" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

2 Βίντεο από τα επεισόδια-αντιδράσεις πιστών- στον Βόλο (με τον μητροπολίτη Ιγνάτιο). Νέες αποτειχίσεις πιστών (από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο)Γράψαμε προχθές :
ΕΚΤΑΚΤΟ : Οι πιστοί αντιδρούν στις αποφάσεις της "Πανορθόδοξης" (=ληστρικής) : Συλλήψεις πιστών στον Βόλο.

Μόλις είδαμε (εδώ) δύο βίντεο από τις αντιδράσεις πιστών :


Νέες αποτειχίσεις πιστών (από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο)

Στρατηγούλα Ράθωση
Νίκολαος Χατζής
(εδώ αναφέρεται το σταθερό τους τηλέφωνο)


Προς τον: Μητροπολίτη Μεσσηνίας ΧρυσόστομοΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣΚύριε Χρυσόστομε,

Εδώ και δεκαετίες, εσείς και οι υπόλοιποι Επίσκοποι όπως και πολλοί ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως συνειδητοί οικουμενιστές ή μόνο λόγοις αλλά όχι έργοις ʺαντιοικουμενιστέςʺ, διατηρείτε εκκλησιαστική κοινωνία και αποδίδετε μία «άτιμον τιμήν» στον πατριάρχη ΚΠόλεως κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Έναν άνθρωπο καταχραστή της Θείας Οικονομίας, των Αγίων Πατέρων, και των Αγίων Συνόδων, που – «γυμνή τη κεφαλή» – διαστρεβλώνει συνειδητά την ευαγγελική διδασκαλία και ρημάζει τον αμπελώνα του Κυρίου.

Εδώ και δεκαετίες εσείς και η Ιεραρχία της Ελλάδος , τιμάτε με
τα λόγια σας, την στάση σας ή και την απραξία σας τον καταδικασμένο ως αρχιαιρεσιάρχη από τους αγίους Πάπα Ρώμης και τον συλλείτουργο του κ. Βαρθολομαίο και τους προβάλλετε ως πρότυπο αγάπης και «ευλογία» για τους πιστούς. Είναι πλέον βέβαιο ότι και ο Άρειος να ήταν πατριάρχης, και ο Νεστόριος και ο Παύλος και ο Βέκκος και ο Καλέκας και ο Μητροφάνης, το ίδιο θα κάνατε, αφού ο τους αγίους ʺως θύματα του αρχέκακως όφεωςʺ στηλιτεύων κ. Βαρθολομαίος τους εκπροσωπεί όλους παντί σθένη ξεθάβοντας τα μελανά τους πτώματα και λιτανεύοντας τα στις ψυχές των Ορθοδόξων.

Εδώ και δεκαετίες εσείς, οι Επίσκοποι και πολλοί από τον Κλήρο της Ελλάδος, πάσχοντες από άνοια Πίστεως και μία ʺθεολογικήʺ έπαρση, αναπαύεστε επευλογούντες την επέλαση της νοθείας και διαστρέβλωσης του κηρύγματος του Εσταυρωμένου Χριστού, χάριν των φίλων –λύκων που εισχώρησαν στην Εκκλησία Του. Ακόμη και πριν την Σύνοδο εσείς και όσοι ιερείς σας υπακούουν τυφλά, ξεχνώντας, ότι η υπακοή τους οφείλεται πρώτα στον Χριστό, συμπροσευχόσασταν και συνεργαζόσασταν αντικανονικώς με όλους αυτούς, που παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες, μιλούν για μεταπατερικές αθεολογίες, μοιράζουν Κοράνια ως δώρο, επιτρέπουν την είσοδο αιρετικών στα άγια των αγίων, όπως και με αυτούς που δειλοί, όπως είναι, ονομάζουν την αίρεση αλλά δεν πράττουν τίποτα για να την σταματήσουν. Και όλα αυτά χωρίς ποτέ να ρωτήσετε, αν το ποίμνιο αναπαύεται πνευματικά και ψυχικά με αυτές σας τις ενέργειες. Όταν μάλιστα κάποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί δεν τον ακούτε ως πατέρες, αλλά τον αγνοείτε και τον εγκαταλείπετε, κουνώντας το δάκτυλο, στο έλεος του Θεού. Αυτόνομα και αυθαίρετα ενεργείτε, ως αυθεντίες με αποκλειστικό δικαίωμα λόγου, ως να αποτελείτε μόνοι σας την Εκκλησία.

Στη Σύνοδο της Κρήτης, αλλα και την επομένη πανηγυρίσατε με τον θριαμβολογώντα κ. Βαρθολομαίο μία ανύπαρκτη ενότητα αποδεικνύωντας την συμπόρευση σας – για άλλη μια φορά – με αυτόν και ξεχνώντας, ότι χωρίς την αποδοχή και επικύρωση των συνοδικών αποφάσεων από τον Θεματοφύλακα της Εκκλησίας, το ορθόδοξο ποίμνιο, ουδέν εποιήσατε. Κοινωνείτε εκκλησιαστικώς, τιμάτε και προβάλλετε κακοδοξίες, έπεα πτερόεντα και κακοδόξους Επισκόπους που σαν αλλόθρησκοι κηρύττουν βδελυρές εκκλησιολογίες, αλλοπρόσαλλες θεολογίες, αλλόκοτες ερμηνείες και καινοφανείς αερολογίες και κάνετε αγώνα δρόμου, ποιός θα καινοτομήσει πρώτος στην κακοδοξία.

Συμβάλλετε στην καθιέρωση μιάς άλλης, ολέθριας Πίστης και όχι αυτής που παραλάβατε.

Γίνατε χειροκροτητές του χειροκροτητή των αντίχριστων.

Μνημονευτές του μνημονευτή των αμνημονεύτων.

Κοινωνοί του κοινωνού των ακοινώνητων.

Συνεργοί του συνεργούντος εις την ανομίαν.

Γίνατε αδιάφοροι, επειδή αργεί το δικαστήριο και καθυστερούν οι ευθύνες και δεν ήρθε ακόμα ο Κριτής. Είπατε: «αργεί ο Κύριος μου» [1]και σκορπάτε την περιουσία του – τις ψυχές – που σας εμπιστεύτηκε.

Υποκρίνεστε ότι φροντίζετε το ποίμνιο στις πολλές του ανάγκες, όταν όμως έρχεται η συναυλία της αίρεσης την αφήνετε να το σαγηνεύει απολαμβάνοντας την στενή φιλία σας με τον … ενορχηστρωτή της.

Το λάθος δεν μπορεί πλέον να ονομάζεται σωστό, και το πικρό δεν μπορεί να ονομάζεται γλυκό γιατί έτσι συμφέρει σε μιά Ιεραρχία απροσδιόριστης Πίστης.Οι Ιεράρχες, ως άλλοι Βαβυλώνιοι, αποδέχτηκαν για άλλη μία φορά μιαρά δόγματα. Αναγνώρισαν στην Κρήτη ότι δεν υπάρχουν αιρέσεις και όλες οι κακοδοξίες καθοδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα, όπως κάνανε και πριν χρόνια στο Balamand και στο Porto Alegre.

Οικοδομήσατε πύργον και ποιήσατε εαυτοίς όνομα.[2] Οι μεθύωντες τον οίνον της υπερηφανείας. Μας φέρα-τε καινούριο Ευαγγέλιο.

«Εγκαταλείπομεν – αυτήν την Ιεραρχία –, ότι ήγγικεν εις ουρανόν το κρίμα αυτής».[3]

Παύουμε να σας αναγνωρίζουμε ως Ποιμένες και «τρόπων μέτοχο» των Αγίων Αποστόλων – όπως και όλους που κοινωνούν μαζί σας και με τον διευθυντή της αίρεσης κ. Βαρθολομαίο – έχοντας την βεβαιότητα που μου δίνει η Ορθόδοξη Διδαχή, ότι έτσι θα γλιτώσω από την συναρίθμηση μου με όσους ο Κύριος, οι Άγιοι Ομολογητές, οι Σύνοδοι και Ιεροί Κανόνες καταδίκασαν ως κοινωνούντες με τους κακοδόξους.

Διακόπτουμε κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με αυτούς που δικαιώνουν έργω ή λόγω ή σιωπηρά τους Άρείους, τους Νεστορίους, τους Ακακίους, τους Μητροφάνηδες, τους Βέκκους, τους Καλέκες, και παραμένω ακλόνητος στην Εκκλησία των αγίων, του Μ. Αθανασίου, του Αγίου Μελετίου, του Αγίου Ευσταθίου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, του Αγίου Μαξίμου, του Αγίου Μάρκου, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, των Κολλυβάδων. Αυτούς δηλ. τους οποίους εσείς με το στόμα σας, υποτίθεται, τιμάτε, αλλά με τις πράξεις σας προσβάλλετε.Σαφή εντολή μας δίνει ο Κύριος μας ότι τα δικά Του πρόβατα δεν πρέπει να ακούν φωνή ξένου ποιμένα άλλα να φεύγουν.[4] Και οι Απόστολοι και οι Σύνοδοι και οι Άγιοι να ξεχωρίσουμε τους εαυτούς μας από τα άτιμα σκεύη [τους ψευδοδιδασκάλους],[5] μας ορίζουν.

«Εὰν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος οι όντες οφθαλμοὶ της Ἐκκλησίας κακώς αναστρέφωνται καὶ σκανδαλίζωσι τὸν λαόν, χρὴ αυτοὺς εκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ εστίν άνευ αυτών συναθροίζεσθαι εις ευ-κτήριον οίκον, ή µετ΄ αυτοὺς εμβληθήναι ως μετὰ Άννα καὶ Καϊάφα εις τὴν γέενναν του πυρός», ερμηνεύει ο Μ.Αθανάσιος.[6]

«Ούτε για λίγη ώρα δεν δεχόμαστε σχέση με αυτούς που κουτσαίνουν στην πίστη... ακόμα κι αν αυτοί μας φαίνονται πολύ γνήσιοι και επίσημοι, εμείς πρέπει να τους σιχαινόμαστε. Όσοι αγαπάμε τον Κύριο», ορίζει ο Μ.Βασίλειος.[7]

«Κάθε κληρικό του οποίου η πίστις, οι λόγοι και τα έργα δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες των Αγίων πατέρων να τον αποστρεφόμεθα και να τον μισούμε ως δαίμονα, έστω κι αν ανασταίνει νεκρούς και κάνει άλλα μύρια θαύματα»,[8] επιτάσσει ο Άγ. Συμεών.

«Όχι μόνο αν κάποιοι λένε συνολικά αντίθετα πράγματα που ανατρέπουν τα πάντα άλλα και το παραμικρό αντίθετο να διδάξουν να είναι αναθεματισμένοι», διασαφίζει ο Ιερός Χρυσόστομος.[9]

«Από αυτούς πρέπει να πεταγόμαστε μακρυά όπως πεταγόμαστε όταν συναντάμε ένα φίδι, και να διακόπτουμε κάθε κοινωνία και να φεύγουμε με όλη μας την δύναμη, ακόμα κι αν μας φαίνονται σεβάσμιοι και πράοι», προειδοποιεί ο Μ.Φώτιος.[10]

«Ούτε οι προσευχές, ούτε οι ελεημοσύνες, ούτε οι Λειτουργίες, ούτε άλλη αρετή είναι αποδεκτή από τον Θεό άν ο άνθρωπος έχει λανθασμένες αντιλήψεις για τον Θεό»,[11]γιατί ο Θεός φανερώθηκε στον άνθρωπο κι άνθρωπος διαστρέφει την εικόνα Του εξ΄αιτίας της υπερηφάνειας του.

Λοιπόν, «Έξελθε εξ αυτών ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσετε ταίς αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε».[12]Μην σας ξεγελούν τα χειροφιλήματα και οι οσφυοκαμψίες. Εκείνη την φριχτή ώρα δεν θα έχετε απέναντι σας κάποιο Συνοδικό δικαστήριο με φίλους και συλλειτουργούς στην σύνθεση του, άλλα τα εκατομμύρια των Αγίων Ομολογητών που μαρτύρησαν για αυτά που εσείς οι Επίσκοποι στην Ελλάδα ξεπουλάτε με αγαπολογίες δωρεάν.«Τοις κοινωνούσιν εν γνώσει [τοις αιρετικοίς] ανάθεμα».
Ζ΄ Όικουμενική Σύνοδος


Στρατηγούλα Ράθωση, 
Νίκολαος Χατζής


[1] Λουκ.ιβ΄48
[2] Γεν.α΄4
[3] Ιερ.να΄9
[4] Ιω.ι΄5
[5] Β΄Τιμ.β΄17
[6] P.G. 35, 33.
[7] Όροι κατ΄επιτομή, ερωτ.ριδ΄.
[8] Άγιος Συμεώνο Νέος Θεολόγος, Λόγος ΣΤ΄.
[9] Ερμηνεία εις την Προς Γαλάτας.
[10] Ε.Π.Ε 12, 400, 31
[11] Αγ.Ιωάννου Δαμασκηνού, Ιερά παράλληλα.
[12] Αποκ.ιη΄4.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ουτε μια ομπρελα δεν κραταει μονος του,θα κρατησει ποιμνιο...;

Ανώνυμος είπε...

δειτε στο δευτερο, μικρο βίντεο, στο 28ο δευτερολεπτο, τον "δημοσιο υπαλληλο", που του φορεσανε ρασο, να διωχνει τον Πιστο, ως κανονικος μπραβος...αν δεν σκανδαλιζοντουσαν τα προβατα που ητανε μεσα στο ναο (και κοινωνουν της αιρεσης), θα του χωνε και μερικές. Ας αντιληφθουνε τουλάχιστον κι οι υπολοιποι εκει περα τι συμβαινει, όσοι τουλαχιστον δεν εχουνε οφελη να ειναι διπλα στον "Γλυκούλη"
καλα, η τσαμπουκαλεμενη γιαγιουλα στο προηγουμενο αρθρο με το "Γλυκούλη" ήτανε ολα τα λεφτα...εριξα γελιο

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

εδω ενα καταπληκτικο αρθρο για την αρωστημενη σκεψη των κομουνιστων και ειδικα της σημερινης συμοριας του καροτου και του καριερα-χολερα....

http://www.elkosmos.gr/apo-tin-nep-tou-lenin-sto-mnimonio-tou-tsipra/

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί λίγοι οι πιστοί που διαμαρτύρονται... Δεν ιδρώνει το αυτί των μασόνων επισκόπων από τέτοιες ήπιες διαμαρτυρίες... Εδώ χρειάζεται ξούρισμα, πίσσα και πούπουλα...

km58 είπε...

Διερωτώμαι, βλέποντας το επαίσχυντο βίντεο.
Αυτοι οι ευλογημένοι Χριστιανοί που πήγαν μέχρι το ναό για να διαμαρτυρηθούν, μετά γιατί δεν μπήκαν στον Ιερό Ναόγια να λειτουργηθούν και να τιμήσουν τους τιμώμενους εκείνη τη μέρα Αγίους Πέτρο και Παύλο ; Θεώρησαν ότι ο ρόλος τους έληξε με ότι έκαναν κατά του επισκόπου τους ; Δηλ. θεώρησαν ότι είναι οι κριτές του και σαν κριτές έχουν το δικαίωμα να ΜΗΝ λειτουργούνται ; Αυτό μας διδάσκει η Ορθοδοξία ;
Μήπως μπερδέψαμε τους ρόλους μας ; ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ για να ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ δεν μας είπε ο Χριστός ; Μαζί με όλα τ' άλλα μήπως έχουμε ξεφύγει κι εμείς τελικά ; Οπότε έτσι δικαιολογείται το . . . κατα τον λαόν και οι άρχοντες αυτού ;
Και εφ' όσον κρίνουν ότι πρέπει να διαμρτυρηθούν, γιατί επιλέγουν ΔΗΜΟΣΙΑ ;
Ποιός άθεος ή αλλόθρησκος θα θελήσει να γίνει Χριστιανός βλέποντας τέτοιες επαίσχυντες εικόνες ; ; ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς km48
1) τα βίντεο -ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε- τραβήχτηκαν στον ΕΣΠΕΡΙΝΟ Πέτρου κ Παύλου, μέσα κ έξω από τον ναό (το 2ο βίντεο τραβήχθηκε κατά την ΕΝΑΡΞΗ του εσπερινού). Φαίνεται ακι από την φωτεινότητα του βίντεο ότι είναι απογευματινή ώρα (7μμ).

2) Οι συγκεκριμένοι πιστοί (μετά την παραμονή τους για ώρα στο αστυνομικό τμήμα), λειτουργήθηκαν σε αγρυπνία. Μήπως εσείς λοιπόν είστε τελικά αυτός που βιάζεται να κρίνει;

3) Όσο για το "μη κρίνετε", απάντησε μόλις εχθές ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς. Το μη κρίνετε αφορά τα αμαρτήματα του άλλου, όχι τις παραβιάσεις σε θέματα δόγματος. Εκεί ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μιλήσεις, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πάρεις θέση, όπως έκαναν κ όλοι οι άγιοι κ ομολογητές.
Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=RxMjEKE8l5I

Ανώνυμος είπε...

Παρότι ο διαχειριστής του μπλογκ έκοψε το αρχικό μου σχόλιο, θα απαντήσω στον km58 και σε όποιον άλλον έχει την ίδια απορία: Πλανάσθε πλάνην οικτράν, αν πιστεύετε ότι από το χέρι μασόνου ιερέα ή επισκόπου μπορεί να μεταδοθεί η Θεία Χάρις... Από το χέρι αυτών των λύκων ενδεδυμένων δέρμα προβάτου, μόνον ενέργεια διαβολική μεταδίδεται... Αν δεν με πιστεύετε, όσοι μεταλαβαίνετε από μασόνο ιερωμένο, παρατηρήστε τι πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σας λίγες μόνο ώρες μετά τη μετάληψη...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ενδεχομένως να διαγράφτηκε κατά λάθος. Αν επιθυμείτε ξαναγράψτε το σχόλιο σας. Δεν διαγράφτηκε κάτι εσκεμμένα.

Ανώνυμος είπε...

Κατα τον λαον και οι αρχοντες!
Δεν μετανοουμε και εμεις.
Ο Θεος εχει παρει τα ματια του απο πανω μας,δε βλεπετε τι γινεται;;;Αν ηταν μονον οι ατασθαλιες των ομοφυλοφιλων,,,,,οι οικογενειες διαλυμενες με καινουργιους παρτενερ,,,,παιδια καλων οικογενειων με αρχες,πηγαινουν διακοπες με το ταιρι τους και οι γονεις δεν μιλουν,,,,συζουνε σπουδαζοντας και σπουδαζουν συζωντας και οι γονεις τρεχουν να τους καθαρισουν τα ενοικιαζομενα πορνεια,,,,να τους γεμισουν τα ψυγεια να εχουν απο ολα.Γι'αυτα και πολλα αλλα ,η αδιαφορια στα της πιστεως εφερε και τα αλλα''αφου δεν ενδειαφερεστε κ εσεις ....''πηγαινουν και παντρευονται πολιτικα,που να το πει κανεις και να μην επαναστατησει η συνειδηση του.
Ενα ζευγαρι στο Γιοχανεσμπουρκ,μου'λεγε μια κυρια που γνωρισα ηταν Ορθοδοξοι και αποφασισαν να παντρευτουν Ορθοδοξα για να μπουν στον δρομο Του Θεου κ πηγαν στον ιερεα αλλα δεν ειχαν χρηματα ηταν ανεργοι εκει.Ο ιερεας τους ειπε ''χρειαζονται τοσα για τον ναο''τα παιδια δεν ειχαν.Καποιος τους ειπε''Δεν πατε στην παπικη εκκλησια,το ιδιο ειναι''-το λεγω διοτι τωρα με τα ενωτικα θα γινει κ αυτο-
Πηγαν στην παπικη εκκλησια ο δικος τους φαδερ ειπε ''μπα,τιποτε, με ενα χαρτοσημο ο γαμος θα γινει''....ετσι και εγινε! Παντρευτηκαν-μου ειπε η κυρια,και πιστευουν πως ειναι παντρεμενοι! Αταξια,ατασταλιες,αγνοια,ζωη χωρις αιωνιο μελλον,τα κοσμικα...ποιος αλλοθρησκος να γινει χριστιανος και ποιος παπικος να γινει ορθοδοξος;;;;
Η καταντια μας και οι αμαρτιες μας φθασαν στον ουρανο,γι'αυτο και Ο Θεο πηρε τα ματια του.Ειναι δυνατον να πηγαινει κορασιδα στον ιερεα και να τον ρωτα εαν ειναι αμαρτια η σχεσεις πριν τον γαμο και να της λεγει πως αν τον αγαπας δεν ειναι αμαρτια;Οταν ηρθε και μου το ειπε,τρελλαθηκα.Ολοι μας φταιμε!Ολοι μας εχουμε βαλει το χερακι μας στην αποστασια απο Τον Θεο.Πως να οικοδομησεις των 16 χρονων παιδι συγγενους οταν σου λεει ''μου το ειπε ο παπας''.Δυστυχως η πορνεια,η ομοφυλοφιλια,η μοιχεια, το χρημα ,το μισος,κυριαρχουν σε αυτον τον κοσμο!Πρεπει ολοι να συναισθανθουμε τα λαθη μας,αλλα ειναι πλεον αργα.Θαρρεις και το τσουναμι μπηκε στη χωρα και παρασερνει τα παντα και γιναν ολα μια μαζα που οταν τραβηχτει το νερο,θα φανουν οι βρωμιες και τα σκουπιδια ,η λασπη και τα μπαζα.Επειτα διαμαρτυρομαστε,,,,,κ εχουμε δικαιο αλλα ας δουμε τι μπορουμε να μαζεψουμε και εμεις παραλληλα...π

Ανώνυμος είπε...

Η αποτείχιση είναι ο ευλογημένος τρόπος υπό των Κανόνων ενδεδειγμένος για την προστασία από την αίρεση που ταλαιπωρεί την Εκκλησία. Όλοι οι ομολογητές, άγιοι, δίκαιοι, μάρτυρες, με τον τρόπο του καθείς απεμακρύνετο από αιρετικούς Επισκόπους ή από κοινωνούντας με αιρετικούς Επισκόπους. ''Καλύτερα να συναθροίζεστε σπίτι σας παρά σε ναούς με αιρετικούς Επισκόπους'' λέγει ο άγιος Αθανάσιος ο Μέγας. Στην Αττική έχουμε οργανωθεί σε συνάθροιση πιστών που δεν επιθυμούν ούτε συμμετοχή σε οικουμενισμό ούτε σε κάποια από τις ομάδες των παλαιοημερολογιτών διότι τα άκρα δεν βοηθούν αλλά βλάπτουν το κύρος της Εκκλησίας. Αν θέλετε επισκεπτείτε το ιστολόγιο μας, www.lordeffatha.blogspot.gr Επίσης αν θέλετε αγαπητο ιστολόγιο παιδαγωγός μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία και να στηριχθούμε ο ένας από την εν Χριστώ αγάπη του άλλου. Ο Κύριος να μας δίδει φωτισμό, αμήν!

Ανώνυμος είπε...

σχετικά με το δικαίωμα να κρίνουμε το εξηγεί πολύ ωραία ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όταν κινδυνεύει η πίστη
δεν κρίνουμε τη ζωή τους, κρίνουμε τη στάση τους και τις αποφάσεις τους σχετικά με την πίστη μας γιατί αφορούν όλο το ποίμνιο του Κυρίου και είμαστε υπεύθυνοι αν δεν το κάνουμε, διαβάστε το

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στην Βόρειο Ελλάδα (Λάρισα και Θεσσαλονίκη), λειτουργεί ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς, ο οποίος αποτειχίστηκε και δεν μνημονεύει τον μητροπολίτη του κ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λόγω οικουμενισμού.
Αντίστοιχα όπως μαθαίνουμε έχει κινηθεί και ο ευσεβής επίσκοπος Αρτέμιος στην Σερβία.

Στην Λάρισσα-Πήλιο οι λατρευτικές συνάξεις είναι συχνές.
Στην Θεσσαλονίκη μία φορά τον μήνα.
Ενδεχομένως υπάρχουν ιερείς και σε άλλα μέρη. Δεν το γνωρίζουμε.

Επειδή κανείς δεν μας ανέθεσε να εκπροσωπήσουμε ως γραφείο τύπου και πολύ περισσότερο δεν μας ζητήθηκε να οργανώσουμε τον χώρο του αντιοικουμενιστικού αγώνα, περιοριζόμαστε απλά στο να προβάλουμε τις διάφορες κινήσεις αντίδρασης ως ιστολόγιο.
Οπότε καλύτερα να απευθυνθείτε στις παραπάνω κινήσεις και να έρθετε σε απευθείας επαφή μαζί τους.

Εκ μέρους μας είναι δεδομένη και η στήριξη σε κάθε διωκόμενο επίσκοπο, ιερέα, ιερομόναχο ή πιστό που αγωνίζεται ενάντια στον οικουμενισμό,
και η στήριξη της προσπάθειας αποτειχίσεως (δηλαδή διακοπής της μνημόνευσης όσων επισκόπων κ πατριαρχών συμμετέχουν σε συμπροσευχές με αιρετικούς ή έχουν κοινωνία μαζί τους).
Βλέποντας ότι ο "χαρτοπόλεμος" δεν βοηθάει πλέον και οι οικουμενιστές συνεχίζουν απτόητοι, νομίζουμε ότι πλέον όλοι σύντομα οφείλουμε να πάρουμε θέση.
Όπως ξεκαθαρίσαμε, δίνουμε κάποιο εύλογο χρονικό περιθώριο σε ιερομονάχους, μοναχούς και ιερείς ενδεχομένως και σε επισκόπους να πάρουν την πρωτοβουλία. Αν δεν το κάνουν ο πιστός λαός οφείλει να τοποθετηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.