" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Μπαλάκι του πινγ-πονγκ έκαναν (πάλι) την εικόνα του Κυρίου οι καθηγητές της Θεολογικής του Α.Π.Θ.!

ΑΠΘ: Φοιτητές τοποθέτησαν (πάλι) το προσκυνητάρι στην θέση του
...αλλά μαθαίνουμε ότι και πάλι  (κάποιοι) Καθηγητές (πάλι) το ..."απήγαγαν"!!!


ROMFEA.GR Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016
Στην θέση του τοποθέτησαν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, το προσκυνητάρι με την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εκεί όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια, ζητώντας από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα, σεβόμενη την άποψη των περισσοτέρων φοιτητών.


''Εμείς οι φοιτητές ζητάμε από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα από εκεί'' αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των φοιτητών.

Ακολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση των φοιτητών:
Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής τοποθετήσαμε σήμερα στην θέση του το προσκυνητάρι με την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια!
Εμείς οι φοιτητές ζητάμε από την κοσμητεία να μην μετακινηθεί ξανά η εικόνα από εκεί. Επίσης ζητάμε να σεβαστεί την άποψη των πλείστων φοιτητών.
Στην προσπάθεια να κατέβει το προσκυνητάρι μας προσέγγισαν καθηγητές και μας ενημέρωσαν ότι στα μελλοντικά σχέδια της σχολής θα γίνει ένα ψηφιδωτό με αγιογραφίες από Θεσσαλονικείς Αγίους.
Σεβαστή κίνηση και ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα αλλά αυτό δεν κωλύει την ύπαρξη και του προσκυνηταρίου.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ψάλαμε το «Ευλογητός ει Χριστέ ο Θεός»
.



"Κατάνυξις", Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016
Σχόλιο αναγνώστη στην εν λόγω ανάρτηση ("Κατάνυξις"):
Αγαπητοί, έζησα από κοντά αυτές τις στιγμές, καθώς φοιτώ σε αυτή την σπουδαία σχολή. Ωστόσο, το μόνο που έχω να πω είναι πως λυπάμαι για πολλούς Καθηγητές μας. 
Σήμερον, το πρωί, και ενώ όλοι μετά χαράς οδεύαμε προς την πύλη του 1ου ορόφου του κτηρίου, ώστε να προσκυνήσουμε την Εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως! 
Η εικόνα, είχε μετακινηθεί και πάλι

Τούτη την φορά, όχι στον 4ο όροφο, αλλά εντός της Αίθουσας Συνεδριάσεων, εντός της οποίας υμείς δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, όπως ακουγόταν καθ' όλη την διάρκεια της μέρας στους διαδρόμους. 
Ωστόσο, δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Θα τα καταφέρουμε με πολύ αγώνα. Θα τους κερδίσουμε! Δεούμεθα, αλλά δεν Φοβούμεθα, αγαπητοί Εικονομάχοι Καθηγητές!
Σύνδεσμος στο Κατάνυξις



Γράψαμε σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.