" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Προσπαθούν να εμποδίσουν τον π.Νικόλαο Μανώλη να λειτουργήσει κατά την εφημερία του. Ε! Δε θα τους επιτρέψουμε!

Όλα τα πνευματικά του παιδιά και πάρα πολλοί ενορίτες του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε κάθε μητροπολιτική ενέργεια που αποβλέπει στην παρεμπόδιση και απαγόρευση του π.Νικολάου Μανώλη, κατά την εφημερία του, αύριο Παρασκευή 24/2 και Σάββατο 25/2 από τις 7:00-9:00 το πρωί, να λειτουργήσει στο ναό που έχει οργανική θέση.


Ως γνωστόν, ο π.Νικόλαος, έχοντας ακώλυτη ιερωσύνη, από την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2017, εφαρμόζοντας τους ιερούς κανόνες και ειδικά τον ΙΕ΄ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Μεγ. Φωτίου, διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για λόγους Πίστεως. Σε περιπτώσεις που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, οι ιερείς ή μητροπολίτες που κόβουν το μνημόσυνο του επισκόπου ή πατριάρχου τους, τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και τη θεία Λειτουργία, μνημονεύοντας “υπέρ πάσης επισκοπής Ορθοδόξων” αντί του επισκόπου ή πατριάρχου που καταγγέλλουν για αίρεση.


Όμως ως γνωστόν υπάρχουν θεομάχοι στην ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης που δεν δίνουν καμία σημασία στους ιερούς κανόνες και εργάζονται νυχθημερόν να επικρατήσει η παναίρεση του Οικουμενισμού στην Θεσσαλονίκη. 

Σκέφτηκαν λοιπόν, να οργανώσουν ιερατικά συλλείτουργα την Παρασκευή και το Σάββατο στην ενορία, λες και εορτάζουν κάποια πανήγυρη. Μη σεβόμενοι το πετραχήλι του επί 27 έτη στην ιερωσύνη πνευματικού μας πατρός, αποφάσισαν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ιστολογίου μας, να τελέσουν αυτά τα αποκαλούμενα από μας “μιαρά συλλείτουργα”, εφόσον γίνονται με σκοπό να εμποδίσουν τον νόμιμο εφημέριο του Ναού πατέρα Νικόλαο να λειτουργήσει. Ε! Δε θα τους επιτρέψουμε!

Γνωρίζοντας πως η παρεμπόδιση τέλεσης θείας Λατρείας αποτελεί ποινικό αδίκημα, θα περιμένουμε στο Ναό να διαπιστώσουμε αν οι μητροπολιτικοί (σε συνεργασία άραγε με ποιους του ναού; Ελπίζουμε πως δε θα βρουν συμμάχους εκεί) προσπαθήσουν να παρέμβουν παράνομα. 

Ο π.Νικόλαος δεν έχει στα χέρια του κάποιο διοικητικό έγγραφο που να αποδεικνύει πως βρίσκεται σε τιμωρία ή αργία. Τέτοιο έγγραφο φυσικά δεν έχει και το
εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για να διακαιολογεί οποιαδήποτε αρνητική ενδεχόμενη ενέργεια προς τον νόμιμο εφημέριο του Ναού. Το μόνο πρόσφατο έγγραφο είναι η κλίση του σε απολογία από τον μητροπολίτη κ. Άνθιμο, που όμως αυτό θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. Με προφορικές απαγορεύσεις που καταπατούν κάθε έννοια δικαίου και υπερβαίνουν κάθε μορφή διοικητικής ατασθαλίας αποδεικνύοντας σε τί βαθμό έχει φτάσει η κατάχρηση εξουσία στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, θα μας βρουν απέναντί τους. Δε θα τους κάνουμε το χατήρι να παίζουν παιχνίδια οι εγκάθετοι του συστήματος.
Είμεθα πανέτοιμοι.


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.