" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αμνηστεύουμε όσα ο νόμος του Θεού καταδικάζει.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αμνηστεύουμε όσα ο νόμος του Θεού καταδικάζει.
Και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καταδικάζει τις προγαμιαίες σχέσεις, γιατί αντιβαίνουν στη διδασκαλία του Χριστού μας και αφ’ ετέρου στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και την Παράδοσή της. Θέλει τα μέλη της να διατηρήσουν την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος και να απέχουν από κάθε γενετήσια σχέση πριν το γάμο.

Ο Κύριός μας στην επί του Όρους ομιλία Του, όχι μόνο την πορνεία και την μοιχεία, ως σαρκικές πράξεις καταδικάζει, αλλά και το φιλήδονο βλέμμα το χαρκτηρίζει ως πνευματική μοιχεία (Ματθ. 5, 28).

Παρά ταύτα δέχεται κάθε αμαρτωλό, άρα και πόρνο και μοιχό, όταν όμως μετανοεί, αλλάζει ζωή, και δεν διαπράττει τέτοιες σαρκικές πράξεις. Ουδέποτε το θεϊκό Του κύρος σφράγισε επιδοκιμάζοντας την πράξη της μοιχείας ή της πορνείας που υπάγονται και οι προγαμιαίες σχέσεις.
Ο Απόστολος Παύλος γράφει στους Κορινθίους πως το σώμα μας είναι «ναός του Αγίου Πνεύματος, το οποίο κατοικεί (μετά τη βάπτισή μας) μέσα μας» (Α’ Κορ. 6, 19).
Γι’ αυτό συμβουλεύει:
- «Σεαυτόν αγνόν τήρει» (Α’ Τιμ. 5, 22).
- «Απέχεσθαι υμάς από της πορνείας» (Α’ Θες. 4, 3)
- «Ο πορνεύων εις το ίδιον σώμα αμαρτάνει» (Α’ Κορ. 6, 18)
- «Πόρνους και μοιχούς κρινεί ο Θεός» (Εβ. 13, 4).
- «Μη πλανάσθε∙ ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται … Βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» (Α’ Κορ. 6, 9), αν βέβαια δεν μετανοήσουν.
- «Όλως ακούεται εν υμίν πορνεία, και τοιάυτη πορνεία, ήτις ουδέ εν τοις έθνεσι ονομάζεται» (Α’ Κορ. 5, 1).
- «Το δε σώμα ου τη πορνεία, αλλά τω Κυρίω, και ο Κύριος τω σώματι… ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστίν; Άρας ουν τα μέλη του Χριστού ποιήσω πόρνης μέλη; Μη γένοιτο… φεύγετε την πορνείαν» (Α’ Κορ. 6, 13-19).
- «Τούτο γαρ έστε γινώσκοντες, ότι πας πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, ος εστίν ειδωλολάτρης, ουκ έχει κληρονομίαν εν τη Βασιλεία του Θεού (Εφες. 5, 5).
- «Τίμιος ο γάμος εν πάσι και η κοίτη αμίαντος∙ πόρνους δε και μοιχούς κρινεί ο Θεός (Εβρ. 13, 4).
- «Τοις δειλοίς και απίστοις και εβδελυγμένοις και φονεύσι και πόρνοις και φαρμακοίς το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη (Αποκ. 21, 8).



Και οι Θεοφόροι Πατέρες καταδικάζουν κάθε σεξουαλική πράξη προ του ευλογημένου γάμου ή έξω απ’ αυτόν.
Ο Μ. Βασίλειος διδάσκει, ότι κάθε είδος πορνείας είναι αντίθετο προς το θέλημα του Θεού: «Ικανόν και βλέμμα φθείραι προς ακολασίαν τον νουν» (P. G 36, 693).
Ο Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος ρωτάει τον προσερχόμενο σε γάμο και λέει: «Πως εσύ ζητάς παρθενία από τη νύφη ενώ εσύ δεν τηρείς αυτή για τον εαυτό σου;» (P. G 36, 289).
Ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος ζητά από τους νέους να νυμφεύονται σύντομα για να προλαβαίνονται οι προγαμιαίες σχέσεις.
Ο Δ’ Κανόνας του Αγ. Γρηγορίου Νύσσης λέει, ότι η πορνεία λογίζεται σαν μοιχεία και κανονίζει την αμαρτία αυτή να απέχει ο αμαρτήσας 3 χρόνια από την Θ. Κοινωνία.
Ο 25ος Κανόνας του Μ. Βασιλείου προβλέπει την περίπτωση που κάποιος διέφθειρε μια γυναίκα και στη συνέχεια την νυμφεύθηκε. Για μεν την πράξη τον επιτιμά αυστηρά, εγκρίνει όμως τη διατήρηση του γάμου.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του π. Γεωργίου Καλπούζου «Έφηβοι και προγαμιαίες σχέσεις», σελ. 32-34), Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Λυπόμαστε ειλικρινά που κάποιοι ιερείς ή αρχιμανδρίτες, αποφεύγουν να ομολογήσουν την αλήθεια για τις προγαμιαίες σχέσεις. 
Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί το κάνουν αυτό. Απλά για να παραστήσουν τους "προοδευτικούς"; Μα "προοδευτικοί" δρόμοι της ασυδοσίας υπάρχουν. Και ξέρουμε που οδηγούν. Ας βγάλουν το ράσο και ας τους ακολουθήσουν οι ίδιοι αν θέλουν.
Δεν είναι δυνατόν να νοθεύουμε την αλήθεια.

Γεμίσαμε τα ιστολόγια με προφητείες και ιστοριούλες με αγίους και θαύματα αλλά κανείς δεν ενημερώνει για αυτά τα θέματα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο ιστολόγιό σας. Καλή δύναμη στον αγώνα σας για τη διατήρηση του ελληνορθόδοξου φρονήματος του Γένους μας.
Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπαρχει θεση για να σχολιασει κανεις,αυτα τα ειδαμε και τα βλεπουμε παντου και καθημερινα και στις τηλεορασεις και στα Φ.μ και κυριως μερικοι επειδη καποτε ο Αρχ.Χριστοδουλος εχε πει να ερθουν στην εκκλησια με το σκουλαρικι οι νεοι,το λενε και το ξαναλενε συνεχως,και θαρρεις δεν καταλαβαν με τι πνευμα μιλησε ο μακαριστος.
Και μπραβο στην αναρτηση σας,αλλα οπως καταλαβαινουμε,σχολια πλεον δεν θα υπαρχουν.
Αν δεν υπαρχουν σχολια ,ας μην υπαρχει αναγνωση αρθρων,διοτι οταν δεν ειμαι ελευθερος να σχολιασω γιατι να ειναι ελευθερος ο αλλος να ααρθρογραφει και το ραψιμο του στοματος θα ισχυει μονον για αυτους που συνηθιζουμε να βαπτιζουμε φονταμενταλιστες.Αν π.χ καποιος ειναι παπικος και μιλα για την ομοφυλοφιλια κατα,αυτος ας πει τη γνωμη του,ο Ορθοδοξος αν την πει ειναι φονταμενταλιστης.
Και εχω γνωρισει βουδιστη ο οποιος εχει κακη γνωμη για πολλες αμαρτιες επειδη και αυτοι εχουν την ηθικη ,οχι βεβαια σε σχεση με την ορθοδοξια και αληθινη ορθοπραξια.Κααι ετσι αυτος μπορει να εκφερει τη γνωμη του παντου και στο Φ.Μ η στο Τουιτερ πανω σε θεματα ινδουιστικης ηθικης ,αυτος δεν παραξηγειται.Μολις βγει καποιος και εκφρασει γνωμη για την ομοφυλοφιλια η την μοιχεια η την πορνεια ,αμεσως αυτος ειναι στο απυροβλιτο,ασε που κινδυνευει να τον πουν και τον ιδιο κατι απο αυτα .ζουμε μια ακαταστασια.Μπορουμε να σηκωνουμε παν και να λεμε ''ειμαστε ορθοδοξοι'' και να συζουμε με το ετερον ημυσι χωρις στεφανι.οποιος μας πει κατι ,αμεσως κοιταμε να τον βαλουμε κατω.Και οπως ειπε ο παπας μας στην εκκλησια ,''καλυτερα να φας την παρασκευη'' κρεας αλλα να μην συκοφαντησεις και εξουθενωσεις συνανθρωπο,ετσι και σημερα ειναι καλυτερα να ειμαστε προσεκτικοι σε τι λεμε και πως ,επειδη κανεις δεν ειναι ανεπιληπτος ,φυσικα ειμαστε ανθρωποι και για μας ο αγωνας ειναι να βαστιξουμε τον νου και την καρδια καθαρα αλλα οι δαιμονες ειναι τοσοι οσοι ειναι ικανοι να πανε καινα φερουν και αλλους τοσους ωστε αν δεν πεσεις στο ταδε αμαρτημα,ας πεσεις σε αλλο και αλλο αν δεν γινει τιποτε με αυτο.Δυστυχως ,οποιος ομολογει τις θεσεις οχι τις δικες του αλλα της Ορθ.Πιστεως των αγιων ,αυτος ειναι Φονταμενταλιστης και κοιταμε να τον θαψουμε δεοντως με τροπους ωστε να μην υπαρχει.Οι επικεφαλιδες των αρθρων ας ειναι απαραδεκτες καποιων,δεν μας πειραζει και τα λογια τα αναισχυντα σε ποστ ας ειναι ανατριχιαστικα και δυσσεβη,ουτε αυταα μας πειραζουν,οσο θελετε βριζετε!
Πρεπει ολους να τους αποδεχεσαι .Βεβαιως ολους να τους ανεχεσαι,οχι ομως να τους
Α π ο δ ε χ ε σ α ι,εχει διαφορα!εκει τα χαλαμε!εχω το δικαιωμα ν α γυρισω σελιδα,να αποκρυψω αο τον τοιχο μου ο,τι δεν με αφορα επειδη δε θελω να σε προσβαλω,αλλα καπως να σου πω να το καταλαβεις,πως για να εισαι φιλη μου η φιλος πρεπει να τηρεις καποιες προυποθεσεις.Εκει τα χαλαμε!ποιος εισαι δηλαδη εσυ ο αγιος;;; και μας κανεις κηρυγμα! Θα σε πατησουμε κατω.Ετσι δεν φτιαχνουν οι κοινωνιες ομως!
Οποτε,οπως ελεγε κ ο γ Ιωσηφ ''κλεινω την πορτα του γιατι και το Νειλο να τους φερεις δεν πιστευουν,δεν σε πιστευουν''.οποτε τι τα λεμε;;;Σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχουν σχολια και μη βλεποντας κινηση,δεν αρθρογραφει κανεις.Γιατι οι σχεσεις ειναι δουναι λαβειν και αν θελεις φιλους ζητας να ωφεληθεις και να ωφελησεις,οχι να σε τρομοκρατουν για να μη μιλας.επομενως ,αυτο θα φθασει να αρθρογραφουν μονο σε επιπεδο ανακοινωσεων,οι ειδησεων ,με κλειστα παραθυρα για μη αποδοχη,και οποιος προλαβε Τον Κυριο ειδε!Αν αυτλοιπον θελουν,φυσιακ ο βουδιστης θα μιλα ελευθερα,φυσικα ο ιαχωβας το ιδιο την πιστη του θα ομολογει και αυτος κα ανεξοδα ,δεν θα βγαινει πλεον στους δρομους,ο Ορθοδοξος ,μονον ο νεορθοδοξος θα μπορει και αυτος να μιλα ανετα για πολλα.Για πινακες ζωγραφικης,για μουσικη ,για τραγουδια του κεφιου,ανθρωπινα πραγματα,για αλλα μη τα αναλυουμε και ειναι ντροπη και πολιτικα θεματα η θεματα του αθλητισμου.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω να μην ανεβει το σχολιο,εκει θα φθασουμε να μιλαμε να διαμαρτυρομαστε να εκφραζουμε αποψη αλλα για να μη γινει χαλασμος να μην την εξωτερικευουμε.
Ενταξει λοιπον!
Μην ανεβασετε κανενα σχολιο.

Ανώνυμος είπε...

έτσι οπως τα λέτε είναι.
Δεν μετανοούμε, είμαστε με κύριο αμάρτημα αυτό που περιγράφετε, για αυτό και ο Θεός αφήνει να συμβεί ότι συμβαίνει, έως ότου συνέλθουμε και μετανοήσουμε.
Ακριβώς για αυτό το θέμα αναμένουμε χειρότερες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πολλοί από τους χριστιανούς και έλληνες που αγχώνονται και αγωνίζονται για την Ελλάδα, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα διότι μέσα στους ίδιους και στην οικογενειά τους έχουν αυτό το αμάρτημα.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=1E8yns0ZymQ

Διαδώστε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τουλάχιστον στο δικό μας ιστολόγιο.
Τα μόνα σχόλια που δεν αναρτώνται είναι τα ακραία υβριστικά-συκοφαντικά καθώς και σχόλια εμφανώς προβοκατόρικα. Οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες και φυσικά γίνεται για να διαφυλάξουμε το επίπεδο της συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Ένα σοβαρό άρθρο επί του θέματος:

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2016/04/blog-post_36.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.