" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΤΙ-Οικουμενιστών και στους παλαιοημερολογίτες, στην εκκλησία των ΓΟΧ; Απίστευτο και όμως αληθινό!

Πριν λίγο καιρό παρατηρήσαμε ότι άρχισαν και στους ΓΟΧ να διαφημίζουν τις ονομαστικές εορτές των δεσποτάδων και τα "δεσποτικά συλλείτουργα"!




Όπως φαίνεται, τα χρόνια πέρασαν,
το αγωνιστικό ηρωικό φρόνημα με τους διωχμούς των "παλαιοημερολογητών" άρχισε να φθίνει 
και η εκκλησία των ΓΟΧ δείχνει να αντιγράφει τις αθλιότητες των δεσποτάδων της Ελλαδικής Εκκλησίας (του νέου ημερολογίου), τόσο στην αυτοπροβολή όσο και στις διώξεις των ευσεβών που κρατάνε τις παρακαταθήκες.


Με πολύ λύπη διαβάζουμε :


ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ. Ο. Χ. -- Κλητήριον Ἐπίκριμα



Καλεῖται ἐκ ὁ Ἱερομόναχος Γρηγόριος Ζιῶγος, ἐνώπιον τοῦ Πρωτοβαθμίου διὰ Πρεσβυτέρους Συνοδικοῦ Δικαστηρίου τὴν Δευτέραν 7/20 Μαρτίου 2017 εἰς τήν αἴθουσαν τοῦ Ἱ.Ν. «Ρόδον τό Ἀμάραντον» Πειραιῶς, ὥραν 12.15, προκειμένου νὰ ἀπολογηθῇ διὰ κανονικὰ αὐτοῦ παραπτώματα.



'Aναλυτικῶς γνῶσιν περὶ αὐτῶν θέλει λάβει κατόπιν ἐπικοινωνίας αὐτοῦ εἰς τὴν ἠλεκτρονικὴδιεύθυνσιν: ecclesiagoc@gmail.com





Διαβάσαμε και ένα σχόλιο, εδώ

"Ο Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος σας εχει ενημερώσει εν παντί για τα δικά σας πνευματικά παραπτώματα, και δεν του απαντήσατε σε τίποτα.
Κοτόπιν τούτων σας έκοψε το μνημόσυνο και σας το έγραψε σε καθαρά ελληνικά."



Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, ενημερώνουμε τους αξιότιμους αναγνώστες της ιστοσελίδος σας πως για την περίπτωση του πρώην εφημερίου μας π. Γρηγορίου Ζιώγου, δεν υπάρχει "δεσποτοκρατία" και "άδικη δίωξη".
Συγκεκριμένα ο π. Γρηγόριος Ζιώγος, ως εφημέριος του ναού μας, ξεκίνησε μια εκστρατεία αναβαπτισμού όλων των ενοριτών μας που προέρχονταν από το νέο ημερολόγιο, κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων. Οι ενορίτες ξεσηκωθήκαμε και απαιτήσαμε την απομάκρυνσή του. Ο π.Γ.Ζ. τότε με υπομνήματά του προς την Ιερά Σύνοδο των Γ.Ο.Χ. απαίτησε να κηρυχθούν αιρετικοί οι Νεοημερολογίτες και να αναβαπτίζονται εξάπαντος. Η Ιερά Σύνοδος δεν ενέδωσε και τότε ο εν λόγω ιερομόναχος τους αποκήρυξε περιδιαβαίνοντας τα ιστολόγια και υβρίζοντάς τους, αποκαλώντας τους "αιρετικό σκυλολόι", "προδότες", "κότες" και άλλα κοσμητικά, ενώ παράλληλα εξύβριζε και Αγίους της Εκκλησίας, όπως τον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς.
Για τους παραπάνω λόγους η Σύνοδος των Γ.Ο.Χ. δικαίως τον κάλεσε σε απολογία.
Παρακαλούμε να αναρτήσετε το σχόλιο προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!
Με εκτίμηση
Εκ της ενορίας Αγίου Φανουρίου Γ.Ο.Χ. Γλυφάδος

Ανώνυμος είπε...

Ας με συγχωρέσουν οι διαχειριστές του ιστολογίου, αλλά δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα της ανάρτησης αυτής.

Ο πατήρ Γρηγόριος τι έχει να πει για τα ανωτέρω ( αναβαπτισμούς κτλ ) ?

Αν όντως ο +ΙΓΖ απαιτεί να γίνεται αναβαπτισμός, το ιστολόγιό σας συμφωνεί μαζί του? Και αν συμφωνείτε με τον πατήρ Γρηγόριο , πως είναι δυνατόν να υποστηρίζετε και τον πατήρ Νικόλαο Μανώλη ? Μήπως πρέπει να αναβαπτισθούν και όσοι βαπτίστηκαν από τον πάτερ Νικόλαο ?

Νομίζω δεν προσφέρει κάτι ωφέλιμο η συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά και πάλι συγχωρείστε με.

Με εκτίμηση και σεβασμό στον αντιοικουμενιστικό αγώνα του ιστολογίου σας,

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Σημεια των καιρων...πραγματι συμβαινουν περιεργα και σε μας τους ΓΟΧ, ειδικα τα 2-3 τελευταια χρονια. Διαβασα το παραπανω σχολιο της ενορίας ΓΟΧ Γλυφαδας και θα ευχομουνα να ητανε ετσι τα πραγματα. Ομως δεν ειναι. Ίσως να αναφερει ενα μερος της αληθειας....
Οι εγκύκλιοι 1974, 1998, 2002 των ΓΟΧ μιλουν για στερουμενα Αγιαστικης Χαριτος Μυστηρια νεο/των, κι όχι ο εν λόγω Ιερομόναχος. Επίσης, οι Ιεροί Κανονες επιτρεπουν (παλι βαση Εκκλησιολογιας εγκυκλιων 1974, 1998, 2002) να Βαπτιζονται εξ΄απαντος κι οχι μόνο όσοι ΔΕΝ εχουν 3 καταδυσεις.
Προσωπικα διαφωνώ και με τις 3 εγκυκλιους κι ειδικα αυτη του 1974, η οποία ηταν τελειως ανευθυνη, υπερζηλωτικη και διευρυνε το χασμα-Σχισμα με το νεο, ενω αυτες του 1998, 2002 ητανε παρακινδυνευμενες για τοσο σοβαρο θεμα και γι΄αυτο εν μερει διαφωνω και με τον Ιερομόναχο Γρηγοριο. ΣΗΜΕΡΑ όμως, που το ΣΥΝΟΛΟ των "Επισκοπων" του νεου ακολουθουν ΕΠΙΣΗΜΑ κεκκριμενες αιρεσεις (και γνωριζετε τι συνεπαγεται αυτο), δεν ακουμε ξεκαθαρες κουβεντες, αλλα υπογραφονται, αλλα λεγονται εδω, αλλα εκει, στραβα ματια γινονται σε Ιερωμενους που δυσφημουν τον αγωνα με κηρυγματα ή κοινωνώντας δίπορτους νεο/τες, κι αντι να απολογηθούν αυτοι οι Ιερωμενοι αλλα κι οι Επισκοποι που υπεγραψαν τις Εγκυκλιους, τελικα καλουν σε απολογία τον Ιερομόναχο κι ενω ουδεποτε απαντησαν στις καταγγελίες με επιχειρηματα που εκανε. Λεκτικα πραγματι το παρακανε αλλα αυτο δεν απαλλασει την Συνοδο απο τις εξηγησεις που πρεπει να δωσει...
Περισσοτερα επι της θεσεως μου φαινονται στα κατω αρθρα του Παιδαγωγου, καθως καταλαβαινω οτι σε καποιους ΓΟΧ μπορει να τους πεσουνε "βαρια" αυτα, όπως είχανε πεσει και σε μενα, προ εξαμηνου που τα μαθα (κι σ΄αυτα δεν αναφερονται όλα τα "θεματα" που υπάρχουν, ουτε η πληρη αναλυση των θεματων)
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_63.html#comment-form
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/522017.html#comment-form
Κι αυτα γραφονται προς συνετισμο των Επισκοπων, αυτη θα ειναι η χαρά μου, όχι για να τους διαπομπεύσουμε, ούτε κι αρνουμαι ότι προσπαθούν και δεν ξεχνω τον προχωρημενης ηλικιας Αρχιεπισκοπο να λειτουργει μονος του και να καθεται ορθιος με τις ωρες να μιλησει και να δωσει το αντιδωρο, σαν να ειναι απλος Διακος.
Για να αλλαξουν ροτα πριν ερθουν χειροτερα

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κι αν θελει η Συνοδος, ειναι στην διάθεσή της το πλήρες όνομα μου (άλλωστε τους είχα στειλει μαιλ τότε με το θεμα του δημοψηφίσματος, όπου φαινεται το πληρες ονομα) και ειμαι στην διάθεσή τους για να δοθούν (ελπίζω αμοιβαίες) διευκρινήσεις

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

απέκτησαν έναν ήρωα οι νεοημερολογίτες,
θα το άφηναν έτσι οι του παλαιού;
ορμάτε αμφότεροι πιστοί:
π.νικόλαος Μανώλης vs π.γρηγορίου Ζιώγου.

Ανώνυμος είπε...

Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος
Με τιτλους:
Ειχα σκοπό να μην ασχοληθώ, αλλά μετά απο αυτό το συκοφαντικό σχόλιο θα υποστείτε την απάντηση.

1.Απο άμβωνος και παντού κήρυξα οτι το Ράντισμα δεν ειναι βάπτισμα, ουτε το ποδόλουτρο βεβαίως.
2.Εγραψα εισήγηση στην Σύνοδο στην οποία εξηγώ αναλυτικά γιατι το Ράντισμα δεν είναι Βάπτισμα, και η Σύνοδος με ΔΙΚΑΙΩΣΕ
3.ΟΛΕΣ οι Βαπτίσεις έγιναν με ΕΥΛΟΓΙΑ αρχιεπισκόπου Καλλινίκου. Συνεπώς μόλις καταδικάσατε τον αρχιεπίσκοπο της εκκλησίας σας.
4.Στην Πανελλαδική σύναξη των κληρικών που εγινε το 2014 στην Μητρόπολη του αγίου Αθανασίου... ρώτησα για το θέμα του Βαπτίσματος και απάντησε ο Αττικής Χρυσόστομος
Με δυο λόγια: το Ράντισμα το ποδόλουτρο και το κανατόλουτρο ΔΕΝ είναι Βάπτισμα και ως εκ τούτου ο άνθρωπος πρέπει να Βαπτισθεί.
Η Σύναξι είναι τραβηγμένη σε βίντεο
5. Επειδή είστε κοινοί συκοφάντες του ποινικού δικαίου, ενημερώνω αυτούς που μας διαβάζουν ότι κάποιοι απο την ενορία σας απευθύνθηκαν στον αρχιγραμματέα Φώτιο για τις Βαπτίσεις, και ο αρχιγραμματέας τους είπε:
Ο Πάτερ εχει δίκιο, ορθά πράττει.
Περαιτέρω η ναυαρχίδα σας ο π. Νικόλαος Δημαράς Βαπτίζει, γιατί δεν τον ρωτάτε να σας απαντήσει επι του θέματος;;;

Eαν πιστεύετε οτι ο ραντισμένος εχει εγκυρο βάπτισμα και αυτός που τον Βάπτισε εχει λάθος … τότε σας προκαλώ να ρωτήσετε επίσημα την Σύνοδο των ΓΟΧ.
Eαν δεν το κανετε ειστε Συκοφάντες ψεύτες και λασπολογοι, όσο για το αιρετικοί είναι δεδομένο.

Πόσους εχει Βαπτίσει ο αρχιγραμματέας Φώτιος, και κάποιοι άλλοι επίσκοποι γνωρίζετε;;
O αρχιεπίσκοπος Καλλίνικος πόσους εχει Βαπτίσει γνωρίζετε;;;
Oι εσφιγμενίτες βαπτίζουν εξ απαντος τους Ντες
Κάποιοι επίσκοποι της Αμερικής βαπτιζουν και μάλιστα βάπτισα κάποιον με ευλογία Δημητρίου
Η απόφαση στην Οδυσσό ΓΟΧ και ΡΟΕΔ ορίζει οι ραντισμένοι να βαπτίζονται
Η Εκκλησία της Ρουμανίας εξ ’απαντος βαπτιζουν τους Ντες ασχετως , εαν εχουν και τρεις καταδύσεις απο το Νεο

Η ενορία σας όχι μόνο δεν με έδιωξε, αλλά παρακαλούσε τον αρχιεπίσκοπο σε συνάντηση στο Ροδον το αμάραντο να συνεχίσω ως εφημέριος, (μήπως θέλεις να σου γραψω και τα ονόματα;; )
Δική μου απόφαση ήταν να φύγω επειδή κατάλαβα ότι υποκινείστε κάποιοι… από τον γνωστό καραμπινάτο αιρετικό της αγίας Παρασκευής…. Μόλις μου το αποδείξατε

Οσο για τον Μαξιμοβιτς τα εχετε μπερδεψει με τοσα ψεματα που λετε.
Για τον Λουκα τον ιατρό ειπα οτι ειναι αιρετικος.
Και σας προκαλώ να ρωτήσετε την Συνοδο των ΓΟΧ:
O Ραντισμένος βαπτίζεται ακινδύνως ναι η όχι;;
O Λουκάς ο ιατρός είναι άγιος η αιρετικός;;;

Εμπρος λοιπον αιρετικοί λασπολόγοι ρωτήστε την εκκλησία σας για τα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

+Iερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Το εκκλησιολογικό θέμα με τους ΓΟΧ έγκειται στο ότι άλλα υπογράφουν και άλλα πιστεύουν κηρύττουν πράττουν και μεταλαμπαδεύουν, ιδρύοντας έναν παλαιοημερολογίτικο οικουμενισμό με κοινό κρίκο τις 13 μέρες, ετσι ώστε να είναι ολοι ευχαριστημενοι.
Στα κάτωθι η Σύνοδος ΓΟΧ δεν μου απάντησε σε τίποτα. Με τίτλους

Επίσκοποι και ιερείς Μεταδίδουν όλα τα μυστήρια σε αιρετικούς λαικούς οικουμενιστές, ενώ υπάρχουν εγκύκλιοι που το απαγορεύουν επι ποινή αργίας και καθαιρέσεως.
Παραχάραξαν επίσημα το μυστήριο του Χρίσματος δια εγκυκλίου: μυρώνουν άπαξ στο μέτωπο, ενώ η Β’ Οικουμενική ορίζει σε όλα τα αισθητήρια μέλη. Παραχάραξη μυστηρίου σημαίνει καινοτομία, αίρεση και Βλασφημία στο Αγιο Πνεύμα.

Από τις σελίδες Μητροπόλεων πρωην ενιστάμενων και από προσωπικά βίντεο κηρύττουν οικουμενιστικές διδασκαλίες.
Δεν μυρώνουν τα εισερχόμενα μέλη από άλλες οικουμενιστικές εκκλησίες, ούτε Βαπτίζουν τους ραντισμένους του Βορρά, ενώ στα χαρτιά εχουν υπογράψει το ακριβώς αντίθετο. (εξαιρείτε όποιος εχει γνώση και ζητήσει βάπτισμα )

Μνημονεύουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο ο οποίος δεν έχει αποκηρύξει την Οικουμενιστική εκκλησία που υπάγεται, αντιθέτως αγωνίζεται με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια να πάρει πίσω τον κανονικό θρόνο του της κανονικής εκκλησίας

Εχουν διδασκαλία για συμβολικό χάραγμα της αποκαλύψεως και όχι κυριολεκτικό.
Οι ΓΟΧ Είναι υπέρ της κάρτας πολίτη, ακυρώνοντας 25 χρόνια συγκεντρώσεων – ψεμάτων

Δεν έχουν καταδικάσει την Ληστρική στο Κολυμπάρι, αλλά ούτε και κανέναν σύγχρονο αιρετικό ονομαστικά πχ Βαρθολομαίο Ιερώνυμο μετά από το Βλάσφημο μνημόσυνο στους Μωαμεθανούς το 2016 στην Λέσβο και μάλιστα με συλλειτουργό τον Παπα Ρώμης.

Υπέγραψαν το 2014 δικολαβίστικες ερμηνείες Πίστεως και Δογμάτων… και ποιος εχει δίκιο, αυτός που καταλαβαίνει τα Α η αυτός που εννόησε το Β;; Ποτε οι Πατέρες στην Εκκλησία έγραψαν δικολαβίστικες ερμηνείες πίστεως; Αντί αυτού οι ΓΟΧ κρύβονται πίσω από αοριστίες που δεν σημαίνουν τίποτα .

Εγιναν Θρησκευτική κοινότητα κάτω από την ίδια στέγη με όλους τους αιρετικούς της Ελλάδας, Βλασφημώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποστολική τους διαδοχή. Αυτό είναι καθαρός Προτεσταντισμός. Επίσης στο εν λόγω νομοσχέδιο υφαρπάζονται οι εκκλησιαστικές περιουσίες των ΓΟΧ άπαξ διαπαντός, ενώ οι ίδιοι φιμώνονται με την υπογραφή τους καθώς δεν θα μπορούν να διαμαρτύρονται για τους νόμους του κράτους πχ όχι μόνο δεν καταδίκασαν τους βλάσφημους πολιτικούς που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά τους καλούν και στα Θεοφάνεια και τους τιμούν.
Πρωτοκλασάτος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε σε μεγάλο Μοναστήρι των ΓΟΧ στην Πελοπόννησο, εσείς τι δουλειά έχετε να μπείτε εδώ μέσα, αυτό δεν είναι για εσας… Και όμως μπήκαν δοξάζοντας την Διαμαντοπούλου ως ευεργέτισσα

Δεν έχουν καθαιρέσει πλήθος κληρικών για κυριολεκτικά κανονικά παραπτώματα πιστεως.Αντιθέτως εχουν καθαιρέσει όλους όσους έκοψαν από αυτούς για τις κακοδοξίες τους
Ετσι κλείνει Το κείμενο των ΓΟΧ στο ενωτικό κείμενο του 2014:

«“Κρατῶμεν τῆς Ὁμολογίας”, ἣν παρελάβομεν ἄδολον..., ἀποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμὸν ὡς ὑπαγόρευμα τοῦ διαβόλου· ὁ δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ἐλλιπῆ τὴν κεκηρυγμένην Ὀρθόδοξον Πίστιν. Ἀλλ’ Αὕτη πεπληρωμένη ἤδη ἐσφράγισται, μὴ ἐπιδεχομένη μήτε μείωσιν, μήτε αὔξησιν, μήτε ἀλλοίωσιν ἡντιναοῦν, καὶ ὁ τολμῶν ἢ πρᾶξαι ἢ συμβουλεῦσαι ἢ διανοηθῆναι τοῦτο, ἤδη ἠρνήθη τὴν Πίστιν τοῦ Χριστοῦ».

-Συμφωνώ απολύτως

Ανώνυμος είπε...

Στο σχολείο που πήγαινα με έμαθαν να συγκρίνω μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Εσείς τώρα πως και γιατί βάζετε στο ίδιο τσουβάλι την Μαρτυρική Εκκλησία των ΓΟΧ με την κρατική εκκλησία των Οικουμενιστών, αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να εξηγήσετε!

Είναι κακό και ενάντια στους κανόνες να εορτάσει κάποιος τα ονομαστήριά του? Μήπως με το να εορτάσει κάποιος τς ονομαστήριά του, αυτομάτως γίνεται οικουμενιστής και αιρετικός?

Κυριάκος Βαρβέρης

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Τροποποιήσαμε τον τίτλο της ανάρτησης από "Δεσποτοκρατία" σε "Εκκοσμίκευση", που αποδίδει καλύτερα την επισήμανση μας με την παρούσα ανάρτηση


2) Σχόλιο κ. Βαρβερή:
Φυσικά, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αναβαπτισμός. Τα μυστήρια θεωρούνται -κατ οικονομίαν- έγκυρα ακόμη και αν τελούνται από αιρετικούς σε δοξασία ορθόδοξους ποιμένες, μέχρι να καταδικαστούν επίσημα από Οικουμενική Σύνοδο.
Όσο για το αν μπαίνουν καλά ή όχι στην κολυμπήθρα, φυσικά είναι θλιβερό να ΜΗΝ βαπτίζονται καλά, αλλά δεν θα αποφανθούμε εμείς δογματικά αν πρέπει να ξαναβαπτιστούν.

Στην ανάρτηση μας εστιάζουμε στην εκκοσμίκευση (αναπαραγωγή σε μικρό βαθμό όσων θλιβερών συμβαίνουν στην Ορθόδοξη εκκλησία του νέου ημερολογίου αλλά και στις προσπάθειες επιβολής ποινών -μην ξεχνούμε ότι πρόσφατες ανακοινώσεις των ΓΟΧ απαγορεύουν σε αγιορείτες να ιερουργούν και να κηρύττουν αν θυμόμαστε καλά. Συνεπώς υφίσταται και εκεί ένα θέμα, αλλά ας το λύσουν οι αρμόδιοι).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φυσικά δεν θέτουμε θέμα αναβαπτισμού των νεοημερολογητών!


3) Τα θέματα που θίγει ο ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος είναι πολλά και φυσικά δηλώνουμε πλήρως αναρμόδιοι.
Παρακαλούμε αν κάποιοι επιθυμούν να ξεκινήσει νέα συζήτηση, επειδή τα σχόλια γίνονται ΔΕΚΑΔΕΣ και τελικά δεν μπορούν να διαβαστούν, δείτε πρώτα τι γράφηκε στις 2 άλλες αναρτήσεις και συνεχίστε αν επιθυμείτε την συζήτηση επί τοις ουσίας, σ αυτές.


4) κ.Βαρβερή (στο 2ο σχόλιο σας),
Εντίμως θα σας ρωτήσουμε:
παρατηρείτε εκκοσμίκευση στην εκκλησία των ΓΟΧ, ναι ή όχι; Έβγαζαν τόσες φωτογραφίες παλαιότερα; Τις διαφήμιζαν; αποτελεί "υλικό" για δημοσιοποίηση αν είχε κάποιος δεσπότης ονομαστήρια;
Εμείς προβάλουμε ένα σύμπτωμα, που μπορεί πράγματι να μην είναι κακό. Δεν νομίζουμε όμως να μην υφίσταται θέμα.
Ελπίσαμε προβάλλοντας το, να προβληματιστούν ορισμένοι. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι αν συνεχίσουμε την αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα των ΓΟΧ, θα βρούμε "ακρότητες", που δεν θυμίζουν "μαρτυρική" αλλά κοσμική εκκλησία. Σίγουρα είχαμε δει φωτογραφίες με συλλείτουργα δεσποτάδων.
Θάβοντας τα όσα συμβαίνουν κάτω από το χαλί, δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αν παρόλα αυτά τους αδικήσαμε κατά την γνώμη σας, ζητούμε δημοσίως συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Προς +ΙΓΖ :

Δηλαδή τόσα θαύματα και ιάσεις που έχει κάνει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός δεν έχουν γίνει με τη χάρη του Κυρίου?

Και αν δεν έχουν γίνει με τη χάρη του Κυρίου να μας πείτε με ποιανού χάρη έγιναν τα θαύματα ? ( σε αυτό θέλω σαφή απάντηση ) .

Και τέλος ποιος σας έθεσε καλέ μου ιερομόναχε διαχειριστή της χάριτος του Κυρίου και με τόσο εύκολο τρόπο αποφαίνεστε για την Αγιώτητα του Αγίου Λουκά του ιατρού? Μήπως γίνατε από μόνος σας μια Σύνοδος? Να μας το πείτε να το ξέρουμε.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Οι ΓΟΧ σχολιαστες Δεν έχετε καταλάβει οτι γι αυτό το μπέρδεμα υπεύθυνοι ειναι οι ιδιοι ΓΟΧ επίσκοποι που γραφουν ποια είναι η γραμμή της Συνόδου τους, και οχι αυτοί που την ακολουθούν

Γραψτε λοιπον οτι ακριβώς πιστεύετε με ενα χερι και ουχί με δυο...

Ανώνυμος είπε...

Προς παιδαγωγό ( σχετικά με την εκκοσμίκευση ) :

Τα ΕΣΠΑ βλέπετε και ξέρετε που πηγαίνουν (αφωνία Αγίου Όρους), το ξέπλυμα χρήματος σε διάφορες υπερπολυτελέσταστες Μόνες (βλέπε Βατοπέδι) επίσης φαίνεται. Μετοχές σε τοκογλυφικές τράπεζες ξέρετε ποια "εκκλησία" έχει. Πολυτελή αυτοκίνητα ξέρετε ποιοι "Επίσκοποι" χρησιμοποιούν.

Για να μη σας κουράζω σας λέω : ελάτε και δείτε .

Και μετά, αφού έρθετε και δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, τότε ελάτε να το συζητήσουμε.

Κυριάκος Βαρβέρης

ΥΓ : Πάντως ο τίτλος της ανάρτησης εξακολουθεί να δημιουργεί εντυπώσεις που δεν στέκουν . Καμία δίωξη αντι-οικουμενιστή δεν έγινε στους ΓΟΧ.

Ανώνυμος είπε...

Λέγομαι Κλεοπατρα και ήμουν από παιδί ενοριτισσα του Αγίου Φανουρίου.
Έχω να δηλώσω τα εξής:
Αυτά που γράφουν οι ανώνυμοι εκπρόσωποι του Αγίου Φανουρίου είναι αναληθή.
Η αλήθεια είναι έτσι ακριβώς όπως την αναφέρει στο παραπάνω σχόλιό του ο πατήρ. Γρηγόριος.
Ήμουν τότε εκεί και τα έζησα.
Οι ανώνυμοι εκπρόσωποι ας μας γράψουν τα ονόματα τους έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και όχι η προβοκάτσια.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

https://www.google.gr/amp/s/fdathanasiou.wordpress.com/2012/06/10/%25CF%2583%25CF%258D%25CE%25B3%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CE%25B8%25CE%25B1%25CF%258D%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BA%25CE%25AC-%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585-%25CF%2581/amp/?espv=1

Ας δει το παραπάνω link ο "παντογνώστης" ιερομόναχος που χαρακτηρίζει αιρετικό τον Άγιο Λούκα τον Ιατρό και περιμένουμε να μας δώσει τη δίκη του "επιστημονική" άποψη !!!

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ Προς Κυριάκο

Ο κανόνας Θ’ της εν Λαοδικεία αφορίζει και καθαιρεί αυτούς που προσκύνησαν σε λείψανα αιρετικών προκειμένου να γίνουν καλά.
Το Θεμα δεν αναλύεται σε ενα σχόλιο αλλά ο κανόνας σου δινει την απάντηση.
Το Θαύμα το προκαλει η πιστι του ανθρώπου και το απειρο έλεος του Θεού. Τα παραδείγματα ατελείωτα.
Οι Περσες ειχαν τον Τίμιο Σταυρό για 15 χρόνια στην πλατεία της Βαβυλώνας... ρωτώ:
θαυματούργησε ο Σταυρός σε άρρωστα παιδάκια ναι η οχι;;

Και τώρα περί Λουκά ιατρού
θα σου αποδείξω για πολλοστή φορά τους θεομπαίχτες ΓΟΧ.

Εχουμε κάνει αρκετές εισηγήσεις περί Σεργιανισμού,( οκόσμος δεν εχετε ιδέα τι ειναι...)
στο τέλος οι ΓΟΧ το εβαλαν ως θεμα στο ενωτικό τους κείμενο 2014 και τον καταδίκασαν
Περαιτέρω ενημερώνω οτι εβγαλαν εγκύκλιο που γράφει σε δυο σελίδες γιατί ο Λουκάς ιατρός και ο Σεραφείμ Σλομπολιεφ
ΔΕΝ είναι άγιοι. Η εγκύκλιος εχει αριθμό πρωτοκόλλου
Αυτή την εγκύκλιο την εδωσαν σε μας για να μας κλείσουν το στόμα και περαιτέρω δεν γνωρίζει κανείς τίποτα
Και οχι μόνο αυτό, αλλά η εγκύκλιος πανω δεξιά γράφει:
Να ΜΗΝ διαβαστεί απο άμβωνος.

Κατάλαβες νομίζω, έτσι;;
Σε προκαλώ να ρωτήσεις τον αρχιγραμματεα Φωτιο, για την αγιοσύνη του Λουκά

Εαν ομως σου απαντήσει οτι ΔΕΝ ειναι άγιος,
Εαν σου απαντήσει οτι ο ραντισμένος βαπτίζεται ακινδύνως, τότε τι θα γίνει;;
θα βγείτε δημόσια ( οχι εσύ ) όλοι οσοι με λασπολογούν να ζητήσουν συγνώμη απο το ιντερνετ;;
Σας προκαλώ λοιπόν,
Ρωτήστε

sotirio είπε...

Αποτείχιση δεν είναι μόνο "φεύγω απο τον σατανά " ούτε απλά υψώνω αμυντικό τείχος ενάντια στον σατανά ΑΛΛΑ ΟΧΥΡΏΝΟΜΑΙ στην Ορθοδοξία = Χριστιανισμό .Κολλάω στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.
Αυτό μόνο ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ γίνεται .

Εν Αγίω Πνευματι αποτειχίζεται ο παπικός , ο οικουμενιστής , ο πρωτεστάντης , ο παλαιοημερολογήτης και ο κάθε πλανεμένος .

Είναι έργο θεού και όχι ανθρώπου να ξεκολλήσει απο τον σατανά και να κολλήσει στον Χριστό .

Εδώ βλέπουμε ότι το Αγιο Πνεύμα του άνοιξε τα μάτια να δεί τα χαρούπια που τον ταϊζανε . Ομολογεί " ...άλλα υπογράφουν και άλλα πιστεύουν κηρύττουν πράττουν και μεταλαμπαδεύουν, ιδρύοντας έναν π α λ α ι ο η μ ε ρ ο λ ο γ ί τ ικ ο ο ι κ ο υ μ ε ν ι σ μ ό με κοινό κρίκο τις 13 μέρες, ετσι ώστε να είναι ολοι ευχαριστημενοι...." κτλ κτλ

Εύκολα βλέπει και ξεκάθαρα κάποιος την πλάνη και τον σατανά που κουβαλά ο άλλος Το να δεί όμως την πλάνη ΤΟΥ και τον σατανά ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΙΝΑΞΕΙ είναι το μυστήριο της μετάνοιας που μόνο συν Θεώ είναι εφικτό. Είναι ανθρωπινο το να βλέπεις τα αλλότρια .Θεϊκό είναι να βλέπεις τα δικά σου .

1) Το Πανάγιο Πνεύμα εργάζεται στην καρδιά αυτού του ανθρώπου
2) Ο άνθρωπος αυτός εκζητά τον Κύριο και πληρεί τις 3 προδιαγραφές του πρώτου ψαλμού

Μακάριος ανήρ,ός ούκ επορεύθη εν βουλή ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών ούκ έστη και επί καθέδρα λοιμών ούκ εκάθισεν
2 αλλ’ ή εν τω νόμω Κυρίου το θέλημα αυτού
και εν τω νόμω αυτού μελετήσει ημέρας και νυκτός.
3 Και έσται ώς το ξύλον το πεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων,ο τον καρπόν αυτού δώσει εν καιρώ αυτού και το φύλλον αυτού ούκ απορρυήσεται και πάντα, όσα άν ποιή, κατευοδωθήσεται

Τώρα θα μου πείς σαν πολλά μας τα λές ... που τον ξέρεις ?
Ε ομολογώ οτι δεν τον ξέρω . ¨Ομως όπως ο Αβρααμ άφησε τα είδωλα και τον οίκο του και επέλεξε τα δύσκολα ... έτσι και εδώ .
Αφήνει πίσω του το ψέμα και τους ψεύτες , κόβει γέφυρες ... δεν κοιτά το να βολέψει την "σαρκα" αλλά εκζητά τον Κύριο .Ε !! Δεν το κάνει όποιος όποιος.
Ναι τις κακοδοξίες του τις βλέπω , "τίνγα " στην μπόχα .. εχει δρόμο μπροστά του ...Πλήν όμως έχει κότσια !

Οθεν ?
Α) Καλώς ήλθες αδελφέ .... Είθε να σωθείς καματερέ !
Β) Αφιερωμένο εξαιρετικά : https://www.youtube.com/watch?v=fZcXapbivsA

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Ακριβώς διωξη αντιοικουμενιστή γίνεται

Το εκκλησιολογικό θέμα με τους ΓΟΧ έγκειται στο ότι άλλα υπογράφουν και άλλα πιστεύουν κηρύττουν πράττουν και μεταλαμπαδεύουν, ιδρύοντας έναν παλαιοημερολογίτικο οικουμενισμό με κοινό κρίκο τις 13 μέρες, έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Στα κάτωθι η Σύνοδος ΓΟΧ δεν μου απάντησε σε τίποτα. Με τίτλους

Επίσκοποι και ιερείς Μεταδίδουν όλα τα μυστήρια σε αιρετικούς λαϊκούς οικουμενιστές, ενώ υπάρχουν εγκύκλιοι που το απαγορεύουν επί ποινή αργίας και καθαιρέσεως.

Παραχάραξαν επίσημα το μυστήριο του Χρίσματος δια εγκυκλίου: μυρώνουν άπαξ στο μέτωπο, ενώ η Β’ Οικουμενική ορίζει σε όλα τα αισθητήρια μέλη. Παραχάραξη μυστηρίου σημαίνει καινοτομία, αίρεση και Βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα.

Από τις σελίδες Μητροπόλεων πρώην ενιστάμενων και από προσωπικά βίντεο κηρύττουν οικουμενιστικές διδασκαλίες.
Δεν μυρώνουν τα εισερχόμενα μέλη από άλλες οικουμενιστικές εκκλησίες, ούτε Βαπτίζουν τους ραντισμένους του Βορρά, ενώ στα χαρτιά έχουν υπογράψει το ακριβώς αντίθετο. (εξαιρείτε όποιος έχει γνώση και ζητήσει βάπτισμα )

Μνημονεύουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο ο οποίος δεν έχει αποκηρύξει την Οικουμενιστική εκκλησία που υπάγεται, αντιθέτως αγωνίζεται με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια να πάρει πίσω τον κανονικό θρόνο του της κανονικής εκκλησίας.

Έχουν διδασκαλία για συμβολικό χάραγμα της αποκαλύψεως και όχι κυριολεκτικό.
Οι ΓΟΧ Είναι υπέρ της κάρτας πολίτη, ακυρώνοντας 25 χρόνια συγκεντρώσεων – ψεμάτων.

Δεν έχουν καταδικάσει την Ληστρική στο Κολυμπάρι, αλλά ούτε και κανέναν σύγχρονο αιρετικό ονομαστικά π.χ Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο μετά από το Βλάσφημο μνημόσυνο στους Μωαμεθανούς το 2016 στην Λέσβο και μάλιστα με συλλειτουργό τον Πάπα Ρώμης.

Υπέγραψαν το 2014 δικολαβίστικες ερμηνείες Πίστεως και Δογμάτων… και ποιος έχει δίκιο, αυτός που καταλαβαίνει τα Α ή αυτός που εννόησε το Β;; Πότε οι Πατέρες στην Εκκλησία έγραψαν δικολαβίστικες ερμηνείες πίστεως; Αντί αυτού οι ΓΟΧ κρύβονται πίσω από αοριστίες που δεν σημαίνουν τίποτα .

Έγιναν Θρησκευτική κοινότητα κάτω από την ίδια στέγη με όλους τους αιρετικούς της Ελλάδας, Βλασφημώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποστολική τους διαδοχή. Αυτό είναι καθαρός Προτεσταντισμός. Επίσης στο εν λόγω νομοσχέδιο υφαρπάζονται οι εκκλησιαστικές περιουσίες των ΓΟΧ άπαξ διαπαντός, ενώ οι ίδιοι φιμώνονται με την υπογραφή τους καθώς δεν θα μπορούν να διαμαρτύρονται για τους νόμους του κράτους π.χ όχι μόνο δεν καταδίκασαν τους βλάσφημους πολιτικούς που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά τους καλούν και στα Θεοφάνεια και τους τιμούν.
Πρωτοκλασάτος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε σε μεγάλο Μοναστήρι των ΓΟΧ στην Πελοπόννησο, εσείς τι δουλειά έχετε να μπείτε εδώ μέσα, αυτό δεν είναι για εσάς… Και όμως μπήκαν δοξάζοντας την Διαμαντοπούλου ως ευεργέτισσα.

Δεν έχουν καθαιρέσει πλήθος κληρικών για κυριολεκτικά κανονικά παραπτώματα πίστεως. Αντιθέτως έχουν καθαιρέσει όλους όσους έκοψαν από αυτούς για τις κακοδοξίες τους.
Έτσι κλείνει Το κείμενο των ΓΟΧ στο ενωτικό κείμενο του 2014:

«“Κρατῶμεν τῆς Ὁμολογίας”, ἣν παρελάβομεν ἄδολον..., ἀποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμὸν ὡς ὑπαγόρευμα τοῦ διαβόλου· ὁ δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ἐλλιπῆ τὴν κεκηρυγμένην Ὀρθόδοξον Πίστιν. Ἀλλ’ Αὕτη πεπληρωμένη ἤδη ἐσφράγισται, μὴ ἐπιδεχομένη μήτε μείωσιν, μήτε αὔξησιν, μήτε ἀλλοίωσιν ἡντιναοῦν, καὶ ὁ τολμῶν ἢ πρᾶξαι ἢ συμβουλεῦσαι ἢ διανοηθῆναι τοῦτο, ἤδη ἠρνήθη τὴν Πίστιν τοῦ Χριστοῦ».

-Συμφωνώ απολύτως.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Περι Βαπτίσματος
Ας δούμε τι γράφει το Πηδάλιο και ποια είναι η εμπειρία της Εκκλησίας
Κανών Αποστολικός 46:
Όποιος Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ήθελεν αποδεχθή ως ορθόν και αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών, ο τοιούτος προτάζομεν να καθαιρεθεί. Επειδή ποίαν συμφωνία έχει ο Χριστός με τον διάβολον; Ή πιστός μετά του απίστου;
Κανών Αποστολικός 47:
Επίσκοπος ή πρεσβύτερος τον κατά αλήθεια έχοντα βάπτισμα, εάν άνωθεν βαπτίση. ή τον μεμολυσμένο παρά των ασεβών εάν μη βαπτίση καθαιρείσθω…
Κανών Αποστολικός 50:
Ει τις Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος μη τρία βαπτίσματα (3 καταδύσεις ), μιας μυήσεως επιτελέση αλλά εν βάπτισμα ( 1 κατάδυση ), το εις τον θάνατον του Κυρίου διδόμενον καθαιρείσθω…
( σ.σ. Εάν με την 1 κατάδυση είναι άκυρο, τότε το χωρίς καμμία, που μπορεί να σταθεί; )
Κανών Αποστολικός 68:
…τους γαρ παρά των τοιούτων ( αιρετικών ), βαπτισθέντας ή χειροτονηθέντας, ούτε πιστούς, ούτε κληρικούς είναι δυνατόν.
255μ.χ συνεκλήθη τοπική σύνοδος αποκλειστικά για το θέμα του βαπτίσματος, γνωστή ως Εν Καρθαγένη. Απόφαση της συνόδου: Έξω της Εκκλησίας κανένας δεν δύναται να βαπτισθεί, επειδή είναι ένα της Ορθοδόξου Εκκλησίας το βάπτισμα.
258 μ.χ. συνεκλήθη τοπική σύνοδος στην Ικονία με έξαρχο τον Φιρμιλιανό Καισαρείας. Απόφαση της συνόδου: Καμιά Ιεροπραξία των αιρετικών να μην είναι δεκτή.
325 μ.χ. η 1η οικουμενική σύνοδος στον 190 Κανόνα βαπτίζει τους αιρετικούς Παυλιανιστάς.
Ο Μέγας Βασίλειος: στον 1ο Κανόνα του δέχεται το βάπτισμα των σχισματικών με την αναμύρωση ( χάριν των επισκόπων της Ασίας, δηλονότι είχαν απαράλλαχτο τον Ορθόδοξο τύπο του Μυστηρίου). Γιά τους αιρετικούς Εγκρατίτες ορίζει να βαπτισθούν εξ’ άπαντος, διότι ίδιον επινόησαν βάπτισμα, παραχαράξαντες την εν τω βαπτίσματι παράδοσιν.
Στον 47ο Κανόνα του ο Βασίλειος επιδιορθούμενος διατάσει κατηγορηματικά την ακρίβεια των Αποστολικών Κανόνων – εξ’ ‘απαντος βάπτισμα
381 μ.χ. η 2η οικουμενική σύνοδος στον 7ο Κανόνα δέχεται το βάπτισμα των αιρετικών Αρειανών και Μακεδονιανών διότι είχαν απαράλλαχτο τον Ορθόδοξο τύπο του βαπτίσματος. Τους αιρετικούς που παραχάραξαν τον Ορθόδοξο τύπο του Μυστηρίου, τους βάπτισαν ακινδύνως. (Ευνομιανούς – Μοντανιστάς – Σαββελιανούς).
451 μ.χ. η 4η οικουμενική σύνοδος στον 14ο Κανόνα ορίζει να βαπτίζονται οι αιρετικοί που παραχάραξαν τον Ορθόδοξο τύπο του Μυστηρίου.
691 μ.χ. η Πενθέκτη οικουμενική σύνοδος στον 2ο Κανόνα σφραγίζει τους Κανόνες του Μ. Βασιλείου και της τοπικής συνόδου Εν Καρθαγένη, δίνοντας τους πλέον κύρος Οικουμενικό και Αλάθητο.
Το 1755 μ.χ. συνεκλήθη Πανορθόδοξος σύνοδος για το θέμα του βαπτίσματος.
Απόφαση της συνόδου:
Τους δ’ εξ αυτών αβαπτίστως βαπτιζομένους ( σ.σ. χωρίς καταδύσεις) ως αβαπτίστους αποδεχόμεθα, προσερχομένους τη ορθοδόξω πίστει, κι ακινδύνως αυτούς βαπτίζομεν, κατά τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνας, οις αραρότως επιστηρίζεται η αγία του Χριστού και αποστολική και καθολική Εκκλησία, η κοινή μήτηρ πάντων ημών. Και επί ταύτη τη κοινή ημών διαγνώσει και αποφάνσει σφραγίζομεν τον Όρον ημών τούτο, ταις αποστολικαίς και συνοδικαίς διαταγαίς συνάδοντα, διαβεβαιούντες αυτόν δι’ ημετέρων υπογραφών. Εν έτει σωτηρίω αψνε’.
† Κύριλλος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης.
† Ματθαίος ελέω Θεού πάπας και πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας και κριτής της Οικουμένης.
† Παρθένιος ελέω Θεού πατριάρχης της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης.

-Περιμενω τώρα να διαβάσω τους δικούς σας κανόνες που γράφουν οτι το ραντισμα ειναι εγκυρο βαπτισμα

Ανώνυμος είπε...

Επειδή αρκετα ταλαιπωριέμαι να τρεχω στα βενζινάδικα για ιντερνετ
παρακαλώ σχόλια με αποδείξεις για ολα τα παραπάνω
οπως ακριβώς κάνει ο γράφων, διαφορετικά σιωπή
+ΙΓΖ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ γράφεις ότι, ''Φυσικά, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αναβαπτισμός. Τα μυστήρια θεωρούνται -κατ οικονομίαν- έγκυρα ακόμη και αν τελούνται από αιρετικούς σε δοξασία ορθόδοξους ποιμένες, μέχρι να καταδικαστούν επίσημα από Οικουμενική Σύνοδο.''

Δεν θεωρούνται κατ' οικονομίαν έγκυρα τα μυστήρια από αιρετικούς γενόμενα που δεν έχουν καταδικαστεί από σύνοδο, θεωρούνται κατ' ακρίβειαν έγκυρα. Καμία σύνοδος δεν χρησιμοποιεί τον θεολογικώς λάθος όρο που χρησιμοποιείς εσύ ''κατ' οικονομίαν εγκυρα''. Πουθενα δεν υπάρχει το σκεπτικό σου και του π. ζιώγου στα πρακτικά των οικουμενικών συνόδων.

Επίσης παρακαλώ να μην βλασφημά ο π. Ζιώγος τους αγίους της Ρωσίας διότι ο άγιος Λουκάς υπέστη πολλές εξορίες και φυλακίσεις για την ορθοδοξία. Η αιρετική παλαιοημερολογιτική νοοτροπία να αποφασίζει ο κάθε αναρμόδιος για την αγιότητα κάποιου προσώπου είναι μία από τις αιτίες που ο κόσμος εγκαταλείπει τους ΓΟΧ.

Να σημανθεί ιδιαιτέρως ότι για να αναβαπτίζει κάποιος θα πρέπει να υπάρχει απόφαση συνόδου όχι ενδημούσας αλλα τοπικής και ολομέλειας. Δηλ. νόμιμης και κανονικής συνόδου. Υπάρχει και ο κανόνας του αγίου Νικηφόρου, μην τον ξεχνάτε.

Μελετήσατε το σύνταγμα Ράλλη Ποτλή και μην βλασφημάτε αγίους. Ο Σεργιανισμός ουδέποτε έγινε δεκτός ούτε από τον άγιο Λουκά ούτε από τον άγιο Σεραφείμ.

Αν ο π. Ζιώγος έχει δίκαιο, υποθετικώς μιλώντας, τότε πρέπει να αναβαπτιστεί και ο ηγούμενος Μεθόδιος διότι ως νεοημερολογίτης πήγε τον Μάιο του 1970 στην Εσφιγμένου. Εκεί στέλνει ο π. Ζιώγος τους πιστούς άλλωστε. Καλή μας μετάνοια και καλό αγώνα στην Σαρακοστή.

Αυτά με πολλή πίκρα για την αδόκιμη θεολογική τοποθέτηση που συνεχίζεται πανταχόθεν.

Ανώνυμος είπε...

Προς +ΙΓΖ :

Για να θαυματουργήσει κάποιος ή κάτι πρέπει να έχει την ιδιότητα να είναι δέκτης και πομπός της χάριτος ταυτόχρονα.

Ο Τίμιος Σταυρός, δια της σταυρικής θυσίας του Κυρίου, δέχεται την Χάρη και την εκπέμπει στην ανθρωπότητα δίχως προσωποληψία.

Πείτε μου λοιπόν , αν δεν είναι Άγιος ο Άγιος Λούκας ο Ιατρός, πώς τα λείψανά του δέχονται και εκπέμπουν τη Θεία Χάρη?

Μπορεί να χαρίσει ο Κύριος σε αιρετικό αυτή την ιδιότητα?

Δηλαδή αν όταν πεθάνει ο Βαρθολομαίος, τα λείψανά του δέχονται και μεταδίδουν τη Θεία Χάρη τότε δε θα είναι σαν να μας λέει ο Κύριος ότι ο δρόμος που ακολούθησε ήταν σωστός?

Τέλος ο κανόνας που λέτε, καθαιρεί αυτόματα ή τον θεσπισαν οι πατέρες για να χρησιμοποιηθεί σε συνοδικό δικαστήριο στο οποίο θα γίνει η καθαίρεση ?

Κυριάκος Βαρβέρης

Στυλιανός είπε...

Είπε ο παιδαγωγός
" 4) κ.Βαρβερή (στο 2ο σχόλιο σας),
Εντίμως θα σας ρωτήσουμε:
παρατηρείτε εκκοσμίκευση στην εκκλησία των ΓΟΧ, ναι ή όχι; Έβγαζαν τόσες φωτογραφίες παλαιότερα; Τις διαφήμιζαν; αποτελεί "υλικό" για δημοσιοποίηση αν είχε κάποιος δεσπότης ονομαστήρια;
Εμείς προβάλουμε ένα σύμπτωμα, που μπορεί πράγματι να μην είναι κακό. Δεν νομίζουμε όμως να μην υφίσταται θέμα.
Ελπίσαμε προβάλλοντας το, να προβληματιστούν ορισμένοι. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι αν συνεχίσουμε την αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα των ΓΟΧ, θα βρούμε "ακρότητες", που δεν θυμίζουν "μαρτυρική" αλλά κοσμική εκκλησία. Σίγουρα είχαμε δει φωτογραφίες με συλλείτουργα δεσποτάδων.
Θάβοντας τα όσα συμβαίνουν κάτω από το χαλί, δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αν παρόλα αυτά τους αδικήσαμε κατά την γνώμη σας, ζητούμε δημοσίως συγνώμη.
25 Φεβρουαρίου 2017 - 2:12 μ.μ. "

Αυτό το έχω παρατηρήση και εγώ και είναι κάτι που ενοχλεί αρκετούς πιστούς.
Ας προσευχηθούμε για τους Μητροπολίτες μας να τους φωτίσει ο Θεός να τελειλωνει αυτό το θέμα, και επίσεις με σωστό και κόσμιο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε στούς αρμοδίους.
Το να κατηγορούμε του πάντες και να έχουμε άποψη για όλα είναι ότι χειρότερο και μόνο σκάνδαλα προσφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ πρώτα για τον Λουκά ιατρό κλπ

Υπέστη εξορίες σαφώς... αλλα το 1942 προσκύνησε τον Στάλιν και την κομμουνιστική εκκλησία του Σέργιου [ Σεργιανισμός]
Το αντίδωρο ήταν ο επισκοπικός θρόνος Κριμαίας
Ο Σεραφείμ Σόμπολιεφ αποστάτησε απο την Ρωσική Μαρτυρικη Εκκλησία της Διασποράς και εντάχθηκε στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν, ο οποίος Στάλιν εκτέλεσε πολλες δεκάδες εκατομμυρίων χριστιανών στα σκοπευτήρια... και αυτόν τον μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών τον μνημόνευαν.
Σλόγκαν προς τους Μπολσεβικους ήταν το εξής,
χαρά μας ειναι η χαρά σας και λύπη μας ειναι η λύπη σας
Αυτά με δυο τιτλους περι Σεργιανισμού

Προς τον Κυριάκο ξαναγραφω

Ρώτησε ευλογημένε επίσημα τον αρχιγραμματέα της Συνόδου ΓΟΧ
στειλε του ενα μειλ να σου απαντησει
και ασε τι λεω εγω, δες και ακου τι θα σου πει ο Φώτιος.


Ανώνυμος είπε...

Περι βαπτίσματος
Κωνσταντίνος Οικονόμος, ο εξ’ οικονόμων

Ο παγκίνως γνωστός θεολόγος Κωνσταντίνος Οικονόμος, ο εξ’ οικονόμων (19ος αιώνας) λέγει πώς η επίχυση δεν είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθεί βάπτισμα, πολύ περισσότερο ο ραντισμός.
Είναι νεωτερισμός ακανόνιστος, ο δε 2ος άγραφος.
Άρα το ράντισμα έρημον εστί των καταδύσεων και αναδύσεων και ακολούθως έρημον εστί και του τύπου του τριημερονυκτίου θανάτου και της ταφής και αναστάσεως του Χριστού και έρημον πάσης χάριτος, αγιασμού και αφέσεως των αμαρτιών.
Ο Χριστός νομοθέτησε γέννεσιν εξ’ ύδατος και πνεύματος. Γεννά δε, όχι η ραντίζουσα, αλλά η εγκυμονούσα και γεννάται ωσαύτως ου το ραντιζόμενον, αλλά το κυοφορούμενον έμβρυον.
[σ.σ. η κολυμπήθρα εχει τον τυπο της μήτρας της γυναικός - αγιος Χρυσόστομος ]

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 1829
Επιτομή – Περί του θείου βαπτίσματος και του τύπου των τριών καταδύσεων.

«… Διαβεβαιούμεν διά τούδε του Πατριαρχικού και Συνοδικού Γράμματος και αποφαινόμεθα, ίνα το θείον και ιερόν βάπτισμα, ώσπερ απανταχού των Ορθοδόξων…
…Ανάγκη γάρ γίνεσθαι εντελείς μέχρι υπέρ κεφαλήν τας τρείς καταδύσεις του βαπτιζομένου…»
Και ούτω το βάπτισμα τετελεσμένον εστίν ευαγγελικώς τε και κανονικώς και κατά την έν Ευαγγελίοις του Κυρίου ημών εντολήν τοις ιεροίς αυτού μαθηταίς εντειλαμένου: Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη Βαπτίζοντες αυτούς είς το όνομα του Πατρός και9 του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Βαπτίζοντας αυτούς είπεν ο Κύριος ουχί επριραντίζοντες η επιχέοντες.
Η γάρ κυρίως σημασία καιν έννοια του ρήματος Βαπτίζω ουδέν άλλον σημαίνουσα εστίν, ειμή εμβάλλειν τοίς ύδασι το βαπτιζόμενον και κοινότερον ειπείν, βουτών αυτό καλύπτειν ολόκληρον εν τοις ύδασι…
Το δε μέχρι της οσφύος ( μέσης ) εμβυθίζειν και τη δεξιά χειρί επιρραντίζειν επί την κεφαλήν του νηπίου τρίς ύδωρ, πρώτον επιβοών το Είς το όνομα του Πατρός, τρίς δεύτερον και τρίς τρίτον και όσα άλλα παρά την κανονικήν ταύτην έκθεσιν της του ιερού τούτου μυστηρίου τελετής είς πράξιν τυχόν χωρούσι σκολιά και κακόδοξα και ουδόλως εξ΄αρχαίας εκκλησιαστικής παραδόσεως βεβαιωμένα, απαράδεκτα διόλου εστί τη Ανατολική ημών Εκκλησία, ως αντιβαίνοντα τοίς αποστολικοίς και συνοδικοίς κανόσι και αυτή τη θεία του Κυρίου ημών εντολή απάδοντα, ως ανωτέρω διείληπται και ο επιχειρών δε τη πράξει των τοιούτων σκολιών και τη Εκκλησία απαραδέκτων και μη διορθούμενος, ένοχος εστί τοίς παρά των ιερών Αποστόλων εν τη παραβάσει τούτων ωρισμένοις επιτιμίοις και αποδοκιμαστέος. Όθεν είς ένδειξιν απελύθη και το παρόν ημέτερον Πατριαρχικόν και Συνοδικόν Γράμμα. αωκθ’ 1829 κατά μήναν Σεπτέμβριον επινεμήσεως Γ’
† Αγαθάγγελος ελέω θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης αποφαίνεται.
† Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Αθανάσιος αποφαίνεται.
† Ο Χαλκηδόνος Ζαχαρίας αποφαίνεται
† Ο Δέρκων Νικηφόρος αποφαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Mε το εξ άπαντος βαπτισμα ουτε εγω θα συμφωνουσα, αλλα για παιδια που θα "Βαπτισθουν" στο νεο μετα το Κολυμπαρι υπάρχει προβλημα....Και για κεκκριμενες αιρεσεις δεν χρειαζεται να ξαναγινει Συνοδος να ξανακαταδικασει τον Παπισμο, Προτεσταντισμο κ.τ.λ. εξ΄ου και το προβλημα όταν μιλαμε για ΣΥΝΟΛΟ "Επισκοπων" κι οχι μεμονωμενους αιρετικούς, καθώς οι τελευταιοι μπορούν να μεταδιδουν Μυστηρια μεχρι να καθαιρεθουν από Συνοδο, αλλα οταν μιλαμε για Σύνολο, τοτε υπαρχει προβλημα...
Οταν ομως υπαρχει ελλειψη των καταδυσεων, εκει το παιδι θεωρειται αβαπτιστο. Όπως επίσης, νομίζω ότι οι κανονες δίνουν το δικαιωμα και σε περιπτωση αμφιβολίας περί των καταδύσεων, αλλά εδω και χρόνια δεν εφαρμοζεται ούτε στο Πατριο αυτό, μόνο σε περίπτωση τεκμηριωμενης έλλειψης καταδύσεων γίνεται η Βαπτιση, αλλα τα τελευταια χρονια δεν δινεται η πρεπουσα βαρύτητα ούτε και σ΄αυτη τη περιπτωση...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ
Περαν των ανωτερω αποφασεων Συνοδων που αναφερθηκαν, τους λόγους πληθους Αγιων (περισσοτερα εδω http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_9.html), ο ερμηνευτης των Ιερων Κανονων, Αγιος Νικοδημος ονομάζει ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΣ τους Λατίνους και το "βάπτισμα" τους στερημένο πάσης χάριτος, αγιασμού και αφέσεως αμαρτιών ομιλώντας για την έλλειψη των τριών καταδύσεων, KI OXI για το θέμα της αιρέσεως, όπως φαίνεται παρακάτω :
«Tὸ βάπτισμα αὐτῶν ψεύδεται τὸ ὄνομα αὐτοῦ. Kαὶ οὐχ ὅλως ἐστὶ βάπτισμα, ἀλλὰ ράντισμα μόνον ψιλόν… Tὸ λατινικὸν ράντισμα, τῶν καταδύσεων καὶ ἀναδύσεων ὂν ἔρημον, ἀκολούθως ἔρημον καὶ τοῦ τύπου τοῦ τριημερονυκτίου θανάτου καὶ τῆς ταφῆς καὶ Ἀναστάσεως τοῦ Kυρίου ὑπάρχει. Ἐκ δὲ τούτων, δῆλόν ἐστι καὶ ὁμολογούμενον, ὅτι καὶ ἔρημον πάσης χάριτός ἐστι καὶ ἁγιασμοῦ καὶ ἀφέσεως ἁμαρτιῶν. Eἰ δὲ οἱ Λατῖνοι ἀνθίστανται, ὅτι τὸ ἑαυτῶν ράντισμα διὰ τῶν ἐπικλήσεων τῆς ἁγίας Tριάδος παρεκτικόν ἐστιν ἁγιασμοῦ καὶ χάριτος, ἂς μάθωσιν, ὅτι δὲν τελειοῦται τὸ βάπτισμα διὰ μόνον τῶν τῆς Tριάδος ἐπικλήσεων, ἀλλὰ δεῖται ἀναγκαίως καὶ τοῦ τύπου τοῦ θανάτου καὶ τῆς ταφῆς καὶ ἀναστάσεως τοῦ Kυρίου. Ἐπειδὴ οὔτε μόνη ἡ εἰς τὴν Tριάδα πίστις σῴζει τὸν βαπτιζόμενον, ἀλλὰ σὺν αὐτῇ ἀναγκαία ὑπάρχει καὶ ἡ εἰς τὸν θάνατον τοῦ Mεσσίου πίστις καὶ οὕτω δι᾽ ἀμφοτέρων ἐντὸς τῆς σωτηρίας καὶ μακαριότητος γίνεται οὗτος».
Σὲ ἄλλο δὲ σημεῖο ὁ ἱερὸς Πατὴρ τονίζει:
«Ἓν τοῦτο ἐπιχείρημα, τὸ ὁποῖον, τόσο εἶναι ἰσχυρὸν καὶ ἀναντίρρητον, ὅσον εἶναι ἰσχυροὶ καὶ ἀναντίρρητοι οἱ Kανόνες τοῦ μεγάλου Bασιλείου καὶ τοῦ ἱερομάρτυρος Kυπριανοῦ, ὡσὰν ὁποῦ ἔλαβον, καὶ ἔχουν μάλιστα τὸ κῦρος ἀπὸ τὴν ἁγίαν καὶ Oἰκουμενικὴν στ΄ σύνοδον (β΄ καν.) οἱ Λατῖνοι εἶναι ἀβάπτιστοι, διατὶ δὲν φυλάττουσι τὰς τρεῖς καταδύσεις εἰς τὸν βαπτιζόμενον, καθὼς ἄνωθεν ἡ ὀρθόδοξος Ἐκκλησία παρὰ τῶν ἁγίων Ἀποστόλων παρέλαβεν… Λοιπὸν ἀβάπτιστοι οἱ Λατῖνοι, διατὶ δὲν κάνουσι τὰς τρεῖς καταδύσεις καὶ ἀναδύσεις, κατὰ τὴν Ἀποστολικὴν παράδοσιν. Περὶ τούτων τῶν τριῶν καταδύσεων πόσον εἶναι ἀναγκαῖαι καὶ ἀπαραίτητοι εἰς τελείωσιν τοῦ βαπτίσματος, δὲν λέγομεν. Ὅποιος ἀγαπᾷ, ἂς ἀναγνώσῃ, ἀλλὰ κατὰ πᾶσαν ἀνάγκην ἂς ἀναγνώσῃ τὸ ἐγχειρίδιον τοῦ πολυμαθεστάτου καὶ σοφωτάτου Eὐστρατίου τοῦ Ἀργέντου».

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Για τον Λουκα τον Ιατρό, ο οποίος υπεστη πλήθος βασανιστηρίων και διώξεων, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη και νομίζω πρεπει να ειναι καποιος 100% σιγουρος για να παρει τετοιο ΒΑΡΟΣ.
Προσωπικα με θλιβει αυτη η συζητηση, για ενα ανθρωπο που τουλαχιστον υπεφερε τοσα....η συζητηση ίσως πρεπει να παει αλλου. Η σκεψη μου, δεδομένου ότι γνωρίζω ότι πραγματι αρκετοί Επισκοποι ΓΟΧ τον θεωρουν Σεργιανιστη, (δηλαδή υπάκουο αθεας εξουσιας), είναι η εξής :
Λενε λοιπον αυτα τα πραγματα οι Επισκοποι για εναν ανθρωπο που υπεστη όλα αυτα και σημερα τί βλέπουμε ; και μάλιστα ακινδυνως ; Να μην υπάρχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αντιδραση στην σημερινη αθεη εξουσια, η οποία προχωραει με γοργους ρυθμους τα σχεδια της Ν.Τ.Π.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

+IΓΖ
Σας δίνω μπουκιά μασημένη
Η Σύνοδος των ΓΟΧ μας ενημέρωσε επίσημα με αριθμό πρωτοκόλλου 2179 ότι οι Σεργιανιστές Σόμπολιεφ και Λουκάς ο Ιατρός δεν είναι άγιοι. 10/23-6-2015

Οσο Για την σιωπή απέναντι στο Κολυμπάρι... ο νοών νοείτω.


sotirio είπε...

Γράφει ο Γρηγόριος Ζιώγος " Μνημονεύουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο ο οποίος δεν έχει αποκηρύξει την Οικουμενιστική εκκλησία που υπάγεται, αντιθέτως αγωνίζεται με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια να πάρει πίσω τον κανονικό θρόνο του της κανονικής εκκλησίας. "
Α) Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος διώκεται επειδή είναι αντι οικουμενιστής . Και τον καθαίρεσαν και τον έχουν σε ακοινωνησία . Και εγγράφως δημόσια στον ορθόδοξο τύπο έχει καταδικάσει και τον οικουμενισμό και την ληστρική . Απο την στιγμή που διώκεται για το ορθόδοξο φρόνημα σύμφωνα με την πατερική παράδοση είναι καθήκον ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ να είναι κοινωνικός με αυτόν και κάθε ορθόδοξος τον αναγνωρίζει στο κανονικό θρόνο του της κανονικής εκκλησίας ...
Το ότι τον μνημονεύεται δεν το ήξερα αλλά αυτός σας μνημονεύει ?

Και ο Αγιος Λουκάς επίσης ήταν αποτειχισμένος και δεδιωγμένος ένεκα Ορθοδοξίας απο την κομουνιστική κρατική "εκκλησία" ...

Δεν τα ξέρεις καλά όσα της πατερικής παράδοσης αφορούν τους αποτειχισμένους και τους δεδιωγμένους απο αιρετικούς ένεκα ορθοδόξου φρονήματος .
Αλλά ο Θεός που σε φώτισε να αποτινάξεις τον σατανά θα σε φωτίσει και σε αυτό .
Οσο για τους κανόνες που λές περί βαπτίσματος ισχύουν όντως για την επιστροφή στην εκκλησία εκ αιρετικών αλλά εδώ μπαίνουν ζητήματα ουσίας Απο πότε οι Εκκλησίες της Ελλάδος Κρήτης κτλ καθίστανται αιρετικές ? Και ακόμα ποίο ουσιαστικό είναι οι παλαιοημερολογήτες εκκλησία ή είναι αιρετικο- σχισματικοί καταδικασμένοι κανονικά σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες απο την αρμόδια Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας όταν αυτή ήταν ακόμη ορθόδοξη ? Κάτι βέβαια που κρίνεται και στο ΤΟΤΕ αλλά και στο τώρα γιατί βεβαίως αλλάζουν τα δεδομένα αν πχ μετανιώσατε απο τις αιρέσεις και επιστρέψατε στην εκκλησία και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος πχ κοινωνεί μαζί σας .

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Ο Ειρηναίος δεν μνημονεύει τους ΓΟΧ
Ισως να μνημονεύει την ΡΟΕΔ Σύνοδο Αγαθαγγέλου, άλλωστε ο επίσκοπος Ρωμανός Ραντβάν της ΡΟΕΔ Αγαθαγγέλου χειροτονήθηκε με ευλογία Ειρηναίου τηλεφωνικα με ανοιχτή ακρόαση
Το αντιοικουμενιστικό έγγραφο ομολογία Ειρηναίου που κυκλοφόρησε, εγω το έβγαλα πρώτος στο ιντερνετ, και το έστειλα σε κάποια σαιτ … το κατέβασα απο την σελίδα της ΡΟΕΔ Αγαθαγγέλου. Αυτή η δήλωση εχει να κάνει με το μνημόσυνο του Ειρηναίου και βγήκε όλως τυχαίως καπάκι μετα απο αυτό:
Η Απόφαση ΡΟΕΔ ΓΟΧ που πάρθηκε στην Οδησσό στις 17/30 – 6 – 2015
Ἀμφότερες οἱ Πλευρὲς διεπίστωσαν, ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ πατριάρχου Ἱεροσολύμων Εἰρηναίου μνημονευόταν ἀπὸ τὴν ΡΟΕΔ μόνον στοὺς Ἁγίους Τόπους… Οἱ δὲ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ ἀναμένουν ἀπὸ τὸν πατριάρχη Ἱεροσολύμων Εἰρηναῖο μία σαφῆ Ἀντι-οικουμενιστικὴ δήλωση/ τοποθέτηση, ὥστε βάσει αὐτῆς νὰ ἀποφασισθῆ ἡ ὅποια διαμνημόνευσις αὐτοῦ, ἢ μή, στὸ μέλλον.
Οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ
Ἡ Ἀντιπροσωπεία τῆς Ἐκκλησίας ΓΟΧ Ἑλλάδος

Ο Ειρηναίος είναι φυλακισμένος επειδή δεν εγκαταλείπει τον θρόνο του όσο και αν υπέφερε αδίκως από τους αδελφούς του, ήταν πάντοτε στενά συνδεδεμένος με τον Οικουμενισμό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Προσωπικά στεναχωρούμαστε για τον Πατριάρχη Ειρηναίο, αλλά εν προκειμένω δεν μπορώ να τον μνημονεύσω
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν δικάστηκε για Δόγματα Πίστεως, ζήτησε βοήθεια από τους αρχηγούς της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, καθώς τους έστειλε και μια επιστολή την 19/2 – 4/3 – 2013 η οποία έγινε παγκοίνως γνωστή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Δεν φθάνει μόνο να πεί: δεν είμαι αντιοικουμενιστής, πρέπει να πει και τι είναι και με ποιον ειναι πνευματικά ενωμένος

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Επίσης Κατωτέρω σας ενημερώνω για ποιους λόγους δεν είναι ποτέ δυνατόν να είναι άγιος ο Σεραφείμ Σόμπολιεφ:

Η λεγόμενη Πανορθόδοξος Σύνοδος του 1948 πέρασε με την πρωτοβουλία και την εποπτεία του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος σχεδίασε να « αγιάσει » τον Μαρξισμό δια της Σεργιανικής ιδεολογίας, η οποία θα μπορούσε να εξυπηρετεί το Σταλινικό καθεστώς και να συνεισφέρει στο επίτευγμα της Παγκόσμιας κυριαρχίας της Σοβιετικής αυτοκρατορίας, ως Τρίτη Ρώμη.
Αυτή η Σύνοδος λοιπόν έπρεπε να εμφανίσει τον εαυτόν της ως ηθική δύναμη, όπου θα στηριζόταν το Ανατολικό Μπλόγκ, αντιθέτως προς τις εκκλησίες του υπόλοιπου κόσμου.
Σύμφωνα λοιπόν με την γνώμη του Στάλιν, το κέντρο της ορθοδοξίας έπρεπε να φύγει από την Κων/πολη και να μετατεθεί στην Μόσχα. Με αυτή την στρατηγική κίνηση θα είχε το ανάλογο αποτέλεσμα, δηλαδή να γίνει επικεφαλής της ορθοδοξίας ο Πατριάρχης της Μόσχας και όχι της Κων/πολης. Ενώ παράλληλα ο « Ηγέτης και διδάσκαλος όλου του προοδευτικού κόσμου » θα υποκαθιστούσε τον Βυζαντινό αυτοκράτορα.
Αυτή την Ιερόσυλη παρωδία, την υπέγραψαν με ενθουσιασμό η Ιεραρχία της Ρωσικής Σταλινικής εκκλησίας , καθώς και ο λεγόμενος « άγιος » Σεραφείμ Σόμπολιεφ.
Στην Σύνοδο αυτή υπέγραψε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης των Μονοφυσιτών Γεώργιος ο Ε’.

Τέλος ο Σόμπολιεφ αποστάτησε από την ορθοδοξη Εκκλησία της Ρωσικής Διασποράς εισχωρώντας στην Κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν με το παγκόσμιο ρεκόρ των εκτελεσθέντων χριστιανων

Ανώνυμος είπε...

Για αυτο ακριβως μιλαω...εκτος απο το στραβο δρομο που πηγαινουμε, βλεπουμε ότι και μ΄ολα αυτα τα περιεργα να δυσφημιζεται κι ολοκληρος ο Αγωνας. Δεν υπεφεραν καποιοι ανθρωποι τοσα πολλα τις πρωτες δεκαετιες για να φτασουμε στο σημερα...
Εισαγωγή περί νεου-παλιου-αποτειχισης 1924 παρακατω κι επιφυλλάσομαι για την αναλυση, μαλλον από Τριτη. Κι ειμαι ανοιχτος σε Επιχειρηματα
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_379.html
Για να μην κουραζουμε τον Παιδαγωγό πάλι μ΄αυτα τα θεματα, η συζητηση μπορει να γινει και μεσω e-mails

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Μετά λύπης μου διαβάζω ότι ο π. Ζιώγος επικαλείται αριθμούς πρωτοκόλλου από μία σχισματική σύνοδο που αποφάσισε αν είναι άγιοι δύο μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όταν του ετέθη όμως το ζήτημα απουσίας αριθμού πρωτοκόλλου σε μία συζήτηση παλαιότερη που είχε με κάποιον ανώνυμο έλεγε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός πρωτοκόλλου. Τώρα για να στηρίξει την απόφαση της σχισματικής συνόδου της οποίας ήταν μέλος επικαλείται τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ο Κύριος μας συμβουλέυει ο λογος μας να είναι το ναι, ναι και το όχι, όχι, τα περισσότερα είναι του πονηρού. Αυτά λέει ο Θεός μας.

Αν δεν υπάρχει απόφαση συνόδου που να κηρύττει τα βάπτισμα μίας τοπικής εκκλησίας άκυρο καμία θέση κανενός εγκύρου Κανονολόγου δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να αναβαπτίζει όποιον θέλει. Διότι με την ίδια λογική επαναλαμβάνω πρέπει να αναβαπτιστεί ο ηγούμενος Μεθόδιος και να μυρωθεί αφού τον Μάιο του 70 που πήγε στην Εσφιγμένου ο Ηγούμενος Αθανάσιος δεν είχε τις αιρετικές απόψεις των γοχ οπότε έγινε δεκτός με το κανονικό του βάπτισμα από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Από το 1054 όπου απεκόπη το Πατριαρχείο Ρώμης από την λοιπή τετραρχία Πατριαρχείων ως το 1755 το βάπτισμα και ράντισμα των παπικών εγένετο δεκτό ως έγκυρο. Μετά την σύνοδο του Τριδέντο όπου συνοδικώς καθιερώθηκε το ράντισμα σε εφαρμογή από την παπική συναγωγή, το 1565, ως το 1755 η ορθόδοξη Εκκλησία συνέχισε να δέχεται το παπικό ράντισμα. Το 1755 τελικώς και επισήμως και συνοδικώς απέρριψε το ράντισμα και απαίτησε τον αναβαπτισμό των ραντιζομένων. Απόφαση συνοδική που να καθιερώνει το ράντισμα δεν υπάρχει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Προς +ΙΓΖ :

Γράφετε για τον Ειρηναίο : "Δεν φθάνει μόνο να πεί: δεν είμαι αντιοικουμενιστής, πρέπει να πει και τι είναι και με ποιον ειναι πνευματικά ενωμένος "

Εσείς αγαπητέ μου μπορείτε να μας πείτε ακριβώς τι είστε και με ποιον είστε πνευματικά ενωμένος?

Ανωνυμόπουλος 2017

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό θέμα της εξουσίας των άθεων και αντίχριστων δυνάμεων των σταλινικών στην Σ. Ένωση δεν είναι θέμα που θίγει την ανακαίνιση του αναγεννημένου εν ύδατι και πνεύματι ορθοδόξου χριστιανού.

Εξηγούμε ιστορικώς, επί αυτοκρατόρων ειδολολατρών οι οποίοι είχαν θεοποιήσει τον εαυτό τους δεν έχουμε εκατομμύρια αγίους; Έχουμε. Τα μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων της ρωμαικής αυτοκρατορίας έδιναν την απαραίτητη υπακοή στον ανώτατο άρχοντα της πολιτείας-αυτοκράτορα αν και παγανιστής και αυτόκλητος θεός επί γης; Έδιναν. Αυτό εμπόδισε την θέωση τους; Όχι. Άλλωστε και ο απόστολος Πέτρος λέει στην Α' επιστολή του κ. 2, στ. 17, ''να τιμάτε τον αυτοκράτορα''. Πού ήταν το ζήτημα πίστεως; Όταν τους ζητούσαν να θυμιάσουν τα είδωλα ή τον αυτοκράτορα σαν θεό. Τότε αρνούντο και μαρτυρούσαν. Οι σταλινικοί ως εξουσία απαίτησαν να νομομοποιηθούν από την Ιεραρχία. Κακό αυτό; Ναί κακό. Φταίει ο άγιος Λουκάς για τις αποφάσεις του Σεργίου το 1927; Τραγικά πράγματα να λέγονται εναντίον του αγίου.

Να πούμε το εξής που δεν γνωρίζει ο π. Ζιώγος. Ο άγιος Λουκάς ήταν χειροτονία της εκκλησίας των κατακομβών που είχε ευλογία από τον Πατριάρχη Τύχωνα να δρα αναλόγως των περιστάσεων με το ουκάζ(διάταγμα) του 1920. Δεν ήταν χειροτονημένος από τους σεργιανιστές. Στις τρεις εξορίες παρέμεινε σταθερός στις θέσεις του κατα των σεργιανιστών. Στην τέταρτη όταν επέστρεψε ήταν αλλαγμένος και δεν μιλούσε κατά των σεργιανιστών. Στο γκουλάκ που τον είχαν εξορίσει υπήρχε ο ψυχίατρος Σεργκέι Ιβάνοβιτς Λιουγκάνωφ, που χορηγούσε φάρμακα στος έγκλειστους, σχεδόν όλοι ξαφνικά άλλαζαν και αγαπούσαν το καθεστώς και τους βασανιστές τους. Απόδειξη, ότι τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποίησαν και στον π. Δημήτριο Ντούτκο και στον π. Όλεγκ Γιαγκούνιν αρχές δεκετίας του 1980. Αλλά και στον Πρωθιερέα π. Βαλεντίνο Βεντσίτσκι το 1928. Όταν κάποιοι είναι χωρίς ιστορική κατάρτιση και εκφράζουν άποψη το πιθανότερο είναι να βλασφημούν αγίους ανθρώπους του Θεού. Και όποιος βλασφημά το Πνεύμα το Άγιο που αγίασε τους ανθρώπους τούτους και πεθάνει αμετανόητος τον περιμένει φρικτή απολογία. Και την αγία Ματρώνα την τυφλή την έβγαλαν φωτογραφία με το πορτραίτο του στάλιν πίσω από το κρεβάτι της και έλεγαν οι άσχετοι ''να η ρωσίδα που την έχουν για αγία είχε τον στάλιν στο τοίχο της'', αλλά δεν σκέφτηκαν το εξής απλό για μη φανατισμένο χριστιανό, ήταν τυφλή... πώς να ήξερε ότι της έβαλαν τη φωτο του στάλιν στο τοίχο της; Λίγη ντροπή να έχουμε λοιπόν και σταματώ εδώ με τον π. Ζιώγο υπακούοντας στον απόστολο Παύλο που λέει ''αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι εξέστραπται ο τοιούτος και αμαρτάνει ών αυτοκατάκριτος.'' Με εν Κυρίω αγάπη και πόνο για την άνευ των απαραιτήτων γνώσεων επιπολαία και μη σοβαρή κατάθεση απόψεων.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
προς εφφαθά
Το αιρετικός στο επιστρέφω διότι είμαι Ορθόδοξος
Περαιτέρω
Και ο Βέκκος πριν γίνει Παπικός ήταν ορθόδοξος
Και ο Ευτύχιος πριν τον Αναθεματίσει η 4η οικουμενική ήταν αυτός που έσωσε τον πλανήτη από τον Νεστόριο στην Γ’ οικουμενική
Πλήθος αγίων είχαν αιρετικές θέσεις, αλλά μετανόησαν
Ο Λουκάς όμως παρέδωσε πνεύμα στην αίρεση του Σεργιανισμού, και όπου βρεθούμε εκει και θα κριθούμε.
Τα παραπάνω παραδείγματα σε αδειάζουν, γιατί εάν αγιάζεις στην αίρεση του Σεργιανισμού, τότε τι σε εμποδίζει να αγιάσεις και σε κάποια άλλη αίρεση;;;

Τον αριθμό πρωτοκόλλου τον ανέφερα ως αποδειξη για να μην νομιζουν καποιοι επαγγελματιες εγκάθετοι ότι μπλοφάρω, και σαφώς δεν εχει σχεση με τις χειροτονίες της ΡΟΕΔ

Η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας
Ο Σεργιανισμός ειναι καταδικασμένος ως η χειρότερη αίρεση επειδη ειναι η συνεργασία της εκκλησίας με τους αθεους αντίχριστους προκειμενου να επιβιώσουν, εξ’ου και το Ζώσσα εκκλησία

απο πότε ο Χριστός και ο Διάβολος συνεργάζονται;;

Και το αγιο Πνεύμα το βλαστημάει αυτος που μνημονευει στην Λειτουργία τον μεγαλύτερο δολοφονο χριστιανων -Σταλιν
και αυτο θα γινει και στο σφράγισμα... θα προσκυνησουν τον διαβολο για να ζησουν
Αυτη η διαβολική συνεργασία ειναι ο Σεργιανισμός
Τις πληροφοριες επι του θεματος τις γνωριζω απο πρωτο χερι διοτι εγησα 12 χρονια με Ρώσους και Σερβους
να ρωτησεις αυτους τι ειναι ο Σεργιανισμός

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
στον ανωνυμοπουλο

δεν εχω πνευματικη επικοινωνία με κανεναν
δεν συλλειτουργω με κανεναν
περιμενω να φανερωσει ο Θεος τις εξελιξεις και θα πραξουμε αναλογως

Ανώνυμος είπε...

Αλλο ο λαικος στρατιωτικός που επικαλεισαι [δεν ειναι οι μοναδικες περιπτωσεις] και αλλο ο κληρικός
Μπορει ο ορθοδοξος κληρικος να τιμησει τον αιρετικό και λ.χ. να του φιλησει το χερι;
καθαιρεθηκε την ιδια στιγμή.
Ο Παυλος λεει να τιμας τον βασιλια επειδη η βασιλεία ειναι μεριμνα του θεού ειτε καλός ειτε κακος
Αλλωστε ο χριστιανος εχει ζυγο στον σβερκο και οχι αναρχια
Καμια σχεση με τα εκκλησιαστικά τα παραπανω

ΥΣ
τα σχολια ειναι τηλεγραφικα επειδη δεν εχουμε την αναλογη ευκολία

Ανώνυμος είπε...

αναδημοσιευση σχολιου απο το ορθοδοξη φωνη

έχω την γνώμη ότι κάνετε λάθος στα σχόλιά σας. Εγώ γνωρίζω ότι ο Π. Γρηγόριος κατηχούσε νυχθημερόν το ποίμνιο, άφησε το ησυχαστήριο του και έμενε στην κουζίνα της ενορίας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ολο το 24ωρο! Ήμουν εκεί και τα έζησα! Έβγαζε πύρινα αντί οικουμενιστικα, αντιμασονικα και ορθόδοξα κηρύγματα, η εκκλησία επί των ημερών του γέμιζε μέχρι έξω από πιστούς! Τα απαντητικα σχόλια του ιερέως είναι αληθινά!!!

Ανώνυμος είπε...

Eφφαθά εδώ ειμαστε για να συζητησουμε..το να αποκαλεις καποιους σχισματικους κι αιρετικους δεν ειναι οτι καλυτερο, και θα πρεπει τουλαχιστον να εισαι σε θεση να το αποδειξεις, Και αυτο να γινει με Επιχειρηματα, όχι όπως π.χ. λες οτι πρεπει να υπαρξει αποφαση τοπικης αυτοκεφαλης Εκκλησιας για να επικυρωσει την ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ του 1755 και να ονοματιζεις τον Ιερο Νικοδημο ως απλα εναν εγκυρο κανονολογο...
Κι αυτη τη στιγμη η συζητηση ειναι για τις καταδυσεις, μην επαναλαμβανεις περι Βαπτισματος Μεθοδιου, πηγαινοντας την συζητηση στο εξ΄απαντος
Για αριθμο πρωτοκολλου σε σχεση με ΡΟΕΔ (ο οποίος όμως κατατεθηκε στα δικα μου σχολια, τουλαχιστον για χειροτονιες Ματθαικης παραταξης το 1971), εξηγηθηκε σε εκεινο το αρθρο οι τοτε συνθηκες και δεν εχει καμια σχεση με τις παρουσες συνθηκες κατω απ τις οποιες επικαλειται ο Ιερομοναχος τωρα τον αριθ. πρωτοκολλου. Με λογικους ακροβατισμους και συμπλεκοντας ανομοια πραγματα, δεν δημιουργειται επιχειρημα, οποτε δεν ειναι κι οτι καλυτερο να κατηγορεις επιπλεον και για πονηρια...
Δηλωσα παραπανω (σε σχεση με σχολια Sotirio,προφανως αποτειχισμενου εκ του νεου), ότι εγω ειμαι ανοιχτος σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, και πραγματι ειμαι, ψαχνω συνεχως, μηπως κανω καπου λαθος
Προσεξε μηπως φανατιζεσαι κι εσυ, γιατι δεν αρνουμαι οτι υπαρχουν εδω και πολλες δεκαετιες φανατισμενοι και στους ΓΟΧ. Καλη Σαρακοστή

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Kαι δεν χρειαζεται καποια τοπικη Συνοδος να επικυρωσει και τον ΠατροΚοσμα, ο οποίος ονοματισε τις συνεπειες αν μεινει έστω κι ενας ψυλλος αβρεχος...Η Συνοδος ΓΟΧ παντως το αποδεχτηκε, σ΄αντιθεση με τη Συνοδο της Κρατουσας, η οποία δεν ξέρω αν εβγαλε επισημη αρνητικη αποφαση, αλλα ανεπισημα ΚΑΤΕΥΘΥΝΕ τους Ιερεις να μην βουτανε τα παιδια, ήδη απ τη δεκαετια του 1970. Και η αλλοιωση του πρωτου και τοσου σημαντικου Μυστηριου εχει τερατιο ΒΑΡΟΣ και συνεπειες...

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Ιερομοναχος αναφερεται στο εξ΄απαντος τα τελευταια χρονια (σε συγχρωτισμο με εγκυκλιους ΓΟΧ, που ανέφεραν για στερουμερα Αγιαστικης Χαριτος Μυστηρια νεο/των, που προσωπικα διαφωνω για κεινες τις χρονικες στιγμες), οταν δηλαδη η κατρακυλα του Οικουμενισμου στο νεο είχε γινει πολυ μεγάλη και δεν υπηρχε ουτε ενας αποτειχιζομενος Επισκοπος. Για μενα επιβαλλεται ο αναβαπτισμος (ή καλύτερα ο Βαπτισμός)στους νεο"Βαπτισμενους" - μετα το Κολυμπαρι- του νεου. Οπως κι ο Γεροντας Μεθοδιος, το 2002 που με Βαπτισε στην Εσφιγμενου, μου ειχε ζητησει πρωτα αποδειξεις (κι ειχα την ομολογια του Ιερεως που με Βαπτισε).
Μην το συμπλεκετε λοιπον με τον Γεροντα Μεθοδιο, ο οποίος σαν παιδι θα Βαπτιστηκε περιπου το 1950

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Γράψαμε παραπάνω οτι το θαύμα ενεργείται απο την πίστι του προσερχομένου και με το έλεος του Θεού για χιλιάδες λόγους
πχ Στα ιεροσόλυμα και στην κρατούσα εκκλησία, γίνονται θαύματα;
Κυριε Κυριε εν τω ονόματί σου εκβάλαμε δαιμόνια κλπ
φύγετε απο εμένα ποτέ δεν σας ήξερα

Κανων Θ’ εν Λαοδικεία
αφορισμός και καθαίρεση για αυτούς που προσκυνουν αιρετικους για να γίνουν καλά - θαύμα

Αλλά αυτά ειναι ψιλά γράμματα, και δεν μπορούν να τα εννοήσουν όλοι με την πρώτη
καλή σαρακοστη

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Προς ωφέλεια όλων το κάτωθι

Στην ενορία του αγίου Φανουρίου όταν τους μίλησα για πρωτη φορά περι Σεργιανισμού, Στάλιν και ολοκαύτωμα χριστιανών, με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.
Μετά το αντίδωρο, με πλησίασε ενας Ρωσοπόντιος, ο κύριος Γιώργος ετων 85 κλαίγοντας και μου ειπε οτι πρωτη φορά ακουσε έλληνα Ιερεα να μιλάει γι αυτά τα πράγματα, και οτι ο Στάλιν εκτέλεσε όλη την οικογένειά του, εκείνος έφυγε απο το παράθυρο
ενδεικτικά

Οι Ιστορικοί μιλούν για 40 και αλλοι για 60 εκατομμύρια. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Γκουλάγκ φιλοξένησαν εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς και γυναικόπαιδα. Εκατομμύρια χωρικούς τους στοίβαζαν σε άμαξες και τους οδηγούσαν στον παγωμένο Βορρά. Ο θαλάσσιος πυθμένας της Οδησσού ήταν γεμάτος με ανθρώπινα σώματα. Στην Χερσώνα σφαγιάστηκαν 170 ελληνικές οικογένειες. Τους στοιβαζαν σαν σαρδελες στα βαγονια και οσοι δεν εφθαναν στις εξοριες τους πεταγαν απο το παραθυρο στις αρκουδες
Εκτέλεσαν 200 Επισκόπους και 50.000 Ιερείς και Μοναχούς. Την Βασιλική οικογένεια την πρόσεξαν ιδιαιτέρως, με τα τσεκούρια τους έκαναν 40 κομμάτια. Κατεστράφησαν 75.000 Εκκλησίες και 800 Μοναστήρια.
Χύθηκε τόσο αίμα ώστε να μπορούμε να μιλάμε για τον Χριστιανικό ωκεανό.


Και τώρα μνημόνευσε τον Στάλιν στην λειτουργία

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι δυνατον να τα βαλουμε με τους Αγιους Πατερες με εξωργεισε φοβερα αυτη η βλασφημια
μην βαζεται τετειες ανακοινωσεις πατερ γεωργιε εχεις φοβερο εγωισμο βλασφημεις το Αγιον Πνευμα που ειναι ασυγχωρητη αμαρτια
αν πιστευει αυτα η και η συνοδος γοχ τοτε θα μεινεται μονοι σας υπερασπιζουμε τους αγωνες σας αλλα αμα βλεπουμε τετοιο κανταντημα θα σας εγκαταλειψουμε
μπαινει σαρακοστη και καλον θα ειναι να μετανοησετε πολεματε εναν Αγιο μεγα του Θεου τα πιστευτε αυτα που γραφεται;
ο Αγιος Λουκας που περασε τα πανδεινα μαρτυρια για την Πιστη και στο τελος εφυγε απο τις κακουχιες να συκοφαντειτε τοσο δεινα θα ερθει η απαντηση συντομα τετοια βλασφημα λογια μονο ο διαβολος θα μπορουσε να εφευρει
σε λιγο θα μας πειτε και για τον Αγιο Νεκταριο που τον βριζουν οι ματθαικοι ζησαμε θαυματα του αγιου Λουκα εχετε διαβασε την ζωη του; βουϊζει ο κοσμος απο τα θαυματα του Αγιου Λουκα ειναι οπως ο Αγιος Νεκταριος σοβαρευτειτε
το αγαπητο ιστολογιο παιδαγωγος να παρει θεση για τον αγιο οπως πηρε και για το αναβαπτησμα γιατι ειναι θεματα αλου αυτα και οχι του καθε ασχετου εσεις να κοιταξετε να σωθειτε και να αφησεται τους αγιους κατα μερος γιατι ο Θεος δεν μυκτειρηζεται καλη μετανια
αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Γράψατε την άποψή σας, γράψαμε και εμείς την δική μας
Δεν υποχρεώνουμε, πληροφορίες ανταλλάσουμε.
Σαφώς είμαι εγωιστής και αμαρτωλός, πλην όμως Ορθόδοξος και δεν το συζητάω
Ξέρεις γιατί είναι δύσκολο να είναι κάποιος ορθόδοξος καθαρός σαν το κρύσταλλο;
Διότι θα πρέπει να απαρνηθεί όλον τον κόσμο.. γνωστούς συγγενείς φίλους γονείς, πνευματικους, την εκκλησία που ήταν όλη την ζωή ακόμα και "αγίους"

Αλλά τώρα μπήκαμε στα βαθιά
καλή φώτιση σε όλους

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/1hQIrCPf8Lg Η ΔΙΕΥΘΙΝΣΗ φωβερο βιντεο με την ζωη και το μαρτυριο του Αγιου Λουκα μεγαλου πατρος

Ανώνυμος είπε...

τι εχει να πει ο πατηρ γεωργιος ζιωγος για την ιστοσελιδα κρυφο σχολειο που εξυμνει και εκγωμιαζει στις 14 απριλιου 2016 τον Αγιο Σεραφειμ σομπολιεφ συμφωνει ο πατηρ; λιγη ταπεινωση δεν βλαπτει οσοι τα εβαλαν με τους αγιους ειχανε οικτρο τελος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Παρακαλέσαμε να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ας καταθέτει ο καθένας την άποψη του και τα επιχειρήματα του. Τα σχόλια είναι πηγή προβληματισμού και όχι μέσο εκτόνωσης.

Αφού μας ζητήθηκε, θα τοποθετηθούμε στο ζήτημα της αγιότητας
1) Ο Άγιος δεν είναι αλάθητος (ούτε στην ζωή ούτε στις απόψεις του). Αλήθεια θεωρείται ότι συμφωνούν μαζί όλοι οι Άγιοι.
2) Δυστυχώς η εκκλησία του Πατρίου ημερολογίου στην προσπάθεια της να δείξει ότι εκτός αυτής δεν υπάρχει σωτηρία, αμφισβητεί συστηματικά άγιες μορφές που συνκοινωνούσαν με την Ελλαδική εκκλησία του νέου ημερολογίου. πχ π.Παϊσιος. Αυτή την αίσθηση έχουμε. Είναι λάθος κατά τη γνώμη μας. Δεν σώζει το ημερολόγιο (άλλο αν το επέβαλαν οι οικουμενιστές και είναι καλό να κρατάμε τις παραδόσεις μας, πάντως κάποιος μπορεί να σωθεί και στο νέο και στο παλιό ημερολόγιο).
3) Μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, δεν ξέρουμε αν πρέπει να θεωρούμε αγίους όσους συνεχίσουν να ακολουθούν την Ελλαδική εκκλησία. Γιατί τώρα δεν μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν. Υπάρχει ιερέας ή μητροπολίτης που μπορεί σήμερα να πει ότι δεν ήξερε, δεν είδε; Ομοίως για τους πιστούς που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είδε. Δεν είδαν τον Πάπα μαζί με τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο στη Λέσβο;
4) Κατά την γνώμη μας υπάρχουν Άγιες μορφές και στο νέο και στο παλαιό ημερολόγιο
5) Δυστυχώς επειδή "λύκοι" έχουν καταλάβει δεσποτικούς θρόνους, δεν θα ταν κακοπροαίρετο να αμφισβητούμε τις αγιοποιήσεις που κάνουν πχ Χρυσόστομο Σμύρνης
6) Αντί να κολλάμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και να διυλίζουμε τον κώνωπα, μήπως έφτασε η ώρα να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί -οι αντιοικουμενιστές- σε ένα τραπέζι;;; Αν δεν δείξουμε πραγματικά καλή διάθεση, πως να μας συμπονέσει ο Θεός για τα χάλια μας;

sotirio είπε...

Η συζήτηση έχει επεκταθεί επί επί παντός επιστητού, για όλα τα θέματα ...
Εχει και το καλό του αυτό . Βάζει τα θέματα επι τάπητος . Αλλά απο την άλλη οτάν συζητάμε επι όλων μα όλων των θεμάτων τελικά το να συμφωνήσουμε ακόμα και σε ένα μοιάζει ανέφικτο . Πάντως βλέπω οτι ο Γρηγόριος Ζιώγος βίωσε και βιώνει ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η Μία εκκλησία του Θεού. Βίωσε και βιώνει που είναι το ψεύδος και η απάτη και το σκότος των μυστικών εγκυκλίων . Σας θυμίζω ότι με μυστική εγκύκλιο θεμελιώθηκε ο οικουμενισμός το 1920 . Ο σατανάς ειναι στο ΣΚΟΤΑΔΙ ! Επίσης βλέπουμε τις κοινές μεθόδους του σκότους . Τις διώξεις . Τραβάει και αυτός τα ίδια που τραβάνε και οι δικοί μας . Στα γραφτά του βλέπω πάντως οτι τώρα είναι στην διαδικασία που τινάζει την σκόνη απο τα παπούτσια του . Ψάχνεται . Ζητά να πετάξει το ψέμα και διψά την αλήθεια του Θεού . Οχι την αλήθεια του ενός ή του άλλου αλλά την αλήθεια του Θεού. Η συζήτηση για την αγιότητα ή μη του Αγ Εδουαρδου έφερε στο ΦΩΣ μια εγκύκλιο των αιρετικών στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αποδεχόταν οτι το φιλιόκβε και ο παπισμός δεν αποτελούσε κώλυμα σωτηρίας και τους αποκάλυψε ως απατεώνες . Ο Σεργιανισμος ναι είναι αίρεση Πλην όμως ο Αγιος Λουκάς ήταν αποτειχισμένος απο την αίρεση Αποτείχιση δεν είναι μόνο "φεύγω απο τον σατανά " ούτε απλά υψώνω αμυντικό τείχος ενάντια στον σατανά ΑΛΛΑ ΟΧΥΡΏΝΟΜΑΙ στην Ορθοδοξία = Χριστιανισμό .Κολλάω στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αυτό μόνο ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ γίνεται .

Γιατί Γρηγόριε Ζιώγο έχει κώλυμα σωτηρίας ? Δεν ήταν σεργιανιστής ο άνθρωπος .
Εσύ που αποτειχίστικες το ότι είναι αιρετικοί αυτοί απο τους οποίους αποτειχίστκες είναι κώλυμα ή πρόκριμα σωτηρίας για σένα ?

sotirio είπε...

Στο κοινό μας εορτολόγιο Γρηγόριος Ζιώγος 1 11 εορτάζουμε και εμεις και εσείς και όχι οι παπικοί(γιατί δεν εχουμε με αυτούς κοινό εορτολόγιο όπως μας συκοφάντησαν και μας συκοφαντούν οι αιρετικοσχησματικοί παλαιοημερολογήτες με τους οποίους διαφωνούμε πότε είναι η 1 11ου .... )τον άγιο Άγιο Ερμινίγγελδο .
ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟ εξ αιρετικών ο οποίος μαρτύρησε γιατί συχάθικε και αποστράφικε και δεν κοινώνησε το σατανικό μόλυσμα που του προσκόμισε ο ιερέας του σατανά το Πασχα .Και κατέβηκαν Άγγελοι εξ ουρανού να τον ενταφιάσουν ! Το Πάσχα το οποίο θα γιορτάσουμε μαζί σύμφωνα με το κοινό μας πασχαλιο και όχι με τους παπικούς (γιατί δεν εχουμε με αυτούς κοινό πασχάλιο όπως μας συκοφάντισαν και μας συκοφαντούν οι αιρετικοσχησματικοί παλαιοημερολογήτες )
Το να μας συκοφαντούν οτι έχουμε το παπικό εορτολόγιο και πασχαλιο δεν είναι κώλυμα σωτηρίας Γρηγόριε Ζιώγο?

Ανώνυμος είπε...

το ιστολόγιο κρυφό σχολειό ειναι στην Σύνοδο ΓΟΧ Καλλινίκου, η οποια Σύνοδος εχει βγαλει εγκύκλιο οτι ο Σόμπολιεφ δεν ειναι αγιος [βλεπε παραπανω σχολιο και τον αριθμο πρωτοκόλλου της απόφασης]

ας ταπεινωθούν λοιπόν αυτοί που ανήκουν πνευματικά στους ΓΟΧ στις αποφάσεις της εκκλησίας τους

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχουμε φτάσει τα 52 σχόλια.
Παρακαλούμε μην απευθύνει στο εξής κάποιος σε άλλον ερώτημα επώνυμα ή ανώνυμα.

Όποιος ήθελε να πει την άποψη και τα επιχειρήματα του, λίγο πολύ τα είπε. Ξαναγράφοτνας τα ίδια δεν πείθεται κανένας.
Παρακαλούμε αν κάποιος δεν προσθέτει κάτι σημαντικό στην συζήτηση, να μην σχολιάσει. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, τα σχόλια δεν θα διαβάζονται.

Παρακαλούμε σεβαστείτε την παράκληση μας.

Ανώνυμος είπε...

θα κανω κι εγω ενα τελευταιο σχολιο, καθως δεν βλεπω επιχειρηματα, περαν του θεματος Λουκα Ιατρου (που δεν παιρνω θεση κι ηταν ενας ανθρωπος που τουλαχιστον υπεφερε πολλα) και νομιζω τα πυρα θα επρεπε να ειναι εναντιον της Συνοδου ΓΟΧ κι όχι του Ιερομονάχου, που στο τέλος θα τον καλέσουν να απολογηθεί ακομα και για την συγκεκριμένη αποφαση της Συνοδου, την οποία υπερασπιζεται, ενω δεν βλεπουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ απεναντι στην σημερινη αθεη εξουσια
Ζητησα επανειλλημενως ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ακομα και σε e-mails, να μην κουραζουμε το blog), αλλα αντιθετως καποιοι συνεχιζουν απλα να αποκαλουν σχισματοαιρετικους τους ακολουθουντες το Πατριο (ανευ αποδειξεων=τεραστια συκοφαντια) κι απ την αλλη νοιωθουν οτι συκοφαντουνται επειδη χρησιμοποιειται η λεκτικη παρεκτροπη, δηλαδη αντι να τους πουνε οτι ακολουθουν μερος του Παπικου Εορτολογιου, τους λενε οτι το ακολουθουν ολο
Καλη Σαρακοστη σε όλους

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

κυριε παιδαγωγε να τα εκατοστησετε στα σχολια τους αφηστε τους παλαιοημερολογιτες να εκτονωθουν εχουν γεροντοκορες ανασφαλειες θελουν να μας ελεγχουν για να σιγουρεψουν στη αυτοβαθμολογηση τους οτι εκαναν ομολογια και να ειναι σιγουροι οτι θα πανε παραδεισο αυτο ειναι το πνευμα τους δυστυχως.

sotirio είπε...

Συμμερίζομαι την άποψη :"... Αντί να κολλάμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και να διυλίζουμε τον κώνωπα, μήπως έφτασε η ώρα να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί -οι αντιοικουμενιστές- σε ένα τραπέζι;;; Αν δεν δείξουμε πραγματικά καλή διάθεση, πως να μας συμπονέσει ο Θεός για τα χάλια μας;..." Το ιντερνετ είναι αυτό το τραπέζι και τα ιντερνετικά παράθυρα και ο διάλογος σε αυτά νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο . Και ήδη σε κάποιο βαθμό έχει αποδώσει καρπούς και έχει δρομολογήσει εξελίξεις . Αν θέλουμε να ενθαρρύνουμε το διάλογο αυτόν θα πρέπει και προσωπικές ερωτήσεις - απαντησεις να έχουμε αλλά και άπλετο χώρο ... χαίρομαι για τα 52 σχόλια και μακάρι να γίνουν 5200 ... Αν όντως θέλουμε διάλογο ΠΡΕΠΕΙ να τον κάνουμε όσο επίπονος μακρύς και κοπιαστικός είναι . Και με ανεξάντλητα αποθέματα υπομονής επιμονής και ΑΝΟΧΗΣ .Ανοχής ακόμα και σε προσωπικές επιθέσεις . Η ενότητα δεν είναι ζήτημα συμφωνιών "υψηλών κεφαλών " αλλά διαλόγου και σύγκλησης στην βάση . Μόνο όφελος έχει ένας τέτοιος διάλογος .Ακόμα και η άποψη είναι χιλιοειπωμένα ... τι τα ξαναλέμε δεν ευσταθεί . Ναι μεταξύ κάποιων ίσως είναι χιλιοειπωμένα ! Κάποιος άλλος όμως τα ακούει για πρώτη φορά . Το περίσσιο φως δεν βλάφτει .

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.