" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Εκδήλωση -ομιλια : "Για να δώσουμε ένα μέλλον στο παρελθόν μας"

Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 17:30 στο ξενοδοχείο “Capsis”
(δ/νση: Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη) θα λάβει χώρα η εκδήλωση παρουσίασης και ανάλυσης με τίτλο “Για να δώσουμε ένα μέλλον στο παρελθόν μας”.

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων - Ε.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους φιλικά προσκείμενους Συλλόγους και Σωματεία της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Οι αγωνιστές του Αγίου Όρους Ιερά Μονή Εσφιγμένου” και στην ανάλυση των θεμάτων του βίντεο.

1. Κάρτα πολίτη, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και “η εισαγωγή του σφραγίσματος” από την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

2. Η επάρατη νόσος της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

3. Ισλαμοποίηση της Ελλάδος, Αντιρατσιστικός νόμος, Λαθρομετανάστες και η πρόταση για λειτουργία, για πρώτη φορά, τετραετούς προγράμματος Μουσουλμανικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

4. Iστορική και θρησκευτική διαστρέβλωση σε θέματα εθνικής σημασίας, παραδόσεων και Ορθοδοξίας, στα σχολεία. Επιχειρείται η πλήρης αποδόμηση και απομυθοποίηση προσώπων που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου και κράτησαν ψηλά το λάβαρο του ελληνισμού.

5. Σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Περαιτέρω ο επόμενος νόμος θα τους δίνει το δικαίωμα να υιοθετούν και παιδιά.

6. Κλοπή της κατοικίας των Ελλήνων.Ετοιμάζονται στην Αθήνα να δώσουν 20.000 διαμερίσματα στους λαθρομετανάστες, ενώ δρομολογήθηκαν άλλες 60.000 περιπτώσεις κόκκινων δανείων. Αφού έκλεψαν τα σπίτια των Ελλήνων, τώρα τα χαρίζουν στους λαθρομετανάστες.

7. Νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, έκδοση αυτόματου διαζυγίου, εκτρώσεις και δωρεά οργάνων.

8. Ο διωγμός της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω.


Στην εκδήλωση θα υπάρχει η ομιλία του σεβαστού Πνευματικού μας Πατέρα, Καθηγούμενου της γνήσιας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Α.Ο. Άθω, Πανοσολογιότατου +Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μεθοδίου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης :


1. 17:30 – Προσέλευση κόσμου

2. 18:00 – Έναρξη Εκδήλωσης

3. έως 18:15 – Χαιρετισμοί εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων

4. 18:15-19:00 – Προβολή του ντοκιμαντέρ

5. 19:00-20:00 – Ομιλία +Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου

6. 20:00-20:30 – Ερωτήσεις προς την θεματολογία που θίχτηκε κατά την διαρκεια του ντοκιμαντέρ και της ομιλίας.

7. 20:30 – Τέλος

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν, Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές, ειδικοί Επιστήμονες, Νομικοί, Δικαστικοί, Δικηγόροι, ερευνητές του Εκκλησιαστικού και Διοικητικού Δικαίου, Εκπαιδευτικοί, Θεολόγοι, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης, στον χώρο θα λειτουργεί cafe-bar προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Για τον Νομό Θεσσαλονίκης:

1. Γραφεία Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων:
Τηλ: 2313 022 040

2. Εκπρόσωπος Συλλόγων και Σωματείων:
Νικόλαος Μορφίδης
Κιν.τηλ.: +30 6976 074 111

Πηγή



Ανασκόπηση (μετά την εκδήλωση):
Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά.

Για μία ακόμη φορά προσήλθε κόσμος τόσο του νέου όσο και του πατρίου ημερολογίου.

Αρχικά μίλησε για την Ποντιακή Γενοκτονία (και την προδοτική -διαχρονικά- αντιμετώπιση της από την ελληνική πολιτεία) ο γνωστός Πανεπιστημιακός καθηγητής-ερευνητής κ.Φωτιάδης. Παρέθεσε για αρκετή ώρα πολλά αδιάσειστα ντοκουμέντα.

Ακολούθως μίλησε ο κ.Νίκος Χειλαδάκης. Επίσης λιτός, απόλυτα τεκμηριωμένα όσα είπε (έδειξε αρκετά ντοκουμέντα από τουρκικές εφημερίδες), αποδεικνύοντας τον ρόλο της τουρκίας στην  λαθρομετανάστευση-ισλαμοποίηση της πατρίδας μας (καθώς και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των φερεφώνων του).

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί 2 συλλόγων Αγ.Ιωάννης ο Θεολόγος (ο 1ος της Καβάλας, γνωστός για την αγωνιστικότητα του και ο δεύτερος του Έβρου). Επίσης πολύ καλοί.

Στο τέλος μοναχοί της μονής Εσφιγμένου διάβασαν την ομιλία του γέροντας τους. Η ομιλία ήταν ουσιαστική,  πλήρης σε θεματολογία, προβλημάτιζε και καθοδηγούσε.

Στο σκηνικό υπήρχε ένας τεράστιος σταυρός και μια πολύ μεγάλη εικόνα της Παναγίας μας. Ψάλθηκε στο τέλος το Χριστός Ανέστη και ο ύμνος του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Μία ακόμη όμορφη αγωνιστική συγκέντρωση αφύπνισης και προβληματισμού.
Φωτογραφίες και βίντεο εδώ

12 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Προσοχή με τον «Ε.Ο.Ε»! Πρόκειται για «περίεργο» νεοπαγανιστικό παρακλάδι, που έχει κάνει έναν «αχταρμά» την Ορθοδοξία, το δωδεκάθεο και διάφορες ιστορίες συνωμοσίας τύπου Σώρρα, Πάλμου και άλλων απατεώνων! Δεν γνωρίζω τι είδους σχέση έχει η Ι.Μ. Εσφιγμένου μαζί τους, όμως καλό είναι να ψάχνουμε τι πρεσβεύει ο καθένας, πριν κάνουμε εκδήλωση ή άλλη ενέργεια μαζί του.

Καλή Ανάσταση!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χωρίς να έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον ΕΟΕ, δεν θα τους χαρακτηρίζαμε "νεοπαγανιστές" (στην περίπτωση αυτή υπάρχει συγκεκριμένη αρθρογραφία, ορολογία κλπ ενάντια στον χριστιανισμό, που συστηματικά επαναλαμβανεται, κάτι που δεν συνέβη με τον ΕΟΕ).

Πολλοί προσπαθούν να αναζητήσουν την αλήθεια χωρίς εκ των προτέρων ξεκάθαρο (ορθόδοξο) προσανατολισμό. Στην "προσπάθεια" αυτή είναι πολύ λογικό να διείσδυσαν και πρόσωπα αμφιλεγομένης αξιοπιστίας ή να δημοσιεύονται άρθρα αμφιβόλου αξίας ή προέλευσης. Όταν κάτι είναι "συλλογικό" και δεν έχει εξ αρχής ξεκάθαρο προσανατολισμό, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αναπόφευκτο.
Λάθη στην πορεία τους κάνουν όλοι οι άνθρωποι, σύλλογοι κλπ.

Σίγουρα η επιλογή του συνδιοργανωτή σε μια εκδήλωση είναι κάτι σημαντικό, θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος πιο διαχρονικά σοβαρός φορέας ή σύλλογος, αλλά γιατί αποκλείεται μέσα από μια πορεία αναζήτησης ο ΕΟΕ να κατέληξε βρίσκοντας την αλήθεια -έστω μετά από κάποιες παλινωδίες;

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, το να μιλάς για τέτοια θέματα (όπως αυτά εμφανίζονται στην θεματολογία της ημερίδας), και με αξιόλογους ομιλητές, είναι ένα πολύ θετικό βήμα.

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν από που ξεκίνησαν αλλά εκτιμούμε το σημείο που έφτασαν. Μακάρι να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να προβάλουν τέτοια θέματα. Στην παρούσα συγκυρία που οι δυνάμεις του σκότους (μασονία, παγκοσμιοποιηση, πολιτικοί υποχείρια, offshore, αχρήματη κοινωνία, κάρτα πολίτη, Οικουμενισμός, δεσποτοκρατία, διώξεις αγνών ιερέων κλπ) έχουν συσπειρωθούν, οφείλουμε κι εμείς να δρούμε και να αγωνιζόμαστε όσο μπορούμε συσπειρωμένοι (πατριωτικοί, ελληνορθόδοξοι και αμιγώς ορθόδοξοι φορείς).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ανασκόπηση (μετά την εκδήλωση):
Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά.

Για μία ακόμη φορά προσήλθε κόσμος τόσο του νέου όσο και του πατρίου ημερολογίου.

Αρχικά μίλησε για την Ποντιακή Γενοκτονία (και την προδοτική -διαχρονικά- αντιμετώπιση της από την ελληνική πολιτεία) ο γνωστός Πανεπιστημιακός καθηγητής-ερευνητής κ.Φωτιάδης. Παρέθεσε για αρκετή ώρα πολλά αδιάσειστα ντοκουμέντα.

Ακολούθως μίλησε ο κ.Νίκος Χειλαδάκης. Επίσης λιτός, απόλυτα τεκμηριωμένα όσα είπε (έδειξε αρκετά ντοκουμέντα από τουρκικές εφημερίδες), αποδεικνύοντας τον ρόλο της τουρκίας στην ισλαμοποίηση της πατρίδας μας (καθώς και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των φερεφώνων του).

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί 2 συλλόγων Αγ.Ιωάννης ο Θεολόγος (ο 1ος της Καβάλας, γνωστός για την αγωνιστικότητα του και ο δεύτερος του Έβρου). Επίσης πολύ καλοί.

Στο τέλος μοναχοί της μονής Εσφιγμένου διάβασαν την ομιλία του γέροντας τους. Η ομιλία ήταν ουσιαστική, πλήρης σε θεματολογία, προβλημάτιζε και καθοδηγούσε.

Στο σκηνικό υπήρχε ένας τεράστιος σταυρός και μια πολύ μεγάλη εικόνα της Παναγίας μας. Ψάλθηκε στο τέλος το Χριστός Ανέστη και ο ύμνος του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Μία ακόμη όμορφη αγωνιστική συγκέντρωση αφύπνισης και προβληματισμού.

Νίκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν δεν είστε προβοκάτορας, απαντούμε:
"Ο λαός ήθελε το γέροντα Μεθόδιο, όχι άλλους ομιλιτές ούτε φλιαρίες."
Που τις είδατε τις "φλυαρίες;
Ήταν "φλυαρίες ο λόγος του καθηγητή Φωτιάδη, ή του κ.Χειλαδάκη ή των εκπροσώπων των 2 συλλόγων Άγιος Ιωάννης Θεολόγος;


"Γιατί δεν ειπώθηκε τίποτα για βοθρολομαίο και όσα άνομα συμβένουν κατά της πίστεως; "
Μα είδατε το βίντεο; Τι είναι αυτά που λέτε;;


"Περιμένουμε ξεκάθαρη δήλωση από το γέροντα Μεθόδιο να βγει και να μιλίσει καθαρά και να δώσει εξιγήσεις. "
Μα υπάρχει ανακοίνωση της Εσφιγμένου, 1-2 μέρες μετά το δημοσίευμα. Διαβάστε την εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_89.html


"Που είναι γιατί χάθηκε ο γέροντας Μεθόδιος; "
Μα η ομιλία του γέροντα Μεθόδιου δεν διαβάστηκε από τους μοναχούς του;;; Την ακούσατε την ομιλία;
Δίνετε την εντύπωση ότι γράφετε όσα εκ προοιμίου είχατε σκεφθεί χωρίς να δείτε τι έγινε στην εκδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά σας περναει που σας περναει οτι να ναι απο το μυαλο, μην τα διαδιδετε κιολας, κανετε μεγαλο κακο και στον αγωνα αλλα και πεφτετε σε Ιεροκατακριση. Και τα ακουω κι απο αλλου...ελεος
Διαβασατε το τευχος Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 του Βοανεργες, που τους αποκαλεί στο ΗΓΟΥΜΕΝΙΚΟ άρθρο "μυημένους" νεοταξιτες του Φαναριου και τοσα αλλα ;
Και προφανως το τευχος εκδοθηκε Μαρτιο, στο μεσο των συκοφαντικων τριμηνων συζητησεων
Ουτε ειναι καλο να μιλατε για φλυαριες των αλλων σπουδαιων ομιλητων. Απο τη μια θεοποιειτε το Γεροντα κι απο την αλλη ειστε ετοιμοι να τον ριξετε στα ταρταρα...

ΣΤΑΥΡΟΣ

Νίκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Παιδαγωγός είναι συλλογικότητα. Επειδή δεν μας απασχολεί ούτε να κατέβουμε σε εκλογές ούτε να πάρουμε πρωτοκαθεδρίες, δεν χρειάζεται να προβάλουμε τα ονοματεπώνυμα μας.
Ελάχιστα άρθρα μελών μας κατά καιρούς δημοσιεύονται και επώνυμα αν το επιθυμούν.

Άρχισε το παραλήρημα του προβοκάτορα:
1) προσβάλλουμε λέει το ενιαίο μέτωπο του αντιοικουμενιστικού αγώνα!!!
Μα είμαστε από τα ελάχιστα ιστολόγια που προβάλουμε από αγωνιστές στο νέο ημερολόγιο μέχρι αποτειχισμένους, Εσφιγμένου και ακολουθούντες το πάτριο ημερολόγιο. Γνωρίζει πολλά ορθόδοξα ιστολόγια που δείχνουν τέτοια ευρύτητα;

2) γράφετε : "ο λαός που πήγε στην εκδήλωση ήθελε γέροντα Μεθόδιο". Κατ αρχήν γιατί μιλάτε εκ μέρους άλλων; σας εξουσιοδότησε κανείς; Εσείς αποκλείεται να πήγατε στην εκδήλωση αφού αν παραβρισκόσασταν θα βλέπατε το όμορφο κλίμα, τους χαιρετισμούς με το "Χριστός Ανέστη" κλπ.
Γέροντα Μεθόδιο άκουσαν, έχει τόση σημασία αν ήταν από γραπτό κείμενο ή από προφορικό; Κατά την γνώμη μας, καλύτερα από γραπτό κείμενο γιατί στο παρελθόν ο γέροντας στον προφορικό του λόγο διατύπωσε κ κάποιες υπερβολές.

3) " και για κατηγορίες από εσάς τους νεοημερολογήτες. "
Μα ποιες κατηγορίες διατυπώσαμε;;; Που τις είδατε τις κατηγορίες; Αντιθέτως επαινέσαμε την εκδήλωση και την προβάλαμε και πριν την πραγματοποίηση της.


Ο καθένας που διαβάζει τα σχόλια καταλαβαίνει μια χαρά ..
Πανορθόδοξη γίνεται, συμπροσευχές με τον Πάπα έγιναν, φαίνεται ανακάλυψαν νέους τρόπους κάποιοι για να προκαλέσουν διαίρεση τώρα οι οι φωνές πληθαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο διαβασε το τελευταιο τευχος του ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ και ηρέμησε. Συστησε το και σε αλλους και πες τους ότι ειναι βαρυτατο αμαρτημα να μιλανε έτσι ξαφνικα για προδοσια κ.τ.λ.
Δεν το χεις καταλαβει ακομα φαινεται, αλλα εσυ και αλλοι σαν εσενα δινουνε αφορμες για τετοιες συζητησεις, οπως εκανες και με το πρωτο σχολιο σου.
Τα παιδιά εδώ στο Ιστολόγιο "ψαχνονται" και αγωνιζονται για Πίστη και Πατριδα και μην ξεχνας ότι "“Πολλοί έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι” [Ματθ. ιθ’30]"
Οι νεοημερολογίτες δεν είναι εχθροί για να τους λες περιφρονητικα "από εσάς", αλλά ψυχές...κι η Ορθή Πίστη έχει κάτι ανώτερο ως οδηγό...
Δεν θα επανέλθω αν συνεχισεις στο ίδιο ύφος, πάντως δεν σε έχω για προβοκάτορα.
Χριστός Ανέστη, ηρέμησε

ΣΤΑΥΡΟΣ


Νίκος είπε...

Με ικανοποίηση παρακολούθισα τη συνέντευξη που έδωσε ο γέροντας και αποσύρω σχόλια και υπόψίες. Ο αγώνας συνεχίζεται! Σταύρο ευχαριστω για τα καλά σου λόγια και τις διευκρινείσεις. Απλώς άλλη φορά να εξηγούν οι πατέρες αν τύχει να απουσιάσει από εκδήλωση. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια αδερφέ
πες και σ΄αλλους περι του θέματος

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω μιλησα λιγο αποτομα τη πρωτη φορα, αλλα ακουω συχνα γυρω μου με ευκολία να γινονται τετοιες διαδοσεις και ξερεις πως παει το ραδιο αρβυλα...

Σταυρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.