" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ένας πρώην ομοφυλόφιλος απαντάει στον π.Βασίλειο Θερμό. Το σχόλιο μας και στον π.Φιλόθεο Φάρο!



(σχόλιο ο Παιδαγωγός: ο π.Φάρος, ο π.Θερμός, και ένα σωρό άλλοι ... "αγαπολόγοι"
οι Άγιοι δεν μας τα έλεγαν καλά και ευτυχώς εμφανίστηκαν αυτοί,
οι "μεταπατερικοί", να μας διαφωτίσουν ...

Κουίζ: Ανέφεραν ποτέ σε κήρυγμα τους την λέξη "αμαρτία" χωρίς να κατηγορήσουν την λέξη;!
Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το ράσο για να περάσουν την δική τους θρησκεία:

δεν πειράζει το ένα, δεν πειράζει το άλλο, όλα είναι σχετικά, όλες οι θρησκείες σώζουν ..
Η μοναδική περίπτωση που βγάζουν το προσωπείο της "αγάπης" και αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο είναι όταν απευθύνονται σε ευλαβείς πιστούς)

Ένας πρώην ομοφυλόφιλος απαντάει στον π.Βασίλειο Θερμό. 
σχόλιο από εδώ 

Ο γράφων το παρόν σχόλιο είναι αμφιφυλόφιλος, με πολλές ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο παρελθόν, ακόμα και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Είμαι ηλικιακά έξω από τα 50. Έχω ζήσει τον ομοφυλοφιλικό χώρο πάρα πολύ καλά, από πολλές πλευρές.
Και δεν δέχομαι από κανένα παπα Θερμό να με κοροϊδεύει ότι δεν είναι πάθος, άσχετα που μπορεί να μην ευθύνομαι εγώ απόλυτα που το απέκτησα. Μπορεί να είναι έμφυτο, αλλά αν του δώσεις τροφή θεριεύει. Στο πάθος αυτό κυριαρχεί ο δαίμονας με τόσο απόλυτο βαθμό που δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Και παίρνει διάφορες όψεις, είναι Λερναία Ύδρα και Πρωτέας ταυτόχρονα.
Δεν τα λέω για να απογοητεύσω, τα γράφω για να δείξω ότι η μετάνοια θεραπεύει τα πάντα, όχι με την έννοια ότι ο γκέι θα γίνει στρέιτ, αλλά με την έννοια ότι ο γκέι θα πάψει να έχει την ανάγκη της σεξουαλικής επαφής και της εφάμαρτης σχέσης. Ό,τι δηλαδη έγινε με τον μακαριστό πατέρα Σεραφείμ Ρόουζ.



Συγγνώμη, αλλά βλέποντας τη μορφή του παπα-Θερμού τι βλέπετε; Μόνο εγώ το βλέπω; Πάντως, σε αυτό τον άνθρωπο, μόνο και μόνο από τη μορφή του, δεν θα πήγαινα για εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση ΠΟΤΕ!
Ό,τι καλό κάνει ένας διακριτικος πνευματικός, το γκρεμίζει ένας τέτοιος άνθρωπος. Σκεφτείτε τι παπάδες εκπαιδεύει στην Εκκλησιαστική Ακαδημία. Ειδικά νέα παιδιά χωρίς σταθερό πνευματικό υπόβαθρο...
Προχτές μου έλεγαν για την υπεροπτική συμπεριφορά στον δημόσιο χώρο ενός άλλου πασίγνωστου παπά και ψυχίατρου, εξίσου φιλόδοξου με τον Θερμό, με ισχυρή παρουσία σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος...
Και δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί βρήκαν αποκούμπι στον κατά τα άλλα παραδοσιακό, αλλά αναλφάβητο στα θεολογικά, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είτε μητρόπολη Θηβών, είτε Αρχιεπισκοπή.



Οσοι ξέρετε αγγλικά, ακούστε αυτή τη διάλεξη ενός εξαιρετικού ορθόδοξου ιερέα της Αμερικής, του πατρός Josiah Trennham, από Καλιφόρνια.
Για την όλη ιστορία του κινήματος LGTB και τον βαθύτατα αντιχριστιανικό του χαρακτήρα.

Gay Iconoclasm: Holding the Line against the Radical LGBT Agenda


Αν ο παπά Θερμός δεν μπορεί να τα δει αυτά, τότε είναι θεόστραβος πνευματικά, είναι ένας άδειος αριστεροχριστιανός, βάζοντας μία οικογενειακή αριστερή παράδοση πάνω από τον Χριστό...Δεν ξέρω ο ίδιος που θα πάει πεθαίνοντας, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να στείλει άλλους στην Κόλαση. Επιτέλους, ποιος νομίζει ότι είναι;;;


Και μη νομίζετε ότι ανήκω σε κανένα "φονταμενταλιστικό" κύκλο παπα Σαράντου κλπ. (σχόλιο ο Παιδαγωγός: δεν νομίζουμε ότι είναι "φονταμελιστής" όποιος ομολογεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, χωρίς να την αλλοιώνει). Απλά, είμαι ένας αμφί χριστιανός που ξέρει τι του συμβαίνει και δεν γουστάρει ψευτοσωτήρες αριστεροχριστιανούς παπάδες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του σχολίου μου.

Γ.
Πηγή


Σχόλιο (ο Παιδαγωγός):
Με την ευκαιρία ας δούμε και μια φωτογραφία "παραδοσιακού" αρχιερέως που προσκάλεσε (Κυριακή 3 Μαρτίου 2013). τον π.Θερμό να μιλήσει στην μητρόπολη του:



και για να μην νομίσετε ότι είναι μοντάζ, δείτε και το βίντεο εδώ.

Θα μπορούσαμε να τον δικαιολογήσουμε παρατηρώντας ότι το 2013 είναι 4 έτη πριν το 2017, ίσως ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς δεν γνώριζε, ίσως απλά νόμιζε ότι καλώντας αφηρημένους "επιστήμονες" ανεβάζει το κύρος του, ίσως κάποιοι άλλοι δεσποτάδες ή αυλικοί, να τον συμβούλευσαν να τον προσκαλέσει.



Ας δούμε όμως πως παρουσίαζε το ΣΚΑΪ τον π.Βασίλειο Θεμό,
λίγες μέρες πιο πριν (Φεβρουάριος 2013), 




Δείτε και το έτερο "ήμισυ", τον π.Φιλόθεο Φάρο, να διαβεβαιώνει ότι "πορνεία" είναι μόνον η σχέση με πληρωμή (άρα τις σεξουαλικές σχέσεις προ γάμου ΔΕΝ τις καταδίκαζε ο Χριστός!)



και το σχόλιο μας στο παραπάνω βίντεο του π.Φιλόθεου ("σβησμένου"!) Φάρου:

1) Κατ' αρχήν πολύ ωραίο κουρεματάκι και πολύ ωραία βαμμένο μαλλί. Προτείνουμε την επόμενη φορά να επιλέξει και ένα κομψό, μοντέρνο επώνυμο κουστούμι. Το ράσο είναι καλός τρόπος ώστε κάποιος να ανελιχθεί επαγγελματικά (ποιος θα τον άκουγε αν δεν φορούσε ράσο;). Οπότε πλέον δεν του χρειάζεται. 

2) Αν του περισσέψει λίγος χρόνος του π.Φάρου, ας διαβάσει και την Καινή Διαθήκη, να δει τι λέει για την πορνεία, για την ομοφυλοφιλία κλπ. Να δει πως πάει ο άνθρωπος στον παράδεισο. 

3) Είναι η πρώτη φορά που ιερέας (ρασοφόρος για να κυριολεκτούμε) εσκεμμένα λέει ότι οι προγαμιαίες σχέσεις ΔΕΝ είναι πορνεία (άρα ΔΕΝ είναι αμαρτία). Δικαίωμα του. Με την προϋπόθεση να το υπογράψει ως δική του θρησκεία. 

4) Αφού δεν θεωρεί αμαρτία την πορνεία και την ομοφυλοφιλία, ας
προτρέψει να γίνουν πόρνες η γυναίκα, οι κόρες του και ομοφυλόφιλος ο γιός του. Εκτός αν δικαιολογεί δικές του "αμαρτίες" (μήπως έτσι εξηγείται που ένα σωρό δεσποτάδες τον προσκαλούν να μιλήσει..) 

5) Όλες αυτές οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ του απόψεις, δεν έχουν καμία σχέση με το ευαγγέλιο. Είναι σαν να βγαίνει ένας κομμουνιστής και να ισχυρίζεται ότι τάχα ο Μαρξ και οι άλλοι θεωρητικοί είναι κατά της βίας και των σφαγών για να επιβληθεί η κομμουνιστική επανάσταση. ή ότι είναι κατά της επανάστασης.

6) Εντύπωση προκαλεί η επίμονη προβολή από τα κατευθυνόμενα κρατικά ΜΜΕ τέτοιων ΜΗ ορθόδοξων θέσεων. 

7) Ας μας δείξει ποιοι και ποιες Άγιοι πόρνευαν και ήταν ομοφυλόφιλοι. Όσοι ήταν, η εκκλησία μας τους τιμά ΟΧΙ για το πάθος τους αλλά ακριβώς επειδή το ξεπέρασαν. Για την έμπρακτη ΜΕΤΑΝΟΙΑ τους. 
Αλλά τέτοιες λέξεις, όπως αμαρτία, μετάνοια, Δευτέρα Παρουσία 
(ειδικά το "Δευτέρα Παρουσία", πείτε μας πριν πόσα χρόνια το ακούσατε τελευταία φορά σε κήρυγμα;! μόνο γενικά και αόριστα "αγάπη" και "αγάπη", κάποιοι ονειρεύονται τον Παράδεισο χωρίς να έχει προηγηθεί η Ημέρα της Κρίσεως) δεν τις συνηθίζουν τέτοιοι ρασοφόροι.

Ομάδα εκπαιδευτικών  "Ο Παιδαγωγός"

15 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Ο πονηρός βίος γεννά τα πονηρά δόγματα [ Χρυσόστομος]

Και η δική μου θέση επι του θέματος:
Ο κάθε ένας αυτό που είναι, αυτό ακριβώς κηρύττει
είτε δογματικά είτε κυριολεκτικά όπως οι κύριοι στα βίντεο.

GeorGRE είπε...

Δηλαδή σύμφωνα με τη νέα διδασκαλία του π Φιλόθεου Φάρου (τελευταίο βίντεο) δεν θεωρείται καν πταίσμα η προγαμιαία σχέση διότι ο Κύριος μας δεν πρόβλεψε ότι τα ήθη θα άλλαζαν στους επόμενους αιώνες και δεν ανέφερε κάτι σχετικό.
Ο όρος "πορνεία" αφορά μόνο την επι πληρωμή συνεύρεση συμφωνα με τον π Φιλόθεο και δεν υπήρχαν τότε προγαμιαίες σχέσεις. Δηλαδή η αρετή της "εγκράτειας" και της "αγνότητας" αφορά μόνο την αποφυγή της επι πληρωμής πορνείας!!!!
Δηλαδή όλοι οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας που αναφέρθηκαν στο θέμα εδώ και αιώνες "το παρακάνανε" και ο καλός Θεός για να βοηθήσει τον άνθρωπο να βρει το μέτρο το σωστό, έστειλε τον πατέρα Φιλόθεο στον 21ο αιώνα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Φανταζόμαστε πόσες ατελείωτες ώρες προσευχής και γονοκλησίας του ταπεινού πατέρα Φιλόθεου χρειάστηκαν ώστε μόνο σε αυτόν να αποκαλυπτεί η αλήθεια.(α ναι μην ξεχάσουμε και τον έταιρο ασκητή π Βασίλειο Θερμό).
Άγιε Δημήτριε, άγιε Γεώργιε και τόσοι άλλοι και άλλες αγίες τι κρίμα. Στερηθήκατε τόσα καλά της ζωής στο τζάμπα. Δεν προλάβατε τους δυο ογκόλιθους της ορθοδοξίας μας.

Ανώνυμος είπε...

1.44
Πολυ καλο σχολιο δηλαδη!
Τι κριμα,που οταν ρωτησε ο αββας Ζωσιμας την οσια Μαρια εαν επορνευε μονον επι χρημασι κ αυτη απαντησε πως μονον επι χρημασι αλλα κ χωρις .
Δεν ξερω αν ειναι θεμα ασκησης,δεδομενου πως οι γιαγιαδες μας ,γνωριζαν πολυ καλα περι εγκρατειας.
Αλλα τελευταια καποιοι προοδευτικοι χαρακτηρισαν τα συντηριτικα παιδια
Αντι μαμακηδες,,,,,
Γιαγιακηδες!
Τι χαρα!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος! Τι διαστρέβλωση του Λόγο του Θεού που προβάλλεται από έναν ιερέα!

Ανώνυμος είπε...

https://www.osotir.org/2017/12/27/omofulofiliki-sugchusi/
Η αδελφότητα Ο ΣΩΤΗΡ απάντησε στον π.Βασίλειο Θερμό.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς σημαίνει "πρώην ομοφυλόφιλος"; Πρώτη φορά ακούω τέτοιον όρο και δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου κάποιον που να ήταν ομοφυλόφιλος και να ξανάγινε "κανονικός"...

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι νέοι και οι νέες θεωρούνται πόρνοι από μια μερίδα της Εκκλησίας απομακρύνονται γιατί θεωρούν ότι προσβάλλονται με αυτό το χαρακτηρισμό. Αν όντως τους θέλουμε κοντά στην Εκκλησία, πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε χαρακτηρισμούς που, κατά τη γνώμη μου, δε συνάδουν με τη χριστιανική ευγένεια.
Υ.Γ. ελπίζω το σχόλιό μου να μην λογοκριθεί επειδή προτείνω κατι. Δεν είναι υβριστικό το σχόλιό μου. Η μόνη ευπρέπεια είναι η δημοκρατία και όποιος δεν είναι δημοκράτης, δεν δύναται να είναι Έλλην.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" τι ακριβώς σημαίνει "πρώην ομοφυλόφιλος";"
Η εκκλησία μας, ελπίζει στην μετάνοια του αμαρτωλού. Και του πόρνου και του ομοφυλόφιλου και του κτηνοβάτη και ...


"Όταν οι νέοι και οι νέες θεωρούνται πόρνοι από μια μερίδα της Εκκλησίας "
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το τι είναι αμαρτία δεν το καθορίζει κάθε ιερέας που παριστάνει τάχα το φιλόσοφο αλλά ο ίδιος ο Κύριος και η διδασκαλία του και το Ευαγγέλιο και η ορθόδοξη πίστη μας.
Η πορνεία είναι πορνεία. Οι σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο είναι πορνεία.

"απομακρύνονται γιατί θεωρούν ότι προσβάλλονται με αυτό το χαρακτηρισμό. "
Η εκκλησία οφείλει να πει την αλήθεια στον αμαρτωλό.
Σήμερα φτάσαμε στην απόλυτη διαστροφή, ο κόσμος να αμαρτάνει (όχι μόνον νέοι αλλά και μεγάλοι και κάποιοι αρχιμανδριτάδες -κυρίως- να μιλάνε γενικά και αόριστα για "αγάπη" ..
Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι συνέπειες κάποιων πράξεων οδηγούν στην κόλαση, και όσους τις κάνουν και όσους "καλύπτουν" τις αμαρτίες για να είναι αρεστοί.

" Η μόνη ευπρέπεια είναι η δημοκρατία και όποιος δεν είναι δημοκράτης, δεν δύναται να είναι Έλλην."
Άλλη μία ανοησία. Ο Μέγας Αλέξανδρος πχ ΔΕΝ ήταν Έλληνας κατά τη γνώμη σου.

Αντί να δημιουργείς ή να παπαγαλίζεις εντυπωσιακά συνθήματα,
σκέψου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέω είναι ότι προσβάλλοντας τους νέους, έστω κι αν θεωρείτε ότι όντως είναι πορνεία αυτό που κάνουν, δεν θα τους φέρετε κοντά στην Εκκλησία. Δηλαδή με βάση αυτή την άποψη ή συντριπτική πλειοψηφία των νέων που δεν είναι παρθένοι θα καούν στην κόλαση; Πιο πιθανό θεωρώ ο Θεός να μας κάψει επειδή έχουμε πάρει το ρόλο του δικαστή και καταδικάζουμε τους αλλούς ανθρώπους για να φαινόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι, παρά επειδή οι νέοι ειναι, όπως λέτε, αμαρτωλοί.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"...προσβάλλοντας τους νέους, έστω κι αν θεωρείτε ότι όντως είναι πορνεία αυτό που κάνουν, δεν θα τους φέρετε κοντά στην Εκκλησία."

1ον: Δεν προσβάλλουμε προσωπικά κανέναν. Οφείλουμε να πούμε τι είναι αμαρτία και τι όχι.
2ον: Δεν "θεωρούμε" ότι είναι πορνεία. Είναι.
3ον: Νομίζετε ότι ο Θεός επιθυμεί να χρησιμοποιούμε δόλο για να φέρουμε κάποιον κοντά του;
Άλλο το να μην είσαι προσβλητικός, και αγενής, άλλο το να κρύβεις την αλήθεια. Όποιος δεν του αρέσει το Ευαγγέλιο και θέλει να το διαβάζει επιλεκτικά, ας δημιουργήσει την δική του θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν όλοι οι νέοι δεν είναι παρθένοι πλέον. Όλοι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι που θα καούν στην κόλαση; Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, δεν αξίζουν καν να έρθουν στην Εκκλησία. Ο Χριστός δεν ήταν τόσο αυστηρός με τους ανθρώπους, αλλά τους αγκάλιασε με τα όποια ελαττώματα τους. Η παραβολή του τελώνου και του φαρισαίου μας δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν για να φανούμε εμείς καλύτεροι, γιατί ο Θεός δεν το βλέπει αυτό με καλό μάτι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Σχεδόν όλοι οι νέοι δεν είναι παρθένοι πλέον. Όλοι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι που θα καούν στην κόλαση;"
Άρχισε η πονηράδα τώρα;
Οι σαρκικές αμαρτίες είναι θανάσιμες αμαρτίες.
Στην κόλαση θα καούν αν πηγαίνουν στην εκκλησία και κανείς δεν τολμάει να τους πει τι είναι αμαρτία και τι όχι.
Στις μέρες μας 3 λέξεις έχουν εξαφανιστεί - εσκεμμένα- αμαρτία, μετάνοια, προφητεία.
Τα δεινά έρχονται, φτάνουν, τότε θα καταλάβουμε τι είναι αμαρτία και πως ξεπληρώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά πονηράδα. Συζήτηση κάνουμε. Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Σας απευθύνω ευγενικά το λόγο. Τώρα που ειναι ήδη αμαρτωλοί πώς θα σωθούν; Δε γίνεται να ξαναγίνουν παρθένοι.

Ανώνυμος είπε...

Δε διαφωνώ μαζί σας με το ότι οι σαρκικές επαφές είναι αμαρτία. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι για να αποτρέψουμε τον κόσμο από αυτού του είδους τις αμαρτίες γινόμαστε αυστηροί δικαστές και προσπαθούμε να κρίνουμε και να καταδικάσουμε, ενώ ο κριτής είναι μόνο ένας. Ο Θεός. Μπορούμε να συμβουλεύουμε χωρίς να αποφασίζουμε ποιος θα πάει στον παράδεισο και ποιος στην κόλαση. Αυτό ο Θεός ας το κρίνει. Το κρίνει από το γενικότερο βίο του ανθρώπου και όχι μόνο από αυτό το κομμάτι. Γιατί εκεί αρχίζει μια άλλη αμαρτία, όταν κρίνουμε τόσο αυστηρά. Σα να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη θέση του Θεού και αυτό επάνω μας θα γυρίσει. Συμβουλεύουμε επομένως με ταπεινότητα και πραότητα. Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στην ορθοδοξία σώζεται αυτός που έχει πραγματικά μετανοήσει.
Αλλά για να μετανοήσεις πρέπει κάποιος να σου πει τι είναι αμαρτία. Καθόλου τυχαία, κάποιοι ρασοφόροι προτιμούν τον αόριστο λόγο περί αγάπης, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.