" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

"ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ". Η επιστολή μιας Ληξουριώτισσας που αποπέμφθηκε από γυναικείο μοναστήρι επειδή τόλμησε να τους ρωτήσει για τον Οικουμενισμό!

ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ

Επειδή υπάρχει η ρητή εντολή των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας να μην σιωπούμε σε καιρούς όπου κινδυνεύει η «άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις πίστις ημών», 
διότι ο μη ομολογών την Αλήθειαν και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς όπως η σημερινοί - εσχάτης καταπτώσεως και μεγάλης αποστασίας -, «κρύπτει Χριστόν εν τάφω», πάλι κατά τους Αγίους και Θεοφόρους Πατέρας ημών` 
Σχόλιο ο Παιδαγωγός: "Τι δεν καταλαβαίνεις ;"
εθεώρησα σκόπιμον κατ’ ανθρώπων και κατά Θεόν αρεστόν, να επισκεφθώ γνωστές μου από χρόνια μοναχές στο Μοναστήρι τους
με την ελπίδα μιας εποικοδομητικής συνομιλίας μαζί τους και την προσδοκία μιας πνευματικής ανατάσεως δι εμέ και τους τυχόν παρευρισκόμενους. 


Προς πληρεστέραν δε ευόδωσην του σκοπού μου και προς περαιτέρω επίρρωσιν των Ορθοδόξων Ομολογιακών θέσεων, προσήλθα εφοδιασμένη με δυο βιβλία του Ιωάννου Ρίζου (σχόλιο ο Παιδαγωγός: δείτε σχετικά εδώ), το ένα εκ των οποίων προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης. 

Σχόλιο ο Παιδαγωγός: "Τι δεν καταλαβαίνεις ;"
Βεβαίως και σε καμία περίπτωση δεν περίμενα πως η φανέρωση της αλήθειας πυροδοτεί τα κρυπτά της αισχύνης (εκεί που υπάρχουν). Το λέγει άλλωστε και ο Παύλος στην Β` προς Κορινθίους. 
Και το διεπίστωσα ιδίοις όμμασιν, όταν εδέχθην έντονο έλεγχο - λες και ήμουν ο χειρότερος αιρετικός -, αλληλοσυγκρουόμενες νουθεσίες και εν τέλει, αποπομπή.


Και διερωτώμαι: να σφραγίσει ο Αντίχριστος τους άθεους και απίστους στον κόσμο το καταλαβαίνω, αλλά να σφραγίσει, χωρίς καν μικροτσίπ και τις καλόγριες στα μοναστήρια έ, αυτό μου είναι αδιανόητο!

Ληξουριώτισσα 


Σχόλιο:
Την παραπάνω επιστολή λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δυστυχώς, τα μοναστήρια, από προπύργια και προμαχώνες της Ορθοδοξίας, κατάντησαν φερέφωνα της σύγχρονης αίρεσης, του Οικουμενισμού ..


Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο: Πρόσωπα που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, να
αποδέχονται με την σιωπή τους την αίρεση, για να "σώσουν" το μοναστήρι τους. Τι είναι τελικά το "μοναστήρι"; τα ακίνητα, οι καταθέσεις στην τράπεζα ή σε offshore, τα ντουβάρια; Τα μοναστήρια "σώζονται" όταν είναι έτοιμα να θυσιάσουν τα ΠΑΝΤΑ, ακόμη και τη νφυσική τους υπόσταση, για την αλήθεια.

Πόσο θλιβερό είναι να ατενίζεις τα συντρίμμια ;;;


Για να μην απογοητευόμαστε όμως, στο ίδιο νησί, για κάποιο άλλο μοναστήρι, γράψαμε:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ και από την Ι. Μ. Σισσίων Κεφαλληνίας !


Δεν εγκαταλείπει ο Θεός το ποίμνιο του μόνο ..

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μην εκπλήσσεσθε είναι το σχέδιο της ανομίας...το λέει πολύ ωραία ο Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα πως απ την μια θα στολίζουν τους ναούς...διαβάστε το

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.