" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 7.00 το απόγευμα στό Δημαρχείο Αμαρουσίου, εκδήλωση Εστίας Πατ.Μελετὠν. Σχόλιο.


Σχόλιο:
Αγαπητοί πατέρες και αδερφοί της Εστίας Πατερικών Μελετών,
καλές οι εκδηλώσεις και οι ομιλίες σας.  Πάντα είχατε σοβαρό επίπεδο και ενδιαφέροντα θέματα.


Θα μας επιτρέψετε να σας κάνουμε 2 προτάσεις : 

1) να διοργανώσετε άμεσα μια ομιλία για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Αποκλείεται να μην σας απασχολεί ως θέμα. Όταν μια Σύνοδος λαμβάνει αποφάσεις που καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες και αποκαλούν τους αιρετικούς "εκκλησίες", οφείλετε να τοποθετηθείτε. 
Καλέστε να μιλήσουν τον π.Θεόδωρο Ζήση, τον γέροντα Σάββα Αγιορείτη κλπ. 
Πως σας φαίνεται;

2) Με τις ομιλίες σε κλειστές αίθουσες, υπέργηρου (αναπόφευκτα) ακροατηρίου, δεν πρόκειται να φοβηθεί κανείς υπαίτιος (πχ πολιτικός κλπ). Το νέο "ολοκαύτωμα" του Ελληνικού λαού, δεν θα σταματήσει με τις ομιλίες. "ΔΕΝ ιδρώνει" το αυτί τους με τέτοια.
Ο μόνος τρόπος για να "τρομάξουν" κάπως, είναι να μας δούνε μπροστά τους να διαμαρτυρόμαστε, μέσα στα γραφεία τους, στο δρόμο, έξω από τα σπίτια τους. 
Κατευθύνετε κάποιο κόσμο. Σκεφθήκατε ποτέ κάποια πιο "αγωνιστική" ειρηνική παρέμβαση; Ή καλά είναι έτσι, να εκτονώνουμε ελεγχόμενα την οργή του κόσμου και να αισθανόμαστε και "επαναστάτες" επειδή πετάξαμε καμιά "σπόντα" στην εκδήλωση μας (και προεκλογικά οι "χριστιανοί" θα ξαναπαρελαύνουν από το γνωστό "θεοσεβούμενο" κόμμα, να ξαναχτίσουν τις γέφυρες επικοινωνίας, όπως πχ έκανε μέχρι τώρα η ΠΕΘ;)

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα σοβαρότατα θέματα που προέκυψαν και αφορούν την εκκλησία μας και τους λυκοποιμένες που κατέλαβαν δεσποτικούς θρόνους.
Μήπως από την πολύ "υπομονή" δεν θα μείνει στο τέλος κανένας ζωντανός στην πατρίδα και στην εκκλησία μας; Τόσοι πατέρες πχ αγιορείτες διέκοψαν το μνημόσυνο του αιρετικού (οικουμενιστή) Πατριάρχη. Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν έτσι, θαρραλέα αντιδρούσαν όλοι οι πιστοί;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τυγχάνει λόγω εντοπιότητος να γνωρίζουμε λίγα πράγματα, το θέμα της συνόδου καίει όλες τις μητροπόλεις και δεν αφήνει αδιάφορη την εν λόγω μητρόπολη, μιας και όλες οι ομιλίες (ασχέτως περιεχομένου) λαμβάνουν έγκριση-αποδοχή του εκάστοτε μητροπολίτου.

Γι αυτό και στην περιοχή της Αττικής , πόσο μάλλον των Αθηνών, δεν πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε τέτοιες ομιλίες (περί οικουμενισμού, ψευτοσυνόδου κλπ)...εφόσον η ιερά σύνοδος έχει αποφανθεί.
Το πρόβλημα της φερόμενης ως εκκλησίας της Ελλάδος τα τελευταία 30 χρόνια είναι ότι το ακροατήριο σε ποσοστό άνω του 80% είναι άνθρωποι ηλικίας άνω των 70 ετών. Ο λόγος : πληρώνω , διακονώ, μαγειρεύω, δίνω το παρόν ανελλειπώς στις ομιλίες του παπούλη, χτίζω και αγιογραφώ ναούς και τελικά εφόσον ποιώ τα πάντα για την εκκλησία απαιτώ και και μια καλή θέση στον παράδεισο παπούλη.

Σε πρόσφατη ομιλία ιερέως της εν λόγω μητροπόλεως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι κόλαση δεν υπάρχει, υπάρχει αυτοτιμωρία μέσω ελέγχου της συνειδήσεως και ο θεός είναι ελεήμων και δεν είναι τιμωρός.

Ερωτώ εάν γίνονται ομιλίες για τον θάνατο, για την μετάνοια και για την κατά Θεόν νηστεία-εγκράτεια. Όχι αναφορικά...αλλά ομιλίες αποκλειστικά γι αυτά τα θέματα.
Απάντηση : δεν γίνονται. Ο λόγος προφανής...το ακροατήριον. Ο στύλος της "πληρώνω και απαιτώ" εκκλησίας. Θέλω να ακούω αυτά που με αναπαύουν και όχι αυτά που αναπαύουν τον παπούλη. Έτσι ήρθαμε στην κατάσταση σήμερα να προσκολλάται η "εκκλησία" στον αμαρτωλό και όχι ο αμαρτωλός στην εκκλησία. Ο γιατρός ρωτάει τον ασθενή πώς νομίζει ότι πρέπει να γιατρευτεί. Οποία διαστροφή!!!

Τελειώνοντας, όταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης είχε προσκαλέσει τον Βαρθολομαίο στο Μαρούσι στο ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο προϊστάμενος του ναού π. Σαράντης Σαράντος δεν παρευρέθη. Αυτό κάποιοι το θεωρούν ομολογία πίστεως.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Ποτέ δεν φανταζόμασταν, πόσο μάλλον οι ιερείς και οι θεολόγοι, τι πνευματική ακαταστασία και ζημία θα επέφεραν τα "δύο άκρα" του π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου! Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!!

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ: ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ". ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.