" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Αύριο (9 Απριλίου 2016), το συνέδριο για τον Πόντο στην Άγκυρα.

Είναι αυτονόητο ότι είναι ιστορικής σημασίας το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται στην Άγκυρα με θέμα «Ο Νομός Τραπεζούντας και το Ποντιακό Ζήτημα στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» στις 9 Απριλίου. Είναι αποτέλεσμα του ΑΓΩΝΑ μας για την υπόθεση της Γενοκτονίας, στην οποία έχουμε μαζί και Τούρκους δημοκράτες. Για το γεγονός αυτό νιώθω πολύ όμορφα, ανθρωπίνως και πολιτικώς.


Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα περισσεύουν οι προβοκάτορες, οι υπονομευτές και οι αρνητές για το ζήτημα αυτό. Ειδικά για το Συνέδριο είναι πολλά τα μηνύματα, είναι πρόδηλες οι προβοκάτσιες και "το κλείσιμο του ματιού" που γίνονται από τις οπισθοφυλακές του Κεμαλισμού που εξισώνουν τα εγκλήματά του εναντίον των Ελλήνων με άλλες ανύπαρκτες ή αμφιλεγόμενες πράξεις.

Η ουσία όμως και η νίκη μας δεν μπορεί ούτε να αλλοιωθεί ούτε να παραγραφεί. Συνεχίζουμε και συν Θεώ, η δημοκρατία, η αλήθεια και το δίκαιο θα νικήσει το φασισμό, την προπαγάνδα, την άρνηση και την προβοκάτσια.Τo Συνέδριο για τη Γενοκτονία το διοργανώνει η
«Πρωτοβουλία για την Ελευθερία Σκέψης της Άγκυρας» (Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi) και η εφημερίδα«Newroz».

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι :Fikret BAŞKAYA και Sinan ÇİFTYÜREK ενώ οι εισηγητές είναι οι εξής:

Ahmet DEMİREL: Οι Διασκέψεις για τον Πόντο στο Πρώτο Κοινοβούλιο
Attila TUYGAN : Από τη Μεταρρύθμιση στην Γενοκτονία
Baskın ORAN : Η Βίαιη Εκκαθάριση των Ρωμιών από την Ανατολή, η Ανταλλαγή Πληθυσμών του 1923 από το Α μέχρι το Ω και η Ολοκλήρωση της το 1964
İsmail BEŞİKÇİ : Η Καταστροφή της Εγγύς Ανατολής και το Ποντιακό Ζήτημα
Mahmut KONUK : Δύο Φιγούρες της Γενοκτονίας: Sakallı Nurettin Paşa και Topal Osman Ağa
Mert KAYA : Ο Κληροδοτούμενος: Ο Χαμένος Γιος του Πόντου
Στέργιος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ : Μνήμη και Εξουσία
Tamer ÇİLİNGİR : 353 χιλιάδες: Όχι απλά ένας αριθμός αλλά Άνθρωποι
Θεοφάνης ΜΑΛΚΙΔΗΣ : Γενοκτονία: Το Έγκλημα Εις Βάρος της Ανθρωπότητας

Θεοφάνης Μαλκίδης, Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.