" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτή Συγκέντρωση - πορεία για την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, στην Λάρισα, παρουσία αγιορείτη μοναχού.


Χθες βράδυ αναγκαστήκαμε (εδώ) να πούμε μερικές αλήθειες για την ΑΠΟΥΣΙΑ ιερωμένων από ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σήμερα προβάλουμε την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμνες διώξεις που υφίστανται οι αδερφοί μας της Β.Ηπείρου από τα πάντα ανθελληνικό αλβανικό καθεστώς. 
Πραγματικά παρήγορη η παρουσία στην συγκέντρωση του (αποτειχισμένου) αγιορείτη μοναχού π.Παϊσίου. Χθες το απόγευμα, παρακολουθήσαμε ομιλία άλλου μοναχού (π.Μωυσή, επίσης αποτειχισμένου και γι αυτό διωχθέντος από το μοναστήρι του στην Πρέβεζα), που τελικά κράτησε 4 περίπου ώρες, σε κάποιο χώρο στη Θεσσαλονίκη (βιντεοσκοπήσαμε με την άδεια του αρκετό μέρος της ομιλίας του -συζήτηση με πιστούς - και θα το προβάλουμε προσεχώς).

Είναι πραγματικά παρήγορο που την τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ορθοδοξία και για το έθνος μας, κάποιοι μοναχοί, στα χνάρια του πατρός Κοσμά, στηρίζουν το ποίμνιο που εναγωνίως αναζητεί "ποιμένα". 

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Διαμαρτυρίας που, διοργάνωσε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στη Λάρισα και είχε τη στήριξη του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ο Πύρρος το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, για την προκλητική στάση της Αλβανικής Κυβέρνησης του Κατσαπλιά 'Εντι Ράμα εναντίον των αδελφών μας της Χιμάρας, κατεδάφιση σπιτιών με την δικαιολογία ότι είναι αυθαίρετα ενώ συμμετείχε και ο Αγιορίτης Μοναχός Πατέρας Παίσιος από τις Καρυές του Αγίου Όρους. 


Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος και ξεκίνησε με
ομιλίες από τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Χάμου Αστέριου, τον Πατέρα Παίσιο και τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών ο Πύρρος Μπόρος Οδυσσέας, οι οποίοι κατήγγειλαν τόσο την Αλβανική κυβέρνηση αλλά κυρίως όλες τις προδοτικές Κυβερνήσεις των Αθηνών μέχρι και σήμερα για την εγκατάλειψη που έδειξαν για τους Αδελφούς μας της Χιμάρας και γενικότερα της Βορείου Ηπείρου. 

Ακολούθησε η Πορεία διαμαρτυρίας στους Κεντρικούς δρόμους της Πόλεως κάτω από τα έκπληκτα μάτια των πολιτών και η Εκδήλωση έκλεισε με το Τη Υπερμάχω και τον Εθνικό μας Ύμνο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί η περίεργη έως και ύποπτη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαρίσης η οποία επέτρεψε τους Μπαχαλάκηδες ( Αναρχικούς ) να κυκλοφορούνε γύρω απ ' την Εκδήλωση μας με κράνη και Ξύλα θέλοντας να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.