" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

«Το μικρό Πηδάλιον»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με την Χάρη του Θεού, οι Ιεροί Κανόνες που αφορούν τους λαϊκούς μεταφράζονται και διατίθενται στο οπλοστάσιο του κάθε πιστού για την αντιμετώπιση κάθε παραχάραξης της Ορθόδοξης διδασκαλίας.

Ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς είπε ότι:
«Στα έσχατα χρόνια το κακό και η αίρεση θα έχει τόσο εξαπλωθεί που οι πιστοί δεν θα βρίσκουν ιερέα και ποιμένα να τους προστατέψει απο την πλάνη και να τους συμβουλέψει στη σωτηρία. Τότε οι πιστοί, δεν θα μπορούν να δεχτούν ασφαλείς οδηγίες απο ανθρώπους άλλα οδηγός τους θα είναι τα κείμενα των αγίων Πατέρων. Ιδίως σε αυτήν την εποχή ο κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Έκκλησίας».

Την έλευση αυτής της εποχής την ζούμε ήδη. Τα λόγια αυτά του Αγίου αναζωπύρωσαν το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στον πλησίον και στην Εκκλησία. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό. Στο να κάνουμε προσιτά τα κείμενα των αγίων Πατέρων και των αγίων Συνόδων σε όποιον θέλει να σωθεί. 

Το πόνημα αυτό δεν αποτελεί ούτε επιστημονική εργασία, ούτε θεολογικό επιχείρημα. Δεν απευθύνεται στην θεολογική ακαδημαϊκή κοινότητα άλλα στον σημερινό πιστό. Δεν προσθέσαμε ούτε αφαιρέσαμε τίποτα από το αρχικό κείμενο, δεν σχολιάσαμε, ούτε ερμηνεύσαμε οτιδήποτε. Κάθε σχόλιο είναι αντιγραφή του πρωτοτύπου κειμένου. Κάποιοι ελάχιστοι δικοί μας σχολιασμοί έγιναν μόνο σε γλωσσικό επίπεδο για την κατανόηση του κειμένου. Η επιλογή των Κανόνων έγινε με βάση την θεματολογία που αφορά και πρέπει να γνωρίζει ο πιστός. 

Ιωάννης Ρίζος-Αδαμάντιος Τσακίρογλου

Το βιβλίο τιμάται 12 ευρώ , 
έχει 232 σελίδες και πρακτικό ευρετήριο θεμάτων . 
Σύντομα θα ακολουθήσει η γερμανόφωνη και αγγλόφωνη έκδοση.

Αποκλειστική διάθεση:
Για Αθήνα και Κόρινθο 2105022073
Για την υπόλοιπη Ελλάδα 6976786356-2463027005 rzsster@gmail.com
Για Γερμανία και δυτική Ευρώπη 004921731067966 tsakiroglou.a@gmail.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρήση κανόνων από ανθρώπους που δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο της φώτισης τουλάχιστον, θα κάνει πολύ μεγάλο κακό στις ψυχές όσων θα αυτοκληθούν διδάσκαλοι και όσων τους πιστέψουν λόγω αμάθειας. Μόνο φωτισμένος ορθόδοξος μπορεί να ερμηνεύει τους κανόνες. Διότι οι κανόνες δεν εφαρμόστηκαν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Άρα οι κανόνες χωρίς επαρκή γνώση ιστορίας και πρακτικών των οικουμενικών συνόδων είναι βόμβα που θα εκραγεί όπως εξεράγη στα χέρια των παλαιοημερολογιτών και έγιναν 15 σύνοδοι.

Καλό και θεμιτό είναι να ζει κάποιος από τα βιβλία αρκεί να μην γίνουν τα βιβλία αιτία απώλειας ψυχών. Μεγίστη η ευθύνη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έτσι, μην ασχολείστε οι πιστοί με τους κανόνες.
Αφήστε τους οικουμενιστές και τους μασόνους που κατέλαβαν τις θεολογικές σχολές, αφήστε και τα λαμόγια που κατέλαβαν δεσποτικούς θρόνους να αποφασίζουν ερήμην του λαού.

Αγαπητέ,
ο λαός που χαρακτήριζε τις συνόδους "ληστρικές" στο παρελθόν, ήταν λιγότερο ή περισσότερο ορθόδοξος από σήμερα; Είχε περισσότερες θεολογικές γνώσεις;
Χρειάζονται θεολογικές γνώσεις για να ακούσεις στο Πιστεύω "Εις ΜΙΑΝ" εκκλησίαν; Πως λοιπόν οι λυκοποιμένες μιλάνε για πολλές εκκλησίες;
Χρειάζονται θεολογικές γνώσεις για να δεις ότι Πάπας και Πατριάρχης συμπροσεύχονται κάθε τρεις και λίγο; Για να ακούσεις το πολυχρόνιο στον Πάπα μέσα στο Φανάρι;

Ανώνυμος είπε...

Προς 13 Φεβρουαρίου 2017 - 9:55 μ.μ. :

Ακολούθησε λοιπόν τους πνευματικούς απογόνους του Αρχι-Μασόνου Μελετίου Μεταξάκη.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι τα παρακάτω δεν αποτελούν ορθόδοξη διδασκαλία και καταργούν στον σύνολό του το Σύμβολο της Πίστεως ?

Τά πιστεύω

Τοῦ Πατριάρχου κ.Βαρθολομαῖου και των εχόντων (άμεση ή έμμεση)
Εκκλησιαστική Κοινωνία και Επικοινωνία μαζί του:

1. «Ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ὁδοὶ σωτηρίας».
2. Τὸ Κοράνιο (καὶ οἱ Γραφὲς τῶν ἄλλων θρησκειῶν) εἶναι «ἴσο μὲ τὴν Ἁγία Γραφὴ καὶ ἱερὸ ὅπως αὐτή»
3.Οι ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ εἶναι προσωρινές
4.Ὀνομάζει «εὐλογημένη» καὶ τιμᾷ τὴν Συναγωγὴ τῶν Ἑβραίων, ἐκεῖ ποὺ ὑβρίζεται ὁ Χριστὸς καὶ ἡ Θεοτόκος.
5. «ἕκαστος νὰ λατρεύῃ τὸν Ἕνα Θεὸν ὡς [=ὅπως] προτιμᾷ…». «Ὁ Θεὸς εὐαρεστεῖται εἰς τὴν εἰρηνικὴν συμβίωσιν τῶν ἀνθρώπων καὶ μάλιστα, αὐτῶν οἱ ὁποῖοι Τὸν λατρεύουν ἀνεξαρτήτως τῶν διαφορῶν, αἱ ὁποῖαι ὑπάρχουν εἰς τὴν πίστιν μεταξὺ τῶν τριῶν μεγάλων μονοθεϊστικῶν θρησκειῶν».
6.Ὀνομάζει τοὺς Ἱ. Κανόνες: «Τείχη τοῦ αἴσχους».
7.Η Ρωμαϊκή «ἐκκλησία» εἶναι κανονική, τὰ μυστήριά της ἔγκυρα καὶ ὁ Πάπας κανονικὸς Ἐπίσκοπος και αναφερόμενος σε φοιτητὲς τοὺς εἶπε: «Ἀκολουθῆστε τὸν Πάπα. Ὁ Πάπας Βενέδικτος ὁ ΙΣΤ΄ εἶναι ἕνας μεγάλος θεολόγος ποὺ κάνει καλὸ σὲ ὅλες τὶς Ἐκκλησίες. Ἀκολουθῆστε τον μὲ ἀγάπη καὶ συμπάθεια».
8.Συμπροσευχήθηκε μὲ Προτεστάντες ποὺ εἶναι διαστρεβλωτὲς τῆς διδασκαλίας τοῦ Ἰησοῦ, ὑβριστὲς τῆς Θεοτόκου, περιφρονητὲς τῶν Ἁγίων μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας καὶ ὡς Eἰκονομάχοι, βρίσκονται ὑπὸ τὸν ἀναθεματισμὸ τῆς 7ης Οἰκουμενικῆς Συνόδου. Κάνει ἀποδεκτὸ τὸ βάπτισμα τῶν Προτεσταντῶν (Λουθηρανῶν).
9.Τὸν Νοέμβριο τοῦ 1993 προέβη σὲ ἄρση τῶν ἀναθεμάτων ἀνάμεσα στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ στὴν αἵρεση τῶν Μονοφυσιτῶν. Ἡ κάθε πλευρὰ ἀναγνώρισε τὴν ἄλλη ὡς Ὀρθόδοξη. Τὶς καταδίκες καὶ τὰ ἀναθέματα τῆς 4ης Οἰκουμενικῆς πρὸς τοὺς Μονοφυσίτες (ποὺ τὰ ἐπανέλαβαν οἱ ἑπόμενες Σύνοδοι) τὰ ὀνομάζει «παρεξηγήσεις τοῦ παρελθόντος ποὺ ἔχουν ξεπεραστεῖ» ἀφοῦ «δὲν ὑπάρχει θεολογία ποὺ μᾶς χωρίζει»!
10. Ἀναγνωρίζει τὶς χειροτονίες τῶν Ἀγγλικανῶν.

Αν θέλεις μπορώ να σου γράψω άλλα τόσα " ορθόδοξα " που έχει πεί ή έχει γράψει κατά καιρούς ο Βαρθολομαίος !!!

Ο Ιωάννης Ρίζος και ο Αδαμάντιος Τσακίρογλου αξίζουν πολλούς επαίνους για τα βιβλία τους και για τις δημοσιεύσεις τους, που αφυπνίζουν τους πιστούς.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αφού οι Επί-σκοποι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και οι κληρικοί και οι μοναχοί δεν έχουν πάρει ακόμη ζεστά τον ουσιαστικό αγώνα ενάντια στην αίρεση του Οικουμενισμού, τότε η ευθύνη βαραίνει τους Πιστούς λαϊκούς που Αγαπούν τον Κύριο.

Κυριάκος Βαρβέρης

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.