" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αρχ. Σάββας Αγιορείτης (Εκ Κερασιάς Καυσοκαλιβίων) : Αιρετική, παναιρετική η σύναξη της Κρήτης. Οι Ιεράρχες ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσουν. Είναι εντολή του Θεού. Για αυτό τους έβαλε ο Θεός εκεί. Δεν είναι για να κάνουν διοίκηση, και να καταστέλλουν τους ιερείς που μιλάνε και ζούνε σωστά!

Τον γέροντα Σάββα εκ Κερασιάς Καυσοκαλυβίων, τον παρακολουθήσαμε πριν λίγα χρόνια. Εξαιρετικές οι ομιλίες που έκανε στον ναό του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ιπποδρόμιο (Θεσσαλονίκης). Χωρίς καμία απολύτως διαφήμιση, μάζευε εκατοντάδες πιστούς κάθε Κυριαική απόγευμα. Σεμνός, ταπεινός, με ακέραιο ήθος και ασυμβίβαστο φρόνημα.

Ώσπου ... ώσπου πληροφορηθήκαμε ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο "Παναγιότατος", τον ενημέρωσε ότι "δεν τον χρειάζεται"! 
Έτσι βρέθηκε αναγκαστικά σε παρακείμενη μητρόπολη, σε κάποιο μοναστήρι. 

Έκτοτε είναι αλήθεια χάσαμε τα ίχνη του. Εκτιμήσαμε ότι σιώπησε,  για να μην τον εκδιώξει και ο νέος μητροπολίτης.

Με πολύ χαρά τον ακούμε τώρα,
να εκφράζει με ΠΑΡΡΗΣΙΑ την αλήθεια για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης 
και να καλεί τους Ιεράρχες να ομολογήσουν την αλήθεια.


Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, όταν όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι και προσκυνούν, κάποιοι αληθινοί ποιμένες δεν φοβούνται να το σηκώσουν ομολογώντας την αλήθεια, αληθινοί ομολογητές δεν φοβούνται μήπως η δεσποτική αυθαιρεσία και το εωσφορικό μένος των αιρετικών τους το κόψουν. 
Εύγε γέροντα Σάββα. 

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Απολαύστε τον:


Βίντεο:
Η αιρετική σύναξη της Κρήτης.
Όχι αιρετική, παναιρετική!

Αρχ. Σάββας Αγιορείτης
(Εκ Κερασιάς Καυσοκαλιβίων)

Βλέπετε ας πούμε πριν λίγο καιρό, πριν λίγους μήνες έγινε αυτή η σύνοδος στην Κρήτη, που είναι αιρετική. Όχι αιρετική, παναιρετική...

Γιατί δικαίωσε όλους τους αιρετικούς όλων των αιώνων. 
Όλους τους αιρετικούς που είχαν καταδικάσει οι οικουμενικές σύνοδοι, 2.000 χρόνια, η σύνοδος αυτή τους ονόμασε εκκλησίες! 
Που είναι φοβερό πράγμα, δεν έχει γίνει ποτέ στην εκκλησία αυτό το πράγμα. Είναι φοβερή εκτροπή. 
Οι φωτογραφίες λήφθηκαν παραμονή (εσπερινός - λιτανεία) και ανήμερα  (Θεία Λειτουργία) της Αγίας Βαρβάρας, 3-4 Δεκεμβρίου, στην Δράμα. (ψευδο)"Ιερέας" (Προτεστάντης) και (ψευδο)ιέρεια (Προτεστάντισα)! Όπως βλέπετε έχουν τιμητική θέση και στην λιτανεία και στην Θεία Λειτουργία. Οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝΤΑΙ. Γι αυτό ζητάνε να καταργηθεί το "Τας θύρας, τας θύρας" (που απαιτούσε από τους κατηχούμενους να εξέλθουν). Γι αυτό 20 αιώνες μετά, θυμήθηκαν τις "διακόνισσες" και οργανώνουν ημερίδες (με δεκανίκι την Θεολογική Σχολή). Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.







Και βλέπετε σήμερα, πόσο άφωνοι έχουν μείνει αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι φύλακες τις Ορθόδοξης πίστης, κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για την διαφύλαξη τις Ορθόδοξης πίστης είναι οι ιεράρχες! 

Οι Επίσκοποι! Πόσοι από τους ιεράρχες μιλούν; Ελαχιστότατοι! Πρέπει να μιλήσουν;
ΠΡΈΠΕΙ να μιλήσουν, είναι εντολή του Θεού! Για αυτό τους έβαλε ο Θεός εκεί...

Δεν είναι για να κάνουν διοίκηση, και να καταστέλλουν τους ιερείς που μιλάνε και ζούνε σωστά! Αλλά αντίθετα οι ίδιοι έπρεπε να μπαίνουν μπροστά και να διαμαρτύρονται όταν η πίστις χάνεται όπως τώρα. Γιατί δεν μιλούν; 

Γιατί αν θα μιλήσουν θα έχουν πειρασμό! Θα κινδυνέψει η θέση τους...
Θα έρθουν σε αντίθεση με τους λυκοποιμένες με αυτούς οι οποίοι έκαναν την σύνοδο και κρύβονται πίσω από την σύνοδο! Θα έρθουν σε αντίθεση με το Κράτος, με τους πολιτικούς οι οποίοι στήριξαν αυτή την σύνοδο ουσιαστικά-αυτοί την συγκρότησαν!
Και σου λέει καλύτερα μη μιλάς για να έχουμε την ησυχία μας! 

Ναι, αλλά αυτό αρέσει στον Θεό; Όχι βέβαια..
Και ένας που δεν θέλει να πειρασθή χάριν του Θεού - γιατί είπαμε ότι, αν τηρείς τις εντολές θα πειρασθης, θα έχεις πειρασμό - αυτός φυσικά δεν μπορεί και να σωθεί μετά...
Χάνει και την σωτηρία του. Για αυτό «Ουδείς ἀπείραστος δυνήσεται εισελθειν εἰς τήν βασιλείαν των ουρανών. Επαρον γάρ, φησί, τούς πειρασμούς, καί ουδείς ο σωζόμενος». Είναι δηλαδή και όλα αυτά τα σκάνδαλα που συμβαίνουν -και πάντοτε συνέβαιναν- στην εκκλησία, και οι αιρετικοί υπήρχαν πάντοτε. Διαφόρων ειδών αιρετικοί. 

Αλλά στην δική μας εποχή υπάρχει αυτή η φοβερή έκπτωση των ανθρώπων των πιστών οι οποίοι εμφανίζονται σαν να μην έχουν νεύρο ψυχής... Σαν άφωνοι μπροστά στο κακό...
Και καταπίνουμε, και δεχόμαστε αυτά που είναι απαράδεκτα...


Αρχ. Σάββας Αγιορείτης ~ Κερασιώτης Καυσοκαλυβίων
το είδαμε εδώ
Επιλογή φωτογραφιών από την "νέα εκκλησία" : ιστολόγιο ο Παιδαγωγός, (σχετική αναφορά μας έγινε και εδώ)

3 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Εξαιρετικός!

GeorGRE είπε...

Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε τι θα πεί "πατήρ Σάββας".
Ακραιφνής, καθαρός, ανόθευτος και φιλάρετος με καθαρό λόγο αλλά και καθαρό βίο. Λόγος και πράξη συμπίπτουν στην περίπτωση του γέροντα και πραγματικά "δεν μασάει".

Ανώνυμος είπε...

AΓΙΟΡΕΙΤΗΣ!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!
Υπάρχουν ακόμη Ορθόδοξοι μοναχοί,μυρίπνοα άνθη, στο περιβόλι της Παναγιάς.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.