" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΒΡΑΖΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ από το ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Καταγγελίες πιστών. ΔΕΚΑΔΕΣ φωτογραφικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Απίστευτες οι καταγγελίες που διαβάζουμε για τον μητροπολίτη Φλώρινας Θεόκλητο (τον διάδοχο του αγωνιστή π.Αυγουστίνου Καντιώτη):

Καταρχήν εκπαιδευτικός εκ Πτολεμαϊδος (Βασίλειος Κερμενιώτης) μόλις κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό 10σέλιδο έντυπο, με απίστευτα ντοκουμέντα (ανάμεσα τους άφθονα φωτογραφικά, παραθέτουμε μερικά) που δείχνουν την συμπόρευση του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου με τους οικουμενιστές.





Πρόσωπα που επί π.Αυγουστίνου, δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στην Φλώρινα,γίνονται τώρα δεκτοί και συλλειτουργούν : πατριάρχης Βαρθολομαίος, Σύρου Δωρόθεος, Βόλου Ιγνάτιος, Προύσης Ελπιδοφόρος. . Δείτε ολόκληρο τα αδιάσειστα ντοκουμέντα κείμενο το εδώ.


Πρόσφατα γράψαμε σχετικά με την υποδοχή-συμμετοχή του κ.Θεοκλήτου στον Οικουμενι(στι)κό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Βέροια, ελάχιστες μόλις ημέρες μετά τις απαράδεκτες αποφάσεις που έλαβε η ληστρική σύνοδος της Κρήτης:



Σήμερα διαβάζουμε νέες καταγγελίες πιστών για το κήρυγμα του μητροπολίτη Θεόκλητου κατά την εορτή της Αγ.Παρασκευής.

Απίστευτα όσα διαβάζουμε ότι είπε :



Κυρίες και Κύριοι,
ας πάψουν οι διαπληκτισμοί!

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!!!

Με πλήρη επίγνωση και άκρως διαυγέστατος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον λόγο του ανήμερα της Αγίας Παρασκευής μας έλυσε όλες τις απορίες!! Δεν χρειάζεται να λογομαχούμε άλλο!!

Ο π.Θεόκλητος μας πληροφόρησε ότι είναι ΑΚΡΑΙΑ οικουμενιστής καθώς υποστηρίζει άνευ συστολής τον αρχιαιρεσιάρχη Βαρθολομαίο!! (σ'αυτό συνηγορεί η φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε να συμπροσεύχεται με ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ ΠΑΠΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ!!!!!!!!! βλέπε παρακάτω)




Και ως να μην έφτανε η προδοσία του αυτή... Έρχεται τώρα και εκτοξεύει αφειδώς απειλές, λέγοντας πως όποιος δεν υπακούει στον Δεσπότη λατρεύει τον διάβολο!! 
Αλήθεια;; Κι ο Δεσπότης που ποδοπατεί ξεδιάντροπα τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας που προβλέπουν καθαίρεση σε όποιον συμπροσεύχεται με αιρετικούς και συνδιαλέγεται μαζί τους...τι κάνει; ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ! 
Δεν μας είπε ο Σεβαστός, Πατήρ και Δέσποτας υπό ποιες προϋποθέσεις κάνουμε υπακοή στον Επίσκοπο. Για τον λόγο αυτό παραπέμπουμε στο κήρυγμα του όντως επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτη "Πότε να μην υπακούς στον παπά" για να πληροφορηθεί επί του θέματος! Όταν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας τότε οφείλουμε αόματη υπακοή, 
όταν όμως συντελούν ύπουλα και τεχνηέντως στην εξεφτέλισή της, στην υπονόμευσή της και στο ξεπούλημά της έχουμε χρέος να τον στηλιτεύσουμε και να τον ταρακουνήσουμε! 
«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις»" (Πράξ. 5, 29).


κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΙΝ
"Όποιος δέχεται ψευδοδιδασκάλους-αιρετικούς δέχεται τον διάβολο!" (άγιος Μάξιμος ομολογητής, Περί των πραχθέντων, κεφ. θ'-ιβ' P.G 90 144b-145c)



ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!!
Σήμερα ανηλεώς αμαύρωσε και τη μνήμη του και γέροντος αυτού π.Αυγουστίνου! 
Με ποιο ήθος και ποια παρρησία ετόλμησε να λάβει θέση για το θέμα της παύσεως του μνημοσύνου του Πατριάρχου! 
Ομιλούμε περί παράκρουσης! Όποια ακολουθία γίνεται, μας είπε, χωρίς να μνημονεύεται ο οικείος μητροπολίτης ή ο προϊστάμενος του Δεσπότη, δηλαδή ο Πατριάρχης είναι λέει άκυρη η Θεία Λειτουργία!! Χουντισμός, Φασισμός και άνευ προηγουμένου παράνοια! Ο γέροντάς σας δηλαδή, ο λέων π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (και άλλοι σοβαροί και όντως ορθόδοξοι) που έπαυσε το μνημόσυνο του Πατριάρχη ήταν εξωεκκλησιαστικός, λειτουργούσε άκυρα, τα μυστήρια στα οποία συμμετείχε δεν ισχύουν;;;;;;;;; Αντιλαμβάνεσθε σε τι παραλογισμό παρεκτραπήκατε;


Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εκήρυττε με στόμφο το "μην αποδέχεστε κανένα αιρετικό δόγμα με πρόσχημα την αγάπη"!


Ω της υποκρισίας!
Ω της προδοσίας!
Ουαι ὑμῖν!
Όταν ο Πατριάχης Νεστόριος έλεγε ότι η Παναγία δεν είναι Θεοτόκος, αλλά Χριστοτόκος, δηλαδή δε γέννησε Θεό, αλλά άνθρωπο έπρεπε να τον υπακούσουν;;;;; 
Καλά μιλάμε σοβαρά;;; ή μωρολογούμε υπό την επήρεια παραισθησιογόνων;;;;




Και κάτι τελευταίο!!!!!!!!!!!!
Ο Μητροπολίτης σήμερα μαγειρικώς ετοποθέτησε ωσάν κερασάκι στην τούρτα μια απαράδεκτη σοφιστεία! Μας λέγει: πως για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς ο Πατριάρχης κάνει ό,τι κάνει για να μην έχουμε πολέμους... ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!
Κάνει τον αιρετικό, μοιράζει κοράνια, συλλειτουργεί με παπικούς, αφορίζει ορθοδόξους, παραχωρεί ορθόδοξες εκκλησίες σε αιρετικούς, παρευρίσκεται σε μασωνικές τελετές, αποκαλεί ξεβράκωτους τους ήρωες του 1821!! 

Συγχαρητήρια για το έργο!! Πολυσχιδές και πολυποίκιλο! Πολυεπίπεδο και λίαν ψυχωφέλιμο!! Κρίμα που δεν πέτυχαν οι τόσο κοπιαστικές προσπάθειές του καθώς οι τζιχάντ καθαρίζουν την Ευρώπη, στη Συρία οι πόλεμοι μαίνονται και βράζει η ανατολή!! Κρίμα τον ιδρώτα του!

Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ!!! ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΤΟ
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ
"Προτιμούμε τον διχασμό υπέρ της πίστεως από μια ομόνοια που στηρίζεται στην ασέβεια!" (Αγ. Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 6,11 Ειρηνικός 1)

Είμαστε πολλοί που διαφωνούμε και όσο τεντώνετε το σχοινί, τόσο η αγανάκτησή μας θα γίνεται πιο έκδηλη! Κι αν εμμείνετε στις κακοδοξίες σας θα λάβουμε κι εμείς δραστικότερα και εντονότερα μέτρα αντίδρασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανασυνταχτείτε, η υπομονή και η υπακοή έχει και τα όριά της!

το σχόλιο από τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο της Φλώρινας, εδώ






Ακολουθεί η ανάρτηση από το ιστολόγιο Αυγουστίνος Καντιώτης:


ΒΡΑΖΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ»!!! 
ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΙΠΕ· ΜΕ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 14 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://neaflorina.gr/2016/07/pii-diaspoun-tin-enotita-tis-mitropoleos-mas


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, 
ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΤΟ 1970
HTTP://WWW.AUGOUSTINOS-KANTIOTIS.GR/?P=36164#MORE-36164

Και κάτι για να ξέρουν οι πιστοί για τον π. Θεόκλητο:
κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΔΙΕΔΟΘΗΚΕ ΨΕΥΔΩΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ·
HTTP://WWW.AUGOUSTINOS-KANTIOTIS.GR/?CAT=11

Ὁ Μητροπολίτης Θεόκλητος σε τελείως αντίθετη πορεία από τον προκάτοχό του π. Αυγουστίνο υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως!
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ


Τα αντίθετα ἀκριβῶς εἶπε στο κήρυγμα του ὁ Μητροπολίτης Θεόκλητος.




Και τώρα η δική μας απάντηση που γράψαμε σε κάποιον σχολιαστή ίσως περιττή, γιατί τα δύο παραπάνω βίντεο του π.Αυγουστίνου βουλώνουν κάθε στόμα. Να 'σαι καλά πάτερ Αυγουστίνε! πάντα μας αιφνιδίαζες, κάνεις και σήμερα από την θριαμβεύουσα εκκλησία την παρέμβαση σου, δεν εγκατέλειψες ποτέ ούτε το ποίμνιο σου ούτε την ορθοδοξία, ούτε και σήμερα, είσαι δίπλα μας και μας καθοδηγείς με τα πύρινα κηρύγματα σου. Πόσο επίκαιρα. Ο καλός ποιμένας αγρυπνεί και έγκαιρα αντιλαμβάνεται τους λύκους):



Επειδή κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε στις κατασκηνώσεις και στις αδελφότητες που ίδρυσε ο π.Αυγουστίνος,
  • επειδή μεγαλώσαμε με τα κηρύγματα του
  • επειδή ακόμη αντηχεί στ' αυτιά μας η ανόθευτη, καθαρόαιμη, ελεγκτική του φωνή
  • επειδή ο π.Αυγουστίνος ως ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υποδεχθεί τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη (που είχε υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις), 
  • όπως ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί διατάγματα της χούντας, του Βασιλιά κλπ, τα πολέμησε με πείσμα και ουδέποτε τα αποδέχθηκε ή φέρθηκε "διπλωματικά" όπως εσείς εισηγείσθε,
  • επειδή αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα, τόσο στην πολιτική, όσο και στην εκκλησία είναι αληθινοί ΗΓΕΤΕΣ και όχι νάνοι που ανέρχονται στον θρόνο κλαψουρίζοντας, παρακαλώντας ή γονυπετώντας,
αφήστε τους ελάχιστους αληθινούς πιστούς να ομολογήσουν την αλήθεια.

Δόξα τω Θεό, δεκάδες βιβλία, χιλιάδες άρθρα και χιλιάδες ομιλίες του π.Αυγουστίνου (με τις οποίες κατακλύζεται σήμερα το διαδίκτυο αφού ο κόσμος διψάει για την φωνή της αλήθειας) δείχνουν τον δρόμο της "αρετής".

Τις δικαιολογίες για το "μίσος" και τον "φανατισμό" να τις πείτε στους

επίδοξους αρχιμανδρίτες και πρωτοσύγγελλους που οργανώνουν ολόκληρους μηχανισμούς για να καταλάβουν κάποιο δεσποτικό θρόνο (από τους συνυποψηφίους τους) και κυρίως, στους οικουμενιστές του Φαναρίου που δίνουν εντολές στους δεσποτάδες να καρατομείται κάθε ιερέας που τολμά να επισημάνει τα οικουμενιστικά τους ολισθήματα.

Ζητούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΖΩΣΑ εκκλησία και πατρίδα.



Δεν κατηγορούμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης ούτε για ηθικά παραπτώματα ούτε για ανθρώπινες αδυναμίες. Αυτές πράγματι θα τις κρίνει ο Θεός.
Αναφερόμαστε σε συνειδητές πράξεις που προκαλούν το ορθόδοξο αίσθημα. Όταν συλλειτουργείς με αυτόν που συμπροσεύχεται με τους ουνίτες, με αυτόν που αποκαλεί τους αιρετικούς επισκόπους της εκκλησίας (!) τότε υφίσταται θέμα.
Σε τέτοια θέματα ΟΦΕΙΛΕΙ να επαγρυπνεί και να τοποθετείται ο λαός.

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Οι φωτογραφίες από το πολυσέλιδο υπόμνημα του κ.Β.Κερμενιώτη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπεσε και το αντιοικουμενιστικό κάστρο της Φλώρινας;
Σε επίπεδο τοπικής εκκλησιαστικής ηγεσίας μάλλον ναι!
Οι πιστοί όμως αντιδρούν!
Αυτό μας γεμίζει ελπίδα!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το αγωνιστικό πνεύμα του μεγάλου Καντιώτη τείνει να εγκαταλειφθεί από τους επιγόνους του.
Οι τελευταίοι απο-καντιωτικοποίησαν τη μητρόπολη.
Από άντρο του αντιοικουμενισμού την κατάντησαν κέντρο διερχόμενων οικουμενιστών.
Τα συλλείτουργα ήταν σχεδόν άγνωστα επί μακαριστού Αυγουστίνου όπως και η σχεδόν μόνιμη απουσία του πρωτοσυγκέλου σε πανηγύρια, συλλείτουργα, αφηγήσεις για λογαριασμό του 4ε εκτός Φλωρίνης κ.τ.ό.
Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο μητροπολίτης θα έμενε άφωνος όταν ο Προικοννήσου σε εκδήλωση προς τιμήν του π.Αυγουστίνου ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος ζήτησε ΔΗΘΕΝ συγγνώμη από το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης για τη διακοπή μνημοσύνου του Αθηναγόρα και για τον έλεγχο που άσκησε σε αυτό για την οικουμενιστική του πολιτική!
Ευτυχώς, ο π.Ελευθέριος Παλαμάς έκανε αυτό που δεν έκανε ο διάδοχος του μακαριστού Αυγουστίνου! Διαμαρτυρήθηκε για το ατόπημα του Προικοννήσου.
Τώρα τελευταία έχουμε και τα "γαμοβαφτίσια" σε μία υποτίθεται συντηρητική και παραδοσιακή μητρόπολη! Πού καταντήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στο μαχητικό σας ιστολόγιο για τις μάχες που δίνει καθημερινά για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως ο τέως πρωτοσύγκελος του μακαριστού πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη και τωρινός μητροπολίτης Φλωρίνης είπε τα όσα είπε ανήμερα της αγίας Παρασκευής για το μημόσυνο και τις διαθρησκειακές! Αυτά που είπε αναιρούν το πνεύμα και τους αγώνες του προκατόχου του και κατασκανδαλίζουν τους πιστούς. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο επίσκοπος Θεόκλητος είναι να αναιρέσει τα όσα άτοπα είπε και να ζητήσει συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι ιερείς που χειροτόνησε ο π.Αυγουστίνος τον καιρό που είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα είχαν άκυρη χειροτονία με βάση τα όσα είπε στο κήρυγμά του ο π.Θεόκλητος;

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ!
ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.