" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Επώνυμη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : " Tραυματική εμπειρία στο...σχολικό χώρο" (με αφορμή εισήγηση σε παιδιά Γυμνασίου στα πλαίσια της θεματικής "Έμφυλες ταυτότητες")

Είμαι καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Χαλανδρίου.
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας έγινε ενημέρωση στους μαθητές της Γ γυμνασίου για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ομιλήτρια ήταν η κυρία Μηλιώνη, γιατρός στη Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας, Περιφέρειας Αττικής βορείου τομέα (Μεσογείων 448) 

Ως καθηγήτρια στη Γ γυμνασίου,συνόδευσα τους μαθητές στην αίθουσα προβολών όπου θα γινόταν η συγκεκριμένη παρουσίαση. Έτσι παρακολούθησα όλη την ''επιμόρφωση''

  1. Ο τρόπος που μιλούσε η κυρία Μηλιώνη ειχε μια ελευθεριότητα και μια άνεση. Το ακροατήριο της, όμως, ήταν παιδιά γυμνασίου. Μήπως το ξέχασε; Η παρουσίαση της είχε και φωτογραφίες , που σόκαραν τα παιδιά.
  2. Ενώ μιλούσε για τα νοσήματα αυτά έκανε αναλύσεις ακατάλληλες για ανήλικους. Μάλιστα ρωτούσε τα παιδιά, πράγματα που δεν τα γνώριζαν, και τα επιβράβευε όταν κάποια παρουσίαζαν τις ´´γνώσεις´´ τους στους συνομιλήκους τους.
  3. Μέσα από τα λεγόμενα της συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προγαμιαιες σχέσεις είναι κάτι επιβεβλημένο και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει πρόληψη για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
  4. Ο άλλος όμως είναι στ´αληθεια αντικείμενο προς χρήση για να '' χαρούν οι νέοι τη σεξουαλικότητα τους''; 
  5. Στο σχολικό χώρο επιτρέπεται να προπαγανδίζεται η ανηθικότητα και να παρουσιάζεται ως κάτι το φυσικό; 
  6. Ρωτήθηκαν οι γονείς των παιδιών αν επιτρέπουν να γίνει τόσο λεπτομερής διαφώτιση στα παιδιά τους; Γιατί ακόμα και να γνώριζαν κάποιοι το θέμα της παρουσίασης, σίγουρα δεν θα έφταναν στο σημείο να πιστέψουν ότι μια γιατρός θα ανέλυε στο σχολικό χώρο τη σεξουαλικη πράξη.

Εκείνο δε που αποσιωπήθηκε ήταν η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Μόνον μια φορά αναφέρθηκε η κυρία μα σε συνδυασμό με...τη χρήση του προφυλακτικού. Είναι στ´αλήθεια δευτερεύον το θέμα των εκτρώσεων; 

Υποτιμηθηκε λοιπον η ανθρώπινη ζωή, η αξία του ανθρώπινου προσώπου αλλά και ο ιερός θεσμός του γάμου.

Η σεξουαλικότητα αυτονομήθηκε από το σκοπό της, δηλαδή την αληθινή έν Χριστώ συζυγική αγάπη και δευτερεύοντος την τεκνογονία.

Στο σχολικό χώρο, λοιπόν, διδάχθηκε η ηδονή ως αυτοσκοπός!

Και τα θύματα, τα παιδιά μας!



πρεσβυτέρα Μαγδαληνή Κωτσαλίδη - Αθανασάκη

Σχόλιο:
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ την πρεσβυτέρα για το θάρρος της να καταγγείλει επώνυμα όσα συνέβησαν. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Πρέπει να μάθουν οι γονείς ΤΙ διδάσκονται τα παιδιά τους.

Θυμίζουμε την πρόσφατη ανάρτηση μας:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ για το υλικό για τις "έμφυλες ταυτότητες" που πάει στα σχολεία και την ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ και ποιοι την απαρτίζουν ! Δείτε ποιοι "αποδομούν" τα "έμφυλα στερότυπα" των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

13 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Αυτό όμως πού διαπιστώνω από το παραπάνω κείμενο της επώνυμης διαμαρτυρίας τής Πρεσβύτερας είναι ότι δέν έκανε κάποια έντονη διαμαρτυρία πρός τήν ομιλήτρια ιατρό.
Θά έπρεπε μέ αποφασιστικό και έντονο τον τρόπο νά απευθυνθεί γιά τής χυδαιολογίες, καθώς ως συνοδός εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια τής ηθικής, στά μέτρα τών ανηλίκων, όπως εκείνη το γνωρίζει πολύ καλύτερα.
Εάν μία πρεσβυτέρα υπεύθυνη συνοδός εκπαιδευτικός σιώπησε, τι έχουμε να περιμένουμε από άλλους αριστερούς εκπαιδευτικούς, καί αδιάφορους γονείς...

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό ἄρθρον 16, παρ. 2, τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος, τό ὁποῖον ἑτοιμάζονται νά καταργήσουν οἱ ΠΡΟΔΟΤΑΙ, λέγει: "Ἡ παιδεία ἀποτελεῖ βασικήν ἀποστολήν τοῦ κράτους, ἔχει δέ ὡς σκοπόν τήν ἠθικήν, πνευματικήν, ἐπαγγελματικήν καί φυσικήν ἀγωγήν τῶν Ἑλλήνων, τήν ἀνάπτυξιν τῆς ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς συνειδήσεως καί τήν διάπλασιν αὐτῶν ὡς ἐλευθέρων καί ὑπευθύνων πολιτῶν."

Προφανῶς, τά καταγγελλόμενα εἰς αὐτήν τήν ἀνάρτησιν εἶναι τά ἀκριβῶς ἀντίθετα ἀπό αὐτά πού ἐπιτἀσσει τό Σύνταγμα, ὁπότε κάποιοι πρέπει νά κινηθοῦν νομικῶς ἐναντίον τῆς κ. Μηλιώνη καί παντός ἄλλου ὑπευθύνου. Καλές οἱ ἀναρτήσεις, ἀλλ' οὐδείς πλέον τρομάζει ἀπό αὐτές, καθότι χάθηκε ἡ τσίπα. Μέσα ἀπό αὐτήν τήν ἀδράνειάν μας, οἱ ἀνήθικοι καί οἱ ἄθεοι θά περάσουν τήν ἐγκληματικήν των διδασκαλίαν στά παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

οι γονεις δεν εχουν ελληνορθοδοξη παιδεια. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειμαι αρρεν και 27σχεδον

Γεννηθηκα σε οικογενεια που δεν ειχαν μεσα Χριστό
και εχω δει τους γονεις μου γυμνους εντος σπιτιου . να δω πως ειναι το ανθρωπινο σωμα . στην ηλικια 7-10 με επετρεπαν να δω βιντεο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του χρηστη daskalos98 στο youtube (δεν δινω link οπως θελει το ψαχνει ) Με αφηναν να εικονες μαλακου πορνο σε διαφορα τραπουλοχαρτα .
οταν εγινα σχεδον 13 χρονων αρχισαν τα πορνο σε dvd που τα ειχαν κρυμμενα σε συγκεκριμενο σημειο και τοτε ξεκινησα την κατα μονας αμαρτια .

αυτα εγιναν σχεδον πριν 15 χρονια .. σκεφτητε τωρα οι εφηβοι τι κανουν . τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ τωρα αμα ρωτησεις καποιον εφηβο που δει τις ασχρες ταινιες θα στο πει ξενδιαντρομπα . θυμαμαι οτι μερικοι εφαγαν αποβολη απο γυμνασιο που εβλεπαν εικονες πορνο .

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσε η πρεσβυτέρα να αναλάβει εκείνη την ενημέρωση των παιδιών πάνω σε θέματα προφύλαξης της ψυχής και του σώματος από τις επιπτώσεις των προγαμιαίων σχέσεων (απογοητεύσεις, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αρρώστιες, ψυχικές ασθένειες, παρεκκλίνουσες συμπεριφορές), αντί να αναλάβει η συνάδελφός της, η οποία ενημέρωσε για το πώς να κάνουν προγαμιαίες σχέσεις;

Γνώριζε η πρεσβυτέρα ότι θα λάμβανε χώρα η ενημέρωση αυτή. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό στα σχολεία.
Ο ιερέας έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, να κινήσει την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να αναχαιτισθούν τέτοιες "ενημερώσεις" και "σεμινάρια" στα σχολεία της ενορίας του;

Η πρεσβυτέρα, κατόπιν του "μαθήματος" της συναδέλφου της, έδειξε προς εκείνη την αντίθεσή της σε αυτά που διδάχθηκαν τα παιδιά και στον τρόπο που τα διδάχθηκαν, ή ως καλή χριστιανή έδειξε πραότητα και σιωπή;

Αν κάποιος αποφάσιζε να μην στείλει το παιδί του στο σχολείο, ως αντίσταση σε όσα διαδραματίζονται εις βάρος των ψυχών των παιδιών στο ελληνικό σχολείο και βρισκόταν αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, η πρεσβυτέρα και ο ιερέας θα ήταν στο πλευρό του;

Η "εκκλησία της Ελλάδος" θα ήταν στο πλευρό του;;;;
Ειδικά σε αυτό το τελευταίο ερώτημα έχω την απάντηση: ΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!
(τα κεφαλαία λόγω βεβαιότητος και όχι λόγω εμπαθείας)

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον ανώνυμο 8:34 για την προσωπική του κατάθεση.

Σε ομιλία ιερέως ακούσαμε ότι στις ηλικίες τέλους δημοτικού και του γυμνασίου έχει αυξηθεί η "ηδονοβλεψία" πορνοταινιών. Και μάλιστα και από κορίτσια.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να διαμορφώνονται ενήλικοι οι οποίοι δεν θα μπορούν να αντιληφθούν την σαρκική επαφή ως αποτέλεσμα και έκφραση αγάπης, αλλά ως πηγή σαρκικής ηδονής, όπως πχ ένα γλυκό ή μία πίτσα, ένα φαγητό που το καταβροχθίζει κανείς και στο τέλος το σιχαίνεται. Με καταστροφικές συνέπειες στις σχέσεις τους, λόγω του εγωκεντρισμού και της φιληδονίας.
Γνωρίζω δυστυχώς και ανθρώπους "της εκκλησίας" οι οποίοι επιτρέπουν εμμέσως στα παιδιά τους να παρακολουθούν τέτοιες ταινίες.

Ανώνυμος είπε...

8.34
Δυστυχως τα παιδια γινονται τα θυματα .
Τα εργα της σαρκος,Βασιλειαν Θεου ου θελουσι κληρονομησει.
Δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα επικοινωνιας με καποιον καλο ποιμενα ,οπου μπορεις να εξαγορευσεις ολα οσα σε ταλαιπωρησαν.
Μη ριχνεις ευθυνες γυρω.Οταν ο ανθρωπος ειναι εξω απο τον Θεο, βλεπει αλλοιως.

Για την αναρτηση σας τωρα.
Οι αποψεις της πρεσβυτερας με βρισκουν συμφωνη.
Η αποψη μου ειναι πως αν ειχαμε κρατος Ορθοδοξο , θα διασφαλιζε την ψυχικη ηρεμια των νεων με την πνευματικη ορθοδοξη καθοδηγηση.
Αλλα ,τι να το κανεις,παλι θα υπηρχαν γονεις που θα εναντιωνονταν με τις απελευθερωμενες θεσεις τους!
Φθασαμε ,οι νεοι σημερα να εχουν κανει τα παντα,οποτε που να βρεθη χορος για Την Αληθεια .Ζουμε τους καιρους των Σοδομων ,αν θελετε πιστεψτε το!
Ολα αυτα τα Δυτικα προτυπα,μας εχουν βγαλει τελειως στα βραχια.Ακουμε απο 13 χρονων εχουν κανει εκτρωσεις και φριττουμε.
Η Ορθοδοξη Πιστη ειναι η ασφαλεια,τα Μυστηρια της Εκκλησιας και η ζωη.
Πολυ ωραια η τοποθετηση της κ Μαγδαληνης στο κειμενο της!
Δυστυχως αγαπητη πρεσβυτερα, ο ρολος της μητερας σημερα εχει αλλαξει,οπως και των καθηγητων ! Πως αγαπουν τα παιδια ,δεν μπορω να καταλαβω.
Αφηνουν τα κοριτσια μεχρι πρωιας ελευθερα,τα αγορια τι θα κανουν;
Ενω παλαια μας λεγαν οι παπουδες μας ,πως τα κοριτσια ηταν στο σπιτι και οταν βγαιναν οι νεοι βολτα,μαζευονταν νωρις και αυτοι.Σημερα εχουν παρει τον κατηφορο ολοι.
Λενε : ''πορνεια ειναι μονον για το κοριτσι''...δεν συμφωνω!
Οχι! Η αμαρτια δεν εχει φυλο!
Εχουν δει τα ματια μας τοσα που πραγματικα με τοσους εχθρους που εχουν οι Ορθοδοξοι,απορρω πως να αντεξουν!
Ειμαστε κλητοι του Βασιλεως ,αλλα δεν ξερω αν θα γινουμε εκλεκτοι!
Ουσιαστικα δεν ξερουν καν τι θα πει αμαρτια.
Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε,δεν ειναι αναγκη να τα λεμε.
Ευχεσθαι για τη νεολαια.Τοσα τροχαια που εχουν γινει που τα κοιμητηρια ειναι γεματα απο νεους και νεες.
Ο Θεος να τα προστατευει απο καθε κακο!π

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι καλό παιδί......αυτό εισπράττουν τα παιδιά μεγαλώνοντας, καθώς ο γονέας βλέπει τα αποτελέσματα των ελλείψεών του. Της ελλειπούς αγωγής και κατήχησης προπαντώς μέσα από το σπίτι.

Ο άδρας πρέπει να υπακούει στο Θεό. Η γυναίκα που βρίσκεται υπό την σκέπη του ανδρός της πρέπει να υπακούει στον άδρα της σε κάθε τι καλό. Όταν υπάρχει ιεραρχία με κεφαλή τον Χριστό, τα παιδιά έχουν πάρει το καλύτερο κατηχητικό μάθημα.

Αν μέσα στο σπίτι , στην οικογένεια, είχαμε ειλικρίνεια και ευσέβεια, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Δεν μας φταίει ο δεσπότης ή ο δάσκαλος για την υποκρισία που βασιλεύει στην κοινωνία. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτό είναι η πικρά αλήθεια.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει και η άλλη αλήθεια: δεν σωζόμαστε ούτε κολαζόμαστε παρέα με κανένα. Ο καθένας ξεχωριστά θα δόσει λόγο για τα έργα του και ανάλογα με τα τάλαντα που του έδωσε ο Θεός.

Όλοι υπόκεινται στις κοινωνικές εξελίξεις. Κάποιοι όμως θα σωθούν και κάποιοι θα κολαστούν.

Αν ένα ζευγάρι που έχει έκνα κάνουν το σπίτι τους εκκλησία όπου η οικογένεια προσεύχεται , νηστεύει, υπάρχει σεβασμός, ζουν όπως θέλει ο Θεός (και όχι μόνο για τους τύπους πάμε εκκλησία τις Κυριακές, τυπική προσευχή και εξομολόγηση χωρίς ουσιαστική μετάνοια) τότε Π'ΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ να φτάσουν στο σημείο μέσα στο σπίτι τους ή έξω από αυτό να δουν αυτά τα αισχρά θεάματα της πορνείας με την κατώτερη των ζώων σακρική ηδονή;;;

Η εξομολόγηση στον ιερέα είναι ένα μυστήριο στο οποίο ο άνθρωπος συμφιλιώνεται με τον Θεό. Έλα όμως που για να συμφιλιωθείς πραγματικά με τον Θεό πρέπει να συμφιλιωθείς και να συγχωρέσεις τον άλλον άνθρωπο...

Το ζευγάρι πρέπει να αλληλοεξομολογείται, να αλληλοσυγχωρείται. (ο Κύριος είπε εξομολογείσθε αλλήλοις)

Όταν μεταξύ των δύο υπάρχει ειλικρίνεια και εξομολόγηση, οι διαφορές εξομαλύνονται εγκαίρως και αποφεύγονται καταστάσεις όπου ο άνθρωπος ωθείται στην αμαρτωλή πράξη.Διατηρείται η αγάπη , η συμπάθεια και η φιλία.

Ο ιερέας τελεί το μυστήριο της εξομολογήσεως ως αποκατάσταση της συμφιλίωσης ΚΑΙ με τον Θεό.

Έτσι , και με τη Θεία Κοινωνία, επισφραγίζεται και περιφρουρείται η ψυχή, και γίνεται δεκτική της χάριτος του Θεού, ώστε δια της Χάριτος το ζευγάρι να γεύεται τη συζυγική ζωή ως τόπο μετανοίας και κατά Θεόν χαρμολύπης.

Θ.Α.

Νεκ. Μετ. είπε...

Θα έπρεπε όσοι σχολιάζουν να ξέρουν καλά το θέμα.
Η πρεσβυτέρα επωνύμως και ευθαρσώς κατήγγειλε τα όσα είδε, με προσωπικό κόστος ως καθηγήτρια. Ξέρετε λοιπόν ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο ο καθηγητής του σχολείου είναι υποχρεωμένος να είναι μέσα στη τάξη και να ακούει τον "πιστοποιημένο φορέα" χωρίς δικαίωμα παρέμβασης?!!! Ακόμα δεν είδαμε τον πραγματικό στόχο της εγκυκλίου, που αποδεχόμενοι οι καθηγητές και οι σύλλογοι την υποχρεωτικότητα της και εφαρμόζοντάς την έστω και με εκπτώσεις φέτος...συνέβαλλαν στην εδραίωση του Θεσμού της Θεματικής εβδομάδας και την επέκτασή της και στις κατώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης από το επόμενο σχ. έτος. Δυστυχώς ούτε τα πρόσωπα ούτε και το υλικό των ΜΚΟ μπορούμε ως καθηγητές,ως σύλλογοι ή ως σχολείο να ελέγξουμε διότι το έχει ελέγξει υποτίθεται και εγκρίνει η πεφωτισμένη δεσποτεία του Υπουργείου. Θα δημιουργήσουν το πρόβλημα και θα στο βάλουν στο σπίτι σου θες δεν θές κι άντε να το λύσεις εσύ μετά....Η μόνη λύση ο ξεσηκωμός γονέων, συλλόγων σωματείων και μηνύσεις για ηθική βλάβη και υπόμνημα στους Δήμους όλης της χώρας να πάρουν θέση

Orthodox True είπε...

ΝΕΚ ΜΕΚ το εάν αναγράφει η εγκύκλιος την αφαίρεση δικαιώματος παρέμβασης στον "πιστοποιημένο φορέα", αυτό δεν σημαίνει ότι αφαιρεί τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των συνοδών υπευθύνων εκπαιδευτικών για την ασφάλεια, την ηθική τάξη, την ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια των ανηλίκων μαθητών.
Επίσης ουδεμία πιστοποίηση φορέα, και ουδεμία φασιστική αφαίρεση δικαιώματος, είναι πάνω από τις αρχες και επιταγές του Συντάγματος, τα χρηστά ήθη και των παραδόσεων που διέπουν την Ελλάδα.
Άρα ΝΕΚ ΜΕΚ λανθασμένα αναγράφεις για τις όποιες απαγορεύσεις, και ειδικότερα όταν πρόκειται για φασιστικές άκριτες απαγορεύσεις, διότι ο εκπρόσωπος του κάθε φορέα καταρχήν δεν έχει το αλάθητο.
Άρα εν δυνάμει όλοι είμαστε υπό κρίση και έλεγχο, και δεν θα πρέπει να πτοούμαστε από τις δήθεν φασιστικές μεθοδεύσεις.
Οφείλουμε ολοι να γνωρίζουμε τις βασικές διατάξεις του Συντάγματος και η όποια διαμαρτυρία να βασίζεται πάνω σε άρθρα του Συντάγματος, για νά έχει ισχυρή δυναμική και αναντίρρητη αήττητη υπόσταση, και όχι σε νόμους, καθώς το κοινοβούλιο έχει ψηφίσει δεκάδες αντίχριστους και αντισυνταγματικούς νόμους, που ο ένας χρηστός καπελώνεται από τον οποιοδήποτε αντίχριστο νόμο.
Ζούμε σε φασιστικό καθεστώς, και θα πρέπει όλοι μας, όπου βρεθούμε και όπου δεν βρεθούμε, με την ανίκητη χατζάρα του Πνεύματος του Συντάγματος, να κατακεραυνώνουμε "ανελέητα" τις αντιχριστολογίες.
Όσο ξυπνάμε και όσο αντιδρούμε δεν θα τους περάσει, και αυτές τις μπούρδες περί απαγόρευσης της ένστασης για την ηθική ασφάλεια και υπόσταση των ανηλίκων τις τρέφουν για αφελείς...

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.'Έπρεπε να σταματήσουν το ¨μάθημα¨στην μέση και να βγάλουν την γιατρό, έξω με τις κλωτσιές...(λίαν επιεικώς).

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΗ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΣΕ ΤΙ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ; ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΙΣΩΣ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν κάτι γίνεται με την έγκριση του Συλλόγου Διαδασκόντων, δεν είναι εύκολο ένας δάσκαλος με δική του πρωτοβουλία να το διακόπτει.
Θα μπορούσε ίσως να ζητήσει την άδεια να κάνει κάποιες ερωτήσεις, μπορεί και να έκανε. Αλλά δεν είναι εύκολο να πει παίρνω τα παιδιά της τάξης μου και αποχωρώ (εκτός αν εμφανώς είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που αποφάσισε ο Σύλλογος, οπότε δικαιούται να το κάνει).

Εύγε λοιπόν για την επώνυμη καταγγελία.
Ας αναλάβει ο καθένας μας τις προσωπικές του ευθύνες απέναντι στην παρακμή.

Orthodox True είπε...

Παιδαγωγέ, ο Ένας πού φωνάζει για τα χρηστά ήθη καί τα ιδανικά, ακούγεται η φωνή του μέχρι τα πέρατα της οικουμένης, Άγιοι Άγγελοι συνφωνάζουν μαζί του, καί είναι πολύ δυνατότερη η ψυχή από την συνολική φωνή των αντιχρίστων πού εν γνώση τους θέλουν να αλώσουν τις παραδόσεις και τα ήθη, καί τρέμουν από τους φόβους και φεύγουν μακριά.
Το Αέρααααα!!!! στήν Πίνδο το 1940, μετέφερε φόβους καί τρόμους στα ώτα ακουόντων, και έμεινε ως θλιβερό σημάδι μέσα τους, προς τους κατακτητές εκείνους που τους διαπέρασε σαν ωστικό κύμα, γιά όλη τους τη ζωή....
Αέρααααα!!!! Συν Θεό, όπου βρεθούμε καί όπου σταθούμε, μόνο όμως από πυρομένες καρδιές πού λιώνουν από το Πυρ Τής Θεότητας, μέσα από τα κατακάθαρα σπλάχνα της Αγίας Εκκλησίας....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.