" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αναβλήθηκε η Ιερατική Σύναξη με θέμα τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη (ΧΘΕΣ). ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6:45 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΒΙΝΤΕΟ!


Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 8 πμ),
Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις σημερινές εξελίξεις στον Ιερό Ναό του Αγ.Σπυρίδωνα, όπου μαζεύτηκαν πιστοί, στο τέλος της παρούσας ανάρτησης.



Γι΄ αυτό και αύριο θα είμαστε στις 6:45 στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ώστε να προασπίσουμε το νόμιμο και κανονικό δικαίωμα του πατρός Νικολάου να ιερουργήσει στην εφημερία του. 
Γιατί, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός Παντελεήμων Χρυσαφάκης, και σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι ιερείς της Μητρόπολης, «ο εφημέριος στην εφημερία του είναι Δεσπότης» .

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και το σχόλιο μας:

Aπό καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας γνωρίζαμε και σας ενημερώσαμε για την εσπευσμένη σύγκληση Ιερατικής Συνάξεως στο μητροπολιτικό μέγαρο σήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ. Με τη Μητρόπολη να είναι άνω κάτω από την ενέργεια του πατρός Νικολάου Μανώλη να ανακοινώσει την διακοπή του μνημοσύνου του οικείου επισκόπου, το θέμα της σύναξης ήταν ένα και μοναδικό, «Πατήρ Νικόλαος», και ο σκοπός προφανής, να ασφαλιστούν «τα γίδια στο μαντρί», μη τυχόν και ακολουθήσει και κάποιος άλλος ιερέας της μητρόπολης το ηρωικό παράδειγμά του. 



Εμείς, όπως είχαμε ανακοινώσει, μαζευτήκαμε έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον εκ νέου αδίκως διωκόμενο πατέρα Νικόλαο Μανώλη και να προκαλέσουμε τον έλεγχο στις ιερατικές συνειδήσεις των ναρκωμένων από την δεσποτοκρατία και τον οικουμενισμό ιερέων της μητρόπολής μας. Αλλά οι μόνοι ιερείς που παρουσιάστηκαν ήταν οι συγγενείς του πατρός Νικολάου, οι μόνοι που παρανόμως δεν είχαν προσκληθεί. 
Οι μητροπολιτικοί τους ενημέρωσαν ότι δεν επρόκειτο να γίνει καμία ιερατική σύναξη κι ότι αυτά περί ιερατικής συνάξεως εκείνης της ημέρας ήταν ψευδείς ειδήσεις που διέσπειρε η Κατάνυξη. Ως προς την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τη συγκεκριμένη είδηση την διασταυρώσαμε από πολλές μεριές, αλλά, επισήμως, μας το ανακοίνωσε άθελά της η γραμματεία της Μητρόπολης.



Αφού, λοιπόν, η ιερατική σύναξη αναβλήθηκε από τον φόβο των δικών μας αντιδράσεων, αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη του πατρός Νικολάου, να το υπογράψουμε και να το παραδώσουμε στην γραμματεία της Μητρόπολης. Όμως το ψήφισμα που υπογράψαμε 130 περίπου ψυχές έξω στα σκαλιά του μεγάρου επί της Βογατσικού, δεν έγινε δεκτό με την πρόφαση ότι οι υπογραφές μας έπρεπε να έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. 
Η άρνηση της μητρόπολης μας προκάλεσε αγανάκτηση, αλλά σύντομα ευθυμήσαμε με τη σκέψη ότι η Μητρόπολή μας πρωτοπορεί, ή θέλει να στέλνει δουλειά στα ΚΕΠ (η επόμενη παράστασή μας θα γίνει στα πλησιέστερα ΚΕΠ και για τα παράπονα θα παραπέμπουμε στη Μητρόπολη) ή επιθυμεί την επόμενη φορά να υπογράφουμε ένας ένας μπροστά στον γραμματέα με την ταυτότητα ανά χείρας. Εν τέλει αποφασίσαμε να επιδώσουμε το ψήφισμα με δικαστικό επιμελητή.




Σε κάθε περίπτωση, αποδείχτηκε ότι οι ιθύνοντες της Μητρόπολης δεν έχουν το σθένος να μας κοιτάξουν στα μάτια και με παρρησία να υποστηρίξουν την θέση τους ενάντια στον πνευματικό μας πατέρα Νικόλαο Μανώλη. Ας συνεχίσουν να μας κοιτάζουν μέσα από τα παράθυρα του μεγάρου πίσω από τις βαριές κουρτίνες. Εμείς θα είμαστε εκεί, όποτε χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον δίκαιο αγώνα του πατρός Νικολάου, αλλά και κάθε άλλου ήρωος Ορθόδοξου ιερέα που θα βρεθεί στη θέση του.

Γι΄ αυτό και αύριο θα είμαστε στις 6:45 στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ώστε να προασπίσουμε το νόμιμο και κανονικό δικαίωμα του πατρός Νικολάου να ιερουργήσει στην εφημερία του. Γιατί, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός Παντελεήμων Χρυσαφάκης, και σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι ιερείς της Μητρόπολης, «ο εφημέριος στην εφημερία του είναι Δεσπότης» .


Σχόλιο:
Εννοείται ότι δεν είμαστε μόνον "χριστιανοί του πληκτρολογίου". 
Εννοείται ότι όταν μας καλεί η συνείδηση μας, η ορθόδοξη εκκλησία μας και η πατρίδα,
οφείλουμε και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ εκεί. 
Άπαντες Παρόντες!
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"









Νεότερη Ενημέρωση (γράφτηκε Παρασκευή 8 πμ, πρόχειρη περιγραφή),

Παρασκευή 24/2/2017,  6:45 τα χαράματα:

Πιστοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ.Σπυρίδωνα, για να συμμετέχουν στην 1η Θεία Λειτουργία του π.Νικολάου Μανώλη, όπου ΔΕΝ θα μνημονεύσει τον μητροπολίτη Άνθιμο.

Ο ναός δείχνει ερμητικά κλειστός. 
1-2 ελέγχουν αν είναι ξεκλείδωτες οι πόρτες. Όλες καλά κλειδωμένες. Απόλυτο σκοτάδι μέσα στον ναό. Παραδίπλα και 3-4  άντρες και γυναίκες,είναι οι "επίτροποι" του ναού (προφανώς ειδοποιημένοι).


Φθάνει ο π.Νικόλαος Μανώλης, οι πιστοί τον χαιρετούν και αναμένουν τον προϊστάμενο του ναού να έρθει να ξεκλειδώσει τον ναό.




Μετά από λίγη ώρα φτάνει ένα αυτοκίνητο. Κατεβαίνει ο αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος, προϊστάμενος του Αγ.Δημητρίου, με 3-4 "φουσκωτούς" (οι οποίοι όταν μπήκαν στον ναό, "κατέλαβαν" αμέσως το Ιερό)! 
Ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια του ναού. 

Ως εκ θαύματος ακούγονται κωδωνοκρουσίες και ταυτόχρονα τα φώτα και οι πόρτες της εκκλησίας ανοίγουν ΑΠΟ ΜΕΣΑ ενώ ακούγεται η ψαλμωδία του όρθρου, με τον ψάλτη να βρίσκεται ήδη εντός του ναού (ήταν ήδη μέσα, όπως και ο νεοκόρος), και να ψέλνει!!!

Σύντομη διαβούλευση π.Νικολάου - π.Ιακώβου. Πληροφορούμαστε ότι έδωσαν υποχρεωτική άδεια 1 εβδομάδος στον π.Νικόλαο από την μητρόπολη (φυσικά για να περάσει η εφημερία του στον ναό χωρίς να λειτουργήσει). Η υποχρεωτική άδεια (όπως διαβάζουμε εκ των υστέρων στο Κατάνυξις), δόθηκε το προηγούμενο απόγευμα και κοινοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή) 7 πμ στον π.Νικόλαο !!!



Αποχώρηση πιστών :
Ο π.Νικόλαος για να μην διαταράξει την "ακολουθία" (του ψάλτη, του νεοκόρου και των επιτρόπων ..), παρακαλεί τους πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί να μην αντιδράσουν -όπως ζητούν κάποιοι-  και αποχωρεί.  Το ίδιο κάνουν και όλοι οι πιστοί (στο ναό παραμένουν μόνον οι επίτροποι, ο ψάλτης, ο νεοκόρος και 2-3 αστυνομικοί με πολιτικά).


5 λεπτά αργότερα, όλος ο κόσμος έχει αποχωρήσει ακόμη κι από το προαύλιο.
Έξω από τον ναό, δύο-τρεις ασφαλίτες (που ήταν ήδη μέσα) ρωτούν τι έγινε. 
Λίγο παρακάτω, στην στροφή Τριανδρίας (έξω από το Plaisir), αρκετές δικάβαλες μηχανές ΔΙΑΣ σε ετοιμότητα!!! 



Ορθόδοξε πιστέ, Έλληνα πατριώτη :
Η Νέα Τάξη ΤΡΕΜΕΙ μήπως ξεσηκωθούν οι πιστοί. 
Ξεσκονίζουν τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα και κινούν θεούς και "δαίμονες" για να σε σταματήσουν. 
Γι αυτό στέλνουν τα τσιράκια τους (αναρχικούς) στο Ωραιόκαστρο για να σε σταματήσουν.





Ορθόδοξε πιστέ, Έλληνα πατριώτη :
Την απάντηση στα σχέδια του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης θα δώσεις ΕΣΥ.
Στην πατρίδα και στην εκκλησία μας, ο εχθρός είναι  ο ίδιος.
Όπως ισλαμοποιούν την πατρίδα μας, έτσι μολύνουν με την αίρεση του οικουμενισμού την εκκλησία μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.



Διαβάστε την -αρτιέστερη- περιγραφή από το ιστολόγιο Κατάνυξις, εδώ:
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_357.html#more






Νεότερη ενημέρωση (25/2/2017):

Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, παραθέτουμε και το βίντεο :
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδα το βίντεο με τον πατέρα του πάτερ και σφίχτηκε η καρδιά μου, σταυρός...

Ανώνυμος είπε...


Η ιστορία επαναλαμβάνεται !!!

Με αυτό τον τρόπο, και χειρότερα, εδιώχθησαν και διώκονται ακόμα οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τους Μασόνους-Οικουμενιστές.

Τι φταίει γι'αυτό?

Η επιμονή που έχουν και η εμμονή που δείχνουν ορισμένοι "Δεσποτάδες", "Κληρικοί", "Ηγούμενοι" και "Μοναχοί" αλλά και λαϊκοί στην κακοδοξία του αχρικαιρισμού, της οποίας εμπνευστής, εφευρέτης και προπαγανδιστής υπήρξε ο Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Ας το κατανοήσουμε : Ο Επιφανισμός τροφοδοτεί τον Οικουμενισμό και ο Οικουμενισμός τροφοδοτεί (λόγω της κοινωνίας με την αίρεση) τον Επιφανισμό. Όταν σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος ίσως δούμε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα στην εκκλησιαστική κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε με το ιστολόγιο σας; Το πρωί έγραφε ότι καταργήθηκε...
Κ. Μ.

Χρύσα Πολίτη είπε...

Εν Χριστώ αδελφοί, γνωρίζετε αν αύριο, θα επιχειρήσει και πάλι ο π.Νικόλαος να λειτουργήσει στον ναό ώστε να παρευρεθούμε;;;;

GeorGRE είπε...

Φουσκωτοί, αστυνομία στη γωνία, κλειδωμένες πόρτες, υποχρεωτική άδεια....
Γελοιότητες και κουτοπονηριές αθεόφοβων ρασοφόρων.
Να δείτε που στα επόμενα χρόνια θα μπαίνεις στην εκκλησία βάζοντας την Κάρτα του Πολίτη στην κατάλληλη υποδοχή.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Μαφιόζικες μέθοδοι έξω από τον Ναό!!! Μητρόπολη γκάνγκστερ!!! Τρέμουν τήν οργή του κόσμου!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Από τις 9 πμ σήμερα (2 ώρες μετά τα γεγονότα που μόλις δημοσιεύσαμε -και στείλαμε με EMAIL σε κάποια ιστολόγια κ φίλους),
το ιστολόγιο μας έδειχνε ότι "έχει καταργηθεί"!!


Δεν είχαμε κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
Σε καμμία περίπτωση λοιπόν δεν έγινε από δική μας υπαιτιότητα.Αφού λειτουργούσε κανονικά, στείλαμε το εμαιλ (χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο ιστολόγιο-άρα λειτουργούσε κανονικά) και αμέσως μετά αποσύνδεση και κλείσιμο του υπολογιστή.

5 λεπτά μετά άτομα που έλαβαν το εμαλ μας, μας τηλεφώνησαν ότι το ιστολόγιο μας είχε καταργηθεί!


Όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε (γύρω στις 11:30-12), μας ζήτησε επαλήθευση μέσω κινητού τηλεφώνου! Το κάναμε, και χρησιμοποιώντας τον κωδικό που μας έστειλαν στο κινητό, μπήκαμε.


Απίστευτο: Υπήρχαν όλες οι αναρτήσεις μας αλλά αυτές ΔΕΝ εμφανιζόταν δημόσια!
Τσεκάραμε τις ρυθμίσεις, τίποτε εκ μέρους μας δεν είχε αλλάξει.

Τελικά μετά την ενεργοποίηση μέσω κωδικού στο κινητό, παραδόξως μετά από λίγο ξαναλειτούργησε!
Πολύ "παράξενα" πράγματα συμβαίνουν, τις πιο "δύσκολες" στιγμές.

Ίσως κάποιοι θέλουν να μας στείλουν ένα μήνυμα. Όταν μπορούν να μας σταματήσουν. Τους βεβαιώνουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ.

Ανώνυμος είπε...

και μενα μου περασε αυτη η σκεψη,βρε μπας και προσπαθησαν καποιοι να καταργησουν το ιστολογιο με συνοπτικες διαδικασιες..; αλλα ευτυχως δεν συνεβη κατι τετοιο,ετσι οπως το πανε δεν θα εχουμε και δικαιωμα γνωμης,με τον αντιρατσιστικο νομο καθενας που εχει ακρες και εξουσια μπορει να τον χρησιμοποιησει οπως τον βολευει..

Ανώνυμος είπε...

Πάντα κάποιος θα παρεμβάλλεται στα σοβαρά και Ορθόδοξα και θα αρχίζει τα παραμύθια για 666 και κάρτες.

"Να δείτε που στα επόμενα χρόνια θα μπαίνεις στην εκκλησία βάζοντας την Κάρτα του Πολίτη στην κατάλληλη υποδοχή.
24 Φεβρουαρίου 2017 - 2:07 μ.μ.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα γεγονότα εἰναι σοβαρά, η Πίστι διασύρεται από Ενδοεκκλησιαστικές ψευτοσυνόδους κι ο άλλος το χαβά του. Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές επιχειρεί να ενσπείρει διχόνοια. Δεν μας ενοχλούν φίλτατε οι κάρτες και τα τσιπάκια. Και μεταξύ μας καλά θα κάνει η εκκλησία να ξεκαθαρίσει ποιοί από τα 10.000.000 Έλληνες είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και πόσοι δεν είναι και να δώσει στα μέλη της κάρτα μέλους με ή χωρίς μπαρκόουντ ή τσιπάκι, αδιάφορο, ώστε να απαλλαγούμε από τους παρείσακτους που αντί για Χριστό μας ζαλίζουν εδώ και 30 χρόνια με αντίχριστο εδώ, αντίχριστο εκεί, και πουθενά δεν είναι ο (τελικός) αντίχριστος.

Χρύσα Πολίτη είπε...

Συγγνώμη κ.''Ανώνυμε'' γιατί επιτίθεστε στον αδελφό που ανέφερε κι αυτό ως σενάριο στη μελλοντική δυστοπική εκκλησιαστική κατάσταση;;;Mια αναφορά έκανε, γιατί τέτοια επίθεση και απαξίωση;;;!!!Γιατί τον μέμφεσθε για διχόνοια;;;!!Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά και σε όλα θα μαχόμεθα. Aν εσάς δεν σας ενοχλούν οι κάρτες και τα τσιπάκια και η συνείδησή σας τα αποδέχεται δικό σας ζήτημα.Προς τί ο διασυρμός όμως του αδελφού δεν καταλαβαίνω....μήπως ελέγχεται λοιπόν η συνείδησή σας και ''εκβάλλετε'' τέτοιο μένος....;;;;!!!

GeorGRE είπε...

προς 5:55μμ

Μάλλον δεν αντιλήφθηκες το πνεύμα του σχολίου. Ο καθένας μέχρι εκεί που τον κόβει φτάνει.
Που τι βρήκες τι διχόνοια; Το θέμα με την Κάρτα του Πολίτη πήρε αναβολή και δεν χρειάζεται ανάλυση προς το παρόν. Γιαυτό η (άστοχη μάλιστα) γνώμη σου δεν μας ενδιαφέρει. Στο μέλλον θα δούμε ποιά θα είναι η στάση των Οικουμενιστών για αυτό το θέμα και θα τα πούμε. Φυσικά υποψιαζόμαστε ποιά θα είναι και ποιοί θα συμφωνούν μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Στενοτερο press λοιπον και στα blogs...
Που να βγαλετε κιολας, αν κρινετε οτι ειναι η καταλληλη ωρα, όλα τα καλουδια του Ανθιμου σε ενα αρθρο..απ το ουσιαστικο σαμποταρισμα-πατροναρισμα των διαδηλωσεων εναντιον γκεϋ συγκεντρωσεων (σε συνεργασια με Μπουταρη !!!), το κοκκινο χαλι που στρωσε για Βαρθολομαιο, την προτροπη στην προσφατη "Ιερα Σύνοδο" να μην συζητησει ΚΑΝ το θεμα της ψευτοσυνοδου (όλα καλά γι΄αυτον) και τοσα άλλα...μετα την παρουσια του στην συγκεντρωση των Λαϊονς εχει ξεφυγει τελειως και φαινεται σαν να ειναι σε εντεταλμενη αποστολη
Κι αν δεν μετανοησει (που μοιαζει πια ανεκδοτο), οταν πεθανει και σωματικως, θα του κλεισουνε το φερετρο να μην φανει τυμπανιαίος και μεσ την δυσωδια, όπως τόσοι άλλοι προδότες κι έτσι να συνεχιζεται το κουτοχορτο στους Πιστους

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιερος χΡυσοστομος δια της βιας τον εφεραν απο την Αντιοχεια στην Κων/λη.
Τι να πουμε αλλο... ...

Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψη μου δεν φταίει ο Άνθιμος.
Αυτός πάντα κουτοπόνηρα έπαιζε στη ζωή του και ψιλοκατάφερνε όσα κατάφερε (να πιάσει την μητρόπολη αλεξανδρουπόλεως και μετά την μητρόολη Θεσσαλονίκης-αφού όπως σωστά γραψατε σε επομενη αναρτηση σας απετυχε να γινει αρχιεπίσκοπος). Τόσο του κόβει, τέτοια κάνει.


Μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι παρατρεχάμενοι του, οι οποίοι προφανώς τον καθοδηγούν.Το θέμα είναι αυτοί από παίρνουν -αν παίρνουν- εντολές. Αποκλείεται να μην έχουν άλλα πράγματα να ασχοληθούν.

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ
ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θολώσατε τα πρόσωπα στις φωτογραφίες;
Τι φοβάστε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι πάγια τακτική μας το θόλωμα των προσώπων.

Αφενός δεν εξυπηρετεί σε τίποτε (όσοι παραβρέθηκαν, το έκαναν επειδή πίστευαν ότι όφειλαν να δώσουν το παρόν τους και όχι για να αυτοπροβληθούν)

αφετέρου γνωρίζοντας ότι ο εχθρός είναι ΕΝΑΣ, ενιαίος, κοινός, πανίσχυρος, είναι η Νέα τάξη, αποφεύγουμε όσο το δυνατόν να εκθέτουμε συναγωνιστές με τους οποίους ούτως ή άλλως συμπορευθήκαμε ή θα συμπορευθούμε εκ νέου σε κάποιο επόμενο κάλεσμα.

Τέλος, δικαιολογημένα ή μη, κάποιοι φοβούνται μην δουν την φάτσα τους στο διαδίκτυο και αυτό αποτελεί λόγο για να μην προσέρχονται σε εκδηλώσεις. Με την επιλογή μας, τους διευκολύνουμε να έρχονται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.