" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Έτσι μιλάνε τα δεκανίκια των Οικουμενιστών! Φθιώτιδος Νικόλαος: «Δὲν θὰ μᾶς μολύνει ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα»!

Για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η παρουσία είναι για εντυπωσιασμό και για μια εικόνα ενότητας των χριστιανών, ανατολής και δύσεως, κακό δεν είναι. Ούτε θα μολυνθεί η Εκκλησία και το δόγμα, ούτε θα συλλειτουργήσουν ούτε τίποτα».
(ΣΧΟΛΙΟ: Α, ώστε δεν θα συλλειτουργήσουν! Μόνο θα συμπροσευχηθούν!  Χάρη μας κάνουν.. Βρε ας συλλειτουργήσουν καλύτερα, να καταλάβει έγκαιρα ο λαός με ποιος έχουμε να κάνουμε.)

Υποδοχή στὴ Λαμία του κ. Βαρθολομαίου!
Επίσης ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε: 
«Τώρα βουλιάζει το βαπόρι που λέγεται Ελλάδα και πρέπει να ζητήσουμε πάσα βοήθεια. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει την αίγλη του. Μία αίγλη από έναν "φυλακισμένο" Πατριάρχη. Μην βλέπετε που περιοδεύει, εκείνος ξέρει πως ζει στο Φανάρι και είναι ντροπή να αρχίσουμε να πετροβολούμε έναν "μελλοθάνατο" Πατριάρχη».
ΣΧΟΛΙΟ: Τέτοιες δικαιολογίες επικαλούνταν και λίγο πριν την Άλωση της Πόλης. Όμως ο Άγιος Ραφαήλ, πρωτοσύγγελλος τότε, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραστεί στο συλλείτουργο με τους παπικούς τον Δεκέμβριο του 1452, με αποτέλεσμα να εξοριστεί από τον βασιλέα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Την "σωτηρία" της Πόλης από τους Παπικούς, την είδαμε, λίγους μήνες αργότερα.. (παραθέτουμε το σχετικό ιστορικό απόσπασμα στο τέλος της ανάρτησης)


Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε: 
«Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αφήσουμε τον επαρχιωτισμό και την απομόνωση. Η παρουσία των τριών θρησκευτικών ηγετών ωφέλεια θα βγάλει, δεν παθαίνει τίποτα η Ορθοδοξία από μία επίσκεψη».
ΣΧΟΛΙΟ: Γιατί είναι "ωφέλεια" για την Ορθοδοξία οι φιέστες και οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς; Τόσα χρόνια έγινε κανείς αιρετικός ορθόδοξος από τις "παραστάσεις" αυτές;



Δυστυχώς, τα "ανδραγαθήματα" του (την "αγιογραφία" του), 

ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, 
τα δείχνει στον αγωνιστή μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα  ..


Η απάντηση μας:Αν ο Πατριάρχης αισθάνεται μελλοθάνατος και φοβάται και δειλιάζει, του θυμίζουμε ότι οι μάρτυρες της Ορθοδοξίας αρνούνταν να προσκυνήσουν τα είδωλα. Δεν συμπροσευχόταν με αιρετικούς για να τους "σώσουν" την πρόσκαιρη αυτή ζωή.

Όσο για τον "επαρχιωτισμό" που  μας καλεί να αφήσουμε, του απαντάμε: καλύτερα "επαρχιώτες"  παρά ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Και επειδή είναι καλό να μαθαίνουμε ιστορία, γιατί δυστυχώς επαναλαμβάνεται, διαβάστε:
Η άλωση της Πόλης

Το Δεκέμβριο του 1452 και ενώ ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Ραφαήλ, αλλά και ο Διάκονός του Νικόλαος βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος οργάνωσε επίσημο συλλείτουργο στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας με αντιπρόσωπο του πάπα τον καρδινάλιο Ισίδωρο, στα πλαίσια της ενωτικής πολιτικής που εφάρμοζε έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σωθεί η Βασιλεύουσα με τη βοήθεια του πάπα, από τον ασφυκτικό τουρκικό κλοιό. 

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1452, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος, έλαβε χώρα το συλλείτουργο αυτό. 

Όμως, ο Πρωτοσύγκελος Ραφαήλ δεν θέλησε να παραστεί και ούτε και τον Διάκονό του άφησε να πάει. Γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό θα ήταν προδοσία της Πίστεως. «Όχι, και μέχρις εκεί. Σχέση ναι, βοήθεια ναι, συλλείτουργο με τους παπικούς ποτέ!...» είπε ο Άγιος. 

Ο Αυτοκράτορας θύμωσε πάρα πολύ και τους τιμώρησε με προσωρινή εξορία στην Αίνο. Γι’ αυτό και ο Άγιος Ραφαήλ ονομάζεται και ομολογητής, διότι παράτησε τις τιμές και δόξες του αξιώματός του και δεν υπολόγισε το κόστος της εναντίωσής του στον αυτοκράτορα, προκειμένου να υπερασπιστεί την αλήθεια της Ορθοδοξίας έναντι της αιρέσεως του παπισμού. 
(Σημειώτεον ότι τις τελευταίες ημέρες πριν τον ηρωικό θάνατό του ο αυτοκράτορας, βλέποντας την απουσία παπικής βοήθειας, μετάνιωσε πικρά, εξομολογήθηκε και κοινώνησε ως ορθόδοξος)


Ας αφήσει λοιπόν τις εξυπνάδες ο μητροπολίτης Φθιώτιδος για την "βοήθεια των δυτικών", 
και ας ανοίξουν το στόμα τους και οι υπόλοιποι δεσποτάδες,
γιατί με εξαίρεση τον Πειραιώς -δείτε εδώ- και τον Γλυφάδος -δείτε εδώ-, δεν αντέδρασε μέχρι τώρα κανείς άλλος στην επίσκεψη του Πάπα. 

Και ας αντιδράσουμε με την φυσική μας παρουσία και οι πιστοί, γιατί 
η συμφορά έρχεται ..

Την φωτογραφία με την "Αγιογραφία" του Φθιώτιδος, και σχετικό άρθρο-σχόλιο, είδαμε εδώ.

Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το κατωτέρω για τα δεκανίκια του Πάπα και φυσικά του Σιωνισμού.

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/04/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:


1) "ἐνότητα" Χριστιανῶν Ἀνατολῆς (Ὀρθοδοξίας) καί Δύσεως (Παπισμοῦ);...Τό λέτε ξεκάθαρα Σεβασμιώτατε! ΕΝΩΣΗ!!!

2) πρῶτον: ΘΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ!
Τό ἔχουν ἀνακοινώσει καί ὅπως ξέρετε Σεβασμιώτατε, αὐτό εἶναι ἀπαγορευτικό ἀπό τούς Ἱερούς Κανόνες καί ἐπισύρει καθαίρεση γιά τούς ρασοφόρους καί ἀφορισμό γιά τούς λαϊκούς!

Δεύτερον: λυπούμεθα πού δέν βλέπετε τόν μολυσμό καί τό δηλητήριο μέ τήν συναναστροφή καί συμπροσευχή μέ τόν παναιρεσιάρχη Πάπα. Ἔτσι φυλάττει ἕνας βαπτισμένος Ὀρθόδοξος τό Ἅγιον Πνεῦμα μέσα του;


3) οἱ Ἱεράρχες μας οἰκουμενίζετε δημόσια καί εὐθαρσῶς, ἀπροκάλυπτα καί προκλητικῶς! Τά πρόβατα κάνουμε προπαγάνδα; Ἐσεῖς ἐπινοεῖτε τίς προσκλήσεις τῶν αἱρετικῶν καί οἰκουμενιστῶν καί συνηγορεῖτε σέ αὐτές! Ἐσεῖς κάνετε προπαγάνδα στόν Οἱκουμενισμό μέ ἀπώτερο σκοπό τήν ΕΝΩΣΗ!

4) πεῖτε μας ἕναν Ἅγιο πού "νά τά ἔκανε πλακάκια" μέ τούς αἱρετικούς γιά νά σωθεῖ ὁ ἴδιος καί ἡ πατρίδα του; Δηλαδή γιά ἐσᾶς "ὁ σκοπός ἁγιάζει τά μέσα"; Αὐτό διδάσκει ἡ Ὀρθοδοξία μας;

κάποια από τα σχόλια του Καιομένη Βάτος στις δηλώσεις του Φθιώτιδος
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_14.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.