" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με αντιπατερική ενέργεια απειλεί τον π. Νικόλαο Μανώλη με βαριές τιμωρίες. ΟΛΟΙ την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ, έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σχόλιο- Κάλεσμα:

την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 
και ώρα 10:00 το πρωΐ,
όλοι έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




Διαβάζουμε εδώ και εδώ, 2 νέες σημαντικότατες ειδήσεις - εξελίξεις στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης:



Δε χόρτασε ο αδηφάγος και αιμοσταγής δράκος της Βογατσικού. Βάζει τους κατοίκους του μητροπολιτικού μεγάρου, με πρώτο τον γηραιό και υποβασταζόμενο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, να αποδείξουν ακόμα μία φορά την ποιότητα του εσωτερικού τους κόσμου! Τι και αν οι ιεροί κανόνες, οι σχετικοί με την διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου (βλέπε ΙΕ΄ ιερός κανών της πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Μ.Φωτίου), απαγορεύουν την Εκκλησία να τιμωρεί αυτόν που κόβει το μνημόσυνο του επισκόπου; Τι και αν ο ιερός κανών διατάζει την Εκκλησία να επαινεί αυτόν διότι γλυτώνει αυτήν από το σχίσμα; Ο ανήμπορος πλέον μητροπολίτης κ. Άνθιμος και κυρίως οι μεγαλοϊδεάτες αρχιμανδριτάδες που τον περιστοιχίζουν και τον διατηρούν στο θρόνο του, για τους δικούς του σκοπούς ο καθένας, ως θεομάχοι, αντιστρατεύονται στις εντολές των ιερών κανόνων. Επιχειρούν την τιμωρία του πνευματικού μας πατρός πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, και τον καλούν σε απολογία για τέσσερα αδικήματα, παρόμοια με εκείνα προ ολίγων ετών που έπεσαν τότε στο κενό.
Καλείται ο π. Νικόλαος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του σχίσματος, της απείθειας και καταφρόνησις, του σκανδαλισμού των πιστών και της εξύβρισης και συκοφαντίας.
Πόσο τους πλήγωσε ο π. Νικόλαος, όλους αυτούς τους φαντασμένους υπερανθρώπους, που θαρρούν πως με τις ενέργειές τους μπορούν να φέρουν στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης την παναίρεση του Οικουμενισμού, μπορούν να ξεγελάσουν τον άγιο Δημήτριο και άγιο Γρηγόριο Παλαμά!
Παραθέτουμε την σημερινή (21 Φεβ. 2017) μητροπολιτική κλήση εις απολογία προς τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη, κατόπιν της παρακλήσεως του ιδίου για την δημοσίευσή της. Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και την απολογία του.




Καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας, μέσα από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνουν τη φημολογία της εσπευσμένης συγκλήσεως Ιερατικής συνάξεως.
Η σύναξις θα λάβει χώρα στα γραφεία της Βογατσικού 7, στην αίθουσα συνεδριάσεων του μητροπολιτικού μεγάρου, την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ. Κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί βιαστικά και εν κρυπτώ, είναι εκ του πονηρού. Ανακοίνωση της σύναξης δεν υπάρχει καν στην Ιστοσελίδα της μητρόπολης. Κάποιοι ιερείς δεν ενημερώθηκαν λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με τον π.Νικόλαο Μανώλη

Ο κλήρος της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, έχει την ιστορική ευθύνη να πάρει θέση. Το διακύβευμα είναι η Ορθόδοξη Πίστη. Να
προσέξει να μην παρασυρθεί από απειλές και δεσποτικές επιταγές… όπως ο ίδιος κλήρος έκανε προ δύο ετών και ύστερα από “μητροπολιτικό εξαναγκασμό” υπέγραψε, ένα μεγάλο τμήμα αυτού, ντροπιαστικό κείμενο σε σχέση με τον π. Νικόλαο…

Ο π.Νικόλαος Μανώλης με την μαρτυρική απόφασή του, να διακόψει το μνημόσυνο του Επισκόπου του, αποτειχιζόμενος εντός της Εκκλησίας από την αίρεση, έκανε χρήση του έσχατου μέσου που μας παρέδωσαν οι Θειότατοι Πατέρες. Εφάρμοσε τον ΙΕ΄ κανόνα της Πρωτοδευτέρας συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, ο οποίος αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα κάθε ιερωμένου και κάθε λαϊκού. Η απόφασή του αυτή έχει έναν και μοναδικό σκοπό, να επαναφέρει τον Επίσκοπό του και τους συν αυτώ, στην Ορθοδοξία. Όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες της διώξεως του.

Με την τροπή που πήραν τα πράγματα, από τη Σύνοδο της Κρήτης, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το κείμενο Προς το Λαό, δικαιώνεται ο π.Νικόλαος για τη συνεχή, “ενοχλητική”, και ελεγκτική στάση που είχε εξ’ αρχής.

Είναι λοιπόν ιστορική η στιγμή για την ευθύνη που έχουν όλοι οι κληρικοί της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η Ορθοδοξία μας. Δεν είναι ώρα για περίσσια κουτσομπολιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από μεγαλόσχημους αρχιμανδρίτες, που αποφαίνονται εμπαθώς για το πρόσωπο του σεβαστού και αγωνιστή πνευματικού μας πατρός, ευχόμενοι την καθαίρεσή του!

Καλείστε να επιστρατεύσετε το δικό σας προσωπικό Ορθόδοξο βίωμα. Τώρα είναι η ώρα της ομολογίας. Τουλάχιστον μην παίρνετε στο λαιμό σας αθώους. Πατέρες αντισταθείτε, μη χειραγωγείσθε, πράξετε κατά συνείδηση.

Ραντεβού με την Ιστορία λοιπόν, όλοι να βρεθούμε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:30 πμ. στην οδό Βογατσικού 7.

Κάθε φωνή ιερέως που θα ζητά την τιμωρία και καθαίρεση του πατρός, θα την εκλάβουμε ως φωνή του αδελφοκτόνου Κάιν. Κάθε φωνή όμως που θα στηρίξει τον πνευματικό μας πατέρα, θα βρει συμπαραστάτες όλους μας στον ιερατικό του αγώνα.



Σχόλιο- Κάλεσμα:

την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 
και ώρα 10:00 το πρωΐ,
όλοι έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο δράκος της Βογατσικού; Για πείτε και μας από άλλες πόλεις που δεν ξέρουμε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μυθικός τέρας!

cummulus είπε...

@ αν 12:41
Στην όδό Βογατσικοῦ στεγάζεται ή διοίκηση της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Άρκεῖ αύτό;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω την παρακάτω είδηση και αναρωτιέμαι για μια αχλύ εκφοβισμού προς τους πιστούς σχολιαστές που άρχισε να πλανάται..

http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.