεβώς ζειν διωχθήσονται», εκτιμούμε σαφώς μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατά του Ηγουμένου κ. Μεθοδίου, την 27/01/2017, ότι ο διωγμός κορυφώνεται για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ένα προπύργιο έμεινε μαρτυρικό μεταξύ ελαχίστων άλλων, το οποίο η Υπεραγία Θεοτόκος ηγάπησε και ωσαύτως ευδόκησε ώστε οι τελευταίοι Ομολογηται της Πίστεως της Γνήσιας και Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου, όντες στον Σωτηριώδη δρόμο του Παραδείσου, να αξιωθούν και του μαρτυρίου χάριν της Πίστεως!

Τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων επενεργούν κατά παραγγελία ή εντολήν του υποδύοντος τον αρχέκακον όφιν, μετά πάσης πονηρίας, κακίας και εχθρότητας με μόνον σκοπό να κατασπαράξουν το έργον του Θεού μέσω των μετεριζίων αυτού όπως την Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και κατά του ιδίου Γέροντος – Καθηγουμένου αυτής κ. Μεθοδίου, του ορθοτομούντος τον λόγον της Αληθείας εμπράκτως και ευψύχως και όχι μόνο με λόγια…!

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει από τα Μ.Μ.Ε το επίπεδο του υποκόσμου, την εγκληματικότητα, την φθαρμένη κοινωνία του αίματος, της κραιπάλης και της απώλειας… Γνωρίσαμε τον Πάσσαρη, τον Ρωχάμη, τον Παλαιοκώστα, τον Κατσούλα και άλλους…τους οποίους άλλωστε είδαμε με συμπάθεια προκειμένου να μετανοήσουν και να σωθούν και αυτοί κατά την εν Χριστώ αγάπη. Τι χειρότερο όμως έπραξε ο Γέροντας Μεθόδιος, ώστε να του καταμετρηθεί η εσχάτη των ποινών, ήτοι 20 χρόνια κάθειρξη και 6 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για κάτι που ασφαλώς δεν έπραξε;

Ποία Νέμεσις δικαιολόγησε το αξιόποινο… του ανύπαρκτου «κακουργήματος» για το Γέροντα, ήτοι η χρήση μιας αδιευκρίνιστης αφ’ ενός «μολότοφ» όσο και αδιανοήτου πράξεως για την άγνωστη στο Δικαστήριο προσωπικότητα ενός Νέου Ομολογητού Γέροντος αφ’ ετέρου;
Μήπως η συνισταμένη των «οδηγιών» της Νέας Εποχής είχε σαν στόχο να κλείσουν μια για πάντα το μοναδικό «στόμα» που μιλούσε, όταν ο κάθε άμβωνας περί άλλων τυρβάζει
σήμερα, μακράν του σκοπού περί σωτηρίας της ψυχής; 
Ποίον ενοχλούσαν τα λόγια και οι πράξεις του Νέου Ομολογητού Πατέρα; Μήπως επειδή υπήρξε ο Έλλην Ορθόδοξος Ομολογητής της Πίστεως που αφύπνιζε το αξιοσέβαστο ποίμνιο των Ορθοδόξων ενώ άλλοι… αντιθέτως το ήθελαν να καθεύδει στον αιώνα τον άπαντα εσκεμμένως; Μήπως τα συμφέροντα των επικαρπούντων των «προϊόντων εγκλήματος» καθώς και άλλων κοσμικών ωφελειών παραβιάζονται ή βλάπτονται εμπρός στην καθαρότητα και Πατερική διαύγεια του ξεχωριστού Γέροντος Μεθοδίου;

Προς τί και δια τί, αυτό το ανεξήγητο μένος των 55 δικαστηρίων και 6 εφετείων μέχρι σήμερα, που αφήνει εμβρόντητους 35 Ελληνορθόδοξους Συλλόγους και αναρίθμητες χιλιάδες Πιστών που διατηρούν την μετάνοιά τους στον Γέροντα Μεθόδιο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου; Ποία είναι τέλος η δέουσα απολογία μιας λαμπράς όσο και αδιάβλητης δικαιοσύνης τόσον προς την αλήθεια του Θεού όσον και προς την ενάρετη πειθώ του πνευματικώς εξαρτωμένου πιστού λαού;
Η κατ’ εξακολούθησιν κατάχρησις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με άπειρες στερήσεις και απαγορευτικά στο ανωτέρω Μοναστήρι, το οποίο από μεν την πνευματικήν συνέχειαν ως υπήκοοι Θεού ζώντος στο Άγιον Όρος και αφ’ ετέρου η κάθε δραστηριότητα και σχέσεις κατηχήσεως και στηρίξεως των Πιστών από κοσμικής αντιλήψεως, είναι η ανταύγεια συνεχούς διωγμού με σκοπό να αποβλέπει στην εξαφάνιση ότι πολυτιμότερου διατηρείται σήμερα, τουλάχιστον στην ελληνική κοινωνία, με την χάριν του Αγίου Πνεύματος και είναι η βαθεία Πίστις στον Θεό!

Εν τέλει μια «μολότοφ» σαφώς δεν καταδικάζει τον Γέροντα Μεθόδιο, αλλά μια καταδίκη μέσω δικτυωμένης εμπάθειας, μπορεί κάλλιστα να θεωρείται νέος επαίσχυντος διωγμός της Ορθοδόξου και Αμωμήτου Πίστεως. Εξ’ άλλου από τις χιλιάδες όντως μολότοφ που έχουν πέσει μέχρι σήμερα στην ιστορία, διακρίναμε κάποιες περιπτώσεις δραστών από το παρελθόν με τις αντίστοιχες ποινές τους όπως:

1) Την όντως μολότοφ την 17η/10/2016 στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» - αφέθη ελεύθερος ο 25χρονος από το Μαρούσι!
2) Την όντως μολότοφ την 16η/12/2015 που εκτοξεύθηκε προς το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών - ο 23χρονος ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!
3) Για τις όντως «δυο-τρεις» μολότοφ κατά των αστυνομικών στην οδό Τοσίτσα, την 14η/01/2017 και για τις μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ επί της Χαριλάου Τρικούπη την ίδια μέρα, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις!

…Και ούτω καθεξής…

Πέραν από τα μάταια και ψευδή του γήινου κόσμου ζει πάντα Κύριος ο Θεός και βδελύσσεται την αδικία και για άλλους χαιρεκακία. Άλλωστε το κουμάντο στο Αγιώνυμο Όρος, είναι η Υπεραγία Θεοτόκος ήτοι η Δική μας Παναγία η Αρσανάρισσα. Αυτή είναι το Τέλος και Αρχή και η απόδοσις της Δικαιοσύνης!


Εκπρόσωπος των 35 Ελληνορθοδόξων Συλλόγων,

Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Διευθυντής Ιατρός – Χειρουργός
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
Φίλοι του Αγίου Όρους Παιανίας

το είδαμε εδώ
το έχουμε επιβεβαιώσει ως είδηση


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις τον γέροντα Μεθόδιο.
ΟΧΙ στην Νεα Τάξη
ΟΧΙ στον Οικουμενισμό
ΕΛΛΑΔΑ σημαίνει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
ΚΑΤΩ τα χέρια από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Ο Μεθόδιος όπως και κάποιοι ελάχιστοι ακόμα διαπράτουν το μεγαλύτερο ποινικό αδίκημα στην σύγχρονη εποχή.
Παραμένουν ορθόδοξοι και δεν έχουν διδασκαλία με δυο γλώσσες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ πρεπει να παμε ολοι να διατρανασουμε την συμπαρασταση μας στον αγωνιστη γεροντα και στους πατερες
οι πετρες θα κραξουν και εμεις θα σιωπουμε;
δεν υπαρχει περιπτωση να αφησουμε τον γεροντα ετσι πρεπει να ξυπνησουμε θελουν να διαλυσουν την εσφιγμενου για να πανε και τον παπα εκει να αλωθει το αγιον ορος
δεν θα τους το επιτρεψουμε
αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Να είμαστε όλοι εκεί! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε!
Κ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ . ΕΞΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΥΠΟΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ . ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΑΓΩΝ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ . ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΥΠΑΜΕ . ( ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ )

GeorGRE είπε...

Πάμε να μιλήσουμε για τα αισχρά των ΛΟΑΤ μας λένε αναχρονιστικούς.
Πάμε να μιλήσουμε για τους εκαντοντάδες χιλιάδες λάθρο μας λένε ρατσιστές
Πάμε να μιλήσουμε για την πατρίδα μας λένε φασίστες
Πάμε να μιλήσουμε για Χριστό, πνευματική ζωή μας λένε κοντόφθαλμους, φονταμενταλιστές και μας κοιτάνε σαν να είμαστε λεπροί.
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
Δεν θα τους περάσει. Έχουμε μαζί μας το δίκιο, το Σύνταγμα και πάνω απ όλα το Χρίστο.
Είναι η εποχή της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ και πρέπει όλοι μας να δράσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς +Ι.Γ.Ζ.
Πατερ τί έγινε με την κλοπή και το blog σου ;
δεν λειτουργει και το μαιλ σου..
θα ειμαι κατω αυριο

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επικοιωνήστε απευθείας μαζί του στο
hieromonk.g@gmail.com
και πείτε μας να διαγράψουμε το παρόν σχόλιο αφού το διαβάσετε.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.
Μου χτύπησαν το κελί και μου πήραν εκτός απο λειτουργικά πράγματα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Ευτυχώς εχω το κινητό για μια άμεση συννενόηση ( καλή ώρα)

Ανώνυμος είπε...

Οk

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.