" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

"ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ - ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ". ΝΕΑ ανοιχτή επιστολή του captain-Γιάννη Κοντοπού στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ:
Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη 23/2/2017, στις 9:30 πμ
συγκεντρωνόμαστε έξω από την μητρόπολη θεσσαλονίκης (οδός Βογατσικού).

Δεν αφήνουμε τον ευσεβή αγωνιστή ιερωμένο π.Νικόλαο Μανώλη, μόνο του, απέναντι στα νύχια των οικουμενιστών.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι (τυχαία;) επιλέχτηκε εργάσιμη ημέρα και δύσκολη ώρα για όσους εργάζονται. Επίτηδες δεν ανάρτησαν τίποτε και στην ιστοσελίδα της μητρόπολης. Οι ιερείς φυσικά μπορούν να παραστούν. Βολεύει μια "δίκη" χωρίς την παρουσία ακροατηρίου (=πιστών). Κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας, για να παραστούμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τον π.Νικόλα. Ειδοποιούμε φίλους και γνωστούς.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Απευθύνομαι προς τον συντάκτην του υπ'αριθμ. πρωτ 115/20-2-2017 εγγράφου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης προς τον αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερον π.Νικόλαον Μανώλην.
Φυσικά το έγγραφο υπογράφει ο μητροπολίτης κ.Άνθιμος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι σε άλλον "θεόπνευστον" αρχιμανδρίτην ανήκει η πατρότης αυτού.
Ποιος αλήθεια χριστιανός διάβασε αυτό το έγγραφο και δεν έφριξε; Είναι δυνατόν με ανυπόστατους ισχυρισμούς και παραπλανητικές αναφορές σε αποφάσεις συνόδων να γράφονται τέτοια έγγραφα; Λοιπόν κ.κ.της Ιεράς Μητροπόλεως.


Η ανάρτησις της 20ης Φεβρουαρίου 2017 με επικεφαλίδα "Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ "ΜΟΛΟΤΟΦ" ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΝΙΚΟΛΑ", γράφτηκε από εμένα και κακώς αποδίδεται στον π.Νικόλαο. Ακολουθούν διάφορα σχόλια ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ αναγνωστών σε σχετικές αναρτήσεις και τα οποία βεβαίως αναφέρονται στον μητροπολίτην και προς υμάς. Πού και πως διαπιστώσατε ύβριν και συκοφάντησιν; Αποτελεί ντροπή δι' υμάς η προσβλητική προς τον πρόσωπον του σεβαστού τοις πάσι πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη τοποθέτηση σας όταν χαρακτηρίζεται αυτόν διακατεχόμενον "εωσφορικού εγωϊσμού".
Ψάξτε αλλού να βρείτε τοιούτους μέσα στο κλήρο.
Εμείς δηλαδή,τα πνευματικά του τέκνα εξομολογούμεθα στον διάβολον ;;;;;!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!Επικαλείσθε κανόνας της εκκλησίας μας ενώ γνωρίζεται πολύ καλά ότι ουδεμίαν σχέση έχουν με την υπόθεση αυτήν, εκτός και αν είστε θεολογικώς τόσο μακράν νυχτωμένοι.


Αλλά όχι.... Η εμπάθεια σας πλέον απέναντι στον παπά-Νικόλα σας έχει τυφλώσει και ο αέρας της εξουσίας σας πήρε τα μυαλά και τα σήκωσε. Του αποδίδεται τη "ρετσινιά" του σχισματικού. Ξέρετε μήπως τι σημαίνει "σχίσμα";


Τον κατηγορείτε ότι ηγεμονικώς προσπαθεί να επιβάλει δικές του απόψεις. Σας μετέφερε κάποιος ότι μας εξαναγκάζει δια μαστιγίου ή μήπως όλες του οι αναφορές, διδαχές και ομιλίες έχουν βάση στις διδαχές και τα κείμενα των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας;
Ξαναδιαβάστε τα κηρύγματα του, ακούστε τις ομιλίες του και βρείτε που θεολογικώς σφάλει.


Σκανδαλίζει ο παπά-Νικόλας επειδή ελέγχει αλλά σας διαφεύγει (μάλλον δεν το γνωρίζεται) άτι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μακάριζε αυτούς που ελέγχονται και ήθελε να είναι ανάμεσα σε αυτούς.
Διαβάστε λίγο πατερικά κείμενα και αν κάτι δεν καταλαβαίνετε απευθυνθείτε στον διωκόμενον σας να σας διαφωτίσει.


Επικαλείσθε τον ΠΔ' κανόνα των Αγίων Αποστόλων, ότι δηλαδή αν κάποιος κληρικός απευθύνει ύβριν κατά του βασιλέως ή του άρχοντος να καθαιρεθεί, εάν δε είναι λαϊκός να αφορισθεί....!!!!!
Εσείς δηλαδή ερμηνεύετε όπως σας βολεύει.....
Ο παπά-Νικόλας επικρίνει με βάση τους κανόνας των Θεοφόρων Πατέρων.... την ύβριν πού την διαβάσετε; Ποιος τώρα σκανδαλίζει, εσείς ή εκείνος; 


Θέλετε να σταυρώσετε στους χρυσούς επιστήθιους σας σταυρούς έναν αδελφό σας προκειμένου να είστε αρεστοί στον άρχοντα-βασιλιά.
Αλήθεια, το ράσο γιατί το φοράτε όταν δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτούς των οποίων διάδοχοι επικαλείσθε;


Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να αλληλοσυγχωρεθούμε κατά τον κατανυκτικόν εσπερινόν της Κυριακής ούτως ώστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με καθαρά τη καρδία. Αυτό για σας ισχύει ή μόνον για εμάς τους αμαρτωλούς (ων πρώτος ειμί εγώ) λαϊκούς; 
Την Μεγάλη Πέμπτη θα ακούσουμε στο δεύτερο από τα δώδεκα Ευαγγέλια την "ανάκριση" του Χριστού υπό του αρχιερέως. "Ταύτα δε Αυτού ειπόντος εις των υπηρετών παρεστηκώς έδωκε ράπισμα τω Ιησού ειπών, ούτως αποκρίνει τω αρχιερεί; 
Απεκρίθη αυτώ ο Ιησούς. 
"Ει κακώς ελάλησα μαρτύρησον περί του κακού… ει δε καλώς τί με δέρεις;"
Αυτό λοιπόν θέλετε να κάνετε στον παπά-Νικόλα; Γιατί τον "δέρνετε" αφού δεν ομίλησε κακώς;

Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι
ο πνευματικός μας στον αγώνα του δεν είναι μόνος. Η ιστορία θα τον δικαιώσει. Έχει την ευλογία του Δεσπότου Χριστού και τον Σταυρόν του μαρτυρίου του θα τον σηκώσει αγόγγυστα. Όταν καταλάβετε το λάθος να θυμηθείτε τον Ιούδα όταν επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια.
"Ημαρτον, παραδούς αίμα αθώου. Οι δε είπον, τι πρός ημάς, σύ όψει".


Θυμίζουμε:4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

QUIZ: μήπως ενθυμείται ο κ.Άνθιμος τις φρικτές αρές των ιερών κανόνων που επιφυλάσσονται για τους επισκόπους εκείνους που καταλαμβάνουν μηδέποτε κενωθέντα επισκοπικό θρόνο καθώς και για όσους εγκαταλείπουν την επισκοπή τους διά να συζευχθούν ετέραν πολύφερνον νύμφην, πλουσιότερη και επιφανέστερη ιερά μητρόπολη τουτέστιν;
Το μαύρο Ιούλιο του μοιραίου για τα εγχώρια εκκλησιαστικά και πολιτικά πράγματα έτους 1974 ο τότε αρχιμανδρίτης κ.Άνθιμος Ρούσσας έσπευσε, αγαλλομένω ποδί, να εγκατασταθεί ως μητροπολίτης στην ακριτική Αλεξανδρούπολη με το σπαθί των υπ αριθμόν 3 και 7 Συντακτικών Πράξεων του απαισίας μνήμης ιωαννιδικού καθεστώτος εκτοπίζοντας τον τότε μητροπολίτη μακαριστό Κωνστάντιο Χρόνη, τον ήρωα των Καλαβρύτων και της Καβάλας. Υφίσταται ικανό δημοσιογραφικό υλικό που ενδείκνυται να γνωστοποιηθεί ευρύτερα.
Και μετά κάμποσα χρόνια εγκατέλειψε τον Έβρο ίνα περιπτυχθή την πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού βεβαίως-βεβαίως καταπατώντας τους σχετικούς ιερούς κανόνες!
Και μετά ταύτα υπέβαλλε και υποψηφιότητα για την καθέδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών (ο τελικός στόχος), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα βεβαίως-βεβαίως!
Δυστυχώς, όμως, στην περίπτωσή του δεν εφαρμόσθηκαν οι σχετικοί ιεροί κανόνες που σε άλλες περιπτώσεις μετατρέπονται σε...κανόνια για την εξουδετέρωση των αντιφρονούντων!
"Τι ωραίος κόσμος μπαμπά!".
Λ.Ν.
Υ.Γ. Καλό θα προκύψει εάν αναδημοσιευθούν οι φωτογραφίες που άπτονται της εμπλοκής του εν λόγω επισκόπου ή/και εκπροσώπων του σε εκδηλώσεις του αντίχριστου ρόταρυ, του και "νηπιαγωγείου της μασσωνίας" προσφυέστατα αποκληθέντος.
Και να υπομνησθούν οι σχετικές συνοδικές απαγορεύσεις της συμμετοχής κληρικών στις σχετικές εκδηλώσεις.
Λ.Ν.

Απόστολο είπε...

Πες τα.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε σήμερα το πρωί στη μητρόπολη;
Γιατί κανένα μπλοκ δεν γράφει τίποτα;
Πολύ ύποπτη σιωπή έχει παντού.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αναβλήθηκε η Ιερατική Σύναξη με θέμα τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη (ΧΘΕΣ). ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6:45 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΒΙΝΤΕΟ.

https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/645.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.