" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα : «Οπλοκατοχή - Μύθοι και Πραγματικότητα» Σχόλια για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα

«Οπλοκατοχή - Μύθοι και Πραγματικότητα»

που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ε.Υ.ΟΠΛΟ.» (Έλληνες Υπέρ ΟΠΛΟκατοχής)
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
περιοχή αγ. Φανουρίου.


Πρόγραμμα Ημερίδας:

11.00´: Έναρξη
11.10´: Παρουσίαση του βιβλίου
«Οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και ένοπλες συμπλοκές με πυροβόλα όπλα. Μύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε»
από τον συγγραφέα του Ευάγγελο Αθανασόπουλο πρώην εκπαιδευτή ασφαλείας πυροβόλων όπλων μέλος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
12.00´: Διάλειμμα
12.15´: ΟΜΙΛΟΣ ΙΔΕΩΝ με τους Δημήτριο Γ. Κανδύλη, Καθηγητή Ψυχιατρικής Α.Π.Θ.
Ευθύμη Τουρτίδη, εκπαιδευτής στρατιωτικών τακτικών μάχης
Κώστας Αμασόγλου, δικηγόρος
Ευάγγελος Αθανασόπουλος, συγγραφέας
Ραξής Επιτρόπου, blogger, ειδικός στα λειόκαννα
12.50΅: Συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον πρόεδρο του ΕΥΟΠΛΟ, Ανδρέα Ζαπουνίδη.

Είσοδος ελεύθερη






Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:



«Θα σας ζητήσουν όπλα. Νά χετε διπλά, να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. 
Ενα τουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώσει» (πηγή)






Η Ιερά Σύνοδος αφοπλίζει τους κληρικούς – κυνηγούς!

Κυνήγι τέλος από φέτος για τους κληρικούς, καθώς τέθηκε σε ισχύ παλαιότερη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία απαγορεύεται η οπλοφορία για την εν λόγω ενασχόληση.

Η κυνηγετική περίοδος άρχισε στις 20 Αυγούστου και μεταξύ αυτών που πήγαν να ανανεώσουν την άδεια θήρας ήταν και αρκετοί κληρικοί. Βρέθηκαν όμως προ εκπλήξεως όταν ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Η Ιερά Σύνοδος πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την οπλοφορία για το κυνήγι το 2006, όταν ένας ιερέας ενεπλάκη σε ατύχημα και μετά από ερώτημα της αστυνομίας. Πιο αναλυτικά, είχε πλήρως απαγορεύσει την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στους κληρικούς, και της θήρας συμπεριλαμβανομένου, τόσο γιατί δεν συνάδει με το ιερατικό σχήμα όσο και για την προστασία των ίδιων να μην καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσουν της ιεροσύνης τους.

Στην πράξη η συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί, ωστόσο ένα νέο κυνηγετικό ατύχημα πέρσι, στο οποίο ενεπλάκη κληρικός, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να την ενεργοποιήσουν.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των ιερέων-κυνηγών, καθώς υποστηρίζουν ότι τηρούν πιστά όλους τους κανόνες στα χρόνια που ασχολούνται με τη θήρα.


Σχόλιο:
Πράγματι αν ένας ιερέας γίνει αιτία να σκοτωθεί κάποιος, οφείλει να πάψει να λειτουργεί. 
Και από που κι ως που, οι "αστυνομικές αρχές" εφαρμόζουν απόφαση της Ιεράς Συνόδου;!!
Αμφιβάλουμε λοιπόν αν αυτό ήταν η αιτία της απόφασης. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να έχουν απαγορεύσει στους ιερείς και να οδηγούν γιατί επίσης μπορεί να γίνουν αιτία -προκαλώντας τροχαίο δυστύχημα- να εκπέσουν της ιεροσύνης τους. Αλλά φυσικά τέτοια απαγόρευση δεν υπήρξε. Δεν είδαμε αστυνομικούς να ανακαλούν τα διπλώματα οδήγησης των ιερωμένων!

Οι ιερείς ως επί των πλείστων εμφορούνται από εθνικά και ορθόδοξα ιδεώδη. Μήπως αυτή είναι η πραγματική αιτία του αφοπλισμού τους; 


Άραγε τι θα συνέβαινε πριν ένα μήνα στη Χίο, αν ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο λιμάνι, δεν είχε στο αυτοκίνητο την κυνηγετική του καραμπίνα; Ποια θα ήταν η κατάληξη απέναντι σε
εκατοντάδες απειλητικούς λαθρομετανάστες; (δείτε εδώ το περιστατικό και την απόφαση του δικαστηρίου - δικαίωση του "δράστη")


Είναι αυτονόητο ότι ο Θεός μας έδωσε μυαλό να αντιλαμβανόμαστε τα "σημεία" που έρχονται. 
Η επιλογή είναι δική μας.




Maverick 88, μια από τις πιο αξιόπιστες και φθηνές επαναληπτικές καραμπίνες.
Απαιτείται "άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου" (που μπορείτε να βγάλετε σε αστυνομικό τμήμα). Ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια :






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ 
ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ


Η Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου χορηγείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μόνιμης κατοικίας του κατόχου. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του για να του χορηγηθεί πρώτα Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου.  
Για την αίτηση απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό από Νευρολόγο, Ψυχίατρο ή Παθολόγο.
Μετά την προσκόμιση των ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας, ζητείται υπηρεσιακά το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α του ενδιαφερόμενου.

2. Όταν εκδοθεί η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου, την παραλαμβάνει και πηγαίνει στο κατάστημα για την αγορά κυνηγετικού όπλου (ή και σε ιδιώτη αν πρόκειται για μεταχειρισμένο)

3. Πηγαίνει και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και υποβάλλει:

α. Δύο φωτογραφίες
β. Την Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου
γ. Το Τιμολόγιο Αγοράς του Κυνηγετικού Όπλου (ή – σε περίπτωση που το όπλο αγοράζεται μεταχειρισμένο – σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Πωλητή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και η προηγούμενη Άδεια Κατοχής του όπλου)
δ. Παράβολο 3 € του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από τη Γενική Τράπεζα)

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – διαφορετικό ανάλογα με το αστυνομικό τμήμα – ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.

Επιλογή παράθεσης των 4 αποσπασμάτων (Αγ. Κοσμά και απόφασης Ιεράς Συνόδου, περιστατικό στη Χίο, δικαιολογητικά έκδοσης άδειας κυνηγετικού όπλου), σχολιασμός : 
Ιστολόγιο "ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Φυσικό το άλλο οξύμωρο του «κατηγορητηρίου», είναι ότι ενώ τους αποκαλεί Σιωνιστές, ξεχνά ότι η ίδια η ορθόδοξη εκκλησία μας, ότι υμνεί την Σιών και το Ισραήλ!!"
https://youtu.be/fIM2nuXhf84
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj0z--b5YXSAhUI7BQKHStkBUYQFggqMAE&url=http%3A%2F%2Fimg.pathfinder.gr%2Fclubs%2Ffiles%2F70363%2F6.html&usg=AFQjCNG5yUCBxFrqSwE8We3nlBlhgHQveA&bvm=bv.146496531,d.d24

Σας μεταφέρω ένα τμήμα σχολίου από άλλο ιστολόγιο.
Απευθύνομαι σε εσάς γνωρίζοντας πως είστε ο πλέον κατάλληλος Ελληνοχριστιανικός ιστότοπος αντι αιρετικοί και ειδικοί σε γνήσια Ορθόδοξα θέματα και θα ήθελα εάν έχετε χρόνο εσείς η όποιος άλλος να εχω μια απάντηση τεκμηριωμένη για το τι εννοούμε Σιών και Ισραήλ όταν ψάλλονται εντός των Ελληνικών Χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών μας.

Εχω ακούσει πως ως Ισραήλ εννοείται από τον ερχομό του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και έπειτα όλος ο κόσμος. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι σωστό αλλά και να είναι γιατί όλος ο κόσμος να ονομάζεται Ισραήλ ;
Οσο για την Σιών δεν εχω ιδέα γιατί την υμνούμε!

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το άσχετο του θέματος αλλά έχοντας και εμείς οι απλοί μη ειδικοί Χριστιανοί τεκμηριωμένες απαντήσεις, ΟΠΛΑ ΙΕΡΑ, θα μπορούμε να αποκρούσουμε τον πόλεμο που γίνεται στην Πίστη μας ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν ο άλλος είναι "άσχετος" (ή κακοπροαίρετος), φυσικά και θα απομονώνει φράσεις για να περάσει αυτό που πρακαταβολικά έχει στο μυαλό του.

Στην Μεγάλη Εβδομάδα -με κορύφωση την Μεγάλη Παρασκευή στα εγκώμια- υπάρχουν ένα σωρό ψαλμοί ύμνοι κλπ που κατηγορούν τους Εβραίους (μάλιστα στο παρελθόν υπήρξε και σχετικό αίτημα των εβραίων προς την ιεραρχία της Ελλάδος να απαλειφθούν αυτοί οι ύμνοι).

Αν δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι το αλληγορικό της χρήσης κάποιων λέξεων, τον παραλληλισμό, αν δεν αντιλαμβάνονται επίσης τις κατάρες του ίδιου του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού για την Ιερουσαλήμ και τους εβραίους
αν δεν μπορούν να θυμηθούν ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι έκραζαν "το αίμα αυτού ας ήναι εφ' ημάς και επί τα τέκνα ημών"
δεν νομίζουμε ότι υπάρχει πραγματικά περιθώριο αληθινού διαλόγου.

Όποιος νομίζει ότι αληθινός θεός είναι το 12θεο, ας το λατρεύει. Είναι άξιος της μοίρας του.
Μπορεί πράγματι ο Εβραϊκός λαός -σε όλη την Παλαιά διαθήκη- να ήταν ο αγαπημένος του Θεού, αλλά επειδή ακριβώς δεν ανταποκρίθηκε στην θεϊκή αγάπη, έχασε τα πρωτοτόκια. Ο Χριστός μπορεί -για να εκπληρώσει τις προφητείες- να γεννήθηκε από την ρίζα του Δαυίδ, όμως είναι ξεκάθαρο στο κήρυγμα του ότι δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Εβραίους να καυχόνται.
Οι Εβραίοι συνεχίζουν να περιμένουν τον Μεσσία τους.
Εμείς τον βρήκαμε: είναι ο σταυρωμένος και αναστημένος λυτρωτής μας.

Το Πάσχα στα ελληνικά λέγεται Λαμπρή! Φωτίζονται τα πάντα με το αναστάσιμο φως.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

http://oodegr.co/oode/pateres1/xrysostomos/kata_ioudaiwn_1.htm
Διαβάστε ενδεικτικά

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

http://oodegr.co/oode/israil/eklektos1.htm
κι εδώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω Δάσκαλε.
Πίστευα πως κάτι ήξερα από Παλαιά και Καινή Διαθήκη , ομολογώ πλέον πως δεν έχω ιδέα.
Αν και έχω πολλές απορίες (ιδίως γύρω από θέματα όπως “Ιησούς Ιάσων η αλήθεια που μας κρύβουν” , προφητείες Σίβυλλας Κυμαίας , οι Έλληνες είχαν πρώτοι προφητέψει την έλευση του Ιησού Χριστού μας , η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά εβραϊκές δοξασίες – επιθυμίες κλπ. κλπ.) δεν σας εκφράζω καμία άλλη, διότι πιστεύω πως είναι λάθος να ρωτώ έναν μαθηματικό καθηγητή πανεπιστημίου να μου μάθει την πρόσθεση.
Θα αναζητήσω βοήθεια από το “δημοτικό” , ψάχνοντας στο διαδίκτυο για θρησκευτικά θέματα από τα οποία επαναλαμβάνω από ότι φάνηκε έχω πλήρη άγνοια.
Δεν σας κρύβω πως είχα φτάσει σχεδόν στο σημείο να απορρίψω την Παλαιά διαθήκη. Μέγα λάθος από ότι φάνηκε από τις παραπομπές σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου, διότι οι “αρχαιοέλληνες” από ότι φαίνεται κάνουν περισσότερο κακό στην Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας , στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας , εντέλει και στο έθνος μας , περισσότερο ακόμα και από τους άπιστους και τα σχόλια- παραπομπές σας με βοήθησαν πάρα πολύ για την αντιμετώπιση τους.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα που θίγει ο Φίλος (Υποθέτω)Σχολιαστής απο πάνω είναι Μείζον υπό την Έννοια ότι υπάρχουν Πολλά μα Πάρα Πολλά Περιστατικά/Γεγονότα τα Οποία ΔΕΝ μας "διδάξανε" στα Σχολεία ή στο Κατηχητικό όσοι πήγαν(ο γράφων πήγαινε μέχρι μια ηλικία)είτε το ΠΩΣ έγινε η Μετάβαση απο την μια Εποχή στην Άλλη δηλαδή απο την Πρό Χριστού εποχή στην Μετά Χριστόν,Το ότι οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι για τους Οποίους θεωρητικά τουλάχιστον "Νιώθουμε Υπερήφανοι" όσοι/όσες Νιώθουν Υπήρξαν οι Προπομποί και Προεργάτες αυτού του Συστήματος που ήρθε Μετά του Χριστιανισμού δηλαδή είναι δεδομένο.Να πιστέψω δηλαδή ότι το Γεγονός της Ευρείας Ανάπτυξης Τεχνών,Γραμμάτων,το θέατρο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με τα Απίστευτα Έργα των Τραγικών&Κωμικών Ποιητών-Συγγραφέων ,Αρχιτεκτονική,Μαθηματικά,Χτίσιμο θεάτρων-Ναών σε Συγκεκριμένα Σημεία συνήθως Κορυφές Λόφων άρα και σε ένα Μεγάλο Υψόμετρο ανάλογα το Μέρος είναι "Τυχαίο ή Σύμπτωση ή Προέκυψε;; ΟΧΙ ούτε μια στο Δισεκατομμύριο....!!! Οι αλλαγές που έγιναν απο την μια Εποχή στην Μετά Χριστόν Εποχή είτε Κρύφτηκαν Επιμελώς απο Σκοπιμότητα ή μπορεί όντως να Υπήρχε Ιστορική Άγνοια των Γεγονότων και αναφέρομαι στις Καταστροφές των Αρχαιοελληνικών Ναών/Κατάργηση του Μαντείου των Δελφών/Κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων επειδή ήταν Γυμνικοί/Κατάργηση των Φιλοσοφικών Σχολών στην Αθήνα στον Άρειο Πάγο,Επίσης υπήρξαν εκατομμύρια θύματα και απο τις 2 "Πλευρές" δηλαδή τους Ζηλωτές Χριστιανούς έναντι των Ελλήνων Εθνικών ή όσων λαών είχαν Ελληνικό Τρόπο Σκέψης&Ζωής γύρω απο την Ελλάδα π.χ Σημερινή Παλαιστίνη και Αντίστροφα απο τους Εθνικούς ή Ειδωλολάτρες(δεν ήταν όλοι όμως γιατί ΔΕΝ Δεχόντουσαν το 12θεό σαν "θεό ή θεούς τους" αλλά το Σεβόντουσαν σε Επίπεδο Κοινωνικό)νομίζω γύρω στα 10εκατομμύρια ήταν τα "Θύματα" των Ελλήνων Εθνικών προς τους Πρώτους Χριστιανούς Ζηλωτές και αντίστοιχα 7 ή 8 εκατομμύρια η άλλη πλευρά προς τους Εθνικούς.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως κατά την Περίοδο των Πρωτοχριστιανικών Αιώνων γίνανε Τρομακτικοί Διωγμοί όπου υπήρχαν Χριστιανικοί Πληθυσμοί γύρω απο τις Χώρες της Μεσογείου αλλά ειδικά στην Ρώμη για αυτό και είχανε τις Κατακόμβες ώστε να κρύβονται απο τους διώκτες τους,οι Τότε Χριστιανοί Υπέστησαν Απίστευτα Μαρτύρια απο την ρίψη τους στα Λιοντάρια-Τίγρεις μέσα στο Κολλοσαίο μέχρι Αποκεφαλισμοί-Γδάρσιμο των Σωμάτων τους-Αφαίρεση Οφθαλμών και ένα σωρό άλλα απο όλους όσους Μαρτύρησαν Προέκυψαν και Πολλοί Άγιοι του Χριστιανισμού,Επανέρχομαι όμως στην Αρχαία Ελλάδα γιατί ΧΡΟΝΙΚΑ ήταν ΠΡΙΝ την Έλευση του Χριστού για αυτό και το λέω,την Εποχή εκείνη Υπήρξαν κάποιες "Οντόντητες" οι Περίφημες Σίβυλλες εξ'ου και οι Σιβυλλικοί Χρησμοί Περί της Έλευσης του Χριστού-εκείνου που θα λυτρώσει τον Κόσμο απο τις Αμαρτίες-Επίσης Αναφέρουν και για το Γνωστό θέμα του Χαράγματος ότι ακριβώς λέει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη αλλά με διαφορετικά λόγια η ΟΥΣΙΑ όμως Παραμένει ΙΔΙΑ γιατί η πηγή ήταν ΘΕΪΚΗ.

Οπότε είναι λογικό να Υπάρχουν Πολλές μα Πολλές Απορίες επί αυτών των θεμάτων διότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ μας Δόθηκε η Πληροφορία Ολοκληρωμένη αλλά Αποσπασματικά είτε για την Πρό ή Μετά Χριστόν Εποχή,Σκεφτείτε ότι αν και εφόσον Διδασκόντουσαν π.χ οι Σιβυλλικοί Χρησμοί αλλά και γενικότερα η Αρχαιοελληνική Γραμματεία σε Επίσημο Επίπεδο Παιδείας με τον Κατάλληλο Τρόπο ώστε να το Αγαπήσουν τα Παιδιά σε επίπεδο βιώματος!! και ΌΧΙ να το αντιλαμβάνονται σαν "Αγγαρεία" για Βαθμοθηρικούς λόγους σε όλες τις Βαθμίδες πόσο πολύ θα ενίσχυε το λεγόμενο 'Ελληνο-Χριστιανικό ιδεώδες με το Αξιακό Σύστημα που το διέπει,πόσο θα είχαν Μειωθεί τα Ποσοστά Αθεϊάς γιατί ΜΕΣΑ απο την Επαναλαμβάνω ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα ενίσχυε την Πίστη των Νεότερων Γενιών πρός τον θεό και ΟΧΙ προς διάφορους Επίγειους Λαοπλάνους τύπου Κάρλ Μάρξ-Λένιν κτλ.Επίσης Υπάρχουν ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ σε Πολλά Μοναστήρια είτε του Αγίου Όρους ή στην Αγία Λαύρα κτλ.Σε αυτά τα Μοναστήρια έπρεπε να Γίνονται οι Θεματικές Εβδομάδες ΌΧΙ στα ΕΚΦΥΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ..Αυτά έπρεπε να διδάσκονται όμως ΔΕΝ το κάνουν εδώ και Δεκαετίες άραγε ΔΕΝ έχουν Γνώση επί αυτών των θεμάτων ή τους Ενοχλούν άλλα Πράγματα Μήπως;;

https://www.youtube.com/watch?v=Lpk_VLZKOIo

Ανώνυμος είπε...

Οι Χριστιανοί Μάρτυρες από τους εθνικούς ειδωλολάτρες είναι 11.000.000. Για 300 χρόνια ήταν ψυχαγωγία τα βασανιστήρια των χριστιανών. Ποτέ δεν σταμάτησαν οι σφαγές των χριστιανών ειτε από αντίθετους ,ειτε απο αιρετικους δαιμονισμένους
Ο Μ.Κων/ νος, ήταν αυτός που έσωσε τις Σιβυλλικές προφητείες των Ιέριων του Απόλλωνα, και ανάθεσε στον επίσκοπο Ευσέβειο νομίζω να τις συγκεντρώσει , και οι οποίες μιλουν καθαρά για την έλευση του Χριστού, για κάποια θαύματα που θα κάνει κλπ
Εάν διαβάσει καποιος τις Σιβυλλικές προφητείες θα νομίζει ότι διαβάζει επιτομή της Καινής Διαθήκης. Ο Χριστός δεν άφησε τον εαυτόν του αμαρτύρητο και φρόντισε να τον ομολογήσουν πρώτα οι εθνικοί και πολύ αργότερα οι Προφήτες του Ισραήλ - υπάρχουν προφητείες από Σίβυλλες 2500 χρόνια πριν. Κάποιος μαθηματικός - δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή ποιος - έκανε έναν υπολογισμό και το αποτέλεσμα ηταν ότι για μολις 8 προφητείες από την παλαιά Διαθήκη , να συμπεσουν σε έναν μόνο άνθρωπο, οι πιθανότητες είναι μια στο τρισεκατομμύριο (για να μην πω παραπάνω) φανταστείτε λοιπόν οι εκατοντάδες προφητείες που εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Χριστού….
Η αναφορά στην Σιών είναι από τον λόφο Σιών που είναι χτισμένη η Ιερουσαλήμ, ενώ Ισραήλ σημαίνει ο λαός του Θεού. Αυτό ακριβώς έλεγαν και οι Προφήτες στους εβραίους ότι , επειδή λέρωσαν την πίστι τους αναμειγνύοντας ειδωλολατρικές λατρείες, θα τους εγκαταλείψει ο Θεός . Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα την σφαγή τους.
Ο Αβραάμ τι εθνικότητα είχε; πάντως σίγουρα όχι Ισραηλίτης
Η αποκάλυψη μιλά για τον κόκκινο καβαλάρη ο οποίος θα αιματοκυλήσει τον πλανήτη δίκην αποστασίας από τον Θεό
Η πιστεύεις στον Χριστό άρα και όσα γράφει στην Καινή Διαθήκη και στην αποκάλυψη, η δεν πιστεύεις και προσπαθείς να φτιάξεις ένα δικό σου ευαγγέλιο στα μέτρα σου με ορθολογιστικές διδασκαλίες. Αυτό ακριβώς θέλει και ο διάβολος, να σε βάλει στην διαδικασία της λογικής.
Ο Χριστός δεν μας εφτιαξε για συμβουλάτορες δικούς του, αλλά για δούλους, που κατά χάριν μπορούν να γίνουν Υιοί αλλά και να Θεωθούν.
Εμείς νομίζουμε ότι είμαστε πρωτοσύγκελοι του Χριστού και ότι πρέπει να τον νουθετήσουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο την τελευταία μέρα, και την Ευα όταν κοιμόταν, αλλέως ο Αδάμ θα τον συμβούλευε όλο το 24ωρο…
Ταπεινώσου και ρώτα τον Θεό με ειλικρίνεια και να είσαι σίγουρος ότι θα την λάβεις την απάντηση από εκει που δεν το περιμένεις. Ο Χριστός στους ταπεινούς δίδει την χάρι, ενώ στους υπερήφανους αντιτάσσεται.
Παράδειγμα : κάποτε ενας ασκητής εβαλε κανόνα στον εαυτόν του να νηστεψει ένα χρόνο προκειμένου να καταλάβει κάποιο συμβολικό χωρίο στην Αγία Γραφή, μετά από ένα χρόνο διαβάζει πάλι το κείμενο και δεν κατάλαβε τίποτα. Απογοητευμένος παίρνει το ντορβά του και ξεκινά να ρωτήσει έναν άλλον ασκητή αρκετά μακριά. Μόλις ξεκίνησε συναντά στον δρόμο έναν αγνωστο ασκητή και αφου ειπώθηκαν τα παραπάνω… τότε την απάντηση του την έδωσε ο άγνωστος ασκητής.
Με θαυμασμό του λεγει:
Ένα χρόνο νηστεύω , Γιατί μου το αποκάλυψε ο σήμερα Θεός εξω από την πόρτα μου από έναν άγνωστο;
Και του απαντά ο άλλος ασκητής: επειδή σήμερα ταπεινώθηκες.
Ευχομαι να υπάγεσαι στην καλή γη και να καρποφορήσεις, διαφορετικά θα βλέπεις την αλήθεια και θα ψάχνεις να βρεις επιχείρημα να την χτυπήσεις συνειδητά, και αυτό ακριβώς ονομάζεται δαιμονισμός.

Ανώνυμος είπε...

Καινή Διαθήκη: οι μαθητές λένε στον Χριστό, σε ζητουν τα αδέρφια σου και η μητέρα σου, και τους απαντά:
αδέρφια μου μάνα μου και συγγενείς μου ειναι όσοι τηρούν τις εντολες του Θεού

Ανώνυμος είπε...

Πρός 6:22 Ευχαριστώ για τις Συμβουλές και την Απαντησή σου,αυτοπροσδιορίζομαι σαν Αναζητητής/Ερευνητής της Ζωής και των Πραγμάτων γενικότερα αλλά σαν Έλληνας Ειδικότερα για τα Ζητήματα που αναφέρω πιο επάνω τα οποία πιστεύω είναι Μείζοντα και πολλοί Νεοέλληνες έχουν Πλήρη Ιστορική Άγνοια-Προκατάληψη και Απάθεια για όλα αυτά έτσι καταντήσαμε έως τα σήμερα,Καλή συνέχεια!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.