" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Παραποίησις τοῦ Ἁγίου Παϊσίου καί παραπλάνησις τῶν πιστῶν από γνωστό μοναχό της Σιμωνόπετρας (Μοναχοῦ Ἡσαΐα τοῦ Κελλίου «Παναγούδα»)

Τι μια οι Οικουμενιστές εμφανίζουν μαι φωτογραφία του π.Παϊσίου δίπλα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πείσουν ότι τάχα ήταν "δικός του" (καμιά αναφορά στην διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα από τον άγιο γέροντα λόγω οικουμενισμού. 
Άν τότε είχε διακόψει τοτ μνημόσυνο του Πατριάρχη, άραγε τι θα έκανε ο Άγιος γέροντας σήμερα που οι οικουμενιστικές προκλήσεις έχουν χειροτερέψει και πολλαπλασιαστεί;).





Την άλλη βγαίνει ο μητροπολίτης Μόρφου (την αφεντιά του γνωρίζουμε πολύ καλά, και γράψαμε κάποια ενδεικτικά πχ εδώ, εδώ) να ισχυρίζεται ότι τάχα ο π.Πορφύριος έβαλε επιτίμιο στον π.Παϊσιο (!) (η επιστολή που ακολουθεί εξηγεί από που προέκυψε αυτή η συκοφαντία).


Την άλλη βγαίνει άλλος "γέροντας" (γεμίσαμε "γέροντες" με αποκλειστικές "προφητείες") και ισχυρίζεται τι είχε τάχα προφητεύσει ο π. Παϊσιος για τον Σαμαρά (δείτε εδώ)


Επειδή μετά τους τηλεβιβλιοπώλες, εξοργιζόμαστε να καπηλεύονται και να συκοφαντούν ένα σωρό άλλοι για συγκεκριμένες σκοπιμότητες τον Άγιο γέροντα, ήρθε η όλοι να μπούνε όλοι αυτοί στην θέση τους. 

Διαβάστε λοιπόν:


Παραποίησις τοῦ Ἁγίου Παϊσίου καί παραπλάνησις τῶν πιστῶνΜοναχοῦ Ἡσαΐα τοῦ Κελλίου «Παναγούδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ (πατήστε το κουμπάκι με τα 4 βέλη, κάτω δεξιά στο έγγραφο pdf)



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο γερ.Παισιος ειναι αγιος της εκκλησιας μας και ειπε πολλα.
.....και ουκ εστιν η προγνωσις αιτια του μελλοντος,αλλα το μελλον αιτιον της προγνωσεως!
.
Ιερος Χρυσοστομος!
Ουδαμως ο προγιγνωσκων αιτιος εστιν του μελλοντος.-
Ουχι εκ της προφητειας η προδοσια Ιουδα, αλλ'εκ της προδοσιας η προφητεια!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΗΣΑΙΑΣ , ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΧΑΛΗ.

axilleask3 είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ! ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ?

axilleask3 είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕΛΕ ΦΙΝΤΑΝΙΑ)! ΑΚΟΜΗ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ?

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.