" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΠΑΤΕΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ για τα ΕΠEΙΣΟΔΙΑ (βίντεο). Το σχόλιο μας.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι συμφωνούμε με όλα όσα λέει ο π.Κλεομένης. Δεν θεωρούμε "σατανικό" ούτε το ρεύμα, ούτε το κινητό. Σίγουρα έχουν αλλάξει τη ζωή μας. Την αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό. Όπως και η τηλεόραση και το διαδίκτυο (και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook κλπ).


Δείτε όμως το βίντεο.
Μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι κάποιος ΤΟΛΜΑΕΙ να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Να φάει μόνον ψωμί κι ελιές; Να ζεσταθεί με μια ξυλόσομπα; (Μην μας πείτε ότι αυτά τα κάνουν και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, δυστυχώς μπήκε κι εκεί και το ρεύμα και τα κινητά και η πολυτέλεια και πολλά ακόμη που αντί να ενώσουν, δυσκολεύουν την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό).

Σε μια ζωή που μπλέκει όλο και περισσότερα στα δίχτυα του ηλεκτρονικού φακελώματος και της παγκοσμιοποίησης, που ένα σωρό αριθμοί και κάμερες καταγράφουν κάθε μας κίνηση, που οι Αθηναίοι στήνονται στις ουρές για το ηλεκτρονικό εισητήριο (δείτε τι κινδύνους κρύβει εδώ και εδώ), κάποιοι ΤΟΛΜΟΥΝ να αντισταθούν.

Σας βεβαιώνουμε ότι ΔΕΝ είναι μόνον ο π.Κλεομένης. Γνωρίζουμε αρκετούς πατέρες που ζουν χωρίς ΑΦΜ, χωρίς ΑΜΚΑ, χωρίς τραπεζικό λογαριασμό. Που εμπιστεύονται τον Θεό και αν και ζουν χωρίς μισθό, που δεν χρειάζεται να σκύβουν το κεφάλι ούτε στους μασόνους πολιτικούς, ούτε στους οικουμενιστές δεσποτάδες μας.

Μήπως ήρθε η ώρα ο καθένας μας να αρχίσει να ξεκινήσει σταδιακά την δική του επανάσταση; Να αρχίσουμε να ζούμε με όσα παράγουμε οι ίδιοι; περιορίζοντας όλο και περισσότερο τις ανάγκες μας ;
Με ανταλλακτική οικονομία; Φροντίζοντας να ετοιμαστούμε για εκείνη τη μέρα, που όποιος δεν θα πάρει το χάραγμα, ΔΕΝ θα μπορεί ούτε να πουλήσει, ούτε να αγοράσει, τίποτε;

Δείτε τον:

https://youtu.be/g9u5UTqUFMU

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.