" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί κάποια ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια "έθαψαν" την είδηση-"βόμβα", της διακοπής μνημόνευσης στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε από προχθές Κυριακή ο π.Νικόλαος Μανώλης;

1. Η πλήρης εξαφάνιση της είδησης "βόμβα", από τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων
Δεν θα σχολιάσουμε την πλήρη εξαφάνιση της είδησης από το Romfea, το VimaOrthodoxias, το Amen, το dogma κλπ.
Δημοσιογραφικά (επαγγελματικά) site είναι,
έχουν κάθε λόγο "να θάβουν" ειδήσεις, αφού κριτήριο τους είναι το κέρδος (και οι δεσποτάδες διαθέτουν άφθονα μαύρα χρήματα για να δημοσιεύουν ειδήσεις πχ με τα συλλείτουργα και τα ονομαστήρια τους)
και να "θάβουν" άλλες (πχ αγωνιζόμενων πιστών ή ιερέων που αντιστέκονται στον οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία).





2. Η ύποπτη σιωπή των ορθοδόξων χριστιανικών ιστολογίων
Αναφερόμαστε όμως στα ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια όπως πχ το Ακτίνες, το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό κλπ, που επί χρόνια διακονούν φυσικά χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα μας: "τι τους κάνει να "θάβουν" μια τέτοια είδηση-βόμβα;" 
Γιατί θέλουν να το αποκρύψουν από τους πιστούς;
Γιατί -ακόμη χειρότερα- δημοσιεύουν άρθρα, "τραβηγμένα από τα μαλλιά" για να πείσουν ότι τάχα η αγιοπατερική οδός της Διακοπής Μνημόνευσης του επισκόπου/Πατριάρχη (αποκαλείται εκκλησιαστικώς αποτείχιση) δεν είναι σωστή. Πως γίνεται να αναιρούν τους ίδιους τους Αγίους μας (Γρηγόριος Παλαμάς Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Στουδίτης, π.Παϊσιος - που κι αυτός διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, για πολύ λιγότερα οικουμενιστικά παραπτώματα από όσα συμβαίνουν σήμερα);



3. π.Αυγουστίνος Καντιώτης, Κονίτσης Σεβαστιανός ... 25 έτη χωρίς ποιμένα...
Η αιτία κατά τη γνώμη μας είναι ότι χάθηκε το ανδρείο φρόνημα από την εκκλησία μας (όπως και από την πατρίδα μας). 

Ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης που ξεσήκωνε τα πλήθη, που έβγαζε τους ορθόδοξους πιστούς στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν (νομοσχέδιο για εκτρώσεις, καρναβάλια, καλεστεία, έργο Αγγελόπουλου κλπ) δεν ζει. Οι διάδοχοι του -στην πλειοψηφία τους- ανταγωνίζονται ποιος θα προλάβει να γίνει δεσπότης (είναι ειλικρινά οδυνηρό να βλέπεις αγγέλους να πέφτουν). 

Ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός δεν ζει κι αυτός. Έφυγε το 1994. 25 χρόνια έλλειψης εκκλησιαστικού ηγέτη με παλικαρίσιο φρόνημα.
Που είναι εκείνα τα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα;

Οι σημερινοί δεσποτάδες, αφού "προσκύνησαν", έπαψαν να ποιμένουν το ποίμνιο, να αγρυπνούν. Περί άλλων τυρβάζουν. 

Μια και μοναδική αναλαμπή έκανε ο Χριστόδουλος, για λίγους μήνες, όταν έβγαλε τον πιστό λαό στο δρόμο, με αφορμή την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες (όπως πάντα από κάποια ασήμαντα και άγνωστα υποχείρια της Νέας Τάξης σε θέση Υπουργού, που βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή). Αλλά κι αυτόν τον "έφαγαν" (αφού προηγουμένως έκανε το έγκλημα να υποδεχτεί τον Πάπα, χάνοντας έτσι τη χάρη από τον Θεό).



3. Χριστιανοί - ζωντανοί νεκροί
25 έτη χωρίς ποιμένα.. 25 έτη καλλιέργεια χριστιανών "βλημάτων" που παριστάνουν τους μοναχούς : άλαλοι, με σκυμμένο το κεφάλι (όταν δεν έχουν ριχθεί με τα μούτρα στον ευδαιμονισμό της εποχής μας και στο να μην λείψει τίποτε από τα παιδιά τους). 
Φθάσαμε σε σημείο αναρχικοί να εισβάλουν στην ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ της Θεσσαλονίκης, την ώρα της Θείας Λειτουργίας και να μην αντιδρά κανείς (φυσικά οι δεσποτάδες -και οι αρχιμανδρίτες ή λαϊκοί που είναι δίπλα τους και τους κατευθύνουν- έχουν κάθε λόγο να κρατάνε το ποίμνιο κοιμισμένο). 
Στην περίπτωση μας έχουμε όμως κάτι ακόμη χειρότερο: αν και βλέπουν (τις διακοπές μνημοσύνου), οι "εν Χριστώ αδερφοί", στρίβουν αλλού το κεφάλι.



4. Και στην πατρίδα..
Στον πατριωτικό χώρο, περίπου μια από τα ίδια. 
Κάποιοι Έλληνες πατριώτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά αναθέτοντας σε κάποιον άλλον "να καθαρίσει" την άθλια κατάσταση στην πατρίδα μας (λαμόγια, μνημόνια-υποθηκεύσεις, λαθρομετανάστευση). Αισθάνονται ότι επειδή ψήφισαν Χρ.Αυγή, έκαναν την "επανάσταση" τους και αυτό αρκεί!
Αυτό δεν αλλάζει την ουσία: ο (νεο)Έλληνας έγινε ΡΑΓΙΑΣ. 

Και τελευταία γεμίσαμε προφητείες και προφητολάγνους. 
Περιμένουμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει..! 
Περιμένουμε εμείς να καθόμαστε στην μεζονέτα χωρίς να μας λείπει τίποτε, στην "θερμοκοιτίδα μας", και να δούμε στην τηλεόραση πως μας παραδίδουν την Πόλη. Έχει γεμίσει το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό διαγγέλματα-προφητείες του μητροπολίτη Μόρφου (είναι ο ίδιος που ζητούσε να διδάσκεται το Κοράνι στα σχολεία και ένα σωρό άλλα προδοτικά, δείτε εδώ)



4. Μην ανησυχείτε : "Θα πάρουμε την Πόλη"
Ε λοιπόν ο Θεός αλλάζει τα σχέδια του. Όχι την Πόλη δεν θα πάρουμε, αλλά θα χάσουμε κι αυτές που έχουμε (μην μας πείτε ότι δεν συμβαίνει ήδη; ποιος τολμάει να περπατήσει σε συγκεκριμένες γειτονιές - γκέτο- στην Αθήνα;
Ποιος τολμάει να οργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση με δεδομένη την αντισυγκέντρωση των αναρχικών -μέχρι και στην Εσφιγμένου στην Θεσσαλονίκη, έκαναν αντισυγκέντρωση, δείτε εδώ).


5. Ποιος θα προχωρήσει μπροστά λοιπόν;
Σε όλο αυτό το πλαίσιο, αναζητούμε καθοδηγητές, κάποιους που θα
βγούνε μπροστά να μας δείξουν τον δρόμο. Κανείς δεν θα προχωρήσει αν απλά του φωνάζουμε "Προχώρα". 


6. ΜΗΝ περιμένεις τους άλλους. 
Ο μόνος τρόπος να μας ακολουθήσει, είναι να κάνουμε εμείς ένα βήμα μπροστά. ΕΣΥ.

Αυτό έκανε και η ομάδα μας στο θέμα της διακοπής μνημόνευσης. Όχι φυσικά ως "στρατηγική", αλλά ως επιβαλλόμενο χρέος στην ορθόδοξη αλήθεια. Αυτό οφείλει να κάνει ο καθένας ΣΗΜΕΡΑ.
Υπάρχουν οι ιερείς που έχουν διακόψει την μνημόνευση (δείτε εδώ). Ας τους στηρίξουμε. Ας τους ακολουθήσουμε. Αλλιώς θα δώσουμε λόγο για την προδοσία της Ορθόδοξης πίστης μας και την εισβολή και επιβολή της αίρεσης στην εκκλησία μας.

Όσοι πιστοί.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

14 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Οι μάσκες πέφτουν. Αυτό είναι καλό.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιός τολμά σήμερα να πει ότι ο παγκόσμιος εχθρός του ανθρώπου είναι ο Σιωνισμός ; Αυτό το άθλιο φιλοσοφικό εναιώρημα σκέψης καί στοχασμού . Πρώτα την ονόμαζαν ανώτερη δύναμη, τώρα το άλλαξαν. Μας λένε γιά συμπαντική οντότητα ! Τί είδους είναι αυτή η οντότητα παραμένει άγνωστο και προς θεού, μή τολμήσει κάποιος να κάνει λόγο για θεανθρωπινη οντότητα του ενανθρωπήσαντος υιού και Λόγου του Θεού . Από τέτοιας λογής ιερατείο τί να περιμένει κανείς ;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν το θεωρούν ενδιαφέρον νέο;
Επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται για τέτοια από το κοινό τους;
Τον κόσμο νοιάζει ότι δεν έχει να φάει και να πληρώσουν φόρους και όχι αν παρεξήθηκαν κάποιοι μέσα στην Εκκλησία

captain giannis είπε...

Θέλει πολύ θάρρος και παλικαριά να πας κόντρα στην ασυδοσία,στη προδοσία και στα συμφέροντα.....Τα τελευταία είναι που κρατούν το στόμα τους κλειστό και το "χουζούρι" του καναπέ.... "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"

Κατερίνα είπε...

Ναι, αλλά και εσείς δεν ενημερώνετε το κόσμο για αυτά που λέγονται στο άρθρο αυτό
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_321.html

Γιατί; Απλά αναρωτιέμαι...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα κάπου ένα σχόλιο που έλεγε πως ο λαός δεν αντιδρά γιατί αισθάνεται ένοχος, συναινούσε, κοίταζε να βολευτεί ο καθένας ξεχωριστά και άλλα, γι αυτό τώρα δεν αντιδρά

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ
δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Διακονούμε, από τον χρόνο που μας περισσεύει ή που εξοικονομούμε στερώντας άλλα. Δεν μπορούμε να είμαστε 24 ώρες μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο. Ούτε θέλουμε οι αναγνώστες μας να είναι μόνιμα μπροστά σε μια οθόνη.

Φυσικά και θα αναδείξουμε άμεσα το θέμα.
Δίνεται η ευκαιρία να ομολογήσουμε μία ακόμη φορά την Ορθόδοξη αλήθεια. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πιστοί.

Την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ ΟΛΟΙ έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έκτακτη σύναξη Ιερέων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τον π.Νικόλαο Μανώλη. Και μεις εκεί...
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_321.html


Ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με αντιπατερική ενέργεια απειλεί τον π. Νικόλαο Μανώλη με βαριές τιμωρίες. Το μητροπολιτικό έγγραφο
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_502.html

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε με ποιους κύκλους συνδέονται οι διαχειριστές του Ρωμαιικου, με ονόματα και διευθύνσεις. Θα τους αποκαλύψουμε σύντομα μέσω του παιδαγωγου που είναι έγκριτο ιστολογιο και μάχεται τα ιερά της φυλής μας!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τόσο ευκολόπιστοι να την πατάμε με κοπλιμέντα δεν είμαστε. Τα ρουφιανιλίκια σου αλλού.

Εμείς όταν διαφωνούμε με κάποιον, του εξηγούμε την διαφωνία μας. Αν επιμένει και κάνει κακό με την επιλογή του και αλλάζει την αλήθεια ή την εξαφανίζει συνειδητά, το δημοσιοποιούμε, γιατί αποτελεί θέμα σοβαρού προβληματισμού, πως αυτοί που μάχονται τον οικουμενισμό, προβάλουν θέματα επιλεκτικά. Με τέτοιο ζήλο που θα ζήλευαν και οι "Κνίτες". Δεν μπορεί να ανακοινώνει ο π.Νικόλαος Μανώλης τόσο σημαντική απόφαση και αυτοί να ξημεροβραδιάζονται να βρούνε κανένα απόσπασμα από τον π.Παϊσιο για να το περάσουν ως σπόντα ενάντια στην διακοπή μνημόνευσης. Ποιος υπηρετούν τελικά; Τον οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία; Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Ας βάλουν και τις δύο απόψεις και ας επιτρέπουν τα αντίθετα σχόλια. Τι φοβούνται; Μήπως καταλάβει ο κόσμος (αναγνώστες) την αλήθεια και τους φύγουν τα πρόβατα;

Από κει κ πέρα, επειδή είστε ο γνωστός εκνευριστικό άρρωστος "ρουφιάνος" που μας έσπασε τα νεύρα στην ανάρτηση για την μητρόπολη Κονίτσης,θα το γράψουμε στη λαϊκή για να μη λέμε πολλά:
"τα μπογαλάκια σου και σ άλλη παραλία".

Ανώνυμος είπε...

Ομάδα "ο παιδαγωγός" είναι η πρώτη φορά που βλέπω ανάρτηση με αυτό το θέμα και μπράβο σας. Δυστυχώς κάποια σάιτ παριστάνουν τα αντιοικουμενιστικα αλλά είναι το αντίθετο , είναι φιλοοικουμενιστες. Αυτό φαίνεται τόσο από τις αναρτήσεις τους όσο και από τα σχόλια που τελικά επιτρέπουν προς δημοσίευση.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Δέν συμφωνώ απόλυτα, γιατί το poimin.gr και το orthodoxia.info το είχαν βασικό θέμα τήν επόμενη μέρα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα :
Romfea, το VimaOrthodoxias, το Amen, το dogma
ΔΕΝ το πρόβαλαν μέχρι και σήμερα.

Μόνον πότε πάει στην τουαλέτα κάθε δεσπότης δεν μας ενημερώνουν και παρέλειψαν τέτοια είδηση βόμβα;
Τυχαίο;

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Δεν το πρόσεξα, συγγνώμη!! Τό vima orthodoxias φημίζεται ώς αντιοικουμενιστικό, παράξενο!! Οσο για το romfea & amen,γιατί να μήν τους προβάλλουν τους δεσποτάδες;; Αφού αυτοί τους χρηματοδοτούν!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.