" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση για απόφαση της ομάδος μας (σχετικά με πρόσφατες διενέξεις με ακολουθούντες το πάτριο ημερολόγιο, αποτειχισμένους κλπ)


Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες έντονων διαπληκτισμών κυρίως μεταξύ ακολουθούντων το πάτριο ημερολόγιο (είτε ανήκουν σε ΓΟΧ ή σε κάποια άλλη Ιεραρχία, είτε είναι αποτειχισμένοι που επέλεξαν να ακολουθούν το πάτριο ημερολόγιο) και σε αποτειχισμένους που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο, 
με αφορμή των τελευταίων αντιπαραθέσεων, την έκδοση ενός βιβλίου-μελέτης του κ.Ρίζου (εδώ).

Έχουμε την εντύπωση ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα επιχειρήματα δεν απαντούσαν αποκλειστικά στην επιχειρηματολογία του άλλου αλλά εστίαζαν σε εκφράσεις του, ακυρώνοντας στην πράξη την αγνή, αδερφική διάθεση με την οποία θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα.

Με την βεβαιότητα ότι όλοι οι αδερφοί (λαϊκοί ή πατέρες) που έχουν πρόσφατα διατυπώσει τις σκέψεις τους, το έκαναν τελείως καλοπροαίρετα (οι περισσότεροι είναι επώνυμοι και έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους αρκετές φορές), 
και επειδή όλοι τους αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια των προθέσεων τους, αλλά 
επειδή ο αγώνας αντί να στραφεί ενάντια στην αίρεση του Οικουμενισμού, 

στρέφεται τελικά εναντίον μας (αφού αντί να πολεμάμε τον οικουμενισμό, "εξοντώνει" ο ένας τον άλλον), 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να
μην δημοσιεύουμε για το επόμενο διάστημα κείμενα που αφορούν την διένεξη με το πάτριο ημερολόγιο, τις συνόδους που έγιναν, το θέμα της εγκυρότητας μυστηρίων των "εκκλησιών" κλπ.

Ζητούμε συγνώμη σε όσους μας απέστειλαν κείμενα τους τις τελευταίες 2 ημέρες και δεν τα αναρτήσαμε (στα πλαίσια αυτής της απόφασης μας).

Τον Νοέμβριο 2016, (δείτε εδώ) πήραμε -με τη βοήθεια του Θεού- την απόφαση της αποτείχισης, μόλις διαπιστώσαμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνεδρίαση της (μηνός Νοεμβρίου) έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτή την εισήγηση του μητροπολίτου Σερρών:




Έκτοτε καλούμε τους ιερείς του νέου ημερολογίου, να ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ την μνημόνευση του επισκόπου τους. 
Τους υπενθυμίζουμε ακόμη ότι αν ο επίσκοπος μετανοήσει δημόσια από την πλάνη του και  αρχίσει και πάλι να ορθοτομεί την αλήθεια, μπορούν να αρχίσουν κ πάλι την μνημόνευση του. 
Απειροελάχιστοι ιερωμένοι τελικά είχαν το θάρρος να διακόψουν την μνημόνευση (δείγμα της κατάντιας και της έλλειψης πίστης του κλήρου μας. Τελικά η μοσθοδοσία του κλήρου έκανε τεράστια ζημιά).  

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι τελείως διαφορετικό το να ζητούμε να αλλάξουν ΚΑΙ ημερολόγιο και να ακολουθούν το πάτριο (ενδεχομένως και να ενταχθούν σε κάποια από τις παρατάξεις των ΓΟΧ, όπως κατέληξαν να συστήνουν άμεσα ή έμμεσα κάποιοι).  
Έτσι στην πράξη θα ακυρωνόταν η δυνατότητα επανέναρξης της μνημόνευσης του επισκόπου τους.

Για μας, ΔΕΝ είναι ώρα να μιλάμε για εγκυρότητα μυστηρίων και επαναβαπτισμούς κλπ. Είναι ένα τεράστιο θέμα που πλησιάζει τα 100 χρόνια και δεν μπορεί φυσικά να λυθεί σε λίγους μήνες. και που προφανώς δεν μπορεί να επιλυθεί πλέον παρά μόνο στα πλαίσια συνόδου, κάτι που ανθρωπίνως δείχνει αδύνατο. Ούτε τους παλαιοημερολογίτες μπορούμε να ενώσουμε, ούτε να λύσουμε το πρόβλημα με τις διάφορες συνόδους που δημιούργησαν, ούτε κρίνουμε απαραίτητο στην παρούσα στιγμή να θέτουμε θέμα ημερολογίου.
Αφήσαμε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να σχολιάσουν όσοι το επιθυμούν, χωρίς να κόψουμε σχόλια (με εξαίρεση καραμπινάτες προβοκάτσιες που επεδίωκαν να διχάσουν : διαθέτουμε άφθονα εμαιλ και σχόλια που δείχνουν την προσπάθεια οικουμενιστών να το πετύχουν αυτό). 

Σήμερα λοιπόν κλείνει αυτός ο κύκλος.
Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα λυθούν μελλοντικά όταν βρεθούν οι κατάλληλοι θεοφόροι πατέρες. Αυτοί θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα επανενωθούν όλοι οι πραγματικά ορθόδοξοι μαζί.

Αντί να αντιπαραβάλουμε λοιπόν επιχειρήματα και λογικές, ας αποδεχθούμε την ανικανότητα μας και ας εμπιστευθούμε τον Θεό.
Το μετερίζι του αγώνα, την έπαλξη του, το καταφύγιο το οποίο θα επανδρώσει για να διαφυλαχτεί από την αίρεση του Οικουμενισμού, θα το επιλέξει ο καθένας, προσωπικά, με δική του ευθύνη. Εμείς όπως γνωρίζετε κάναμε την επιλογή μας.


ΕΧΘΡΟΣ μας είναι ο Οικουμενισμός. 
Συνεχίζουμε να τον αποκαλύπτουμε και να τον πολεμούμε, με ΟΛΕΣ ΜΑΣ τις δυνάμεις, ότι κι αν μας κοστίσει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενα ευχαριστώ από καρδιάς για την φιλοξενία
Εύχομαι φώτιση και ειλικρίνεια για όλους μας

The Cave Dweller είπε...


Καλό αγώνα σε όλους. Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Πάντων των Αγίων να ευλογεί και να σκεπάζει τον Αγώνα μας.

Πάτερ Γρηγόριε την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ!
Εμείς οι αδαείς απλοί χριστιανοί λαϊκοί σας έχουμε απόλυτη ανάγκη.
ΜΕ εσάς τα πιο φωτεινά Ελληνοχριστιανικά μυαλά "απασχολημένα" ...θα μας κατασπαράξουν οι λύκοι...

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί: Ο Πάπας χαρακτήρισε όσους αντιδρούν στα οικουμενιστικά σχέδιά του “φίδια”, “Φαρισαίους” και “υποκριτές”!

http://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/

Unknown είπε...

+ΙΓΖ
Προς Κυριάκο

Να ζήσεις και υγεία να έχεις
Μου αρέσουν όσοι πιστεύουν και αγωνίζονται
Τους πάω, που ’λεγε και ο Χριστόδουλος

Το ίδιο εύχομαι στην ομάδα του ιστολογίου για τον ίδιο λόγο
Το ίδιο εύχομαι για τις ομάδες άλλων ιστολογίων του π. Ευθυμίου
Το ίδιο εύχομαι για τον φίλο και συνχωριανό μου Γιαννιώτη Δημήτριο Χ.

Το ίδιο εύχομαι και σ’ αυτούς που έγραψαν για μένα «καλά» λόγια.
Να σας δώσει ο Θεός τα καλά του Αβραάμ

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Ὀρθῶς κόψατε τὴν συζήτηση ποὺ εἶναι πράγματι ἀπολύτως ἄγονη.
Βλέπετε, ὅμως, πῶς τὸ κίνημα αὐτό, τῆς "ἀποτειχίσεως" διολισθαίνει σιγὰ - σιγὰ πρὸς τὸ χαοτικὸ;
Κίνημα ποὺ ἀσφαλῶς ξεκίνησε μὲ ἁγνὲς προθέσεις.
Φοβᾶμαι πὼς ἐπαληθεύονται ὅσα εἶχα γράψει πρὶν ἀπὸ κανένα μήνα, γιὰ "γκροῦπες" καὶ "γκρουπούσκουλα".
Λυπᾶμαι, εἰλικρινά, καὶ δὲν ἐπιχαίρω διόλου ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εσείς που βλέπετε το "κίνημα της αποτειχίσεως να διολισθαίνει" και "προς το χαοτικό" μάλιστα;

Δεν μπορείτε να αποκαλείτε τους ιερωμένους που τόλμησαν να εφαρμόσουν τους Ιερούς Κανόνες "γκρούπες".
Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, αδερφοί του παλαιού και του νέου ημερολογίου συζήτησαν, έστω και με εντάσεις αρκετές φορές.

Σκεφθείτε ότι η ετικέτα μας "παλαιό (Πάτριο) ημερολόγιο", δεν έχει πάνω από 1 χρόνο. Ούτε καν εμείς γνωρίζαμε τι είχε συμβεί τότε.

Αγαπητέ "John Papadopoulos"
όταν επιλέξαμε την "στενή και τεθλιμένη οδό", όταν επιλέξαμε τον Γολγοθά, εμείς ξέραμε ότι δεν θα μας επεφημούν τα πλήθη και δεν θα μας ραίνουν με ροδοπέταλα.

Σε βεβαιώνουμε όμως ότι είναι τέτοια η παρουσία του Θεού στην ζωή μας καθημερινά, που με όλη την καρδιά μας λέμε "Δόξα Σοι ο Θεός". Ένα βήμα κάναμε, 10πλάσιες ευλογίες μας έδωσε ο Θεός.

Πάντως από τότε που αποφασίσαμε να γράψουμε ασυμβίβαστα την αλήθεια, παραδόξως οι επισκέψεις στο ιστολόγιο μας αντί να μειωθούν, πολλαπλασιάστηκαν. Τουλάχιστον 2000 επισκέψεις την ημέρα! (πέρα από τις αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων μας σε άλλα ιστολόγια). Αυτό δεν το φανταζόμασταν ποτέ! Ακόμη και με αυτό το κριτήριο λοιπόν υπάρχει ελπίδα.
Εμείς γνωρίσαμε άξιους, ευλαβείς, αληθινούς ασκητές που επέλεξαν τον μαρτυρικό δρόμο. Όποιος νομίζει ότι "εκκλησία" είναι ο Βαρθολομαίος και οι δεσποτικές πατερίτσες, δεν μας πειράζει, ας καμαρώνει και ας συμπροσεύχεται με τους καρδινάλιους μέσα στους ναούς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πολύ καλώς πράξατε. Ως πρός τήν προσδοκία μελλοντικής επίλυσης τού ημερολογιακού ζητήματος, όταν θά βρεθούν οι κατάλληλοι θεοφωτιστοι πατέρες, νομίζω, τούτο θά γίνει ενώπιον του αδέκαστου Κριτή επί τού φοβερού βήματος.
Καλή εν Χριστώ συνέχεια
Φιλικά
Κυπριανός Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΣΕΒΕΊΣ ΠΑΤΈΡΕΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Κάντε ορθόδοξη σύνοδο και καταδικάστε τον οικουμενισμό και τους οικουμενιστές.
(Ποιός όμως θα βάλει πρώτα την πίστη και την εκκλησία του Χριστού, και δεύτερα όλα τα υπόλοιπα;)

Ερώτηση: όλοι οι όσοι το παίζουν αντιοικουμενιστές (ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ) (ο καθένας γνωρίζει, σε κάθε ναό δεν μπορώ να είμαι)...διαβάζουν τα αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Εάν όχι , γιατί όχι;;; Δεν αναγνωρίζουμε ως αιρέσεις τις αιρέσεις; Δεν ξεχωρίζουμε την Εκκλησία από τους αιρετικούς; Την αλήθεια που είναι ο Χριστός από το ψέμμα; Η επειδή ο κόσμος έχει συδέσει λανθασμένα τη λέξη "ανάθεμα" με την λέξη "κατάρα" λόγω έλλειψης παιδείας (εκπαίδευσης στην ελληνικό γλώσσα) και έλλειψης κατήχησης....για να μην μας περάσουν για εμπαθείς;
Όταν δεν επισημαίνουμε τις αιρέσεις, ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΉΝ;;;(ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ, ΑΝΑΘΕΜΑ)

Όσοι το παίζουν αντιοικουμενιστές (νέου και παλαιου) τελούν όπως ο ορίζει η ορθόδοξη εκκλησία τα μυστήρια;

Θα μπορούσατε θεοσεβείς Πατέρες ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ακόμα και κρατώντας το εορτολόγιό του ο καθένας. Δεν θα γινόταν αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία. Και η διωκώμενη εκκλησία της Ρωσικής Διασποράς είχε ενορία η οποία είχε ενωθεί μαζί τους , η οποία ακολουθούσε το νέο εορτολόγιο. Αυτό δεν τους εμποδισε να είναι ορθόδοξοι, ούτε επέβαλε στη ρώσικη διασπορά να πάει με το νέο.

Οι οικουμενιστές γρηγορούν! Και επιταχύνουν.
Οι νεοημερολογίτες κάνουν στείρες αποτειχίσεις και οι παλαιοημερολογίτες αγρόν αγοράζουν.
Ποιός θα γλιτώσει το Γιαννάκη από το θεριό;
Γιαννάκης=ποίμνιο θεριό=οικουμενισμός.

Δεν γράφω αυτά για να καταφερθώ εναντίον κανενός (είτε παλαιου είτε νεου, είτε αποτειχισμένου). Είναι όμως μεγάλη η ανάγκη εγρήγορσης και επιτέλους δράσης. Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια. Μία επίσημη ομολογία πίστεως με σύνοδο εναντίον της αιρέσεως του οικουμενισμούν οποία θα συμμετέχει όποιος είναι αντίθετος με την αίρεση αυτή.

Κανονικά, θα έπρεπε όχι απλά να γίνει σύνοδος, αλλά να γίνει παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών για να καταδικάσει τον οικουμενισμό. Δηλαδή να συμμετέχουν όλες η θρησκείες του κόσμου, για να πουνε ότι ΟΧΙ, ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΟΎΜΕ ΌΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Ο καθένας διατηρεί την πίστη του ανόθευτη και ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΌΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΉ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Να τελειώσει αυτό το παραμύθι, που μόνο οι χριστιανοί το έχουνε χάψει όπως φαίνεται.

Σας απευθύνομαι φιλικά. Άνθρωποι είμαστε. Και ως άνθρωποι (με κοινή πίστη, για να μην παρεξηγηθώ) οφείλουμε να είμαστε πιασμένοι χέρι χέρι και να κοιτάζουμε όλοι στον ουρανό.

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως κατονομάζετε μόνο τον "Οικουμενισμό" ως τον εχθρό; Δεν είναι εχθρός η Μασονία; Δεν είναι εχθρός ο Σιωνισμός; Δεν γνωρίζετε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μασόνος; Δεν γνωρίζετε ότι ο πατέρας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν Εβραίος; Η έννοια του "Οικουμενισμού" είναι πολύ αόριστη και νεφελώδης... Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αδερφέ, είσαι άρρωστος; Έχεις πυρετό πρωί πρωί (8:55 πμ;)

Για ψάξε λίγο στις ετικέτες μας.
Εκεί θα δεις και τη λέξη "Μασονία"
Εκεί θα δεις και την συσχέτιση οικουμενιστών Πατριαρχών με αυτή.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.