" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος : από διώκτης, κορυφαίος Απόστολος. Ακούστε το τραγούδι

Ένας διώκτης του Χριστού, έγινε κορυφαίος Απόστολος.

Ακούστε την ιστορία μέσα από τραγούδι (και δυναμώστε τα ηχεία)!:

https://youtu.be/UJDPP7K8Wuc
Στίχοι - Μουσική- Ερμηνεία: Γιάννης Κουντουράς



22 Όστις δεν αγαπά τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, ας ήναι ανάθεμα. 

Μαράν αθά. 

23 Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού είη μεθ' υμών. 

24 Η αγάπη μου μετά πάντων υμών εν Χριστώ Ιησού· αμήν.
(Α' Κορινθίους κεφ 16)


"Όστις δεν αγαπά τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, ας ήναι ανάθεμα
(ακούτε οι Οικουμενιστές, ακούτε οι δειλοί που δεν ομολογείτε την ορθόδοξη αλήθεια;) 

Μαράν Αθά" ( = Ο Κύριος ΕΡΧΕΤΑΙ. Θα ΞΑΝΑΡΘΕΙ!):


"Παύλε σε λάβωσε η σταυρωμένη Αγάπη
Την Κήρυξες απ' άκρου σ άκρη
με στίχους που στάζουν αίμα
Ηχούν κι εγώ ριγώ!

Έλα, η Δύση κράζει Έλα!
Η σοφία του κόσμου τρέλλα
την πνίγει σκοτάδι. Έλα
να τη σώσεις μ' έναν λόγο μωρίας σταυρού.

Η γνώση μας, Βαβέλ φθοράς
μας πλάκωσε και γίναμε συντρίμια
Παύλε!
Το σώμα μας, ναός φθοράς
προσμένει το σταυρό να στηλωθεί."



Ακολουθεί ολόκληρο το τραγούδι:

(από το βιβιλίο "Αντίφωνο", του Ιωάννη Κουντουρά)
Οδοιπορικό
 (Πραξ. 16,6-40, 17, 18,1-17)


Σαλπάρει πλοίο από Τρωάδα
παίρνει τον Παύλο για το Βορρά
αντίκρυ στέκει Μακεδόνας
που ζητάει βοήθεια ..

Φωτοπλημμύρα πέφτει αγνάντια
στης Σαμοθράκης το σταθμό.
Βλέπει ο Παύλος κι ο λογισμός του
καλπάζει για Δαμασκό.

...διώκτη τότε σ ερημοδρόμι
τον λάβωσε μ'΄'αγιο Φως.
Τώρα στα έθνη τον ξαποστέλλει
ο Λάφυροκυνηγός

Εδώ Ευρώπη!..

Ξεκινά από Φιλίππους,
του ανοίγουνε πληγές.
Τι μ' αυτό; Ο πόνος γιάνει,
αφού κέρδισε ψυχές.

Λάφυρα στη Σαλονίκη
μία χούφτα αδερφοί.
Βέροια Αθήνα φτάνει
λιόγερμα Κόρινθο θα 'ρθει

Παύλε σε λάβωσε η σταυρωμένη Αγάπη
Την Κήρυξες απ' άκρου σ άκρη
με στίχους που στάζουν αίμα
Ηχούν κι εγώ ριγώ!

Έλα, η Δύση κράζει Έλα!
Η σοφία του κόσμου τρέλλα
την πνίγει σκοτάδι. Έλα
να τη σώσεις μ' έναν λόγο μωρίας σταυρού.

Η γνώση μας, Βαβέλ φθοράς
μας πλάκωσε και γίναμε συντρίμια
Παύλε!
Το σώμα μας, ναός φθοράς
προσμένει το σταυρό να στηλωθεί.

Παύλε (δις), κράζει η Δύση
Παύλε (δις), δόξα Χριστού
Περνούν τα χρόνια 
τώρα γυρμένος στο υγρό του κελί
ο Παύλος γράφει από Ρώμη
τη στερνή του επιστολή

-Τίμο, Αντώνη, Μαρία, Χλόη
πνευματική μου κληρονομιά
γιορτάστε όλοι, πάω να ανταμώσω
αναστάσιμη χαρά
"Μαράν Αθά!"

Μετά από μένα θα ρθουν λύκοι
σκορπώντας όλεθρο, παγωνιλα
τότε η Δύση θ' αναζητήσει
τη δική μας Πασχαλιά
"Μαράν Αθά"
Παύλε (δις) .. κράζει η Δύση ..

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί ορθοτομούντες τον Λόγο της αληθείας να βγουν και να ξεσκεπάσουν τις αναρίθμητες ανακρίβειες που περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο και να απεγκλωβίσουν παραπλανημένους Έλληνες , διώκουν όσους υπερασπίζονται Ορθοδοξία και Ελλάδα.
Δεν έχουν δει πόσο ανυπόστατα και παραπλανητικα είναι όλα τα παρακάτω;
Μόνο να κατηγορούν τους "φασίστες" ξέρουν. Να τους επαναφέρουν στον ορθό δρόμο με τον λόγο τους ;

Δεν έχουν δει πως αφήνοντας όλα αυτά αναπάντητα κάνουν τους αδαείς Έλληνες να αποστρέφονται τον Χριστιανισμό εφόσον κανείς δεν θα ήθελε ο Χριστιανισμός να είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του έθνους του;
Δεν τους ενδιαφέρει να αποκαλύψουν την πλάνη έτσι που να ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ οι πλανεμένοι Έλληνες στην ΑΛΗΘΕΙΑ της Ανάστασης του Ιησού Χριστού μας και στις ρίζες τους;

ΑΡΘΡΟ 2 ΑΠΟ 2 (συνέχεια εκ του προηγουμένου τεύχους)

Το παρακάτω άρθρο έχει γραφεί από τον Marcus Eli Ravage, έναν ραββίνο-συγγραέα που «ετιμάτο υπό την εύνοια των Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους».


Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας. Σας κατακτήσαμε όπως ποτέ καμιά δικιά σας αυτοκρατορία δεν υπέταξε την Αφρική ή την Ασία. Και το καταφέραμε αυτό δίχως στρατούς, δίχως σφαίρες, δίχως αίμα και αναταραχές, δίχως κανένα είδους εξαναγκασμού. Το καταφέραμε αποκλειστικά και μόνο με την ακαταμάχητη δύναμη του πνεύματός μας, των ιδεών μας, της προπαγάνδας μας.
Σας κάναμε τους πρόθυμους και ασυνείδητους φορείς της αποστολής μας σε ολόκληρο τον κόσμο, στις βαρβαρικές φυλές της γης, στις αναρίθμητες αγέννητες γενιές. Χωρίς να καταλάβετε πλήρως το τι σας κάναμε, γίνατε οι ενεργοί πράκτορες της φυλετικής μας παράδοσης, μεταφέροντας το ευαγγέλιο μας στις ανεξερεύνητες γωνιές του κόσμου.
Τα έθιμα της φυλής μας έχουν γίνει ο πυρήνας του ηθικού σας κώδικα. Οι νόμοι της φυλής μας έχουν μορφοποιήσει τη βάση όλων των συνταγμάτων σας και των νομικών σας συστημάτων. Οι θρύλοι μας και τα λαϊκά μας παραμύθια αποτελούν την ιερή, (απόρρητη) από γενεά σε γενεά γνώση, την οποία σιγοτραγουδάτε στα νήπιά σας. Οι ποιητές μας έχουν γεμίσει τα υμνολόγιά σας και τα προσευχητάριά σας. Η εθνική μας ιστορία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των παστόρων σας και των ιερέων σας και των μελετητών σας. Οι βασιλιάδες μας, οι πολιτικοί μας, οι προφήτες μας, οι πολεμιστές μας αποτελούν τους ήρωές σας. Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο Ιερός σας Τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το Ιερό σας Βιβλίο (Βίβλος). Αυτά που σκέφτηκε και δίδαξε ο λαός μας έχουν ανεξίτηλα ενσωματωθεί τόσο στην ίδια σας την ομιλία όσο και στην παράδοσή σας, ώστε κανείς από σας δεν μπορεί να αποκαλείται μορφωμένος αν δεν γνωρίζει την εθνική μας κληρονομιά.
Εβραίοι τεχνίτες και Εβραίοι ψαράδες αποτελούν τους δασκάλους και τους αγίους σας, με αμέτρητα αγάλματα λαξευμένα με την μορφή τους και αναρίθμητες εκκλησίες αναγερμένες στην μνήμη τους. Μια Εβραία παρθένα ενσαρκώνει το ιδανικό σας για την γυναίκα. Ένας εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική μορφή της θρησκευτικής σας λατρείας. Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με το δικό μας Θεό και τις δικές μας παραδόσεις. Καμία κατάκτηση στην ιστορία μπορεί έστω αμυδρά να συγκριθεί με αυτήν την απόλυτη κατάκτησή μας πάνω σε σας.

...

Ανώνυμος είπε...

2)
Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό. Έμποροι-χρηματιστές είχαν στην κατοχή τους τον ναό. Διεφθαρμένοι, εγωιστές ιερείς επέβαλλαν πρόστιμα στον λαό μας και πάχαιναν. Τότε ένας νεαρός ιδεαλιστής-πατριώτης ήρθε στην επιφάνεια και περιόδευσε τη χώρα καλώντας για μια αναγέννηση της πίστεως. Δεν είχε καμία πρόθεση να ιδρύσει κάποια νέα εκκλησία. Όπως όλοι οι προφήτες πριν από αυτόν, ο μόνος του στόχος ήταν να εξαγνίσει και να αναζωογονήσει την παλιά θρησκεία. Επιτέθηκε στους ιερείς και απομάκρυνε τους εμπόρους-χρηματιστές από τον ναό. Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με την καθιερωμένη τάξη και τα στηρίγματά της. Οι Ρωμαϊκές αρχές, που είχαν υπό την κατοχή τους τη χώρα, φοβούμενοι την επιθετική του επαναστατικότητα και εκλαμβάνοντάς την ως μια πολιτική προσπάθεια απομακρύνσεώς τους, τον συνέλαβαν, τον πέρασαν από δίκη και τον καταδίκασαν σε θάνατο δια της σταυρώσεως, έναν συνηθισμένο τρόπο εκτέλεσης της εποχής εκείνης.
Οι ακόλουθοι του Ιησού της Ναζαρέτ, κυρίως σκλάβοι και φτωχές γυναίκες, μέσα στο πένθος και την απογοήτευσή τους, στράφηκαν μακριά από τον κόσμο και μετασχηματίστηκαν σε μια αδελφότητα αποτελούμενη από ειρηνιστές μη-αντιδρώντες, μοιράζοντας την μνήμη του εσταυρωμένου ηγέτη τους και διαβιώνοντας μαζί κατά τρόπο κομμουνιστικό. Δεν ήταν παρά μια νέα αίρεση στην Ιουδαία, δίχως δύναμη και σημασία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.
Μόνο μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, η νέα αυτή πίστη απέκτησε σημασία.
Τότε, ένας πατριώτης Εβραίος ονομαζόμενος Παύλος ή Σαούλ συνέλαβε την ιδέα να ταπεινώσει την Ρωμαϊκή ισχύ καταστρέφοντας το ηθικό των στρατιωτών της με δόγματα αγάπης και μη-αντίστασης, κηρυγμένα από την μικρή αίρεση των Εβραίων Χριστιανών. Έγινε ο Απόστολος των Εθνικών, αυτός που μέχρι τότε ήταν από τους πλέον δραστήριους διώκτες αυτής της ομάδας.
Και τόσο καλά εκτέλεσε ο Παύλος την αποστολή του ώστε μέσα σε τέσσερις αιώνες η μεγάλη αυτοκρατορία που είχε κυριέψει την Παλαιστίνη μαζί με τον μισό κόσμο, μετατράπηκε σε σωρό από ερείπια. Και ο νόμος που βγήκε από τη Σιών έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρώμης.
Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας μας στον κόσμο σας. Μα ήταν μόνο μια αρχή…
http://www.tetraktys.org/iraklis/mid%20alithis_katagogi.htm


τα παραπάνω και άλλα πολλά ανυπόστατα αντιχριστιανικά μέσα στο άρθρο που ΠΡΕΠΕΙ η Ιεραρχία μας να τολμήσει εντος των ναών να ξεσκεπάσει, διότι κυκλοφορούν ως θέσφατο ...από επιτηδείους και πολλούς άλλους που τα αναπαραγάγουν ΟΧΙ κατ'ανάγκη κακοπροαίρετους...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.