" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σήμερα Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 : Η μνήμη "τρέχει" ξανά. "Καλπασμός" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σήμερα στην Κύπρο!

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας :


με το νέο,  (τελευταίο) ΚΑΛΕΣΜΑ, στην Κύπρο

Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Ιουλίου :




Δείτε το βίντεο για το αποψινό κάλεσμα :

(το βίντεο βρήκαμε εδώ)


Συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες στην πορεία που επέλεξαν κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη να φοράνε όλοι τρύπια και σχισμένα τζιν, δείχνοντας την απαξίωση τους για την δικαιοσύνη και το ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να φέρουν το βάρος της ευθύνης για την παράδοση από το ψευδοκράτος των δολοφόνων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.


Οι χαμηλές προσδοκίες των μοτοσικλετιστών επαληθεύτηκαν όταν ο Πρόεδρος κ.Νίκος Αναστασιάδης  στα εύλογα ερωτήματα των μοτοσικλετιστών
"υποστήριξε ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι
ενώ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να καταθέσει ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά τις τρέχουσες συνομιλίες την παράδοση των δολοφόνων του Τάσου Ισάκ και του Σολωμού Σολωμού στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Τονίζεται ότι ο δολοφόνος του Σολωμού, Kenan Akin, ο οποίος καταζητείται από την Interpol, πρόκειται να υποβάλει υποψηφιότητα για τις προσεχείς «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα."




Δίνουμε ΟΛΟΙ το αγωνιστικό μας παρόν. 
ΔΕΝ επιτρέπεται να απουσιάσει ΚΑΝΕΙΣ.


Τιμούμε
την θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολωμού


Εμπνεόμαστε 
από την θυσία τους


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

Υπάρχει μόνον ένας δρόμος για το μέλλον του Ελληνισμού: ΕΜΠΡΟΣ.
Αρκετά περιμέναμε από τους "σωτήρες" να λύσουν το κυπριακό, την εισβολή και την τουρκική κατοχή. 
Κάποιοι διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα.  Ας βαδίσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ΜΑΖΙ!
μέχρι το οδόφραγμα της τελευταίας χωρισμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. 
Μέχρι τα οδοφράγματα και τους τάφους των εθνομαρτύρων μας!


ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ακολουθεί συγκινητικό φωτογραφικό αφιέρωμα και αμέσως μετά η αναλυτική ενημέρωση για τις χθεσινές δράσεις στην Κύπρο από τους διοργανωτές.





















Η επιστροφή μας στην Κύπρο σήμανε και την έναρξη του τελευταίου σκέλους της Πορείας Ελευθερίας, καθώς το τέρμα της ήταν η Λευκωσία, εκεί που τελειώνει το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, αφού για να κινηθούμε στο ίδιο μας το νησί απαιτούνται ταξιδιωτικά έγγραφα. 
Το πρωί έγινε παραλαβή των μοτοσικλετών από το λιμάνι Λεμεσού και η Πορεία Ελευθερίας ξεκίνησε για τον τελικό της προορισμό. 
Σημειώνεται ότι στο λιμάνι μάς υποδέχθηκαν η μητέρα και η σύζυγος του Τάσου Ισαάκ, οι οποίες ακολούθησαν την Πορεία μέχρι το πέρας αυτής. 


Καθ’ οδόν για Λευκωσία έγινε στάση στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από την Αναστασία Ισαάκ. 
Επόμενος προορισμός ήταν ο Τύμβος Μακεδονίτισσας, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας. 
Αργότερα, μεταβήκαμε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου κλείνοντάς το συμβολικά, ούτως ώστε να υπενθυμίσουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει τουρκική κατοχή και ότι οι βασικές μας ελευθερίες καταπατούνται.



Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους μοτοσικλετιστές στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου
παρευρέθηκε και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος
Η Αναστασία έθεσε στον Πρόεδρο το ξεκάθαρο και βασανιστικό ερώτημα: «πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των δολοφόνων του πατέρα μου και του Σολωμού»; 
Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, ενώ αρνήθηκε να καταθέσει ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά τις τρέχουσες συνομιλίες την παράδοση των δολοφόνων στις αρχές της Δημοκρατίας. Τονίζεται ότι ο δολοφόνος του Σολωμού, Kenan Akin, ο οποίος καταζητείται από την Interpol, πρόκειται να υποβάλει υποψηφιότητα για τις προσεχείς «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα. 
Όταν υποδείχθηκε στον Πρόεδρο από μοτοσικλετιστές ότι όλοι φέρουν σκισμένα τζιν όπως τρύπια είναι και η δικαιοσύνη σε σχέση με τις υποθέσεις Ισαάκ-Σολωμού και Μαρί, ο Πρόεδρος και πάλι ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό. 
Οι τοποθετήσεις του Προέδρου στα εύλογα ερωτήματα των μοτοσικλετιστών προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να φέρουν το βάρος της ευθύνης για τη δικαίωση των αγώνων του κυπριακού Ελληνισμού. Αντιθέτως, απλοί άνθρωποι πάνω σε μηχανές μπόρεσαν να ενώσουν την κοινωνία κάτω από έναν κοινό σκοπό: τον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, αλλά και για διατήρηση της μνήμης των Ισαάκ-Σολωμού.





Η Πορεία Ελευθερίας ολοκληρώθηκε με συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος της οδού Λήδρας. Ωστόσο, η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, θα διεξαχθεί η μεγάλη πορεία με μοτοσικλέτες από όλες τις πόλεις της Κύπρου με κατεύθυνση το Παραλίμνι, όπου θα διεξαχθεί τρισάγιο στα μνήματα των ηρωομαρτύρων Ισαάκ-Σολωμού και εκδήλωση στο στάδιο «Τάσος Μάρκου». Ας μαζευτούμε από όλη την Κύπρο στο Παραλίμνι για να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων μας όπως τους αρμόζει. Καλή Λευτεριά!


Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
Λεμεσός – Μαρί – Λευκωσία, 27 Ιουλίου 2016

Πηγή ενημέρωσης και φωτογραφιών, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού






Επιμέλεια παρουσίασης:
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"






Νεότερη ενημέρωση (30/7/2016):
Διαβάστε και 

1 σχόλιο:

Βαρνάβα Καραγιάννη Ελένη - Φιλόλογος -Πρώην Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού είπε...

Οι μοτοσυκλετιστές , τα νέα παιδιά , το μέλλον της Κύπρου, δίδουν το παράδειγμα του ανένδοτου αγώνα για δικαίωση στην Κυπριακή τραγωδία εδώ και 42 χρόνια. Οι πολιτικοί όμως της Κύπρου για άλλα μεριμνούν δυστυχώς.
Είναι όμως παρήγορο ότι τα νιάτα της Κύπρου δεν ΞΕΧΝΟΥΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.